2017. szeptember 10., vasárnap

ATOM arzenálok




ATOM arzenálok




Francia nukleáris kísérletek


Párhuzamos vizsgálatok annak ballisztikus rakéták, Franciaország szerez a bomba és rájön az első nukleáris teszt. Miután az USA-ban, 1945 júliusában, a Szovjetunió 1949 szeptemberében és az Egyesült Államok 1952 októberében, Franciaország teszteli a 1960. február első francia atombomba „Gerbil”, amely felrobban Regan az algériai sivatagban. Négy másik vizsgálat fogja követni 1961-ig az utolsó lövés áprilisban. Nehogy a technikai részleteket az ügylet nyilvánosságra, Franciaország kell adnia a pusztítás a helyszínen két szakaszból áll: az első alkalommal február 29, 1964, a második március 3-án abban az évben. 1996-ban, a miniszter Mojahedin, Mr. Abadou esetén az első alkalom, hogy a helyszínre a tragédia előtt úgy döntött, hogy lezárja a site terület szennyeződésének megelőzésére, és hozzon létre egy múzeum megjelenítő tárgyak az eseményhez kapcsolódó.
Tól novemb újra 1961 Franciaország végzi tesztek föld alatt a Hoggar 150 km-re északra Tamanrasset. Ez a fajta vizsgálat célja az volt, hogy „csapda” a legtöbb radioaktív elemek kőzet robbanás. Az alkalmazott megoldás az, hogy a galéria forgatás, mivel ezek ásott vízszintesen egy gránit hegység. Az eszközöket meg kell vizsgálni helyezzük hosszú vízszintes galéria alsó 800-1200 m véget spirál megtörni a robbanás robbanások és lezárt konkrét dugót.
Biztonsági robbanások került ily módon jelentősen javult, mivel sok a radioaktivitás nem maradt szereplő üreg képződik égetés.
május 1, 1962 , van egy elvesztegetett Beszámolók Jaques Muller, majd katonai:  „ Azon a napon, emlékszik vissza, hogy” rövidnadrágban és blúz „ő részt vesz a” show „:” A fehéríti hegy, a földi hullámok. Számomra ez nagyon szép, ez a vörös és fekete láng, hogy jön ki a hegy (...). A „Jöjj és lásd, ez szép, azt kockáztatja, semmi!” megakadályozza, hogy reagáljon, és nem én vagyok az egyetlen „A katona néhány másodpercet vesz igénybe, mielőtt rájött, hogy amit lát, az nem normális” .. A nukleáris felhő elhagyta a hegyet „Ez a . pánik „Tisztviselők, civil, kíváncsi, mindenki fut, ha a jármű mentése az alaptáborba - kivéve talán az úgynevezett várva megrendelések.” atomi felhő is mozog csendesen .. halálosan. a miniszter a tudományos kutatás és az atomi ügyek, Gaston Palewski jelen a baleset, zárkóznak leukémia 1986 szerencsésebb, a miniszter, a Seregek Pierre Messmer, megússza biztonságos. Bár „erősen kiégett” volt, azt mondta, „nagyon jól nézett utána .” a nukleáris tesztek és egészség (megjelent a dokumentáció és a kutatási központ béke és a konfliktus, CDRPC, Lyon, 2002 július).

Elvégzése után a levegő vizsgálatok (4) és a földalatti (13) Algéria (február 13, 1960 február 1966 a Hoggar), Franciaország között 1968 és 1974 végzett Mururoa és Fangataufa (Francia Polinézia) mintegy negyven levegő vizsgálat, amely bírálta a többi nagy atomhatalmak, hogy végrehajtotta volna a moratórium légköri vizsgálatok 1963 óta a fejlett az amerikai érv idején alapult következményei US légköri vizsgálatok az egészségre az emberek a Marshall-szigeteken. Közben szegény geológiai szükséges feltételek változása oldalon. Ugyanebben az időszakban, Nagy-Britannia elhagyni Karácsony-sziget, hogy csatlakozzon az Egyesült Államokban, hogy elérjék a tesztelés a nevadai sivatagban. Azon a tényen alapul, hogy a geológia a Mururoa helyszínen hasonlóak voltak, hogy vezette őket, hogy hagyjanak fel tesztelés oldalak, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia arra törekedett, hogy közösen felmondja a tartósan francia vizsgálatok az légkörben.
MURUORA ÉS Fangataufa
1963 novemberében az Egyesült Államok és Oroszország aláírta a Moszkvai Szerződésnek felfüggesztéséhez vezető gépeiket tüzet, de kénytelen elhagyni a Szahara és annak szükségességét, hogy termonukleáris forgatás nagy teljesítményű LED Franciaország keresni egy új területén a légi égetés. Polinézia azért választották, mert ez volt a francia terület szuverenitását, nagy területeket amelynek lakossága nagyon ritka. A megőrzésének Mururoa és Fangataufa, akiket fogva tartottak volt kedvező tulajdonságokkal: ők voltak lakatlan, nem volt élő belül 120 km, és a területet kis frekventált tengeri és légi kereskedelmi vonalak. A munka kezdődött 1963-ban, és az első forgatás zajlott július 2-án, 1966. Mivel az időjárási körülmények a rokonok csapadék forgatás elkerülése lakott földet, lövészet kampányok kerül sor a nyári hónapokban.
Négy felületi éleslövészet, folytatta uszályok elhelyezni a lagúna, akkor gyorsan a levegőbe teszt ballon-kevésbé szennyező padló, és lehetővé teszi, hogy visszafoglalják a korallzátony csak az érintett nappal a vizsgálat után. Légi felvételek igényel jelentős részvételét a légierő és a haditengerészet: fedezésére 100.000 négyzetméter tengeri műveletek, a közel 10% -a haditengerészet teljes űrtartalma van telepítve Polinézia. Április 24-én 1968-ban a francia első termonukleáris kísérleti Fangataufa helyen. 1970-től, mivel a kiváló teszt biztonsági feltételek labdát, a legtöbb forrással és személyzettel fokozatosan megnyugszik a Muruora. Az utolsó légi tesztelés zajlik Muruora 1974. szeptember 14. Összesen 41 lövést tett ebben az időszakban. De Gaulle tábornok is részt vesznek a kampányban az első teszt szeptember 11, 1966 alatt a labdát MR31 bomba felszerelni S2 rakéta Albion fennsíkon.
1945 és 1971, a légköri nukleáris kísérletek megjelent több mint ötszáz millió tonna. 1959-ben az USA-ban, a Szovjetunió és az Egyesült Államok megállapodást kötött egy szerződést, hogy tiltsák nukleáris teszteket. De az a megállapodás végrehajtásáról folyamatosan taszítják egymást folyamatosan saját vizsgálatokat. Miután a felháborodás, egy másik részleges tilalmat szerződést aláírták 1963 között az Egyesült Államok és a Szovjetunió, hogy tiltsák nukleáris kísérletek a levegő, a víz és a tér. Sajnos Franciaország és Kína nem írta alá a szerződést. A nukleáris hatalmak maguk is megakadályozzák a légköri lövések számukra inkább föld alatti tűz, vagy a mély vízben. 1973-ban, egy másik Szerződés korlátozza a nukleáris tesztek. Bár nem erősítette meg az Egyesült Államokban, hogy szorosan figyelemmel kell kísérnie a két fő.
1975-ben Franciaországban átadták a légköri vizsgálatok mellett föld alatti tesztek Mururoa és Fangataufa. A következő időszakban a többi atomhatalom vádolni Franciaország nem tartja be az 1986-os megállapodás létrehozásáról nukleáris mentes övezet a Csendes-óceán déli és az aláírt szerződés Rarotonga, hogy minden nukleáris hatalom meghívást kaptak ratifikálja. Ezeket a pozíciókat, hogy kielégítsék a az Európai Parlament, aki akart küldeni egy szakértői bizottságot a Mururoa nevében közegészségre. Ebben az időszakban némi diverzifikálása vizsgálati helyszínen, mivel több mint harminc vizsgálatokban hat volt Fangataufa, dél-keletre Mururoa. A döntés, hogy vizsgálatokkal Fangataufa azután született, hogy kiderült, hogy a nagy teljesítmény felvétel eredményezte süllyedés korall korona Mururoa. 1981-ben a vizsgálatok tartanak a központi része az atoll a 6. forgatás, mert a korall széle nagyon keskeny (néhány száz méter maximum) és a magasság olyan alacsony, hogy a települések kapott fény területén forgatás válhat bosszantó.
1981 márciusában egy másik hiányzik, bevallotta, hogy fél szót Charles Hernu, védelmi miniszter az Országgyűlés: „hulladék egy nukleáris robbanás” volt „szétszórt” a Mururoa atoll, miután egy ciklon „ami egy új radiológiai helyzetet.”
Meg kell azonban jegyezni, hogy a francia nukleáris kísérletek képviselte 9,6% -os kísérletek 1945 óta Ezek képviselik 9,6% 172 nukleáris kísérletek maguk tették a termelés mintegy 800 robbanófejek és továbbra is támogatja a jelenlegi állomány mintegy 500 telepített nukleáris robbanófejeket.
A felfüggesztés a francia nukleáris kísérletek dől 1992, hogy tartsák tiszteletben a moratórium által jóváhagyott a világ összes jelentős nukleáris hatalmak, azzal a végső céllal aláírása és ratifikálása hajnalán 1996 egy betiltja a nukleáris tesztek . A kihívás az e felfüggesztés kettős: nemcsak, hogy hozzanak létre egy szimulációs rendszer, amely hatékony, hanem a megfelelés biztosítása érdekében, és az a moratórium meghosszabbítása az összes hatáskörét. Valóban, a moratórium nukleáris kísérletek előírja, hogy minden globális nukleáris hatalmak részt. Azonban október 5-1993 Kína vezeti a vizsgálat középpontjában a Lop Nor, autonóm régió Kinjiang. Mások készülnek. Ami az Egyesült Államokban, a teljes felfüggesztése amerikai tesztek által bejelentett Bill Clinton július 2, 1993 meghosszabbodik. Az oroszok és a brit tartsa tiszteletben a moratórium.
1995 júniusában, annak ellenére, hogy nagy tiltakozások, Franciaország úgy határozott, hogy a nukleáris tesztek utolsó 8 Atoll Muruora föld alatt. Céljuk minősítési TN fejek 75 helyett a fejüket a nukleáris tengeralattjárók és gyűjtsük fizikai adatok meghajtani a számítógépes program a fizikai adatokat későbbi szimulációk.
Az első dob került sor szeptember 5-én Muruora és október 1. (110 kt) Fangataufa. Október 27-án tartott harmadik teszt (60 kt) november 21-én a 4. teszt (60-80 kt) és 27-én a 5. teszt (30 kt). Az utolsó teszt után törlését a 8. tartott január 26, 1996 a szabadban felett atoll Fangataufa. Ez a legnagyobb megvalósult a sorozatban. 
Voltak 193 nukleáris kísérletek Polinézia 1966 és 1996 között ezeket 193 vizsgálatokban 41 légköri vizsgálatokat 1966 és 1974 annak ellenére sikerült elérni betiltja vizsgálatokat a légkörben, aláírt 1963-ban az Egyesült Államok, Szovjetunió és az Egyesült Királyságban. A 152 alatti elvégzett vizsgálatok pincéjében megőrzésének Mururoa és Fangataufa van 12 úgynevezett forgatás „biztonság”, amelyre a láncreakció nem fordul elő, és megbízhatóságának ellenőrzésére a nukleáris robbanófejeket. A lezárás a kísérleti telep Polinéziában és a feloszlatását a nukleáris kísérletek Centers Igazgatósága (DIRCEN) hatásos volt a végén 1998. július Franciaország aláírták a szerződést a teljes atomcsend szeptember 26 1996.
A vizsgálatok után Franciaország úgy határozott, hogy az ingatlan atoll Mururoa és Fangataufa amelyeket telepített radiológiai és geológiai monitoring rendszerek. 2001-ben két atoll vannak állapotát francia katonai területen, és megtiltották, hogy a civileket. Egy kis francia katonai egységet (harminc katona) költözött Mururoa és fenntartásáért felelős mérőeszközök és kommunikációs és a lehető legkevesebb behatolások.

LASER SZIMULÁCIÓJA
Miután ezeket a vizsgálatokat az „élő”, Franciaország úgy döntött, hogy szimulálja a nukleáris teszteket annak érdekében, hogy ép az elrettentés képessége ratifikálása után az Átfogó Atomcsend-Atomcsend-szerződés (CTBT), és biztosítja a fegyverek kifejlesztésében a jövőben. Azt mutatja először 1993-ban az előállítás neve korlátozása nukleáris kísérletekre „vagy PALEN. Valójában ez a szimulációs program célja, hogy korlátozza a nukleáris tesztek és nem betiltását. 1996 óta ez a program hivatalosan célja, hogy ellenőrizze a biztonság és a megbízhatóság a nukleáris fegyverek készleteinek és ellenőrzés a laboratóriumban érvényességének jövőbeli nukleáris robbanófejek, amelynek fogalmakat dolgoztak ki az elmúlt tesztkampányt döntött Jacques Chirac 1995-1996.
Miután Mururoa Fangataufa Vissza Franciaországban Barp oldalakat Bruyeres-le-Chatel és Pontfaverger, békés városban található rendre Gironde, a Essonne és a Marne.

A projekt, amelynek költsége a becslések között 3,8 és 4,1 milliárd euró, 2010-ig tart Célja, hogy megőrizze versenyképességét a francia nukleáris arzenál. Belép az aktív szakaszában a következő indításkor Barp Bordeaux közelében, eszköz Európában egyedülálló lézeres integráció vonal (LIL), első szakaszban a gigantikus megajoule lézer, egy eszköz, ami helyreállítva feltételek fizikai első pillanataiban egy termonukleáris robbanás.
A cél ennek a projektnek a fejlesztés egy új generációs fegyverek szükséges a francia elrettentés politikája, TNN fejek 2015 Valóban, túl húsz, még a jó karbantartás nem tudja garantálni a műveletet a nukleáris robbanófejeket. A reprodukálni azonos sem a megoldás: A gyors fejlődés a felhasznált anyagok bennük, új fegyvereket gyártott, hogy ugyanazon a szinten, mint a régi fegyverek, tudott a katonai mondják, nem rendelkezik ugyanez a magatartás, ha rúgva! A megoldás az, hogy a készülő új díjak, több „robusztus”, amely már tesztelték az utolsó teszt kampányt 1995. szeptember, 1996. január kevésbé érzékenyek az ilyen típusú veszélyek.

Megbízhatóságának ellenőrzésére az ilyen „robusztus” fejek, fizikusok Atomenergia Bizottság (CEA), felelős a projekt, akkor kell használni a számítógépek szimulálni minden szakaszában termonukleáris robbanás. Aztán érvényesíteni a digitális modellek ellenőrzi a tárolt adatok a kampányok a Csendes-óceán és a kísérletek végrehajtása óriás gépek kezdődik, hogy működőképes legyen. Az egyik legfontosabb pont a szimuláció révén javult kísérleti eszközökkel „hideg”, azaz anélkül, hogy a nukleáris anyagok.
Moronvilliers Marne, szeptember 28, 1997, az első nagy szerelési szimuláció a francia nukleáris vizsgálati program avatták. Ez a telepítési, úgynevezett AIRIX (radiográfia Indukciós gyorsító képalkotáshoz X), akkor megfigyelhető a belső folyamat robbanás a primer, a művelet első szakaszában egy nukleáris fegyver, mielőtt a hasadási reakciók. ARIX egy hatalmas X-ray flash eszköz, telepített egy konkrét épület 74 méter hosszú, a röntgenfelvétel röntgen-vaku tartó néhány milliárd másodperc, a robbanás nem nukleáris nehéz anyagokat. AIRIX akkor ad áramot egyenértékű százezer orvosi röntgen gépek. Úgy alakult az együttműködés az USA Los Alamos laboratórium, amely hasonló rendszert.
A második rendszer szimuláció egy sor szoftver rendkívül erős számítás (5000000000000 művelet másodpercenként), amely átveszi számítások szerint a működési mechanizmusait nukleáris hasznos. Vásárolt az amerikai társadalom és a Compaq telepített Bruyeres-le-Châtel (Essonne) óta működik 2001 központja legyen a legerősebb kő Európában. TERA a neve fel van szerelve 2560 processzor 170 zárt törött dobozok. Ez egy olyan épületben 60 60 m.
A harmadik rendszer, a Laser MegaJoule (LMJ), amelyek úgy vélik, 2008, a fizikai mechanizmus termonukleáris hasadási által reprodukálva hőmérsékleti és sűrűsége 240 lézersugarakat konvergáló forgatás keveréke deutérium és a trícium, két szénatomot család hidrogénatom. A prototípus telepített Barp Bordeaux közelében (Gironde), hivatalba lépett 2001-ben.
A teljes költség a szimulációs program elérte a 15 milliárd svájci frank (beleértve a 10 ingatlanberuházások és 5-fejlesztés). Ezer ember DAM katonai alkalmazások és CEA Branch ott dolgozó.
Az új 2003-2008 katonai programot törvény lehetővé teszi a folyamatos korszerűsítése nukleáris erők az üzembe két nukleáris tengeralattjárók új generációs kilövő (SSBN-NG) 2004-ben és 2010-ben a levegő komponens az új levegő-föld rakétákat (ASMP-a), 2007-ben.
2003 áprilisában Franciaország bejelentette, hogy elérte a legnagyobb energiájú lézer valaha az ultraibolya. 9,5 kJ megduplázza a korábbi rekordot által meghatározott Nova lézer Lawrence Livermore National Laboratory, ami már kiadott egy energia 5 kJ. Ez veri a rekordot egy növény nyolc lézersugarak, a „Laser Integration Line” (LIL). A végső cél a verseny a teljesítmény megajoule lézer (LMJ). Egy költsége 2 milliárd euró, a LMJ között lesz 240 lézersugarak ... és ezért még több mint 2 megajoule (millió joule)! Ez lesz a legerősebb lézer berendezés a világon, de 2009-ben
A 240 lézersugarak fog összpontosulni apró célpont, két milliméter átmérőjű, tagjai deutérium és a trícium. Gigantikus energiája néhány milliárd másodperc pontossággal néhány mikron (egy milliomod egy méter), hatására a tömörítési a cél erő, és az atomokkal azt alkotó összevonását. Ez a fúziós reakció ugyanaz, amely égés a Nap és üzemeltetett termonukleáris fegyverek, létrehoz egy intenzív energia felszabadulása tízszer nagyobb, mint a letétbe helyezett a lézerek.
MÉRLEG A Franciaország kivételével -, amelyek továbbra több mint 40 éve, hogy megtagadja a felelősség felé az áldozatok esszéi - kormányok elismerték, hogy „bomba nem volt tiszta.” Hajtották végre (vagy folyamatban van az ezzel) programok segítik a veteránok és az érintett lakosság.

Franciaországban több mint 76.000 ember érintett egészségügyi következményeit ezeket a vizsgálatokat: körülbelül 24.000 követték a Szahara és 52'750 alábbi e tenni Polinéziában. Nem csak ezek a veteránok szenved még ma is komoly egészségügyi problémákat, de vajon a kockázatokat, hogy a gyermekek. Ezek a vizsgálatok összesen 1945 és 1998, köztük 520 2055 robbanások fölött. 
Itt vannak a részletek: Összesen ebből levegő 
USA 1030 beleértve 215 levegőt a Csendes-óceán (4), a Johnston Atoll (12), Enewetak (43) Bikini (23), Karácsony (24) 
715 beleértve 216 Szovjetunióban. 
1949 és 1989 között, 456 nukleáris teszteket végeztek Szemipalatyinszkban, Kazahsztán, a fő helyszínen vizsgálatot a volt Szovjetunió előtt a bezárást elnöki rendelet 1991 végéig, az évtized a helyszínen maradt szinte felügyelet nélkül, annak ellenére, félelmek a radioaktivitás szintje és annak lehetséges hatásait a lakosságra, növény- és állatvilága a régióban. Jelenleg azonban a tudósok mérésére és tanulmány szisztematikusan a helyszínen fertőzöttségi szint a projekt keretében „Tudomány a Békéért” NATO.
Lezárása után a helyszínen 1991-ben tájékoztatást radioaktív szennyeződés volna titokban tartani a katonai 1993-ig, amikor az első nemzetközi szakértők engedték be az oldalra. A kazah kormány arra ösztönzi a szorosabb együttműködést a kazah tudósok és a külföldi társaik, és kapcsolatba nemzetközi ügynökségek további pénzügyi és technikai segítséget, míg az ENSZ felszólította a nemzetközi közösséget, hogy csatlakozzanak az erőfeszítéseket, hogy megtalálja a életképes megoldás a környezeti problémák szemipalatyinszki kísérleti telepen.
Megjegyezzük, hogy a bombát a legerősebb szovjet H. Az elvégzett vizsgálat október 31, 1961 in Novaja Zemlja Mégatones összesen 50, a teljesítmény 2400-szer a hirosimai bomba (21 kt). A lökéshullám körözött háromszor a Föld körül. Önmagában ez nemzetségek 25% hasadó ellátások 1945 óta Úgy tűnik, hogy a bomba az úgynevezett „Cár-bomba” okozna égési 3. fokú 100 km távolságra. A pusztulás teljes 25 km-re, és az épületek súlyosan károsodnak akár 35 km-re található. Nem ismert, hogy mi lenne a kár, hogy nagyobb távolságokat, de valószínű, hogy a légzés is hatást gyakoroltak több, mint 1000 km-re az ütközési pont. A következő években az orosz fújt néhány más 10, 12, 15 és 21 MT is.
Franciaország 210 ebből 45 levegő 
Nagy-Britannia 45 köztük 21 légitársaság. 
Kína 43 köztük 23 légitársaság. 
India 6 teszteket.  
Pakisztán 6 vizsgálatokban. 

Mivel az eredete a nukleáris elrettentés politikája, Franciaország biztosította szigorúan megőrizze arzenál a szükséges legkisebb mértékben a saját biztonsága elvével összhangban az úgynevezett „elégséges”. Mindig hajlandó részt venni egy versenyben a többi atomhatalom. Azt például, akár szert az esetleges nukleáris fegyverek rendszerek technológiai álló eszköz. Ezenkívül Franciaország mindig is visszautasította, hogy a nukleáris fegyverek fegyver „csata”. A legmagasabb pontja a növekedés során a hidegháború, a francia nukleáris arzenál soha nem haladta meg a szintet néhány száz fejek
Bukása után a Szovjetunió 1991-ben, az Egyesült Államokban és a többi, a Szovjetunió úgy döntött, hogy megszünteti a készletek a nukleáris fegyverek. A bontás a nukleáris fegyverek követően tett stratégiai fegyverek korlátozásáról és a növekedésének az egység erejét és a miniatürizálás felére csökkent száma nukleáris robbanófejeket. A közép 1980-as évek, a fegyverek száma körülbelül 70.000. 1998-ban, megerősítve becslések azt mutatják, 36 000 egyedet, amelynek 14.000 várnak bontandó Nem lenne 200-250 tonna katonai plutónium használt nukleáris bombák világszerte. 1000 tonna dúsított urán kellene használni világszerte.
Hogyan lehet megszabadulni a nukleáris hulladék visszanyerhető ezeket a bombákat?
Vannak 4 módszerek, tároló, mint az USA-ban Texasban, mielőtt a végső vitrifikációs, újrahasznosító atomerőművekben keverve alacsony dúsított urán, MOX, transmuttation a több stabil elem és végül elküldi a térben. Bizonyos, hogy a legjobb módja, hogy megszabaduljon ez valóban, hogy azok felrobbanhatnak!

Arzenálja az atomhatalmak (2004)

nukleáris Club

USA

10.000 amelyből 5000 működési nukleáris robbanófejeket.
  • Stratégiai  : 8200, amely
    • 800 rakéták
    • 2500 földszinten
    • 3900 SNLE - NG (Trident II típus)
    • 1000 csökkent (B-52 és B-2)
  • Taktikák  1100, amely
    • 650 levegőben
    • 2. 350 haditengerészeti rakéták
  • nem stratégiai és taktikai nem (színházi ballisztikus rakéták.): 300

Oroszország

11.700 működési robbanófejeket (összes fegyvert működőképesnek nyilvánították).
  • Stratégiai  : 7300, amely
    • 3600 földszinten
    • 2300 SSBN (nem világos, hogy vagy nem NG)
    • csökkent 1400
  • Tactics  : 3200
    • 1600 levegőben
    • 1600 haditengerészeti rakéták
  • és légvédelmi rakétarendszer: 1200

Kína

400 nukleáris robbanófejek, beleértve a 100 és 150 taktikai levegőben. Néhány ICBMs , nevetséges óceán komponenst.

Franciaország

Mivel a bontás a Plateau d'Albion, föld-föld komponens (taktika: Hádész stratégiai: S3D) a sztrájkoló francia erő már nem létezik. Maradj alkatrészek és 2004. április 1.:
  • Víz alatti 2 SNLE (SNLE A Indomptable 613 és 625 SNLE A rugalmatlan) és 3 SNLE-NG (NG SNLE-616 A Triumphant SNLE-NG 617 Bold, SNLE NG-618, éber) felfegyverzett egyes 16 rakéta M 45 hordozó 96 robbanófej TN75 (6 x 150 kT) a rendre 5000 és 6000 km elzárva, egy akció sugara 4000km. Csak három SSBNs (NG) tartjuk az operatív ciklusban. Ez a komponens fogja erősíteni az érkezése a Rettenetes 2010-ben, és az új ballisztikus rakéták, M51 (800-10.000km tartomány).
  • Légnemű  3 osztagok (60) Mirage 2000N hordozót 50 TN81 nukleáris fejek (300 kT) és 2 flották Super-fegyveres Bannerek 24 ASMP hordozót 10 TN81 fejek (300 km tartományban nagy magasságban). Ez a komponens fogja erősíteni az érkezése a Rafale és a ASMP-A (2007), 500 km-es elérni nagy magasságban.
  • Vagy 348 nukleáris robbanófejjel.

nagy-Britannia

Nagy-Britanniában 1992-ben felhagyott a nukleáris óceáni alkatrész (Lance rakéták) és a levegőben. Csak továbbra is a tengeralattjáró komponens: hatvan MIRV ágyazott 4-NG SNLE Trident II amerikai eredetű.

titkos nukleáris

Izrael

100 ballisztikus rakéták körülbelül 50 Jericho I (500 km span) és 50 Jericho II (1500km). Jericho III fejlesztés. Egyesek úgy vélik, hogy a Shavit tér rakéta lehetne módosítani a nukleáris, ami ad Izrael ballisztikus interkontinentális kapacitást.

India

60x fejek köztük több közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát.

Pakisztán

25 fejet, néhány közepes hatótávolságú ballisztikus rakéták





GENESIS FRANCIA DISSUASION




Végén a második világháború, az amerikai és a szovjet, a francia üdvözlő mérnökök és technikusok, akik dolgoztak a német rakéták. 1946-tól, Laboratóriumi ballisztikus és aerodinamikai kutatás LRBA Vernon Normandia tanulmányok fogaskerék-származékok V2 rakéta beleértve a rakéta Véronique szonda a tanulmány a felső légkörben. 1949-ben, ez a program lehetővé teszi, hogy teszteljék rakétamotorokban különféle szilárd és folyékony üzemanyagot, továbbá útmutatást és ellenőrzési rendszereket.
1957 szovjet helyezték pályára az első mesterséges hold, a Szputnyik 1 Egy évvel később, Franciaországban indított Breaker program ballisztikus rakéta föld-föld a hadsereg számára. A fejlesztés által nyújtott Sud Aviation és az üzemeltető Nord Aviation.
A hatalomra Általános Gaul rohant dolgokat. 1959 szeptemberében létrehozott SEREB tömörítő Észak-és Dél Aviation, Mátra és a Sagem SEPR. Ez azonnal megkezdődik a tanulmány alapvető ballisztikus rakéta EBB. 1961-től SEREB alakul EV vizsgált jármű ismertebb nevén a " drágakövek„Sapphire, Achát, Topáz, Emerald és Ruby. Elindított CIES Hammaguir Algériában, drágaköveket meghatározására használt a rakétákat kell választani a szilárd és folyékony hajtóanyagot határozza kísérletezik egy kétfokozatú hordozórakéta, hogy tanulmányozza a belépési szakasza robbanófejet és a master-inerciális abszolút pontossággal.  
1958-ban, miután a 6 Nassau aláírt megállapodások Nagy-Britannia és az USA-ban, de Gaulle tábornok, az újonnan megválasztott fejlesztése mellett dönt a nemzeti ipar „csapásmérő erő” kizárólag francia. Az e megállapodás révén a brit csak megölte az űripar ugyanakkor azok alárendelt erők megtámadják azokat az Egyesült Államok De Gaule tömegeket egyidejűleg amerikai erők francia földön, és elhagyja a 1960 nyarán minden együttműködési a NATO a stratégiai rakéták.
A csapásmérő erő szereplő program 1959. november Az erőfeszítések gyorsan jutalmazták a robbanás az első francia atombomba „Blue jerboa” február 13, 1960 at Reggane az algériai Szaharában. FNS stratégiai nukleáris erők egyértelműen meghatározott. Február 23-án 1962-ben a védőügyvéd hozza meg a határozatot, hogy építsenek egy ballisztikus föld-föld rakéta ICBMs kirúgják a siló és a tengerfelszín rakéta SLBM-ek lőttek egy tengeralattjáró. Mindkét típusú rakéták között helyezkedik a hordozó Mirage IV atombombák és  nukleáris tengeralattjárók ballisztikusrakéta (SNLE). Lev atomreaktor tengeralattjárók épül Cadarache a gyárban CEA közelében Manosque. 


Franciaország nem volt egyedül folytató fegyverek ballisztikus rakéták. Az USA-ban kidolgozott egy védelmi stratégiát ICBMs.
A korai 1960-as években, csak két interkontinentális rakéták családok vannak elhelyezve, silókban Atlas és a Titán. Az Atlas volt némi Titan 1 az első figyelmeztető jelzés reggel október 24-én, 1961, amikor Kennedy elnök ultimátumot a Szovjetunió, hogy megakadályozzák a telepítését rakéták Kubában.
Kétféle bázisok épültek a ház a rakéták. Az első generáció Atlas D emeltek a Cape Canaveral a tüzelési pad. A következő generáció, a Atlas E, a rakéta volt tárolva, horizontális siló egy konkrét bunker, csak a talajszint alatt. A „fedél” a siló mintegy 600 tonna, kinyitjuk, hogy a rakéta kell indítani, tankolni, és elindította. Falakkal, tömör beton padló és a mennyezet mintegy 60 cm vastag, az ilyen típusú webhelyet tervezték, hogy ellenálljon egy megatonnás termonukleáris bomba sugarú körben legalább 2 km. Az egyik nagy hátránya a vízszintes siló rendszer végtelenül kiszolgáltatott a rakéta, hogy támadható bármikor az előkészítés során. 
Az alap az Atlas E két fő alatti épület, ez a szolgáltató épület és vízre műveletek épületben. Tunnel acél falak csatlakoztassa a két épület, és hozzáférést keresztül bejárat, hogy néz ki, mint egy bank boltozat, kivéve azt a két egymást követő ajtó, elválasztva egy kis folyosó. Ez a konstrukció tartalmazza a zár, hogy lehetővé tette a csapatok jönnek és mennek a veszélye nélkül, hogy meglepte a támadás.
A szolgáltató épület tartalmazta a Atlas és üzemanyag berendezések. A teljes terület mintegy 1000 négyzetméter osztva több rekesz. Méri körülbelül 36 méter hosszú és 6 méter széles és 6 méter magas. A „sapka” van kialakítva az alján a siló fedél lehet távolítani a fél, hogy megnyitja a szobába, hogy az égen.
A második földalatti épület, az épület a dob műveletek használunk a ház csapatok és parancsok tankol, hogy a kar és indítsa el a rakéta. Azt is tartalmazott két dízel generátorok 250 kW biztosító villamosenergia a helyszínen: nincs kapcsolat a külső létesítmények. A teljes terület az épület mintegy 500 négyzetméter.
27 bázisok között épült 1958 és 1961 lesznek operatív 1966-ig 1965 után sok silók megsemmisítik hogy megfeleljen a nemzetközi egyezmények.


_ 5 silók Atlas E a Washington állam,
_ 9 silók Atlas E Kansas,
_ 7 silók Atlas E Wyoming
_ 1 siló Atlas E Nebraska
_ 1 siló Atlas E Colorado.

Az Advent a Atlas F, a rakéta tárolták függőlegesen egy igazi siló, egy mélyen eltemetett függőleges henger a talajban. A rakéta bunkered biztonságosan a silóban, és úgy állítottuk be a gyújtási pozíció révén ajtók felső részén található a siló csak pár percre a forgatás előtt. Ez a fajta hely volt a célja, hogy ellenálljon egy megatonnás bomba sugarú körön belül mintegy 500 méter. A fő előnye az eltemetett silók tenni, hogy az rakéta földalatti félelem nélkül meglepetésszerű támadás ..
Az ugródeszkát Atlas F tagjai a siló maga csatlakozik egy alagúton LCC dob létesítmény. 5 ember fel a dob csapat. Ez a legtöbb szilárd építmény az ember. 72 épültek által kezelt Atlas 6 F SMS szárnyait. 
 11 Atlas E silók Oklahoma
_ 10 Atlas E silók Texasban
_ 11 Atlas E silók Nebraska
_ 1 Atlas F siló Vermont
_ Atlas F 8 a New York állam
_ Atlas F 9 silók a Kansas
_ 8 silók Atlas F Új-Mexikóban 
1965-ben, az Atlas család eltávolítjuk szolgáltatás, a nagy energiájú hajtóanyagok okozott balesetek silókban. Ezek a Titánok és Minutemam amelyek a helyükbe. Behajtott szolgált rakéták műholdak kilövésére Cape Canaveral és Vandenberg. Az utolsó rakéta Atlas-E, beépített 1961-ben indult a kaliforniai Vandenburg Légierő Bázis, március 24, 1995, hogy tegyen egy időjárási műhold pályára.
Ezzel párhuzamosan a Atlas rakéta kifejlesztette a Titan 1, kétfokozatú rakéta folyékony hajtóanyagban. Helyet silókban Atlas F, mindegyik felszállási területen Titan 1 kezelni jogosult három rakétát. Az első rakéta siló telepített február 1962 Beale AFB - Lincoln Complex 4A .. 90-ig kerül sor 1963-1964. Elején 1965 alapjait vannak beállítva minden rendben. Titan 1 163 épültek, teszteltük a repülés 6, 4 robbant siló és két pad. A 90 rakéta silók eltávolítjuk nem visszaalakitható műhold indítása, 20 lesz adományozott a múzeumok, a többit meg kell semmisíteni. 1985-ben egy második szakasz lesz a Titán 1 padon kell semmisíteni lézerrel alapján White Sands. 
 Titan 1 siló 1 California
_ 3 Titan silók 1 Washington
_ 2 1 Titan silók Idaho
_ 1 1 Titan siló Colorado

A Titan 2 tárolható hajtóanyag követte őt 1962-től 1985-54 rakétát fog felépülni, és továbbra is működik 22 éve. 
1987-ben a silókat megsemmisült, az egyetlen megmaradt helyén átalakítja a nemzeti múzeum közelében Tucson, Arizona. 
_ 18 Davis-Monthan Air Force Base (390. Stratégiai Missile Wing), Tucson, Arizona;
_ 18 Little Rock Air Force Base (308. Stratégiai Missile Wing), Jacksonville, Arkansas;
_ 18 McConnell Air Force Base (381. Stratégiai Missile Wing), Wichita, Kansas.
Negyedszer rakéta család, de szilárd hajtóanyag, Minuteman annak három emeleten. Telepített decemberben 1962 helyébe a Minuteman 2 1966-ban részben a Minuteman 3 több fej 1977 Körülbelül 1250 rakétákat építettek és 1000 telepített át 5 Államok, Montana, (200) észak-Dakota (150), Dél-Dakota (150), Wyoming (200), Nebraska (150) és a Missouri (150).
Az utolsó amerikai föld-föld rakéták, az MX Békefenntartó, három emelet és könyv 10 nukleáris robbanófejeket. A fejlesztés kezdődött 1974-ben annak érdekében, hogy „megvédje” a biztonsági rés a Minuteman silók. 114 példányban helyett a tervezett 173-utóbb összeállítására és telepítésére silókban 50 Minuteman Warren Air Force Base, Wyoming. A végén a hidegháború, az Egyesült Államok úgy döntött, hogy szét a Békefenntartó 2003.
ICBM Minuteman rakéták és a jelenlegi Békefenntartó szilárd rakéta-üzemanyag, amely közvetlenül indítható silók csövek, néhány másodpercen belül.
A szovjet oldalon, az első siló rakéta jelenik közepén 1960-ban a Savage SS13 három szilárd hajtóanyag szakaszban. 60 rakéta készült 1968-ig kövesse az SS 17 és 19 folyékony hajtóanyagok. Párhuzamosan dolgoztak ki, ezek a rakéták telepített 1975-1977 (100 SS 200 SS 17. és 19.). Utolsó kelt rakéta, az SS 18, amely a legnagyobb rakéta ICBM a világon. Telepített 1974-ben 308 darabot, ez hajtja a folyékony hajtóanyag, és használja a technikát hidegindítás, hogy újra a siló. 
A ICBMs rendszer részeként megvalósított Athena szervezet irányító bizottságot, amelynek elnöke a miniszteri küldötte Fegyverzeti, operatív csoport élén általában az Air Force és technikai csoport elnöke egy mérnök a műszaki Hivatal fogaskerék igazgatója, a Athena programot. Sok alcsoportok kezdeményezésére létrehozott e két csoport kiegészíti a szervezet. SEREB prím teljes munkát a rendszer.
Az első ICBMs rendszer - mondta az S1 és S2 - célja, hogy üzembe végén 1968, amely előírja, megtartva a legfontosabb technikai képzett oldatok vagy minősítési az apály program:
- fémtokozott propellerek , hajtógáz blokk ISOLANE és forgó fúvókák egy tengely körül;
- dob útmutatás számítógép memóriába;
tehetetlenségi -Közép kardán;
-Corps visszatérés az ablációs hőpajzs.

Azonban annak ellenére, hogy nagyon kielégítőnek találta a rakéta booster az EBB programot, mozgó sokkal nagyobb méretű (átmérő 800 mm-től 1500 mm) nehéz terén fúvókák és különösen loading . Az első operatív rakéták máshonnan kell újrahasznosítani megbízható szállítások. 

Mert biztosítani megvalósíthatósági okok miatt a díj a hasadási bomba 150 kt.
Februárban 1962 meghatároz egy kétfokozatú rakéta por 16 és 10 tonna (P16 és P10) elválasztott repülés nyomás és vezetett a tehetetlenség, hogy az megfeleljen a cél tartományban több mint 3000 km. S1 S2 lesz, 14,8 m magas tömegű 32 tonna. 
Április 1962 első tesztek a padló CAEPE létesítmények közelében Bordeaux és 1965-ben az első lövés S112 (12,6 m hosszú, 1,5 m átmérőjű és 25 tonna) a Hammaguir Algéria, október 23-án. Ez lesz majd egy második lövés november 3-án.
Flight minősítési tesztek progresszív: felszíni lövések majd silók, mono-lépés egyszerűen lehet szabályozni, majd kétfokozatú, tesztelése a S112 változat egy emeleti 10 tonna (4 felvétel 1966-1967), S01 felszerelt két szakaszban 10 tonna (8 felvétel 1967-1968) és az S02, az S2 prototípus (7 kép 1968-1971), a repülési képzettsége vektor, akkor a készülék a terhelés (kivéve természetesen a nukleáris anyagok). A repülési meghibásodási ráta magas, mert a hajtómű elsősorban. Az összesen 27 lövés köztük 8 fejlesztését S2, van 14 sikerek és kudarcok 13. Ezekből a vizsgálatokból és a tesztek meg az első francia tér launcher Diamond származó Vesta üzembe pályára az első műhold francia Asterix 1965. november 26.
Mindezek vizsgálati 
s helye kezdetben CIEES Hammaguir Algériában (két lövés) és a CEL Bicarosse után a hadsereg az Algériában. Kourou Francia Guyana csak a polgári elindul.
Felszerelt inert második emeleten, az első két repülési tesztek a rakéta kezdett S112 mivel nem algériai lövés Hammaguir októberben és novemberben 1965-ben ahhoz, hogy jogosult a szilárd hajtóanyag 10 tonna négy fúvókák kilövellés. Tesztelés folytatódik 1966 CEL Landes. Öt lövés a S112 rakéta készült beton siló februárja között 1966 1967. március 1967 júliusában kezdett vizsgálatot az S01 kétfokozatú rakéta két motorral 10 tonna por, hat lövés érvényesítése a hordozórakéta, a két atomi töltés . Featuring lőport 16 tonna, a S02 végzi rakéta tesztek CEL, tizenkét lövések, 1968-1973.
Az összesen 27 fejlődő tűz, 14 volt sikerek és kudarcok 13. Az élettartam az S2, ott kell lennie a hét lövést gyakorolja, melyek közül öt volt találat, az összes verzió, amíg az utolsó lövés S2.
    
A rakéta S2 műhelyekben Aerospace és a repülés Biscarrosse.




Ennek megvalósítása 1. GMS




Beültetésre forgatás silók, kutatás folyik Korzikán a Vosges, a Massif Central és a Drôme 1963 Május 2-án, a védelmi tanács dönt két tálca valensole az Alpokban és Albion Vaucluse. A valensole eldobjuk, mert a folyó rendszer összeegyeztethetetlen az építési silók. A pince Albion által hátránya ideális: mészkő könnyű dolgozni, és elég erős ahhoz, hogy felszívja a rázkódástól és a földrengés zóna a Durance. A felszínen, széles szinte kihalt a látvány kiterjed több mint 8000 km2. 
A látogatás után a miniszter Pierre Messmer 1965 áprilisában döntés született beültetett 27 rakétát is figyelembe három egység. A következő évben lesz szó, hogy építsenek 45 silók és 5 pct. A hadsereg szerzett összesen 785 hektár, 32 hektáros 17 város 288 tulajdonosok, amely csak 6-nál kisajátítása. A teljes földvásárlás lesz 3815000 frank átlagos vételár 2400-3400 frank / hektár Vaucluse.
Az Albion fennsík egy hatalmas területen délkeleti Mont Ventoux, délre a hegy Lure, és része a Parc Naturel Régional du Luberon. A horizont eléréséig 360 °. A legközelebbi falu Saint-Christol (Vaucluse), a Dél-, 250 lakosa van. A legközelebbi város Apt, 30 km-es 7812 lakossal. Mindent elkövetnek helyben, közúti kidolgozása, fejlesztése az üres vízcsapot a Durance és szivattyúzott Aubignosc, Chateau Neuf Val St DONNAT, Cruis, Banon át két átemelők, hogy elérje a tározó a Lure szerelési magasságban 1070 méter, ahol a gravitáció hatására a 18 városok és Air Base. Felkészülés az érkezését közel 5000 fogyasztó a régióban nem egy egyszerű dolog. Electricité de France (EDF) telepíti 120 kilométer nagyfeszültségű vezetékek az egész készüléket.
A helyszín a felszállási területen és meghatározott PCT kezdődik az első földvásárlás és az első szerződéseket az infrastruktúra megépítése. Az elektromos és elektronikus hírközlő hálózatok megerősítése és létrehozott vonalak. általános iskolák épültek, kevert kör hosting hadsereg. Azt mondhatjuk, hogy a hadsereg biztosítja szervizelés ebben a régióban, ahol nem volt semmi!  
Május 4-én, 1966-ban tették közzé a Hivatalos Közlönyben egy rendeletet, amely kimondja, közhasznú „a munka érdekes és honvédelmi katonai felszerelési elérni a városok Gignac, Lagarde d'Apt Apt Saint Christol Albion Villars, Rustrel és Simiane la Rotonde”.
Tavaszán 1966 után 4 rendelet közhasznú, 17 megyei engedély megadásához, 14 megyei ideiglenes megszállás, 13 megyei megnyitó Parcel felmérés, 52 megyei megbízások jogi szolgalom stílusú 10 évesen kisajátítás megrendelések, 200 szolgalom megállapodások áthaladást távközlési kábelek, az első munka kezdődött. Minden létesítmények ellen kell állnia a nukleáris robbanás. Ez azt jelenti, hogy tonna beton, a megerősítés és árnyékolás, hogy lesz öntjük és szerte a fennsíkon. Az ásás silók augusztusában kezdődött 1966-ban és néha esik hatalmas gödrök, hogy szüksége van a tölteléket. 5500 m3 kőzet extraháljuk egyes silók és kiegészítő menedéket. Még ezek a művek még nem torzítják a helyszínen, mivel ezek nem csak eltemetve, de a katonai maximális álcázás. Minden, a francia elrettentő rendszer lefedi 800 km2, mert magában foglalja a Mont Ventoux átviteli berendezések, a hegy Lure és Luberon, szíve pedig a Plateau d'Albion.
A DTSG felelős épület első GMS, Basa 200 ZL és PCT számos nehézséggel küszködő bármilyen kapcsolódik az adott éghajlati terület és a vízhiány. A berendezés érkezett lakás át a keskeny kanyargós úton a Rustrel. Az aszály 1967-ben kénytelen, hogy a víz betonkeverők tehergépkocsival waterwheel. 1968-ban több mint 1000 munkavállaló van jelen a helyszínen.
Építése PCT lőállásnak igényel ripper 74000 m3 rock, 40.000 m3 beton és 1200 tonna megerősítése. Az előkészítő munka során, mint például az építőipar bekötőutak, Földmunkák külső platformok igényel 3 hónap.
1967-ben, ez valójában csak 18 silók épül, az építőiparban a 3. egység elvetették a 1968. december Ezek mindegyikét juttatta kiegészítő menedék, és távoli 3 km-re a szomszédja, hogy Egy támadás tönkreteszi több helyszínen egyszerre, hanem, hogy az egyidejű nukleáris csapások megszünteti hatásukat (2 egyidejű nukleáris robbantások megszünteti sok a mechanikai hatások). A támadó először tönkre egy siló, majd a második, stb így az idő a választ.
1966 novemberében a Mezőgazdasági Saint Just használunk az első tábor úttörői az első GMS bár ez nem tartalmazza a villamos energia korán érkezett. Air bázis és különböző helyeken lesz a legtitkosabb helyekre Franciaországban. 
1967 áprilisában, az Air Base 1 GMS jön létre, területe 406 hektár, a település Saint Christol d'Albion és nem kevesebb, mint 2000 ember dolgozik ott. Ez lesz átnevezték BA 200 1996 A bázist ketté az észak-déli irányban a futópálya 1700 méter hosszú. A nyugati rész tartalmazza élet területén a parancs épületben irodák, szórakozik, szállás épületek, sportlétesítmények, uszoda és egy mozi, és a közös műszaki területen a parkoló és járművek karbantartása. Az Észak-, speciális technikai területen ZTS 3 épületből-összeállítást AAV rakéták és a lenyűgöző tűzijáték műhelyben. Ezen túlmenően, a kísérleti terület és IEZs utasítást létrehozott 1977-ben, hogy kiad S2 S3 rakéta. Ezek a létesítmények is két területen elindítja felszerelt funkcionális modell rakéta és két égetés kapszula példányban PCT működési helyszínek. Ez Aerospatiale aki futott ezen a területen a légierő. Keletre a pálya, nagyon védett terület, 11/095 gátak, a betéti lőszer és robbanófejek által kezelt CEA és a hadsereg. Az alagsorban, a művelet központ őrzött éjjel és nappal. Színek küldik július 5, 1968. 
A nappali bejáratánál a bázis
A bejárat a BA 200
Az SE terület (tenisz előtérben)
A bejárat alján
vezetési pont
a IEZs
gátak
légi felvétel a pirotechnikai műhely és három épületből workshop szerelvény vektor.
1968-ban a város Saint Michel, amelynek kapacitása 874 egység épül 15 hektáros Wells Hill Apt.
A 1970. március Kör Vegyes Air Apt (EKJM) felavatják, és célja a szállodaipar, vendéglátás, kultúra és a sport a légierő személyi. 
Polgári infrastruktúra módosítani; utak kiszélesítése fordul kisebb mértékben emelkedett, a rehabilitált járda és karbantartani, kibővített csomópontok, annak érdekében, hogy megkönnyítse a szállítási és nagy fajlagos szállítási katonai járművek.
A 05,200 BMS (Strategic Missile Brigade) májusában hozták létre 1968-ban a telepítés első szupermarketek Albion. Ez magában foglalja az anyaállatok Deposit különleges lőszerek Műhely, a század speciális műszaki felszerelések, fénytechnikai század, a két egység forgatás, ICBMs képzési központ és műszaki csapat vektor. Működésbe ICBMs S2 rendszerek zajlik 1971. augusztus Többször átszervezték az időszak 1968-1985, BMS lett a 95. Wing EMS stratégiai rakéták 1985 júniusában, amely továbbra is üzemben marad, amíg a végén a bontás 1998 . a két tűzoltó egység uralma alatt a kivégzőosztag és 01 200 „Luberon”, mivel azok üzembe 1970-ben és 1972-ben hívott és 02.394 1981-ben kerül a rakéta osztag neve stratégiai EMS 01095 1985 1998-ig.
Gátak 11.200, Depot Műhely különleges lőszerek októberében hozták létre az 1968-as biztosításához össze- és szétszerelés műveletek végrehajtása és fenntartása a magas része ICBMs rakéta. Átnevezett DAMS DAMS 11095 11394 akkor marad a 1998 augusztusáig szétszerelése után. 
Összefüggő gátak, fénytechnikai osztag ETL 08 200 felelős összeállítására rakéták és azok végrehajtásának és beavatkozások a ZL. Ő segített 15.200 GERMAS, karbantartási és javítási csoport speciális hardver. A két egyesült 1972-ben (GTMM 15.200), majd átszervezése után az 1980 lett GTMMS 03394, majd 15095 GERMAS és EST 15095 Specialized Technical Support Squadron. 
1975. május 1-ben létrehozott Squadron (EH) 4/67 alapján 1. GMS. Ez valójában következik Állandó helikopter Különítmény (DPH) 4/68 érkezett a helyszínre, mint július 1968 két Alouette II a „szülő” Chambery. Tekintse meg a fejlesztés a komponens „talaj komponense” francia elrettentés, hogy az egység szolgalmi, helyben van szükség, hogy támogassa mi lesz az első stratégiai rakéta csoport a Plateau d'Albion.
Jelölje meg a földrajzi helyét az új egység, a hagyományos neve „Durance” adják május 28, 1976, a neve a mellékfolyója a Rhone, hogy megkerüli a plató, ahelyett, hogy „Albion” és a „Lure” (ez később adni a Rattlesnake századhoz elhelyezkedik BA 200). Abban Apt EH vezeti rutin feladatok, mint szállító és védi a levegő kommandósok válasz elemeket az egész felületén a területet, hanem tartja nagyon különleges szerepeket, mint például a levegő támogatása konvojok a nukleáris robbanófejek a felszállási területen. Ez fogadja egymás Alouette II Fennec, Cougar, és még egy kis időt a Broussard, annyi gép, amely magában hordozza a híres jelvény a szitakötő. A „Durance” végül feloldjuk 31 augusztus 1998, egyetértésben a lebontása az első GMS.
Több egység felelős a hely biztonságát. Az osztag EP 21.200 Protection hozta létre 1968-ban tartalmaz egy parancsot részén, a cynogroupe és 4 vállalat összes ejtőernyősök. Az átalakított 1979-ben két Squadron, az egység támogatja és megvalósítja légvédelmi szakasz kétcsöves 20 mm-es ágyú. Ahhoz, hogy böngészni több száz kilométerre közötti ZL és a monitor kábeltálcák, az egység csapat a lovak.
    
Az osztag 22200 NHS felelős szervezet a nukleáris biztonsági rendszer ICBMs. Küldetése terjeszteni sugárzás megelőzése az a tábla heti elemzése víz a szökőkutak a falvak. § 23.200 tűzvédelmi és mentési feladata a harcot a tűz maga az adatbázis és a védelmet a kényes konvojok. Ez a rész volt értékes segítséget nyújt a környező falvakban, ahol számos szolgáltatást civilek közúti balesetek, az erdőtüzek vagy a lakások. Kapcsolatban áll a SSN 22200, a 50200 orvosi szolgáltatás.
A csendőrség SSA biztonság speciális antenna felelős kormányzati ellenőrzés alatt a nukleáris fegyverek. Így minden egyes művelet elvégezhető anélkül, hogy jelenléte és jóváhagyása nélkül a honvédelmi miniszter. Nem nukleáris telephely lehet „látogatás” jelenléte nélkül SSA Apt. A hajóraj csendőrség Mobile jött létre a polcon a forgatások 6 EGM csapatok 1971-től 1998-levegő csendőrség 01200 alapján 200 alapon van betöltve, hogy figyelemmel kíséri a stratégiai területek és nyújtanak konvoj kíséret küldetések, hatóságok és tisztviselők a forgatás legénység. 

beállítás MŰKÖDÉS
A nehézségek fejlődési rakéta és néhány rossz geológiai meglepetés az alagsorban a Albion plató késedelem szállítás két évvel az erő. Az első csoport a GMS stratégiai rakéta létrehozott 1968 szeptemberében működésbe lép augusztus 2, 1971, a második, a következő április 23. Minden GMS ellenőrzés 9 ICBM rakéták. Ezekben a pozíciókban, két tiszt figyelte műszakban 24 óra, közvetlenül fogadó kormány a gyújtási sorrend előre kijelölt célokat. 
S2 rakéta ellátott MR-31 nukleáris hasadási fej 120 kT annak silóban.
Az 1960-as években, az Egyesült Államok és a Szovjetunió fejlődő anti-ballisztikus rendszer célja, hogy semlegesítse a lehető atomtámadás veszélyeztetése hitelességét a stratégiai erő. Franciaország, nyilvánvalóvá vált, hogy modernizálják SLBM-ek. A csere a S2 S3 döntött 1969 Aerospatiale amellyel az fejlesztési 1972-ben A második emeleten helyébe Rita 2 M2 míg a elektronika modernizált. A fej, az S3 egy csali modul teszi az észlelési radarral nehezebb. A földi létesítmények modernizálása és megkeményedett. Az új rakéta képes ellenállni a hatását a nukleáris robbanás a talaj közelében (hő, robbanás, sugárzás, elektromágneses impulzus IME) megmaradt. Az S3 rakéta mérési 13,8 m magas és 150 cm átmérőjű és 26 tonna. 
A fejlesztés a S3 megoszlik a három hely a rakéta és a tér-részlege DSBs a Mureaux Párizs közelében az első emeleten, és a kupak, Szent Médard gyártásához a második szakaszban, az integráció a történet, a összeszerelés és szállítás és Cannes a berendezés öbölben. Ami a S2, a robbanófej gyártják és szállítják a CEA.     

A IEZs, egy olyan területen, amely két silók és két tűzoltó állomások, repülőgépipar csapatok futhat az S3 CEL mórok Test Center közelében Biscarosse. Sok eleme nyerjük S2 és M20 rendszerek, akkor nem veszik más, mint nyolc repülési tesztek (V1 V8) két meghibásodás anélkül, hogy a futó program és a szintézis forgatás 1979 júliusában. 
1978 áprilisában, az első tűz egység leáll, és a végén az év elindulnak az előkészületek átalakulás az S3. Az első 9 S3 rakéta kályha szállítjuk május 23, 1980 helyett adott év február, dátum 1973 és operatív végrehajtása június 1-jén. 
hossz 13,72m
átmérő 1.5m
tömeg 25 800kg
terhelés egy fejjel 1,000kg
atomrobbanófej 1,2MT (TN-61) 700 kg, fejjel vissza
tanácsadás inerciális
meghajtás 2 emelet por
Hatósugár 3,500km
szám készült 40 + 13 tesztek
szám készült 18 (1982)
vállalkozó Aerospatiale
A nukleáris robbanófej TN TN 61 helyettesíti a 60 1977-ben Egy kimenet egy Megatone, súlya 275-375 kg és 700 visszatérő a test. relatív könnyedséggel teszi társítani csalik és penetrációs segédanyagok.
Ezek üzembe helyezett S3 rakéta júniusban 1980 és 1983. január 20-telepítettek, köztük két alkatrész. Közel 90 TN 61 fej épültek az összes fegyvereket, beleértve az M20 SLBM.
Ez a mai napig a legnagyobb hatalommal hidrogén bomba Franciaországban kifejlesztett.
Közben, hogy őr a hatások miatt elektromágneses impulzus EMP, úgy határoztak, hogy „megkeményíti” a S3. A munka az első részlet, hogy nagyon fejlett, változások kezdődik Unit 2. A munka tartott 1980 nyarán operatív végrehajtás december 2-án a következő.
Az edzés az első egységet ezután elvégzett és leszállított a légierő szeptember 14, 1984.
A rendszer jól teljesít teljes működési élettartama, valamint tizenegy értékelés égetés a légierő 1980 és 1993 között lesz teljesen sikeres, (csak két kimutatott kisebb rendellenességek).
MEMORY a hívott
Lawrence R. tette clases 1988 augusztusában Nimes előtt írt az 1. GMS szeptember 1988 a július 1989.
Az éjszakai járőrök bárhol ZL szinte napi sok új sorkatonák. Üzemzavarok, vészjelzések miatt viharok, meg kell, hogy ott órákig a hideg, és várjon. Forduló éjszaka a ZL vannak 21 órától 05:00. Minden ZL vannak „látogatott” legalább egyszer az éjszaka a járőr. Cégem van 60 fő. mindkettő jelen van az alap és állandó mozgásban éjjel és nappal. szerencsés, hogy elkerülje az egyiket át a rendőrség nagyon korlátozott vagy lehetetlen. A legtöbb őr az eredmény ZL karbantartási silók vagy hibák. Az őrök vannak jelen attól a pillanattól kezdve a hálózati vágunk a belső burkolat. Egy „normális” működéséhez egy ZL, nincs emberi jelenléte hasznos volt. Január 13-án, mi az u konvoj védelmére egy ZL 9 órától 16 óráig. Mi kint várni az esti le rakéta saját siló. Átrendeződik ugyanabban a műveletben március 23-án reggel. Töltöm az éjszakát remegő hideg a ZL 27. Ugyancsak a karbantartási, mint a gyomlálás a ZL, mert a fű túl magas ki a riasztás!
Minden kör nagyon komoly? Kétségeim vannak, és én még mindig kétséges. Teherautók „belek” a hadsereg 30 éves korig, szinte lélegzetvisszafojtva put 40 perc alatt eléri a legtávolabbi ZL. Szembe egy terrorista csoport, mit tehettünk volna? Voltunk 5 plusz egy al tiszt lehetősége nélkül hívja a bázis, a csatlakozások rosszul töltött miatt terepen. Mi maradt 2 óra fogva tartás, mozgás nélkül, anélkül, hogy figyelembe végén. Vajon elég jól? A rakéták is, és volt óvatos, nem vagy egyedül.
Azt is tartja k és V felett. Október 21-én tartom a PCT az altiszt 2 V, egykori Legion. És ne felejtsük el, hogy nyomja meg a „halott ember” gomb minden 20 perc alatt! Azt tartja a PCT 1 Rustrel december 1-jén. 4, egy bomba fenyegetés a PCT 2. Gyorsan, gyorsan! Különben is, már késő lesz. Annak ellenére, hogy a hideg, akkor még mindig ott van. Emlékszem egész életemben az éjszaka február 27: Pokol, riasztók és technikai problémák sorba. Március 1-jén indulunk a PCT 1 egyenruhában a látogatás a honvédelmi miniszter angolul.
Május 2-án, megyünk 20 órájában a tűzoltók és a rendőrség keresi az elveszett gyermek Ganagobie, egy kis falu ült a hegy után Peyruis. Miután néhány óra pihenés, veszünk reggelit a terem által kínált helyiek. Mivel mi a titkos, azt kérik, hogy azt mondják, a lehető legkevesebbet tevékenységünkről ott. Hagyjuk 16 órakor, a gyermek soha nem lesz megtalálható.
18 július 1989, a gerinc! Én 22, és nem teszt ítélj, beraktak a kezében 10 hónapig egy Famas 25 valódi patronok utasítás „hogy tüzet nyitnak, miután három idézés!” Ön Ne szórakozz a légierőnél!







A dob ZÓNA 


A Launch ZL területek bonthatók két csoportra kilenc által kezelt egyes fényképezési PC. A terület északi részén a bázis Szent Christol magában silók 1-1 1-9 és a déli zóna silók 2-1 2-9. Katonai körülvevő területen mindegyik siló egy négyzet 200 m oldalán (a lemez tenyészeteket). 
Földmunkák siló és földmunkák talaj
    
    
Megerősítése a siló gödör, beton
Csak akkor látható elem kívülről, a műszaki felszíni hajó az ő szemszögéből. Elsősorban az a berendezés szükséges beavatkozásokat az oldalon. Három kerítések körüli területet, a Crown korlátozó hatása a katonai területen, egy közbenső lezárás, amely hozzáférést biztosít az érzékeny területet, a DZ (perifériás észlelési védelmi rendszer SPIR) és az említett záró „vörös zóna” villamosított által vezérelt PCT.
        
Tekintettel a légi egy ugródeszkát, és egy nyitott siló a felszíni hajó az aljára.
Végrehajtási tervét ZL 1.2.
A központ a terület, egy betonlap 50 50 m vastagságú 9 m tartalmazó a rakéta siló és a kapcsolódó berendezések. A siló készült acél és a beton 30 m hosszú és külső átmérője 3,5 m. Ez áll a tömege fej és elválasztottuk, hogy elkerüljük a nemkívánatos vibrációkat. A fej átmérője 9 m van vastag falak betonozott 1m. Két szint - és 6 - 9 m hozzáférést biztosít a rakéta (elektronikus térközök kötődését a PCT és villamos öblök és csomagolás). Csapóajtó csatlakoztatását teszi lehetővé EMC irányítást a mozgó szerelvény, a felszerelt jármű számítógépes vezérlésére a rakéta és berendezések megnyitása nélkül a siló.
    
Silo Kupa S2 rakéta
    
Silo Cup S3 rakéta
A ZL 1-2 megtérése előtt
(Fotók hableány és JM Bussy)


A SZIRÉNA ZL 1-2 (július 2004)
A beton födém ZL 1.2 SZIRÉNA obszervatórium Az ajtó a siló. Cyprian adja a skála. 
A tetején az ajtó.
Az ajtó elölnézet Az ajtó előtt
A vezetősínek a főbejárat Az ajtót a gödörbe
A bejárati ajtó, amely a siló az egyetlen dolog, akkor látható, amikor érkezik a lemez. Acélból és betonnal, hogy nem biztosított védelmét rakéta saját siló. Konfliktus esetén, elég volt mindössze 23 másodperc alatt az elnöki érdekében, hogy elindítja a rakétát. A 140 tonnás ajtót hevesen kivette vízszintesen elengedi a rakéta. A szekvenciát használva gázpalackok működtetve por blokkokat. A hengert a függőleges löket eredményeként csatlakoztatott kábeleket a hátsó ajtó, és okozott azonnali az ajtó kinyitását. Végzett vizsgálatok a létesítmények CAEPE Bordeaux közelében bizonyította hatékonyságát a rendszer. A 145 tonna volt az ajtó azonnal dobott tíz méter, szétzúzva minden akadályt az útjába, a felület szemközti épületben.
Normális esetben a nyitott ajtót, csak évente kétszer karbantartás vagy megváltoztatni a rakéták. Hozzáférés a rakéta volt a páncélozott ajtó, ezek közül a legfontosabb a tetején, 140 tonna, 1,5 méter vastag. A nyitás szükséges egy hosszú folyamat 20 percig tart. A megnyitó a gödör ajtaját (egy betonlap 2 tonna) szükséges további eljárást komplex (nyitó fém ajtó, egy lezárt ajtó kulcs, megerősített ajtó zár, visszavonása a retesz és az emelő motorteljesítmény a PCT). Emellett a silót, még mindig folyik a födém, a kiegészítő menedék tartalmazó szolgalmi berendezések.
Az ajtó nyitása a karbantartást.
A kimenet és a levegő beömlőnyílása a kisegítő menedéket
A biztonsági ajtó 30 cm magas és 1,5 m oldalán, amely lehetővé teszi a hozzáférést a kisegítő menedéket.
Missile szállítás a 200 alap Szent Christol, hogy indítson a különböző területeken elszórtan egy sugara 50 km volt, egy nagyon finom és érzékeny működése. A rakéta (20 tonna), és a felső része pedig külön szállítják két külön kötelékek. A vezető utak különböző területen volt a standard a hadsereg, különösen a szélességük, a hajlandóság a fordulatok és magassága akadályokat. Minden szállítás jártak mobil rendőri kísérettel, hogy nyissa ki és csukja be a konvojt. Minden út kereszteződés védi, és megállt az összes civil forgalmat. A talaj válasz csapat volt felelős a katonai védelem révén Fusiliers kommandók jármű VAB (Vehicle az Armored Front) 4 kerekű felszerelt 7,62 mm géppuska a tetőn. A tűzoltóautó (habbal lándzsa) fejezte be a konvojt.
Szállítás és felügyeleti műveletek a rakéta
Végrehajtása a rakéta és a magtöltés
Az információ továbbítása annunciation, távirányító megrendelések területek között elindítása és PCT végeztünk egy vezetékes hálózat, amely a teljes terület kiépítését. Ellentétben azzal, amit tudott gondolni, nincs földalatti között ZL. Ha PCT nyújthatna kapcsolatok ZL, a másik vette át irányító 18 ZL. Nyilvánvaló, hogy több száz kilométerre fia, kábeleket folyamatosan figyelemmel kíséri kommandósok Air Squadron 21/200 védelem által támogatott földi járőrök, gyalog, lóháton és a levegőben helikopterek. Minden „anomáliák” (vágás, behatolás) számoltak be, hogy a PCT.  
Vészhelyzetben az átviteli biztosították földhullám, még egy nukleáris robbanás. Mindegyik PCT volt felszerelve TOS hosszú antennával több száz méter elrendezve a járdák a fő galéria. Mindegyik ZL volt felszerelve vevőantenna a földbe, és csatlakozik a belső a siló -6m. 
SPECIÁLIS JÁRMŰVEK
VTC, teherviselő jármű szükséges a közlekedési nukleáris fejek S2 rakéta 1968-ban fel van szerelve egy hidraulikus Marrel Ampligrue berendezések CEA és hajtott a fuvarozó motor 12 Berliet GR. Járulékosan el van látva egy csomagolási rendszer (hőmérséklet és páratartalom) szükséges hasadási TETS.
VTPH, a jármű Carrier rész Haute, használható a S3 rakéta és a termonukleáris robbanófejek a 1984 hordozó egy Renault R 310 309 LE és 18 tonna PTC. A Ampligrue Marrel van egy önálló működés csoport. Teljesen telepített, akkor visszavonja vagy letétbe a terhelést egyedül. 1996-ig, tette 708 pózok és költöztetés sikeresen.  
VTE Jármű Transporter Erector üzemel, mivel az 1960-as évek elején lehetővé teszi, hogy a közlekedés a rakéta bázis ZL. A traktort egy 8x4 Berliet TF 4 tengelyes a Renault motor 320 lóerő. A doboz által gyártott Latécoère (Toulouse) három tengelyes és 15 m hosszú, térfogata 240 m3. A hidraulikus rendszer, emelkedik függőlegesen „húzza” a rakéta a siló. Felújított, 1992-1993 nyújt majd több mint 370 pózok és rakéta költöztetés. Három példányban építettek. Az egész intézkedés 19,2 m 3,25 széles és 4,11 magas. A súlya 40 tonna, és 70 vákuumban támogatást.
A dob-nak többnyire lakatlan idő, egyedül az időjárás, őrzött csak a lőállás (érzékelők, vezetékes és vezeték nélküli kapcsolat). Egyszer vagy kétszer egy évben, katonai műveletet hajtottunk végre, hogy módosítsa a rakéta vagy a fej. Egy őr csapat, szokták tiszt bement oda a „kocsi a halál”, a generátor, hogy előkészítse a művelet a következő napon. Vagy aludtak ki a helyszínen, vagy a terület épületben.
A nap megfigyelés ZL és érzékeny területek adta Alouette helikopter bázis St Christol. Olyan jármű, amelynek megállt nem messze tőle azonnal elfogott a katonai bázis St Christol. Amiről kiderült, hogy egy „városi legenda” kapcsolatos félelem a hadsereg egy igazi tény. Sok katonai egységek, csendőrök járőröznek folyamatosan az utak mentén, ami a különböző ZL, crisscrossing területe 20 km 30 között Ferrassières North, Aurel, esik a nyugati, déli Lagarde Apt Simiane, Revest du Bion Keleten. Éjjel, minden csapat hívták, hogy felügyelje 5-6 ZL. 




A PC FELVÉTELI


A rakétákat nyomon éjjel-nappal, és távolról vezérelhető 2 állomás felvételi vezetés (PCT), épített föld, 400 m mély. Minden lőállás volt felelős 9 dob-nak. Az első észak-, 2 PCT van a Drome közelében Reilhannette és a többi déli, 1 pct Provence közelében Rustrel , 30 km-re egymástól. Igaz bunkerek alá rejtett több száz méteres szikla, PCT úgy tervezték, hogy ne csak ellenáll minden nukleáris támadás, hanem, hogy elkerülhető legyen a behatolás a hosszú galériák derékszögben közel 2 km hosszú. A munka a PCT 1 két évig tartott november 1966. március 1969. Az építőiparban a PCT 2 júliusában indult 1969-ben és márciusban fejeződött be 1970-ben 40 000 m3 betont kellett PCT 1 és 46 000 tonna PCT 2.
A belépő PCT 1 Rustrel
    
A bejárat 2 PCT Reilhanette
A PCT lövés vezetési pozíció . 
Eltemetve a szikla több mint 500 méter mély, Lőpozíciók voltak teljesen elszigetelve a felületet. A látható rész állt egy hatalmas nagy konkrét platform, mint egy félig bekerített futballpálya és egy hosszú beton oromfal 30m 5 magasságot. Az első záró határolt helyszínen a hegyen, egy második villamosított körülhatárolt platform légzsilip kettős portál a gondnok. 
A sűrű oromzat 2 m volt felszerelve kamera és egy biztonsági ajtó ellen rakétatámadások. A „sapka” biztosította a légbeömlő szellőztető az oldalon.
A fém ajtó védi a kapus, egyfajta hall, akkora, mint egy squash pálya (41 x 17 m 6 m magas) és annak falai nyers beton, a tisztaság. Ha a „portás”, védett mögött síküveg végül megadta az engedélyt, akkor nyissa meg a biztonsági ajtó, amely hozzáférést biztosít a híres alagút mentén Lőállás.

Ez az alagút, 6 m átmérőjű, mint egy út, bélelt járdán. Emellett kering elektromos szekerek. Teljesen megvilágosodott, aki leszáll a hegy közel 2 km. Először elágazás 350 m a galéria az égéstermékek, így nevezték, mert lehetővé teszi, hogy a kiürítés a gázok követően egy nukleáris robbanás előtt PCT. Miután áthaladt az általános szolgalmi feltárt a kőzet (46 m hosszú, 9 m széles és 7 m magas) elérésekor 437 m tovább a hangya galéria „anti levegőt.” Ez egyfajta „terelőlap” 200 m terjedésének megakadályozása érdekében a levegőt egy esetleges nukleáris robbanás előtt a forgatás. Jobbra fordult, mozog 260 m-re a tüzelési kapszula. 10 ember felváltva 24 óra 24 munkát a PCT, két szerelő és hat kommandós, aki a biztonsági és két tűzoltó tisztek. 
Úgy hívják a kapszulát, mert ez egy darab, amely alakú, mint a drog kapszula, akkora, mint egy Airbus kabinban. Lőállásán elfoglalja a bal fele a hosszú henger körülbelül 25 m. Két állomás telepítése oldalfallal szemben található 4 m-re egymástól, az égetés érdekében, hogy egyidejű és két példányban. Mindkét tiszt, hadnagy vagy kapitány, a pilóták és mérnökök önkéntesek számára küldetések, relé megrendelések érkeztek a fenti ellenőrzések után megkérdezése nélkül kérdéseket. Munkájukat 24 óra egy sorban ül a fogorvosi szék előtt a konzolok és képernyők vezérlésére állapotban 18 rakéták elterjedése körülöttük a fejük felett. 20 tűzoltó tisztek által biztosított forgatásával „őr” a PCT. Először hozzárendelve az egyik két század helikopterek „Luberon” 3 év alatt, ezek képezték 3 és fél hónap, 8 hetes elméleti 25 ülés szimulátorok, mielőtt elindul a működési engedély tiszt lövés. 10 hónappal később, van a feje a szabadalmi tüzelés kapszula negyedévben. Minden csapat elment a szimulátor előtt rátesszük.
    
Ez a szoba nem olyan, mint a többiek, akkor van szerelve, függesztve rugók lengéscsillapítók mesterséges barlangot vájt a sziklába. A üreg (8 m átmérőjű, 28 m hosszú) bevonjuk 2 m beton teljesen bélelt egy speciális acél, melynek levelei mentén hegesztett speciális folyamatok szerezni egy Faraday-kalitka olyan tökéletes, mint lehetséges. 
Miután a tüzelés kapszula, sokáig vezető alagútban 1800 m megkönnyebbülés is, elven működő egyiptomi galéria. Három szinten, tonna homok akadályozza a járat a szabadba. Menteni magukat, a tisztek kellett mászni a létrán, kinyitni az ablakot felszabadító első homokkupac mielőtt a további szerelt át két „csapdák” az azonos típusú. 
Az információ továbbítása annunciation, távirányító megrendelések területek között elindítása és PCT végeztünk egy vezetékes hálózat, amely a teljes terület kiépítését. Ellentétben azzal, amit tudott gondolni, nincs földalatti között ZL. Ha PCT nyújthatna kapcsolatok ZL, a másik vette át irányító 18 ZL. Nyilvánvaló, hogy ezek a több száz kilométerre fia, kábeleket folyamatosan figyelemmel kíséri kommandósok Air Squadron 21/200 védelem által támogatott földi járőrök, gyalog, lóháton és a levegőben helikopterek. Minden „anomáliák” (vágás, behatolás) számoltak be, hogy a PCT.  
Vészhelyzetben az átviteli biztosították földhullám, még egy nukleáris robbanás. Mindegyik PCT volt felszerelve TOS hosszú antennával több száz méter elrendezve a járdák a fő galéria. Mindegyik ZL volt felszerelve vevőantenna a földbe, és csatlakozik a belső a siló -6m szinten. 
A megbízások továbbítását a Elysee PCT végezte 6 redundáns rendszereket. A hálózat „Tiger”, telefon- és távíró segítségével France Telecom hálózati és rádió relé hadsereg. A konkrét Vesta hálózat SSBS segítségével troposzférikus hullámok (alsó légkör) és a vezeték nélküli. A sorrend az elnökség párizsi Elysee. Ezt támasztja alá Taverny (COFAS) a párizsi régióban és a Mont Verdun felett Lyon. Két részesülő troposzférikus hullám relé átvenni a sorrendben a Ventoux, T1 1500 m a pályán a Frache és T2-től 1830 m-nyak Viharok a hegy tetején. Mivel k és ZL, szolgáltatások tudott ellenállni egy nukleáris robbanás. Betonozás az ilyen helyeket volt kényes és nehéz feladat azokhoz való hozzáférést.
    
T1 és T2
Az utolsó átviteli relé, a PCT az V helyek „vertikális”. Található 450 m magasságú, függőlegesen összhangban PCT tüzelési kapszulák, V1 és V2 vevőantennák közvetlen rálátás a T1 és T2. V2 emelkedik 1030 m lábánál a Mount Ventoux és V1 1212 m felett Rustrel South.
        
 Részletek az antennák alatt kupolák és a betonozás függőleges oldalakon.
    
V1 és V2
A Tiger rendszerek és Vesta jártak a Nemzeti Tengeri hálózat, a hálózat által ASTARTE C160 repülőgépek és a helyesírás hálózat hang Evezés (stratégiai upstream mesh hálózat és a túlélés). Végső hálózat, TV adók TDF.
A probléma a francia cég volt az egyik oldala közötti aránytalanság nukleáris és hagyományos erők és másrészt az óriási költségek egy védelmi projekt. A hatékonyabb csapásmérő erő, Franciaország töltött annyi pénzt, hogy marad elég a hagyományos erők - mint például a tartályok és a modern repülőgépek.
Mi lesz a jövőben a francia fegyverzet? Lehet más országokkal együttműködve az építőiparban az új fegyverek, mint azt a Eurofighter, vagy úgy lehet egy védelmi rendszert részét képező, az európai közösség, egy ötlet, hogy lesz nagyon hosszú elérni.


TÁLCA ALBION MA
LÁTOGATÁS ZL
18 ZL ugródeszkát maradt a kész állapot esetleges átalakítás, másokat bevont párnák után zárt silókban. Úgy tervezték, hogy lerombolják az épületeket ZL felületét, hanem a finanszírozás hiánya késleltette, majd törölt miatt. Csak két ZL látták BDS borotvált, ZL 1-4 és 2-4 mellett a BA 200. A hadsereg megpróbálja értékesíti minden ZL vagy korábbi tulajdonos, amikor még élő vagy egyéni és változatlanul marad park állatok, tároló széna vagy fa, kiváltani városházán az olykor eredeti projektek (SIRENE obszervatórium, az újrahasznosító központ Sault ...). ZL egy állomás a szeizmikus mérés, egy másik tartalmazhat antennát ONERA. Csaknem 10 évvel később, a hadsereg továbbra is saját néhány ZL ő bajt elválasztó, mint a bürokratikus rendszer összetett. Azonban az 7500 eurót, akkor számíthat arra, hogy lesz „a boldog tulajdonos.”  
2004 nyarán, közben egy előadássorozatot a honfoglalás a Hold által adott csapat a SIRENE Obszervatórium Lagarde d'Apt egy régi átalakított ZL, úgy döntöttem, hogy a terület és fésű fénykép, amely továbbra is ZL 1999 óta.
Utam kezdődik az észak. Felől Sisterontól voltam Jabron völgy leszállni a Human nyak meghalt a Mount Albion által D63 után Omergues. A nyak a halott, a kilátás fantasztikus: egy pillanat alatt az egész fennsíkon Albion. 
Panorámák a humán méhnyak halál. ZL 2.1 látható a jobb alsó
A süllyedés a falu Ferrassières, hogy felfedezze a ZL 2-9, az egyik legmagasabb, 1100 m magasságban. Különös, de az épületen kívül ajtaja nyitva van! Az ellenőrzést követően, az új tulajdonos tárolására használják a trágyát és a fa. Van még egy trailer 38 tonna! 2010-ben ZL2-9 alakítjuk napelem park.
D e mindkét oldalán a falu, két hely, ZL 2.1 a közepén egy mező (a D189) és ZL 2,8 a „La Gabelle” mentén D518. ZL 2-1 is átalakítja napelem park 2010 ZL 2-8 otthon, mivel 2007-2008 kavics zúzóberendezés . Lement St Trinidad South, az egyik felfedezi a ZL 2.2 szélén a D198 egy kis közeli gazdaságban. Mivel 2009 végén, ZL 2.2 házak napelemes rendszer (16.400 panelek 3 hektáros által gyártott First Solar és telepített együttműködve a francia cég Ég és Föld ) képes 1,2 MWp 600 otthonok kell lennie 3 000 kWh évente háztartásonként. Ez az első növény által épített AES Solar Franciaországban, amelynek költsége 5 millió euró volt. A központ által támogatott szövetkezeti hitelintézetek és a beépített részeként a szerződés „kulcsrakész” által GES Global Energy Services (Spanyolország). A termelt villamos energia ezen a létesítmény értékesített EDF alapján villamosenergia-vásárlási megállapodás 20 évre. 
Ferrassières
St Trinity irányba Revest du Bion, hogy megfeleljen ZL 2,5 és 2,7. ZL 2.5 a D950 egészen egy út az erdőben. ZL 2.7 csak elágazás után a D518 Ferrassières nyúlik vissza, a balra és felfelé. 2008 óta ad otthont SCOP (Workers Production Company) TOFOUILIE, élelmiszer egység Revest Bion. A munka hagyjuk „ásni” a páncélozott ajtó a siló, most is látható . Tofouillie utat engedett Tossalia, végterméke biologioque mezőgazdaságban. ZL osztották két 2010-ben, és a házak napelem park.
Revest du Bion
A D950 elvezet Revest Bion. Két út megy délre, hogy csatlakozzon St Christol és Simiane. Mentén az első (D218), két hely, ZL ZL 2.6 és 1.4. ZL 2.6 szemben a kápolna Szűzanya Ortiguière volt visszaalakítható 1997 szeptemberében, és üdvözli radarantennákat GRAVES (Large Network Alkalmas űrfelügyeleti) figyelemmel kíséri a tér ONERA kifejlesztett Thomson-CSF . II egy bistatic rendszer, amelyben az adó régióban található Dijon Broyes-les-Pesnes és a vevő a fennsík Albion. Meg lehet szűrni tárgyak repülnek akár 1000 km-es magasságban. Másodszor, hogy fejleszti azonosítási technikák. Ehhez ONERA tanul eszköz adaptív optika, míg a német FGAN tanul radar. ONERA vívmányok tapasztalat a VLT teleszkóp Chilében. Sőt, a transz-horizont radar Nostradamus, amely tükrözi a ionoszféra felismerni rakéták kis magasságban már két ága a négy elem a radar 400 m átmérőjű. Ebben az esetben az adás és vétel zajlik ugyanazon a helyen. Jelenleg I'Onera fejezte be a harmadik láb. GRAVES hálózat letapogatja a tér és észlelése után címobjektumban ezek a képalkotó modul azonosítása. Ez a projekt finanszírozása mellett a Department of rakéták és a Space az Általános küldöttség Fegyverzeti. Megjegyzendő, hogy ez ZL, az ajtó a siló még ép és látható.
ZL 1.4 már nincs budi. Ez volt az egyik első, hogy meg kell semmisíteni. A közepén egy épület salak blokk téglalap alakú kövekkel. Ő mindig tartozik a hadsereg.
RADAR TITKAI ONERA 
Több éve ONERA ONERA megkezdődött a tanulmány az új koncepciók radar és vezetett jelentős munkát lopakodó. Ha egyes rendszerek, mint az első alacsony frekvenciájú radar impulzus és szintetikus apertúra (RIAAS) tárgyát képezték az ipari átviteli Thomson Airsys, mások részesülnek néhány hónap vitathatatlanul üteme emelkedése hatalmuk fejlődés. Ez a helyzet a Space Surveillance Radar „Graves”.
A területen a távolsági felderítés, a Graves radar programot űrfelügyeleti (Grand alkalmazkodik Network Space ötödik) lép egy új szakasza a fejlődését. Most egyesíti Németország (F-GAN) keresztül a tengelykapcsoló a radar képes műholdképet felbontóképessége 25 cm 1.000 km távolságra. 
Kifejlesztett finanszírozást az igazgatóság rakéták és a tér az Általános küldöttség Fegyverzeti, Graves hálózat használ bistatic radart pásztázó elektronmikroszkópos építészet. Az első tesztek a rendszer a tervek szerint operatív 2000 elején került sor 2004 decemberében, miután sok késedelem. Ez volt, hogy ellenőrizze a képessége ezen eszközök adatbázisának létrehozása pályaelemek kezeléséből származó szögmérések és radiális sebesség által összegyűjtött radar egy jelet továbbítanak egy hely található, az északi ' Airfield Broyes Aubigney Montseugny (70.140) 30 km East Dijon (45 ° 20' 54 "N és 5 ° 30 '54" E), és amelynek fogadás kerül végrehajtásra a régi ZL 26 Albion fennsíkon.
Célja, hogy kimutatható kevesebb, mint 24 órán át a körpálya műhold, amelynek magassága 250 km és 1000 km, a hálózat tervezett Graves, mondja az egyik ONERA mintegy számos kompromisszum elhelyezkedő Franciaországban, akkor lásd például az észlelési képességek korlátozott figyelmen kívül gravitáló tárgyakat kissé ferde pályája felett az egyenlítő. De megjegyezte, hogy ezek nem nagyon használják, de minden esetben a Graves radar képes lesz folytatni a 60% -át a műholdak. Tájékoztatásul egy sor magasságban 2000 km kellene bővíteni, hogy 85% az észlelési potenciálját Graves hálózaton, de egy ilyen választás vezetett volna, hogy a telepítés tizenhatszor nagyobb teljesítményű adók.
Graves Másrészt lesz egy nagyon nagy észlelési gyorsaság. A pálya döntést kell hozni az első műhold át. Ami a felügyeleti terület, ez lesz a formája kúpos gyűrű, amelynek helyén lesz 10 fok és 30 fok, és amelyre egy sor nyolc gerendák 20 fokos nyitási mértéke 8 magassági és azimut . Minden sugár ellenőrzi folyamatosan sebességgel állítjuk tökéletesen 45 fokos azimut szektorban.
Ami a fogadó hálózat, akkor van egy gyűrű, amelyen ültetünk 200 elemi antennák. Körsugárzó jellegű azimut, mindegyik antenna nyújt egy jelet helyén gyűjtemény 10 és 50 fok. Műholdak is lehet megkülönböztetni csak a saját szögpozícióhoz a radiális sebesség és különösen azok a gyorsulás, radar Graves, mondja az egyik, a program irányítása, szükség hatalmas számító eszköz kezelésére nagy mennyiségű információ, amely űrfelügyeleti.
Dijon kibocsátó Center
vevőantenna a fennsík Albion
1992 óta Jacques Bouchard dolgozik teljes munkaidőben a fejlesztési Graves egy térbeli mechanika szakember. Úgy indult, mint része a tervezési projekt meghatározásával a területet, amely az volt, hogy megvizsgálja a radar, hogy biztosítsák a küldetés célja, azaz, hogy a felhasználók, azaz a -dire katonai katalógusát pályaelemek rendszeresen frissítik. Aztán tervezték ezt az eszközt szimulációs szoftver ellenőrzi, hogy képes volt a célkitűzések. Végül Jacques Bouchard kifejlesztett orbitographic operációs rendszerek mérések, a munka, hogy véget ért a teszt kampány pályája meghatározó rendszerek 2004 decemberében A kampány, s végre különösen a feleségével, Aline Bouchard, is kutatómérnökeként a DPRS, ami biztosította vizsgálat az ilyen szoftverek. „Ez tartalmazza annak ellenőrzése, hogy képesek voltunk egy adatbázis létrehozása a pályaelemek feldolgozásából származó mérések által biztosított radar.” A kampány célja az volt, hogy ellenőrizze a mennyiségét és minőségét a mérések által termelt radar átesett mélyreható változásokat a prototípus vizsgált 2001-ben (megduplázva az átviteli teljesítmény, új feldolgozó számítógép hat jel szor erősebb).
Annak érdekében, hogy kompatibilis legyen a meglévő katalógusok, köztük az amerikai katalógus, katalógus francia pályaelemek az adás formátum azt mondta: „ két vonal ”. „A közzétett adatok szerint Graves csak érinti a töredékére az amerikai rendszer is megfigyelhető. Tudni kell, hogy az amerikai katalógusban szereplő termékek, hogy a csúcs közel van a Hold, vagyis egy távolság 300 000 km „, mondta Jacques Bouchard, aki azt mondta, hogy az amerikai rendszer hihetetlenül gazdag érzékelők. Igaz, egyetlen érzékelő, Graves volt képes betartani közel egynegyede az összes felsorolt tárgyak az amerikai katalógusban. „Mi valószínűleg egy feldolgozási konzisztenciát sokkal nagyobb, mint amit az amerikaiak,” mondja.
Az első kampány, Graves segített azonosítani néhány műholdak, amelyek nem szerepelnek a katalógusban pályaelemek által forgalmazott amerikaiak ... Sőt, az amerikaiak önként korlátozza a termelés az ilyen adatok 24 óra, míg a frissítési sebesség előírt elemek által Graves 12 órán át 70% -ában. „Szóval ez az egész pont, amelynek saját helyet felügyeleti rendszer és a így biztosítva egy esetleges megszakítása forgalmazásával ezeket az adatokat,” jegyzi meg Jacques Bouchard.
A 2005 nyarán kerül sor a második teszt kampányt, hogy teszteljék a rendszert orbitographic Graves. Ismét Jacques Bouchard és felesége Aline majd összeáll, hogy kihasználják a mérések által összegyűjtött radar, kipróbálták származó ONERA. Ezután a rendszer orbitographic fogják szállítani katonai és csatlakozik a radar segítségével a légierő hálózat. Ő végre néhány finomabb beállításokat a rendszer, beleértve a szoftvert, a 2006-ban „Naptevékenység hatások, különösen a ionoszferikus és így a mérések minőségének. Ezért lehet, hogy a rendszer tudja, némi ingadozás, „mondta a mérnök Châtillon. Ugyanakkor az adatok által biztosított teret felügyeleti rendszer lesz elérhető legyen használat 2005 őszén Jacques Bouchard, ez lesz a betetőzése a munka Tizenhárom tizenhárom éves, sok amelynek során fellépett szoftverfejlesztés „nagy dózisú”, miközben egy adott munkát. „Elég ritka, hogy az eredmény egy ilyen projekt,” mondja.
Szerint a dokumentum ONERA 2005. július
    
Március végén 2006-ban volt véletlen, hogy adja át ZL 2.6 hogy csatlakozzon a csapathoz Sirene a Lagarde d'Apt. A ZL nyitva van, az autók, az autók parkolnak a fedett parkoló. Sem egyik, sem kettő, elkezdem, megyek az oldalon!
2007 nyarán, miután 16 hónap működés, megtudjuk, hogy a BASS rendszer észlelte 20-30 listázott műhold az amerikai DoD katalógusban. Ez a felfedezés a „műholdak, amelyek nem léteznek” szerint a DoD amely ellensúlyozná a tárgyalások, hogy Franciaország azt tervezi, hogy az USA-val, amikor az adatok közzététele a következő saját katonai műholdak pályára a nyilvánosság számára, mivel azok bojkottálja adatokat a saját műhold „minősített”. Graves észlelési programot (300 millió euró) jóvá kell hagynia az Európai tér 2008-ban, ha nem születik megállapodás a partnerekkel.

A szóbeszéd azt állítja, hogy a ZL 1-4 szolgálják laboratórium elektromágneses technológia, meg tudja magyarázni a közelmúltban, és megmagyarázhatatlan baleset egy katonai egység a polcon. Péntek, szeptember 19, 2003 at 9:30 alatt egy kiképző misszió, a Tucano típusú kétüléses repülőgép, a légi bázis a Salon de Provence, lezuhant délnyugatra a város Szent Christol. A pilóta, egy diák, aki egyedül volt a fedélzeten meghalt. A gép lezuhant a hegyekben, egy lakatlan területen károsítása nélkül harmadik fél számára. A vizsgálat megállapította, hogy az a baleset okainak volt, mert elveszett a tudás a vezető.
St Christol d'Albion
Miután St Christol, akkor emelkedik a falu Lagarde d'Apt, 30 lakos otthont két telek. A halad a pass, a kereszteződésekben a D34 / D224, ZL 1.3 elhagyott. A város Lagarde két terület tudta indítani átalakíthatóságának távozása után a hadsereg. ZL 1.2 a leghíresebb. Ez ad otthont a csillagászati obszervatórium SZIRÉNA May 2001 A 1000 m magasságban egy majdnem tiszta légkör, amatőrök és a szakemberek az év 300 napján figyelte az eget és a csillagokat. A kilépés a falu, az út mentén, a ZL 1.1 (ellenkezője volt az étterem levendula) , amely 2003 óta van, a munkálatok az NFB és a város. 144.500 euro munka lehetővé teszi, hogy hozzanak létre egy hely a pihenésre és BD-egy ország bisztró. Az építés első szakasza, amelynek költsége 144.500 euró befejeződött, a felszíni hajó miután teljesen „öltözött” kő. A második részlet hagyjuk fejlődni. Az ország bisztró nyílt meg 2006 áprilisában 2010-ben az északi része az, hogy a ZL van elrendezve, hogy szintén egy napelem park.
Vegye figyelembe, hogy ezek a ZL 1-2 és 1-3, hogy készült a védelmi rendszer ellenőrzi, hogy az elektromágneses impulzusok IEM. ZL 1.1 megkapta az első S3 rakéta.
Süllyedés Rustrel és felment Simiane la Rotonde a dél van két hely, ZL 1.9 és 1.8. Található, a D51 út a Vaucluse határ csökkenő viszont ZL 1,9 szolgáló beleértve a telepítési rakéta S2 modell 1970 után Siminane, folyik Montsalier, ZL 1.8. Az oldal egy szeizmikus állomás a nemzeti földrengés előrejelző hálózat. A felirat a kapu a Környezeti Monitoring Osztály elemzés azt mondja, hogy ne zavarják a honlapon! Különlegessége, része a külső tartály elpusztult, és eltávolítjuk őrtorony. Ez az egyetlen ZL anélkül, hogy őrtorony. Ez a torony volt látható egy mezőt Revest Bion !! 
Simiane la Rotonde
Visszatérve a St Christol, néhány száz méterre a 200 alap, ZL 2.4, egy fennsíkon hegyen. Nehéz megfigyelni a bejárati kapu, semmi sem maradt, még az épületen kívül, akárcsak a földi pálya ZL 1.4. Délre a bázis, a D18 a ZL országúti 1.6 két bejárata és ZL 1,5 fulladt egy sűrű erdő tölgy és gesztenyefák. 
A D30 folyik Rustrel, ZL 1.7 kíváncsian blokkolta kábel egy narancssárga elektromos vezetéknek! A tulajdonos nem akarja, hogy zavarják!
A legszokatlanabb átalakítás és legeredetibb ZL 2.3 a vízesés út mentén, a D244. Található 900 m tengerszint feletti magasságban, ZL most 2.3 2003 eleje óta, az újrahasznosító központ Apt SIRTOM. A helyszínen vásárolt egy alamizsna, 50 000 F idején a város Sault. Azt tervezte, hogy egy újrahasznosító központban Revest Bion a ZL 2.2, de a föld vásárolt egy gazda, aki már kisajátították sohasem vásárolt a városháza. A ZL 2.3, a beton használják kirakodás különböző tartályokban telepítve, ahol élt 10 évvel ezelőtt a 140 tonna az ajtó zárása a siló. 
A BA 200, két ZL építették 1977-ben a képzés és a csapat képzési amikor megérkezett S3 rakéta. Úgy látszik, ő nem szerelték szét, és sértetlen maradt. Csak a rakéták eltávolították, a maradék anyagot már elhagyta felügyelete alatt csapatok a légi bázis Orange (26) 3 évente csak, hogy ellenőrizzék az öregedési anyagokat.

A 18 Launch zónák között található Montbrun észak felé Drome és a dél-Rustrel a Vaucluse területe 800 km2. A 9 ZL által kezelt PCT 1 délre a Szent Christol, a többi 9 által kezelt TCP 2. az északi. Ők „rejtett” 3 km-es minimális.
1.1 ZL (ország bisztró 2006 és fotovoltaikus erőmű 2010-ben)
ZL 1.2
(SIRENE obszervatórium)

ZL 1.3 (elhagyott)
ZL 1.4 (Army)
ZL 1.5
ZL 1.6, a hozzá tartozó két portálok
ZL 1.7
ZL 1.8 (szeizmikus állomás)
ZL 1.9

ZL 2.1 (fotovoltaikus naperőmű 2010-ben)
ZL 2.2 (fotovoltaikus erőmű 2010)
ZL 2.3
(déchèterie SIRTOM)
ZL 2.4

ZL 2.5
ZL 2.6 (ONERA)
ZL 2.7 (SCOP Tofouilie és Tossalia 2008 fotovoltaikus erőmű 2010-ben)
ZL 2.8 (kavicsos zúzás egység 2009-ben)
ZL 2.9 (fotovoltaikus erőmű 2010)
ZL-PCT oktatás A2 és B2

ZL-PCT A1 és B1 kísérletezés


Úgy tervezték, hogy építsenek egy harmadik egység forgatás az ő PCT 3. és 9. ZL 3,1-3,9. Költségvetési okokból a projekt elvetették a 1968, de egyes helyeken mindig is része volt az 1997-ig katonai Ma az egyetlen megmaradt „látható” a 3 pct falu felett Hospitalet északi Banon. A hegyi ásták, és hagyta, ahogy van. Csak három ZL arra vasalt és korlátos leállítása előtt a munka.
A PCT 3, hegyén Gardette maradt, ahogy van. 
ZL 3.1 kell erdőben található a Montagne de Lure egy utat jobbra elhagyja a D18 származó Revest du Bion, miután a falu St Andre de Villesèche.
ZL 3.2 volt, hogy északra található Revest Bion a D18 az erdő szélén helyezkedik el.
ZL 3.3 található a D952, amely összeköti Revest Bion Banon egy helyen az úgynevezett "The Ronche". A ZL végén van egy kis út, hogy veszünk közvetlenül a 400 m. Az elején a jelölést a föld még mindig látható, annak ellenére tolt fákat.
ZL 3.4, mindig található a D952. Mielőtt leszáll Banon, hogy a D5 felé Rodordier. A helyszín, a bal oldalon 300m további átlépése után egy dombon.
ZL 3.5 a D51 összekötő Banon Simiane. A hozzáférés az átkelés a újrahasznosító központban, balra. A hely van jelölve a domb tetején. 
ZL 3.6 volt, hogy mentén a D950 felé St Etienne a szervekben-Forcalquier. 
A ZL után van 3.7 Banon, a D12 származó Saumane, 2 km-re a csomópont. Veszünk egy közvetlenül a 250 m, majd felmászik egy kis fennsíkon. A hely van jelölve a templom melletti Nagyasszonya Angyalok.
ZL 3.8 volt, hogy található a D12 előtt a szarkalábak, hogy megy Saumane és Hospitalet jobb.
ZL 3.9, mint a ZL 3.1 volt, hogy az erdő szélén a hegy Lure a D18 vezető Negron Pass 10 km-re Revest du Bion.


Rejtélyek a Plateau d'ALBION ...
Számos beszámoló tettek észrevételeket államok UFO és az ET a Albion plató alatt a 25 éves katonai megszállás. Sok weboldal és források alatt mindig vezet Jimmy Gieu egy ufologist speciálisabb SF regények és a paranormális. Általános esetben „klaszterek” (felhalmozási megfigyelések ugyanazon a helyen) alá a javaslatot és a pszichózis. Éjszakai fények érdek nélkül, mint látjuk, minden héten számítanak UFO, mert közel vagyunk érzékeny helyet (az UFO-k figyelemmel kíséri a legfejlettebb katonai létesítmények, köztudott) A azonos fények 20 km-re nem magára a figyelmet. Tény, hogy a rejtélyt Albion plató jelenik meg: „gyártott”, mint a Bermuda háromszög, egy visszajelzést. Úgy véljük, hogy a monitor és a legtitkosabb berendezések. Meg kell nyomon Albion. Mi fog keresni bizonyíték a helyszínen, és megtalálható. Ez azt bizonyítja, hogy, és figyelnek minket, és annak szükségességét, hogy fokozzák a vizsgálatokat ezen a területen. És minél inkább igyekszünk, annál találunk.
Sőt, néhány bizonyíték halmozódott volna, ha mind közelében található Arcachon medencében, vagy a Chateau top Koenigsbourg ha kérte volna annyi. Csak állj valahol, mint ufologist; hogy spontán tanúk jöjjön és mondja el történeteket villám labda, UFO, vagy eső békák A másik dolog, hogy megy ebben az irányban, hogy minden telek recopy egymást anélkül, hogy a forrást furcsa tanúvallomások kapnak. Az egyetlen dolog, ami a levegő valószínűleg létezését furcsa és titkos katonai tevékenység a bázison. De érzékeny katonai bázis, inkább az ellenkezője lenne meglepő? Furcsa dolgokat Plateau d'Albion? Igen. Titok? Igen. ÉS De nem.
Az egyetlen pozitívum a katonai megszállás, az utak túlságosan tág és bevonatok kifogástalan. Megjegyzendő, hogy 1996 óta számos siklóernyők Banon régió élvezhették örömeit a tiltott kikapcsolódás közel 30 éve.


Videó: Hidrogénbombát robbantott Észak-Korea, Magyarországon is mérni lehetett a rengést



2017.09.3 10:15 Akt.: 2017.09.3 12:17
Videó: Hidrogénbombát robbantott Észak-Korea, Magyarországon is mérni lehetett a rengést
© Fotó: cbc.ca
Észak-Korea, Budapest – A dél-koreai hírszerzés még augusztus végén közölte, hogy Észak-Korea újabb atomkísérletre készülődik. Ez be is igazolódott: a phenjani állami tévében szeptember 3-án bejelentették, hogy sikeres robbantást hajtottak végre, földrengés rázta meg a környéket, de a rengés annyira erős volt, hogy még Magyarországon is mérték.
Az állami média közlése szerint hidrogénbombát robbantottak, ami szakértők szerint 10-szer nagyobb erősségű, mint az az atombomba, amit az amerikaiak dobtak Nagaszakira a második világháborúban. Kim Dzsongun azt nyilatkozta, hogy a hidrogénbomba minden alkatrészét az országban állították elő, ezért Észak-Korea annyit gyárthat belőle, amennyit csak akar.
A kísérlet egyébként a föld alatt történt, és földrengés rázta meg a környéket. De a rengés annyira erős volt, hogy még Magyarországon is mérték.
A Paks II mikroszeizmikus hálózathoz tartozó kölesdi lyukszeizmográf állomás szeizmogramján jól látszik 02:55-kor egy kisebb horvátországi M 3.4 magnitúdójú földrengés. Az É-Koreában 03:30-kor végzett atomrobbantás hullámai pedig kb. 12 perc alatt tették meg a több ezer km-es távolságot és 03:42-kor érték el a mérőállomást” – írta a Foldrenges.hu.


North Korea Announces Successful Hydrogen Bomb Test

https://www.youtube.com/watch?v=pmciwnntdaI


Forrás: index.hu



Huge 6 3 magnitude 'explosion' tremor in North Korea sparks nuclear H-Bomb test fears

9/02/2017 -- Large Earthquake and Nuclear Test in North Korea while on live stream

9/02/2017 -- Large earthquake strikes near Yellowstone -- North Korea Nuke Test WHILE LIVE ON STREAM





Bemutatták az észak-koreai rakétát

Bemutatta az észak-koreai tévé azt a rakétát, amely Japán felett repült át a kedden hajnalban. Az újabb kísérletet elítélte az ENSZ Biztonsági Tanácsa, de ez valószínűleg nem rettenti el az ázsiai államot. Phenjan szerint a következő célpont az Egyesült Államokhoz tartozó Csendes-óceáni sziget, G...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése