2019. február 11., hétfő

Finom ételek






Finom ételek



Palócleves - Recept Videók


Körömpörkölt bográcsban , körmös csülök/ Szoky konyhája /



Frankfurti leves / Szoky konyhája /


Resztelt máj Resztelt csirkemáj / Szoky konyhája /


Brassói aprópecsenye / Szoky konyhája /


Hagyományos Fasírt Fasírozott / Szoky konyhája /


Melegszendvics krèm Sonkás és Gombás / Szoky konyhája /


Ételízesítő házilag házi Vegeta / Szoky konyhája /



Krumplis tészta Grenadirmars Gránátos kocka / Szoky konyhája /


Édes Házi paprika elrakása későbbi felhasználásra / Szoky konyhája /


Csípős paprika krém/ Szoky konyhája/


Káposztás cvekedli káposztás tészta / Szoky konyhája /


Sörtésztában sült karaj másképp Párizsi szelet / Szoky konyhája 


Sült császár készítése / Szoky konyhája /


Szárnyas csontozása, előkészítése göngyölésre,töltésre / Szoky konyhája /


Székelykáposzta ahogy én készítem / Szoky konyhája /


Hús pácolás Tarja pácolás későbbi felhasználásra / Szoky Konyhája /


Csokis Amerikai keksz.Chocolate chip cookie /Szoky konyhája/


Kenyérsütés otthon / Szoky konyhája /



























A Lacipecsenye egyrendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön, frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit kettévágott cipóba tettek.
Van, aki szereti sütés előtt bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel, de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.

Hozzávalók

A húshoz

  • 700 g sertéstarja
  • 1 teáskanál adalékmentes só
  • 7 csipet fehérbors (őrölt)

A páchoz

  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
  • 2 gerezd fokhagyma

A sütéshez

  • 350 g sertészsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5 órára hűtőbe tesszük.
A zsírt felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható, de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.
Az elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!



EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE



Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában

Ezt a receptet most próbáltam ki először, de úgy érzem nem utoljára! Isteni finom, puha csirkecsíkok... teljes szöveg ...



  1. 2 db közepes csirkemellfilé
  2. A forgatáshoz:
  3. 2 púpos evőkanál liszt
  4. A sütéshez:
  5. olaj
  6. A bundához:
  7. 2 db tojás
  8. 1 csapott kávéskanál só
  9. 1 késhegynyi őrölt bors
  10. 1 púpos kávéskanál fokhagymakrém(vagy fokhagyma ízlés szerint)
  11. 4 púpos evőkanál tejföl
  12. 3 púpos evőkanál liszt

Elkészítés

45 perc
  1. A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.


  2. Bő olajat forrósítunk. Egy tálba rakjuk a forgatáshoz a lisztet.


  3. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és csomómentesre kavarjuk.


  4. Ha forró az olaj, a csíkokat először lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd az olajba tesszük. Közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.


  5. Köretnek mehet hozzá rizs, saláta, de még önmagában is mártogatóssal nagyon finom és puha.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése