2016. május 9., hétfő

Oroszország felkészül egy esetleges gazdasági összeomlásra


Oroszország felkészül

egy esetleges gazdasági összeomlásra







Forrás: RiaNovosti
Az orosz gazdaság készen áll a globális növekedés lassulása és az egyre mélyülő eurózóna adósságválság miatt bekövetkező gazdasági összeomlás lehetőségére, nyilatkozta Vlagyimir Putyin augusztus 16-án.
A helyi ombudsmanokkal folytatott megbeszélésen Putyin elmondta, hogy mind az európai mind a globális helyzet rendkívül összetett.
A világgazdaság motorjának számító Egyesült Államok állapota jobbnak tűnhet, azonban a gazdaság fenntarthatósága szempontjából fontos makrogazdasági mutatók azt jelzik, hogy ott sem jobb a helyzet, mint Európában. GDP arányos államadósságuk 104 százalék,” mondta.
Ettől függetlenül is súlyos problémát jelent, hogy az Egyesült Államok pénzrendszerét komoly mennyiségű, állami garanciával biztosított jelzáloghitel terheli, tette hozzá.
Ezek a tényezők együttesen bizonyos fokú aggodalomra adnak okot. A helyzetet rontja, hogy most arról érkeznek hírek, hogy Kína gazdasági fejlődése is lelassult, sőt hanyatlik, és Kína a világ egyik legnagyobb fogyasztója. Ezek kétségkívül aggasztó jelek. Reménykedjünk abban, hogy ezek az aggodalmak nem alakulnak valós és teljes gazdasági válsággá,” mondta Putyin. „Reméljük a legjobbakat, de készüljünk fel a legrosszabbra,” tette még hozzá.
Oroszország már 2011-ben hozzálátott bizonyos válságkivédő intézkedések bevezetéséhez, hogy felkészüljön és válaszoljon a kedvezőtlen gazdasági fejleményekre, mondta Putyin.
Megállapodtunk, hogy egy komoly összeget teszünk félre a következő évre, a 2013-as költségvetés keretén belül, amolyan állami működési tartalékként, hogy hatékonyan és gyorsan tudjunk reagálni bármilyen válságtényezőre, amennyiben azok tényleg megjelennek,” mondta Putyin, hozzátéve, hogy az orosz gazdaság jelenleg egészséges paramétereket mutat.
Az orosz pénzügyminisztérium bejelentette, hogy több válság-költségvetési forgatókönyvet is készítenek, hogy az olajárak alacsonyan maradhassanak.
Jelenleg az állami költségvetés alkalmazkodóképességét vizsgáljuk, különféle „nyomáspróbákat” végzünk, hogy megvizsgáljuk, mi történne a gazdasági körülmények hirtelen és komoly változása esetén. Kiszámoljuk a várható bevételeket 80 és 60 dolláros hordónkénti olajárak esetére is,” nyilatkozta Alexej Lavrov, helyettes pénzügyminiszter korábban.








India is csatlakozik a dollármentes zónához



Forrás: Zerohedge


Két hete arról írtunk, hogy bár az Egyesült Államok és Európa úgy tesz, mintha minden rendben lenne, és nem lennének likviditási gondjaik, Ázsiát nem lehet becsapni. Aki töprengett már azon, hogyan fog kinézni a dollár tartalékvaluta státuszának megszűnése, egyik olvasónk szerint „nem durranással, hanem nyöszörgéssel” jön el. Jelen esetben pedig egy egész sor kétoldalú megállapodással, amint arról ezek a cikkek is bizonyságot tesznek: Kína és Japán kihagyják a dollártKína ésOroszország elhagyja a dollárt a két ország közötti kereskedelembenKína és Irán dollármentes olajkereskedelmeIndia és Japán 15 milliárd dolláros egyezménye valamint Irán és Oroszország dollár helyett riálban és rubelben kereskednek.
legújabb ilyen irányú megállapodás szintén Ázsiából érkezik:
India és Irán megállapodtak, hogy évi 12 milliárd dolláros olajkereskedelmüket mostantól rúpiában folytatják, a szankciók miatti több mint egyéves fizetési gondokat követően, tudtuk meg egy kormányforrásból pénteken.”
Tehát, hogy összefoglaljuk a helyzetet: Japán, Kína, Oroszország, India és Irán, a legnagyobb energiatermelők és leg termőképesebb nemzetek a világon, fokozatosan felhagynak a dollárban történő kereskedelemmel egymás között. Ezeket a kétoldalú megállapodásokat minden bizonnyal fokozatosan kiterjesztik majd más országokra is, hála Barack Obama külpolitikájának, ami sarokba szorította őket, így nem is maradt más választásuk, mint alternatív, dollármentes megoldás után nézni.
Ezt leszámítva a dollár még mindig a világ tartalékvalutája, csak ki tudnánk számolni valahogy, hogy mennyi képzeletbeli pénzt kell fizetni, a „fejlett világbeli” képzeletbeli biztosítékokért.
Reuters a következőket írja India csatlakozásáról a dollármentes klubhoz:
India küldöttsége Teheránba érkezett, hogy megtárgyalják a két ország közötti fizetéseket, majd végül az indiai rúpia használatában egyeztek meg.
Az Iráni Központi Bank számlát nyit egy indiai bankban az importért járó fizetések fogadására,” közölte a forrás, aki közvetlen információval rendelkezik az ügyben. „A rendszer rövid időn belül életbe lép.”
A forrás nem nevezte meg a szóban forgó bankot, de egy másik forrás szerint az UCO bank lehet az egyik jelölt, mivel semmilyen amerikai érdekeltséggel nem rendelkezik.
Szóval milyen ország is ez az India?
Csupán a világ negyedik legnagyobb olajtermelője, fogyasztásának 12%-át veszi Irántól, azaz napi 350-400 ezer hordót, amivel Kínát követve ők Irán második legnagyobb olajvásárlói. Washington azonban még szorosabb pénzügyi szankciókat vezetett be Irán ellen és azt akarja, hogy Ázsia, Teherán legfontosabb olajpiaca, csökkentse olajimportját, hogy ezzel nyomást gyakoroljon a muzulmán országra, atomprogramjának lassítását remélve a lépéstől.
Az Európa bejáratának szerepét betöltő Törökországról se feledkezzünk meg (akik nagyon dühösek mostanában).
Törökország és Irán csütörtökön megállapodtak, hogy bővítik pénzügyi kereskedelmüket egymással és fokozatosan megerősítik banki kapcsolataikat.
Amikor a dollár elbukik, és a valutát leértékelik, elkezdődhet a barterezés:
Rahul Khullar, India kereskedelmi államtitkára elmondta, hogy küldöttsége megpróbál olyan megoldást találni Iránnal, amivel megkerülhetik az Egyesült Államok szankcióit és megvédhetik olajellátásukat és elősegíthetik az indiai exportot.
A kormányforrás szerint Irán beleegyezett, hogy növeli indiai importját, aminek összege 2,7 milliárd dollár volt a tavalyi év során. Fontos import termék a sajtolt olajtermékek melléktermékei, a rizs és a tea.
A megállapodás némiképp megvédi Iránt az árfolyam ingadozásoktól,” mondta a forrás.
A helyzet iróniája, hogy a fent említett szankciókkal és embargóval az Egyesült Államok és Európa lábon lövi magát, mert az intézkedés új utakat nyit az érintett országok számára, amit nem lehet nyílt ellenállásnak nevezni. Az ázsiai dollármentes klub országai így több nyersolajhoz juthatnak és olcsóbban, miközben monetáris kapcsolatuk szomszédaikkal erősödik, és egyre kevésbe függnek a világ leáldozóban levő tartalékvalutájától.
Az Egyesült Államok számára rendkívül fontos, hogy Ázsia támogassa Irán elleni szankcióit, hiszen Irán napi nyersolaj exportjának több mint felét ők veszik meg. Az Európai Unió elvileg elfogadta, hogy január 23-tól tilalmat vezet be az iráni nyersolaj importra.
Az iráni nyersolaj legnagyobb felvásárlójának számító Kína visszautasította a washingtoni szankciókat, mivel ezzel szerinte az Egyesült Államok túllépi hatáskörét, és az ázsiai nagyhatalom nem kívánja veszélyeztetni a számára oly fontos importot az OPEC második legnagyobb olajtermelőjétől.
A szükség lehet a legtöbb dollármentes megoldás szülőanyja, de az biztos, hogy a szükség szülőatyja Barack Obama.









India arannyal fizetne az iráni olajért?




Forrás: Debka.com

India lehet az első ország, amelyik dollár helyett arannyal fizetne az Irántól vásárolt olajért, a DEBKAfile titkosszolgálati és iráni forrásai szerint. A forrás úgy gondolja, Kína hamarosan követheti India példáját. India és Kína együttesen napi 1 millió hordó olajat vásárolnak, vagyis Irán 2,5 millió hordós teljes exportjának 40%-át. Mindkét ország aranynagyhatalomnak számít.
Az aranyra történő átállással Új Delhi és Peking lehetővé tenné Teherán számára, hogy a központi banki eszközeire váró befagyasztást és az EU külügyminiszterek által 23-án elfogadott embargót megkerülve kereskedjen. Az iráni olajexport körülbelül 20%-át jelenleg az Európai Unió vásárolja fel.
A fent említett hihetetlen nagyságú tranzakciók hatására az arany árfolyama valószínűleg tovább emelkedik, a dolláré pedig tovább gyengül majd a világ piacain.
Az Irán második legnagyobb ügyfelének számító India évi 12 milliárd dollár értékben vásárol iráni nyersolajat. A forrás szerint Delhi a tranzakciókat két állami tulajdonú bankon keresztül végzi majd: a kalkuttai UCO bankon, amelynek az indiai kormány és a Reserve Bank of India a tulajdonosa, valamint Törökország hetedik legnagyobb, szintén állami tulajdonban levő bankján keresztül.
A múlt hét során indiai delegáció járt Teheránban, hogy a fizetés részleteit megbeszéljék az új szankciók tükrében. A két fél megállapodott, hogy az olajért részben japán jenben részben rúpiában fizetnének. Az aranyfizetésre való átállást titokban tartották.
A lépéssel India csatlakozik Kínához, megkerülve az Egyesült Államok kezdeményezésére bevezetett és az EU által is elfogadott szankciókat az iráni olaj és gazdaság ellen. Törökország a múlt hét során nyilvánosan is bejelentette, hogy csak akkor fogadja el az Irán elleni szankciókat, ha azokat az ENSZ Biztonsági Tanácsa szavazza meg.
Az EU döntés értelmében a tagállamoknak mostantól tilos új olajszállítási megállapodásokat kötni Iránnal, majd július 1-től a már meglévő szerződéseket is fel kell mondaniuk, így attól kezdve a tilalom a teljes Unióra és az Egyesült Államokra is érvényes lesz. Az EU külügyminiszterek az olajszállítmányokkal kapcsolatos tranzakciók kezelését végző iráni központi bank eszközeinek befagyasztásáról is döntöttek.
Ugyanakkor a szankciók által Iránra mért gazdasági csapások erejét jelentősen csökkenteni fogják a török és indiai bankokon keresztül végzett ügyletek. Kína pedig semmilyen formában nem kíván csatlakozni az Irán elleni szankciókhoz.
A DEBKAfile titkosszolgálati értesülései szerint Teherán Kínával és Oroszországgal is alternatív, dollármentes pénzügyi megoldásokat dolgozott ki az olajszállítmányok kifizetésére, Peking és Moszkva pedig mindent megtesznek a részletek titokban tartása érdekében.












Vajon Oroszország és Kína a dollár elleni lépésként halmozzák aranykészleteiket?



Egyértelmű, hogy az Egyesült Államok nem élhet örökké kölcsönpénzen, azt mondván, hogyÚgy ülök, mint királynéasszony, és nem vagyok özvegy, és semmi gyászt nem látok.”(Jelenések 18:7) Ahogy Paul Krugman közgazdász fogalmazott: „Ami nem tarthat örökké, az nem tart örökké”. Amerika pénzügyi hatalma a dollár tartalékvaluta és olajkereskedelmi fizetőeszköz státuszának köszönhető. Amennyiben Oroszország és Kína úgy dönt, hogy saját gazdaságuk védelme érdekében valutatartalékuk jelentős részét dollárból aranyra váltják, az amerikai gazdaság könnyen a tényleges összeomlás közelébe kerülhet. Az olajkereskedelem aranyra történő átállása esetén pedig a központi bankok is követnék a példát, 17.000 milliárd dolláros adóssága visszafizetésére kényszerítve az Egyesült Államokat. Ez természetesen a kegyelemdöfést jelentené az amerikai gazdaság számára. (Joseph Candel)
Vajon előfordulhat, hogy az olajkereskedelem egy több ezer éves valuta használatára álljon át a közeljövőben? Mit jelentene egy „aranyat az olajértrendszer a petrodollár és az amerikai gazdaság számára? Vajon Oroszország és Kína azért vásárolják egyre növekvő ütemben az aranyat, hogy ezzel tönkretegyék a dollárt? Az amerikai dollár a 70-es évek óta tartja az olajkereskedelem fizetőeszköze címet az egész világon, ami hihetetlen mértékben megnövelte a dollár és a dollár alapú adósság keresletét. Mi történik azonban, ha a világ szép lassan elkezdi visszautasítani az egyre gyengébb lábakon álló valutát és rájön, hogy az arany éppen olyan jól megfelel erre a célra?
Az amerikai dollár és a dollár alapú adósság utáni kereslet drámai mértékben zuhanni kezdene és mindenki elkezdene aranyat vásárolni. Vajon Oroszország és Kína egy ilyen helyzetre próbál felkészülni, hogy mire a világ többi része rájön, mi történik, ők már hatalmas készletekkel rendelkezzenek és viszonylag zökkenőmentesen leállhassanak a dollár használatával? Erről természetesen nem fogunk hivatalos nyilatkozatokat hallani, de egyre több jel mutat arra, hogy pontosan ez történik.
Egyetlen országot sem kárhoztathatunk azért, mert több aranyat próbál vásárolni. A fővonalas médiában egyik cikk a másikat követi a világban folyó valutaháborúról, miközben a központi bankok egymással versengve értékelik le saját valutáikat.
Miért akarná bárki is papírban tartani a pénzét ilyen piaci környezetben?
A legnagyobb vétkes pedig, mint már annyiszor, maga a Federal Reserve, amelyik egyre gyorsabb ütemben nyomtatja a dollárt, azt a látszatot keltve, hogy se a Fed, se az amerikai kormány nem törődik ennek káros hatásaival. A Fed intézkedései jelentik a legkomolyabb csapást a dollár számára.
Ezek az intézkedések előbb utóbb elérik, hogy a világ végleg leálljon a dollár használatával és lehet, hogy Oroszország és Kína lesznek az elsők.
Tehát miért is vesznek ennyi aranyat?
Bloomberg a következőket írta:
Amikor Vlagyimir Putyin azt mondja, hogy az USA az egész világgazdaságot veszélyezteti dollármonopóliuma kihasználásával, nemcsak a levegőbe beszélt, hanem erre a megállapításra teszi a pénzét.
Putyin nemcsak a világ legnagyobb olajtermelőjévé, hanem a legnagyobb aranyvásárlójává is tette országát. Az orosz központi bank 10 év alatt 570 tonna aranyat vásárolt, ami egy negyeddel több, mint a (vásárlás szempontjából)  második helyezett Kína által vásárolt mennyiség, az IMF adatai szerint.
Minél több aranya van egy országnak, annál inkább képes megőrizni szuverenitását, amennyiben egy fontos valutát, a dollárt, az eurót, a fontot, vagy más tartalékvalutát érintő katasztrofális esemény bekövetkezik,” nyilatkozta Evgenij Fedorov, Putyin pártjának egyik jogásza egy telefoninterjúban.
[Időkjelei: Magyarország jelenlegi aranytartaléka összesen 3.1 tonna. Ez a mennyiség elfér egy 54x 54x54 centiméteres kockában.]
Az aduász azonban Kína kezében van. Senki sem tudja pontosan, hogy Kína mennyi arannyal rendelkezik, de a jelek szerint a kínai aranyvásárlás hipersebességbe kapcsolt.
Zerohedge a következőket írta néhány hónapja:
Aki elgondolkozott azon, hogy mit csinál Kína hihetetlen kereskedelmi tartalékával, ha nem állampapírt vesz belőle, most abbahagyhatja gondolkozást. Peking továbbra is az aranyra fogad. Egyedül júniusban 68 tonnát vásároltak Hong Kongtól, hat hónap alatt pedig összesen 383 tonnát. Más szóval a még mindig rendkívül alulértékelt 1054 tonnás aranytartalékkal rendelkező Kína hat hónap alatt több aranyat vett, mint mondjuk Portugália, Venezuela, Szaúdi-Arábia vagy Nagy-Britannia aranytartaléka. Realisztikusan nézve a helyzetet Kína, amelyik évek óta nem bocsátott friss adatokat az IMF rendelkezésére aranytartalékait illetően, egész biztosan több arannyal rendelkezik, mint maga az IMF, az ő 2814 tonnájával.
Sokan nem látják, hogy ez a két ország egymaga képes elindítani az amerikai összeomlást. Nem kell egyebet tenniük, mint kihúzni a dugót. A gazdaság helyzete rendkívül instabil, de ez mind semmi ahhoz képest, ami a petrodollár megszűnését követné.









Német figyelmeztetés a Fednek



Forrás: Zerohedge.com



Az Egyesült Államok után Németország rendelkezik a legnagyobb aranytartalékkala világon. A 80-as évek óta ennek az aranykészletnek a javát a New Yorki Fed páncéltermében őrzik (ami a készlet 45%-a, szemben a Londonban tartott 13, a párizsi 11 és a Frankfurtban lévő 31%-kal).
Ennek ismeretében jó tudni, hogy a Bundesbank január 21-én bejelentette, a New Yorkban elhelyezett aranykészlet nagy részét, a Párizsban tartott készletnek pedig az egészét hazaszállítják Frankfurtba.
New York Times a következőket írta:
Németország aranykészletének csaknem a fele, sok milliárd dollár értékű geopolitikai történelem, a New Yorki Fed páncéltermében van elásva Manhattan utcái alatt.
A német központi bank azonban bejelentette, hogy ennek jelentős részét, pontosan 300 tonnát, szeretne visszakapni.
A Bundesbank szerdán jelentette be, hogy készleteit elkezdi hazaszállítani, azzal a céllal, hogy a német aranykészlet legalább fele, a jelenlegi nem egészen egyharmadhoz képest, 2020-ra a Bundesbank páncéltermeibe kerüljön, nyilatkozta a bank.
A lépés részeként a Banque de France párizsi páncéltermében őrzött 374 tonna egészét hazaszállítják, ami a teljes készlet 11 százaléka. A Bundesbank illetékesei sietve hozzátették, hogy a döntésnek semmi köze a franciákba vetett bizalom esetleges megrendüléséhez. Ehelyett a döntést azzal indokolták, hogy a két ország most már közös valutát használ, így már nincs szükség biztosítékra az árfolyameltérések fedezetéül.
A bejelentést a szokásos politikai nyilatkozatok kísérték, kihangsúlyozva, hogy a német döntést nem az amerikai Fed vagy a francia központi bank iránti bizalomhiány motiválta, az üzenet azonban így is egyértelmű: Németország látja az írást a falon és biztonságban akarja tudni saját aranyát.
Ne felejtsük el, hogy Németország az elmúlt két év java részét a pénzügyi káoszra való felkészüléssel töltötte. 2011 ősze óta a következő intézkedéseket hozta:
  1. Új törvényeket fogadott el, amelyek lehetővé teszik Németország kilépését az eurózónából, az EU tagság megőrzése mellett.
  2. 480 milliárd euró előirányzásával felfrissítette a Különleges Pénzügyi Piaci Stabilitási Alapot (SoFFin), és egyúttal utat biztosított a német bankok számára, hogy megszabadulhassanak eurózónabeli kötvényeiktől, amennyiben ez szükségessé válik.
  3. Olyan reformokat vezetett be, amelyek lehetővé teszik, hogy szükség esetén akár 30 napra lezárják a német határokat (hogy az emberek és a tőke ne hagyhassa el az országot).
  4. Létrehoztak egy munkacsoportot, hogy felmérje egy esetleges görög kilépés, valamint egy esetleges francia összeomlás gazdasági hatásait.
  5. Franciaországban őrzött teljes aranytartalékát és az Egyesült Államokban lévő készletek egy részét hazaszállíttatja.
Ezek igazolható tények, amikről a nyugati média nem szeret beszélni, pedig a pontok összekötése már nem is olyan nehéz: Németország olyan tartalékterveket léptet életbe, amelyek segítségével tűzfalat húznak saját pénzrendszerük köré, az EU esetleges összeomlása esetére.
Végezetül pedig érdemes megemlíteni milyen drámai mértékben romlott a világ központi bankjai közötti kapcsolat.
A válság 2008-as kirobbanása óta a világ központi bankjai összesen 10.000 milliárd dollárt pumpáltak a globális pénzrendszerbe. Minden fontos központi bank, Németországtól az Egyesült Államokon keresztül egészen Kínáig le akarja értékelni saját valutáját az export élénkítése és az adósságterhek csökkentése érdekében (még Kína is több mint 200 százalékos GDP arányos adóssággal küzd, a valós adatok szerint).
Ez a leértékelési verseny vezetett a világ központi bankjai közötti feszültség erősödéséhez. Ezt soha nem fogjuk saját szájukból hallani, hiszen minden központi bank elsődleges feladata az lenne, hogy erősítse a rendszerbe vetett bizalmat.
A látszólagos jó szándék és az időnkénti szükségszerű összehangolt intézkedések vékony máza alatt azonban egyre kézzelfoghatóbb a feszültség. A dollár minden egyes leértékelése felveri az euró árfolyamát, ami árt a német exportnak és felbőszíti a Bundesbankot.
A Bundesbank tavaly ősszel már leadott egy figyelmeztető lövést, amikor bejelentette, hogy auditálni fogja a New Yorki Fednél letétbe helyezett aranykészletét. Aki nem tudná, még soha egyetlen nagy pénzügyi importőr sem kérdőjelezte meg a Fed megbízhatóságát. Az őszi bejelentéskor pedig Németország még csak nem is utalt arra, hogy az aranyat el is akarná szállíttatni.
Visszatérve a jelenhez pedig azt látjuk, hogy Németország nemcsak auditálta és ellenőrizte a Fednél letétbe helyezett aranykészleteit, hanem haza is akarja vinni. Egyszerűen fogalmazva ezzel Németország azt mondta, hogy A) nem bízik a Fedben és B) elege van az eddigi játszadozásból.
Az idő előrehaladtával a helyzet valószínűleg tovább romlik. Maga a tény, hogy Németország teljes franciaországi aranykészletét hazaszállítja, nem sok jót ígér a francia-német kapcsolatok szempontjából, főleg ha a helyzet egyéb tekintetben is éleződik. Nem mintha Európa arról lenne híres, hogy az egyes államok jól kijönnek egymással…






Miért szállíttatta el aranytartaléka kétharmadát a Bundesbank Londonból?



Forrás: Zerohedge.com




Három napja érkezett a hír arról, hogy a német számvevőszék felszólította a központi bank szerepét betöltő Bundesbankot, hogy ellenőrizze a hivatalos iratok szerint 3396 tonnát kitevő, New Yorkban, Londonban és Párizsban tárolt, offshore aranytartalékát. Kérte ugyanakkor 150 tonna arany három éven belüli hazaszállítását, hogy ellenőrizhesse az aranywolfram minőségét.
A londoni Telegraph cikkében megjelent legújabb fejlemények szerint ugyanez a Bundesbank, ami annyi fejfájást okoz a csődbe jutott államoknak, az igazi fedezettel rendelkező pénzzel kapcsolatos fixa ideájával, úgy döntött, hogy önként lehívja a Bank of England-nál letétbe helyezett aranykészletének kétharmadát. A Telegraph által közzétett bizalmas jelentés szerint a Bundesbank még 2000-ben és 2001-ben 940 tonna aranyat követelt vissza a Bank of England-nál tartott 1440 tonnás készletéből a „túlságosan drága tárolási díjra” hivatkozva, ami elég nevetségesen hangzik. A hír megdöbbentette az aranyveteránokat. Mi lehet az oka a lépésnek?
Ambrose Evans-Pritchard a következő elmélettel szolgált:
Az elmozdulás éppen akkor indult, amikor az euró a leggyengébb szinten állt a dollárhoz képest, ugyanakkor egybeesett azzal az időszakkal, amikor a Bank of England, Gordon Brown utasítására, Nagy-Britannia aranykészletének jelentős részét eladta, méghozzá a legalacsonyabb piaci áron.
Peter Hambro, a Petropavlovsk aranybánya elnöke, azt mondta, hogy a Bundesbank önvédelemből hívhatta vissza aranykészletét, mivel a jelek szerint nem allokált arannyalrendelkezett Londonban. „Lehet, hogy úgy gondolták, a Bank of England túl sok aranyat kölcsönzött ki és jobbnak látták hazavinni a készleteket. Ez az azonosítás miatt van. Lehetséges-e egyáltalán az embernek azonosítania saját allokált aranyát, vagy a tulajdonos nem egyéb, mint egy fémszámlával rendelkező általános hitelező?”
A „Hozzák vissza az aranyunkat” elnevezésű német civil kampányszervezet és amerikai szövetségese, a Trösztellenes Arany Bizottság azt állítják, hogy a hivatalos adatoknak nem lehet hinni. Szerintük a központi bankok aranykészleteik jelentős részét kiadták hitelre vagy shortolták.
Az üzenetet átvették a német törvényhozók is. „Minden aranyat haza kell hozni: pont a jelenlegi válságban van a legnagyobb szükségünk aranykészleteinkre,” mondta Heinz-Peter Haustein, a német Szabaddemokrata Párt (FDP) képviselője.
A spekulációktól függetlenül, nem titok, hogy sok ember szerint a központi bankok és a központi bankok bankjai (például a Nemzetközi Fizetések Bankja, BIS), rég kiadták aranykészleteiket hitelre, legtöbb esetben a rövidtávú fizikai aranykövetelések megerősítéseként, a megnövekedett kereslet miatt, ami általában a likviditáshiány kísérőjelensége (amikor igazán megmutatkozik az arany, mint valós monetáris fedezet értéke).
A probléma egy ilyen újrazálogosítási sémánál akkor jelentkezik, amikor a másik fél hirtelen fizetésképtelenné válik, hiszen azóta az aranyat már ismét újrazálogosították és már senki sem tudja, hogy kié is az arany valójában. Ez akkor válik különösen komoly gonddá, ha a fedezeti láncban az egyik fél csődbe megy, mint ahogy ezt az MF Global esetében tavaly láthattuk. Ilyenkor elindulnak a perek, hogy megállapítsák kinek hol az aranya. Mondani sem kell, hogy az MF Global esetében pont londoni leányvállalatuk volt a ludas az újrazálogosítási láncban (mert egyedül Londonban nem volt megszabva fedezeti határérték az újrazálogosításra). Amint elindultak a követelések a fizikai leszállításra, nem tudták az adott sorozatszámú XYZ aranytömböt lokalizálni.
A másik variáció, hogy a Bundesbank előre látta az európai merkantilista kísérlet bukását és esze ágában nem volt legértékesebb eszközét a bankár oligarchák kezében hagyni, amelyik mindent megtenne, hogy megszerezhesse a készleteket, ha egyszer a dominók elindulnak. A Bundesbank tagadásnak éppen nem nevezhető cáfolata is ezt erősíti:
A Bundesbank azt nyilatkozta, hogy teljes bizalommal viseltetik a kezelők „integritása és függetlensége” iránt, valamint, hogy minden évben megkapták a részletes elszámolást. Ugyanakkor utalt arra, hogy további lépéseket tesz tartalékai védelmében. „Ennek része lehet a készletek egy részének relokációja,” nyilatkozta a bank.
Amit egyik fél sem mondott ki, hogy Németország semmi rosszat nem tett, csupán követeli, ami jogosan az övé.
A dolog lényege, hogy egy globalizált rendszerben, ahol minden szuverén entitás egyre inkább alárendeltje a globalizált „egész” hitelteremtő hatalmának, mindenkinek az Új Világrend ajtaja elé kell helyeznie szuverén függetlenségét, mielőtt átlépi a küszöböt.
Végtére is egy globalizált rendszer csak így képes egy végtelen, értékpapír-fedezetű kötelezettség felhőt fenntartani, amelyen most mindannyian bináris pehelyként lebegünk. Egy olyan rendszert, ami lehetővé teszi az azonnali tőkeáramlást, a monetáris felcserélhetőséget, garantálja a szuverén kötvények folyamatos áramlását (amíg senki nem mer kiszállni a rendszerből), és amiben minden biztosíték egy újrazálogosított zálog… természetesen a közjó érdekében. Mindez igaz volt a Bundesbank fenti lépéséig.
Tulajdonképpen ennyi a történet, mert bár a Bundesbank azt tette, amihez minden joga megvolt, mégis áthágta a modern monetáris rendszer kardinális szabályát: miszerint egy szuverén hatalom soha nem helyezheti saját embereit a globális vállalati-társadalmi-banki oligarchák fölé, akik mindig minden kemény (és egyéb) eszközt maguknak akarnak, akár azonnal, a rendszer biztosítékaként, beleértve a világ GDP-jének 20-szorosát képviselő közel 1 billiárd (1015) dollár értékű derivatívákat is. Mellesleg ezért van a világ állandóan egyetlen karnyújtásnyira a teljes monetáris (és kereskedelmi) paralízistől, ahogyan azt a Lehman-csőd utáni káoszból és a Fed intézkedéseiből olyan nyilvánvalóan láthattuk.
Szinte biztos, hogy a Bundesbank intézkedéseinek semmilyen hatása nem lesz, mert ha túl sokat foglalkoznának vele, esetleg kiderülne, hogy melyik ország lesz az első áldozat, amikor átszakad a gát. Amikor ugyanis ez megtörténik, márpedig előbb-utóbb megfog, minden egyes bank, vállalat és személy keresni fogja Londonban, New Yorkban, Párizsban vagy valamelyik szimpatikus helyi bank páncéltermében tárolt allokált aranyát, de csak a hűlt helyét, illetve humorosan megfogalmazott tartozási elismervényeket talál majd az aranytömbök helyett.




Európa vakon halad az összeomlás felé, figyelmeztetnek vezető közgazdászok



Forrás: Telegraph.co.uk



Az euró rendszer használhatatlanná vált és drasztikus változtatások hiányában a teljes összeomlás felé tart, „kiszámíthatatlan gazdasági veszteségeket és emberi szenvedést eredményezve,” figyelmeztetnek vezető közgazdászok

Európa „vakon halad a katasztrófa felé” figyelmeztet 17 szakértő, akik az elmúlt hetek során arra hívták fel a figyelmet, hogy „a fő adós országokban a helyzet drasztikusan romlott.”
Az emberek egyre inkább azt érzik, hogy a jelenlegi válságnak soha nem lesz vége, semmi sem állíthatja meg a dominókat. Ennek véget kell vetni. Az utolsó dominó, Spanyolország, napokra van a likviditási válságtól,” mondják a közgazdászok. A szóban forgó szakértők között van a Német Közgazdászok Tanácsának két tagja és a London School of Economics két vezető euró szakértője is. Valamennyien az euró támogatói.
A drámai helyzet okozója az eurózóna rendszer, ami jelen szerkezetében teljességgel működésképtelen. Az ok, a rendszer teljes összeomlása,” mondják a közgazdászok.
[Időkjelei: Azzal a különbséggel, hogy az összeomlást minden jel szerint eleve ésszándékosan programozták a rendszerbe, hogy helyére idővel egy még nagyobb, totalitárius rendszer léphessen.]
Valamennyi európai nemzet, amelyik részt vett a hibás rendszer tervezésében felelős a kialakult helyzet orvoslásáért. Közös válasz hiányában az euró megszűnése elkerülhetetlen,” írják az Új Gazdasági Gondolkodás Intézet számára közösen készített jelentésben.
A figyelmeztetés azután érkezett, hogy a spanyol fejlemények hatására veszélyes szintre emelkedtek az olasz hitelkiadások. Az olasz értékpapírok árfolyama mondhatni szabadesésben van, amióta egyértelművé vált, hogy a júniusi EU csúcs nem volt képes megtörni az omladozó bankok és szuverén államok közötti kölcsönhatást.
A válság gellert kapott és most Németország felé halad, ahol a júliusi PMI termelési index hároméves mélypontra esett. Ott tartunk, hogy már Németország hitelképességét is megkérdőjelezik.
Kedden az amerikai kötvényóriás PIMCO közölte, hogy folytatja a német kötvénypiacról történő kivonulását, miután a Moody’s negatívra rontotta Németország, Hollandia és Luxemburg AAA hitelbesorolásának kilátását. „További leminősítésre számítunk,” nyilatkozta a csoport.
A Moody’s arra figyelmeztet, hogy a görög kilépés, valamint a spanyol és olasz helyzet utóhatásai és a német bankok tetemes kitettsége a legrosszabb helyzetű eurózóna tagországokban „sokkot eredményezhetnek” Németországban. A figyelmeztetés nem volt azonnali hatással a német hitelpiacokra.
A Moody’s az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (ESFS), tehát Európa mentőalapjának kilátását is stabilról negatívra rontotta kedden.
A 17 szakértő szerint a bajt egy végső hitelező intézmény létrehozásával lehetne azonnal orvosolni, ami ütközőként szolgálna a kötvénypiacok számára. Ezt az EKB mobilizálásával vagy az Európai Stabilitási Mechanizmus bankká alakításával lehetne elérni, hogy az így kölcsönt vehessen fel az Európai Központi Banktól.
A javaslat a Német Szakértői Tanács által felvázolt terven alapul. Minden ország a Maastrichti 60%-os GDP arányos adósságplafon feletti adóssága összegével járulna hozzá az alaphoz. Minden ország maga felelne saját adósságáért, de azért lehetősége lenne kölcsönt felvenni közös kötvények formájában. Más szóval Németország hitelkártyájával fizetné a hiányzó összeget.
Az adósságot 20 év alatt kellene visszafizetni, ami alatt minden ország köteles lenne valuta, arany és egyéb tartalékokat képezni a veszteségek fedezetére. Ez a fiskális unió ellentéte: az eurózóna visszatérne a fiskális szuverenitáshoz és mivel a kötelezettségek rögzítettek lennének, az alap pedig önkiegyenlítő, a felállás nem lenne ellentétben a német alkotmánnyal.
A szerzők szerint egy ilyen lépés „megváltoztatná a játékot”. Igaz, hogy Németországnak sokba kerülne, de még mindig nagyságrendekkel kevesebbe, mint minden más alternatíva esetén. A Német Szakértői Tanács szerint az ország 3000 milliárd eurós kárt könyvelne el, amennyiben a monetáris unió szétesik.  Ezt az összeget az euró-szkeptikusok igencsak vitatják.
A keményvonalas német politikusoknak szánt burkolt kritikaként, a szakértők elmondták, hogy a válság gyökere az elmúlt évtized féktelen tőkeáramlásai okozta fellendülés-válság hullámvasút, nem pedig gondatlan nemzetek kötelességmulasztó viselkedése volt. „Az egyes országok ellen kimért büntetések mértéke nem tükrözi hűen a büntetést elszenvedő nemzetek felelősségének arányát,” írják.
Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy a jelenlegi irányvonal fenntarthatatlan. Az egyre mélyülő válság „alapjaiban rázza meg a deficittel küzdő országok egész társadalmi szerkezetét”.
Mivel a megoldásnak még csak az árnyéka sem látható, a negatív hatás mind az adós, mind pedig a hitelező országokban érezhető. A kérdés csupán az, hogy az északi vagy a déli államoknál telik be a pohár először.









Irányított történelem a világkormányért





Forrás: The Daily Bell


Az EU-ból egyre bizarrabb hírek érkeznek. Múlt héten szerdán, londoni látogatása előtt, aminek célja David Cameron meggyőzése volt, hogy az EU-nak szüksége van Nagy-Britanniára, Angela Merkel a következőket mondta az Európai Parlamentben: „Természetesen az Európai Bizottság egy napon kormánnyá alakul majd, aminek az Európa Tanács lesz a második kamarája, több hatalmat biztosítva az Európai Parlament számára, de jelenleg az euróra kell koncentrálnunk és időt kell adnunk az embereknek, hogy elfogadják az irányt.” Más szóval az EU továbbra is jó úton halad egy „Európai kormány” felállítása felé, amit Jacques Delors már 1989-ben büszkén hirdetett, és amire Margaret Thatcher „Nem, nem, nem!” felkiáltással reagált. – UK Telegraph
A Telegraph cikke néhány nagyon fontos megállapítást tartalmaz. Először is rámutat az EU egyik legfontosabb célkitűzésére. Angela Merkel, egy vélt őszinteségi rohamban kimondta, ami az EU politikáját figyelemmel kísérők számára eddig is egyértelmű volt: az EU-t azért hozták létre, hogy majdan egy birodalommá alakuljon.
Daily Bell néhány nappal ezelőtt is hasonlókról írt:
Az EU „jóindulatú válsága” irányíthatatlanná vált. Európa azt remélte, hogy a vészhelyzetek megerősítik az egységet, de ez a mostani inkább darabokra szakítja. Jean Monnet, az egységes „Európa” fokozatos felépítése mögött álló szervezőzseni, már 1957-ben megmondta, hogy a „végcélként szolgáló politikai egységet” csakis monetáris és gazdasági egységen keresztül lehet kialakítani. Nincsenek előre felvázolt elképzelések,” írta, „csupán lehetőségek, amiket meg kell várnunk.”
1970-ben a Werner jelentés leírta, hogy a politikai egységhez monetáris unió kell. 78-ban azonban egy másik, az Európai Bizottság számára Sir Donald McDougall által írt jelentés arra figyelmeztetett, hogy az egységes valutát meggondolatlanság lenne létrehozni egy komoly hatalommal bíró európai kormány felállítása előtt, ami jogosult adókat kivetni és a forrásokat a gazdagabb államoktól a szegényebbekhez átcsoportosítani.
A 80-as években Jacques Delors úgy döntött, figyelmen kívül hagyja a McDougall jelentés figyelmeztetését az egységes valuta előfeltételeit illetően. Tudta, hogy a fiskális egység még korai lenne, de arra gondolt, hogy az egységes valuta létrehozása megteremtené azt a nyomást, amiből végül csak a fiskális egység tűnne az egyedüli kiútnak.
Akkoriban az EU kísérletet, különösen az eurót, „a cinizmus gyakorlatának” neveztük. Az volt az elképzelés, hogy bevezetünk egy valutauniót, ami, magyaráztuk, „összeomlana, és ezáltal elhozná a teljes politikai egységet. Először jön a gazdasági baj, majd a politikai megváltás.Százmilliók váltották nemzeti valutájukat a bukásra tervezett euróra. Az Eurónak az volt a feladata, hogy elbukjon.
A fentiek ismét megerősítik a történelem és a jelenlegi „szuverén” válság – amit egyes EU képviselők egymás között nyilván „lehetőségként” emlegetnek – irányított természetét.
Miért pont egy szuverén válság lett ez a lehetőség? Mert ezt a legkönnyebb irányítani. Így működik a világ. A Világbank milliárdokat ad kölcsön a korrupt kormányoknak, majd jön az IMF a „megszorításaival”, magasabb adókkal, a szolgáltatások, támogatások csökkentésével és a privatizációval.
A nyugati uralomnak ezt a dupla ágyúlövését megtapasztalta a fejlődő világ is. Ami szokatlan, hogy most ugyanezt a taktikát egy első világbeli kontinensre, Európára alkalmazzák.
Ezen nem kell meglepődni, hiszen a cél az volt, hogy először kipróbálják és finomra hangolják a receptet a fejlődő országokon, ahol reményeik szerint senki sem veszi észre, hogy mi történik, mielőtt bevetnék a nyugat ellen. Nem lehet elégszer ismételni: a bankárok nem idióták. A banki döntéshozók nem vártak azonnali megtérülést.
Érdemes elgondolkozni Merkel megfogalmazásán. Minden jel szerint úgy gondolja, hogy már nincs rejtegetni valója. Nyíltan kimondja, hogy mindezt régóta tervezik. A folyamat megállíthatatlanul halad előre és valószínűleg ez a hirtelen őszinteség oka.
A Portugáliának, Spanyolországnak, Görögországnak, stb. adott milliárdok csupán gyengén álcázott kenőpénzek. Görögországban például jelenleg is folyik egy per egy neves riporter és a görög „hatalom” között. A riporter bűne, hogy nyilvánosságra hozta azoknak a görög politikusoknak a nevét, akik svájci bankszámlával rendelkeznek. Ez sem meglepő. Amikor egy európai politikus kísértést érez, hogy beszóljon az eurokratáknak, két variáció lehetséges: vagy szürkeöltönyös látogatói érkeznek egy svájci bankszámla nyitásához szükséges papírokkal vagy lejárató kampány áldozatává válik. A nevezett újságíró 2000 görög bankszámla tulajdonos nevét hozta nyilvánosságra.
Természetesen David Cameront sem kell félteni. Angela Merkelhez hasonlóan, ő is pontosan tudja, hogy mi folyik, hiszen mindketten a banki elitnek dolgoznak, ami a társadalom legfelsőbb rétegeit immár teljesen behálózva, egy világkormány felállítását tűzte ki céljául.
Az oktatás, a politika, a katonaság, az agytrösztök, a főáramú média, a modern civilizáció minden területe az irányításuk alatt áll és egyetlen célt szolgál. A kivitelezési mechanizmus maga az irányított történelem, a finanszírozást a központi banki monopólium szolgáltatja, a stratégia pedig a merkantilizmus.
Szeretnénk, ha mindenki értené, semmi misztikus nincs jelenlegi paradigmánkban, hiszen az elit tetteit is lehet elemezni. El kell fogadni, hogy létezik egy hatalmi elit, ami a világkormány felé tereli a világot, miközben aprólékos gonddal ügyel az egyes „katasztrófák” részleteire. Nem kristálygömbből olvassuk ki a jövőt, csupán eltökélt szándékunk, hogy önámítás nélkül szemléljük az előttünk folyó eseményeket és az Internet erre egyelőre kiváló lehetőséget biztosít.






Az euró hanyatlása egy hosszú távú világuralmi terv része




Forrás: Global Research


Az európai vezetők erőfeszítései, ennek a rengeteg egymástól annyira különböző országnak a beleerőltetésére egy merev pénzügyi ketrecbe, eleve kudarcra van ítélve. Ez azonban a globális világvaluta bevezetésére kialakított hosszú távú terv része, ami semmi egyébre nem jó, minthogy még több nyomort hozzon a hétköznapi embernek.
Egyre többen gondolkoznak el azon, hogy „Vajon hová tették az európaiak az eszüket, amikor elfogadták az egységes európai valutát?”
Prokrusztész a görög mitológiában Poszeidón fia volt, aki áldozatait az ágyába fektette, és megkínozta: Ha áldozata nagytermetű volt és kilógott az ágyból, akkor levágott belőle, hogy éppen beleférjen. Ha alacsony volt, akkor addig nyújtotta, míg az ággyal azonos hosszúságú nem lett.
A „mindenkinek egyméret” ókori története úgy tűnik visszatért a XXI. században, ahol az európaiakat sikerült rávenni, hogy magukra vállalják ezt az égbekiáltóan ellentmondásos koncepciót, amit ma eurónak hívunk.
A franciák és németek által kitalált, az angolok által bojkottált, a svájciak által lenézett, a németek által kezelt és a többiek által elfogadott közös valuta nem más, mint a boldog tudatlanság mintaképe, ami most végre ledobta álarcát, hogy mindenki megláthassa ocsmány képét: egy lehetetlen mechanizmust, ami kizárólag az elit bankároknak kedvez, minden dolgozónak pedig nagyon rossz.
Ez az álarc egészen mostanáig képes volt elfedni az óriási és szinte mindenre kiterjedő ellentmondásokat: a 17 eurózóna tagállam relatív méretét, erősségeit, profilját, életstílusát, történelmét, gazdasági tulajdonságait, munkaügyi politikáját, nyugdíjrendszerét, iparát, emberi és természeti erőforrásait, Németországgal és Franciaországgal az egyik, Görögországgal, Portugáliával és Írországgal a másik oldalon.
Nem először mondjuk, hogy az euró szavatossági ideje hamarosan lejár. A 10 évvel ezelőtti születésekor segédkező eurokraták talán kicsit hosszabb életet reméltek számára, esetleg abban bíztak, hogy megéri a felnőttkort. Azt azonban a kezdetektől tudták, hogy egyszer meg kell halnia, hiszen éppen ecélból hozták létre.
Az euró ugyanis nem a végcél, hanem egy átmenet, mondhatni híd a sokkal ambiciózusabb globális valutához, amit a hatalmi elit által irányított globális központi bank hivatott majd kiadni, amikor eljön az ideje.
A probléma, amivel szembenézünk, hogy a 2008-ban Európát ért pénzügyi hullámverés mára egy igazi pénzügyi cunamivá dagadt, ami az egész euró rendszert elsöpörheti és ez még csak a bajok kezdete.
A mai euró probléma a különböző szuverén gondok egyik variánsa, mivel amikor egy ország vezetői úgy döntenek, hogy felelőtlenül átengedik országuk szuverenitását vagy annak egy részét, legyen az monetáris, politikai, pénzügyi, gazdasági, igazságügyi vagy katonai, jobban teszik, ha átgondolják, mit tesznek, és mik lehetnek tetteik közép és hosszú távú következményei.
A nemzeti szuverenitás átengedése azt jelenti, hogy valaki más, valahol máshol hozza majd meg az országra vonatkozó döntéseket más emberek érdekei alapján. Amíg az érdekek egyeznek nincs gond, de amint a felek érdekei eltérnek egymástól hatalmi harc alakul ki. A hatalmi harcokban pedig egyetlen közös tényező van minden esetben: az erősebb győz.
Az eurózónában óriási hatalmi harc alakult ki. Vajon ki fog győzni? Ki fogja ráerőltetni a követendő politikát a másikra? Németország Görögországra vagy fordítva? Franciaország Portugáliára vagy fordítva? Nagy-Britannia vagy Spanyolország? Németország vagy Olaszország?
Ez pedig csupán a nyilvánosság számára is látható frontvonal. Ott van még az árnyaltabb, kevesebb médiafigyelmet kapó magánfront, ahol az igazi globális hatalmi döntések születnek.
Olaszország új miniszterelnöke, Mario Monti vajon az olasz nép érdekei szerint hozza majd döntéseit vagy az Európában egyébként is általa elnökölt Trilaterális Bizottságban ülő mega-bankároknak engedelmeskedik? Ugyanezt a kérdést feltehetjük az új görög miniszterelnök, Lucas Papademos esetében is, aki szintén tagja a Trilaterális Bizottságnak. De akkor már ne hagyjuk ki a többi EU kormányt sem, ahol az igazi hatalom szintén a Trilaterális Bizottsági, Bilderberg, Világgazdasági Fórum és Chatham House tag bankárok, iparmágnások és médiacárok kezében van.
A globális elit mindent megtesz annak érdekében, hogy az euró minél tovább megmaradhasson a majdani világvaluta féle vezető úton, ami előbb-utóbb az euró és a dollár helyébe lép. Ehhez hozzátartozik mindkét valuta irányított összeomlása is, miközben teljes erővel épül a „globális dollár” vagy valami hasonló új ellentmondásos pénznem irányába vezető sárgaköves út.
Az amerikai dollár összeomlását nem lesz nehéz kivitelezni: nem kell hozzá egyéb, mint felszólítani a fővonalas médiát, hogy kihirdesse a dollár hiperinflációját és a király meztelenségét mindenki beismeri.
Vajon itt tartunk már? Talán még nem. Abban biztosak lehetünk, hogy addig lesz még néhány mentőintézkedés, egy-két pénzügyi kemoterápia az euró és a bankok megmentése érdekében, bár láthattuk, hogy egyiket sem lehet megmenteni, csak inkább valahogy mesterségesen életben tartani.
Kérdésem tehát a görögök, olaszok, spanyolok, portugálok, írek, de még a franciák és a németek számára is a következő: Engedelmeskedtek Prokrusztész felszólításának és lefekszetek Brüsszelben felállított ágyára?









Ki irányítja a világot?



Elképzelhető, hogy a globális elit néhány hihetetlenül gazdag tagja a színfalak mögül irányítja az egész világot? Sokan (az egészségesen gondolkozó emberek közül) úgy gondolják, hogy a pénz a tranzakciók leegyszerűsítésére kitalált hasznos eszköz, az igazság azonban az, hogy a pénzt leginkább a tömegek irányítására és a hatalom megszerzésére használják. A világ egy neofeudalista korba lépett, ahol az ultra gazdagok rángatják a madzagot. Amikor ultra gazdagokról beszélünk, ne olyan emberekre gondoljunk, akik néhány millió dollárral rendelkeznek. Olyanokról van szó, akik könnyűszerrel megvásárolhatják az USA teljes évi össztermékét és még mindig marad nekik annyi, hogy a teljes amerikai államadósságot is visszafizessék.
Ebben a neofeudális rendszerben mi csak adósrabszolgák vagyunk és ebbe kormányaink is beletartoznak. Mindenki fuldoklik az adósságtól, kivéve a nagyon gazdagokat, akik egyre gazdagabbak és vagyonuk egy részét arra használják, hogy még nagyobb hatalmat szerezzenek a nemzetek felett. Ezeknek az embereknek a tulajdonában van szinte minden nagybank és nagyvállalat a világon. Titkos társaságok és fedőszervezetek egész hálózatát használják céljaik elérésére és tagjaik sakkban tartására. Ők határozzák meg, hogy az emberek többsége miként tekintsen a világra, hiszen a legtöbb médium és az oktatási rendszer is az ő tulajdonuk. Ők finanszírozzák a legtöbb politikai kampányt és hatalmas befolyással rendelkeznek az ENSZ-hez, az IMF-hez, a Világbankhoz és a Kereskedelmi Világszervezethez hasonló nemzetközi szervezetekben. Néhány lépés távolságról szemlélve az összképet nem kétség, hogy ki irányítja a világot, csak sajnos sokan nem hajlandók szembenézni az igazsággal.
Ezek a nagyon gazdag emberek nem szaladgálnak a helyi bankba, hogy betegyék a pénzüket, hanem olyan helyen tartják, ahol nem kell adózniuk utána, mint például a Kajmán-szigeteken. Egy tavaly nyári jelentés szerint a globális elit összesen 32.000 milliárd dollárral rendelkezik offshore bankokban szerte a világon.
Az USA GDP-je 2011-ben 15.000 milliárd dollár volt (Magyarországé 198,1 milliárd dollár), államadóssága pedig hozzávetőleg 16.000 milliárd dollár, tehát a két érték még együtt sem éri el a 32.000 milliárdot, ráadásul ebben az összegben nincs benne az elit hihetetlen értékű ingatlanvagyona, aranykészletei vagy műkincsei.
Huffington Post a következőket írja:
A gazdag családok úgy 32.000 milliárd dollár rejtett vagyonnal rendelkeznek offshore adóparadicsomokban, ami 280 milliárd dollár adókiesést jelent az államnak, áll egy nemrég kiadott tanulmányban.
A tanulmány szerint a globális magánvagyon, a nem anyagi vagyon, mint például az ingatlanok, az arany, a jachtok vagy versenylovak nélkül, 21.000 és 32.000 milliárd dollárra tehető. A kutatást az adóparadicsomok ellen harcoló Adóigazság Hálózat számára James Henry, a McKinsey & Co. volt közgazdásza készítette. Az általa felhasznált adatok a Világbanktól, az IMF-től az ENSZ-től és a központi bankoktól származnak.
Ne felejtsük el, hogy az elit nemcsak sok pénzzel rendelkezik, hanem minden nagybank és nagyvállalat is az ő tulajdonuk.
Több cikk is beszámolt a svájci Federal Institute of Technology által végzett tanulmányról, amelyből kiderül, hogy tulajdonképpen 147, egymással szoros kapcsolatban álló cég tulajdonában van a világ nagyvállalatainak 40 százaléka:
A Zürichi Egyetem által végzett kutatás „bebizonyította”, hogy egy bizonyos cégekből, főleg bankokból álló csoport óriási hatalommal rendelkezik a világ gazdasága felett. A tanulmány a világ 43 060 transznacionális vállalatát és az azok közötti tulajdonosi hálózatot vizsgálta. Ennek alapján felállították a globális gazdaság magját alkotó 1318 vállalatot feltüntető „térképet”.
A kutatás megállapította, hogy a csoporton belül 147 vállalat egy szuper-egységet alkot, ami a csoport vagyonának 40%-a felett rendelkezik. Valamennyien tulajdonosai egymás cégei egy részének vagy teljes egészének. Ezek közül a legtöbb bank, a legnagyobb 20 között a Barclays és a Goldman Sachs is szerepel.
Az alábbi 25 bank és vállalat alkotja ennek a szuper-entitásnak a magját:
Az elit szeret összetett tulajdoni hálózatok mögé bújni, de az összefonódásokból egyértelműen látszik, hogy tulajdonképpen minden Fortune 500 cég az ő tulajdonukban áll. Sajnos hatalmas befolyással bírnak a világ felett és ez ráadásul nem is új keletű dolog.
Érdekességképpen, John F. Hylan, New York City polgármestere a következőket mondta egy1922-es beszéd során:
A köztársaság igazi ellensége a láthatatlan kormány, ami hatalmas polipként terjeszti ki nyálkás karjait városaink, tagállamaink és nemzetünk felett. De hagyjuk az általánosságokat! Kimondom, hogy ennek a polipnak a feje a Rockefeller-Standard Olajvállalat érdekeltségi köre és a hatalmas bankházak kis csoportja, akiket általában csak nemzetközi bankárokként emlegetünk. Ezeknek a nagyhatalmú bankároknak a zárt társasága irányítja az egész amerikai kormányt saját önző érdekeik szolgálatában.
Ők irányítják mindkét pártot, ők írják a politikai platformokat, készítenek bábokat a pártvezetőkből, kihasználva a magáncégeket és minden és bármilyen eszközt, hogy a közhivatalokba kizárólag olyan emberek kerüljenek, akik mindent megtesznek, amit a korrupt nagyvállalatok diktálnak.
Ezek a nemzetközi bankárok és a Rockefeller-Standard Olaj érdekeltségek irányítják a legtöbb újságot és magazint ebben az országban, a különböző rovatokat arra használva, hogy engedelmességre bírják vagy hivatalukból kiüssék azokat a politikusokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni a láthatatlan kormányt alkotó korrupt klikkeknek. Ez a kormány a saját maga által létrehozott függöny mögül tevékenykedik és ellopja országunk végrehajtó hivatalait, törvényhozó testületeit, iskoláit, bíróságait, újságjait és a lakosság védelmében létrehozott valamennyi hivatalt.
Ezek a nemzetközi bankárok hozták létre a világ központi bankjait (a Federal Reserve bankot beleértve), amelyeket arra használnak, hogy a világ kormányait adósságcsapdába csalják. Az államadósság a legjobb eszköz arra, hogy „törvényesen” pénz vegyenek el tőlünk, hogy azután a kormánynak adják, ahonnan pedig a gazdag elit zsebébe vándorol.
Ma a kongresszusi képviselők vagy az elnök soha nem kritizálják a Federal Reserve Bankot, de a múltban még akadt néhány bátor politikus, aki ki mert állni ellene. Az alábbiakban például Louis T. McFadden képviselő 1932. június 10-én a Képviselőházban mondott felszólalásából olvashatunk részletet:
Tisztelt elnök Úr! Ebben az országban vannak a világtörténelem legkorruptabb intézményei. A Federal Reserve Bizottságra és a Federal Reserve bankokra gondolok. A Federal Reserve Bizottság, ami egy kormánybizottság, már annyi pénzt csalt ki az amerikai kormánytól és az amerikai néptől, amiből vissza lehetett volna fizetni az államadósságot. A Federal Reserve Bizottság romboló munkája és bűnei olyan sokba kerültek már az országnak, hogy abból ezt az adósságot többször is ki lehetett volna fizetni. Ez a gonosz intézmény elszegényítette az Egyesült Államok népét, csődbe juttatta saját magát és tulajdonképpen a kormányt is. Ezt a működését szabályozó törvények hibáin keresztül és a törvények helytelen alkalmazásával valamint az őt irányító pénzkeselyűk korrupt eljárásaival érte el.
Sokan még mindig azt hiszik, hogy a Federal Reserve (jelentése: szövetségi tartalék) egy szövetségi hivatal. A factcheck.org a következőket írja róla:
A 12 regionális Federal Reserve Bank részvényesei a Federal Reserve rendszeren belüli magántulajdonban lévő bankok. Ezek közé tartoznak országos (a szövetségi kormány engedélyét élvező) bankok és a hozzájuk csatlakozni kívánó, állami engedéllyel rendelkező bankok, akik megfelelnek bizonyos követelményeknek. Az ország több mint 8000 bankjának körülbelül 38%-a része ennek a rendszernek, így ezeknek a Fed a tulajdonosa.
A Fed alapjául szolgáló Wall Street-it bankok tulajdonviszonyait vizsgáló kutatók azt találták, hogy ugyanazok a nevek bukkannak elő minden esetben: a Rockefellerek, Rothschildok, Warburgok, a Lazards és Schiffs családok és az európai királyi családok.
Ezek a gazdag nemzetközi bankárok azonban nem elégedtek meg egyetlen országgal. Céljuk egy általuk irányított globális pénzrendszer kialakítása volt. Carroll Quigley, a Georgetown Egyetem történelemprofesszora a következőket írta:
A pénzügyi kapitalizmus erőinek egy másik messze nyúló célja is volt, ami nem kevesebb, mint létrehozni a pénzügyi hatalom magánkézben lévő globális rendszerét, ami minden ország politikai rendszere és a teljes világgazdaság felett is hatalmat gyakorolhat. A tervek szerint ezt a rendszert, feudalista módon, a világ központi bankjai közös erővel irányítják majd, magán összejövetelek során hozott titkos megállapodásokon keresztül. Ennek a rendszernek a gerincét a svájci bázeli központú Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) alkotja, ami a világ központi (szintén magánkézen lévő) bankjai tulajdonában lévő magánbank.
Sajnos sokan még csak nem is hallottak a Nemzetközi Fizetések Bankjáról. A Wikipedia a következőket írja róla:
A központi bankok szervezeteként a BIS megjósolhatóvá és átláthatóvá kívánja tenni a monetáris politikát 58 központi banki tagja körében. Bár minden egyes szuverén nemzet önmaga felel saját monetáris politikája kialakításáért, központi és magánvizsgálatoktól is függnek, amelyek befolyással vannak az árfolyamokra és különösen az exportgazdaságokra.
A gazdag elitnek szintén fontos szerepe volt egyéb fontos nemzetközi szervezetek felállításában. Ilyen például az ENSZ, az IMF, a Világban vagy a Kereskedelmi Világszervezet. Az ENSZ New Yorki központjának felépítéséhez szükséges telket például John D. Rockefeller vásárolta és adományozta a szervezetnek.
Az oktatási rendszert is az elit uralja. Az évek során a Rockefeller Alapítvány és más elit szervezetek hihetetlen összegeket öntöttek például az Ivy League iskolákba, amelyek ma már minden amerikai főiskola és egyetem mintapéldájaként szolgálnak. Az utolsó négy amerikai elnök Ivy League iskolákban végezte tanulmányait.
Egy másik fontos terület természetesen a média. Már többször írtunk arról, hogy hat óriási társaság határozza meg, hogy mit néz, hallgat vagy olvas a világ. Ezeknek a társaságoknak a tulajdonában vannak a nagy televíziós hálózatok, kábelcsatornák, filmstúdiók, újságok, magazinok, kiadók, zeneipari cégek és sok népszerű weboldal.
Figyelembe véve, hogy egy átlag amerikai 153 órát néz tévét egy hónapban (156 órával amagyarok sincsenek „lemaradva”), ez a hat társaság óriási hatást gyakorol a közvéleményre. Íme, néhány példa ezeknek a társaságoknak a tulajdonában lévő médiumokra:
Time Warner Walt Disney Viacom News Corporation CBS CorporationNBC Universal
Természetesen sok politikus is az elit tulajdonát képezi. Lewis Lapham újságíró a következőket írta néhány napja megjelent cikkében:
A kongresszus akaratának alakítása és az amerikai elnök megválasztása az ország elit osztályának a privilégiumává vált, ami azt jelenti, hogy a lakosság 20 százalékának birtokában van a vagyon 93 százaléka és a társaságok és bankok maroknyi boldog irányítójának a tulajdonában és irányítása alatt áll a média és a szórakoztatóipar. Ők írják a törvényeket, irányítják az egyetemeket és jótékony szervezeteket, a szabályozó és törvényhozó intézményeket, a kaszinókat és a sportarénákat.”
Miért van az, hogy Washingtonban semmi sem változik, függetlenül attól, hogy melyik párt jelöltjét szavazza meg a többség? Azért mert mindkét párt az igazi hatalom tulajdona. A rendszert úgy alakították ki, hogy az irányítóknak kedvezzen.
Szóval kik irányítják a világot? Ők. És ezt el is ismerik.
David Rockefeller a következőket írja Emlékiratok” című, 2003-ban megjelent könyvében:
Több mint egy évszázadon át, az ideológiai szélsőségesek a politikai spektrum mindkét szélén kihasználták a sok publicitást kapott incidenseket, mint például saját találkozásomat Castro-val, hogy megtámadják a Rockefeller családot, mert szerintük mértéktelen befolyással bírunk az amerikai politikai és gazdasági intézményekre. Egyesek azt feltételezik, hogy mi egy titkos összeesküvés része vagyunk, amely az Egyesült Államok érdekei ellen dolgozik, „internacionalistának” nevezve engem és családomat, akik egy szorosabban integrált globális politikai és gazdasági szerkezet létrehozásáért szövetkeznek másokkal. Hívhatjuk egységes világnak is. Ha ez a vád, bűnös vagyok és ezt büszkén vállalom.”
Köteteket lehetne írni a témáról, de talán ízelítőnek ennyi is elég. Elég arra, hogy néhány embert elindítson a helyes irányba.












Soros: Az arany és a változó világrend



Soros a Kanadai Nemzetközi Tanács gáláján, az év globalistája díj átvétele alkalmából mondott beszédet
Forrás: Reuters 
TORONTO – Lehet, hogy a milliárdos befektető Soros György kevesebb aranyat vásárol mostanában, de még mindig úgy gondolja, hogy a nemesfémnek vanjövője.
A feltételek még mindig elég tökéletesek az arany számára,” mondta Torontóban, a Kanadai Nemzetközi Tanács estjén, az Év globalistája díj átvételekor.
A hátrány az, hogy túl sokan vannak ezzel tisztában és sok fedezeti alap kiszolgáltatott helyzetben van… Az arany árfolyama nagyokat tud ugrani,” nyilatkozta, arra utalva, hogy az arany árfolyama éppen olyan könnyen zuhanhat, mint amilyen gyorsan képes emelkedni.
Soros, bár bizonyos arany kötéseit csökkentette a harmadik negyedév során, eladva bányarészvényeinek egy részét, NovaGold Resources és Kinross Gold részesedésében azonban lényegi változás nem történt.

A változó világrend

Soros György beszélt a világ geopolitikai helyzetének változásáról, kiemelve, hogy szerinte az Egyesült Államok gyors hanyatlásának leszünk szemtanúi, melynek sebessége, Kínának a pénzügyi válság kirobbanása óta tapasztalt gazdasági fejlődésének ütemével vetekszik.
Kínát szinte egyáltalán nem érintette a válság, magyarázta a résztvevőknek, akik között jelen volt a Bank of Canada jelenlegi és több volt elnöke és Kanada szinte minden jelentős bankjának, ipari óriásának vezetője. „Kína gazdasága és kormánya jobban működik, mint az Egyesült Államok gazdasága ér kormánya,” mondta.
Soros szerint a jelenlegi világrend az összeomlás szélén áll.
Az USA hanyatlása éppen olyan gyors, mint amilyen sebességgel Kína gazdasága emelkedik. Minden nagyon gyorsan történik.”
Elmondta, hogy Kína azért tart ott ahol tart, mert mindig védte saját érdekeit. Azt is hangsúlyozta, hogy Kínának el kell kezdeni mások érdekeivel is törődni, hogy az új világrend sértetlenül emelkedhessen a világ élére.
A jelenlegi kínai irányvonal csak konfliktushoz vezet,” mondta, hozzátéve, hogy az ázsiai ország szomszédjai már most is aggódnak Kína növekvő globális befolyása miatt.








Miért hajtanak annyira a kínaiak az aranyra?




A Shanghai Gold Exchange 2 hete bejelentette, hogy majdnem 500%-kal több aranyat importált az elmúlt 10 hónap során, mint tavaly egész éveben.
Miért vásárolnak annyi aranyat a kínaiak? 2010-ben javarészt a kínai kereslet miatt ugrott meg olyan jelentősen az arany ára. Ebben az évben az arany árfolyama hozzávetőlegesen 26%-ot emelkedett és a legtöbb elemző egyetért abban, hogy ez az emelkedés 2011-ben is folytatódni fog. Vajon azért veszik a kínaiak az aranyat, mert jó befektetésnek tartják, vagy esetleg más tényezők játszanak közre? Netán az infláció ellen próbálják bebiztosítani magukat, vagy az amerikai államkötvényektől próbálnak megszabadulni ezáltal? Szimpatikusabbá vált számukra az arany, mint a papíralapú valuták? Lehetséges, hogy Kína, az oly sok közgazdász által megjósolt pénzügyi összeomlásra próbál felkészülni? Mint mindig, nehéz pontosan kitalálni, hogy Kína pontosan mit akar, de egy biztos, úgy veszik az aranyat, mintha nem hinnének a világ jövőjében. 
Pár napja jelent meg az adat, hogy Kína 209,7 tonna aranyat vásárolt 2010 első 10 hónapja során. Ez ötszöröse a 2009 első tíz hónapjában Kína által vásárolt mennyiségnek.
Mi lehet ennek az óriási növekedésnek a magyarázata?
Belső felhasználásra kell nekik?
Nem kétséges, hogy megnőtt az igény Kínában az arany iránt, ugyanakkor Kína hatalmas mennyiségű aranyat termel országon belül. Sokan nem tudják, de 2007 óta Kína a világ első számú aranytermelője. Kizárhatjuk tehát, hogy aranyhiányról lenne szó.
Ebben az esetben mi mással magyarázhatjuk ezt a hihetetlen aranyvásárlási lázat?
Jelenleg négy fő magyarázat létezik.
1. Infláció elleni fedezet
Az infláció, főleg az élelmiszerárakban, Kínában is kezd komolyra fordulni. Inflációs környezetben az arany mindig jó befektetés.
2. Amerikai államkötvények helyett arany
Az elmúlt évtized során Kína rengeteg pénzt fektetett amerikai államkötvényekbe. Jelenleg az Egyesült Államok majdnem 1000 milliárd dollárral tartozik Kínának. Az elmúlt egy-két év során Kína amerikai államkötvény vásárlási hajlandósága jelentősen csökkent és inkább alternatív befektetések után néznek. Az arany mindig biztonságos befektetésnek számított, és a világ jelenlegi pénzügyi helyzetét figyelembe véve ez nem tűnik rossz döntésnek.
3. A papírpénz iránti bizalom hiánya
Az elmúlt évtized során Kína hatalmas mennyiségű tartalékot halmozott fel különböző valutákban, melyek némelyike – gondoljunk a dollárra vagy az euróra – nem bizonyult túl stabilnak. Az európai szuverén adósságválság következményeként az euró bármikor összeomolhat. A második monetáris mennyiségi enyhítés, az Obama-féle adókedvezmények és sok egyéb tényező hatására a világ kezdi elveszíteni hitét az amerikai dollárban. Ilyen hangulatban a papírpénzben nem túl vonzó befektetés.
4. Felkészülés a pénzügyi összeomlásra
Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy rájöjjünk, a történelem legnagyobb hitel lufijában élünk, és mint minden lufi, egyszer ez is ki kell, hogy durranjon. Amikor a világ pénzügyi rendszere összeomlik egyedül a nemesfémek és bizonyos áruk értéke marad meg. A Kínaiak gőzerővel vásárolják az aranyat, ezüstöt és egyéb árukat, és ezzel, akár szándékosan akár nem, minden más nemzetnél felkészültebbek lesznek a készülődő pénzügyi vihar átvészelésére.
Még egyszer kihangsúlyoznám, hogy soha nem tudhatjuk biztosan Kína mire készül. Elképzelhető, hogy hat hónap vagy egy év múlva ismét taktikát váltanak. Jelenleg azonban Kína minden erejével azon van, hogy minél több aranyat szerezzen, és ha ezt sokáig folytatják óriási egyenlőtlenség fog kialakulni a világ pénzügyi piacain.
Ha Kína sokáig fenntartja ezt az ütemet, az aranyban jelentős short pozíciót tartó befektetőknek nem sok keresnivalója marad ezen a piacon.
Azt is érdemes megjegyezni, hogy nemcsak a Kínai kormány ég aranylázban.
A kínai emberek is soha nem látott mennyiségű aranyat vásárolnak mostanában.
A Shanghai Gold Exchange-en az arany kereskedés 43%-kal nőtt 2010 első 10 hónapja során.
A kínai középosztály növekedésével az arany egyre népszerűbbé válik. Hihetetlen, de igaz, hogy a kínai háztartások majdnem fele annyi aranyat vásároltak 2007 közepe óta, mint a nyugati világ összes befektetője együttvéve.
Ez egy újabb jele Kína fejlődésének. Senki sem tekintheti őket kispályás játékosnak többé. Kína igazi gazdasági szuperhatalom lett.
Forrás: The American Dream









Fokozott háborús felkészülésre szólították fel a Kínai Népi Felszabadító Hadsereget




Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen;” – Máté 24:6-7
Forrás: Voice of America
Miközben Kína és Japán között egyre erősödik a feszültség, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg, a főparancsnokság által kiadott kiképzési direktívában azt az utasítást kapta, hogy készüljön háborúra.
A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg és a Kínai Népi Fegyveres Rendőri Testületek legfőbb feladata felkészülni és megnyerni a csatákat. Ennek fontos része az éles ütközetekre történő komoly gyakorlatok lefolytatása és a magasan kiképzett, modern technikákban jártas állomány létrehozása,” idézi a direktívát a Népi Felszabadító Hadsereghivatalos lapjának angol verziója. A direktívát „Utasítások a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg 2013-as katonai képzésére” címmel adták ki.
A korábban kiadott direktívák többnyire a hadsereg egyes ágai közötti koordinációra összpontosítottak, így a legújabb utasítás erős szóhasználata különösen szembetűnő.
Ami különösen figyelemre méltó, hogy a harci készülődésre való felszólítás egy konkrét kínai kifejezést használ,” mondta Taylor Fravel, az MIT egyetem kínai külügyi szakértője.
Dél-Kína Morning Post cikke szerint a „dazhang” kifejezés „háború vívását” jelenti. A kifejezés a tavalyi direktívában nem szerepelt.
Bár a hivatalos direktíva nem említi Japánt, egy arról szóló kommentár, ami szintén a Népi Felszabadító Hadsereg hivatalos lapjában jelent meg, egyértelművé teszi, hogy az ellenség Japán lenne.
A kommentár, a Szenkaku-szigetek körüli egyre erősödő feszültségre hivatkozva azt állítja, hogy az Abe Sinzo vezette új japán kormány azon mesterkedik, hogy Vietnamot, a Fülöp-szigeteket és más kelet-ázsiai nemzeteket is bevonjon a konfliktusba, hogy „sakkban tarthassák Kínát”.
Japán védelmi erői rendszeres hadgyakorlatokat tartanak a Szenkaku-szigetek körüli konfliktusra összepontosítva és azzal dicsekednek, hogy figyelmeztető lövéseket adnak le a kínai megfigyelőhajókra,” írja a kommentárban Guo Jianyue, a lap egyik rangidős újságírója. „A Kína és Japán közötti konfrontáció a vizek kölcsönös légi megfigyeléséről háborús fenyegetéssé erősödött, amire nem sok példa volt a II. Világháború óta.”
Az erősödő háborús retorika ellenére, Allen Carlson, a Cornell Egyetem docense úgy gondolja, hogy a nyilatkozatok csupán erőfitogtatásnak tekintendők Kína részéről.
Én még mindig úgy gondolom, bár előfordulhat, hogy tévedek, hogy ennek jelentős része csupán blöff, annak is a szélsőséges formája, és így természetesen fennáll a veszély, hogy ennek ellenére komoly konfliktussá eszkalálódhat. Ez azonban még nem hadüzenet vagy közvetlen katonai akció,” mondta.
Carlson professzor hozzátette, hogy Kína 1979 óta nem vett részt semmilyen hosszabb vagy komoly közvetlen katonai konfliktusban.
Természetesen a múlt tettei nem garantálják a jövő kimenetelét, de amíg ezt a vonalat nem lépik át, fenntartom, hogy Kína nem szándékozik ennél messzebb menni.”






Az Armageddon vírus – Miért félnek a szakértők az állatról emberre terjedő betegségektől?



(Joseph Candel) Máté evangéliumában olvashatunk azokról a jelekről, amikre Jézusfigyelmeztette tanítványait. Elmondta, hogy visszatérése előtt „nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lesznek éhségek és döghalálok (járványok), és földindulások mindenfelé.” (Máté 24:7) Sajnos manapság egyre nyilvánvalóbb, hogy ezeknek a csapásoknak jelentős részéért maga az ember a felelős. Függetlenül attól azonban, hogy az egyre nagyobb számban megjelenő új betegségek és vírusok honnan erednek, mindenképpen figyelmeztetésül szolgálnak számunkra, hogy „zivatar lesz; mert az ég borús és veres”. Jézus azonban nemcsak figyelmeztet, hanem bátorít is bennünket:
Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen!” – János 14:27
Forrás: Daily Mail
A tünetek hirtelen jelentkeznek. A beteg először erős fejfájást, magas lázat, ízületi és gyomorfájdalmat, majd erős hányást tapasztal. A betegség előrehaladtával a betegeken zúzódásra hasonlító foltok jelentkeznek és erős, megállíthatatlan vérzés indul meg. Az esetek 30 százalékánál a Crimean-Congo vírusos vérzéses láz halálos kimenetelű. Így történt ebben a hónapban is annak a 38 éves Glasgow-i szerelőműhely tulajdonosnak az esetében is, aki bátyja esküvőjére utazott Afganisztánba. Ő volt a kullancsok által terjesztett betegség első, hivatalosan megerősített angol áldozata.
A betegség nagyon gyakori Afrika és Ázsia házi és vadállatai között és azon fertőzések közé tartozik, amelyek képesek voltak áttörni a fajok közötti korlátokat, az embert is megfertőzve a halálos betegséggel. A fent leírt eset azonban nem az egyetlen, amikor egy külföldi vírus az európai szigetországban betegített meg valakit.
Múlt hónapban egy 49 éves férfi került kórházba Londonban súlyos lázzal, erős köhögéssel és légzési nehézségekkel. Minden jel a SARS vírus felé mutatott, ami 1000 ember halálát okozta 2003-ban. A vérvizsgálat azonban cáfolta az elsődleges feltevést. A súlyos betegséget, nem a SARS vírus idézte elő. A problémát az jelentette, hogy semmilyen más, az orvostudomány számára ismert vírus sem volt okolható. A helyzetet súlyosbította, hogy a légzési nehézségekkel és magas lázzal küzdő beteg állapota egyre romlott, a veséi kezdtek leállni.
Miközben az életéért küzdöttek, az orvosokban súlyos kérdések fogalmazódtak meg. A beteg nemrég érkezett haza Katarból. Vajon mit szedhetett össze utazása során? Másokat is megfertőzött már? A legmodernebb génazonosító technológiák segítségével az orvosok megpróbáltak minél több információt összeszedni a most már mesterségesen életben tartott beteg szövetmintáiból.
A vírus a SARS-szal megegyező családba tartozik, de szerkezete teljesen eltérő. Nem embertől, hanem állattól származik. Legközelebbi rokonait ázsiai denevérekben azonosították. A kutatók azt is felfedezték, hogy a vírus már korábban is ölt. A globális orvosi adatbázisokat átkutatva azt találták, hogy ugyanez a rejtélyes vírus júliusban egy 60 éves férfi halálát okozta Szaúd-Arábiában.
Amikor a múlt hónapban az Egészségvédelmi Hivatal figyelmeztette a világot az új vírus felbukkanására, a szakemberek között felmerült a kérdés, hogy vajon nem ez a kórokozó fogja-e kiváltani az új madárinfluenza vagy akár a spanyolnátha járványt. A vírus ezekben a korábbi járványokban is egy állattól származott. A kutatók jelenleg úgy gondolják, hogy az 1918-19-es spanyolnátha járványt elindító vírus egy vízimadártól eredt. Az állatokról emberre terjedni képes vírusok azért veszélyesek, mert váratlanul támadnak és rendkívül gyorsan képesek terjedni, amikor az ember a legkevésbé számít rá.
John Oxford professzor, a University of London-hoz tartozó Queen Mary kórház szakorvosa, vezető brit virológus és járványügyi szakértő, arra figyelmeztet, hogy öt éven belül várható egy állattól eredő globális járvány kirobbanása, ami katasztrofális következményekkel járna az emberiség számára. Véleménye szerint egy rendkívül fertőző influenza szupervírus okozhatna ilyen komoly bajt, ami Ázsiának vagy Afrikának valamelyik elmaradott vidékéről származhat és elég, ha egyetlen ember elkapja egy vadonélő vagy háziállattól.
Mire az első áldozaton megjelennek a betegség első tünetei már tovább is adta családtagjainak és környezetének a veszélyes vírust. Sűrűn lakott, globális világunkban a betegség könnyen körbejárhatja a földet mire diagnosztizálják és az orvosszakma vezető elméi elkezdhetnék megfejteni a betegség genetikai összetételét. Még arra sem lenne idő, hogy elnevezzék.




40 bénulásos eset egyetlen afrikai faluban a Bill Gates támogatta agyhártyagyulladás kampány során



És lesznek döghalálok…” (Máté 24:7) A végső idők egyik fontos jeleként Jézus a járványok elterjedésére figyelmeztet. Bár tudjuk, hogy az egyre nagyobb számban rendelkezésre álló gyógyszerek ellenére a felbukkanó betegségek száma is növekszik a világban, sajnos ezek okozója sokszor maga az ember. Esetenként a gyógyszerek helytelen vagy túlzott használata a felelős, például az új rezisztens törzsek megjelenéséért, máskor a gyógyszer- és élelmiszeripari cégek haszonleső tevékenysége, illetve a legszomorúbb esetekben a szándékos egészségkárosítás a kiváltói ezeknek a tragédiáknak.
A jelen vészterhes időkben pedig még fontosabb észben tartani a Biblia ígéreteit: Ha az Urat tartod oltalmadnak, a Felségest hajlékodnak, nem érhet téged baj, sátradhoz közel sem férhet csapás.” (Zsoltárok 91:9-10)
Forrás: naturalnews.com
Bill és Melinda Gates már vagy egy évtizede indították el hadjáratukat, aminek célja, hogy a földön élő valamennyi gyerek védőoltást kapjon. Tevékenységük középpontjában leginkább Afrika áll, ahol a rossz higiéniás és egészségügyi körülmények, valamint a tiszta víz hiánya tökéletes táptalajt biztosítanak az agyhártyagyulladáshoz és a maláriához hasonló betegségek széleskörű terjedéséhez. Sajnos azonban a legalapvetőbb szükségletek kielégítése helyett, a kontinensre összpontosító milliárdosok és szövetséges vállalataik egyre több vakcinát próbálnak ráerőltetni az afrikai lakosságra, aminek legújabb hatásaként nagyszámú paralízises esetről érkeztek hírek.
Christina England a Vacturth.com oldalon részletesen beszámol a csádi Gouro falu esetéről, ahol a beoltott gyerekek közül legalább 40-nél alakult ki paralízis, miután megkapták a kifejezetten Afrika számára kifejlesztett „MenAfriVac” nevű agyhártyagyulladás elleni oltást. Az agyhártyagyulladást megelőző megoldásként beharangozott MenAfriVac vakcinát 500 fiatal kapta meg a faluban, akik közül legalább 40-nél okozott teljes bénulást a szer, amit hallucinációk és erős rohamok előztek meg.
Két érintett gyerek nagybátyja arról számolt be, hogy a tünetek 24-órán belül jelentkeztek, de sok gyerek azonnal az oltás beadása után hányást és erős fejfájást tapasztalt, amit rohamok követtek.
Csád egészségügyi minisztere végül egy héttel az eset után meglátogatta a falut és úgy döntött, hogy a gyerekeket egy 480 kilométerrel arrébb fekvő kórházba evakuálják, mivel Gouro környékén csupán egyetlen orvos dolgozik.
Az eset kivizsgálása és az oltáskampány felfüggesztése helyett azonban a csádi hatóságok megpróbálták pénzzel rávenni a beteg gyerekek szüleit a hallgatásra.
A kormány és a média hallgat a tragédiáról, pedig még mindig sok tisztázatlan körülmény van,” írta az említett nagybácsi Christina England újságírónak egy emailben.
Ami rontja a helyzetet, hogy az oltást támogató Bill és Melinda Gates Alapítvány, az Egészségügyi Világszervezet és a Meningitis Vaccine Project (MPV) kijelentették, hogy az oltás biztonságosan szállítható hűtés nélkül, amikor a vakcinák leírásában világosan az áll, hogy fénytől védett helyen és hűtve tárolandó.
Fontos lenne továbbá tisztázni, hogy vajon egy selejtes szállítmány okozta a tragédiát, vagy maga az oltás nem biztonságos, illetve a hűtés hiánya volt-e a probléma.
Christina England pedig felteszi a kérdést, hogy „miért költenek hatalmas szervezetek 571 millió dollárt egy oltáskampányra, amikor darabonként kevesebb, mint 3000 dollárból ivóvíz kutakat lehet építeni az ott élőknek?”
Miért nem függesztették fel a kampányt a súlyos mellékhatások észlelése után és mit terveznek az érintett szervezetek a tragédia kapcsán?”





A paralízisek száma megugrott Indiában Bill Gates oltáskampánya után



Forrás: Infowars.com

A jelenségért a teszteletlen vakcinákat ajánló GAVI lehet felelős


Ez a faszfej az orvosi diplomáját keresi a kislány szájában !!!
Ismerős az eset nálunk is volt egy két diploma varázslat !!!
De ők legalábbis eddig nem próbáltak emberkísérletbe fogni !!!!


Az indiai gyermekgyógyász szakértők kemény kritikával illették az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) és a Bill & Melinda Gates Alapítványt a gyermekbénulás megszüntetésére tett megtévesztő ígéretük miatt, rávilágítva az oltáskampány esetleges pusztító mellékhatásaira.
Számos probléma jelentkezett, amelyeket Dr. Neetu Vashisht és Dr. Jacob Puliyel, a St. Stephens Kórház gyermekgyógyászati osztályának orvosai több mint tíz éve tartóetikátlan” támogatásnak neveztek. A Polio vírus elleni oltási program, amelynek csupán a kezdeti szakaszát finanszírozták alapítványi pénzekből, súlyos kiadásokba kényszerítette az indiai kormányt és új egészségügyi kockázatoknak tette ki az ország lakosságát. (Részletesen a polio oltásról magyarul: ITT)
Amint erre az orvosok is rámutattak kritikájukban, a paralízis, ami eddig eltűnni látszott Indiában, most biológiai fegyver formájában térhet vissza. 2002-es szintetikus előállítása óta a vírus feltámadása egyre valószínűbb és közelebbi veszélynek számít, ami azt jelenti, hogy a betegség végleges kiirtása valószínűleg már lehetetlen, az oltás pedig nem hatékony és drága.
Az igazi sztori az ügy mögött, azonban, hogy míg a polio vírus a statisztikai adatok alapján eltűnt Indiából, az NPAFP (nem kimutathatóan polio vírustól eredő bénulás) esetek száma ugrásszerűen emelkedett, ugyanazokat a tüneteket okozva, amelyekről azt remélték, hogy a paralízis kiirtásával eltűnnek, csupán a betegség forrása változott.
2011-ben, tehát abban az évben, amikor Indiát paralízismentes országgá nyilvánították, 47.500 nem paralízis okozta bénulásos esetet jelentettek, mondja Dr. Vashisht és Dr. Puliyel. A rendelkezésre álló adatokból kiderül, hogy az esetek olyan területekről származnak, ahol a lakosság rendszeresen részesült polio elleni védőoltásban. Az NPAFP esetek számának országos átlaga a nemzetközi átlag 25-35-szöröse Indiában.
A kérdés tehát, hogy vajon a polio elleni védőoltás váltotta-e ki ezeket a paralíziseket? Az ezzel kapcsolatos kutatások Indiában már korábban megállapították, hogy a polio elleni védőoltás a polio vírus által okozott paralízis elsőszámú kiváltója. Ugyanakkor az az évi 100-180,egyértelműen a polio elleni védőoltás miatt bekövetkezett paralízis (VAPP – védőoltásból eredő, a polio vírus által okozott paralízis) eltörpül a 47.500 paralízis eset mellett, amelyeket nem a polio vírus okozott.
Ezenkívül a polio elleni védőoltást okolják a szomszédos Pakisztánban tapasztalt halálesetek miatt is. A pakisztáni kormány által elrendelt vizsgálat megerősítette a GAVI program által finanszírozott polio elleni védőoltás hatását. A vizsgálat megállapította, hogy a GAVI által ajánlott védőoltások klinikai vizsgálatát nem végezték el. A vizsgálóbizottság kérte, hogy a szükséges vizsgálatok elvégzéséig függesszék fel valamennyi GAVI által javasolt oltóanyag használatát.
Függetlenül attól, hogy az egyes vizsgálatok milyen eredményre jutnak az összefüggések tekintetében, az már most is egyértelműen kijelenthető, hogy szoros összefüggés van a paralízises esetek és az oltások között:
Miközben az Indiai Országos PolioMegfigyelőközpont adatai azt mutatják, hogy az NPAFP által okozott paralízises esetek száma egyenes arányban növekszik a beadott polio elleni védőoltásokkal, független tanulmányok arra is rámutattak, hogy az NPAFP paralízisben megbetegedett gyerekeknél „a halál kockázata kétszer magasabb, mint a vad polio vírus fertőzés esetén.”
Az emberi áldozatok száma a legkomorabb bizonyítéka annak, hogy a rossz irányú „jótékonysági” vagy kormányprogramok milyen hatással lehetnek az emberi életre, ugyanakkor az oltáskampány komoly negatív gazdasági hatása sem vet túl jó fényt a WHO és a Gates Alapítvány által támogatott GAVI programra, amelyeknek egyébként a Rockefeller Alapítvány, a Világbank és az ENSZ is partnere.
Ezeknek a szervezeteknek az ajánlása a szegény országok teljes lakosságának beoltására már csak a költségek miatt is őrültség.
Az orvosok joggal vetik fel az ajánlás etikátlanságát, amely 2,5 milliárd dolláros elkötelezettségbe rántotta az indiai kormányt. A poliokampány mindössze 2 millió dollár kezdeti finanszírozást és a siker ígéretét kapta a GAVI-tól. „Végül az indiai kormány kénytelen volt finanszírozni ezt az igen drága programot, ami a kezdetben kiutalt támogatás összegének több mint százszorosába került az országnak,” áll a jelentésben.
India szempontjából a program igen sokba került, mind az elveszített emberi életek, mind pedig a költségek szempontjából. Nagy a kísértés elábrándozni, hogy mi mindent tehettünk volna 2,5 milliárd dollárral, ha azt vízellátásra és az alapvető higiéniai állapotok javítására költjük.”
A jelentést készítő orvosok szerint a „polio megszüntetését célzó program hűen szemlélteti a „betegség specifikus,” vertikális projektek sokszoros céltévesztését a közösségorientált egészségvédelmi (horizontális) programok kárára,” hozzátéve, hogy „azt is láthattuk, hogy az ilyen külső, kezdeti támogatások teljesen eltorzítják a helyi prioritásokat.”
A WHO és magáncégek közötti etikátlan együttműködés kísértetiesen emlékeztet a H1N1 sertésinfluenza hisztéria körüli korrupciós botrányra, ahol a WHO azért jelentette be a járvány kirobbanását (amiről később kénytelenek voltak beismerni, hogy eltúlzott lépés volt), hogy megteremthessék a vakcinára való igényt a világon. Akkor Wolfgang Wodarg, az Európa Tanács Egészségügyi Bizottságának elnöke bizonyította be, hogy a gyógyszeripari cégek a WHO-val együttműködve szándékosan keltettek pánikot a sertésinfluenza járvánnyal kapcsolatban.












Több millió toxikus HPV vakcina a harmadik világnak jutányos áron



Forrás: NaturalNews



Virágon annak az angliai iskolának a kerítésén, ahol 2009-ben az egyik diáklány a HPV oltás következtében halt meg.
Legutóbbi bizottsági ülésén Bangladesh-ben a GAVI Alliance, korábbi nevén Globális Szövetség a Védőoltásokért bejelentette, hogy az igen káros HPV (Humán Papillóma Vírus) elleni vakcinát, a Merck által gyártott Gardasilt és a GlaxoSmithKlein féle Cervrix-et, bevezeti a harmadik világban is. A Világbank, az UNICEF, a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a gyógyszeripar által támogatott védőoltásokat népszerűsítő szervezet, a GAVI célja, hogy 2015-ig 240 millió gyereket oltson be ezzel a vakcinával. 
Hamarosan kétmillió asszony és lány kaphatja meg a két oltás valamelyikét összesen kilenc fejlődő országban, annak ellenére, hogy a méhnyak rák a rákos megbetegedések által okozott halálesetek kevesebb mint százalékáért felelős. Az Amerikai Élelmezésügyi és Gyógyszeripari Hivatal (FDA) pedig már azt is kijelentette, hogy a HPV-nek egyáltalán nincs köze a méhnyak rákhoz.
A vakcinagyártók saját „nonprofit” szervezeteiken és állami társvállalkozásaikon keresztül továbbra is megpróbálják ráerőltetni a veszélyes oltást a fiatal lányokra és asszonyra, sőt most már fiúkra is (úgy látszik nincs elég hiszékeny nő, akinek el tudják adni az oltást) szerte a világon, annak ellenére, hogy az oltás nem véd meg a méhnyak ráktól (illetve nagyon kis százalékban) és számos, súlyos mellékhatása van. Az Amerikai Járványügyi Központ (CDC) legfrissebb adatai szerint csak a Gardasil egymaga 20.000 káros mellékhatás okozásáért és 71 halálesetért felelős piacra kerülése óta.
Ezek a számok valószínűleg még ennél is magasabbak, ha figyelembe vesszük az FDA által elhallgatott 26 halálesetet, melyekre a közelmúltban derített fényt a Judicial Watch nevű szervezet. A SaneVax, egy HPV oltás megfigyelésre és nyomon követésre szakosodott csoport azt állítja, hogy valójában 23.300 káros mellékhatásról és 103 halálesetről tudnak, melyeket a HPV oltás okozott.
Mindezeket figyelembe véve, igen aggasztó, hogy a GAVI most a világ legszegényebb, legvédtelenebb fiatal lányait és asszonyait akarja kitenni az oltásba rejtett vegyi méreg veszélyeinek. A GAVI ennek ellenére minden erejével azon van, hogy számára kedvező megállapodásra jusson a Merck és GSK gyógyszeripari cégekkel és mérsékelt áron kaphassa meg az oltóanyagokat. Az ENSZ Világbankja pedig kötvényeket fog kibocsátani a HPV oltáskampány finanszírozására.
Többet a HPV oltásról itt: LINK









A mesterséges járvány



A gyógyszercégek jól jártak a hisztériával, állítja az EU Egészségügyi Bizottságának elnöke

Írta: Fiona Macrae


Wolfgang Wodarg professzor
A sertésinfluenza járvány egy hamis járvány volt, amit a gyógyszercégek gerjesztettek a sok milliárd fontos haszon reményében, állítja egy szakértő. 
Wolfgang Wodarg az Európa Tanács Egészségügyi Bizottságának elnöke azzal vádolja a vakcinák gyártóit, hogy befolyást gyakoroltak a WHO-ra a sertésinfluenza járvánnyá nyilvánítása érdekében.
A döntés hatalmas hasznot biztosított a gyógyszeróriásoknak, míg egyes országok, mint például Nagy-Britannia, elvesztegették csekély egészségügyi keretüket a lakosság beoltására egy enyhe lefolyású betegség ellen.
Az Európa Tanács elfogadta Dr. Wodarg indítványát a gyógyszeripari cégek szerepének kivizsgálásáról. A témában vitát tartanak még ebben a hónapban.
Dr. Wodarg bejelentésekor a brit kormány éppen az 1millárd fontot meghaladó értékű fel nem használ vakcina készlettől próbál kétségbeesetten megszabadulni.
Az angol Egészségügyi Minisztérium 65 ezer haláleset lehetőségére figyelmeztetett a járvány kezdetén, vészhívó szolgáltatást vezetett be és külön erre a célra létrehozott Internetes portált indított, sőt a korábbi egészségügyi előírásokat is felfüggesztette, hogy a vírus elleni gyógyszerek recept nélkül is kaphatók legyenek.
Az illetékes hatóságokat felszólították, hogy a halottasházakat készítsék elő a várható halálesetek magas száma miatt, sőt a hadsereget is felkészítették egy esetleges közbelépésre, ha netán pánik törne ki a lakosság körében egy esetleges gyógyszerhiány miatt.
Mivel a múlt hét során mindössze ötezren betegedtek meg a H1N1 vírustól Angliában és a betegségnek betudható halálesetek száma összesen 251, Dr. Wodarg a H1N1 járványt az „évszázad legnagyobb egészségügyi botrányának” minősítette.
Ez egy enyhe vírus és egy áljárvány,” nyilatkozta.
A hisztéria magvát öt évvel ezelőtt vetették el, amikor arról érkeztek hírek, hogy a sertésinfluenzánál sokkal halálosabb madárinfluenza emberre veszélyes mutációja jöhet létre.
A pánikhangulat eredményeként az egyes kormányok óriási Tamiflu készleteket halmoztak fel és több millió adag vakcina beszerzésére vonatkozó szerződéseket készítettek elő.
A kormányok olyan szerződéseket írtak alá, melyben garantálták a szerződésben meghatározott megrendelt vakcina készletek megvételét, és szinte teljes mértékben magukra vállalták a felelősséget,” mondja Dr. Wodarg. „Így a gyógyszer gyártók garantált haszonhoz juthattak, minden kockázat nélkül. Csupán meg kellett várniuk, hogy a WHO járvánnyá nyilvánítsa a megbetegedéseket, és az aláírt szerződések automatikusan hatályba léptek.”
Dr. Wodarg azt állítja, hogy a gyógyszercégek saját embereiket helyezték a WHO és egyéb befolyásos egészségügyi szervezetek kulcsfontosságú pozícióiba, hogy érdekeiket nyomatékosabban érvényre juttathassák.
Befolyásuk hatására nem sok választotta el a WHO-t attól, hogy megváltoztassa egy betegség járvánnyá nyilvánításához szükséges feltételeket, így a WHO  már tavaly júniusban világméretű járvánnyá nyilvánította volna a betegséget.
Dr. Wodarg nem említett neveket, azonban tavaly a Daily Mail leleplező cikket jelentetett meg, melyből kiderült, hogy Sir Roy Anderson, aki a kormány egészségügyi tanácsadója a sertésinfluenzával kapcsolatban, a GlaxoSmithKline igazgatótanácsának egyik tagja. Éves fizetése a cégnél 116 ezer Font. A GlaxoSmithKline vírusos betegségek kezelésére való gyógyszereket és vakcinákat is gyárt, és nagy valószínűséggel a mostani „járvány” egyik nagy haszonélvezője.


Az eddigi legveszélyesebb influenza vírust állították elő egy kutatólaboratóriumban



Forrás: Daily Mail



Egy kutatócsoport azért harcol, hogy az eddigi legveszélyesebb influenza vírus előállításának menetét és módszereit publikálhassák. A halálos vírus a H5N1 madárinfluenza vírus genetikailag módosított változata. Az eredeti vírushoz képest sokkal fertőzőbb és milliókat képes egyszerre megbetegíteni. A kutatás rendkívül nagy port vert fel és a kutatókat is megosztotta, akik közül sokan úgy vélik a kísérletet nem lett volna szabad lefolytatni.
A jelenlegi H5N1 törzs által okozott megbetegedések mindössze 500 esetben voltak halálos kimenetelűek, azonkívül a betegség emberről emberre nehezen terjed, így nem képes igazi járványt okozni. A szakértők attól tartanak, hogy a módosított vírus rossz kezekbe kerülve a biológiai terrorizmus eszközévé válhat.
Ron Fouchier, a holland Erasmus Orvosi Kutatóközpont virológusa vezette a kutatást, amely során a csapat felfedezte, hogy mindössze öt mutáció segítségével rendkívül gyorsan terjedő vírust képesek előállítani.
A kísérleteket, mint az influenza esetében most már mindig, menyéteken végezték, mivel ezeknek az állatoknak a légző rendszere nagyon hasonlít az emberére. Fouchier olyannyira tart a botránytól, hogy már jó előre szakértőt fogadott a követendő kommunikációs stratégia kidolgozására. A kutatást nemzetközi ösztönzésre folytatták le, amelynek célja a H5N1 vírus alaposabb megismerése.
Fouchier elismerte, hogy a törzs „az egyik legveszélyesebb ember által előállított vírus,” de továbbra is ragaszkodik a kutatás eredményeinek és módszereinek publikálásához.
A kutatás komoly vitákat indított a tudományos szabadság kérdése és az olyan kutatások szigorúbb szabályozása terén, amelyek ugyan a közegészség javát szolgálják, de a biológiai terrorizmus számára is hasznosak lehetnek.
A H5N1 vírussal kapcsolatban egy másik kutatást is végeztek, ez alkalommal a Wisconsin és a Tokiói Egyetem kutatói. A rendelkezésre álló információk szerint a kutatás hasonló következtetésekre jutott a Fouchier által vezetett csapat eredményeivel.
Jelenleg mindkét tanulmányt az USA Országos Bio-biztonsági Tudományos Bizottsága (NSABB) vizsgálja. Az NSABB nincs feljogosítva a publikálás megakadályozására, de javasolni tudja a tudományos lapoknak, hogy ne jelentessék meg az anyagot.
Nincs tudomásom másik olyan patogénról, amelyik ennyire veszélyes lenne,” nyilatkozta Paul Keim, az NSABB elnöke. „Az antrax egyáltalán nem ijesztő hozzá képest.”
A tudományos kutatások elfogadott menete szerint más kutatóknak is lehetősége van az elvégzett kutatások értékelésére és az alkalmazott módszerek megismétlésére tanulási célzattal. Egyre több kutató úgy gondolja azonban, hogy a madárinfluenza víruson végzett kutatásokat korlátozni kellene. Michael Osterholm, bio-védelmi és influenza szakértő, a Minnesota Egyetem Fertőző Betegségek Kutatólaboratóriumának vezetője szerint a szóban forgó kutatások orvosi szempontból nagyon fontosak. A tanulmányok tartalmával kapcsolatban azonban nem tud nyilatkozni, mivel maga is az NSABB tagja, de megerősítette, hogy amennyiben a kutatási eredmények publikálásra kerülnek, bizonyos információkat visszatartanának és azok csak olyan szakemberek számára lennének elérhetők, akiknek fontos tisztában lenni ezekkel az adatokkal.
Nem akarunk ötleteket adni a rosszfiúknak,” tette hozzá.






Emberi klónozás 50 éven belül



Ahogy az elmúlt néhány évtized technológiai fejlődése, az egyre nagyobb és „jobb” bombák, rakéták és más fegyverek, növelték az önmegsemmisítés veszélyét, ugyanígy a génmanipuláció és a klónozás területén elért eredmények is kétélű fegyverként működnek: egyrészt jobb életminőséget ígérnek, másrészt viszont olyan problémákat idéznek elő, melyekre sem a tudomány, sem a társadalom nincs felkészülve, és nem is tudja, hogyan kezelje őket.
Azok, akik emberi lényeket akarnak klónozni, Isten dolgába ártják magukat, és mindezt az Ő tudása, hatalma és szeretete nélkül teszik. Azt gondolják valóban képesek javítani Isten elgondolásán és tervén?
Hogyan függ ez össze az utolsó időkkel? A Biblia szerint „az utolsó napokban nehéz idők jönnek, a gonosz emberek és ámítók még tovább mennek a rosszban, tévelyegve és másokat is megtévesztve; … mindig tanulnak, de az igazságot sohasem ismerik meg” (II. Timótheus 3:1, 7, 13). Minden tudományos előrelépés a klónozás területén egy lépéssel közelebb visz bennünket ahhoz, hogy kis istenekké váljunk; és egy lépéssel távolabb visz Isten igazságától. (Joseph Candel)
Forrás: Telegraph.co.uk
A gyermeküket elvesztő szülők akár ötven éven belül lehetőséget kaphatnak, hogy másolatokkal helyettesítsék őket, jósolja egy brit tudós, aki idén kapott orvosi Nobel-díjat.
Sir John Gurdon, akinek az 50-es és 60-as években végzett békaklónozási kísérletei vezettek Dolly, az első klónozott emlős születéséhez 1996-ban, azt mondta, hogy az emberi klónozás fél évszázadon belül megtörténhet.
Habár egy teljes ember klónozása számos etikai kérdést vetne fel, a biológusok azt állítják, az emberek előbb utóbb túltennék magukat aggályaikon, ha azt látják, hogy az eljárás elterjed az orvoslásban.
Kezdetben a mesterséges megtermékenyítést is gyanakodva nézték, de Louise Brown, az első lombikbébi 1978-as megszületését követően a legtöbb ember elfogadta az eljárást, magyarázza a professzor.
A klónozási módszerek jelentős fejlődésére van szükség mielőtt az eljárást embereken is alkalmazhatják, mert egyelőre a legtöbb klónozott embrió deformált, tette hozzá.
A BBC Rádió Tudományos élet című műsorában nyilatkozva, Sir John elmondta, hogy első békakísérlete idején azt jósolta, még ötven év kell az első sikeres emlősklónozásig és talán ugyanez igaz az emberi klónozásra is.
Sir John hozzátette, hogy az emberi klónozás nem egyéb, mint egy ember egypetéjű ikermásolatának létrehozása, így az orvosok tulajdonképpen „csak lemásolnák, amit a természet már megalkotott”.
Én azt vallom, hogy bármi, amit a szenvedés megszüntetésére és az emberi egészség javítására tehetünk, előbb utóbb széles körben elfogadást nyer és ez alatt azt értem, hogy amennyiben a klónozás megoldást nyújthat egy problémára és hasznosnak bizonyul, azt gondolom, elfogadottá válik majd,” mondta a professzor.
A Cambridge Egyetem tudósa elmondta, hogy nyilvános előadásain rendszeresen megkérdezi hallgatóit, hogy támogatnák-e, hogy egy gyermekét elvesztett anya petesejtjéből és az első gyerek bőrsejtjeiből egy másik gyereket állítsanak elő, feltételezve, hogy az eljárás biztonságos.
A szavazások során a jelenlévők átlag 60%-a támogatná az eljárást,” mondta. „A nemmel szavazók általában azzal érvelnek, hogy az új gyerek azt érezné, hogy ő csak egy helyettes, és önmagában nem értékes.
De amennyiben az anya és az apa ezt az utat választja, miért állítsuk meg őket?”









Genetikai népirtás: Az emberiségre leselkedő veszély




Forrás: Infowars.com


Egy wyoming-i farmon a kecskéket a pókhálójukért tartják.
Pandora szelencéjét felnyitották. Az emberiség történelmének eddigi legveszélyesebb genetikai kísérletsorozatára derült fény, amelynek keretében a „tudósok” ember-állat hibridek és egyéb génkeresztezéssel létrehozott klónok előállításával sodorják veszélybe az életet földünkön. 
Az elit által pénzelt tudományok és kutatás-fejlesztő programok munkatársai kényük kedvük szerint kísérletezgetnek a genetikai kódokkal, fittyet hányva a fajok keresztezéséből eredő egyértelmű veszélyekre és ezzel nyíltan kockáztatják a föld biológiai egyensúlyát.
Legutóbb egy angliai titkos laboratórium programja került napvilágra, ahol saját bevallásuk szerint a kutatók már három éve folytatnak ilyen szörny-hibridek létrehozásával kapcsolatos kísérleteket. A mezőgazdasági, gyógyszerészeti és orvosi kutatások monopolizálásán keresztül a biotechnológiának hatalmában áll a világra szabadítani ezeket a Frankenstein fajokat, hiszen az élet genetikailag módosított formái komoly haszonnal kecsegtetnek számukra.
A DNS kód egyes részeinek kicserélésével létrehozott génkeresztezett klónok tulajdonképpen keresztezett hibrid fajok, melyektől azt remélik, hogy szerveik alkalmasak lesznek szervátültetésre is beteg emberek számára, ezenkívül mesterséges fehérjékhez juthatnak általuk. Másik reményük, hogy a mesterséges megtermékenyítés és emberi klónozás területén is fel tudják használni felfedezéseiket, hiszen a meddőség, terméketlenség egyre több embert érint.
Azt azonban nem fogják fel, hogy pont ezek az ember által létrehozott „teremtmények” jelentik a legnagyobb veszélyt az emberiség számára, hiszen bizonyítottan steril utódokat és a rákmegbetegedések megnövekedett kockázatát eredményezik. Ezek a klónok, beleértve a világ első klónozott birkáját, Dolly-t is, nem sokáig képesek életben maradni és rövid életük során számos egészségügyi problémával küzdenek. Arról nem is beszélve, hogy minden életben maradt klónra több száz elvetélt vagy halva született embrió esik. Ennek ellenére a tudósok azt akarják velünk elhitetni, hogy ezek a lények az emberiség javát szolgálják.
Ezek közül a kísérletek közül az emberi gének, a tudósok által „hasznosnak” vélt állatok génjeivel való keresztezés a legveszélyesebb, hiszen ily módon olyan betegségek is átterjedhetnek az emberre, melyek eddig csak az állatok számára voltak végzetesek. Az egymással nem rokon fajok keresztezése (emlős és medúza például) előre nem látható következményekkel és irányíthatatlan mutációkkal járhatnak. Arról nem is beszélve, hogy számos korábban egyformának tartott gén, egészen másként viselkedik egy idegen DNS láncba ültetve. A tudósok azt is szeretik figyelmen kívül hagyni, hogy bizonyos gének nem egy, hanem több tulajdonságért is felelősek, még inkább kiszámíthatatlanná és mindenképpen veszélyessé téve az eredményt.
Az eddig csupán regényekben (mint a globalista H. G. Wells Dr. Moreau szigete című művében) felbukkanó  groteszk kísérletek mára rémálomszerű valósággá váltak. A tudósok emberi füllel rendelkező egereket állítanak elő, emberinek minősített szerveket nyernek tehenekből, disznókbólés más gazdaállatokból, stratégiai fontosságú fehérjéket állítanak elő és egyéb általunk sci-fi kategóriába tartozó alkalmazási területeket vázolnak fel, megalapozva a biotechnológia ijesztő és sokunk számára nemkívánatos jövőjét. Apók-kecske kitenyésztése például szöges ellentétben áll a természet törvényeivel, és azért hozták létre, hogy a pókselyemből egy, az acélnál is erősebb fehérjét állítsanak elő, amit például golyóálló mellények és egyéb katonai eszközök gyártásához használnának fel.
A modernkor Frankenstein professzorai földünkre szabadították a genetikailag módosított fajokat, melyek elnyomják és kipusztítják a természetes egyedeket. A GMO növények megfertőzik és tönkreteszik a természetes maggal bevetett földeket, óriási károkat okozva a hagyományos gazdálkodást folytató vállakozásoknak. A genetikailag módosított növényekről bebizonyosodott, hogy a rákon és más egyértelmű betegségeken kívülsok esetben terméketlenséget is okoznak, ami csak a harmadik generációban jön elő.
A globalista elit istennek képzeli magát és azt gondolja, hogy az életet olcsó másolatokkal helyettesítheti, melyek valójában a föld igazi flórájának és faunájának létét veszélyeztetik. Nem is olyan régen a világ legtöbb ismert tudósa úgy gondolta, hogy a DNS kód 96%-ára semmi szükség és nem képviselnek genetikai értéket. Arroganciájuk mostanra odáig fajult, hogy a transzhumanizmushoz vezető utat akarják elénk tárni, hogy az embert (illetve bizonyos embereket), az élet meghosszabbításával isteni magasságba emeljék.
Mondjunk nemet, amíg nem késő.









A kérdés, amit nem tesznek fel az új E-coli baktériummal kapcsolatban



Forrás: NaturalNews
Miközben Németországban és Európa több országában egyre több embert fertőz meg az E-coli baktérium, elfelejtik feltenni a kérdést, hogy vajon mi módon vált az E-coli baktérium hirtelen rezisztensé nyolc különböző típusú antibiotikum családdal szemben majd jelent meg az élelmiszerláncban.
A mostani megbetegedéseket az E. coli O104:H4 csoportba tartozó baktérium okozza, ami általában nem antibiotikum rezisztens. A rezisztencia csak úgy alakulhat ki, ha a baktériumot ismételten antibiotikummal kezelik a mutáció előidézése és ezen keresztül a rezisztencia elérése érdekében.
Ha szeretnénk megismerni a törzs eredetét csak vissza kell vezetni az E-coli genetikai kódját és megtudhatjuk, milyen gyógyszerekkel kezelték a kívánt hatás elérése érdekében. Ezt a vizsgálatot elvégezték  és az eredmény elég érdekes képet mutat az O104:H4 csoport eredetéről.
A genetikai kód megmutatja a baktérium múltját
Amikor a németországi Robert Koch Intézet munkatársai dekódolták az O104:H4 törzs genetikai összetételét azt találták, hogy a baktérium a következő antibiotikumokkal szemben rezisztens:
• penicillin
• tetracycline
• nalidixic acid
• trimethoprim-sulfamethoxazol
• cephalosporin
• amoxicillin / clavulanic acid
• piperacillin-sulbactam
• piperacillin-tazobactam
Emellett az O104:H4 törzs különleges enzimek termelésére is képes, ami „szuper erővel” ruházza fel. Ezt szaknyelven ESBL-nek (Extended-Spectrum Beta-Lactamases – széles spektrumú béta-laktamázoknak) nevezik. Az ide sorolt mikrobák képesek olyan enzimeket előállítani, amelyek a 3. generációs (a kórházak által legszélesebb körben alkalmazott) cephalosporinokat (például cefuroxime, cefotaxime és ceftazidime) is hasítják, és ezáltal hatástalanná teszik.
Emellett az O104:H4 törzs két különleges gént, a TEM-1-et és CTX-M-15-öt is tartalmaz, ami az orvosok rémálma 1990 óta, írja a Guardian.
Miért félnek tőle az orvosok? Mert fertőzés esetén kulcsfontosságú szerveket támad meg és sok esetben halállal végződik.
Egy halálos baktérium létrehozása a biotechnológia segítségével
Hogyan jöhet létre egy olyan baktériumtörzs, ami nyolc különböző gyógyszerosztály majdnem egy tucat antibiotikumával szemben rezisztens, két halálos génmutánssal és ESBL enzim képességgel rendelkezik?
Erre kizárólag egy mód van: a szóban forgó E-coli törzset ki kell tenni mind a nyolc gyógyszertípus hatásának. Normális körülmények között ez nem történik meg egyszerre. Először penicillinnel kezelik a törzset majd megkeresik a túlélő kolóniákat és azokat tetracyclinnel kezelik. A túlélő kolóniák ezt követően rezisztensek lesznek mindkét antibiotikummal szemben és így szépen egyenként végig kell vinni a művelet mind a nyolc antibiotikum családdal. Tudatos genetikai szelekcióról van szó, amit laboratóriumi körülmények között végeznek egy kívánt hatás elérése érdekében. Minden biológiai fegyver így készül az Egyesült Államok hadseregének Detrick marylandi laboratóriumában.
Maga a folyamat a leírtaknál kicsit összetettebb, a lényeg, hogy egy ilyen rezisztens törzs kizárólag tudatos laboratóriumi eljárások eredményeként jöhet létre. Elképzelhetetlen, hogy a természetben véletlenszerűen megtörténjen. Például, ha a baktérium egy élelmiszerből ered (mint ahogyan ezt állítják), hogyan vált rezisztensé ennyi antibiotikummal szemben, amikor növényeket nem kezelnek antibiotikummal?
Gyakran előfordul, hogy egy törzs rezisztensé válik egy adott antibiotikummal szemben, de nem nyolc különböző antibiotikum csoporttal szemben. Eredetének egyetlen forrása lehet: egy laboratórium. Azt természetesen nem tudhatjuk, hogy a létrejött baktérium véletlenül vagy szándékosan került ki a laboratóriumból. Ezt mindenki döntse el maga.
Először betiltják a természetes gyógyszereket, majd megtámadják az élelmiszerláncot
Miközben a hatóságok a fertőzés forrását kutatják, ne feledjük, hogy az EU a természetes gyógyhatású készítmények és étrendkiegészítők betiltására és a természetgyógyászok munkájának megnehezítésére készül. Miután nem állnak majd rendelkezésre természetes gyógymódok már csak annyit kell tenniük, hogy elijesztik az embereket a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztásától is. Ez fontos, hiszen a friss zöldségek rengeteg gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, és amíg a vásárlók hozzájuthatnak friss zöldségekhez módjukban áll természetes úton megelőzni bizonyos betegségeket.
Amennyiben sikerül elérni, hogy az emberek féljenek a friss zöldségek fogyasztásától, könnyebben rávehetők, hogy feldolgozott, egészségtelenebb élelmiszerek fogyasztására térjenek át. Az eredmény: több beteg és nagyobb igény a gyógyszerek iránt, azaz nagyobb haszon a gyógyszergyáraknak.
További fejlemények az E-coli fertőzésekkel kapcsolatban
  • 22-en haltak meg, 2600-an betegedtek meg, melyből hatszáz beteg állapota válságos, sokuknál fennáll a veszély, hogy veseműködésük leáll.
  • Annak ellenére, hogy továbbra sem sikerült egyértelműen bizonyítani a fertőzés forrását, Ilse Aigner fogyasztóvédelmi miniszter továbbra is óvott mindenkit a növényi csíra fogyasztásától. Egyben újra figyelmeztette a lakosságot arra is, hogy tartózkodjon a nyers uborka, a nyers paradicsom és a nyers saláta fogyasztásától. Jobb, ha félnek ez emberek a zöldségevéstől!
  • Az E-coli baktérium O104-es törzse véres székletet, hasmenést és vesekárosodást okozhat.
  • Eddig 10 európai országból jelentettek megbetegedést, leginkább olyan embereknél, akik Németország északi részén jártak.






A gyógyszer rezisztens TB ijesztő ütemben terjed Európában a WHO szerint



A több gyógyszertípussal és a szélsőségesen sok gyógyszertípussal szemben is rezisztens tuberkulózis ijesztő ütemben terjed Európában, és sok ezer halálos áldozatot követelhet, ha a hatóságok nem lesznek képesek megállítani terjedését, nyilatkozta az Egészségügyi Világszervezet szerdán.
A fertőző betegség lokalizálására, diagnosztizálására és kezelésére indított új regionális kampány indításának alkalmából a WHO európai igazgatója arra figyelmeztetett, hogy a tuberkulózis ismételt felbukkanása az emberek hanyagságának köszönhető és a probléma kezelésének elmulasztása rengeteg ember életébe kerülne, a komoly anyagi veszteségekről nem is beszélve.
A tuberkulózis egy nagyon régi betegség, amit soha nem voltunk képesek legyőzni és most még nagyobb erővel bukkant fel ismét,” nyilatkozta Jakab Zsuzsanna, a WHO európai regionális igazgatója.
A számok ijesztőek,” nyilatkozta Lucica Ditiu, a Stop TB Partnership ügyvezető titkára egy londoni konferencián. „A helyzet drámai.”
Jelenleg globális TB járvány van, aminek évente 1,7 millió ember esik áldozatul. A betegséget a Mycobacterium tuberculosis nevű baktérium okozza, ami a tüdőszövetet pusztítja. A beteg felköhögi a baktériumot, ami levegőn át terjed, így nagyon könnyen fertőz.
A betegség mindkét formája, a több gyógyszertípussal (MDR-TB) és a szélsőségesen sok gyógyszertípussal (XDR-TB) szemben is rezisztens tuberkulózis gyorsan terjed, évente 440 000 embert betegítve meg a világon.
A WHO és a Stop TB adatai szerint a 27 legfertőzöttebb ország közül 15 a WHO európai régiójában található, ahol évente 80 000 MDR-TB esetet diagnosztizálnak. A WHO elmondása szerint az XDR-TB eseteket illetően nem áll rendelkezésre pontos adat, mert a legtöbb ország nem rendelkezik megfelelő műszerekkel a betegség azonosítására, de annyit tudni lehet, hogy a megbetegedések száma hatszorosára emelkedett 2008 és 2009 között.
A megbetegedések aránya kelet-Európában és közép-Ázsiában a legnagyobb, de számos nyugat-európai is országban egyre nagyobb ütemben emelkedik a gyógyszer rezisztens TB előfordulási aránya, Ditiu szerint. A nyugat-európai fővárosok közül Londonban, a brit fővárosban a legmagasabb a betegség előfordulási aránya, ahol évente 3500 esetet diagnosztizálnak, amelynek 2%-a MDR-TB.
Kezelés tekintetében a közönséges tuberkulózis gyógyítása is kellemetlen folyamat, a betegeknek 6 hónapon át kell igen erős antibiotikumot szedniük. Sok beteg nem tartja be az orvos előírásait, illetve hamarabb hagyja abba a gyógyszer szedését, ami a gyógyszer-rezisztencia kialakulását okozza.
Az MDR-TB és az XDR-TB kezelése két évig is eltarthat és csak a kezeléshez szükséges gyógyszerek ára eléri a 3 millió forintot. Amennyiben elkülönítésre is szükség van, a kórházi kezelés költségei 40-60 millió forint között mozognak betegenként.
A szakértők szerint a közönséges TB betegek 7%-a nem éli túl a betegséget, míg ez az érték a gyógyszer rezisztens változatoknál eléri az 50%-ot.
A WHO kihangsúlyozta, csak akkor van esély a betegség megfékezésére, ha a betegek pontosan követik a kezelés menetét. Amennyiben ez nem történik meg „nemcsak lassú és fájdalmas halál vár rájuk, de a betegség továbbterjedéséért is felelősek lesznek,” mondta Ditiu.
A WHO elmondta, hogy amennyiben az 5 milliárd dolláros költségvetésű kampány sikeres lesz, 127 000 ember gyógyulhat ki a tuberkulózisból és 120 000 halálesetet akadályozhatnak meg 2015-ig.
A kampány költségei pedig megtérülnek, hiszen segítségével 250 000 MDR-TB és 13 000 XDR-TB megbetegedést akadályozhatnak meg, melyeknek kezelése 7 milliárd dollárba kerülne.
Na itt most álljunk meg , és tegyük fel a kérdést magunknak, ki akarnak nyírni bennünket, ha eddig morális tények tartották vissza őket, ez után bármi megtörténhet, és mire észbe kapnánk az emberiség fele elenyészik a másik felét meg nem tudják megmenteni. Ezek az őrültek tudják mivel játszadoznak? Az emberiség fel van készülve több ilyen csoport leállítására , likvidálására, vagy hagyjuk , hogy kipusztuljon az emberi faj?Mi tudjuk, hogy a föld lakóinak 90% - át el akarják pusztítani, és erre különböző megoldásokat dolgoztak ki, hogy egy adott pont elérése után beindítsák ezt a rettenetes gépezetet, és hagyják, hogy önjáróvá váljék, és pusztítson ahogy tud , és ha az egyiket megfékezted a másik teljes erőből terjed és szinte megállíthatatlan lesz, míg már az ember is belefárad , és beletörődik a sorsába, és hagyja , hogy eltűnjön az élet itt a földön. És nem kellet bevetni atomfegyvert, elégvolt módosítani néhány mikrobát , vírust, genetikailag megkevertük rezisztencia tűrését megnöveltük, és kiengedtük néhány helyen a glóbuszon a szabadba , hogy tanulják meg a szabadságot értékelni ők is mielőtt végleg eltűnnek ők is.
Valahogy így működik a biológiai pokolgép, csak az isten adja , hogy soha ne keljen megismerni közelebbről ezt az alternatívát , pedig a nagy gyógyszergyárak sokszor rá játszanak az emberek egészségére, nekik tíz – százezer ember halála annyi mint egy kísérleti egér élete.





Az utolsó antibiotikum



Forrás: NaturalNews.com
Az antibiotikumok kora lejárt. Nincs több fejlesztés alatt álló, vegyi úton előállított antibiotikum. A gyógyszeripari cégek felhagytak az antibiotikum kutatással, sorsára hagyva az emberiséget az általuk létrehozott gyógyszerrezisztens baktériumok okozta betegségekkel.
A gyógyszeripar listáján csupán egyetlen szer szerepel ezek ellen: a colistin, egy toxikus vegyi anyag, amit még 1949-ben izoláltak és 1959-ben kezdtek használni a kórokozók elpusztítására.
A colistin képes lehet elpusztítani a gyógyszerrezisztens kórokozókat is, azonban komoly vesekárosodást okoz. A beteg így választhat, hogy a fertőzésbe vagy a gyógymódba rokkan vagy hal bele.
Az elmúlt 34 év során a nagy gyógyszeripari cégek mindössze két új antibiotikum típussal álltak elő, amelyek közül egyik sincs már használatban és már nem is fordítanak pénzt újabb kutatásokra.
A Pfizer a tavalyi év során bezárta Connecticut állambeli antibiotikum kutatóközpontját, 1200 alkalmazottat bocsátva el állásából,” írja a Washington Post. „A cég Shanghaiba költözteti kutatóegységét… azonban a Pfizer komoly nehézségekbe ütközött kínai létesítményének megnyitása során és nem igazán tervezi az antibiotikum üzletág fenntartását.”
Mint kiderült a merevedési zavarok és a kopaszodás elleni vagy a koleszterinszint csökkentésére kifejlesztett készítmények sokkal többet hoznak a házhoz, mint az antibiotikumok.
Eközben a rezisztens kórokozók miatti halálesetek száma vetekszik a háborúban elesettek számával. Az amerikai járványügyi hivatal tíz évvel ezelőtti adatai szerint a gyógyszerrezisztens kórokozók évi 1,7 millió amerikait fertőznek meg és ebből 99 ezren halnak bele a fertőzésbe. Ez hozzávetőlegesen kétszer annyi ember, mint ahányan életüket vesztették a Vietnámi háborúban és ráadásul tízéves adatokról beszélünk. A rendelkezésre álló számok alapján a jelen helyzet sokkal rosszabb, mint tíz évvel ezelőtt. Az újszülöttek között az ilyen jellegű fertőzések például300 százalékkal emelkedtek ebben az időszakban.
Dr. Margaret Chan, a WHO vezérigazgató-helyettese is elismerte a helyzet súlyosságát. „Ott tartunk, hogy egy torokgyulladás vagy lehorzsolt térd is gyilkos betegséggé alakulhat,” mondta az Egészségügyi Világszervezet Koppenhágában tartott gyűlésén. „Az antimikrobás szerekkel szembeni rezisztencia egyre gyakoribb Európában és a világ sok más területén. Elveszítettük első védelmi vonalunkat… A gyógyszerrezisztens kórokozók által okozott fertőzések esetében a halálozási arány 50 százalékkal emelkedett,” mondta.
Számos egyéb patogénban is rezisztencia alakult ki, bizonyos esetekben minden gyógyszerrel szemben. A kórházak az MRSA, ESBL, CPE és hasonló gyógyszerrezisztens kórokozók melegágyai lettek, növelve a kockázatot, hogy a kórházi kezelés gyógyítás helyett öl. Itt olyan patogénekről van szó, amelyek az utolsó védelmi vonalnak számító antimikrobás szerekkel szemben is rezisztensek.
Amennyiben a jelenlegi trend folytatódik, könnyű megjósolni a jövőt. Egyes szakemberek szerint az antibiotikum előtti korba lépünk vissza. Ez lesz a poszt-antibiotikum kor és nincs új felfedezés a láthatáron. Üres a szekrényünk. A poszt-antibiotikum kor a modern orvoslás végét jelenti.”
A modern orvoslás és a gyógyszeripar gyógymódokat ígér, miközben gyógyszerre rezisztens kórokokozat teremt, gyógyszerfüggőséget, mérgezést és autizmust okoz. A kemoterápia agykárosodást, a vakcinák vesekárosodást, a fájdalomcsillapítók pedig a kábítószer függőség új formáját eredményezik.
A nagy gyógyszeróriások állítása, hogy milliárdokra van szükségük új gyógyszerek kifejlesztésére, csak újabb bizonyíték ennek az iparnak a profitorientáltságára és értelmetlenségére. Miért? Mert a természetben számos olyan hatóanyagot találunk, ami képes legyőzni ezeket a szuper-kórokozókat, csakhogy a gyógyszeripar nem támogatja őket, hiszen szabadalmaztatásuk, tehát monopolizálásuk nem lehetséges, így nem éri meg nekik.
A fokhagyma például a legtöbb ismert gyógyszerrezisztens kórokozót képes elpusztítani. Azt is kimutatták, hogyha a kórházak rézzel borítanák a kezelőfelületeket a fertőzések számát 97 százalékkal csökkenthetnék. Amerikai kutatók arra is rájöttek, hogy nagyobb adag B3 vitaminnal felerősíthetik a szervezet saját immunrendszerét, ami így képes legyőzni az antibiotikummal nem gyógyítható fertőzéseket. Olyan rezisztens kórokozóval sem találkoztam még, amelyik túlélt volna egy oregánókivonat kúrát.
A legfontosabb tehát, hogy éljünk egészségesen, töltsünk időt a szabadban, kerüljük a kórházakat és tartsuk be az alapvető higiéniás szabályokat.
Szinte valamennyi MRSA kórokozóval fertőzött ember legyengült immunrendszerrel és számos más, krónikus táplálkozási problémával rendelkezett a fertőzéskor. A gyógyszerrezisztens kórokozóknak nincs sok esélye a túlélésre egy egészséges szervezetben.





Minden gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis Indiában



Forrás: NewScientist.com
Az indiai Mumbaiban egy minden létező gyógyszerrel szemben rezisztens tuberkulózis ütötte fel a fejét a lakosság körében.
Eddig 12 megerősített esetről tudunk, akik közül hárman haltak meg idáig,” mondja Zarir Udwadia, a Hinduja kórház orvosi kutatóközpontjának vezetője Mumbaiból, aki annak az orvos csoportnak is a vezetője, amely négy esettel kapcsolatos diagnózisát a napokban jelentette meg.
A betegség felbukkanása egy ilyen sűrűn lakott városban komoly aggodalomra ad okot, mivel ilyen körülmények között a betegség nagyon gyorsan képes terjedni.
Tudjuk például, hogy az egyik beteg megfertőzte a saját lányát,” mondta Udwadia a New Scientist-nek. „A becslések szerint egyetlen tuberkulózisos beteg 10-20 másik embert fertőz meg egy év alatt és nincs okunk azt feltételezni, hogy ez a törzs kevésbe lenne ragályos,” figyelmeztet a kutató.
A betegek kilátásai nem túl jók. „A teljes karantént leszámítva, tehát megvárni, amíg a betegek már nem fertőznek, ami sajnos nem praktikus és nem is kivitelezhető megoldás, semmit sem tehetünk a továbbfertőzés megakadályozására,” mondja Udwadia.
A legfőbb aggodalmunk az, hogy továbbterjedve a tuberkulózis ismét gyógyíthatatlan betegséggé válik és a betegeknek nem lesz más választásuk, mint gyógyszerek helyett saját immunrendszerükben bízni a betegség leküzdésére, mint száz évvel ezelőtt.

Az emberre szabadították a vak végzetet, reméljük a 

kitervelő is az áldozatok között lesz szervezetileg 

családostul a felelősökig mindenki. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése