2017. szeptember 10., vasárnap

Ami nem illik bele a világképünkbe III. rész





Ami nem illik bele a világképünkbe
III. rész


Ezek lehetnek a párhuzamos dimenziók bizonyítékainyítékai



Eltűnő szigetek, bizarr délibábok, parajelenségek. Talán a világ, melyben élünk, nem az egyetlen.
Multiverzumoktól hemzseghet a téridő
Azzal bizonyára te is tisztában vagy, hogy a tudomány mai állása szerint bár csak egyetlen világ - a miénk - létezik, de nem zárja ki egyetlen tudományág sem annak a lehetőségét, hogy más világok is létezzenek valahogy a miénken kívül.
Talán egy magasabb dimenzióban, egy másik létsíkban, vagy az is lehet, hogy egy másik időben.
Lehet, hogy a mi univerzumunk mellett végtelen számú másik univerzum létezik. A multiverzum elmélete kimondja, hogy számtalan a miénkhez hasonló világ létezhet, a miénkkel párhuzamosan.
Ezekben a világokban talán csak nagyon kis eltérések vannak a miénkhez képest.zeptember 11-én elkövetett több ezer ember halálát okozó terrormerénylet.
Különös anomáliák a kollektív emlékezetben
Az egyik legérdekesebb, az elmúlt években felfedezett jelenség, mely bizonyíthatja a párhuzamos világok, síkok létezését, az a közös, hamis emlékek a kollektív emlékezetben.
Arról van szó ugyanis, hogy több esetben előfordult az, hogy egy nagyobb embercsoport, egy komplett város, vagy közösség emlékezett valamire, ami valójában meg sem történt.
Ráadásul ezt egymástól teljesen függetlenül tették, tehát a tömegmanipuláció teljesen ki van zárva. Korábban egy indiai filmről gondolta azt mindenki, hogy létezett. A filmből sokan idéztek, voltak, akik jelenetekre is emlékeztek belőle.
Egymástól teljesen független emberek állították ugyanazt, emlékeztek ugyanarra. 
A jelenség okát nem sikerült megfejteni, de az kiderült, hogy sohasem létezett az a film, amiről több ezer ember váltig állította, hogy látta, és fel is tudott idézni belőle részeket.
Ilyen, és ehhez hasonló anomáliákra egyre gyakrabban figyeltek fel a kutatók az évtizedek során.
Párhuzamos világokból átszivárgó információ töredékek
Sokak szerint a paranormális jelenségek is egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a mi világunk interferál egy másik világgal, egy másik valósággal, vagy idősíkkal.
A szellemek, amik rég elhunyt emberek képei, talán a másik világban még élő másuk kivetülései, melyek valamilyen kvantumfizikai jelenség miatt láthatóvá válnak számunkra.
A délibábok egy bizonyos részével - azokra, melyekre nem találtak még magyarázatot - is szintén a multiverzumok elmélete lehet a magyarázat.
Ezek mind-mind a másik világból valahogyan átszivárgó információk, akárcsak a hamis emlékek, melyek a hamis kollektív emlékezet jelenségét produkálják.
Egy napon úgy gondolják, ha valóban léteznek ezek a párhuzamos világok, talán megtaláljuk a módját annak, hogyan lehetne e két világ között átutazni.
Már csak az a nagy kérdés, hogy mit fogunk találni odaát...


Putyin elmondta, hogyan borította fel Amerika a világ törékeny egyensúlyát!


Putyin egy beszédében nagyon őszintén beszél arról, hogy a világ jelenlegi folyamatai hogyan alakultak ki, és Amerika mennyire nem az, aminek látszik.
Sokaknak ugyanis csak egy különleges mesét adnak be arról, hogy Amerika a világ csendőre szerepben tündököl, holott ez a szerep nem mindig jogos, és igen gyakran megy az önbíráskodás is az USA részéről.
Putyin a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében Putyin újságíróknak mondta el, hogyan került a béke veszélybe a világon, és ebben miért volt ekkora sara az Amerikaiaknak.
Eddig egy stratégiai egyensúlynak köszönhetően lehetett elkerülne a háborús helyzeteket és azt, hogy kitörjön a harmadik világháború. Azonban ez ma már tarthatatlan, és az érdkellentétek odáig fajultak, hogy a stratégiai béke már fenntarthatatlan.
Érdemes teljesen végighallgatni Putyin beszédét, mert más színben tünteti fel Amerikát, mint amilyennek az Amerika közeli híradásokból ismerjük.
OSZD MEG másokkal is!

A paranormális jelenségek egy másik dimenzióban léteznek, amivel a tudatalattink áll kapcsolatban?


A tudomány által meg nem értett, megmagyarázhatatlan jelenségek nem ebben a dimenzióban mennek végbe, de a tudatunk teremt kapcsolatot velük.
Megmagyarázhatatlan paranormális jelenségek
A tudomány számára a paranormális jelenségek világa mindig is egy nagyon nagy talány volt. Egy fehér folt az emberiség tudásának enciklopédiájában.
Egyesek még abban is kételkednek, hogy ezek a jelenségek léteznek, és nem valamiféle hallucináció, vagy egyéb képzelőerőhöz köthető folyamat eredménye.
Ahogyan a kvantumfizika világa egyre inkább megnyílik előttünk, úgy válik egyre érthetőbbé a paranormális világa is. Persze még mindig fogalmunk sincs róla, mi hogyan működik, de végre megkapargattuk a felszínt.
Annyi már biztos, hogy nem úgy működnek, mint az általunk ismert fizika, lévén, hogy gyakran meg is hazudto
Ezrét vetődött már fel több paranormális kutatóban, és néhány nyitott matematikusban és fizikusban is, hogy a paranormális jelenségek talán egy párhuzamos világ vagy dimenzió áthallásai.
Jelen vannak, és láthatóak számunkra, de nem tudni, hogy miért, és ha láthatóak néha, miért nem láthatóak a világ túlnyomó részén, túlnyomó időn át.
A tudatalattink a kulcs
A Queen Mary Egyetem londoni professzora és matematikusa, Bernard Carr szerint a paranormális jelenségeknek nagyon sok köze van a tudatunkhoz, és a tudatalattinkhoz.
Már Albert Einstein is úgy sejtette, hogy nem három, ha nem valójában négy dimenzió is létezik a térben. A kutatók az elmúlt években pedig már azt feltételezték, hogy legalább 11 dimenzió létezhet.
A 11 dimenzióból azonban az emberi agy, és a tudat csak hármat képes érzékelni. Azonban a tudatalattink számára további dimenziók nyílhatnak meg.
Ezekkel a dimenziókkal időnként interakcióba is lép a tudatalattink, és ilyenkor születnek meg a paranormális jelenségek.
Érzékeljük a többi dimenziót
A paranormális jelenségek legtöbbje talán akkor léphet fel, amikor valamiféle fiziológiai, vagy egyéb hiba lép fel az anyagi világ, és a tudatalattink között.
Ilyenkor az agyunk hibásan működik, és újra teljese kapacitáson dolgozik, ekkor érzékelhetővé válik a tudatunk számára is ugyanaz, amit a tudatalattinkból tudunk máskor cska előcsalni, vagyis a többi dimenzió.
Minden abban rejlik, hogy rejtett folyamatok és hatások érik a tudatalattinkat, olyanok, amik hasonlóak a tudatunkat bombázó fizikai ingerekre, mégsem fizikai, hanem pszichikai módon hatnak ránk.
Talán ezen dimenziók, melyek amúgy rejtve vannak, így válnak láthatóvá a számunkra.
A kutatás még gyerekcipőben jár, de nagyon ígéretesek az eredmények, és az előzetes modellek, így lehetséges, hogy az elkövetkező években végre ténylegesen közelebb kerülhetünk a paranormális jelenségek megfejtéséhez.


Újabb, rejtélyes lebegő város jelent meg Kína egén



Az utóbbi hónapokban már többször előfordult, hogy nem létező, fiktív épületek tükörképei jelentek meg az égen. Hiba a mátrixban, vagy párhuzamos dimenziók összeérése?
Yueyang városa felett valósággal sokkolta a helyieket az égen megjelenő titokzatos tükörkép, mely valójában csak elsőre látszott tükörképnek.
Ugyanis a városka házai, felhőkarcolói, egyéb épületei nem egyeztek a tükörképpel, vagyis nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy egy egyszerű délibábról van-e szó, vagy valami sokkal többről.
A jelenségre gyakran rá szokták kenni még az optikai illúziót is, és azt, hogy csak ügyes trükk felvétel az egész. Azonban a jelenséget szinte minden ilyen, és ehhez hasonló esetben sok száz, vagy akár sok ezer ember megtapasztalja.
Az utóbbi időszakban reáadásul elképesztő mértékben megszaporodott ezen dimenzión túli észleléseknek a száma.
Mik lehetnek? Valóban hiba van a mátrixban? Talán tényleg egy szimulált világban élünk, és ezek a bizarr anomáliák a világot egyben tartó szuperszámítógép szoftveres működési hibái?
Mások úgy gondolják, párhuzamos dimenziókkal van dolgunk, melyek időnként felsejlenek előttünk. Néha van, hogy össze is érnek, ilyenkor pedig portálok nyílnak a téridő szövetén, melyen egyik dimenzióból a másikba lehet átjárni.
Azok, akik szerint valóban léteznek, a miénken kívül más dimenziók arra alapozzák érvelésüket, hogy a két dimenzióban élőknek sincs tudománya a harmadik dimenzióról, pedig mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy létezik.
Mi is ugyanígy lehetünk bizonyos felsőbb dimenziókkal. Nem hiszünk a létezésükben, mert nem is tudjuk megérteni működésüket, de ettől még bizonyos mértékben észlelhetőek számunkra.
Talán ez a párhuzamos világ, ez a másik, magasabb rendű dimenzió lehet maga a túlvilág. Ez megmagyarázná nem csak ezeket az égre vetülő rejtélyes körvonalakat, hanem a szellemeket, paranormális jelenségeket is.
Egy másik dimenzióban más-más törvények uralkodnak, ezért tűnnek furcsának, és annyira elfogadhatatlannak számunkra az onnan érkező entitások.
A szellemek azért képesek a falakon átmenni, vagy áttetszővé válni, mert a kvantum összefonódás, és más összefüggések lehetővé teszik számukra, hogy meghazudtolják az általunk jelenleg ismert fizikát.
Olyan teória is felmerült a jelenség kapcsán, hogy titkos hologram kísérletek eredményei lehetnek. A Blue Beam, azaz a Kék Sugár hadművelet részeként különféle tárgyak, városok, és egyéb dolgok projekcióit vetítik ki az égre.
A Kék Sugár hadművelet részeként a NASA és a hadsereg közösen dolgozna együtt, hogy szimulálják Jézus második eljövetelét, és ily módon vegyék rá az embereket az egyistenhitre való áttérésre az egész bolygón.


A hátborzongató igazság az alvásparalízis mögött, amit mindenkinek tudnia kéne




Az alvásparalízis tünet együttese talán nem az, aminek látszik. Mi van, ha valójában nem biológiai folyamatok hatása, hanem egy riasztó utazás a tudatalattink mélyére, vagy a túlvilágra?
A világ legijesztőbb élménye
Akik átélték már, azok azt mondják, hogy az alvásparalízis a világ egyik legriasztóbb jelensége. Aki végig éli a dolgot, az maradandó lelki traumát is szerezhet, és alapjaiban változik meg az alváshoz való hozzáállása.
Az alvásparalízis még ma is egy nagy rejtély a tudomány számára. Egy olyan fehér folt, ami riasztóan tátong a szakmai enciklopédiákban.
Ez a kór gyakorlatilag nem gyógyítható, és még a mai tudomány sem tud róla sokat elmondani. pedig már régóta kutatják, eredménytelenül.
számoltak be, hogy bénultan fekszenek az ágyukban, miközben rémálmokba illő alakok közelednek feléjük, ők pedig rettegve, tehetetlenül végignézik.
Gyakran kíséri félelemérzet, társulhatnak hozzá hallucinációk, lidércnyomás, vagy testen kívüli élmény.
Az igazság, ami az alvásparalízis mögött van
Sokak szerint nem véletlen, hogy a tudomány nem tud mit kezdeni a jelenséggel, de még a pszichológusok, pszichiáterek sem. Egy időben ugyanis felmerült az a lehetőség, hogy az egész talán egyfajta mentális jelenség, és a kimerült elméket terheli.
Ezt azonban később cáfolták, és ma ugyanott tartunk, mint 40 évvel ezelőtt: gyakorlatilag semmit nem tudunk a jelenségről.
Egy másik lehetséges teória, hogy a REM alvás idejére a szervezet ideiglenesen lebénítja a vázizmokat az alvajárás és az alva beszélés elkerülése érdekében, és ez a felriadás után is hat. Ezt azonban szintén nem sikerült tudományosan alátámasztani, sőt, ellentmondásokat is felfedeztek azóta ezzel kapcsolatban.
Ez talán nem véletlen, mert nem a tudomány oldaláról kellene megközelítenünk a dolgot, hanem a szellemvilág, vagy a paranormális felől. Mi van, ha az alvásparalízis maga a természetfeletti érzékelése?
Utazás a halál mezsgyéjére
Talán az alvásparalízis nem érzékcsalódások összessége, és oka van annak, amit átélünk, és látunk, hallunk.
A testen kívüli élmények lehetnek ténylegesen testen kívül szerzett emlékek, vagy olyan megtapasztalások, amiket akkor élünk meg, amikor kilépünk a Földi porhüvelyünkből.
Egyesek szerint az alvásparalízist átélők valamilyen okból kapcsolatba kerülnek a halállal, és képesek kapcsolatot teremteni a túlvilággal. Olyan, mintha képesek lennének az adott pillanatban átjárni az élők és a holtak dimenziója között.
A hallucinációk valójában nem hallucinációk, és nincsenek illúziók sem. Minden az, amit látunk, csak nem abban a térben, és dimenzióban. Mivel a tudatunk él, nem tudjuk teljes mértékben értelmezni a látott, megélt dolgokat.
A mozdulatlanság, miközben az agyunk aktív, és felfogja a dolgokat, megint csak egy olyan árulkodó jel, mely a túlvilág megtapasztalására vezethető vissza.
Az is külön érdekes, hogy az egyes alvásparalízisben szerezett élménye később megtörténnek, mintha egyes emberek a jövőt élték volna át, látták volna maguk előtt.
Mindez a véletlen műve lenne? Vagy van valami sokkal ijesztőbb felismerés a jelenség legmélyén?


Párhuzamos világok, vagy titokzatos délibábok? Hologram szerű anomáliák az égbolton


A világ számos pontján bukkantak már fel. Felhőkarcolók, fantom városok, házak körvonalazódnak sejtelmesen a felhők között. Tényleg egy párhuzamos dimenzió lecsapódásai? Vagy magyarázhatóak tudományos módon?
Titokzatos jelenség
Létezik egy nagyon titokzatos jelenség, melyről még a mai napig nem tudják az emberek, hogy mi okozza pontosan. Ugyanis rengeteg elmélet van, mely felmerül lehetséges magyarázatként, azonban egyik sem álja meg teljesen a helyét.
Időnként, a világ több táján észlelték már az elmúlt években. Hatalmas felhőkarcolók, házak, metropoliszok körvonalai jelennek meg a felhők között, mintha csak valamiféle rejtett, párhuzamos dimenzió lecsapódásai lennének.
Vajon mi a magyarázat rájuk? Tényleg egy rejtett világ sejlik fel előttünk? A téridő szövete összezavarodik? Vagy van rá ésszerű, logikus magyarázat?
Világszerte több helyen látták már tapasztalták ezt a jelenséget, ami néhol igen nagy pánikot váltott ki az emberekből, mert voltak helyek, ahol a lakók egyenesen azt hitték, hogy eljött az apokalipszis, és a mennyország tükörképét látják az égbolton.
Néhány éve az egyik ilyen észellés hatalmas sajtónyilvánosságot kapott. Akkor Kínában, egy város felett jelent meg egy hatalmas metropolisz körvonala.
A helyiek az eget bámulva hamar rájöttek, hogy az anomália ténylegesen egy lebegő város, és nem is hittek a szemüknek. Sokak szerit azonban nem is város volt, hanem egy óriási kastély képe, de hogy pontosan mi lehetett, arról igazából az emberek jórészének fogalma sem volt.
Zágráb közelében is tapasztaltak és láttak hasonló jelenséget, és a világ számos pontján időről-időre felsejlik egy-egy lebegő város, vagy épület titokzatos, ködbe burkolózó képe.
Lehetséges magyarázatok
A fantasztikusabb magyarázatoktól haladjunk szép sorban a tudományosabbak felé. Sokak szerint ez a jelenség semmivel sem magyarázható, és valójában egy párhuzamos dimenzióba látunk ilyenkor bele. Hogy miért, azt pontosan nem tudni. Talán bizonyos kémiai folyamatok lévén megbomlik a téridő szerkezete, és átlátunk a saját dimenziónkból egy másik világba.
Egy másik elmélet szerint maga a mennyország válik ilyenkor rövid időre láthatóvá. A Bibliából tudjuk, hogy Isten előszeretettel üzent az emberiségnek az égi jeleken keresztül.
Talán ezek a jelenségek is egyfajta üzenetként foghatóak fel, hogy hamarosan eljön az örök üdvösség korszaka, és a második eljövetel.
Akadnak olyan összeesküvés elméletek is, miszerint az egész jelenség nem más, mint egy óriási hologram kísérlet, melyet a NASA irányít a HAARP antennarendszer bevonásával.
Céljuk az, hogy így szimulálják majd Jézus második eljövetelét a Földön, hogy később egyetlen vallássá olvasszák a bolygó vallásait, és előkészítsék a terepet egy világhatalomnak.
Létezik rá egy természetes magyarázat is, mely elég logikusan hangzik. Eszerint ezek a fantom módjára lebegő titokzatos városok nem mások, mint délibábok, melyek az égre vetülnek. Bizonyos esetekben, ha a légköri feltételek adottak, és megfelelőek a hőmérsékleti viszonyok is, akkor előfordulhat, hogy egy tárgy – jelen esetben városok – képe az égre vetül.
Azonban sokak szerint ez sem magyarázza meg azt, hogy időnként hogyan lehet az, hogy olyan épületek, kastélyok körvonalai látszódnak a felhők között, melyek nem is léteznek.
A kérdés bár félig-meddig meg van magyarázva, még mindig rengeteg rejtélyes aspektussal van átszőve.

Növényvédő szerekkel írtjuk ki a méheket, és a termést: a méhek kipusztulása magával ránthatja a teljes élővilágot!



Bebizonyították, hogy a méhekre közvetlenül hatással vannak a növényvédő szerek. Magyarországon a méhek éheznek, míg más országokban már megindult jelentős mértékű pusztulásuk. Ez rövid időn belül a beporzás hiánya miatt a mezőgazdaság összeomlását okozhatja, és óriási éhínségek jöhetnek...
Amerikában pusztulnak, Magyarországon pedig éheznek a méhek. Sajnos ilyen következményekkel jár az a válság, amely a beporzók kihalásával fenyeget. A méhek eltűnése évente 1,4 millió ember halálához vezethetne, mivel világszerte sokkal kevesebb gyümölcs, zöldség és gabona teremne.
Éhínség, a méhek globális szintű mérgezése zajlik!
Nagyon riasztó az a kép, amit egyre több mezőgazdász és kutató fest le.
Egy évtizeden belül globális méretű élelmiszerhiánnyal és éhezéssel nézhet szembe az emberiség.
Svájci kutatók nemrég találtak minden kétséget kizáró bizonyítékot arra, hogy
a mezőgazdaságban népszerű neonikotinoid hatóanyagú növényvédő szerek tényleg ártalmasak a méhekre, méghozzá komoly mértékben.
A tanulmány két fontos és megdöbbentő adattal szolgál. Egyrészt azok a hím méhek, amelyeket megfertőznek az ilyen szerek, átlagosan majdnem 40 százalékkal kevesebb élő spermával rendelkeznek.
A szaporodásuk mellett az élettartamuk is veszélyben: a mérések szerint 32 százalékkal rövidül a növényvédőkkel fertőzött méhek élettartama azokhoz képest, amelyek nem érintkeznek ilyen szerekkel.
Két méh béltraktusának összehasonlítása - a jobb oldali egy egészséges, tiszta vidékről száramzik, a baloldali egy vegyszerekkel és rovarirtóval kezelt földről
Két méh béltraktusának összehasonlítása - a jobb oldali egy egészséges, tiszta vidékről származik, a baloldali egy vegyszerekkel és rovarirtóval kezelt földről.
Persze a növényeket is védeni kell, az ördögi körből tehát más szerek kifejlesztésével lehetne kikerülni, de a gazdaság továbbra is ezeket a szereket használja.
Amerikában a méhpopuláció nagyon jelentős része már kihalt. Komplett kolóniák tűntek már el és a kipusztulási folyamat egyre gyorsul.
Egyes országokba, mint Kínában és Japánban a méheket importálják, annyira kevesen vannak. Sőt,
egyes helyeken már emberekkel végeztetik el kézileg a növények beporzását, hogy tudják tartani a termés hozamot.
mehek
Még meg lehet menteni őket?
Persze maga a méhpusztulás folyamata sok más tényező együttes eredménye, de a most kimutatott eredmények szerint ehhez nagyon nagy mértékben a növényvédő szerek járulnak hozzá.
Sokan attól félnek, hogy ha nem lesz elegendő méh a bolygón, akkor a mezőgazdaság először stagnálni fog, majd a következő években csökkenni, míg végül hirtelen össze nem omlik.
Az emberi fogyasztás ugyanis egyre nagyobb mérteket ölt, és egyre magasabb terméshozamot kell kitermelnie a gazdaságnak a sok éhes száj etetéséhez.
gmo-kukorica
A terméshozam a méhek kihalása miatt csökkenni fog, mi több, lesznek helyek, ahol nem lesznek képesek már szaporodni a növények, és kézileg, emberekkel vagy gépekkel kell elvégezni a beporzást.
Óriási élelmiszerhiány elébe nézünk az elkövetkező 5-10 évben. Amennyiben ez bekövetkezik - és sokak szerint a folyamat már így is visszafordíthatatlan - akkor a bolygó lakosságának kétharmada éhezni fog, és a mély szegénység szintjére süllyed.
A gyümölcsök termését világszerte 23 százalékkal, a zöldségekét 16 százalékkal, a dió- és gabonafélékét pedig 22 százalékkal vetné vissza.
termes-csokkenes
A kutatók úgy vélték, a kisebb mértékű zöldség- és gyümölcskínálat az A-vitamin és a folsavként ismert, vízben oldódó vitaminok hiányához vezetne.
Ezek a tápanyagok különösen a terhes nők és a gyerekek számára fontosak, de a szakértők szerint hiányuk a szív- és érrendszeri panaszok és a rák bizonyos fajtáinak nagyobb mértékű elterjedéséhez is vezethetnek.
Az emberiség által fogyasztott élelmiszerek 30-40 százalékához beporzás szükséges, vagyis jelentősen függünk ezektől az apró termetű lényektől.
Aggódó figyelem követi a méhek tizedelődését, és csak reménykedni tudunk abban, hogy a vegyszerek, rovarirtó szerek használatát forradalmasítják, máskülönben ez elkerülhetetlen globális katasztrófához fog vezetni.


Ez a kolosszális naperőmű egész Európát képes lesz ellátni árammal!


A Marokkói-sivatagban található különleges, hatalmas kiterjedésű naperőmű lehet a fenntartható új világ energiaellátásának jövője.
Hatalmas erő a sivatag közepén
Még leírva is hihetetlenül gigantikus területen fekszik az a napelem farm, mely talán a világ egyik legnagyobb napelem farmja jelenleg.
A közel 1.400.000 négyzetkilométernyi területen található létesítmény több ezer napelem panelből áll, és a becslések szerint a jövőben képes lehetne Európa teljes energia ellátását fedezni.
A létesítménnyel több százezer tonnányi széndioxid kibocsátást lehet megspórolni évente, és ez még csak a kezdet.
Jelenleg is olyan elemi erőt birtokol a létesítmény, mely 650.000 lakos számára képes áramot biztosítani napnyugta után, egészen reggelig.
Ez lesz a jövőben a valaha elkészülő legnagyobb napelem park, mely valóban képes lesz egy egész kontinenst is ellátni elektromos energiával.
A komplexum még mindig folyamatosan bővül, és ha teljesen elkészül, akkora lesz, mint az ország fővárosa, Rabat. Amiikor eléri ezt a szintet, akkor már 500 megawattot meghaladó teljesítményével 1,1 millió háztartást láthat el árammal.
A naperőmű építése 2013-ban kezdődött, és több mint 600 millió euróba került. A beruházás közpénz és magánforrások bevonásával, PPP-konstrukcióban valósult meg.
A 800 sorban elhelyezett tükrök percenként követik a Nap mozgását az égbolton.
A három ütemben megépülő erőmű 2020-ra az ország energiaigényének 50 százalékát fedezi majd, később pedig egy egész kontinensről is gondolkodhat majd.
Persze addig még rengeteg bővítésen és fejlődésen kell végigmenniük a komplexum kapcsán, de a legtöbb mérnök és kutató, no meg a működtető vállalat bizakodó.
Kontinensenként egy ilyen szolgáltathatná az áramot
Ha ez az afrikai konstrukció beválik, akkor minden bizonnyal újabbak követik majd. Már most is felmerült többször annak a lehetősége, hogy akár kontinensenként egy hasonló, nagyon nagy kiterjedésű naperőművet lehetne építeni.
A technológia ugyanis adott, ha kellően nagy kiterjedésű, és hatásfokú, akkor pedig gond nélkül el lehet látni egyszerre több országot is napi szinte árammal.








Az erőműhöz használt tükrös technológia ugyan kevésbé elterjedt és drágább megoldás, mint a háztetőkön hagyományosan alkalmazott úgynevezett fotovillamos napelemek, de korszerűbb módszernek számít és segítségével naplemente után is termelhető elektromos áram.








Bizarr alagútrendszerre bukkantak egy ősi romváros alatt, melynek eredete ismeretlen!





A tudósok nem is gondolták, hogy valaha felfedezhetik az alvilágot...
Mexikó egyik ősi romvárosa olyan rejtélyt tartogatott a tudósok számára, melyen alaposan meglepődött mindenki. A Teotihuacan alatti földkéregben ugyanis váratlanul megdöbbentő dologra bukkantak a régészet.
Olyan dologra, aminek a létéről nem tudtak, mindössze csak sejtették, reménykedtek benne. A Hold-piramis előtti tér alatt ugyanis a letapogatásos vizsgálatok alapján egy hosszú üreg húzódott.
Egy olyan üreg, mely valamiféle alagút lehetett, amit egyértelműen mesterségesen hozhattak létre. Sokak szerint nem lehet más, mint a tér alatt húzódó alvilági folyosó...
Egy különleges CT-vizsgálat segítségével bukkantak rá a nagyjából 10 méter mélyen futó struktúrára.
Hogyan milyen ősi titkot rejthetett, azt még nem tudni, de az egykori készítők szemmel láthatóan nem akarták, hogy bárki is megtalálja az alagutat, mivel azt szándékosan eltorlaszolták.
Korábban is találtak már föld alatti alagutakat Teotihuacanban, amelynek építői annak idején az "univerzumot" képezték le a városban. A kutatások alapján már egy ideje úgy sejtik, hogy ezen alagutak nem mást ábrázolnak, mint az univerzumot, és az alvilágot.
Egy igaz valóságos hálózat lehet a föld alatt, melynek pontos értelméről és rendeltetéséről csak sejtések vannak. Nemrégiben, 2003-ban egy 103 méteres alagút szakaszt fedeztek fel. 
Azonban a rengeteg akadály miatt csak 2009-ban kezdődhetett meg a konkrét ásatás.
Abban reménykedtek, hogy az alagútban megtalálják Teotihuacan uralkodóinak sírjait, de egyelőre nem találták meg. Az uralkodókról, és azok életéről csak nagyon keveset tudni, és hiányzó nyughelyeik rengeteg érdekes kérdést - köztük jónéhány összeesküvés elméletet - is felvetnek
Teotihuacanról ugyanis úgy tartották, hogy ez volt az a hely, ahol az emberek istenekké váltak.
A paleoasztronautka szerint ez azt jelenti, hogy ez volt az a hely a Földön, ahol egyes emberekből képesek voltak ember-idegen hibrideket létrehozni haláluk után, hogy azok tovább éljenek.
Ilyen, és ehhez hasonló bizarr elméletek sokasága lengi körül az uralkodókat, és az azokról alkotott rendkívül hiányos ismereteket.
Teotihuacan nagy részét körülbelül kétezer épület, fallal övezett, egyetlen bejárattal ellátott, belső udvaros, egyszintes, gyakran freskókkal ékesített lakóegyüttes foglalta el.
A maga korában ez volt Mezoamerika legnagyobb kereskedelmi központja, mindemellett rendkívül fejlett volt. Ezért is rejtély, hogy miért hanyatlott aztán olyan gyorsan, és hirtelen, mint ahogyan arról a történelmi nyomok és feljegyzések megemlékeznek...
OSZD MEG másokkal is!




Óriási gondban van a Föld: azonnal cselekednünk kell!



Hamarosan véget érhet egy korszak, visszafordíthatatlan károk keletkeztek!
Mindössze 5 százalék az esély arra, hogy sikerüljön elérni a párizsi klímaegyezmény által kitűzött célt, vagyis azt, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedését 2 fok alatt tartsuk az évszázad végéig. Erre egy új tanulmány mutatott rá.
Ez egy hihetetlenül kevés arány, és óriási probléma.
Sokak szerint, ha sürgősen nem teszünk valamit, akkor a Föld bizonyos értelemben elpusztul, ugyanis olyan globális éghajlatváltozás következik be, mely a teljes ökoszisztémát veszélyezteti majd.
A szóban forgó jelentés szerint az elmúlt 50 év gazdasági, szennyezőanyag-kibocsátási (karbonintenzitási), valamint népességnövekedési trendjei együttesen valószínűtlenné teszik, hogy a XXI. század végéig a Föld légköri átlaghőmérséklete ne emelkedjen több mint 2 fokot az ipari forradalom előtti állapotokhoz képest.
A klímaegyezmény által kitűzött célt nagyon nehéz tartani, sokak szerint lehetetlen a jelenlegi körülmények között.
Ennek ellenére fontos lenne tartani, vagy tenni valamit, mert 3 éven belül olyan folyamatok indulhatnak meg, melyek után már nem lesz visszafordítható a klímaváltozás. Sokak szerint már most sem feltétlen az.
1 százalék az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet emelkedését sikerüljön legfeljebb 1,5 fokban korlátozni.
Annak viszont 90 százalék az esélye, hogy a globális átlaghőmérséklet 2 és 4,9 fok között emelkedhet 2100-ig.
A már ma is tapasztalható légszennyezés, tengerszint-emelkedés, aszályos időszakok, hőhullámok és társadalmi nyugtalanságok formájában a klímaváltozás 2030-ban évente már 60 ezer ember halálát okozhatja, ami az évszázad végére 260 ezerre emelkedhet
Egyre nagyobb hőhullámok jöhetnek, és rengeteg különféle természeti katasztrófa és csapás ütheti fel a fejét az amúgy nyugodt területeken, így akár a Kárpát-medencében is.
OSZD MEG másokkal is!




A NASA megdöbbentő tervvel állt elő a Föld megmentése érdekében!



A terv nagyszabású, és elsőre sci-fi filmbe illő, de meg lehetne valósítani, hogy elkerüljük a ránk váró egyik legnagyobb katasztrófát.
A NASA egyik tanulmánya, mely a Jet Propulson laboratóriumához köthető, egy olyan dolgok vet fel, amivel meg lehetne menteni a bolygót egy a közeljövőben egészen biztosan bekövetkező globális természeti katasztrófától.
Arról van szó, hogy rájöttek, hogyan lehetne elkerülni a Yellowstone-szupervulkán kitörését és annak mérhetetlen pusztítását.
A tény, hogy a NASA-hoz köthető laborokban ezzel foglalkoznak, komoly aggodalomra adhat okot nagyon sokak szerint, hiszen ez bizonyítja, hogy valóban nagy a baj, és azonnali vésztervet kell kieszelni.
Ha ugyanis valaha kitör a vulkán, akkor azzal több ezer ember halálát fogja majd okozni.
Egy óriási kataklizmát indíthat majd el, és akár több évre is eltakarja a Napot, így a Föld felszínének nagy része egyszerűen elhal, így a növények és állatok 60%-a teljesen elpusztulhat.
Ez pedig egy olyan kihalási hullámot indíthat el, mely alapjaiban határozza meg és pecsételi meg az emberiség sorsát. megkezdődött egy megelőző intézkedés kidolgozása: egy szupervulkán magmakamrájába való fúrás, hogy lehűtsék azt. Az elmúlt hónapokban egyre t9bb rengést érzékeltek a területen, ráadásul a magmakamra is feltöltődött, ami azt jelzi, hogy közel lehet a kitörés, ami években, rosszabb esetben hónapokban mérhet.
Magma kitörések csak akkor fordulnak elő, ha alaposan megolvasztja az intenzív hő. A magma 35 százalékkal történő lehűtése azonban megakadályozná, hogy egy szupervulkán kitörjön.
Ennek érdekében a tudósok úgy képzelik, hogy megfúrják a kamrát, ahol hidrotermális folyadékok préselődnek a felszínre. Ha vizet adnának ehhez a nagy nyomás alatt lévő környezethez, az elegendő lenne a magma lehűtéséhez.
Mivel veszélyes a környező kőzetek megrepeszése, ezért a NASA azt javasolja, hogy érdemes lenne alulról megfúrni valahogy a Yellowstone vulkán "szívét".
Ez a mai kor technológiájával ugyan nehézkesen, de lehetséges lenne annak ellenére, hogy sci-fibe illőnek hat a gondolat.
A terv nem lenne olcsó, körülbelül 3,5 milliárd dollárba kerülne Amerikának.
A kormányokat arra ösztönöznék, hogy ezt befektetésnek tekintsék, hiszen a felesleges hő kinyerhető és tiszta energiává alakítható át. Nem utolsó sorban, ha kitör a vulkán, annak jóval nagyobb, szinte beláthatatlan anyagi kárai lennének.
OSZD MEG másokkal is!

Váratlan dolgot fedeztek fel a Marssal kapcsolatban!



Nem gondolták volna a tudósok, a felfedezés sok mindent megváltoztathat.
A Marsron globális szinten olyan folyamatok játszódhatnak le, amikről nem is gondoltuk volna, hogy léteznek. A szakérők és a Marson vizsgáló NASA tudósok szerint ugyanis úgy néz ki, hogy hóviharok dúlnak a Marson.
Legalábbis komolyabb csapadékok jeleit figyelték meg a felhőket tanulmányozva.
Eddig a szakértők úgy hitték, hogy a hó alacsonyan fekvő marsi felhőkből hullik, amelyek lassan és ritkásan ereszkednek a talaj felé az erős szelektől mentes környezetben.
Azonban ez nem így van a jelek szerint, hanem rendes havazási folyamatok vannak a Marson, vagyis a viharosan keringő jeges vízrészecskék percek alatt csapódnak a talajnak, nem pedig órák alatt, lassan ereszkednek.
A Marson persze ettől még nem egy vastag hótakaró lenne, amiben hógolyózni lehetne. Sokkal inkább egyfajta vastagabb jégpáncél lehet.
A Mars légköre százszor ritkább, mint a Földé, de még mindig elég sűrű ahhoz, hogy változatos időjárása legyen, például felhők és szelek alakuljanak ki a légkörben.
Azt eddig is sejtették, hogy a mars sarkainál óriási vízjég rejtőzhet a felszín alatt.
Kimutatták, hogy a felhők alatt a havas csapadékot nagyon heves, ereszkedő szelek szállítják. A légzuhatag, vagy más néven lecsapó légtest olyan erős leáramlás, mely hirtelen pusztító szélvihart eredményez a talajfelszínen vagy annak közelében.
Rengeteg mindent nem tudunk még a Marsról, és ezen felfedezés remekül rávilágít erre.
Sokan úgy gondolják, hogy a havas vagy inkább jeges csapadék leszivárog a talajba, majd ott felmelegedve, kicsapódik víz formájában, így táplálva az esetlegesen létező földalatti marsi életet.
A Mars földalatti ökoszisztémájára egyelőre nincs komolyabb bizonyíték azon kívül, hogy a bolygó légkörében nagyon erős a metán koncentráció, ami a legújabb kutatások szerint biológiai eredetű, tehát élőlényektől ered.
Ráadásul a metán lebomlási ideje történelmi léptékben rövid, így az elmúlt években, évtizedekben kellett valaminek megtermelni ezt a vörös bolygón...
OSZD MEG másokkal is!

Az élővilág 60%-a a kihalás szélén áll! Összeomlóban van az ökoszisztéma! Erről nem számol be a National Geographic



Riasztó adatok láttak napvilágot a Föld élővilágával kapcsolatban.
Az állatvilág tömeges kihalása szinte elkerülhetetlen. Egy vészjósló tanulmány ugyanis azt állítja, hogy az állatvilág több mint fele kipusztuló félben van.
Több ezer faj sodródott mára a megsemmisülés végső határára. Vannak olyan fajok, melyek alig pár tucat egyedet számláló családokból állnak már csak, és szinte bizonyos, hogy ki fognak halni.
Vannak olyanok is, melyeket meg lehetne ma még menteni, de a tendencia valószínűsíti, hogy ezek az élőlények is szembe fognak nézni saját kihalásukkal.
A 30 kutató bevonásával készült nagyon nagy adatokat átvizsgáló, majd ezeket kielemző tanulmány szerint legalább 5000 olyan faj van ma a világban, melyeknek hónapjai, maximum évei vannak hátra, de a következő évtized végéig a 70%-a is kihalhat az emlősöknek.
Óriási erdős területeket pusztított el az emberiség az elmúlt 50 évben. Az ipari forradalomban már megindultak azok a folyamatok, amik aztán végül csak később csúcsosodtak ki. termelés fokozására kényszerítette az ipart.
Ma többek között a pálmaolaj a legújabb sláger, melyért erdők egész sorát hajlandóak egyesek felgyújtani, és "kitakarítani". Orángutánok ezrei esnek áldozatul ennek a kegyetlen procedúrának.
Ha valóban a kihalás szélére sodródnak ezek a már most veszélyeztetett fajok, akkor ez lehet az első olyan tömeges fajkihalás, ami bizonyítottan a emberek miatt következett be a bolygónkon.
Azonban ne higgyük azt, hogy ez a kihalási hullám nem lesz majd ránk hatással.
Az ökoszisztéma ilyen szintű megbomlása olyan dominóhatást válthat ki, mely végső soron visszaüt az emberre. Idővel nem csak az élővilág, hanem a növényvilág is tönkremegy, és a mezőgazdaság mint olyan, megszűnik.
Az állati eredetű trágya hiánya miatt terméketlen lesz a Föld talaj, és nem fog rajta megteremni szinte semmi. A növények pedig lassan haldokolni kezdenek, míg végül el nem pusztulnak teljesen.
Ennek hatására alig lesz valami, ami a szén-dioxidot kivonná a levegőből. Ez pedig azt vonná magával, hogy az emberiség fuldokolni kezdene a Föld légkörében, mivel az nagyobb arányban tartalmaz majd mérgező gázokat, mint oxigént.
Ez nagyon pesszimista jóslat, de sajnos valós, az előzetes számítások szerint 2100-ra elérhetjük ezt az állapotot, ám a levegő romlására még 2200 környékéig várni kellene.
A bolygónkat és a környezetünket tehát szűk 200 év alatt teljesen porig rombolhatjuk, méghozzá úgy, hogy az a sebeiből ne tudjon felépülni.
A gyilkos oxigénhiány, mint fő kihalási ok egyébként nem újkeletű. Korábban találtak már olyan jeleket, melyek arról tanúskodnak, hogy az ősi időkben végbement már egy hasonló jellegű kihalás, igaz ott nem az ember volt a mozgatórugó.
A földtörténet legnagyobb, 252 millió évvel ezelőtt bekövetkezett fajkihalásáért ugyanis a légkörben bekövetkező oxigénhiány felelős.





Hátborzongató: tudósok egy kísérlet keretében voltak képesek irányítani a tudatot!



Kontrollálták a mozgást, és az agy egyes részeit különleges nanoszálakon át. Bárki teste felett átvehető az irányítás?
Mi történne, ha valaki képes lenne irányítani az agyad, a mozgásod, és a legbelső gondolataid? Mi történne, ha a tested akár saját maga ellen tudnák fordítani, és mindezt úgy, hogy te magad nem is leszel ennek az egészen tudatában?
A jelek szerint egy ilyen világ hajnalán lehetünk, ugyanis tudósok és technológiai mérnökök egy kísérlet keretében bebizonyították, hogy a nanotechnológia új szintre lépett.
Konkrétan képesek lehetünk uralni egy ember testét, hatalmat és kontrollt gyakorolva az elméje felett.
A science fiction rémálmot a kormány által pénzelt titkos divíziók egyikében valósították meg. Különleges, direkt erre a célra kifejlesztett nanoszálakat használtak arra, hogy az agy egyes részeit, főleg a mozgásért felelős központot irányítsák.
A kísérletek során azt is el tudták érni, hogy a kísérleti alanyok azonnal megálljanak, vagy újra mozgásba lendüljenek. Mindezt a nanoszálakon leadott parancsok segítségével tudták megoldani.
A kutatás híre nagy port kavart mindenkiben, mert sokak szerint nem csak jó dolgokra, hanem rosszra is lehet használni a most kifejlesztett technológiát.
A mágneses-termális stimuláció elvén működő különös nanoszálak teszik mindezt lehetővé. Olyan jeleket lehet ugyanis sugározni, melyek képesek valós és teljesíthető jeleket leadni az idegsejteknek.
A kutatás ugyanakkor azt a szenzációs tényt is igazolja, hogy az emberi agy és más élőlények agya a mágneses mező babrálásával irányítható, átvehető felette a hatalom.
Ez egy tényleg nagyon ijesztő gondolat. Sokak már most azt sürgetik, hogy ezen technológiát vegyék állami felügyelet alá, míg mások szerint pont az állami kézben nincs biztonságban az egész.
Noha az előzetes teszteket egereket végezték el, embereken is működne a dolog a kutatók állítása szerint.
OSZD MEG másokkal is!


Egy kvantumszámítógép által generált valóságban élünk? Mi van, ha a mátrix valóság?



Életben vagy? A mátrix valóságos? A szimulációs hipotézis egyre inkább egy tudósok által is valószínűnek tartott magyarázata lehet a világunk "létezésének". Talán a valóság semmi más, mint egy szimuláció által keltett illúzió.
Mi van, ha a világ, melyben élsz, valójában nem létezik? És így, te, mint ebben a világban lő élőlény, saját magad sem létezel?
Semmi sem valós. Minden csak egy illúzió. Dolgokra húzunk rá fogalmakat, melyek megfoghatatlanok, és mi magunk adunk nekik jelentést.
A halál is csak egy illúzió. Valójában nincs olyan, hogy valaki meghal, mivel a minket alkotó apró "alkatrészek" bár élőnek tűnnek, minden lebontható szervetlen anyagok és azok között végbemenő kémiai folyamatokra.
Vagyis végső soron nem vagyunk élők, és minden élő dolog mögött egy élettelen, rideg rendszer húzódik.
Az élet mögött egy mesterséges struktúra van.
Az intelligens tervezés jelei pedig egyértelműsítik számunkra azt, hogy a világegyetem, és a Föld is egy meghatározott céllal jött létre.
Egy céllal, melyet a szimuláció "teremtője" hozott létre. Ilyen értelemben sokakban felvetődött már a kérdés, hogy Isten alakja talán nem egy köpenybe bújtatott valaki, ecsettel a kezében, hanem egy programozó.
Egy olyan kozmikus entitás, mely hatalmas fizikai rendszereket álmodott meg, majd valósított meg a virtuális térben.
Az ősrobbanás talán nem volt más, mint a szimuláció kezdete pontja. A pillanat, amikor a kód élőben futott le először, megkonstruálva az univerzumot, és deklarálva minden élőt és élettelent.
A tudatunk felelhet azért, hogy a világot így látjuk magunk körül, ahogy látjuk. Ez azt jelenti, hogy valójában a tudat állítja ö9ssze a világot. Mint egy belső renderelő motor.
Többen felvetették azt, hogyha valaki nem néz be a szekrény mélyére, az adott pillanatban talán nem is létezik a szekrény belseje. Vagy talán egy kidőlő fának nincs is hangja egy elhagyatott vidéken, ahol senki sem hallaná.
John D. Barrow, a Cambridge Egyetem matematikaprofesszora 2007-ben felvetette, hogy a valóság tökéletlen szimulációja rövid ideig tartó, de észlelhető torzulásokat eredményezhet, azaz hiba lehet a rendszerben.
Amikor a szimuláció kisiklik, a természeti állandók - mint a fénysebesség vagy a finomszerkezeti állandó - váratlanul megváltoztathatják értéküket.
Számtalan ilyen eseményt észlelni lehet, és mára egyre több kutatás vesz észre dolgokat, melyek bizonyíthatják, hogy a világgal "valami baj van".
A szimulációs háló másik megfigyelhető hatása a kozmikus sugárzás irányfüggőségével kapcsolatos. Ha az űr folytonos, akkor nincs olyan alaprács, amely a kozmikus sugarak irányát befolyásolja, azok minden irányból egyformán jönnek.
Egy rácsalapú szimulációban élve azonban egyenetlen volna az eloszlás. A kozmikus sugárzás irányfüggősége egy modellezett univerzumban könnyebben magyarázható, mint egy reálisban.
A csillagászoknak az eddigieknél sokkal több kozmikus sugárzási adat kell a kérdés eldöntéséhez. Feltételezik, hogy szimuláció esetén transzcendens alkotóink célja az univerzum megértése, és nem szándékoznak beavatkozni a szimulációba.
OSZD MEG másokkal is!


Eljöhet a kozmikus felvilágosodás: az emberiség egy új technológiai és spirituális szintre léphet?



A nagy kérdés, csak az, hogy erre mikor érik meg az emberi faj...
A végtelen űr vár ránk, és rengeteg meghódítandó bolygó. A nagy kérdés, csak az, hogy erre mikor érik meg az emberi faj...
Sokak szerint az emberiség még nem érett meg, és talán soha nem is fog megérni a csillagközi utazásokra. A legpesszimistább forgatókönyv szerint ugyanis még idő előtt el fogjuk pusztítani önmagunkat.
Bár a veszély valós, sokkal valószínűbb az, hogy időben fel fogjuk majd ismerni az önpusztítást, és ez lesz az a pont, amikor a civilizációs kihalást sikerült majd elkerülnünk.
A tudomány jelenlegi fejlődési üteme alapján úgy 2200 körül érhetjük el azt, hogy már gond nélkül képesek legyünk a szomszédos bolygók, esetleg naprendszereket meghódítani.
Ha túléljük az addig eltelő kritikus időszakot, és ezt a fejlettségi szintet, az magával fogja azt is vonni, hogy saját bolygónkat is képesek leszünk megmenteni.
Az emberiség így megkezdheti a környező rendszerek benépesítését.
200 év alatt feltehetően a Mars kolonizálása, pontosabban terraformálása meg fog kezdődni. Előreláthatólag 2100-körülre lesznek meg az első komolyabb marsi városok, melyek az ezt követő 100 évben folyamatosan bővülni fognak.
2250-re a Mars terraformálási folyamatai olyannyira előrehaladott állapotban lesznek, hogy egyes kalkulációk szerint az emberek addigra már szkafander nélkül járkálhatnának a felszínén, anélkül, hogy gyilkos sugárzás érné őket, és megfulladnának.
A Mars légköre, és az oxigén visszaállítható 240 év alatt mesterségesen, a természetes folyamatok ütemszerű felgyorsításával.
Az elkövetkező két évszázadban tehát először feltételezhetően a Marsot fogja az emberiség meghódítani, innentől kezdve pedig még inkább felgyorsulnak a folyamatok.
A folyamatos kolonizálásra, terjedésre azért is szükség lesz, mert a becslések szerint 2400-ra már a Mars kétharmadát be fogja népesíteni az emberiség, a Földön pedig kimondhatatlanul sokan fognak zsúfolódni.
Az első alkalom, amikor nagyobb flottákkal, és kolonizálás, illetve terraforálás céljával felszerelt hajókkal kijuthatunk a naprendszerünkből az valamikor 2500-ban következhet be.
Rendelkezni fogunk olyan technológiával, amivel 14 év alatt fénysebességgel elérhetünk majd a legközelebbi exobolygókig, melyeket elképzelhető, hogy nem is kell majd terraformálni, mert megfelelőek lesznek az élet számára.
Az idő tájt eshet meg az első konfrontációnk más, idegen fajokkal, ökoszisztémákkal. Talán csak fejletlen, prehisztorikus élővilágot fogunk találni, de könnyen lehet, hogy komoly morális dilemmába fogunk belefutni, ha egy hozzánk hasonlóan fejlett fajra találunk a bolygón.
A jövőkutatók szerint elképzelhető, hogy meg tudjuk beszélni különféle tárgyalások során a két fél közötti viszont, esetleg kölcsönös együttműködést, így az első ilyen találkozás nem torkollna rögtön egy csillagközi háborúba.
2600-ra már a Marson kívül lesznek más olyan exobolygók is, melyen az ember megvetette a lábát. Ekkor tájt már felmerül az emberi faj többfelé szakadásának a kérdése.
Arról van szó, hogy a másmás körülmények között élő emberi kolóniák más hatásoknak vannak kitéve, ergo az evolúciós jövőbeli skálán máshogy fognak majd kinézni.
Létrejön majd egy olyan, emberi fajokat tömörítő egység, ahol a Marson élő emberek gigantikus méretűek lesznek, míg más bolygókon törpenövésűek vagy vaskosabbak.
Kérdés, hogy ez az egység megtöri-e az emberiséget, ugyanis egyesek úgy sejtik, hogy igen és hatalmas belviszályok fognak kialakulni, ami miatt a kialakult új emberi fajok egymás ellen fognak jövőbeli csatát vívni.
Ha sikerül azonban áthidalni az ellentéteket, akkor az ember annyira mélyen megveti majd a lábát a galaxisban, hogy kiirthatatlan lesz. Több naprendszerben lesz jelen, más-más bolygókon.
A jövőkutatók kalkulációi alapján a harmadik évezred elején már a galaxis egy részét meghódítjuk, és már más galaxisok felé vesszük az irányt.
Minden attól függ hogy az egyes evolúciós, és technológiai mérföldköveknél hogyan fogunk helytállni, és az emberiség épes lesz-e kollektíve egy emberként gondolkodni.




Nincs többé halál? A nanotechnológia kutatók egy elképesztő felfedezés határán: megvan az örök élet kódja!



Egy neves multi cég egy világraszóló projektbe kezdett, mely 2029-re elhozhatja nekünk a halhatatlanságot.
Egy olyan dolog ígérete lebeg a Google multi cégének szakemberei előtt, mely nem túlzás, hogy az egész életünkre hatással lehet. Méghozzá szó szerint, ugyanis a világcég egy olyan projekt támogatásába kezdett, melynek feltett célja, hogy 2029-ig feltörje az örök élet kódját.
Erre konkrét tervek is vannak: nanobotokkal oldanák meg a problémát, és a biológiai kódot feltörve elhoznák számunkra az örök élet ígéretét.
Mondhatnánk, hogy ezek csak üres szavak és nagyotmondások, ám a Google nem szokott csak úgy, nagyot mondó projekteket támogatni minden alap nélkül.
Sokan már egyébként azt sejtik a háttérben, hogy igen előrehaladott kutatások, és eredmények zajlanak a színfalak mögött, és a Google tud valamit, amivel valóban rájöhetünk az örökkön örökké tartó fiatalságra.
A világvég azt azért hozzátette, hogy nem arról van szó, hogy az örök élet titkának megfejtésével azonnal képesek is lennénk örök életet biztosítani az emberek számára, de gyakorlatilag mérföldkő lenne az emberiség történelmének szempontjából.
Annál is inkább, mert ha tudjuk a problémát, és megvan a megoldó kulcs, akkor annak ismeretében néhány év, vagy évtized alatt kifejleszthetünk valamit, ami örökké elhúzódó életet biztosít.
A Google ilyen irányú részlegének vezetője, Ray Kurzweil maga jelentette be, hogy biztosak benne, hogy 2029-re meglesz az örök élet titka, vagyis a megoldás arra, hogyan lehetünk örök életűek.
Elmondása szerint nanobotokkal érnék el azt, hogy ez a csoda megtörténhessen az elkövetkező évtizedekben.
Hogy van-e bármiféle konkrétum a cég kezében, azt nem tudni, de az általuk támogatott különleges részlege a cégnek olyan eljáráson dolgozik, mely minden egyes eltelt emberi évhez hozzá tud adni egy újabbat, így örök életet biztosítva.
Ezt pedig nanoechnológia alkalmazásával tudnák elérni. 
Azt már korábban bebizonyították más kutatások alkalmával, hogy a vérplazmák fiatalításával az egész szervezetben beindulnak a fiatalító folyamatok, vagyis napjainkra már részlegesen de sikerült megfiatalítani az emberi testet, és megállítani az öregedést.
Mások úgy gondolják, hogy a Google által a jövőben gyártott nanobotok milliárdjai fogják a vérben keringve elvégezni ezeket a folyamatokat, így tartva örökké fiatalon a szervezetet.
Bárhogyan is lesz, 2029-ig még van idő, de aki megéri még azt a napot, talán soha többé nem fog meghalni, ha lesz elég pénze.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése