Finom
ételek
Palócleves - Recept Videók
Körömpörkölt bográcsban , körmös csülök/ Szoky konyhája /
Frankfurti leves / Szoky konyhája /
Resztelt máj Resztelt csirkemáj / Szoky konyhája /
Brassói aprópecsenye / Szoky konyhája /
Hagyományos Fasírt Fasírozott / Szoky konyhája /
Melegszendvics krèm Sonkás és Gombás / Szoky konyhája /
Ételízesítő házilag házi Vegeta / Szoky konyhája /
Krumplis tészta Grenadirmars Gránátos kocka / Szoky konyhája /
Édes Házi paprika elrakása későbbi felhasználásra / Szoky konyhája /
Csípős paprika krém/ Szoky konyhája/
Káposztás cvekedli káposztás tészta / Szoky konyhája /
Sörtésztában sült karaj másképp Párizsi szelet / Szoky konyhája
Sült császár készítése / Szoky konyhája /
Szárnyas csontozása, előkészítése göngyölésre,töltésre / Szoky konyhája /
Székelykáposzta ahogy én készítem / Szoky konyhája /
Hús pácolás Tarja pácolás későbbi felhasználásra / Szoky Konyhája /
Csokis Amerikai keksz.Chocolate chip cookie /Szoky konyhája/
Kenyérsütés otthon / Szoky konyhája /
A
Lacipecsenye egyrendkívül ízletes fogás. A régi időkben, a
lacikonyhákban ez az étel nem volt más, mint gyors tűzön,
frissen, hagymás paprikás zsírban sült sertésszelet, amit
kettévágott cipóba tettek.
Van, aki szereti sütés előtt
bepácolni a húst, mert szerinte sokkal ízletesebb így az étel,
de természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós
húsokat, annak csak ajánlani tudjuk ezt a receptet.
Hozzávalók
A húshoz
A páchoz
A sütéshez
A
hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés
szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a
zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát.
A páccal bekenjük a hússzeleteket, majd lefedett edényben 4-5
órára hűtőbe tesszük.
A zsírt
felhevítjük egy edényben, majd amikor már elég forró
beledobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ez el is hagyható,
de nagyon jó ízt ad a húsnak. Amikor a hagymák elkezdenek
sülni, beletesszük a hússzeleteket is. Pár perc alatt pirosra
sütjük. Sütés közben érdemes párszor megforgatni.
Az
elkészült Lacipecsenyét tetszőleges körettel tálaljuk.
Jó
étvágyat!
EGY RÉGI ÍZ: AZ IGAZI LACIPECSENYE
Csirkemell fokhagymás-tejfölös bundában
Ezt
a receptet most próbáltam ki először, de úgy érzem nem
utoljára! Isteni finom, puha csirkecsíkok... teljes
szöveg ...
Elkészítés
45 perc
- A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk és kicsit hagyjuk lecsepegni.
-
- Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és csomómentesre kavarjuk.
- Ha forró az olaj, a csíkokat először lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, majd az olajba tesszük. Közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése