2018. október 9., kedd

Fehér könyvek







Fekete árnyak



Fehér könyvek



A minap a kezembe került az 56 – os eseményekről kiadott -
Fehér kőnyvek sorozatából egy pár drb .
Belelapoztam , és elgondolkodásra adott időt az esemény aktualitása – október 23 . - Majd az , hogy mindenki kiakarja sajátítani magának . Majd az ünnepségi sorozat a kitüntetettek .
Össze állt a kép : és csak ha a szabadkőműves páholyok szintjén elemezzük a dolgokat akkor értjük meg a mozgató rugókat .
Az események mögött még mindig a vakolók állnak !!!
csak két mozzanat a Kitüntetett államtitkár III/ III -as volta , és a szabadkőműves mivolta miatt kaphatta a kitüntetést !!!
A másik az ölebeiket rászabadították arra a szervezetre kinek a vezetője végül is lelőtte a szabadkőműves kutyát , vagy csak csak a szabadkőművesek kutyája volt , de már alulról szagolja az ibolyát , de ha nem így sikerült volna a páholy nagymestere már meghivta volna egy teára , és bizony így is halott lenne !!!

De vegyük a görényi esetett belelövet a tömegbe zsidó hadsereg állományú tagokkal lövöldöztet , és a végén az elkenés a gyurcsány polgárháborús tervei nem úgy sültek el , csak az összekötő kormányszóvivőt akasztják fel !!! Szegény Ratyi bácsi azóta is keresi az okát , hogy miért az ő fiát , és miért nem a gyurcsányt ???????

Menjünk tovább. A fehér könyvek egy szabadkőműves kiadvány volt !!! - Azért kellet kiadni , hogy a gojok véletlenül se hozzák kapcsolatba a háttér hatalmi erőkkel , mert akkor is a páholyok diktáltak – ők rendelték el a húsdarálók működtetését , az ÁVH – kegyetlenkedését a zsidók jóvoltából e keretlegények is vakolók voltak , és a szabadkőműves rend rájuk is vonatkozott , és a kommunista felső vezetésre is kik szintén a kőműves család tagjai voltak , és bizony ők nem csak a páholyon belül osztották a halált , de ténykedésüket az egész népre kiterjesztették , és nizony sok hazánkfia lett rákos beütésű nagybeteg , hol ott csak az volt a bűnűk , hogy a látóterükbe kerültek e gyikosoknak !!!!!
No a lényeg a terror továbbra is működik , csak más hordja a sábeszdeklit !!!!!
Helytartóink azokat a feladatokat hajtják végre amit a páholy az ügyeletes páholy kitűzött : - stadionnak álcázott koncentrációs táborok . - 3000 faluba 10000fős létesítmény , hogy a környék alakói elférjenek e táborokba , mielőtt a megsemmisítő táborba juttathatnák őket Kistarcsa Égető mű .- nagyüzemi megsemmesítő tábor a keritések a kijutást lehetetlenítik meg a földhányás az aknamezőt biztosítja , hogy csak a mezőn áthaladó robbanjon fel .
A zsidó lakópark ingyen felhúzása az építő iparunk padlót is fogott mert az alvállalkozók csődbe mentek !!!! E lakó parkokba kell parlamenti döntés után a muszlimokat , és a cigányság egy részét elhelyezni , mert egy újabb épitőipari csődöt már nem birna elviselni az ország , és sem mecsetre , sem zsinagógára nem telne !!! - most sem telik csak helytartóink zsarolva vannak , és így megszavazzák minden évben egy új zsinagógát , már az orbán düllőben is zsinagóga épűl , és a környéken már nem halatszik a harangszó , csak az ajvékolás , és a cigány káromkodás divik a nagy arányú rablásokkal !!!!

No ennyi bevezető után el kell mondanom e könyvek mint az alkotmányúnk is egy szabadkőműves tákolmány !!!!!!!!!
És jó volna ha az országházunkba nem fekete miséket tartanának a kazárjaink a vakolóinkkal és helytartóinkkal !!!!!
Ha magyar érdekeket védtek volna most az egészségügyet , az oktatást , a nyugdíjakat , az emberek bérét rendezték volna , és nem a megsemmisítő táborok kiépitésére folyt volna el az a kis pénzünk amit esetleg a kilakoltatott családok megsegítésére is elkölthettek volna , és a politikus urak nem a harmadik luxus villáik berendezésére rabolnámnak ki bennünket !!!!

Egy szó mint száz azt a 300 szabadkőműves páholyt kell célba venni , akik ha csak egyenként is de állandó támadásban szétverik e nemzet újjáépülését , így a mi célunk e páholyok szétverése az akadámiától az utolsó magyarellenes cionista bagázsig !!!
Én e cionista szabadkőműves háttér irányításra akarnám felhívni a szíves figyelmet , mert , ha össze akarjuk rakni az ellenünk ténykedő erők működését , csak ezen a szinten tudjuk meglátni az össze függőségeket , hogy esetleg a nép is ki oszthatná nekik a méreg pirulákat , mert bizony itt már az intézményeinket is uralják , és e távlatokból nézve bizon az egész ország egy nagy megsemmisítő tábor intézményesített halál tábori részlegekkel működik látszólag normálisan , de aki jobban belelát , látja hogy gyilkolják a magyart , most azt nem tudom , hogy jobb lesz e , hogy tudomásukra jut az, hogy a halál völgyáben járnak , és a kiút , csak az lehet , ha kezükbe veszik az irányítást , és bizony ők kezdik el a megtisztítást sorban az egész vonalon , Hát ez van barátaim ma még élünk és el tudom ezt mondani , de holnap …. ha magára marad az ember , hát eltapossák !!!! Figyeljünk egymásra , és ne a fülke forradalmárokra , mert ők már elkurvultak megérdemlik már a halált !!!!!

Hát ennyit a sorozatról e pár írást előlegként írtam okt . 23 . - i időzítésre !!!!

Köszönöm türelmeteket , és merüljetek bele ha lehet a tanulmányozásba , és nyiljon ki a szemetek a jóra , de lássátok a rosszat , és ne menjetek el mellette szó nélkül , mert vétkesek közt cinkos aki hallgat !!!!!

Én el kezdtem te folytatod , sok itt a tenni való ,álj be a sorba , ha azt akarod , hogy az unokád még magyar , és szabad , és nem zsidó gyarmatban kamatrabszolgaként éljen !!!!
Ez a nemzet többet érdemel becsületes munkával becsületes béreket!!! Az adóságainkból az a nép csak a terheket látja akik felvették ezt az adóságot fizessék vissza a nép nem kapot belőle eloptátok mint a bemzeti vagyonunkat és a többi értékeinket ásvány , és víz készleteinket , a családokat kilakoltattátok , míg ti a harmadik luxus vállátokban terpeszkedtek !! A jövő nemzedékét éheztetitek , mert nem jut az asztalra , ha van még asztaluk , és nem tüzelték el , mert fáznak !!! siralmos a jövő ezeknek az emberekne , de mindezt ti cselekedtétek , és bizony ez rátok kell , hogy vissza huljon , és titeket kell a koncentrációs táborokban átnevelni , vagy a megsemmisítő táborban családostul meleg vizet kell szolgáltassatok , hogy kiegyenlitődjön a számla , de a 300 páholy elég tüzelő anyagot biztosít , és mivel az inkállal védettétek , ha ők is bekerülnek akkor kitartunk tavaszig , és közben megtisztul ez a társadalom !!! Így legyen !!!!!





JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.

-

JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.

JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.


JOGELLENESEK A FOGYASZTÓVAL NEM EGYEZTETETT SZERZŐDÉSMÓDOSÍTÁSOK.



A „deviza”-hitelek kapcsán már annyi a jogi probléma, hogy az már védhetetlen, hiába is próbálják a forintosított (jogfolytonos) következményeit életben tartani! Nem lehet ezt már tovább húzni. Meg kell oldani véglegesen és tisztességesen!

Vezér-Szörényi László – DEVIZAHITELEK – C-51/17 számú ítélettükrében.
Az Európai Bíróság ítélete alapján a devizahitelek forintosítása egyértelműen jogellenes volt.
Az ítélet első pontja kimondja:
1) A fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló, 1993. április 5 i 93/13/EGK tanácsi irányelv 3. cikkének (1) bekezdésében szereplő „egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel” fogalmat akként kell értelmezni, hogy az vonatkozik többek között az olyan szerződési feltételre, amelyet valamely kötelező érvényű, a szerződés fogyasztóval történő megkötését követően elfogadott olyan nemzeti jogszabályi rendelkezés módosított, amely arra irányul, hogy más szabályt léptessenek az említett szerződésben foglalt valamely semmis feltétel helyébe.
Számomra ez azt jelenti, hogy utólag, a fogyasztóval nem egyeztetett szerzödésmódosítások jogellenesek. A DH1, DH2, DH3 kúriai jogegységi határozatok így semmisnek nyilvánulnak.
Miért is olyan fontos ez? A devizahitel néven elhíresült csalássorozatot pont ezen jogegységi határozatok legitimálták UTÓLAG, biztosítva a bankok, elsősorban az MNB bődületes hasznát.


A Kúriát gyorsan összerittyentették, folyik a válságtanácskozás. Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle.

Korábban a Bankcsapda is feszegette ezt a rendkívül lényeges problémát!

Fel is tették a kérdést: Ki állapodott itt meg a forintosítás összegében? A fogyasztó és a bank? Túrót. A bankszövetség és a kormány és azt törvény erejével "lenyomták" a hitelesek torkán. A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatod!

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!


A "VÉLETLEN" SZÍVROHAM ÖTVEN ÁRNYALATA.




Vezér-Szörényi László – A szívroham ötven árnyalata.

 
Az orvostudomány 2 fajta szívrohamot ismer: az egyik, amikor a szív koszorúerei elzáródnak, és a másik, amikor a szív elektromos vezetése nem megfelelően müködik és emiatt leáll.
Nos, szerintem létezik ennél több fajta szívroham: az egyik változata a nemzeti gondolkodású és elkötelezettségű embereket támadja meg. Teljesen megmagyarázhatatlan módon makkegészséges emberek halnak meg váratlanul, bármiféle arra utaló jel nélkül.

Most épp Lovas István, idén januárban Tóth Zoltán József, tavalyelött decemberben Grespik Laci barátom.

 Azelőtt a kommunista szabadkőműves páholy osztotta a halált , de ők a rákot engedték az emberekre !!! Úgy látszik a technikai arzenáljuk bővült , és mobilabb eszközparkhoz jutottak , így szívroham kifizetődőb boztosabb , és csendesebb , és nem lehet lebukni az alkalmazása esetén !!!
De mi van ha mi is beszerezzük a technikát , és alkalmazva őket vesszük célkeresztbe !!!!! Egyrészt ők jóval kevesebben vannak , tehát hamarabb elfogynak , igaz hogy még a titkosszolgálat is besegít nekik , de őket is csak későn vomják be házon belül intézik az ügyet , hogy ne tudjanak egymásról titkosított fedésben dolgoznak !!!
Elsö ilyen tapasztalatom az elmúlt évtizedben volt, amikor sokadmagammal egy rendszerváltó fórum gyűléseire jártam. Voltak köztünk páran, akik nyíltan szídtak szídókat. Érdekes módon, egyre csak fogytak, fogyogattak.
Évekkel késöbb tudtam meg, hogy a gyűléseink annyira érdekesek voltak, hogy még a Földközi tenger partjáról is érkeztek hozzánk érdeklődők. Állítólag valami tengeri moszat küldte őket.
Aztán én is célkeresztbe kerültem, pedig sosem szidtam semmilyen népcsoportot. Szerencsémre akkoriban volt egy barátnőm, aki befolyásos körökben mozgott. Nem értettem, hogy ő közgazdásznő létére hogyan lehet kőműves. Mindig azt állította, hogy Magyarországon az összes gyárigazgató, főbíró, rendőrkapitány, politikus és bankelnök mind-mind titokban valami követ művel. Mégpedig szabadon.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/
Ő súgta meg nekem, hogy ki veszélyes rám és ki nem az, kivel találkozhatok, és kivel nem. Kinek mit mondhatok, és mit nem. Azt is, hogy mikor kössem fel a nyúlcipöket, és irány a külföld.


Aztán ő is meghalt. Hirtelen, váratlanul, viszonylag fiatalon.

Ilyen világban élünk, ahol nemcsak a szürkének, hanem a szívrohamnak is lehet ötven árnyalata. Vezér-Szörényi László.



NA, KI IS VEZETTE BE A DEVIZAHITELT?




Egy mondóka jutott eszünkbe a "deviza"-hitelekkel kapcsolatban: ez elment vadászni, ez meglõtte, ez hazavitte…ugye, ismerős? Videó az oldal alján!

 
Az első Orbán-kormány idején, 2000-ben jelentek meg a hitelkínálatban az első lakosságnak is kínált devizaalapú ajánlatok. Ennek törvényi feltételeit ekkor alkották meg.
Az Országgyűlés 2001. december 11-én fogadta el a devizakorlátozások megszüntetéséről szóló jogszabályt, ami kimondta a forint konvertibilitásának teljessé tételét és a külföldi pénzekkel szembeni korábbi szabályozásokat eltörölte.
A 2001-es év folyamán alkotott kormányrendelet megnyitotta az utat a bankok számára a devizahitelek terítése előtt.
A szocialisták kormányon nem tettek semmit ennek megakadályozására, legalább a folyamat lassítására. A Fidesz sem tiltakozott ellenzékben és nem hívta fel az emberek figyelmét arra, hogy nagy kockázatot vállalnak.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/

Mostmár csak az a kérdés, hogy mikor tesznek pontot végre erre hatalmas társadalmi katasztrófára, és a politikusok a bankárokkak együtt mikor vállalják fel tetteik következményeiért a felelősséget?



A devizahitelezés 2001-ben, az első Orbán-kormány alatt indulhatott el (LMP - Politika)

https://www.youtube.com/watch?v=fTjklCIYWZE


A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!



Mi lenne, ha fellázadnának a szegények, és elkezdenék a NER-lovagok magántulajdonát megsemmisíteni?


ma 7:30

2012 májusának reggelén Ferencváros egy kicsi erdejében álltunk a barátnőmmel. Szemben az önkormányzat dolgozói és a rendőrök. Egy szalaggal vettek körbe egy kis kalyibát, és a körülötte lévő tárgyakat. Akkor már az AVM egyik aktivistáját (Misetics Bálintot) a rendőrök elvitték, mert megpróbálta megakadályozni az ott élő hölgy kunyhójának elbontását. Barátnőm nem azért ment a szalaggal elzárt részre, hogy szembeszálljon a rendőrökkel, hanem azért, mert szociális munkásként feladatának érezte, hogy az otthona lerombolását éppen végignéző nőt megnyugtassa. Őt megbilincselték, mert átlépte a szalagot, a nőt kilakoltatták kunyhójából, a cuccait pedig szemétnek minősítette az önkormányzat és megsemmisítette.
Nem új keletű az a gyakorlat, hogy a hajléktalan emberek magántulajdonát megsemmisítik. Eddig is zajlott ez, csak akkor szemétnek keresztelték át a családi fényképeket, a guberált kisszéket, az alig működő főzőalkalmatosságot, a tányérokat, az edényeket. Legalábbis ott akkor, a 9. kerületben ezeket semmisítették meg.
Pontosan az a magyar állam, amely azzal a címszóval lakoltat ki embereket, hogy nem vigyáznak a magántulajdonra, a közösség tulajdonára. Úgyhogy inkább befalaz lakásokat, amelyek nem lerohadásra, hanem egyszerűen lakhatásra készültek.


Emberek évek alatt összegyűjtött használati tárgyait, cókmókját hívatott mostantól megsemmisíteni a rendőrség, csak azért, mert ezek az emberek szegények. A magántulajdont oly erélyes módon védő Fidesz által uralt magyar állam parancsára.
Mert hol is került elő a magántulajdon legutóbb? Orbán Viktor 17 milliárdos repülőn megtett 15 ezer eurós magánútja kapcsán írt így az Origo az Átlátszóról:
Az Átlátszó mindenféle erkölcsi szabályt figyelmen kívül hagyva, sosem látott támadást intézett a kapitalizmus egyik alapelve, a magántulajdon szentsége ellen.”
Hogy is van ez, akkor számít a magántulajdon szentsége, ha Orbán Viktor magánrepülőzéséről, a Tiborczok, Habonyok, Garancsik, Mészárosok gazdagodásáról van szó, de akkor nem, amikor a szegény emberek összekuporgatott magántulajdonáról? Ez lenne a kapitalizmus alapelve?

És igen, a sajátos „magyar modellnek”, ahogy Orbán Viktor hívja, a sajátos magyar kapitalizmusnak ez az alapelve. Jog, tulajdon csak azok terített asztalára jut, akiknek az állampárt készített oda széket.

Mert mi lenne akkor, ha a mások által kiselejtezett elhasznált tárgyakat összegyűjtő, olcsón megvásárló szegények fognák magukat, és odamennének a NER-lovagok közpénzzel, joggal, lehetőséggel, magánoktatással és egészségüggyel, dubaji  utazással, luxusrepülővel, luxusjachttal megterített asztalához, a kastélyaikhoz Alcsúdobozra, Felcsútra,  a Gellért-hegyre vagy éppen Hódmezővásárhelyre, és ők is elkezdenék megsemmisíteni ezeknek az embereknek az összeharácsolt magántulajdonát?
Akkor ezt nem a rendőrség, nem a hatóság végezné el, hanem megpróbálná megakadályozni a magántulajdon rombolását.
Pont ezért is, innentől fogva a magántulajdonra hivatkozni a szegényekkel, a dolgozókkal szemben álságos. Mert Magyarországon nincs magántulajdon, nincs a magántulajdonnak védelme, ezt észrevehetjük, ha nem is a magánnyugdíjak ellopásánál, a közpénz ellopásánál, de legalább egy ilyen törvénynél.
Magyarországon ma a hatalomnak van tulajdona.




Baloldali volt és magyar” – Máté T. Gyula temetése videóval és képgalériával



Máté T. Gyula temetése - Baloldali, konzervatív, magyar újságíró volt!


Baloldali érzelmű emberként lett a konzervatív lapok újságírója, elismert közéleti személyiség – mondta egyebek mellett tragikus hirtelenséggel elhunyt kollégánk, Máté T. Gyula csütörtöki temetésén édesapja, Thürmer Gyula. A Munkáspárt elnöke fia életéről felidézte, hogy Gyulának küldetése volt ezen a világon, fiatalemberként kellett megértetnie e mával, hogy a múltban is születtek nagy dolgok. Az apa kijelentette: néhai munkatársunk fiatalon ment el, mégis teljes életet élt, megvalósította álmát: írni akart, alkotni, harcolni a tollal, és ezeket a célkitűzéseit meg is valósította. Stefka István, a PestiSrácok.hu lapigazgatója búcsúztatójában felidézte, hogy a Magyar Hírlap volt főszerkesztőjeként hogy ismerkedett, majd barátkozott össze rövid idő alatt a fiatal, kimagasló tehetségű Máté T. Gyulával, aki már pályája elején is a legkiválóbb külpolitikai szakértők közé tartozott. Stefka István azt mondta, fiatal barátja elvesztése a személyes fájdalom mellett sokaknak veszteség, akik kedvelték Gyula sajátságos, fanyar stílusát, és napról napra várták kora hajnalban közzétett, aktuális, tűpontos bejegyzéseit. Pótolhatatlan kollégánk, barátunk mindössze negyvennégy évet élt. Emlékét örökre megőrizzük.

A vakolók őt is elkapták ????



Boross Péter: A szabadságért semmilyen ár nem drága – A Magyar Vidék Országos ’56-os Szervezet 25 éve alakult




Ki ez az ember a Csengei Dénes nyelvét is a torkába nyomta. Ítéletvégrehajtó !!!!

Melyik páholyé ???

Ez gonoszabb mint a patkány volt !!!!

A magyar emberekben olyan szabadságszeretet él, amely minden alkalommal, amikor a szabadságunk veszélybe kerül, megmagyarázhatatlan, minden realitást felülmúló energiákat szabadít fel – erről beszélt Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke Veszprémben, a Magyar Vidék Országos ’56-os Szervezet fennállásának 25. jubileumi évfordulóján pénteken. Azt mondta, a történelem során eddig szinte minden évszázadban meg kellett mutatni erőnket, megvillantani a kardunkat  és mérhetetlen elszántságunkat, amelyet megmaradásunk betyár erős ösztöne diktál, és amely a generációk véréből táplálkozik. Ismétlődő szabadságharcainkból pedig építkezünk, építkezünk a Rákóczi szabadságharc emlékeiből, építkezünk Kossuth apánk szabadságharcának emlékeiből, ’56-ból és megmutatjuk, hogy a szabadságért semmilyen ár nem drága. A szabadságot akkor is vállalni kell, ha alig van benne reális lehetőség, mert a lelki maradványai tovább élnek és építik azt a szabadságszerető lelkiséget, amelyik, ha kell, újból képes ugyanilyen erővel kitörni. Az ünnepségen egyházi vezetők, Szenn Péter, a Horvátországi Református Egyház püspöke és Márfi Gyula veszprémi érsek párhuzamba állította 1956-ot napjainkkal, amikor újra nemzeti szuverenitásunk, a szabadságunk a tét. 
A veszprémi városháza adott otthont a Magyar Vidék Országos ’56-os Szervezet negyed évszázados jubileuma ünnepi rendezvényének. A Vitéz Pintér Kornél vezette országos szervezet töretlenül végzi misszióját a történelmi kutatás terén, az 56-os hősök emlékének ápolásában, a még élő politikai foglyok pártfogolásában és 1956 szellemiségének továbbvitelében. Születésnapjukra a többi 56-os szervezet vezetője, egykori politikai foglyok, 56-os túlélők és családtagjaik is ellátogattak – ahogy Veszprém alpolgármestere fogalmazott – Boldog Gizella, Mindszenty József, Brusznyai Árpád és Horváth Balázs városába, szabad nemzetünk egyik bölcsőjébe.


DIKTATÚRÁBAN SEM, DE ULTRALIBERÁLIS VILÁGBAN SEM AKARUNK ÉLNI

Szabadságra születtünk, arra vagyunk elhívva. Ezt a szabadságot az ember, ha megvonják tőle, akkor kevésnek érzi magát. Az ember, ha szabadságában megpróbáltatás alá vétetik, fájdalmat, félelmet, rettegést, de Isten segedelmével felbuzdulást, kiállásra való hívást is érez. Amikor a történelmünket vizsgáljuk, látjuk, hogy a történelem nem csak betű, nem csak írás, hanem olyan szerves része az egyéniségünknek, a mi közösségünknek, amely jövőre nevel és egyesít bennünket
fogalmazott köszöntőjében Szenn Péter a Horvátországi Református Keresztény  Kálvini Egyház püspöke.
Mint mondta, rögös az utunk és vannak próbatételek, amelyeket ki kell állnunk, de a Jó Isten mindezekkel meg is erősít bennünket, egyben utat mutat. Vannak olyan idők – hangsúlyozta az egyházi vezető -, amikor Isten azt várja tőlünk, hogy a nemzet jövője érdekében az életünket tegyük a történelem oltárára.
Márfi Gyula veszprémi érsek egyenlőségjelet tett szabadságunk és keresztény hitünk közé. Azt mondta,
a szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk.
Ezért kell kiállnunk hitünkért mindenkor és nem szabad megengedni, hogy a szolgaság igájába hajtsanak bennünket.
Márfi Gyula veszprémi érsek szerint szabadságunkért most az Európai Unióval kell megküzdenünk – Fotó: PS
Napjainkban megvan az a veszély, hogy újra szolgaságba akarnak minket hajtani. Voltunk már csatlósai, kényszerből a Szovjetuniónak, most pedig az Európai Unió kezd átalakulni egy olyan intézménnyé, amely maga alá akarja gyűrni a fajokat, a nemzeteket és egy nagy kolhozzá akarja átalakítani Európát
jelentette ki az érsek.
Rámutatott, hogy ezzel a nemzetek, a tagállamok elveszítenék önállóságukat, vallásukat, a nyelvüket, kultúrájukat, vagyis a szabadságukat. A célja pedig az unió mai vezetőinek mindezzel, hogy egy olyan masszát gyúrjanak a nemzetekből, amelyet a nagytőke könnyen tud manipulálni, amely engedelmes munkaerő, de még annál is engedelmesebb fogyasztó.
A szabadság hatalmas érték, de csak mértékkel. Mert a szabadság olyan mint a gyógyszer: ha túladagoljuk, nem életet ment, hanem öl. Nem akarunk diktatúrában élni, de nem akarunk ultraliberális világban sem élni
figyelmeztetett Márfi Gyula.

A MEGMARADÁS KÉNYSZERE BELSŐ PARANCS

Ünnepi beszédében Boross Péter volt miniszterelnök, a Szabadságharcosokért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke emlékeztetett, hogy 62 éve, 1956-ban csak a szabadság számított. Senkit sem érdekelt, hogy mi lesz az ország felszabadulása után, hogy alakul a közigazgatási rendszer, milyen lesz a vagyonpolitika, hogy alakulnak majd a földviszonyok, vagy mi lesz a kormányprogram.
56-nak nem volt programja. Egy volt: szabadság! Ezen kívül semmi nem volt. 56 kikiáltotta a szabadságot. Létrejött ugyan egy kormány múltbéli személyiségekből, de ki törődött vele?! Aki akkor forradalmi bizottságban ült, annak csak az számított, hogy az oroszok kimennek és létrejön egy szabad Magyarország. Mert ez a lázas  és lelkeket betöltő érzelmi hullám  csak egy szót ismert. “megszabadulni tőlük!”
fogalmazott a volt kormányfő.
Ma sem tudjuk, mi lett volna, ha a forradalom győzedelmeskedik. Csak egy biztos: hogy szabad lett volna az ország. A Rákosi korszak után olyan kesztyűs kezű bánásmód, mint 89 után bizonyára nem lett volna – mutatott rá.
Boross Péter megjegyezte, hogy huszadik századi szabadságharcunk nagyon hasonlatos nemzetünk múltjához. Ha alaposan megvizsgáljuk 56 indítékait, szellemiségét, születésének körülményeit, akkor arra a következtetésre jutunk, hogy ez nem új dolog a magyar történelemben.
Amióta nagyhatalmi állásunk a török hódoltsággal megrendült, azóta minden évszázadban volt egy olyan esemény, amikor meg kellett küzdeni a szabadságunkért. És vállaltuk a harcot úgy, hogy még a reális erőviszonyokat sem mértük fel.




Virágok és nemzeti színű zászlók a Széna téri 1956-os emlékműnél az ünnepi koszorúzás napján, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 61. évfordulóján, MTI Fotó: Balogh Zoltán

A SZABADSÁGÉRT VÍVOTT HARCOT AKKOR IS VÁLLALNI KELL, HA ALIG VAN BENNE REÁLIS LEHETŐSÉG

Mi adhatta az erejét, erőtényezőinek realitását egy török hódoltáságból éppen kikerülő országnak? A megmaradás kényszere, az a fajta belső parancs, hogy akkor is! Minta üzenetet hordoztunk volna eleinktől, akik a keletről ide áramlók közül egyedül tudtak országot teremteni ezen a tájékon. Mindezt csak annak tulajdoníthatjuk, hogy valami parancs érkezett generációk véréből táplálkozva is, hogy muszáj
mondta a volt miniszterelnök.
Hozzátette, hogy mindezekben az időkben muszáj volt megvillantani kardunkat, erőnket, képességeinket és mérhetetlen elszántságunkat. Ez volt a 18. században, majd a 19-edikben egy világhatalommal szemben ugyanez megismétlődött. Olyan energiák szabadultak fel, amit a józan elemzést teljesen kizárt. De mögötte a megmaradásnak és életben maradásnak a betyár erős ösztöne diktált.

SZUNNYAD VALAMI A MAGYAR LELKISÉGBEN…

Rámutatott, hogy 1848-nak, 1956-nak sem volt nemzetközi, világpolitikai realitása, de építkezünk belőlük, ahogy a Rákóczi Szabadságharc emlékeiből, Kossuth apánk vezette szabadságharc emlékeiből és érzelmek hullámhosszán a mai lelkünket is nagy mértékben megindítja és befolyásolja, ha eszünkbe jut, hogy a szabadságért semmilyen ár nem drága!
A szabadságért vívott harcot akkor is vállalni kell, ha alig van benne reális lehetőség. Mert a lelki maradványai tovább élnek és építik azt a szabadság szerető lelkiséget, amelyik ha kell, újból képes ugyan ilyen erővel kitörni
húzta alá Boross Péter.
56 egy sorozatba illeszthető, ugyan azon lelkiség, rendkívül produktív, erőteljes, testet-lelket megmozgató megnyilvánulása – vélekedett. Mint mondta, amikor 56 és emléke előtt fejet hajtunk, akkor valóban arra kell gondolnunk, hogy szunnyad valami a magyar lelkiségben, a megmaradás ösztönétől és vágyától vezérelve.
Ami közös minden száz esztendőben: a kirobbanó, mérhetetlen, fékezhetetlen magyar önazonosság és szabadságvágy.
Ami közös minden száz esztendőben: a kirobbanó, mérhetetlen, fékezhetetlen magyar önazonosság és szabadságvágy. “- MTI Fotó: Soós Lajos

ISMÉT ÁRTÓ SZELLEMEK KERINGENEK KÖRÜLÖTTÜNK

Boross Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy újra sorsforduló ponthoz közeledünk, mert “ismét ártó szellemek keringenek a magyar közélet felett”.Időnként olyan lejárató kampányokkal, tőlünk teljesen idegen gondolati képződményekkel fertőzik a lelkeket, különösen nagyvárosokban, amire fel kell figyelnünk.
Mindenkinek, aki 56-os volt, vagy akik 56 szellemét felvállalva élik az életüket résen kell lenniük és terjeszteniük kell az igazi igét – jegyezte meg a politikus. Rámutatott, hogy megjelent egy új eszköz az emberiség romlására, a televízió, az internet, amely által korlátlanul és gátlástalanul terjesztik az elfajzott liberalizmust, annak szabados tüneteit. Hangsúlyozta, hogy ezért napjainkban, egy “négy évtizeden keresztül kegyetlenül megfertőzött országban”,  hihetetlen jelentősége van azoknak a csoportoknak, csoportosulásoknak, amelyek a jó igéket hirdetik. “Mert a fertőzést okozók maradványai környékünkön és világunkban most is jelen vannak.” 
Ebben a lassú rendszerváltoztatásban nagyon sok mindent nem tudtunk véghezvinni. De ez a mi sorsunk és ebből adódik minden kötelezettségünk!
zárta gondolatait a rendszerváltozás utáni első szabad magyar kormány második miniszterelnöke.
Vezető kép: Facebook
 

Találós kérdés: önök szerint a „körmös Bauer” fia ki mellé állt az ukrán–magyar-vitában?



No nála miért nem lehet egy szívrohamot kiváltani?????
A magyar nemzet régi, nagy barátja, Bauer Tamás is megszólalt az ukrán–magyar-vitában. Bár a jogi környezet alapszintű ismeretében, illetve 20-as IQ fölött mindenki számára egyértelmű, hogy Magyarországnak van igaza, Bauer Tamás természetesen az ukránok pártjára állt. Persze, igazából az lenne meglepő, ha nem így tett volna, hiszen feketeöves magyargyűlölőről van szó, aki monomániásan gyűlöli a magyarságot.
Az ukránok igazsága címmel követett el bejegyzést a Facebookon Bauer Tamás egykori SZDSZ-es, jelenlegi DK-s politikus. Már a címből is sejthető, mire számíthat, aki botor módon megnyitja a fogalmazást. És nem is fog csalatkozni. Már a cikk eleje is erős. Bauer alapállása mi is lehetne más, mint hogy egyből a Magyarországgal vitában álló fél pártjára áll:

(H)ogy egy ország egy másik ország vele azonos nemzetiségű polgárait egyoldalúan és tömegesen a maga állampolgárává teszi, az érintett másik államra is tartozik. Ha pedig az adott állam – mint hét szomszédunk közül három, Ausztria, Szlovákia és Ukrajna – tiltja a kettős állampolgárságot, akkor a magyar állam saját államuk törvényeinek megsértésére készteti azokat, akiknek állampolgárságot ad. Ez jogilag sincs rendben, politikailag pedig azoknak az államoknak a tekintetében sem, amelyek a kettős állampolgárságot nem tiltják, sőt maguk is élnek vele (Horvátország, Románia, Szerbia).
Tehát 2018-ban, a haladás mintakontinensén, Európában teljesen rendjén való a kettős állampolgárság betiltása – még egy olyan „haladó” államban is, mint Ausztria. Bauer szerint tehát nem a tiltó jogszabályok jogsértőek, hanem azok, akik állampolgárságot adnak saját véreiknek… Európában ma a következő a helyzet: ha egy anyagyilkosnak a börtönben nem elég nagy a cellája, akkor több milliós kártérítést kap a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságától. Ha viszont megfosztják állampolgárságától, mert fölvette egy másik államét (miként történt az a felvidéki Tamás Ilonka nénivel és másokkal), akkor Strasbourg elzavarja őket, mondván, nem történt semmi jogsérelem. Ha innen nézzük, Bauer nagyjából a strasbourgi elmebajos emberjogászok szintjén tanyázik. De nézzük tovább a cikkét:
Az állampolgárságról szóló nemzetközi egyezmény tiltja, hogy etnikai alapon döntsenek az állampolgárság megadásáról vagy megtagadásáról. A magyar törvény ezt úgy játssza ki, hogy nem magyar nemzetiségűeknek teszi lehetővé a kedvezményes honosítást, hanem azoknak, akiknek felmenői egykor a magyar határok között éltek, és tudnak magyarul. Valójában persze magyar nemzetiségűekről van szó, a nemzetközi szabály megsértésével, ahogy ez Orbánéknál szinte már magától értetődik.
Bauer alávaló, hitvány módon hazudik. Bármilyen nemzetiségű ember kérheti a magyar állampolgárságot, akinek felmenői itt éltek a Kárpát-medencében. Magyarnak lenni a történelem során soha nem származási kérdés volt, hanem vállalás.
Szlovákia joggal kifogásolta, hogy Magyarország tömegesen állampolgárságot kínál magyar nemzetiségű állampolgárainak, és nem kifogásolható, hogy az állampolgárság felvételét a szlovák állampolgárság megvonásával szankcionálta.
De kifogásolható, ugyanis a szlovák alkotmány rögzíti, hogy akarata ellenére senki sem fosztható meg állampolgárságától. A Lomnici Zoltán volt főbíró vezette Emberi Méltóság Tanácsa évekkel ezelőtt éppen erre hivatkozva fordult a strasbourgi bírósághoz, miután több felvidéki magyart megfosztottak szlovák állampolgárságától – az más kérdés, hogy Strasbourg lesöpörte az ügyet.
Ukrajnának is igaza van, amikor nem tűri el, hogy Beregszászon magyar állampolgárokat avassanak. Ez bizony a szomszéd állam szuverenitásának megsértése. (Akkor is az, ha nem Beregszászon, hanem valahol Magyarországon történik az állampolgári eskütétel.)
Nem, Ukrajnának sincs, és nem is lehet igaza, hiszen az ukrán alkotmányban is benne van, hogy akarata ellenére senki sem fosztható meg ukrán állampolgárságától. Mint azt a pénteki Magyar Idők megírtaLeonyid Kozsarakorábbi ukrán külügyminiszter, aki maga is részt vett az 1996-os ukrán alkotmányozási folyamatban, kijelentette:  az alapdokumentumban megfogalmazott egységes állampolgárság azt jelenti, Ukrajnában egyetlen állampolgárság van, és nem létezhet régiónkénti más állampolgárság. Ugyanakkor akarata ellenére senkitől sem vehetik el ukrán állampolgárságát, és ha valaki egy másik ország állampolgára is, ettől függetlenül Ukrajnában őt minden esetben kizárólag ukrán állampolgárként kezelik. Ennyi.
Magyargyűlölők egymás közt; Fotó: MTI/Illyés Tibor
Az állampolgárság azonban közjogi köteléket jelent a magyar állammal, és az nem fér bele a nemzetközi jogrendbe és a szomszéd államok közötti normális kapcsolatokba
írja Bauer, aki ezzel nem kevesebbet állít, mint hogy az a több tucat állam, amely világszerte állampolgárságot ad a más országokban élő nemzettársainak, nemzetközi jogot sért. Őrült beszéd!

SZERINTE TRIANON IGAZSÁGOS VOLT

Persze, Bauer Tamás ámokfutásán nincs mit csodálkozni. Egyrészt nála családi hagyományai vannak a patológiás magyargyűlöletnek. Apja egy ÁVH-s őrnagy, Bauer Miklós volt, aki szadista vallatási módszerei miatt a „körmös Bauer” gúnynevet érdemelte ki magának. Ő verte halálra például Ries István volt igazságügyminisztert 1950-ben, akinek az volt a bűne, hogy a kékcédulás választások elleni tiltakozásul lemondott posztjáról. (Egy másik SZDSZ-es, Kuncze Gábor pedig belügyminiszterként igazolást állíttatott ki arról, hogy az ÁVH-n nem volt bevett gyakorlat a foglyok kínzása…) Döbbenet, de Bauer Miklóst senki sem számoltatta el a rendszerváltás után, és 2005-ben ágyban, párnák között lehelte ki sötét lelkét. Fia pedig a Magyar Nemzet korabeli megkeresésére nem volt hajlandó megerősíteni apja halálhírét…
Apja bűneiről senki sem tehet, arról viszont igen, amit saját maga elkövet. Márpedig a kis Bauer szívósan igyekszik apja nyomdokaiba érni a kínzás terén. Igaz, ő nem a fizikai, hanem a lelki kínzás mestere. 2011-ben például ezt írta a Galamus nevű magyargyűlölő szennyportálra:
Nem gondolom, hogy a trianoni békeszerződés aláírása sorstragédia lenne. (…) Ha a kisebbségi helyzetet valaki rossz dolognak tartja – márpedig a Trianon miatt kesergők a magyar kisebbségeknél nyilvánvalóan annak tartják –, akkor a trianoni határokat igazságosabbnak kellene tartaniuk, mint a történelmi Magyarország korábbi határait. Igazából nem Trianon volt igazságtalan, hanem az asszimilációs politika: a magyar államé a nemzetiségekkel szemben Trianon előtt, és a szomszéd államoké a magyar kisebbségekkel szemben Trianon után, különösen pedig  a kommunista rendszerekben, 1945 után.
Nem nagyon szükséges ide kommentár. Aki kicsit is szereti Magyarországot, a hazáját, az ilyen gyalázatos sorokat soha nem írna le. Ilyesmire csak a patológiás magyargyűlölők képesek, vagy azok, akik megbízást teljesítenek.


Így zsarolják a nyugati világot a mesterségesen szított migrációval



Erősen indul az Alapjogokért Központ új könyvszemle rovata Kelly M. Greenhill könyvével, amely az egész migrációs hullámot szervezett, a befogadást pedig kikényszerített folyamatnak írta le. A slusszpoén, hogy nem most, hanem 2010-ben tette ezt, az öt évvel később kezdődött migrációs válság viszont visszaigazolta a Greenhill által leírt modellt. Vagy túl sok véletlen történik, vagy tényleg szervezett bevándoroltatással van dolgunk.
A tömeges bevándorlás fegyverei (Weapons of Mass Migration) című könyv szerzője módszeres vizsgálat alá veszi az 1951-es Genfi Menekültügyi Egyezmény elfogadása óta eltelt évtizedekben a bevándorlás/bevándoroltatás erőltetése kapcsán széles körben alkalmazott zsarolási módszert. Greenhill ezt „kényszerített, tervezett migrációnak” (coercive engineered migration) nevezi. A szerző három szereplői kört határozott meg. A generálók migrációs válságokat kreálnak, vagy ezzel fenyegetnek, a provokátorok pedig másokat ösztönöznek migrációs áradat elindítására. Ők az aktív szereplők, míg az opportunisták a kialakult válságokon nyerészkednek. A migráció két fő fegyvere a politikai agitáció és a kapacitásokat meghaladó elárasztás, vagyis kész tények elé állítják a képmutatónak beállított célországot. A célország pedig egy idő után nem fizeti meg az ezzel járó „politikai költséget”, és inkább enged a követeléseknek.
A könyv végkövetkeztetése, hogy az emberi jogokat és a menedékjogot törvénybe foglaló országok fokozottan ki vannak téve annak a veszélynek, hogy ezekkel a jogokkal, illetve a morállal zsarolják őket. A nyugati, egykori gyarmatosító társadalom gyengesége, hogy fél a képmutatás bélyegétől. Ezt a terhet nem is veszi magára, és inkább behódol, amikor a morális felelősségével zsarolják. Ez magyarázza például a Wilkommenskultur kialakulását.

MEG IS LEHET VÉDENI A HATÁRT, DE CSAK BŰNTUDAT NÉLKÜL

A szerző azon megállapításai ma már nem hatnak meglepetésként, hogy a migráció destabilizálja a befogadó országot, lerontja az életszínvonalat, nagy terhet ró az ellátórendszerre, valamint megdobja a bűnügyi statisztikákat, hiszen az érkezők magukkal hozzák a konfliktusaikat, és sok erőszakos bűncselekményt követnek el. Az viszont figyelemre érdemes, hogy a célország kétféleképpen viszonyulhat a migrációs nyomáshoz. A 2000-es évek elején a fehéroroszok nem jártak sikerrel az EU megfenyegetésében, és a tagállamok inkább megerősítették a határvédelmüket. A mostani migrációs válságban úgy tűnik, a Nyugat nagyobb morális tőkehiányt érez a saját oldalán, mert ezúttal a határ megerősítése helyett előnytelen kényszerüzletet kötött a törökökkel.
Magyarországnak nincs morális deficitje az afrikai gyarmatosítás és a közel-keleti konfliktus miatt, ezért bátran megvédte a határait. (fotó: MTI / Ujvári Sándor)

RÉGI MÓDSZEREK, ÚJ VÁLSÁGOK

A könyv kiemeli, hogy a ’90-es évek végének koszovói albán menekülthulláma során a média erősen manipulálta a közvéleményt. Ugyanez figyelhető meg most, amikor a gazdasági migránsokat menekültként, áldozatként mutatják be a befogadáspárti politikusok és a velük egy követ fújó fősodratú média. Manipulált, megvágott felvételeket mutattak be Magyarországról is, amikor például körüljárta a világsajtót a „családját védelmező menekült”, aki valójában a kamerák kedvéért egy idegen nőt rántott le magával a sínek közé. A végén a rendőrök kimentették a nőt a férfi szorításából, de ezek a felvételek már nem kerültek be a haladó sajtóba.
A manipuláció ugyancsak visszatérő eszközei a lélekvesztőkön kihajózó migránsok, akik arra várnak, hogy hamarosan kimentik, és a célországba szállítják őket. Ez ugyanúgy megtörtént az USA-ba hajózó haiti migránsokkal, ahogy napjainkban a Földközi-tengeren. A migráció szervezői, az őket pártoló, befogadáspárti politikusok és a liberális sajtó tehát ugyanazokkal a tömegmanipulációs módszerekkel dolgoznak most is, amelyeket már hosszú évekkel ezelőtt kifejlesztettek a fejlett országok zsarolására.



Stefka István gyászbeszéde elhunyt kollégánk, Máté T. Gyula temetésén





Tisztelt Gyászolók, Családtagok, Barátok, Kollégák és Tisztelők!
A bölcs római császár, Marcus Aurélius szavai jutnak eszembe: Ne úgy élj, mintha még tízezer évig akarnál élni. A kikerülhetetlen ott lebeg fejed fölött. Míg élsz, míg módodban áll, légy jó emberré! Gyuszi jó ember volt. Talán a természete volt ilyen, a családból hozta? Nem tudom, de soha nem ártott senkinek. Ahogyan olvastam cikkeit a PestiSrácok felületén a Kávé mellé nevű blogján, akkor tudatosult bennem, hogy többet nem kávézhatunk együtt Máté T. Gyulával, nem kuncoghatunk fanyar humorú, penge éles írásain, nem hallhatjuk többet rekedtes hangját, amikor érvelt, amikor magyarázott. A Magyar Hírlapnál ismertem meg vagy tíz éve a halk szavú, csendes külpolitikust, aki cikkeiben halálpontos elemzést adott a világ aktuális kérdéseiről. Örülök, hogy a kollégája és a főnöke lehettem. Hamar összebarátkoztunk, nézetrendszerünk azonos volt, így nem véletlenül lett a külpolitikai rovat vezetője. Köztudott, hogy a Magyar Hírlap 2006-tól néhány év alatt váltott szélsőliberális lapból polgári, jobboldali, konzervatív napilappá. Ez akkor a rendszerváltás óta az első ilyen kísérlet volt. Sok, régi, liberális, baloldali, nemzetietlen gondolkodású munkatárstól megváltunk, de Gyuszitól nem. Gyuszi igazi baloldali volt és maradt. A család kommunista, de nemzeti kötelezettségeit, hagyományait soha nem adta fel, a T betű emlékeztetett arra, hogy valójában ki ő. Édesapja Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke, aki 1989 óta a rosszemlékű, egykori diktatórikus MSZMP, a megtisztított párt haladó szellemiségét, a valódi baloldaliságot képviseli. Talán ezért is jobban látta a fia, hogy ez a jelenlegi magyar baloldal, az MSZP-től a Demokratikus Koalícióig egy haszonleső társaság, akiknek nem sok köze van Magyarországhoz, a hazához.
Máté T. Gyula magyar volt, magyar újságíró. Írásai a PestiSrácok.hu-ban kiteljesedtek. Óriási rajongói tábora volt, a napi cikkeit általában kétezren megosztották. A Kávé mellé igazi mikroelemzést adott a balliberálisok aljasságairól, hazaárulásairól, az európai szocialisták és zöldek eszement politizálásáról, az Európai Néppárt liberalizálódásáról, ami ha folytatódik Európa vesztét fogja okozni. Utolsó írása is Sargentini és társai gazemberségéről szólt. Szokatlanul röviden írt, Látványparti Brüsszelben címmel. Már akkor nagyon beteg volt…
Nagy örömünnepet csaphattak az Európa Parlamentben a tegnapi Sargentini-jelentés után. Gondolom Don Perignon pezsgőt is bontottak, szarvasgombával. Aztán elmentek wellnesselni. Majd elviszik az EP képviselőket állatkertbe. Vesznek nekik felfújható lufikat, mégis demonstrálni kell Brüsszelnek és Strasbourgban, hogy nekik vannak kizárólagos jogaik. Ők a legtökéletesebbek, legkreatívabbak. Bármikor jár nekik okostelefon, nagyon menő ötcsillagos törölköző, vagy bármi, ami elvihető a szállodából. Vagy bárhonnan. Az Európa Parlament irányító hihetetlenül nagyképűek egymásra. Judith Sargentini például tegnap azt mondta Brüsszelben: hibátlan vagyok! Ugyanezt csinálták a többiek is. Vannak ilyen tévképzetek…
írta utolsó bejegyzésében kollégánk. Elegáns és mégis metsző volt Gyula. Érdemes felídézni azokat a hozzászólásokat a PestiSrácokban, legalábbis néhányat, amikor rajongói értesültek Gyuszi haláláról:
Mostantól Lovas Pistával kávézik. Nyugodalmas kávézást odafönn! Szomorúbbak lettünk idelenn.”
Megszokásból ma reggel is automatikusan kerestem Gyula írását. Nem találtam. Nehezen tudom felfogni, hogy többé nem fog bennünket remek humoros írásaival szórakoztatni. Egy kis kutyát akart örökbe fogadni, de nem írta meg, hogy milyen fajta kutyát választott ki. Nagyon fog nekünk hiányozni, mert az Ő stílusa páratlan, egyedülálló volt. Fiatal barátunk Gyula, nyugodj békében.”
Švejk, egy derék katona kalandjainak Földi vége…..”
Mindannyiunknak egy pótolhatatlan nagy vesztesség. Sokkal, de sokkal szegényebbek lettünk.” Igen, szegényebbek lettünk Máté T. Gyula írásainak hiányával. Pótolhatatlan lesz, mert az ilyen groteszkeket – a régmúlt nagy újságírás eszközeit – kevesen fogják tudni utánozni.
Gyuszi élete igazi újságíró sors volt. Mindene volt a munkája, pusztította önmagát, mérhetetlenül érzékeny, hiú emberként élte életét, de volt mire. Igazán nagy műveltségű, széles tájékozódtsággal rendelkező ember volt. Humanista volt, aki soha nem alázott meg senkit sem, távol állt tőle a belvárosi, gonoszkodó, hazudozó, a valóságot megmásító stílús. Fiatal kora ellenére a klasszikus, hagyományos magyar újságírói magatartást követte. Mostanában egyre több barátunk, eszmetársunk megy el idő előtt. Máté T. Gyula is eszmetársunk volt baloldalisága ellenére. Ő szerette a magyarságát és nem gyűlőlte. Engedjék meg, hogy egy Vergilius versídézettel búcsuzzak tőle:
Éltem, s pályámat, mit a sors kiszabott, befutottam.


A vakolók ezt is elintézték !!!
Tudjátok , hogy ki volt , de nem beszéltek róla !!!
Az átkosban a komcsi vakoló páholy beavatottai irtották így a magyart , ma már a titkos szolgálaton kívül a vakoló páholyok is fel vannak ruházva gyilkosság végrehajtására , azonkivül az ország területén ténykedő idegen t szolgálatok is szabadon gyilkolásznak , és a Pintér gyilkosság BT -je is ráfejel a magyarok pusztítására !!!!
Nem véletlenül volt itt a legtöbb háborús bűnös a cionista kazárok még mindig elváráson felül ontják ki az életünket !!!
Nem gondoljátok , hogy minden szabadkőműves páholyt fel kellene égetni a rendfőnökökkel együtt . Ők tervelik ki a gyilkosságokat !!!








HURRÁ! TILTJÁK A HAJLÉKTALANSÁGOT!







A hír hallatán minden értelmesen gondolkodó ember azt híhetné, hogy ez az intézkedés pontot tesz például a „deviza”-hitelek miatt utcára hajított családok kálváriájára, hisz, ha a hajlékaikból az utcára hajítja a családokat az állam, attól még nekik is élniük kell valahol.



De nem! Pedig hamarosan többszázezer emberről beszélhetünk!

 
Az igazság az, hogy az életbe lépő kormányrendelet segítségével lehetőség lesz arra, hogy még az utolsó személyes tárgyaiktól is megfosszák a legszerencsétlenebb embereket!
Október 15. után megsemmisíthetik a hajléktalanok ingóságait. Hát emberek, ide jutottunk!
A napi.hu szerint hatalmas bürokráciát generál, hogy a hajléktalanoknak 2018. október 15-étől tilos közterületen életvitelszerűen tartózkodniuk.
Jelentős feladatokat szabadít saját szerveire az állam a hajléktalanság betiltásával, írja a Napi.hu.
A Magyar Közlöny 2018. október 2-i számában jelent meg a 178/2018 (X.2.) kormányrendelet "az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése szabálysértéssel kapcsolatban közreműködő egyes szervek kijelöléséről és feladatairól", amelyből kiderült, hogy október 15-től, amikortól betiltják a hajléktalanságot, a szabálysértésen ért hajléktalanok ingóságait tárolnia kell majd a helyi önkormányzatnak vagy rendőrségnek.


Erről az illetékes szervnek határozatot kell majd hoznia, a határozatban pedig tételesen fel kell sorolni az ideiglenesen elhelyezett ingóságok megnevezését, mennyiségét és becsléssel megállapított értékét is.
A "tárolhatatlan" ingóságaikat a szabály szerint meg kell semmisíteni. Erről szintén jegyzőkönyvet kell készíteni, és ezek értékét is meg kell becsülni, mert amennyiben a hajléktalan a megsemmisítés után jelentkezne ingóságaiért, vissza kell neki fizetni azok értékét – amiből levonják az ideiglenes tárolás és a megsemmisítés költségét.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/
A kormánypárti politikusok a hajléktalanságot betiltó új szabályozás elfogadásakor állították, hogy van annyi férőhely a szállásokon, hogy egyetlen hajléktalannak se kelljen az utcán élnie.
A Népszava szerint valójában a téli krízisidőszakban megnyitott szálláshelyekkel együtt is alig több mint 11 ezer férőhely van a hajléktalanszállókon, a hajléktalanok száma viszont ennek két-háromszorosára tehető.
Közhiteles adatokból tudjuk, hogy napjainkban is közel százezer végrehajtási eljárás van folyamatban, amely többszázezer embert érint.

Tehát hamarosan többszázezer emberről beszélünk!!!

Minden, ami politika hozzászólása: A Nemzeti Eszközkezelő 5 év alatt 32 146 lakás tulajdonjogát vette át, ebből 6328 lakásét a tavalyi évben. 5 év alatt 4442 kényszerértékesítést hajtottak végre a pénzügyi intézmények, ebből a tavalyi évben 2318-at, vagyis több mint a felét. 2018-ban eddig 1755 család került az utcára!
5 év alatt 10.000 magyar ember menekült az öngyilkosságba, a kilátástalan helyzete miatt.






A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!


A liberális sajtó erőlködik, avagy miért nem volt műtétre előjegyezve a briliáns szívsebész betege?





Alaptalan a liberális sajtó azon állítása, hogy megmenthető lett volna annak a héten elhunyt férfinak az élete, ha a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet nem mond fel Székely Lászlónak a szívsebészeti osztály vezetőjének. A méltán elismert szívsebész semmilyen, az intézményben fellelhető dokumentációt nem készített az ötvenöt éves betegről, aki így nem is szerepelt semmiféle hivatalos műtéti várólistán. Az orvos ezzel súlyos vétséget követhetett el – tudta meg a PestiSrácok.hu. A férfi egy érimplantátumot kapott volna, bizonytalan, hogy Székely egyáltalán megrendelte-e azt az intézmény hivatalos eljárásrendjében, holott a balliberális sajtó állítása szerint sürgős esetről volt szó. Portálunk úgy értesült, hogy a kirívó szabálytalanságok sorát elkövető szívsebész ellen teljes körű vizsgálatot indítottak, Székely László pedig esetleg Pécsett folytathatja pályafutását.
Nem Székely László távozása, és nem az elmaradt műtét miatt halhatott meg az a férfi, akinek a tragédiáját a balliberális sajtó összefüggésbe hozta azzal, hogy Székely Lászlónak, az egyébként méltán elismert szívsebésznek, súlyos szabályszegései miatt el kellett hagynia a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet (GOKI).


Pénteki írásában a Népszava a cáfolat erőltetett cáfolatával igyekszik elhitetniolvasóival, hogy Székely László a hivatalos betegirányítás útjait betartva igyekezett beszerezni a műtéthez szükséges érprotézist és a beteget szabályszerűen előjegyezte műtétre. A cikk szerzője arra ugyanakkor nem vette a fáradtságot, hogy a kiszivárogtatott dokumentum dátumozását is figyelembe vegye, abból ugyanis egyértelműen levonható az a következtetés, mivel az érprotézis még nem készült el, a műtét nem lett volna elvégezhető akkor sem, ha Székely László a GOKI alkalmazottja marad. Arról nem is beszélve, maga a levél írója is elismeri, hogy az érintett három beteg még nincs előjegyezve műtétre, tehát nem szerepel semmiféle hivatalos várólistán.
Forrásunk szerint a nemrég Salgótarjánban elhunyt férfi júliusban valóban járt a GOKI-ban, ahol egyeztetett a kezeléséről Székely Lászlóval, aki erről nem készített dokumentációt, hanem csak elbocsájtása után egyik kollégáján keresztül igyekezett lepapírozni a beteg műtéti előjegyzését. A szívsebész július végén vizsgálta meg a héten ötvenöt éves korában elhunyt beteget, a másik orvos aláírásával készült előjegyzési kérelmet pedig szeptember végén keltezték, amiből joggal levonható az a következtetés, hogy Székely László “sürgősségre” vonatkozó nézetei nem átlagosak.
A szívsebész a Népszavának azt mondta, hogy azért egy kollégája referált az esetekről, mert felmentése miatt ő már nem fért hozzá a betegek dokumentációjához, azonban ez sem magyarázza meg a két hónapos késedelmet, illetve az előjegyzések hiányát. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI)  által csütörtökön kiadott közlemény pontosan leírja, hogy a beteg férfi diagnózisán kívül Székely László semmilyen dokumentumot nem készített róla, nem tudni, hogy miképp akarta kezelni, és mikor akarta megműteni. Ezt erősítette meg Andréka Péter, a GOKI főigazgatója is, aki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézményben egyetlen tervezett műtét sem maradt el Székely László távozása miatt, a távozó szakembert megfelelően sikerült pótolni.
A Népszava által közzétett dokumentum nem szolgál Székely László mentségére, hanem épp annak beismerése, hogy a súlyosan beteg, sürgős műtétre szoruló embert az orvos nem vette fel a várólistára, csak a vizsgálat után ötvenöt nappal egy kollégája kezdte el ezt intézni, amikor a történtek utólagos ismeretében a férfi már valószínűleg közvetlen életveszélyben lehetett.

TELJES KÖRŰ VIZSGÁLAT SZÉKELY LÁSZLÓ ELLEN, AKI PÉCSETT FOLYTATHATJA

Székely Lászlónak azért kellett távoznia a GOKI-tól, mert egy “mitrális billentyű megtartó műtét során egy ismeretlen, a hivatalos dokumentációban nem  nevesített plasztikai sebésszel kicseréltette a beteg korábbi – jelen műtét során megsérült – emlőimplantátumát”. Utóbbinak semmilyen jogviszonya nincs, és nem is volt a kardiológiai intézettel, bevonása a műtétbe teljesen szabálytalan volt. A beteget Székely nem tájékoztatta a tervéről, a nő csak utólag értesült az implantátum pótlásáról, amikor azt ki akarták fizettetni vele. A beavatkozást nem dokumentálták, információink szerint a beteg várhatóan jogi útra kívánja terelni a kórház belső vizsgálata által még nem teljesen feltárt történteket.
A baloldali sajtó lázas igyekezetében úgy próbálja beállítani a történteket, hogy Kásler Miklósnak, az EMMI vezetőjének vannak fenntartásai Székely Lászlóval szemben, a PestiSrácok.hu forrásai azonban rámutattak, hogy az amúgy elismert szívsebész kivételes tudását, és ebből adódó kivételes helyzetét kihasználva számos esetben szegte meg az egészségügyre vonatkozó jogszabályokat.
A nő operációja közben elkövetett szabálytalanságok miatt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Gondos Miklós csütörtökön teljes körű vizsgálat lefolytatására kérte fel Andréka Pétert. Amennyiben a vizsgálat orvos-szakmai kérdéseket is érint, akkor abban a Nemzeti Népegészségügyi Központ jár el, etikai vétség esetén pedig a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottsága.
A PestiSrácok.hu információi szerint Székely László a napokban felvette a kapcsolatot a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjával, az intézmény pedig nem zárkózott el attól, hogy a későbbiekben foglalkoztassa a szívsebészt.

HALÁLKUFÁRKÉNT RÖPPENT A TRAGÉDIÁRA A DK ÉS AZ MSZP

A liberális sajtóban pénteken felröppent a hír, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az elhunyt férfi ügyében magához kérette Kásler Miklóst. Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke azonban cáfolta ezt a hírlapi kacsát.
A történtekből igyekszik tőkét kovácsolni természetesen a DK is, a Gyurcsány-párt feljelentést tervez a haláleset miatt, mint ahogy hasonló bejelentést tett korábban az MSZP is. László Imre, a DK országgyűlési képviselője csütörtökön felhívta az EMMI vezetőjét Kásler Miklóst, aki arról tájékoztatta, a GOKI-ban nem volt semmilyen dokumentációja annak, hogy az érbetegségben szenvedő férfit Székely László kezelte volna, valamint arról is, hogy az elhunyt ember nem szerepelt a várólistán. László Imrének ezt annak ellenére sem sikerült megértenie, hogy maga is orvos, és korábban kórházigazgatóként is dolgozott.
Fotó: EU Pályázati Portál




Kiderült a turpisság: Soros György áll Trump főbíró-jelöltjének meghurcolása mögött



Megszoktuk már, hogy Soros György és szervezetei amibe csak tudják, beleütik az orrukat. A méltatlanul meghurcolt, szexuális zaklatással alaptalanul megvádolt Brett Kavanaugh sem menekülhet a spekuláns elöl. A Donald Trump által főbírónak kinevezni kívánt bíró ellen most a Soros által is nagylelkűen finanszírozott MoveOn.org szervez éppen lejáratókampányt, amelyhez az emberek anyagi támogatását is kéri. Nyilván nem véletlen, hogy Bill Clinton munkaügyi minisztere, Robert Reich volt az, aki a szervezet nevében kiküldte a körlevelet, melyben a nagy szavak mellett a washingtoni mozgósítás is szerepel. 
A Kavanaugh-ellenes washingtoni akcióra szólít fel a Soros György által bőkezűen megtámogatott MoveOn.org. A szélsőséges szervezet nemrég kiküldött körlevelében arra kéri a támogatóit, hogy fokozzák a szenátorokra gyakorolt nyomást, különös tekintette Susan Collinsra, aki szerintük legfontosabb “billegő” ebben a folyamatban.
Számoltassátok el a republikánusokat. Nem fogjuk elfelejteni, amit a múlt heti meghallgatáson csináltak, a Kavanaugh iránti megingathatatlan támogatásukat, és azt, hogy megpróbálják hitelteleníteni Dr. Blasey Fordot (ő az a nő, aki szexuális zaklatással vádolta meg Kavanaugh-t – a szerk.) és másokat, miközben öt hét múlva a szavazóurnákhoz fogunk járulni. Véget vetünk a republikánus uralomnak a Kongresszusban, és olyanokat fogunk megválasztani, akik hisznek a túlélőknek. Véget vetünk a republikánus uralomnak a Kongresszusban, és olyanokat fogunk megválasztani, akik hisznek a túlélőknek és meghallgatják a nőket – a harc az alapvető jogainkért feltétlenül szükséges.
írják.
Ezen kívül 3 dollárnyi támogatást kérnek cserébe azért, hogy elindítsák a Kavanaugh elleni vészkampányukat, amelyben egyébként Trump főbíró-jelöltjét “megvádolt szexuális ragadozónak”, “nőellenesnek” és “LMBTQ-ellenesnek” nevezik.
Az említett levelet Bill Clinton munkaügyi minisztere, Robert Reich küldte a szervezet nevében. Az egyetemi oktatóként is tevékenykedő Reich volt az, aki mélyen hallgatott arról, hogy a szenátus igazságügyi bizottságának egyik vezető tagja, Dianne Feinstein hetekig szándékosan nem tárta nyilvánosság elé Blasey Ford vádját, majd egy jól időzített pillanatban politikai célokra használta fel azt – hívta fel a figyelmet a breitbart.com oknyomozó riportere, Aaron Klein.
Kirsten Gillibrand New York-i demokrata szenátor (k) beszél a Brett Kavanaugh amerikai főbírójelölt kinevezése elleni tüntetésen a washingtoni Legfelsőbb Bíróság épülete előtt 2018. szeptember 28-án. Kavanaugh-t három nő vádolja szexuális kényszerítéssel. Fotó: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
A MoveOn.org a Kavanaugh-ellenes mozgalomnak egyébként a kezdetek óta az élharcosa, a radikális civilek #StopKavanaugh néven már indítottak egy kampányt, ebben pedig arra biztatták a támogatóikat, hogy szólítsák fel a szenátoraikat, hogy szavazzanak a főbíró-jelölt ellen. 
A MoveOn-t Soros Györgyön kívül a Tides Foundation is támogatja, amely szintén a spekuláns nevéhez köthető, hiszen nemrég egyesült az általa létrehozott Nyílt Társadalmak Alapítvánnyal. A MoveOn egy mozgalomként született meg 1998-ban válaszul a Bill Clinton elleni alkotmányos vádeljárásra, amelyet az igazságszolgáltatás akadályozása és hamis tanúzás miatt indítottak meg ellene. A csoport tagjai párthovatartozástól függetlenül egyetértettek egy dologban: a vádeljárás helyett róják meg Clintont, és lépjenek tovább (move on) a sürgetőbb kérdések megoldása felé. A mozgalom azóta kinőtte magát, és dollármilliókat gyűjtött több demokrata jelöltnek.
Brett Kavanaugh ügyével portálunk korábban részletesen foglalkozott. Az erről szóló cikkünk itt olvasható. 
Forrás. Breitbart; Vezető kép: Breitbart






HAHÓ BÍRÁK! CSAK SZÓLUNK: SZÜLETETT EGY C-51/17. EUB ÍTÉLET!





Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – A Tarabányai Törvényszéken egy kolléganőm sikerre vitt egy semmisséget.

 
A másik tanács végigvitt egy fair bizonyítást, majd az összes EUB ítéletszerint feldiktáltam mindent. A bank meg sem tudott szólalni.
Majd a bíró hozott egy elutasító blanketta ítéletet, melyben egy rohadt szó nincsen mindabból, mely a perben elhangzott. A keresetet nem is bíràlta el, mindent leszart, annyira komolytalan a határozat, hogy azt okkal feltételezem, valahonnan letöltötte és átmásolta.
Tegnap a Miskolci Törvényszék másodfokú neves tanácselnöke ellen elfogultságot terjesztettem elő, mert kollégáimtól begyűjtött határozatainak indokolásából kimutatható volt szó szerint, hogy tudatosan mellőzi az EUB ítéleteit, habár azok tartalma a bírósàgot köti.
Egyre jobban körberajzolódik, van néhàny lelkiismeretes bíró, akik gondolkodni mernek, de a nagy többség blankettázik. Teljesen mindegy, ki mit mond a perben, a tanúk mit vallanak. A bírói indokolások pedig gyermeteg logikai hibákkal tarkítottak és nyíltan anyagi jogot sértők. – Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket.Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/




MEGSZŰNIK A BANKOK JELZÁLOGJOGA?



A Gulya Tibor által vezetett Két Patrónus Reload Kft. – Tanácsadás devizahiteleseknek nevű facebook oldalon jelent meg a következő üzenet.

Mi nem fogjuk kommentálni, vagy véleményt alkotni az üzenet tartalmáról, mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket. (A helyesírási hibákat sem javítjuk…, és mindenki csak saját felelősségére használja az üzenetben foglalt információkat)
Íme, az üzenet:
Tisztelt Ügyfeleink. Sajnos oldalunkon megjelentek bizonyos arc nélküli parasztok, akik magukat sértetnek kiadva osszák az észt. Ez minket nem érdekel, mert olyan áttörés született az ügyek tekintetében, melyet néhány idióta önjelőlt álposztoló sem tud bizonytalanságba taszítani.
Jelezni szeretnénk minden ügyfelünknek, hogy jövőhéttől kezdve minden reggel 10 órakkor tartandó előadáson mindenki megismerheti ezt a fantasztikus tényt, melynek ismeretében minden ügyfelünk megnyugtató és kielégítő választ kap arra, hogy mikor és hogyan lesz vége nennek a munkának.
A videó üzenetében Gulya Úr arról beszélt, hogy november végéig pont kerül az ügyek végére amit állt. Pont lerült az ügyek végére és az ehhez szükséges információt ismerhetitek meg a minden nap 10 órakkor kezdődő előadásokon. 2 nappal karácsons előtt érkezett meg az a bírói döntés, mely bearanyozta munkánkat és minden eddigi munkánkat igazolt, hogy helyes úton haladtunk végig és most már nincs tovább Sem a bankkok sem pedig a közjegyzők számára. Nem fognak tudni tovább húzni munkán sikerének bekövetkeztét és január 03-tól már nem lehet a bírói döntések fényében tovább elodázni a tényt, hogy a közjegyző útján megállítható bármilyen végrehajtás, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy akinek elállás után a bank a szerződését felmondta, a bírói döntésre figyelemmel igazolttá vált a tény, hogy bizony a oözjegyzőtök nem fog tudni soha többé egyetlen ügyben sem záradékot kiállítani.



Nem fogunk itt most részletekbe bocsátkozni, erre fog segítségül szolgálni az előadás, ahol ügyfeleink teljeskörű tájékoztatásba részesűlnek az ügyük lezárására. Mi több alternatívát dolgoztunk ki és az egyik ilyen alternatíva most révbe ért, így már nem kell további próbáknak munkánkat kitenni és azt tesztelni, mert az utólsó bírói döntésbe megfogalmazottak, már elhárították az utólsó akadályt is és pontos utat mutatott, hogy merre van a kiút.mindenkinek lehetősége lesz megismerni a tényeket.
Annyit előterbe lehet helyezni, hogy megnyílt végre a lehetőség a közjegyzők eljárásból való kizárásra, mely akennyiben megtörténik, a következmény okán a bank vagy egyezkedni kezd, vagy mindent elveszít, még azt is ami járna nekik. Ne itt tegyétek fel a kérdéseket, hanem jövőhéten bármeily nap reggel 10 órakkor tartandó előadáson. Tisztelettel Kp.
Egy hozzászóló tette fel az alábbi (FONTOS) kérdést, mellyel már mi is foglalkoztunk: – ok, de mi lesz az önálló zálogjoggal? Sztem pont fentiek miatt találták ki. BŐVEBB INFO!















MATOLCSYÉK ELADTÁK A MAGYAR ARANYTARTALÉKOT?



A november végi 110 millió euróról (34 milliárd forint) nullára esett december végére a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi tartalékain belül a monetáris aranytartalékok szintje. Ilyenre az 1998 óta elérhető idősor szerint nem volt még példa, azaz az összes aranytartalékát eladta az MNB. A piaci árfolyamok alapján ez nem volt túl jó időzítésű, mivel 10 havi mélyponton 1150 dollár körül járt az árfolyam – számolt be a Portfolio.





Porfolio frissítés: írásunkra reagált a jegybank. Az MNB elmondta, hogy nem eladta, hanem egy swap-ügyletbe vonta be az aranytartalékot.
A ma közzétett december végi adatok szerint 767 millió euróval 24,384 milliárd euróra estek Magyarország nemzetközi tartalékai, ami szeptember vége óta (amikor 23,661 milliárd eurón álltak, ami 7 éves mélypontot jelentett) a legalacsonyabb. A tartalékok összetevőit vizsgálva szembetűnő, hogy a monetáris aranytartalékok a november végi 110 millió euróról nullára estek. Az idősort sajnos csak 1998-ig tudjuk elérni az MNB oldalán, és ilyenre (az aranytartalékok nullára csökkentésére) az elmúlt közel két évtized alatt nem volt példa.
Az aranynál nagyobb mértékű tartalékcsökkentő hatású volt a devizatartalékok 508 millió eurós apadása 23,978 milliárd euróra és ezzel párhuzamosan az egyéb tartalékeszközök is 147 millió euróval estek.
A tartalékesés háttere
2016 egészét tekintve egyébként 5,938 milliárd euróval estek a nemzetközi tartalékok. A legnagyobb mértékben márciusban láttuk ezt 4,164 milliárd euróval, de egymilliárd euróval nagyobb összeggel apadt a tartalékállomány áprilisban (1,118 milliárd euró) és októberben (1,340 milliárd euró) is.



Az MNB 2014 óta a külső sérülékenység megítélésének javítása érdekében számos lépést tett, mint a lakossági devizahitelek forintosítása és az államadósság belső finanszírozása, amelyekből eleve következett a devizatartalék szintjének csökkenése.
A jegybank addig engedi csökkenni a nemzetközi tartalékok szintjét, amíg meghaladja a befektetők által elvárt mértéket, amelyet általában az éven belüli lejáratú külső adóssághoz viszonyítanak. 2016 harmadik negyedévének (szeptember) végén az éven belüli lejáratú külső adósság 18,4 milliárd euró volt. Guidotti-mutató alapján a devizatartalék szeptemberi végi 23,7 milliárd eurós értéke jelentősen, 5,3 milliárddal (28,8 százalékkal) meghaladta a rövid külső adósság összegét – emeli ki az MTI az összefoglalójában.
Az arany decemberben 10 havi mélypontra esett 1125 dollár körül, a hónap során pedig az árfolyam 1125-1170 dollár között mozgott, azaz az aranytartalékok utolsó részétől való megszabadulás nem túl magas árfolyamon történt meg. Az aranytartalékoktól több alkalommal nagyobb tételekben 1998 előtt szabadult meg az MNB. A tartalékokon belüli aranyeladás, illetve a pozíció csökkentése nem üt el érdemben a nemzetközi trendektől, igaz vannak olyan országok, amelyek éppen nagy aranyfelhalmozók az elmúlt években (pl. Kína).
Frissítés: A jegybank reagált a Portfolio cikkére:
"A Magyar Nemzeti Bank nem adta el az aranytartalékot. A cikkben hivatkozott csökkenés abból adódik, hogy derivatív ügyleteken keresztül is történhet az arany befektetése, amely a statisztikai elszámolás sajátosságaiból fakadóan a jegybankmérleg másik során jelenik meg."
Hogy ez pontosan mit jelenthet?






Jordán Tamás listát szeretne arról, kik a klasszikus magyar írók, hogy színháza teljesíteni tudja a kormányzati elvárásokat





A szombathelyi Weöres Sándor Színház tavaly viszontagságos módon újraválasztott igazgatója, Jordán Tamás kijelentette, hogy megpróbálja teljesíteni a fideszes vezetőségű közgyűlési bizottság arra vonatkozó kérését, hogy színháza játsszon több magyar klasszikust a kortárs szerzők művei mellett, csak ehhez szüksége lenne az önkormányzattól egy listára, hogy ki számít pontosan klasszikusnak.
Kit tartunk klasszikusnak? Szép Ernő klasszikus-e, Szomori klasszikus-e, akik már nem élnek? Általában arra szoktak gondolni, hogy Az ember tragédiája, Bánk Bán, Csongor és Tünde. Karinthy is egy klasszikus. Csurka is egy klasszikus. Nagyszerű Csurka darabok vannak, amiből nem egy időszerű is”
Az Átlátszó szerint a közgyűlést előkészítő és a kultúráért is felelős Jogi és Társadalmi Ügyek Bizottságának vezetője, Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária a gyűlésen felvetette, hogy

a kortárs magyar szerzők műveinek bemutatása mellett több figyelmet kellene szentelni a klasszikusoknak is, de a fideszes képviselő arra még Jordán kérdése után sem adott választ, hogy klasszikusok alatt pontosan kikre gondolt.

Takátsné az Átlátszónak elmondta, azért nem foglalt állást a kérdésben, mert ez szakmai kérdés, tehát nem rá tartozik. Annak ellenére, hogy tavaly még azt állította, bizottsága szoros szakmai felügyeletet végez majd a színház munkája fölött, „ellátogat majd ellenőrzés céljából a próbákra és az előadásokra, és elbeszélget a színészekkel”. milyen nehézségek árán sikerült csak meghosszabbítania pozícióját 2017 elején: rajta kívül csak Dér András filmrendező adott be pályázatot a színházigazgatói posztra (többek közt Vidnyánszky Attila és Eperjes Károly támogatásával), de Dér pályázatát visszavonta, miután azt a nyugat.hu kiszivárogtatta. Ennek ellenére a szombathelyi önkormányzat szakmai bizottsága továbbra sem támogatta az egyetlen induló, Jordán Tamás pályázatát, miközben újraválasztásáért „tízezer fős Facebook-csoport is alakult, kiálltak mellette a Nemzet Színészei, Pintér Béla és társulata, az Örkény Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata is” – írta a 444.hu. A közgyűlés hosszas huzavona után végül mégis meghosszabbította Jordán szerződését, előbb csak egy évre, majd 2021. január 31-ig.
Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária képviselő felvetése a szombathelyi színház repertoárjával kapcsolatban szépen illeszkedik a kormány legfrissebb kulturális iránymutatásába: Szakács Árpád a Magyar Időkben  megjelenő, „Kinek a kulturális diktatúrája?” című sorozatának legújabb darabjában arról írt, hogy „Van-e szerepe a magyar identitás erősítésében az előadó-művészetnek? Vagy kell-e hogy legyen? Merthogy volt, az vitathatatlan.
Felelőssége-e a magyar kulturális igazgatásnak, hogy érvényre juttassa a klasszikus magyar kultúra színpadi megjelenítését? Továbbá a színházaknak milyen arányban kellene bemutatniuk a klasszikus magyar műveket és kortárs magyar munkákat? Rá vagyunk-e szorulva arra, hogy norvég, holland, dán, amerikai stb. kozmopolita műveket hozzunk be nagy arányban a magyar kulturális életbe?”
Jordán Tamás az Átlátszónak elmondta, hogy „az elnökasszony kívánságát tudomásul vette és megpróbálja teljesíteni. Ám jó lenne, ha kapnának egy listát, arról, hogy mi számít klasszikus magyar darabnak, az emberek többségének ugyanis a Csongor és Tünde, a Bánk Bán és az Ember Tragédiája ki is meríti ezt a kategóriát.”


A Fidesz még idén komolyan felforgathatja a bíróságokat






Még a közeljövőben az országgyűlés elé kerülhet a közigazgatási bíróságokról szóló, új törvénytervezet – ezt közölte a Magyar Idők kormánylappal ma délelőtt Trócsányi László.
Nyilatkozatában a miniszter kijelentette, hogy a lépés

az 1990-es évek óta tartó alkotmányos fejlődés utolsó fejezete

Azt is kiemelte, a kormány a „kétszintű” bírósági rendszerre vonatkozó új koncepciót már elfogadta, és várhatóan 2020 január elsejétől, nyolc körzetben, nyolc közigazgatási törvényszékkel kezdené meg végül a munkáját.
A közigazgatási bíróságokról kiszivárgott korábbi tervek szerint ez azért lenne a Fidesz-KDNP-nek és államapparátusának előnyös, mert az új típusú bíróságokra már egyedül Handó Tünde Országosa Bírói Hivatala (OBH) gyakorolna befolyást, és a tervek szerint köztisztviselőket, közszolgákat képeznének át a hatóságokkal való egyes pertípusokban való ítélkezésre.
A közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos kritikák egyik sarkalatos pontja, az, hogy kifejezetten az állami hatóságokkal kapcsolatos peres ügyeket vonná szorosabb ellenőrzés alá, így például a közadat-igénylési, vagy más, korrupció feltárására indított jogi eljárásokat is ezek a testületek tárgyalnák majd le úgy, hogy a hagyományos polgári fellebbviteli bíróságoknak és a Kúriának ezekre nem lesz ráhatása. Utóbbi szerepét egy Közigazgatási Felsőbíróság nevű új testület venné át ezekkel az ügyekkel kapcsolatban.
Trócsányi az ismert kritikákra most a Magyar Időknek annyit reagált, visszásnak tartja a haza és európai „támadásokat”, mivel szerinte
az új bírói rendszer kedvezőbbé teszi a különféle hatóságokkal pereskedő állampolgárok helyzetét.”
Emlékeztett, a szükséges Alaptörvény-módosítás a most tárgyalandó koncepció alapja, és tájékoztatott, a közigazgatási bírósági koncepción jelenleg három munkacsoport is dolgozik az Igazságügyi Minisztériumban, felügyelete alatt.
(Magyar Idők, Hír TV // Címoldali kép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd)




Tovább szakadhat a Jobbik, kizárták Volner Jánost a frakcióból





Maratoni frakcióülés végén döntött a Jobbik Volner János, a párt volt frakcióvezetőjének mostani alelnökének kizárásáról – értesült a HVG.
A kizárást 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen vokssal szavazták meg – portál szerint  Volner János ezt maga jelentette ezt be az ülés után. A képviselő úgy nyilatkozott, parlamenti mandátumát megtartja. A HVG úgy tudja, a döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból.
Pénteken délelőtt a Figyelő hozott nyilvánosságra egy belső körlevelet, amely a Jobbik pártvezetésén belüli éles konfliktusról tanúskodik: a párt volt frakcióvezetője, Volner János ugyanis ebben kemény szavakkal illette a Jobbik irányvonalát, miután Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzéséről döntött. Volner az Indexnek azt mondta: rendkívüli tisztújítást szervez, átvenné a párt vezetését. Erre a Jobbik-frakció rendkívüli ülést hívott össze, 16 órára pedig rendkívüli sajtótájékoztatót hirdettek meg, ám egészen este háromnegyed tízig nem történt hivatalos bejelentés.
Jakab Péter, a Jobbik frakciószóvivője azt mondta, hogy az elnökség úgy döntött, hogy etikai eljárás indul a képviselő ellen, amely a pártból kizárással is végződhet. Volnert felszólították, hogy adja vissza szombat délig a mandátumát, akárcsak Fülöp és Apáti. Jakab a Figyelőben megjelent levél állításaira reagálva azt mondta, nem igaz, hogy a balliberális pártokkal keresnék az együttműködést, hiszen a DK-val és az MSZP-vel is kizárják ezt, és országosan az LMP-vel sem keresik.
Egyes találgatások szerint Volner János valójában nem egy lehetséges LMP-Jobbik összefogás miatt akart rendkívüli tisztújítást, hanem azért, mert nem vezethette a párt EP-listáját a 2019-es EP választáson, ezt Jakab szóvivő nem kommentálta. Azt ugyanakkor elmondta, a helyzet szerinte hasonlít Toroczkai Lászlóék kiválására, ám közvélemény-kutatási adatokra hivatkozva úgy fogalmazott, „távozásuk nem rengette meg a Jobbikot”.


Kövér László nem arról a Magyarországról beszél, amelyikben mi élünk



Kell ott fenn egy ország …...


Kövér László szerint a kormány két nagy tartalékra számíthat demográfiai programja reménybeli, hosszú távú eredményein, valamint a robotizációban és a technológiai fejlődésben rejlő lehetőségeken túl. Az Országgyűlés házelnöke szerint az egyik ilyen tartalék az oktatási rendszerben van, ami szintén nem hoz rövidtávú eredményt, a másik pedig a „magyarországi cigány népesség még nem integrált része”, amit a kabinet közmunkaprogramon keresztül már megpróbál visszavezetni a munka világába. Kövér szerint hasonló tartalékot jelentenek a munkanélküli fiatalok is.
Bár az Eurostat munkanélküliségi felmérései szépíthetők a közmunkával, Magyarországon az a furcsa helyzet állt elő, hogy egyszerre van óriási munkaerőhiány és munkanélküliség is – vagyis a kereslet és a kínálat nem illeszkedik megfelelően. Ennek a valószínűsíthető oka egyrészt az, hogy a rendelkezésre álló munkaerő nem azzal a szaktudással rendelkezik, mint amire a piacon éppen szükség van. A másik pedig az, hogy bár a munkaerő-tartalékot nagyrészt alacsonyan képzett emberek alkotják, sokukat lehetne foglalkoztatni, ha nem lennének ekkora területi egyenlőtlenségek az országban. A nyugati országrészben alig van szabad munkaerő, míg keleten nagy a munkanélküliség, a betöltetlen állások pedig javarészt az ország középső és nyugati részén vannak.
Kövér ugyan azzal nyugtat, hogy a munkaerőhiányon segít a robotizáció és a technológia fejlődése, az ország egyik felén élő több mint 170 ezer munkanélkülit ez nem érinti annyira pozitívan, mint a gazdasági növekedést vakon hajszoló kormányt.
Fontos tartalékként említi az oktatási rendszert, ami lássuk be, nem éli éppenséggel fénykorát. Se a kompetenciamérés, se a PISA-mérés nem mutat  biztató eredményeket. A PISA kapcsán kiderült, a magyar gyerekek negyede funkcionális analfabéta, a kompetenciamérés eredményei szerint a szakközépiskolákban a legrosszabb a helyzet.
Miután az állam átalakította a szakképzést, a szakképző intézményekben nagyon alacsony lett a közismereti órák száma: a szakközépiskolában tanuló kilencedikeseknek magyarból, matematikából és társadalomismeretből mindössze heti 2-2 órájuk van, a tizedikesek pedig már csak heti egy órában tanulnak magyart és matematikát.
A szakképzés 2010 után végbement átalakításának az volt a célja, hogy minél hamarabb szakmával (de érettségivel nem) rendelkező fiatalok jussanak a munkaerő piacra, és ezzel kielégítsék az ipar növekvő munkaerő-igényét. Csakhogy a tipikus magyar vállalatok
  • nem kapkodnak az érettségit nem adó szakképzést végzők után a szakmunkás munkakörök betöltésére.
  • a szakiskolai oklevéllel rendelkezőket ma már fele részben segéd- és betanított munkásként alkalmazzák.
  • a bérek alapján, a szakközépiskolai érettségivel (is) rendelkezőket még a klasszikus szakmunkás foglalkozásokban (forgácsoló, lakatos, hegesztő, szakszerelő) is 12–13 százalékponttal jobban fizetik.

A munkaerőpiac vélt igényeihez való igazodás tehát épp azt építette le, ami a tanulás- és alkalmazkodókészséget fejleszti,  köztük a tanuláshoz szükséges alapkészségeket, így a cégek továbbra is inkább érettségizett munkaerőt keresnek.

Ami a munkanélküli fiatalokat illeti, van 114 ezer 18-24 éves fiatal, akik az iskolapad és a munkaerőpiac között ragadtak, nagy részük nőnemű, nem is véletlenül:
  •  Magyarországon a munkaerőhiány főként a kifejezetten munkaintenzív, ipari ágazatokban tapasztalható, ahová főként férfiakat alkalmaznak
  • Az Orbán-kormány által bevezetett kettős képzés, amelyben jelenleg 50 ezren tanulnak, szintén a „fiúsnak” elkönyvelt, ipari szakmákra fekteti a hangsúlyt.
Így a nemek közötti szakadék egyre növekszik, a kormány a fiatal nőket az inaktivitásba tolja.
Az pedig igazán üdvözlendő lenne, ha a kormány végre piaci álláshoz juttatná azokat a közmunkásokat, akiket ő maga kényszerített bele a közmunkába, azonban mára bebizonyosodott, hogy ez a szándék megbukott.

Nemrég kiderült, hogy 100-ból 89 közmunkást nem képes piaci álláshoz juttatni az állam.

A kormány megalázóan alacsony bérezésű közmunkába terelte az embereket, mondván, hogy onnan könnyebb lesz a munkavállalóknak elhelyezkedniük a munkaerőpiacon. Egy belügyi felmérésből azonban az derült ki, a közmunkások többsége menthetetlenül beleragad egy olyan élethelyzetbe, ahonnan nincs kiút.

A tavaly júniusban nyilvántartott közmunkások közül ötből négy embernek nem sikerült hosszabb távon sem kilépnie a közmunka világából.

Ráadásul az állam sem erőlteti meg magát: a január-februárban megszűnt közfoglalkoztatás után a nyilvántatott álláskeresők 86%-át egyszer sem próbálta a munkaerőpiacra segíte
Legalább 2015 óta, a Magyar Tudományos Akadémia akkor nyilvánosságra hozott kutatásából tudjuk, hogy a közmunka  teljesen alkalmatlan arra, hogy visszavezesse a munkavállalókat a munkaerőpiacra. Kövér ennek ellenére közmunkával zárkóztatná fel a cigányság „még nem integrált részét”.
Jelenleg Balog Zoltán volt EMMI miniszter feladata a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenység koordinálása, a roma felzárkózás kormányzati koordinációja és a roma kultúra értékeinek megőrzését terjesztését és oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos ellátásban való részvétel. Balog miniszterként kétségkívül többet ártott a roma integrációnakmint segített. Kíváncsian várjuk, ezúttal mivel rukkol majd elő.
Kövér László pedig mintha egy párhuzamos univerzumban élne, ahol nincs romokban az oktatás, nincs szegénység és a munkaerőhiány mindenféle bonyolultabb összefüggések nélkül megoldható.

Százból 89 közmunkást magára hagy az állam




Százból 89 közmunkást nem tud piaci álláshoz juttatni az állami apparátus – tudta meg a Népszava egy belügyi felmérésből. A számok egyértelműen azt mutatják, hogy a kormány egykori csodafegyvere, a közfoglalkoztatás képtelen betölteni azt a funkciót, amellyel igyekeztek vonzóvá tenni.
Mindeddig ugyanis azzal magyarázta a kormány, hogy miért terelnek százezreket a megalázóan alacsony bérezésű közmunkába, hogy innen könnyebb lesz majd a munkavállalóknak elhelyezkedniük állami segítséggel az elsődleges munkaerőpiacon. Csakhogy a felmérésből inkább az derül ki, hogy önmagának már nem is titkolja az állam – bár erre egyébként szakértők sokasága igyekezett felhívni a figyelmet korábban is –, hogy valójában a közmunkások többsége beragad egy olyan élethelyzetbe, ahonnan nincs továbblépési lehetőségük.
A lap birtokába jutott, nem a nyilvánosságnak szánt belügyminisztériumi belső elemzésében az áll: júniusban a közvetítési kísérletek mindössze 3,3 százaléka volt sikeres, majdnem 89 százaléka kudarccal végződött, mintegy 8 százalék eredményét pedig nem tudták rögzíteni. Alkalmi munkára – mostani nevén egyszerűsített foglalkoztatásra – pedig az egész országban összesen 8 embert tudtak elhelyezni.
Az elemzés szerint 15 százalék körül van azok aránya, akiket tavaly a betanított munkára épülő cégek szívtak fel, ám ez is egy meglehetősen kétséges eredmény, hiszen ez az amúgy sem túl jól fizetett munkatípus az, ahonnan a legkönnyebben bocsájtják el a jellemzően alacsony iskolázottságú munkavállalókat akár egy gazdasági visszaesés, akár – hosszú távon – a technológiák fejlődése miatt.
Szintén a közfoglalkoztatás kudarcáról mesél az az adat, miszerint a tavaly júniusban nyilvántartott közmunkások 80,6 százaléka az előző három évből legalább egyet már közfoglalkoztatottként töltött el – vagyis ötből négy embernek nem sikerült hosszabb távon sem kilépnie a közmunka világából.
Ami pedig az állami felelősséget illeti ezügyben:

a felmérés szerint a januárban vagy februárban megszűnt közfoglalkoztatás után a nyilvántartott álláskeresők 86 százalékát egyszer sem próbálták munkához juttatni.

A közmunkások száma mindezek mellett is folyamatosan csökken, az előzetes tervek szerint idén havonta 160 ezer közmunkásnak adott volna munkát a kormány, de csak 142.930-nak sikerült, jövőre pedig már csak 123 ezerrel számolnak, ám ez elsősorban annak köszönhető, hogy nem találnak annyi embert, ahányat felvehetnének.
A területi egyenlőtlenségek azonban továbbra is fennállnak: a közmunkások harmadát az ország három megyéje (Borsod, Szabolcs és Hajdú-Bihar) foglalkoztatja.
És miközben a foglalkoztatási statisztikáinkat még mindig a közmunkások tömegével kozmetikázza a kormány, úgy hírlik, hogy pont az ő kárukra karcsúsítanának a segélyezési rendszeren.
Vagyis most, hogy a közmunkáslufi lassan leereszt, az állam egyre kevésbé töri magát, hogy a rendszerbe kényszerrel beterelt munkavállalók számára bármiféle előrelépési lehetőséget biztosítson.
A közmunkaprogramról és annak hátrányairól itt írtunk bővebben.
Via Népszava/Mérce



A magyar dolgozók 70 százaléka az átlagbér alatt keres


2018 első félévében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 324.700 forint volt a magyar átlagkereset – ebből sokan automatikusan azt a következtetést vonhatják le, hogy ennyi egy átlagos magyar dolgozó keresete. A helyzet azonban távolról sem így áll.
Az átlagérték önmagában egy csalók statisztikai mutató lehet, hiszen egyetlen kiugróan magas (vagy kiugróan alacsony) részérték is óriásit torzíthat rajta. Ha például három munkavállaló 2, 3 és 20 forintot keres havonta, az ő átlagkeresetük 8,3 forint – jól látszik azonban, hogy a háromból két dolgozó durván ezalatt az átlag alatt keres, az átlagot egyetlen kiemelkedő érték húzza felfele.
A 4,4 millió magyar foglalkoztatott helyzete is valahogy eszerint a modell szerint szerveződik. Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASzSZ) elnöke a 24.hu-nak elmondta: a 4,4 millió foglalkoztatottból 3 millió 130 ezer a KSH-s átlagkeresetnél kevesebbet keres.

A szakszervezeti szövetség felkérésére, a Policy Agenda intézet által elvégzett számítások szerint tehát 10-ből 7 dolgozónak kisebb a jövedelme a statisztikai átlagkeresetnél.

A szakszervezet és az intézet szerint is az átlag helyett a mediánértéket kellene figyelembe venni a dolgozók bérhelyzetének felmérésekor. Ez utóbbi ugyanis az a középérték, amely alatt és fölött is pont a dolgozók fele keres.
A KSH azonban ilyen mediánszámítást nem végez, ezért a MASzSz kikérte a Pénzügyminisztériumtól az erre vonatkozó adatokat. Bár a tárca a 2017-es évre elmulasztotta kiszámolni ezt az értéket, a korábbiak alapján a szakszervezet úgy kalkulál, hogy

jelenleg bruttó 240 ezer forint körül lehet a havi mediánkereset.

A szakszervezet számításaiból az is kiderül, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a szakadék az átlagbér és a mediánbér között. 2014-ben a mediánkereset az átlagkereset 76 százalékát tette ki, a tavalyi évben azonban már csak 73 százalékát. Ebből arra lehet következtetni, hogy fokozódtak a béregyenlőtlenségek, az átlagot pedig a legjobban keresők bérnövekedése húzza csupán felfelé, nem a teljes munkaerő bérezésének javulása.
Az Európai Unióban a két szám közötti szakadék sokkal kisebb, a mediánkereset az átlagkereset 84 százalékát teszi ki. Kordás László elmondása szerint céljuk az, hogy itthon is ilyen szintre mérsékeljék a különbséget.
Kordás ígéretesnek nevezte, hogy a kormány jövőre a 150 ezer forintos minimálbér és a 202 ezer forintos bérminimum elérését tűzte ki célul, ám szerinte ez még nem éri el a munkavállalók és szakszervezetek által preferált szintet.
A cégek túldolgoztatják az alkalmazottaikat
A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke, László Zoltán szerint széles körben elterjedt gyakorlat, hogy a munkáltatók a törvényes határ által lehetővé tett túlóra fölött is dolgoztatják az alkalmazottakat, és a szabálysértést különböző trükközéssel próbálják elrejteni. László állításait egy korábbi pénzügyminisztériumi felmérés is alátámasztja, amely több mint 9700 cégnél bukkant a munkaidővel, pihenőidővel és rendkívüli munkavégzéssel kapcsolatos jogsértésekre.




MIÉRT NEM ÁLLÍTJÁK MÁR LE A KILAKOLTATÁSOKAT?




Balog István – Jogállamért Egyesület elnöke. A rendkívül összetett jogkérdéseket tárgyaló ítéletet a Kúria Polgári Kollégiuma tanulmányozza. (C-51/17. SZERK.)

 
Ez a szöveg a 2018.09.20.-i Uniós bírósági ítélet után jelent meg a Kúria közleményében.
Már pedig ha a Kúria azt mondja, hogy rendkívül összetett jogkérdéseket tárgyaló ítéletet, akkor mondja már meg nekünk valaki, ha ők nem tudnak eligazodni évek óta ebben a kérdésben, akkor hogyan mernek folyamatosan az állampolgárok kárára úgy dönteni, hogy még a legfontosabb értékeiket is elveszik tőlük a megélhetés alap feltételét a lakhatáshoz való jogot.
Miért nem állították le a kilakoltatásokat? Miért küldik az embereket a halálba?

Meddig tűrik, hogy a politika mondja meg nekik, hogy hogyan kell dönteni?

 
Kedves Bírók! Tessék végre felállni és oda csapni az asztalra, hogy önök ezt nem teszik tovább, legyenek már tökösek, bátrak, és álljanak ki a jog mellet. Ezt várja önöktől a károsultak társadalma.
Önök tanulták a jogi szakmát, ami úgy látom még önöknek is gondot okoz a gyakorlati életben, akkor hogyan várhatják el egy jogban nem járatos, de ennek ellenére a jogot tisztelő, és értéket termelő állampolgártól, hogy profi keresetlevelet írjon?
Meg kell jegyeznem, hogy nagyon kevés a jogi segítség az arra rászoruló embereknek, mert kevés az olyan ügyvéd, aki ért is ezekhez a banki ügyekhez, nem beszélve arról, hogy meg is vannak félemlítve, amennyiben a bankok ellen mennek, a szakmai előmenetelükkel játszanak, és ez igaz a Bírókra is.

Meddig tűrik még, hogy madzagon rángassák önöket, mitől félnek?



Felszólítjuk önöket, hogy csak az esküjüknek megfelelően járjanak el, nem várunk többet, de ezt mindenképp.
Önök egy politikától független hatalmi szerv, csakis a törvényeknek vannak alá rendelve. A törvényeink jók, csak merjék alkalmazni, úgy ahogyan le van írva!
A DH törvényeket pedig felejtsék el, meg a forintosítást. A rendelkezésre bocsájtott forintot nem lehet forintosítani, mert 1*1= 1 nem pedig 1*256-al.
Ehhez az értelmezéshez nem kell diploma! Általános iskola 3. osztályos számtan.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/

A magyar Hpt-Számviteli- fogyasztó védelmi, valamint az uniós fogyasztó védelmi törvények az irányadók a döntéseikhez, nem pedig a becstelen politikai akarat.

 
Ha ezeket figyelembe veszik, egy embert nem kell kilakoltatni az otthonából. Ez az önök felelőssége bíró hölgyek és bíró urak! Balog István – Jogállamért Egyesület elnöke.

NCK: A kilakoltatási moratórium elrendelése a Magyar kormány kompetenciája, de a Kúria az Európai Bíróság C-51/17 számon megjelent ítéletére, illetve az ezzel kapcsolatos új jogi helyzetre való hivatkozással, sürgősséggel kérheti a kormánytól a „deviza alapú, vagy deviza elszámolású” hitelekkel kapcsolatos végrehajtások, kilakoltatások azonnali felfüggesztését.



Erre az alapot az alábbi Kúria közlemény (is) megteremti:



"…A rendkívül összetett jogkérdéseket tárgyaló ítéletet a Kúria Polgári Kollégiuma tanulmányozza…Az ítéletből az mindenesetre már most megállapítható, hogy az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltételek tisztességtelensége..érdemben vizsgálható, tekintet nélkül az ezt követően született forintosítási és más devizahiteles törvényekben foglalt  rendelkezésekre.
Az ítéletből az is egyértelműen következik: az ügy összes körülményeinek vizsgálatával, az adott ügyben eljáró bíróságnak kell megállapítania, hogy a fogyasztó megfelelő időben és tartalommal kapott-e tájékoztatást az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltétel gazdasági következményeiről. Budapest, 2018. szeptember 20. A Kúria Sajtótitkársága."
A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

Végleges: a szexuális zaklatással vádolt Kavanaugh élete végéig tagja lesz az USA Legfelső Bíróságának



Szombat este az Egyesült Államok Szenátusa megtartotta végső szavazását Brett Kavanaugh beválasztásáról az ország legfőbb igazságügyi szervébe, a Legfelső Bíróságba. A Szenátus rendkívül szoros eredménnyel ugyan, 50 igen és 48 nem szavazattal, de megszavazta Trump szexuális erőszakkal vádolt főbírójelöltjét. A kinevezés egy életre szól, úgyhogy ha csak nem mond le a jövőben valamilyen oknál fogva a posztjáról, az 53 éves Kavanaugh nagy valószínűséggel hosszú évekig a Bíróság tagja lesz.
FOTÓ: TÜNTETŐK A LEGFELSŐ BÍRÓSÁG ÉPÜLETE ELŐTT A SZENÁTUS VÉGSŐ SZAVAZÁSA ELŐTT. / TWITTER, AJ+
Kavanaugh kinevezési procedúrája a szokásosnál hosszabb ideig tartott, mint a legtöbb korábbi főbírójelölté, és lényegesen erőteljesebb indulatokat korbácsolt fel, miután három nő is szexuális erőszakkal vádolta meg a konzervatív főbírójelöltet. Az egyik vádló, Christine Blasey Ford a Szenátus előtti vallomásátkövetően a szervezet igazságügyi bizottsága hosszas vita után megszavazta, hogy támogatja Kavanaugh jelöltségét, de az ingadozó Jeff Flake republikánus szenátor javaslatára a végső szenátusi szavazást Trump eltolta egy héttel, hogy időt adjon egy rövid FBI nyomozásra a Kavanaugh elleni vádak ügyében.
Az FBI nyomozás ártatlannak találta Kavanaugh-t a szexuális erőszak ügyében, de a demokrata szenátorok szerint a nyomozati anyag hiányos volt, mivel az FBI nem vette fel a kapcsolatot több fontos tanúval sem. Dianne Feinstein demokrata szenátor szerint a Fehér Ház nyomást gyakorolt az FBI-ra.
A nyomozást követően pénteken a Szenátus megtartotta a Kavanaugh meghallgatási folyamatát lezáró szavazást, melynek során a testület 51-49 arányban rábólintott arra, hogy szombaton megtarthassák a végső szavazást, aminek lezárultával Kavanaugh a Legfelső Bíróság tagjává vált. A pénteki szavazáson egy republikánus szenátor, az alaszkai Lisa Murkowski Kavanaugh ellen szavazott, egy demokrata szenátor, a nyugat-virginiai Joe Manchin viszont mellette. Murkowski szerint Kavanaugh „nem a megfelelő jelölt a Bíróságba jelen pillanatban”, annak ellenére, hogy amúgy „jó embernek” tartja. Manchin szerint Kavanaugh „képzett jogász”, ezért megérdemli a pozíciót. Azt Manchin esetében érdemes megemlíteni, hogy egy republikánus többségű államban kampányol épp saját újraválasztásáért.
Kavanaugh meghallgatását tüntetések sorozata kísérte, csütörtökön többezren tiltakoztak kinevezése ellen a Capitolium előtt, pénteken pedig több mint 300 tiltakozót tartóztattak le, miután elfoglaltak egy szenátusi irodaépületet. Szombaton is több száz tüntetőt tartóztattak le, miután a Capitolium lépcsőin áttörték a rendőrsorfalat, de a szavazást is több percre megakasztották a karzatról bekiabáló tüntetők.
AJ+

@ajplus



Hundreds of protesters, mostly women, were arrested on the steps of the U.S. Capitol after they broke through the barricades ahead of the #KavanaughVote.
20:35 - 2018. okt. 6.


Trump, mintha csak a magyar kormányt utánozná, Sorost kezdte el gyanúsítani a tüntetők finanszírozásával: „A nagyon udvariatlan liftes kiabálók fizetett profik, akiket azért fizetnek, hogy a szenátorokat rossz színben tüntessék fel. Ne dőljünk be nekik! Nézzük csak a profi, egyforma transzparenseket. Soros és a többiek által fizetve” – írta Twitteren az elnök.
Donald J. Trump

@realDonaldTrump



The very rude elevator screamers are paid professionals only looking to make Senators look bad. Don’t fall for it! Also, look at all of the professionally made identical signs. Paid for by Soros and others. These are not signs made in the basement from love! #Troublemakers
15:03 - 2018. okt. 5.


Brett Kavanaugh kinevezésével a Legfelső Bíróság tagsága egyértelműen republikánus többségűvé vált, ami miatt a Trump jelöltjének kinevezését ellenzők attól tartanak, veszélybe kerülhetnek a dolgozók jogait, a bevándorlók jogait, az LMBT emberek és a nők jogait, a környezetvédelmet védelmező korábbi törvénykezések.




Egy harmadik nő is szexuális zaklatással vádolja Trump főbírójelöltjét




Még fel sem ocsúdtunk a Brett Kavanaugh új amerikai főbírójelöltet ért második szexuális zaklatási vádból, máris jelentkezett egy harmadik nő, akit – állítása szerint – Trump konzervatív jelöltje korábban zaklatott. Tegnap tüntetők szállták meg az amerikai Legfelső Bíróság épületét, hogy ezzel nyomást gyakoroljanak a döntéshozókra – remélik, ezzel elérik hogy Kavanaugh-t ne válasszák be az amerikai jogrend legtekintélyesebb intézményébe.
Az eddig meg nem nevezett harmadik nőt ugyanaz az ügyvéd, Michael Avenatti képviseli, akinek az a Stormy Daniels volt pornószínész is az ügyfelei között van, akivel Donald Trump állítólag házasságon kívüli viszonyt folytatott, majd ügyvédjén, Michael Cohenen keresztül próbálta megvásárolni hallgatását – mint utóbb kiderült, a kampányfinanszírozási szabályokat megszegve.
Jelenleg Kavanaugh-t többek között azzal vádolják hogy Mark Judge kollégájával közösen nőket céloztak meg házibulikban a nyolcvanas években azzal a céllal, hogy leitassák és bedrogozzák őket, majd a kiszolgáltatott nőket csoportosan megerőszakolják.
Hatalmas arculcsapás lehet a Trump-adminisztrációnak, ha Kavanaugh belebukik az őt ért vádakba, mivel ez csökkentené az esélyt arra, hogy a Republikánus Párt évtizedekre bebiztosítsa többségét az USA legfőbb bírói szervében, melynek tagjai életfogytiglan viselhetik tisztségüket.
A főbírójelöltet legelőször zaklatással vádoló Christine Blasey Ford csütörtökön tesz vallomást a Szenátus igazságügyi bizottsága előtt – a bizottságnak és a Szenátus plénumának is rá kell bólintania Kavanaugh kinevezésére ahhoz, hogy valóban ő tölthesse be a Legfelső Bíróság üresen maradt kilencedik székét. A média jelentős része brutális meghallgatásra számít, a republikánus szenátorok minden bizonnyal megpróbálják majd a lehető leghatékonyabban kétségbe vonni a kaliforniai pszichológusprofesszor hitelességét.
A harmadik vádló megjelenése után, hétfőn este Brett Kavanaugh interjút adott a Trump elnökhöz közel álló Fox News hírcsatornának. A felesége társaságában Kavanaugh arról beszélt, sosem követte el azokat a visszaéléseket, amelyekkel vádolják őt, sőt egészen a középiskola elvégzése utánig szűz volt. A bíró azt is elmondta, nem fogja visszavonni jelöltségét, és harcolni fog a vádak ellen.
Az interjúval párhuzamosan azonban a New York Times részleteket közöltKavanaugh középiskolai évkönyvéből, amelynek lapjain a későbbi bíró és csapattársai a szomszédos katolikus leányiskola diákjai közt végzett hódításaikkal büszkélkednek – ez kétségtelenül aláássa a férfi középiskolai szűziességre vonatkozó mondatainak hitelességét.
Az elnök és a republikánus elit összezár Kavanaugh jelöltsége mögött, Trump egy hétfői rádióinterjúban „fantasztikus-fantasztikus férfi, fantasztikus tehetség és intellektus” jelzőkkel illette kiszemelt főbíróját.
Az nem világos, vajon az igazságügyi bizottság a másik két nőt is meghallgatja-e Ford után, ám az egyik rangidős republikánus szerint már pénteken szavazhatnak Kavanaugh jelöltségéről a bizottsági tagok. A jobboldali szenátorok megpróbálják minél inkább felgyorsítani a kinevezési eljárást, remélve, hogy a november 6-i félidős választásokig elül a Kavanaugh-botrány.
A főbírójelölt kinevezéséhez mindenesetre példátlan pártfegyelemre lesz szükségük a republikánusoknak, a Szenátusban ugyanis csak szűk 51-49-es többséggel rendelkeznek. Amennyiben két republikánus mégsem bólintana rá Kavanaugh kinevezésére, úgy Trumpnak új jelölt után kell néznie. A párt liberálisabb szárnyához tartozó Susan Collins maine-i és Lisa Murkowski alaszkai szenátorok az utolsó mandátumát töltő arizonai Jeff Flake, és a novemberben újraválasztás előtt álló nevadai Dean Heller is ütött meg kritikus hangokat Kavanaugh kapcsán – Hellerre plusz nyomást gyakorol, hogy egy olyan államban indul újra egy szenátusi székért, amely államot a 2016-os elnökválasztás idején nem Trump, hanem a demokrata Hillary Clinton nyert meg.




Többször érdeklődött a sorsa iránt az elbocsátott szívsebész betege



Húljanak a magyar gojok !!!
Tartja a kormány , és stadionokat épít az egészségügy pénzén , mert az koncentrációs tábor lesz , és a vakoló páholyok ezt akarták megvalósítani mindennek a kárára !!!


Levélben figyelmeztette utódját a nemrég meghalt szívbeteg állapotára Székely László, a Gottsegen György Kardiológiai intézet kirúgott szívspecialistája. Azt mondta a Népszavának, hogy egyenként minden betegről nem adott le adatokat távozása után, ugyanis a kórházi rendszerben minden adat amúgy is publikus, de

a három legfontosabb esetéről így is részletesen beszámolt.

Köztük volt az az 55 éves férfi is, akinek speciális verőér-implantátumra lett volna szüksége, amelyet Székely korábban már megrendelt, azonban távozása után az még nem érkezett meg. A szívsebész azt is közölte a napilappal legutóbbi interjújában, hogy külön felhívta a figyelmet, szeptember 19-től ő már nem fért hozzás a betegek adatait tartalmazó rendszerhez, maga előjegyzést sem tudott készíteni, de az új osztályvezető főorvosnak minden birtokában lévő információt átadott róla.
Ennek ellenére október 4-én a beteg műtét közben meghalt, amelyhez minden bizonnyal hozzájárult, hogy a szükséges implantátum a beavatkozás során nem állt rendelkezésre.


Ugyanebben az interjúban beszélt Székely arról az esetről is, amely miatt eltávolították: ezzel kapcsolatban leszögezte, mindenben az orvosi esküjének megfelelően járt el, de amikor a betegnél észlelte, hogy a mellimplantátumból szivárgó szilikon a véráramba és a tüdőbe is bekerült,

nem volt más választása, minthogy külső, a kórházzal szerződésben nem álló szakembereket, tüdősebészt és bronchológust i be kellett vonnia az életmentő műtétbe.

Mivel ez külön pénzbe került, és adminisztrációs szempontból is szabálytalannak számított, Székelyt szeptember végével, jóval az eset után, erre az ügyre hivatkozva elbocsátották.
az elbocsátásom indoka az etikai bizottsági vizsgálatának eredménye. Az ügyvédem kérte a bizottsági ülés jegyzőkönyvét, mire azt a választ kapta, hogy ilyen nincs.”
tette ehhez hozzá Székely.
Visszafoglalkoztatása a központba speciális szakértelme miatt természetesen nemcsak szóba került, hanem úton is volt,

ezt azonban Kásler Miklós, az emberi erőforrásokért felelős miniszter megvétózta.

Székely elmondta, már rendelkezik új ajánlatokkal Romániából és Nyugat-Európából is, ezek elvállalásáról azonban még nem akar beszélni,






Ezt ti úgy értelmezitek , hogy zsidó kazárt ne ölj , a goj hadhuljon , a férgeseinek úgy is pusztulniuk kell !!!

Az ellenzék Kásler felelősségre vonását várja az elbocsátott szívsebész ügye miatt




Székely Lászlót, az ország egyik legelismertebb szívsebészét két hete rúgták ki, miután kiderült, külsős orvos segítségét kérte egy speciális operációhoz. Azonnali hatállyal bocsátották el, ezért arra se volt lehetősége, hogy elvégezze a vállalt műtéteit, illetve befejezze betegei kezelését. Székely műtétre váró betegei közül heti egyet Szolnoky Jenő, a Honvédkórház szív-, ér-, és mellkassebészeti osztályának osztályvezető főorvosa vállalt el, ugyanis ő az egyetlen szakember, aki olyan tudással rendelkezik, mint Székely.
Székely visszaalkalmazásáról, illetve arról, hogy felmondási ideje alatt végezhessen műtétet, a kedden felmondott egészségügyi államtitkár és a kardiológiai intézet vezetése között megegyezés született,

de végül ezt az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós megvétózta.

Tegnap azonban kiderült, Székely egyik betege, egy 55 éves férfi meghalt, miután átszakadt a főverőere. A betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra lett volna szüksége. Székely elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, az orvos elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.
Közben a kardiológiai intézet főigazgatója, Andréka Péter is nyilatkozott az ügyben, szerinte az intézményben nem maradt el egyetlen programozott műtét sem, a szóban forgó beteg pedig sajnálatos módon a salgótarjái kórházban hunyt el. A közlemény szerint a beteg csak diagnózist kapott a Gottsegen György Országos Kardiolológiai Intézetben, de  a főigazgató szerint
a beteg nem szerepel sem az intézet hivatalos listáján, sem egyéb nyilvántartásában. A volt kolléga nem is értesítette a vezetést másfél hónapon keresztül, majd távozásakor is elfeledkezett tájékoztatást adni. A betegről emiatt a GOKI-nak nem volt és nem is lehetett tudomása.”

Ezzel szemben Székely László szívsebész azt nyilatkozta a Népszavának, hogy írásban referált három betegről, külön felhívta rájuk a figyelmet.

Igaz, hogy a szeptember 25-i keltezésű levélen nem ő, hanem Ender Gábor kollégája neve szerepelhetett, miután ő azonnali hatályú elbocsátása miatt addigra már nem férhetett hozzá a betegei dokumentációjához. A levél átadásának tanúi is voltak.
A tragédia hallatán felháborodott az ellenzék is. Lukács László jobbikos képviselő írásbeli kérdést küldött Kásler Miklós miniszternek, Korózs Lajos (MSZP) a parlamenti szakbizottság elnöke, és Szabó Tímea (Párbeszéd) közösen kezdeményezték Kásler meghallgatását, a DK pedig büntető ügyben feljelentést tesz. Az MSZP ma tartott sajtótájékoztatót, ahol Bangóné Borbély Ildikó elmondta,
a miniszter döntése egy ember életébe került, akit mi az EMMI saját halottjának tekintünk. (….) Azt nem tudjuk, hány nem ismert áldozata van a betegellátási válságnak, de az biztos, hogy nem lehet többet az az ember miniszter, akinek az alkalmatlansága miatt egy ember meghalt. Miniszter nem, de gyanúsított és vádlott még lehet belőle.”

Az MSZP ugyanis feljentést tett gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával ismeretlen tettes ellen.


A haláleset után felröppent a hír, hogy Orbán Viktor behívatta Kásler Miklóst, Bangóné azonban ezt megcáfolta.
Nem érzi úgy ma Orbán Viktor miniszterelnökként, hogy felelősséggel tartozik a magyar lakosság iránt, felelősséggel tartozik az egészségügy helyzete miatt, és azonnal döntést kellene hoznia, a döntés az, hogy Kásler Miklósnak mennie kell.”
– mondta Bangóné, aki a Tízparancsolattal sokat példálózó Káslernek azt üzente:
A Tízparancsolat azt mondja, hogy ne ölj, mi meg azt mondjuk, hogy Kásler Miklós takarodj! Elég volt. Nem várhatjuk meg, hogy több emberéletet követeljen az egészségügy helyzete.”
Címlapkép: MSZP/Facebook




Kórházak elé települ ki a TASZ, mert az EMMI még mindig nem adta ki a kórházi fertőzések adatait



Egy hónapos csúszásban van az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kórházi fertőzések tavalyi évre vonatkozó adatainak közzétételével. A jogszabályi előírások szerint ennek szeptember 1-ig meg kellett volna történnie, ám a jelentés nyilvánosságra hozatala még mindig várat magára. A szaktárca azzal is késlekedik, hogy napvilágra hozza a kórházi fertőzések intézményekre lebontott statisztikáit, holott a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogerős bírósági döntéssel érte el ezek publikálási kötelezettségét.

Mindebből kifolyólag a jogvédő szervezet petíciót indít, és országszerte kórházak elé települ ki, hogy a betegjogokról tájékoztassa az embereket.

A szervezet közleményében kitér arra, hogy elődjével ellentétben Kásler Miklós tárcavezető már nem tagadja a kórházi fertőzések problémájának létezését, sőt október 1-től egy erre vonatkozó rendeletet is hatályba léptetett – igaz területen érintett szervezetek észrevételeit ebben nem vette figyelembe.
Korábban már több száz történetet gyűjtöttünk a kórházi fertőzésekről, most pedig helyszíni jogtudatosító akciókba kezdünk. Budapesten és vidéki városokban kórházak bejáratai előtt jogi szakértőik válaszolnak az állampolgárok egészségüggyel kapcsolatos, betegjogi kérdéseire, és segítenek a panaszokra jogorvoslati utakat találni. Közben petíciót is indítunk, ami az egészségügy érthetővé tételéről szól” – írja a TASZ.
Az elkövetkező időszakban tehát országszerte a kórházak előtt találkozhat bárki a civil szervezet szakértőivel, akik megválaszolják, mi és hogyan történik az egészségügyben, és milyen jogorvoslattal élhetnek a magyar állampolgárok az egészségügyben elszenvedett sérelmeikkel.
Az egészségügy problémáinak átláthatóvá tételét követelő petíciót a kitelepüléseken és online, erre a linkre kattintva is alá lehet írni.
(Fotó: MTI / Máthé Zoltán)






A Fidesz még idén komolyan felforgathatja a bíróságokat





Faszfejek , ha találkoznak szembe köpik egymást ha elélveznek !!!



Még a közeljövőben az országgyűlés elé kerülhet a közigazgatási bíróságokról szóló, új törvénytervezet – ezt közölte a Magyar Idők kormánylappal ma délelőtt Trócsányi László.
Nyilatkozatában a miniszter kijelentette, hogy a lépés

az 1990-es évek óta tartó alkotmányos fejlődés utolsó fejezete

Azt is kiemelte, a kormány a „kétszintű” bírósági rendszerre vonatkozó új koncepciót már elfogadta, és várhatóan 2020 január elsejétől, nyolc körzetben, nyolc közigazgatási törvényszékkel kezdené meg végül a munkáját.
A közigazgatási bíróságokról kiszivárgott korábbi tervek szerint ez azért lenne a Fidesz-KDNP-nek és államapparátusának előnyös, mert az új típusú bíróságokra már egyedül Handó Tünde Országosa Bírói Hivatala (OBH) gyakorolna befolyást, és a tervek szerint köztisztviselőket, közszolgákat képeznének át a hatóságokkal való egyes pertípusokban való ítélkezésre.
A közigazgatási bíróságokkal kapcsolatos kritikák egyik sarkalatos pontja, az, hogy kifejezetten az állami hatóságokkal kapcsolatos peres ügyeket vonná szorosabb ellenőrzés alá, így például a közadat-igénylési, vagy más, korrupció feltárására indított jogi eljárásokat is ezek a testületek tárgyalnák majd le úgy, hogy a hagyományos polgári fellebbviteli bíróságoknak és a Kúriának ezekre nem lesz ráhatása. Utóbbi szerepét egy Közigazgatási Felsőbíróság nevű új testület venné át ezekkel az ügyekkel kapcsolatban.
Trócsányi az ismert kritikákra most a Magyar Időknek annyit reagált, visszásnak tartja a haza és európai „támadásokat”, mivel szerinte
az új bírói rendszer kedvezőbbé teszi a különféle hatóságokkal pereskedő állampolgárok helyzetét.”
Emlékeztett, a szükséges Alaptörvény-módosítás a most tárgyalandó koncepció alapja, és tájékoztatott, a közigazgatási bírósági koncepción jelenleg három munkacsoport is dolgozik az Igazságügyi Minisztériumban, felügyelete alatt.
(Magyar Idők, Hír TV // Címoldali kép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd)



ROGÁN A DEVIZAHITEL ÁRFOLYAMKOCKÁZATÁRÓL.



Ez a felvétel a forintosítás, illetve az Orbán-EBRD paktum előtt készült!

 
Abban az időszakban a FIDESZ vezetői még úgy gondolták, hogy a Kúria döntése egyértelműen befolyásolja a deviza elszámolású hitelek árfolyamkockázatát. Több fideszes vezető, köztük Orbán Viktor is így nyilatkozott.

Aztán történt valami.

Orbán Viktor az EBRD-vel megkötötte a Magyar kormány és a pénzvilág közötti megállapodást, (katt ide) és az igazság a háttérbe szorult, helyette a bankok akarata érvényesült. Magyarországon pedig eddig soha nem látott mértékben felgyorsultak a kilakoltatások.
5 év alatt 4442 kényszerértékesítést hajtottak végre a pénzügyi intézmények, ebből a tavalyi évben 2318-at, vagyis több mint a felét. 2018-ban eddig 1755 család került az utcára!
Civil jogvédő szervezetek közlése alapján 5 év alatt közel 10.000 magyar ember menekült az öngyilkosságba, a kilátástalan helyzete miatt.
A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre:https://civilkontroll.com/newsletter/


ROGÁN AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZATRÓL



A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése