2016. május 8., vasárnap

Ezoterikus filmek gondolatok






Ezoterikus filmek gondolatok



A hét pecsét film

A jövő farmja

A hülyeség kora

A könnyek völgye film

A megbocsájtás kegye (Javított felirattal)

Amerika Halálsugara 1/5.rész (nézd végig!)

Amerika Halálsugara 2/5.rész (nézd végig!)

Amerika Halálsugara 3/5.rész (nézd végig!)

Amerika Halálsugara 4/5.rész (nézd végig!)

Amerika Halálsugara 5/5.rész (nézd végig!)

HAARP - A zsidó halálsugár

Áldott kezek film

Szellemi valóság- belső utazás (Spiritual reality)







Előzőéletek-átjárók




Földi anyagbazárt életünk, biológiai befejezésének biztos pontja a halál, ez a nagy kaland elkerülhetetlenül vár bennünket és úgy tűnik nem először. A világ több mint hatmilliárdnyi emberéből tekintet nélkül vallási hovatartozására egy-két milliárdnyian biztosan hisznek az újbóli testet öltésben. A reinkarnáció fogalma napjainkban már senki számára nem ismeretlen fogalom. A legtöbben pontosan tudják mit is értsenek e fogalom hallatán:- Miszerint a halál beálltával nem ér véget létezésünk, csak egy más szellemi világba folytatódik tovább, hogy annak a periódusnak a végén ismét az emberi világban újra születés formájában újra kezdődjön. Aztán a folyamat ismétlődjön ahányszor csak az illető lélek lelki fejlődése tökéletesedése ezt szükségessé teszi. Végül pedig kitűnő osztályzat elérése esetén egy magasabb szellemi világban és síkon örökre megpihenjünk és csatlakozzunk, a részévé váljunk a nagy egésznek....
Ezen spirituális „filozófiának” úgy tűnik, az emberek egyre nagyobb teret adnak, ha dolgok mögött lévő végső igazságot keresik.

Sokan aztán végül feleszik a kérdést:
Ha ez valóban így van, miért nem emlékszünk, az előző életeinkre?


Egyre több jel, tudományos kutatás és bizonyíték látszik igazolni, hogy előző életeinket bizony nem felejtettük el, sőt mindannyian valamilyen módon tudomással bírunk róla. Legtöbben valóban csak halvány gondolat villámok, sejtések, dezsavű érzés alapján, de egyre nagyobb azoknak a száma, akik a szokottnál sokkal élénkebben, elevenebben élik meg előző életeik úgymond utóhatásait. Álmok, meditációs élmények, hipnózis vagy csak spontán beugró emlékképek alapján átjárásuk, betekintésük van régi életükbe.
Rengeteg könyv, publikáció, sőt film született a reinkarnáció bizonyítékairól és valótlanságáról pró és kontra. Gőzerővel folyik a tudományos kutatás a jelenség magyarázatát keresve, most már közel 150éve. Régen élt nagy írok tudósok mind-mind állást foglaltak a kérdésben és a vallási és spirituális világban mindig is ismert jelenségnek tekintették a halál utáni életet. Egyiptomban, vagy a Maják, a Kelták például nagyon erős kultuszt teremtettek és végtelen áldozatokat hoztak halottaik nyugalma és nyugodt átkelése érdekében egy másik világba.

Tudatunkban megőrzött előzőéletek emlékét egyre több pszichiáter fedezi fel. Rendszerint terápiás alkalmakkor, mikor lelki eredetű betegségek után kutatnak az alany mély tudatában, regressziós hipnózist alkalmazva. A hipnózis folyamán ma már bevett gyakorlat, hogy a pácienst visszavezetik az időben, élete főbb állomásaihoz, fordulópontjaihoz feltárandó az esetleges lelki törés időpontját és mikéntjét kutatva. Ilyenkor gyakorta megtörténik, hogy a beteg mintegy átlépi a születési ideje  időkapuját és  hirtelen egy általa most megszokott más helyszínen és korban találja magát, pontosan tudva, hogy az a másvalaki egykori önmaga.
Az ember ego táplálta tudásvágya gyakran túllépi a normális kereteket. Azonban az is igaz, hogy ez a fejlődés egyik záloga.
Mindenesetre a fentiekben leírt események indukálhatnak egy a new age kora jellemző már-már divatszámba menő jelenséget:-Amikor az emberek már szánt szándékkal mennek, olyan terapeutához, akiknek az a specialitásuk, hogy visszavezessék vendégeiket előző életeikbe. Teszik ezt természetesen jó pénzért és nemegyszer a bekövetkező jelenségeknek köze nincs az előző életekhez, csupán a küszöbőre által életre hívott furcsa képzelet,  hallucináció, vagy Maja fátyla az egész semmi más.

A természet nem véletlenül zseniális és rejti el megfelelő módon a szabad bejárást-e dimenzió kapuhoz és köti annak átlépését, saját szigorú, de igazságos  törvényei betartásának feltételéhez. Az oka nyilvánvalóan az, hogy mostani testet öltésünkben életfeladatunk maradéktalan végrehajtásában és döntési szabadságunkban ne zavarjon bennünket egykori énünk. Teszem azt előzőéletemben hétpróbás gazember voltam és még embert is öltem....ha minderre pontosan emlékeznék, az összes elkövetett bűnömmel együtt, amit valaha elkövettem, akkor képtelen lennék az életre. Mázsás súlyt cipelnénk mindannyian életünk minden percében megkérdőjelezve, meggátolva ezáltal, a normális életvitelt.
Mindenkit megillet a tisztalap lehetősége egy - egy lezárt élet után. Életünk végeztével úgyis szembesülünk, ezen életünkben elkövetett minden tettünkkel, jó és rossz voltunkkal.

Spirituális jutalom

A kereső ember, "féli" az Istent, mert ismeri a karma törvényét, hogy minden tettünknek következménye van. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség a szűkebb környezetében, családjában születik újra, viszonylag rövid időn belül, ez az oka ezoterikus körökben kialakult azon véleménynek, miszerint ezért nő egyre a Föld népessége. A köztes-létben eltöltött idő a lélek boncasztala a tudat tágulásának, a szembenézés  időszaka. Tehát az élet ciklusok gyakorisága és a köztes-létben eltöltött idő megrövidítése egyenesen arányos a tudat ébredésének a lélek fejlődésének minőségével.  A lelkek „tolakodnak”  az életért a lehetőségért, mindenki javítani akar.

Aki a spirituális lét szemléletét képviseli és eszerint is él, mindenféle hókuszpókusz nélkül mintegy ajándékként tudomást szerezhet előzőéleteiről, nagyon kivételes esetben olvashat az akasha krónikában is. Kizárólag azért, mert lelkileg elérte azt a rezgésszintet  ami ehhez szükséges. Példamutató magatartásával érettségével, szeretetével, áldozatvállalásával átlépett egy határt. Így ez a személy már tudatosabb és ezért helyzeti előnyben van, mert nem követi el múltbeli hibáit, ezáltal gyorsabb a fejlődése és a legmagasabb szellemi szint elérésére válik alkalmassá. Az ilyen emberek gyakran az emberiség nagy tanítói. Ilyen ember lehetett például Mahatma Gandhi is. Valószínűleg tudta saját magáról ki is ő valójában.

A biblia szerint Jézus is harmadnapra feltámadt.....

Ma már, egyre több halállal és reinkarnációs kutatással foglalkozó, tudományos fokozatokkal kitüntetett akár Nobel díjas híresség állítja, hogy a halál nem a végső állomás, csak átszállóhely.  A metafizika már -már más dimenziókba hatol. S hogy,  mi hogyan,  és milyen osztályon utazunk tovább, hova szól majd a jegyünk ? - azt éppen most formáljuk alakítjuk ki. A teremtésben mindennek megvan a maga rendje, és ebbe a rendszerbe természetesen az ember is beletartozik.

A három fő kérdés így hangzik:
Honnan? Hová? Miért?

Azok az emberek, akik baleset vagy más betegség formájában megélték saját halálukat, tehát esetükben az orvosok  mint tényt megállapították klinikai halált, esetleg meditációban elhagyták testüket vagy más okult esemény, beavatás, kapcsán nos közölük sokan találkoztak a fénylénnyel. Ők egy-két kérdésre már biztosan tudják a választ.
Bizonyos körök ma is hevesen támadják a reinkarnáció létének puszta gondolatát is. Mindenkinek szíve joga miként gondolkodik és hogyan él.

„ Átutazó vagy...
Csak átutazó vagy tartsd ezt az eszedbe!
Egyetlen állomást se nézz végállomásnak!
Ne panaszkodj, ha az útitársak mit sem érnek,
Az átutazó szeme előtt a végső cél lebeg!
Mindenütt csak vendégnek érzik magukat!
Poggyászuk legyen könnyű, sem iga sem teher!
Előre néznek, mennek mérlegelnek:
Az átutazót mágnes vonzza hazafelé!
Gyakran átszállnak vagy ruhát váltanak,
mert az út hosszú és az otthon messze van!
És ha csillagtalan éjszakákon nem is látnak tisztán,
Tudják: fényesség van az alagút végén.
És néha persze álmodoznak csendes idillről, nyugodt pihenésről-de a vonat meg nem áll!
Növény, állat, ember természet: minden mozog, jön -megy
Hidd el. Te is csupán -akár én- csak átutazó vagy...”

/Marcel Valmyt/



Harmadik szem


Emlék-szem

Sötét erők üzleti érdekek mentén szándékos félelmet ültetek az emberek szívébe, s ezzel éket vertek Isten és az emberek közé. Az ék pillanatnyilag még jól tartja egy látszat világ, látszat színfalainak kellékeit. A pénz karvalya minduntalan belemélyeszti karmait az emberek üres zsebébe és kéjjel kotorász ott, a még megmaradt fillérek után kutatva. Az emberi civilizáció majd egésze mondhatni ilyen korképet mutat. Tombol a világ. Az emberi faj eszeveszetten hajszol értékesnek hitt értéktelen dolgokat, olyan tébolyultan és szeretetnélküliségben, amire eddig aligha volt példa történelme folyamán. Az emberek szemére mindeközben egyszerre a reménytelenség a kapzsiság és ego szőtte sötét hályog nőtt, ami alól már szinte képtelenek meglátni a napot.

Sorsfordító időket élünk. Az útelágazás a jó irány, ma még csak egy láthatatlan harmadikszemmel érzékelhető. Csak ezen az egy módon láthatunk ki, a sötétlepelként ránk boruló, mindent eltorzító hályog alól. A harmadik szemünk a lelkünk érzékszerve, olyan tökéletesre van megalkotva amennyire ez csak lehetséges. Ez az érzékszerv, dimenziókat átívelő perspektívákba lát és nyújt  oda betekintést. A harmadikszem a tényleges beavatás szerve. Funkciójának fő kifejeződése: Emlékszem.

Hermadik szemünk tehát azt súgja emlékszem..........

Intuíciókat érzéseket közvetít nekünk és azt is súgja: Fényt kell gyújtanunk, lámpást, hogy ebből a csalfa sötét és igazságtalan értékrenden alapuló labirintusból kikerülhessünk. A lámpásba a szeretet olaját kell töltenünk és az egység kovakövével kell szikrát csiholnunk, hogy lángra lobbanhasson.

- A fény Isten köntöse, általa a dolgok más megvilágításba kerülnek.
- Ahol fény van, ott a sötétség hátrálni kezd, mert nem él meg.
- A fény életet ad és felszabadít.
- Öltöztessük lelkünket fénybe, merjünk a sötétnek nemet mondani.

*
  
Valaha régen például az atlantiszi emberek nap, mint nap a maguk természetességében használták a harmadik szeműket tényleges látásra és az orvoslás segítségéül. Számunkra  talán ma már elképzelhetetlen  az Isten  és természet közelségű  szereteten alapuló életszemléletük, ami  biztosította  számukra  a harmadik szemük  állandó aktivitását.
Használhatták  mindaddig, míg ezt a képességüket az ego szolgálatába nem állították. Akkor ugyanis a finom energia nem tudott igaztalan emberi érdekeket szolgálni, mivel ez alapvető Isteni természeténél fogva azzal összeegyeztethetetlen.

A harmadik szem aktivitása egy bizonyos érettségi, öntudatossági fokot feltételez,  és  követel meg. Bár harmadik szeme mindenkinek van használni azonban csak nagyon kevesen tudják.  Ennek ellenére azonban az emberiség minden botlása és tévedése dacára elérkezett egy újkorszak hajnalának küszöbére.  Világszerte emberek sokasága lelke zenitjébe a szeretetet állítva elérte azt a szintet, hogy öntudata rezgései által ismét visszatalált az Isteni centrum vonzáskörébe. Ennek egyik természetes velejárója a harmadik szem aktivizálódása.
A harmadik szem "használata" nem csupán azt jelenti, hogy valami olyant érzékeljünk, amit más hagyományos látásmód mellet nem láthat, példál emberi aurát és az sem túl fontos, hogy fokozódik a telepátiás képességünk, mert nem ez a lényeg. A lényeg abban áll, hogy megérjünk arra, hogy ezt az érzékszervünket valóban a lelkünk a jó ügy szolgálatába állítsuk, és végre rendeltetése szerint használhassuk, úgymint gyógyítás stb, mert ez a produkciótól mentes tisztánlátás a dolgok lényegének valódi megértésével együtt járó folyamat. Ha nyitva van, a harmadik szemünk tovább látunk saját árnyékunknál és ezt szó szerint kell érteni. Tévedés ne essék emberi mivoltunknak velejárója, hogy mindannyiunknak valamilyen mértékben nyitva van a harmadik szeme.


Többnyire egy spirituális történés, élmény vagy beavatás alakalmával a koronacsakrán átáramló finomenergia hipofízisbe áramlik és valamilyen módón átjárót képez a homlokcsakra energia központjához ami „rendes körülmények” között hétköznapi életünkben nem  vagy csak kevésbé átjárható ekkor a koronacsakra és a homlokcsakra energiái az agyalapi mirigyben találkoznak és létrejön jobban mondva aktiválódik a harmadik szem.
Korunk emberének a spirituális ébredésének idején jegyet váltva az aranykorba, elengedhetetlen segítője lehet a harmadik szeme, összekötve ezzel a dimenziók átjáróinak kapuit egy jobb emberibb, igazságosabb élet kiépítése reményében.



Meditáció




Nehéz dolgom van. Olyasmiről szeretnék írni, aminek a megfogalmazásához, talán nálam sokkal felkészültebbnek kell lenni. S hogy mégis veszem, magamnak a bátorságot ez azért van, mert úgy gondolom azért mégis adhat valamiféle támpontot a meditáció lényegének megragadásához, jó tanmese vagy legalábbis érdekes lehet az olvasó számára.


A meditáció:

A meditáció egy folyamat, aminek az a célja, hogy elménket kiüresítve egy magasabb tudatállapotot tapasztaljunk meg. Maga a meditáció szó gyökereiben talán azt jelenti „utazó.”

A hétköznapi életünkben többféle tudatossági szint van:
  • az alvás, azon belül az álom
  • az ébrenlét,
  • álmodozás vagy merengés, amikor csak úgy szárnyal a képzelet
  • a meditáció
Különösen a Buddhizmusban figyelhető meg, hogy nagy figyelmet tulajdonítanak és szentelnek a meditációnak. Most képzeletünkben végig nézhetnénk a világ különböző pontjait legyen az: India, Japán, Kína, Tibet vagy bárhol ahol ennek nagy hagyományai vannak. Megállapíthatnánk, hogy bár ezek a kultúrák jócskán különböznek, egymástól a meditáció lényeget mégis azonosnak látják, és egyformán áhítattal kezelik. Ha valaki rendszeresen meditál, az meglátszik rajta barátságos természetű kiegyensúlyozott emberré válhat.
A meditációs technikák, és már ami az elkezdését illeti, az is sokféle lehet: Van, aki a légzésre figyel, a test ellazulására, a szív dobbánására, egy tárgyra fokuszál. A lényeg az, hogy megpróbáljuk „beszűkíteni kihegyezni” a figyelmet. Befelé fordulni, mert a meditáció nem tűri az „agyalást.” Amíg az ember el nem kezdi csinálni, addig nem tűnik nehéznek.
Tényleg, hogy kezdjünk neki?

Senki nem tudja előre megmondani mi fog történni, mit fog érezni, ha meditálni kezd. A meditáció igazából az egyik legnehezebb, legszebb és bocsássák meg nekem, ha azt mondom a leg kiszámíthatatlan dolgok egyike. Hogy valaki elkezdje nagyfokú belső igény még azt is mondom felkészültség és kíváncsiság kell hozzá. Miért mondom ezt? Azért mert a látható világ csak kis része az életünket befolyásoló tényezőknek. A meditációba, ebbe a nem látható transzcendens térbe „tévedünk”.

Gondold csak át!
A tested vagy? A gondolataid? Az érzéseid?
Vagy valami más, vagy mindez együtt?

 A meditációban  az ember magasabb rendű tudatszintre a lényegéhez tér meg. Ebben az állapotban a mások előtt rejtett világban furcsa dolgokat, érzeteket, lényeket tapasztal meg a lélek, mindazt ami az asztrálsíkon létezik.

Mindent összevetve, ha úgy döntünk, hogy meditálni szeretnénk, tegyük azt csendes helyen, hogy ne zavarjanak minket. Kényelmesen elhelyezkedve és nyugodt állapotban. Én nem hiszek a sémákban, mint a lótuszülés bár kétségtelen meg van az előnye, de valakinek bejön valakinek nem.

Amint neki állunk elménk lecsendesítésének egyből rájövünk nehezebb, mint gondoltuk, nem véletlen hogy a jogik is évekig gyakorolják. Kosza gondolatok villóznak agyunkban és szűnni nem akaró érzések keringenek idegpályáinkon. A dolog nehézsége abban áll, hogy ne gondoljunk semmire. Mert azáltal hogy arra gondolunk, hogy ne gondoljunk semmire, már éppen gondoltunk is valamire, arra hogy ne gondoljunk semmire.... Sok idő és gyakorlás kell ahhoz, hogy a dolog működjön, mert a meditáció az énünk megtisztítása, lecsupaszítása mindentől, ami valaha „rátapadt.”
Az egonk nagyon kemény ellenségnek bizonyul kiváltképp, ha ilyen szellemi úton járunk. Ugyanis nem akarja átengedni az elme fölötti hatalmát. El kell jutnunk a „dolgok felett” állapot eléréséhez, ami azt jelenti szabadok vagyunk. Csak így léphetünk be a kapun egy másik síkra ahol valós értelemben zajlik a meditáció. S hogy betudjunk lépni ezen a kapun, át kell lépnünk a küszöböt amit adott esetben a küszöb őre véd.

A küszöb őre: nem más, mint a saját legfelsőbb énünk, félelmei. Ezer arcot ölthet, lehet ördög, angyal, az összes bennünk lévő megnyilvánulás.  A köszöb őrének egyetlen célja, hogy eltérítsen célunktól ne engedjen az asztrális kapu közelébe. A küszöb őre az alacsonyabb rendű embert távol tartja a magasabb világ küszöbétől és csak azt bocsájtja át, aki  állja a kemény próbát.

Az idő eldönti, hogy ezt a küszöböt mikor tudjuk átlépni, s át tudjuk-e  lépni valaha  egyáltalán. Ez személyre szabott. Valami azonban biztos, ha valaki átlép azon a köszöbön, soha többé nem lesz olyan amilyen előtte volt. Megváltozik, átértékel, másképp ítél, más értékrendet vall, közelebb kerül az igazsághoz.

Íme, az én történetem:

Mikor ez az eset megtörtént velem, sok évvel fiatalabb voltam. Nagyon érdekelt, mint most is az ezoterika, a lélek, a meditáció. „Felkészültem” a dologra, már amennyire tőlem tellett, sok könyvet elolvastam meditáció témakörben és azt gondoltam nem érhet meglepetés. Gyakorolni kezdtem egyfajta transzcendens meditációt egy bizonyos ritka technikával különös tekintettel a kundalini erő felébresztésére. Sokáig, évekig mindennap, ha tehettem ugyanabban az időben ugyanazon a helyen meditáltam. Semmi nem történt, én pedig vártam a csodát. El voltam keseredve, egyszerűen nem tudtam kiüresedni.....de nem adtam fel, és egyszer történt valami. Azt a napot soha nem fogom elfelejteni.

Elhelyezkedtem és a légzésemre figyeltem egy technikát alkalmaztam ami „véletlenül” került hozzám. Lassan szívtam és fújtam ki a levegőt ….a harmadik szemem környékén jól érezhető egyre fokozódó nyomást éreztem. A szobám ködbe veszett, megállt az idő és én könnyűvé váltam. Mellettem erős energia jelenlétét éreztem, mozdulni se tudtam. Hirtelen megszűnt minden, feszültség és béke egyszerre költözött belém.  Hírtelen nem volt kezem, lábam semmi csak „én” kiszálltam magamból. Fentről láttam magam vagy inkább éreztem, hogy a testem ott maradt valahol....
Testetlen szemlélödővé váltam, de nem volt vége: Kint voltam a semmibe (ma, már tudom az asztrálison) Valamilyen módon kérdést intéztek hozzám - Így szólt: „Valóban készen vagy rá?”
Ezt követően megszűnt minden érzékelésem. Nem volt semmi, nem volt idő és kapaszkodó csak a végtelen csend. Ebben üres mibenlétben megtapasztaltam szó szerint semmi és a minden fogalmát ezt lehetetlen leírni. Nem tudom talán a legpontosabban akkor írom le amit „éreztem”ebben az állapotomban, ha azt mondom egyszerűen lemondtam magamról és felajánlottam magam a a teremtőnek.
Ekkor egy kép jelent meg előttem: Egy kéz egy fehér hosszú tógaszerű ruhát mutatott nekem és szinte felszólított, hogy vegyem fel. Úgy éreztem túl piszkos vagyok hozzá és nem mertem megtenni, bár nagyon erős késztetést éreztem. Furcsálltam, hogy ruhát adnak nekem hisz még testem sincs.
Miután nem történt semmi egyszerűen „ott hagytak” mindentől megfosztva. Nagyon sokáig. Hirtelen úrrá lett rajtam a félelem, hogy akkor most velem mi lesz? A lelkem a testemet „követelte.”
- Aztán újabb közlést kaptam: A küszöb őre vagyok „hallottam”-  Vissza kell menned! 
Ezután vissza kerültem testembe és megértettem egy beavatás történt, ami bár nem úgy sült el amint vártam volna, mégis életem egyik legfontosabb eseménye volt. Sok mindent megértettem arról a mi nem látható mégis létezik és sok mindent megértettem arról, hogy milyenné kell válnom.
A történetnek ugyan vége, ez egy lehetséges variáció arra nézve, hogy egy meditációban bármi megtörténhet. Aki meditál, korántsem a játszótérre megy az ott a kőkemény valóság. Esetemben a fehér ruha egy szimbólum volt, a lelki tisztaság szimbóluma ezzel szembesítettek, mert nekem ez a legfontosabb. S hogy nem vettem fel azt jelenti, bőven van min dolgoznom...... Azt mondom, meditáljatok és meg fogjátok magatokat sokkal jobban ismerni. Tanulságként ez az én útravalóm, a béke legyen veletek.




A halál



Létezik egy megkerülhetetlen transzcendens igazság, amivel mindenkinek szembe kell néznie, ez a halál. Sokakat borzongással, szinte elviselhetetlen szorongással tölt el ez a szó. De a halálról beszélni kell, ha megértjük a halál logikáját megértjük mennyire tökéletes, mennyire szükségszerű és átitatott egy felső hatalom  igazságos akaratával.

Mi a halál?

A halál a halhatatlan zarándok rövid pihenője az úton az örökkévalóság felé.  Megrázó csapás, mégis szükséges.  Hiszen "rendkívülí" tapasztalattal ruházza fel a lelket, és végül lezár egy-egy emberi életet a reinkarnációk sorában.

Az emberek többsége úgy véli, hogy a halál egy gonosz erő, hiszen érkezése  félbeszakít, megakadályoz mindent. Vágyaink nem valósulhatnak meg többé ezen a Földön. Miatta mindent itt kell, hogy hagyjunk szeretteinket és összes ingó és ingatlan vagyonunkat beleértve. Általa menthetetlenül semmivé válunk, és nem marad belőlünk semmi. Amikor a halál kopogtat az ajtónkon, az egész élet lényege megtörik és egyszer és mindenkorra vége van mindennek. Ezért úgy vélik halál ellenség, egy nem kívánatos „vendég” és a halált semmilyen módon nem lehet legyőzni.


A mások azt vallják, hogy kétségkívül van, mód legyőzni a halált, de ezt nem a fizikai vagy az emberi test, diadala, hanem a tudaté. A Földön anyagba, emberi testbe  zömmel a második csakra szintjén kötött a tudat, ezért kevés lehetősége van rá, hogy élvezze az igazi szabadságát. Ha megszakítás nélkül élhetnénk itt a földön ötszáz évet a hosszú idő alatt, fejlődésünk szempontjából akkor semm tudnánk sokkal jelentősebbet felmutatni, teljesíteni. Sokan, vannak itt a Földön, akik már a több mint száz évesek. Ők is közönséges emberi életet, éltek, élnek, és ha megkérdezzük őket a belső élményről, a belső növekedésről, a lelki fejlődésükről, Isten igazi lényegének megértéséről, vagy a megvilágosodásról azt válaszolják, öregkoruk ellenére sem tudnak sokkal erről többet, mintha jelentősen kevesebbet éltek volna. Egyik nap jött a másik után és az évek lassan elteltek. Tehát nem pusztán a fizikai élet meghosszabbítása, amire szükségünk van.

Az ember spirituális lény a tudatosságunk az Isteni valóság bennünk, ezt kell terjeszteni, bővíteni, erősíteni ez a részünk pedig örök és halhatatlan. Igaz, annak érdekében, hogy tudatunk jelentősen fejlődni tudjon, tapasztalatokat tudást kell gyűjteni itt a Földön, ehhez itt kell maradni egészségesen a még jó pár évig. De ez elsősorban nem a szervezetünk az érdekében történik, hogy fék nélkül hajszoljuk és habzsoljuk, szolgáljuk a testünket. Sokkal inkább azért, hogy  bővítsük  spirituális tudásunkat, így bővítve tudatunkat.

A testünk végül meg fog halni, elrothad a halhatatlanságnak "csak" a tudatunkat tudjuk felajánlani.

Spirituális emberek rájöttek ezen kívül még valami másra is, valami nagyon fontosra. Ők (Mi) azon a véleményen vannak, hogy életek egymásutániságában nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani annak, hogy periódusonként a lélek éppen a halál állapotában van, mert ez is természetes. Ugyanis amikor haladunk egy cél felé minden alkalommal, be kell hogy lépjünk egy-egy új valóságba ilyenkor új élet virrad a Földön, ez a törvény és a mi igényünk is.
A halál „pillanatát” használtja Isten, kezében eszköz a halál, hogy szóljon hozzánk, segítsen emlékezni igazi valónkra, hogy kiterjessze tudásunkat és feladatokat adjon számunkra (életfeladat.)

Ha el akarjuk érni az öröklét tiszta forrását a megvilágosodást, éreznünk, tudnunk kell a múlt csak por, az elmúlt élet és a halál is csak egy tapasztalat. Az élet és a halál édestestvérek egyik sem létezhet a másik nélkül. A jövőnket nem tudhatjuk, de szeretnénk lélekben növekedni, de senki sem hibátlan. Tapasztalatainkból azonban szüntelenűl gyarapodunk. Életünket a halálunk követi amelyet talán úgy is felfoghatunk, mint egy tanulságos meditációt és talán az is. A védikus látnokok felismerték, hogy a mozgás az élet, hogy ha nincs pezsgő, fejlődő a lelki élet, a halál kopogtat az ajtónkon. A halálban megint van élet a mély csend, legmélyebb zugában a Csend élet.

A legmagasabb tudat birodalma, a transzcendentális Csend-Élet. Itt Isten segedelmével rálelhetünk hibáinkra, gyengeségeinkre....és megszületik „bennünk” az ítélet: Szükség van újbóli megnyilvánulásunkra a Földön.

 A köztes létben, akkor és ott lehet tudatosan teremtenünk minden pillanatban ez a legmélyebb és a legtöbb értelmezés, amit a halálban elérhetünk a vágy, hogy újra éljünk.
A halál előkészítí az életet és kikapcsolódást nyújt. Annak az ideje, hogy felkészüljünk arra, ismét a földi lét mezejére lépünk. 
Az élet és a halál tapasztalat, a tapasztalat, és csupa spiritualitás. S a lélek fejlődése ez az egész folyamat, lassan kiváltja Isten elégedettségét.  Isten elégedettségét megtapasztaljuk magunkban csakúgy, mint Isten magasságban, hogy Isten nem vet bennünket a mélységbe rossz sorsba, kínba és szenvedésbe, lelki gyötrelembe. Fejlett kereső tudja, hogy a halál rövid szünet, egyben Isten eszköze arra, hogy megfékezze, megrémítse az anyagba ragadt nagyra vágyó embert, aki a tudatlanságba, merült.

Isten földi helytartói a személyes segítők és az angyalok a halálkapujához a megérkezettnek általában spirituálisan fejlett léleknek jutalomként mutatnak néhány dolgot Föld Anyáról de hivatkoznak a békére, és  néha megmutatják a fényt ami a végtelen szeretet. A fény ez az Isteni rezonancia  elönti az embert, hogy megérezze még „földi” voltában Istenvalóságát.
Ennek hatására sokakban  későbbi életeikben gyakran "öntudatlanul" növekszik a halhatatlanság bizonyossága, hogy a fény az örök élet és erre emlékeznek mindörökké életükben, halálukban...

Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy a betegségben haldokló elött, függetlenül annak hítvallásától a halál beálltát megelözően általában néhány nappal, esetleg néhány órával megnyílik az asztrális mező. Ilyenkor a haldokló kölönböző lényeket történéseket láthat, melyekről beszámol  /mintegy átlát a  másik világba/ kívűlállók számára ez érthetelen, hihetetlen és összeföggéstelen halucinációnak tünhet.

Minden kereső egy megmentő egy segítő és szabadító. Minden kereső a tudatos képviselője az abszolút legfelsőbbnek éppen azért, mert létrehozta magában azt a törekvését, hogy felfedezi és megérti, és megéli a teremtés tehát Isten törvényeit, amely természetesen folyamatosan meghaladja, a saját korlátait, mégis mindenben, mindenütt  jól érezhetően jelen van.

A halál mindenkire vár és eljöhet értünk a legváratlanabb pillanatban. Ne féljünk, mert egyben biztosak lehetünk halálunk is az életünk........




Kik vagyunk?


A változás, szükségszerű.


A szűken vett világban a Földön jelentős átalakulás zajlik és ez független attól, ennek egy adott pillanatban mennyire vagyunk igazán tudatában. Úgy tűnik a változások megállíthatatlanok, és már mindannyiunk életében jelentős szerepet játszanak és lassan egyre nyilvánvalóbbá válnak mindenki számára.

Mi is ez a változás?


A földi populáció jelentős része boldogtalan, már nem elégíti ki az anyagi javak hajszolása és a birtoklási vágy. Milliók éheznek a fogyasztói társadalom, romokban hever, a pénz hatalma megroppanni látszik és a nyugati világ világképe annak igazsága és valódisága, értéke egyre több emberben alaposan megkérdőjeleződik. Az emberek új kérdésekre keresik a választ, ez két kérdésben csúcsosodik ki igazán:


1.Ki vagyok én? - vagy ha úgy tetszik, kik-mik vagyunk mi emberek mi az eredetünk?

2.Valójában milyen is a világmindenség, a világegyetem, és létezik-e Isten?


Szorosabb értelemben talán sokak számára úgy tűnhet az emberiség zsákutcába jutott, hiszen javarészt elhasználta a Föld anyagi javait és az ember sohasem látott mélységbe vetette saját tudatát és lelkiségét.
A valóságban azonban egész másról lehet szó. Az emberiség elért egy bizonyos fejlettségi fokot és most a spirituális lét egy magasabb fokára szeretne lépni. Az emberek összes rejtett vagy nyilvánvaló kinyilatkoztatása ezt támasztja alá. Ennek egyik jól érezhető fokmérője a szeretet éhség. Márpedig a szeretet egy igazán magas rezgésszámú energia. Az emberek vágya a szeretetre, megértésre, törődésre, hatalmas változásokat indukál és megtagadja a pénz a profit, mindenhatóságát. Az anyagból a szellemiségbe, a tudatosságba igyekszik. Talán kézenfekvő lenne most azt mondani, hogy a szeretete mindig is vágyott az ember miért is lenne ebből valamiféle gyökeres változás. Azért, mert most alapvetően más a helyzet, mint ezelőtt bármikor volt, egyszerűen azért, mert a túlélésünk a tét. Ez az egyetlen mód arra, hogy ráébredjünk kik is vagyunk valójában, hogy megmentsük magunkat és utódainkat.
 A nagy válság és a nagy eszmélés időszaka következik tele megpróbáltatásokkal és nehézségekkel és persze szépséggel.
Amikor valamely közösség elér fejlődése egy bizonyos fokára és szükségessé, elkerülhetetlenné válik egy magasabb lépcsőfokra lépni. Itt tartunk éppen most, ilyenkor „megjelennek” az ehhez szükséges tudás hordozói, az új tudás hiteles képviselői.
Most az emberiség feladata felismerni, hogy valóban létezik egy másik világ, ha úgy tetszik egy másik szféra ez pedig  az egység, a teljesség érzése.
 Hogyan is élhetnénk egymás nélkül elkülönülve, kizárva magunkból a természet, a kozmosz és végső soron Isten törvényeit?

Mindannyian kapiskáljuk már személyes sorsunkon és történelmi távlatokban keresztül is hogy az „én” tehát az egonk rosszabbik oldala felelős minden szenvedésünkért, háborúk, nélkülözés, globalizmus stb. Ideje tehát szótárunkban kicserélni az ént a mi az egység szóra, hisz mindenki erre vágyik tartozni valahová, valakihez, mindenkihez. Az ember lelke tudatos, így minden létezővel egy láthatatlan „zsinórral” kapcsolatban áll. A valóság nem kizárólag látható dolgokból áll. Hiszen a bennünk lévő érzések láthatatlanok, mégis nagyon is valóságosak. A realitás tehát nem pusztán anyagi eredetű, ennek a felismerésnek a mentén hamar eljuthatunk igazi eredetünk, valónk felismeréséhez. A tudatosságunk összes szférájának, dimenziójának, végig járása igazi feladatunk.

A pénzhatalma tehát az anyag, és az önzés alapos agymosást végzett a fejekben, igyekezett az embert mindentől megfosztani, ami igazán fontos neki. Gyakran a médiákat és hamis „prófétákat” segítségül hívva a fejekben kicserélte az értéket az értéktelennel és felállított egy hamis és igaztalan értékrendszert. Tette mindezt azért, hogy elfelejtsük igazi
valónkat.
Azonban elfeledkezett egy tényről. Az ember nem anyagi eredetű, /jóllehet földi életünkben, lelkünk testünkbe záratott/ és erre vissza emlékszik, mert Isten a teremtésben így alkotott meg bennünket. Így tehát bármilyen ravaszság vagy alantas szándék mesterkedés, amely eredetünk igazi feledésére törekszik hiába való. A spirituális fejlődés szükségessége éppen ezért aktuális most, mert az emberek a nagy szükségben kezdenek visszanyúlni, emlékezni eredetükre. S egyre gyakrabban felteszik a már említett kérdéseket:

Kik vagyunk igazán?

Mi a dolgunk, feladatunk egyéni és közös utunk?

Mi az út a boldogulás a megvilágosodás felé?


A megvilágosodás nem más, mint a lelkünknek természetes közegébe való visszahelyeződése. Ez pedig az egység élményének megtapasztalása. Ha nyitottak vagyunk észrevehetjük, mindig van egy más egy igaz út. A sorsunk nem előre megírt képlet hanem magunk alakítjuk, hiszen a választás szabadsága mindannyiunké.

A tanítók,  a felemelkedett mesteresegítők jelen vannak, éltünkben ők már tudják a titkot.
Az emberek tele vannak félelemmel, a segítők szavaik által képesek kioltani ezeket a félelmeket, más megvilágításba-aspektusba helyezni nézőpontunkat. Kiemelni a megszokottból, az anyagból.
Jó - jó sokan mondhatják most: igen de.... el kell tartani a családot a számlák stb.

Létezik egy megkérdőjelezhetetlen igazság, ami valahogy így szól:
 Azvagy, és azzá válsz amit gondolsz.

Ide egy kis magyarázat kívánkozik, ha magadban nagyobb teret adsz az anyagi világ gondjainak, mint az indokolt lenne, az anyag elfoglal téged. S ennek eredményképpen valóban tele leszel anyagi eredetű gondokkal, esetleg betegségekkel. Egy anyagi dolgokra irányuló gondolat rezgésszáma mindig „alacsony” ez a dolgok természete. A tudatossági szint emelésében jelentős szerepet játszik, sőt talán a legfontosabb mire és hogyan gondolunk. Sajnos azonban az is tény, hogy a tudatossági szint emelése az anyagban, a földhözragadtan kezdődik, és innen építkezik, ha már legyőztük magunkban az anyagi világ összes csábítását akkor kapaszkodhatunk feljebb. Az optimizmus félsiker. Az a spirituális „trón”amire mindannyian szeretnénk felkapaszkodni, követelményeket támasz irányunkban. Ilyen az például, hogy bízunk magunkban, nem csüggedünk és segítünk másoknak a bajban. Ezáltal elkezdjük e felemelkedésünket, és emeljük tudatosságunkat, lelkünk rezgésszámát. S így generálunk magunknak és környezetünknek a teremtés törvényei szerint jobb és boldogabb sorsot. Létrehozzuk a mi fogalmát az énnel szemben. Okozatként megismerkedünk emberekkel, akik okos tanácsokkal, barátsággal ajándékoznak meg bennünket természetesen a kölcsönösség jegyében s szélesedik a nézőpontunk, tudásunk. Spirituális megtapasztalások történnek velünk nyomatékot adva beavatásunknak, annak a ténynek, hogy jó úton járunk. Észrevesszük a törvényt:

Nincsenek véletlenek.


Az is természetes, hogy ez nem egyik napról a másikra valósul meg, de az emberiség kollektív tudata és Isten törvényei kikényszerítik a változást ez bizonyos. A változások már elkezdődtek. Lásd a folyókat, a szelet, nézd, az embereket láss, ne csak nézz! Ismerd fel a törvényszerűségeket az összefüggések, az analógiák logikáját és mibenlétét! Tanulj! Minden változik, ha kell erővel, Isten által, lásd a viharokat. De ha kell szépen: vedd észre a tanítókat! Vedd észre a jeleket egyéni sorsodban, mindig vannak ilyenek, hidd csak el. Minden ember életében van legalább egy olyan pillanat, egy Isteni gondolat, szándék, egy kinyilatkoztatás, amikor érezzük ez nekünk szólt, csak nekünk: Ez egy bizonyság,  a személyre szabott a BIZONYSÁG.


Bizonyság arra, hogy az ember nem létezhet, hit és spirituális tudás nélkül, mert  ez az alapvető szükséglete és eredetében hamisítatlanul kódolva van.


Most az emberiség a lelke által van megszólítva, ott munkál a kérdés merre tovább és tudjuk a választ, ami csak egy lehet:

Egység és szeretet.

Lehet, hogy sok-sok millió ember még nem lelt rá az útra, de:

A VÁLTOZÁS AZONBAN, ELKEZDŐDÖTT ÉS VISSZAFORDULHATATLAN.








Ezoterika egy "kicsit" másképpen







Manapság divat lett az ezoterika. A világot elárasztották az ilyen témájú könyvek, felvilágosító filmek, tanfolyamok. Jóslás, horoszkóp, számmisztika és megannyi  téma, sorolhatnám napestig. Az emberek az egyik ilyen dologról, a másikig szinte nyakló nélkül mindent megvesznek és kipróbálnak. Az ilyen tanfolyamoknak se szeri, se száma,  s hogy a mögöttük lévő ember  mennyire hiteles, azt nem is tudhatjuk. Többen mesélik nekem, hogy már mennyi mindent elvégeztek és éppen egy új tanfolyamra jelentkeztek, de az életükben ennek ellenére nem következett be az ettől várt kedvező változás.
Az embernek, az idők folyamán mindig szüksége volt valami általa teremtett hatalomra, hitrendszerre amivel magyarázni tudta az úgymond természetfelettit. Ezért, tehát kezdetben megteremtette saját isteneit és mondavilágát. A társadalmak élére kiváltságosok kerültek,  s hogy hatalmukat minden időben biztosítani tudják, létrehozták a vallást, mint intézményt. Az egyház élére  saját embereiket, egyházi méltóságokat állítottak. Akik a legtöbb vallásban azt hirdették: Eredendően bűnösök vagyunk, és félnünk kell az Istent.  Ez még a mai napig is így van.  Az egyházaknak Istenfélő emberekre van szüksége, mert így az embert megfoszthatják saját transzcendens voltától.
A mai korunk embere jórészt elveszett, elkülönült mindentől, mintha nem is a természet része lenne. Gondoljunk csak a pénz szerepére, mindehatóságára...Hatalmas és lenyűgöző városokat építünk, rakétát indítunk az űrbe. Mégis tehetetlenül állunk önmagunk megismerése előtt. Érezzük, hogy valami titok van, valami hiányzik, hogy nem vagyunk „egészek.”

Azonban az ember eredendően spirituális, lényegű. Az idők folyamán a lélek sokat fejlődőt  és egyre tudatossabbá vált.  Az egyház tanait sok tekintetben meghaladta az idő, így jött el a 21. század.  Az emberek az életük problémáinak megoldását  manapság egyre inkább már nem kívülről várják. Rájöttek  ugyanis, hogy  minden részünk, minden atomunk anyagi és  szellemi minőségünk valójában egyben Isteni minőség is, és ennek a sok mindent magábafoglaló felismerésnek a gyűjtőneve:

 ezoteterika.  A szó jelentése belső kör.

Az ezoterika a misztika az az út, amin keresztül rejtett ösvényre lelhetünk. Ez a felísmerés tényként kodólva van az emberiség kollektív tudatában. Azért van ezeknek a dolgoknak most ilyen nagy népszerűsége, mert megoldást  orvoslást,  kínál bajaink enyhítésére. Szinte megoldhatatlan feladat  kézzelfoghatóan megmagyarázni, mi is a misztika és az ezoterika. Ha nekem kell erre válaszolnom, azt mondom színtiszta önmegismerés.

Sok könyv és tanfolyam szól arról, ha elvégezzük (gyógyítás, jóslás a szellemi erő növelése transz perszonális technikák stb című tafolyamot) akkor az adott  területen egycsapásra, ilyen és ilyen titkos tudás birtokába jutunk. Ha ilyen dolgokat hallok, én elég szkeptikus vagyok, és rengeteg fenntartásom van. Ugyanis  minden ilyen természetű dolgot meg kell érdemelni.  Csak  az univerzum törvényei által, kell, lehet beavatottá válni!

Nézzünk egy egyszerű példát: Tételezzük fel, hogy valaki elhatározza, hogy most pedig oroszlán szelídítő akar lenni. Aztán vesz, ilyen témájú könyvet olvas és elvégez egy 20 órás tanfolyamot, ami az oroszlánokról szól. Majd kellő önbizalommal besétál az oroszlánokkal teli ketrecbe. S vajon mi történik? Nagy valószínűséggel nem jön ki élve. De miért? - mert az oroszlánok nem végezték el a róluk szóló tanfolyamot vagy, mert nem olvasták az emberről szóló könyvet sem?

Azért kedves olvasó, mert  emberünk nem ismerte az oroszlánok életét, természetét, mert, nem vált beavatottá nem erre született. Nem volt kész rá. Valahogy így van ez az ezoterikus tanokkal is. Igen el kell olvasni sok mindent tájékozódni, kell. Mintegy elő tanulmányt végezni, mert a sok ismeret  alapján  már el tudjuk dönteni merre induljunk, hogy legközelebb juthassunk önmagunkhoz. Az igazi tudást, azonban csak beavatás által kaphatjuk meg, ezt szokás úgy nevezni, mint  a stációkon át veztő királyi út.
Most az kérdezhetik, ki avat be és mibe? Ez a lényeg. A beavatást a sorsod végzi a tapasztalataid és a tetteid eredménye jutalmául.
Azok az estleges titkos dolgok, amiket kapsz rád szabottak csak neked szólnak csak te érted őket ezért ez mindenkinél más és más mégis egyetemes törvények szerint történik meg. A teremtő, Isten vagy bárhogy is nevezzük szóval csak általa és érdemeid szerint általad mehet végbe, mert ez a kettő valójában valahol azonos. Eggyé módosul, nincs benne dualitás és így hangzik: VAGYOK.......

Jézus egykor így felelt, mikor megkérdezték tőle: Ki ő?

VAGYOK, AKI VAGYOK.

Ha valamit igazán szeretnél, akkor a sorsod, a mindenség, Isten, nevezd ahogy akarod, olyan körülményeket generál neked hogy ezt elérhesd, megtapasztalhasd. Ehhez azonban nyitottnak, alázatosnak kell lenni. Minden hátsó szándékot „büntet” a sors. Tudnunk kell, mit akarunk igazán és arra kell indulni, akkor sikeresek leszünk.  Az ezoterika „titkos” terület sok a mocsár az ingovány vigyázni kell nagyon.

A lényeg:
Tanulni és tapasztalni, OKULNI.

Szilárdan kell állni, megvetni lábunkat a beavatás, ezáltal a tudás talaján.  A legnagyobb beavatás a szeretet mágiája, minden zárba ez a kulcs illik.
Ha nem vagyunk, elégé felkészültek nem vállalhatunk semmi olyan tevékenységet, ami bármilyen módon beavatkozik mások életébe, ha ezt mégis megtesszük, egykor nagy árat fizetünk érte. Ezen kívű saját magunk is rossz kezekbe kerülhetünk, sok a hamis proféta. Tudni kell, az ördög nem alszik. Az ezoterika nagyszerű dolog mindenkit biztatok rá, ismerje meg és használja. Nagyszerű élménybe lesz része ezáltal igazán mindenki megismeri saját értékeit és valószínűleg korlátait is.....



Az Akasha-krónika


A beszélő fémy krónikája.

Jártál már könyvtárban? Talán banális a kérdés......komolyra fordítva a szót, létezik egy égi könyvtár a kulcsát Uriel arkangyal őrzi, aki esetenként kinyitja az ajtót, hogy az arra érdemesek kedvükre olvasgassanak ebben a hatalmas földi ésszel igazán megfoghatatlan csodában „Isten emlékezetében.”

Az Akasha kifejezés a régi időkből származik mintegy 5000 éve szanszkrit nyelven említik talán először, azt jelenti: "rejtett könyvtár." Más fordítás szerint ragyogót jelent, de a "lényegre", illetve "űrre" is utal.

Az Akasha az ötödik elem, a tűz, a víz, a föld és a levegő után az éter. Az Akasha téren és időn kívüli világ, de mégis ezekkel párhuzamosan létező láthatatlan valóság.  Az Akasha a fény krónikája de nevezték már világléleknek, egyetemes, finom-anyagú energia mezőnek, kvintesszenciának, kozmikus fluidumnak és még megannyi másnak. Azonban az Akasha egy „adattár” a Kozmikus Tudat része vagy talán egésze.
Most csak az embert fókuszba helyezve minden a mentális és az asztrális világban lejátszódott történés, de még a gondolat és a szándék is egyszóval minden emberi tapasztalat, múlt, és jelen,  az Akashában, akasha lemezeken tárolva van, energia minta képében.
Akasha krónika nem elérhető bárhonnan és nem olvasható el bárki által. Ennek a könyvtárnak nem nyílik holmi gombnyomásra az ajtaja. Ez az energia csak kristálytiszta szinte Isteni tudatossággal olvasható, ezért általában csak spirituálisan magasan fejlett emberek vagy az angyalok képesek ezekhez az energiába merevített képeskönyvekhez egyáltalán hozzáférni azokat olvasni, képeit megeleveníteni.

Akasha krónikában minden megtalálható, és feljegyzésre kerül. Itt mindennek nyoma van. Akárcsak a földi könyvtárban itt is rend van precízen külön részekre tagolódnak, az egyes „témakörök” mintha csak valami rekeszek vagy polcokon lennének. Egy részben a földi lelkek akasha lemezei, aztán másutt más teremtmények akashái. Odébb egy másik fakkban az asztrális rész és aztán szellemin túllépve, összes dimenziós valóságot átfogó minden szintet átható, a világegyetemet teljes egészében átölelő pontos nyilvántartás, adatbázis. Ez nyilván tartalmaz minden gondolatot, és eseményt, ami valaha is történt, történni fog, illetve ami előfordulhat. Már megírt és még megíratlan képeskönyvek, sorsok - mint egy hatalmas, végtelen, szellemi történelmi képeskönyv.

Amikor a teremtésben a lélek először elhagyja a kiindulási pontonját az isteni ideát (gondolatot). Égi hatalmak nyitnak számára egy Akasha „lemezt” amire minden információ felkerül, ami vele és általa történik amíg végleg vissza nem tér kiindulási pontjára. Az Akasha lemezeken tárolódnak a mindenkori DNS - kódok és megannyi más tengernyi információ. Ily módon soha semmi nem veszhet el az idő tengerében. Ez a „tároló lemez” lenyűgözően a finom anyagból van, és nem fizikai síkon létezik.

Van az univerzális Isteni igazság, „mint fent, úgy lent”. Ez lényegében azt jelenti, hogy minden lény, így a fizikai ember agyában létrejött gondolatnak is teremtőereje van lévén a gondolat is energia. Ez az energia egyrészt kivetülést-klisét hoz létre, a szellemi világban nevezetesen lenyomatot képez az egyén Akasha lemezén másrészt pedig tetteket indukál még a földi síkon, amely tettek energiája ugyancsak rávésődik az egyén aksha lemezére és ez így folytatódik életeken át a reinkarnációk során át.

Hogy világosan értsük az anyagi világban létrehozott gondolat, vagy cselekmény valójában valódi vagy igazi teremtés. Ez az igazság azt is jelenti, hogy az egész teremtés a gondolattal kezdődik és hogy a gondolatok, igaz  valóságot, matériát szülnek. Pozitív és negatív pólussal, így létrehozva az ok és okozat, azaz a karma törvényét.

Ennek a megértéséhez egy kis magyarázat: Saját Akasha lemezünkre minden időpillanatban valamilyen jó vagy rossz töltetű energiát küldünk. Aktuális tetteink, gondolataink tükrében. Ezzel létrehozva tulajdonképpen saját energia lenyomatunkat, mátrixunkat. Innen aztán ezek majd kéretlenül, de jogosan egy kozmikus törvény szerint vissza integrálodnak hozzánk valamikor valamelyik vagy éppen mostani életünkben, annak megfelelően, hogy kiegyenlítsék a számlát, azaz megéljük azt, amit létrehoztunk. Ezek a visszakapott energia töltetek nem konkrétumot, tehát nem hajszálpontosan azt a szituációt, jót vagy rosszat sugározzák vissza nekünk, ahogyan azt létrehoztuk, de jellegében és hatásában, eredményében mégis pontosan azt.

Az Akasha Isten tárháza, könyvtára. Minden a világban felelhető, megtörtént és még meg sem történt esemény energiamintája létezik benne. Gyakorlatilag szükség szerint innen integrálódik az univerzumba.

A Földön meglévő emberekkel kapcsolatos történések kivétel nélkül mindent beleértve csak okozatok. Egykor létrehozott energiaminták testet öltései. Saját sorsunkat mi hozzuk létre nem egy láthatatlan arcnélküli varázsló. Az egyén teremtő ereje azonban sokkal hatalmasabb, mint azt gondolnánk. Az elhibázott helytelen gondolatok mára már eltorzították az emberiség kollektív tudatát és ennek máris katasztrofális következményeit mindannyian saját bőrünkön tapasztaljuk. Ez az állapot leginkább a léleknélküliség, „nincs kapitány a fedélzeten” életérzése. Ez a helyzet még a teljes elviselhetetlenség határáig eszkalálódni fog. Mégis éppen ez az állapot fogja kihúzni a bajból az emberiséget, mert létrehoz egy mindennél erősebb hiányérzetet. Végszükségében az ember a teljes összeomlás szélen felismeri a léleknélküliség állapotát és ennek az állapotnak minden velejáróját. Úgymint: Egoizmus, kapzsiság, kizsákmányolás, gonoszság....stb.
S próbál változtatni és, a fent emlitett szavak helyére egyetlen szót behelyettesíteni: Szeretet. A szeretet pedig az ős lélek ez maga a tisztaság a pólusnélküliség.

Az Akasha krónika számon tartja az egész univerzum minden rezdülését. Vannak világok ahol már az ott élő lelkek akasha lemezeire már csak jó energia mintázatok vésődnek. Az ő mátrixaikban már kicserélődtek, felülíródtak az egykori rossz „beidegződések.” Ők ez által, már kiléptek a karma törvényéből, tudatosságuk magas fokon van. Közülük gyakran érkeznek hozzánk, láthatatlan vagy éppen földi ember képében segítőnek. De erről talán majd egy más alkalommal....





Isteni minőség



Az univerzumot áthatja a mozgás és a dinamizmus. Ennek millió és millió  a formája. Percenként születnek távoli  világok, csillagok, bolygók és válnak semmivé. A szél jön valahonnan és távozik valahová.  Tavasszal rügyek fakadnak, ősszel lehullatják a fák a leveleiket. Emberek születnek és halnak meg ebben a pillanatban is. Az élet és halál ritmusa az univerzum ritmusa, Isten lélegzete. Bármerre nézünk, amit valamilyen módon érzékelünk, amiről tudomásunk van, minden ami létezett valaha, és létezik most is hajdan egy idea volt. Egy gondolat, egy akarat. Isten gondolata, Isten akarata. Isten mindenütt, mindenben jelen van.
Az emberiség kollektív tudatában ősidők óta létezik Isten. A vallások nyomatékosították Isten jelenlétét a világban. Egyúttal fel is ruházták tulajdonságokkal, megszemélyesítették.  Sokan fohászaik közben szintén megszemélyesítik valamilyen formában. Én ennek a meggyőződésnek szándékosan nem firtatom jó, vagy kevésbé jó természetét. Mindenkinek  egyéni szíve joga vallás gyakorlásának formája, tartalma és milyensége.

*

Darwin egyszerűen kiiktatta Istent a teremtésből és az evolúcióval magyarázta "A fajok eredetében," az egész élővilág benne az ember fejlődésének útját is. Ennek a lényege talán abban állt, hogy a fajok kiválasztódnak, egyszerűen annak alapján, hogy a gyengék elpusztulnak, az erősek túlélnek és alkalmazkodnak.

A tudomány mára már atomokra szedte ismert földi világunkat és Darwin elmélete több tekintetben is erősen vérzik. Napjainkban a tudósok jelentős része a darwini  álláspontot egyszerűen képtelenségnek tartja.  Hiszen  az evolúciós  elméletből hiányzik jó néhány fontos láncszem és  időtényező. Tehát korántsem ad magyarázatot a földi a természetben globálissan végbemenő  biológiai,  fejlődéstani  folyamatokra. Az emberi tudat megjelenésével  és a lélekkel, pedig egyáltalán nem tud mit kezdeni.
A tudomány emberei számtalan projekten dolgoztak és dolgoznak ma is, hogy megtalálják az élet mozgató rugóját. A DNS- térképünk már ismert. Ennek ellenére  kielégítő tudományos magyarázat még nem született sem a lélek sem pedig Isten fogalmára.
Isten, lényegét tekintve anyagi szinten a tudomány által megfoghatatlan, megérinthetetlen és megérthetetlen. A metafizika szubatomi szinten sem találja azt a valamit, az okot amitől él és mozog valami.

- Nem találja az intelligenciát, nem találja az információt. Pedig az információ mindenben benne van. Például egy anyag  atomjában keringő neutronok és protonok minden meghatározottságuk ellenére sem lépnek ki pályájukról és  határaikon belűl maradnak. Minden egy program szerint zajlik.

 Vajon egy kis almamag vajon honnan tudja, milyenné kell válnia?

Onnan, hogy a teremtésben belekerült az információ amit a mai napig őriz. Valaki vagy valami úgymond beprogramozta:

Itt vagyunk ez a lényeg, Isten lényege ez Isten minden hatósága és mindenütt jelenlevősége. Isten megnyilvánul az egész látható és láthatatlan világban, és működteti azt a teremtés törvényei szerint.

Istenfennhatósága alatt áll az egész általunk ismert és ismeretlen világ, minden atomját bele értve.  Minden energiának valahonnan erednie kell.  A teremtés ma is zajlik Isten az az intelligencia, amely mindent  saját törvényei szerint mozgat. Mindent és mindenkit éltet. Isten pólustalan egy és oszthatatlan.

Isten léte nem hit kérdése, hanem tényként áll a mindenségben. A hitnek egyébként 3 emberekben megnyilvánult  állapota van.

1.
Vak hit. Itt a hívő, kritika nélkül mindenben akár a legkisebb hétköznapi történésben is Isten  közvetlen kezét látja. Ezáltal szemléletmódja, ítélet alkotása, amivel reálisan látná a világot, torzulást szenved.

2.
Manapság ez a leggyakoribb vallásgyakorlási forma.  A hívők általában kötött formában keretek között,  a lélek  részleges szabadságában gyakorolják vallásukat. Ebben az állapotukban a hívők valamilyen általuk megválasztott formában megszemélyesítik Istent. Misékre járnak és egyházi  vagy más felekezeti életet élnek.

3.
A harmadik állapot, amikor a hit  beavatások egész során át, lassan átmegy bizonyosságba Isten létezését illetően. Itt a „hívő” már nem hiszi, hogy van Isten, hanem tudja. Ebben az állapotában az ember nem köti, konkrét fizikai helyhez-épülethez, szervezethez, egyházhoz Istenhez fordulásának helyszínét. Már egy saját belső, mégis mindenre kiterjedő  az egész világot befogadó belső szentéllyel rendelkezik. Tisztában van amennyire ez emberként lehetséges, Isten törvényeivel a dolgok valódi természetével. Megérti és megtapasztalja az egység az Isteni minőség fogalmát és eszerint él.

*

A spirituális fejlődés lépcsőzetes elrendezésű, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek minden lépcsőfokon át kell mennie. Azonban jellemző, hogy az ember, aki erre az útra lép, furcsa kérdéseket tesz fel önmagára vonatkozóan és a kérdésekre válasz vár. Minél jobban beleássa, magát saját megismerésének problematikájába annál jobban rájön, hogy a dolgoknak, transzcendens gyökere van és saját lelkénél és Istennél köt ki. Először rájön, hogy nincsenek véletlenek. Minden mögött rendszer egy intelligencia áll. Egyetemes törvények működtetik a dolgok lefolyását. Olyan, mint az ok és okozat, vagy a rezonancia törvénye stb. Ezek mind végső soron Isteni minőségek. A spirituális égi iskola kockakövei.
Emberi ésszel, nem „belátható” Isten határtalansága, mert ez intuitív módon nem lehetséges. Az Isteni minőség régebben  javarészt csak a lágy lelki síkon közvetít nekünk, holott  az anyagi világ éppúgy Isten valósága, ennek célzott, nyomatékositott fomái  a napjainkban  gyarapodó  természeti csapások.


Sokan nem értik, miért van a Földön egy látszólagos igazságtalanság. Ennek oka az Isten által az embernek adott emberi szabadság és az ember teremtőerejében rejlő és kicsúcsosodó végül is egoisztikussá vált  emberi természet. Az ember szabadsága tág és széles határokat élvez, egyetlen fékje a teremtés törvényeiben lefektetett égi sorompó a karma kereke.
Idekívánkozik magyarázó zárszóként egy idézet kedvenc könyvemből, és amely webodalam címoldalán is megtalálható:

Isten azonban az emberek kisebb-nagyobb problémáiba, a háborúkba, az ínségbe és mindabba, ami még földi, egyáltalán nem avatkozik be közvetlenül! Még a kezdet kezdetén beleszőtte a Teremtésbe tökéletes törvényeit, melyek önműködően és megvesztegethetetlenül végzik munkájukat, melynek következtében hajszálpontosan beteljesedik minden... ”
/Abd-ru-shin/






Csakrák


Sok ember csak az anyagi világunkat a látható kézzelfogható fizikai testet tartja reális valóságnak. Azonban ezen kívül van egy szemmel nem látható de az anyagi testben és körülötte érezhető  energia rendszer. Az erő amely a maga működésével és képességével meghatározza életünket, és alapvetően három nagy összetevőből áll.

- Finom fizikai testek
-  Csakrák vagy ha úgy tetszik energiaközpontok
- Nádik, Energia csatornák


A csakrák közvetlen módon életenergiát vesznek fel az ember környezetéből, a mindenségből. Ezen az energiarendszeren keresztül az ember kapcsolatba lép azokkal az erőkkel, amelyek környezetünkben a világegyetemben különböző életsíkokon hatnak. Mindannyian spirituális lények vagyunk ebből az univerzális látásmódból a csakráink nem csak energiát közvetítenek nekünk hanem megmutatják nekünk hogy egyes tapasztalatokat csak azért élünk át hogy felfedezzük azokat az érzéseket amelyek az Isteni forrástól elszakítanak bennünket és ezáltal fájdalmat okoznak nekünk, hogy megértsük a kozmikus törvényeket. Minden csakrának a funkciója mellett lelki szellemi tulajdonságai vannak. A Csakráink állandó körkörös mozgásba vannak, hiszen a csakra szó is kereket jelent. A két legfontosabb hely ahol az energia áram hozzánk érkezik a gyökér és a korona csakra területe. A kundalini erő a kozmikus teremtő erőnek felel meg. Ez  Isteni részünk. A kundalini erő a csakrákat energiával látja el. A kundalini növekvő energiája minden egyes csakrában más más rezgésre alakul át, amely az adott csakra érzelmi és fizikai feladat körének felel meg. Hogy mennyire képes az ember a kundalini erő hatását befolyásolni, ez függ attól is, hogy a csakrák által képviselt különböző élet területeken mennyire fejlett az illető önismerete. A kundalini erőn kívül van egy másik erő is a korona csakrán át érkezik hozzánk ez pedig az Isteni lét tiszta energiája. Az istenség formát nem öltő megnyilvánulása.

*

Az auránk több részből tevődik össze  ezért több létsíkú. Ezek a részek egymástól az életben nem elválaszthatóak, de a halál után némely részek felbomlanak.


Fizikai
Éterikus
Emocionális

felbomlik a halál után 




Mentális intellektuális test

Értelem
Lélek
Szellem


  
megmarad a halál után is

*

Nem kenyerem mások írásainak másolása vagy ellopása. Azonban ezen oldalon  ez alatt található írás jelentős része más forrásokból származik, (kicsit átszerkesztve, beletoldva) mert ezek  a mondatok olyan tényeket közölnek, amelyeket másképpen, jobban én sem tudtam volna kifejni. Sajnos  pontos forrást nem tudok megjelőlni.
*

A"csakra" szó magyar jelentése "kerék,"eredetét tekintve szanszkrit A csakrák egyfajta energiatölcsérek (energiát szívnak fel az Egyetemes Energiamezőből), melyeken keresztül fizikai testünk energiát kap, A csakrák az ember érzékfeletti részeivel közös szervek, s minden testben sajátos feladatuk van. A csakrák a gerinchez és az idegrendszerhez különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. A teljes csakra-rendszer rendkívül összetett. 7 fő, és több, mint 300 kisebb csakra van az emberi testben. A testen kívül is elhelyezkedik néhány nem-fizikai csakra. A csakrák erőközpontok, melyek harmonikus működésük esetén transzformátorokként alakítják át a szervezet és a kozmosz energiáit, s azokat így közvetítik egymás felé. A csakrák az ember fizikai szemmel láthatatlan, szellemi részeinek szervei. A fizikai test a normális érzékszervek számára érzékelhető, az embernek azonban vannak olyan finomabb  energia testei, amelyek az „érzékfelettiek,” egy más kiterjedés világához tartoznak. A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos szellemi energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat nadi-knak vagy meridiánoknak nevezik, melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik. Számuk több ezer. Huszonegy energiapálya metszéspontjában pedig a főcsakrák helyezkednek el. A hét főcsakra a szivárvány hét színével közel megegyező rezgéstartományban működik. Lelki összhang hiányában rezgésszámuk megváltozik, s a csakrák vagy túlpörögnek, vagy lelassulnak, amit a látó ember színváltozásként észlel. Ezek a változások hatással vannak a fizikai testre is, így idővel szervi panaszokat, betegségeket is előidéznek elő. A csakrák felelősek az életerők áramoltatásáért, és a test egészséges működését fenntartó energiákért. A csakrák fejlődése teremti meg az alapját annak, hogy a szellemi világokat és azok lényeit megismerjük, így a csakrák szellemi érzékszerveknek is tekinthetők.


Mivel az energia-felvétel során az energiánkat a fákkal, növényekkel, állatokkal, ásványokkal és más emberekkel is kicseréljük, illetve energiát veszünk fel tőlük, ezrét energia képletünk csakráink állapota állandó változásban van. Egy városi ember érezhetően befolyásoltnak tekintheti energiaellátását például az elektromos energiamező által. A zöldben való tartózkodás során azonban érezhetően javulhat energiaellátása.

- A csakrák biológiai funkciójukban kapcsolódnak a fizikai test megfelelő testrészeivel, belső elválasztású mirigyrendszerével és az idegekkel. Ezen kívül pszichológiai funkciót is ellátnak.
- Az auránkban csakráinak fő feladata, hogy vitalizálja az egyes energiatesteket, így a fizikai testet is, valamint, hogy biztosítsa az aurarétegek közötti energiaátvitelt. Fejlődésünk során csakráink fokozatosan egyre fejlettebbé válnak. Hét éves korunkra ki alakul egy védőernyő a csakráink fölé, ami sokat kiszűr az egyetemes energiamezőből érkező hatások közül.
- A csakra bizonyítottan mindig az óramutató járásával megegyező irányba forog (normálisan működnek, nyitottak), amikor a környezetből energiát vesz fel, és ellenkező irányba, ha energiát ad le. Ezek a forgásirányok minden élőlénynél, férfiaknál, nőknél, időseknél és gyermekeknél, növényeknél és állatoknál azonosak.
- A csakrák tölcsér alakúak. Az Egyetemes Energiamezőből a csakra, mint energiaörvény energiát szív magába. A normális csakra körülbelül 15 cm átmérőjű és 2,5 cm távolságban helyezkedik el a testtől.
- A testünkön számos kisebb csakra található még. Ezek közül jelentősebbek a két tenyér közepén és a két talp közepén lévõ csakrák.
- Kellemetlen érzésekre, stresszre úgy reagálunk, hogy tudattalanul blokkoljuk, az energiaáramlást ezzel szinte leállítjuk azt. Tartós, és rendszeresen hosszabb ideig fennálló negatív hatások eredménye, torzulás, blokk a csakrákban. Ha csakrákban működési zavar található, abban az esetben az auratest is gyengül, megsérül. Ami végső soron betegséget eredményez. Az egészség érdekében az összes csakrának nyitva kell lennie. Az aura minden rétegéhez csatlakozik egy csakra. Az első három csakra és auraréteg a fizikai világhoz, fizikai szinthez kapcsolódik.
- Ha csakráink jól működnek, nyitottak, meghatározott irányba forognak, megfelelő energiaáramlás történik köztünk és a világ között.

Az aura csakráinak fő funkciói:

- Életerővel látják el az energiatesteket és a fizikai testet.
- Az öntudat fejlődését segítik. 
- Feladata az auraszintek közötti energia átvitel.




Álljon itt befejezésül egy rövid  ismertető a teljesség igénye nélkűl a csakrák lelkünk viszonyához illetően:



KORONA CSAKRA
Az egyén spiritualitásához való viszonyával, egész lénye fizikai, érzelmi értelmi és spirituális integrációjával áll kapcsolatban. Ha zárt, az egyénnek nincs kapcsolata saját spiritualitásával. Nyitott esetben egy létállapot, a valóság végtelenné tágítása ami úlmutat a fizikai világon, az egyénben az egészség, a béke, bizodalom érzését teremti meg, célt és értelmet adva a létezésének.
HARMADIKSZEM CSAKRA

Segítségével a létet tudatosan érzékeljük, felsőbbrendű szellemi erők az intellektus a tisztánlátás az emlékezőtehetség és az akarat székhelye. A harmadikszem által részesei lehetünk a képzelő erő megjelenítő erejének, az anyagtalanná válás az átszellemülés érzésének. Kapcsolatba léphetünk a teremtés összes lényével.

TOROK CSAKRA

Itt található a kommunikáció, mindaz amit szavakban kifejezhetünk, érzéseink, mind az ami bennünk van szomorúság vidámság, boldogság félelem, harag.....A torok csakra alakítja ki bennünk az önmagunkon való gondolkodás képességét. Ezen a csakrán is halljuk meg a teremtett világ rejtett hangjait.

SZÍV CSAKRA

A szív csakrán keresztül jut kifejezésre az a képességünk hogy átérezzük lényünket és közel kerüljünk másokhoz. Feladata a szeretet, bensőséges kapcsolatok a harmónia, a gyógyítás. A szív csakra a lélek kapuja. Általa magunkba engedhetjük az Isteni szikrát.

NAPFONAT VAGY KÖLDÖK CSAKRA


 A világ dolgaihoz, a társadalmi öntudat, elvárás, hatalom vágy vagy egyáltalán az emberekhez való alkalmazkodást szimpátiát vagy ellenszenvet „szabályoz”. Hogyan tudjuk a világgal elfogadtatni magunkat.....
SZEX VAGY HASI CSAKRA


Soha ki nem haló érzelmek szexuális energiák és az alkotó erők központja. Az emberekhez való viszonyunkat, főként a másik nemmel való kapcsolatunkat befolyásolja.
GYÖKÉR CSAKRA


A test érzékelése. Az anyagi világ a földi élet és a fizikai lét igénylése. Anyagi biztonság, anyagi javak az egzisztencia a természet szeretete.




Szellemek



A megismert természeti törvényeknek ellentmondó jelenségek és ismereteinket meghaladó megnyilvánulásoknak régóta tanúja az ember. A józanész azt mondja, hogy az ilyen jelenségek mögött mindig valamilyen értelmes okot kell keresni, mert egy bármilyen természetű megnyilvánult dolog hátterében valamilyen erőnek, kell lennie.
Mára már a tudomány és mindennapi ember szintjén is tények bizonyítják, hogy ez az erő anyagi jelek által érintkezhet az emberekkel. Ha megvizsgáljuk, ezt az erőt milyen természetű akkor arra a következtetésre juthatunk, hogy jelentős része paranormális kategóriába egy másik csoportja pedig azoknak a szellemi lényeknek a világába tartozik, akik már levetették emberi testüket. Ők földhöz ragadt lelkek, vagy ha úgy tetszik szellemek.
Szellemek  léteznek amióta tudatosult az emberben a halál gondolata. A vonakodás az elmúlás tényétől természetes módon vezetett  a túlvilági élet gondolatához. Ez a primitív törzsektől a civilizált emberiség kultúrájában a mai napig jelen van. Az egész világ irodalma is tanúsítja a szilárd hitet az ilyenfajta erők létezésében. Csakhamar tekintélyes emberek váltak spiritisztává és szeánszokon gyakran elhangzott a kérdés:

Van ott valaki?

Mivel soha nem volt egyértelmű magyarázat a tudósok is rámozdultak a dologra és rengeteg időt szántak olyan berendezések kitalálására, amivel bizonyítani igyekeztek a szellemek létét vagy nem létét. Ma már tudjuk semmire se mentek vele. A médiumok, akik saját elmondásuk szerint kapcsolatba állnak szellemekkel ugyancsak nem döntötték el ezt a kérdést. Vajon mi az igazság ebben a kérdésben?
A pszichológia megszületésével a lélekturkászok lélektani eszközökkel akarták a médiumok képességeit cáfolni vagy éppen igazolni. Megmagyarázhatatlan dolgok, zajok, árnyak bizonytalan eredetű fényképek és később videó felvételek még jobban megnehezítik a dolgunkat. Ha ebben a kérdésben tisztán akarunk látni: akkor mit is gondoljunk?
Ha végig megyünk egy temetőn borzongató érzés uralkodik el rajtunk és a sírokra nézve feltesszük, magunknak a kérdést ők vajon most hol vannak? Alapvetően a lelke mélyén talán senki nem hisz a saját halálába. Kapaszkodunk az élet minden apró lehetőségébe és rettegünk mi lesz ha megbetegszünk. Az egonk elutasítja a megszűnés gondolatát is és mindent túl akar élni. Egyes tanítások szerint és magam is ezt a nézetet vallom a szellemek földhöz ragadt lelkek, akik valamilyen ok miatt ezen az oldalon maradtak?
Az előbbi okfejtésünkben már eljutottunk odáig, hogy a szellem földhözragadt és nem tud elválni a földi léttől. A vágyakozás szélsőséges formája lehet az amikor a szellem úgy dönt, hogy mindenképpen számára vonzóbb a földi lét, mint továbblépni és sorsát a helyes úton beteljesíteni. Ilyenkor lehetőségre vár, esélyre, hogy egy élő ember testébe költözzön, mint egy kéretlen társbérlőként.
Az emberi lélek, gyakran válik védtelenné és kiszolgáltatottá. Főleg nagyobb sorscsapáskor vagy oktalan kellő tudás hiányában tett spirituális kísérletezgetés alkalmával. Az ilyen alkalmak lehetnek például szeánszok,  temetőben tett látógatás, kulcsnélküli meditációk, nagyfokú bánat, gyász, stressz,  betegség stb, ezek az esetek jó lehetőséget nyújtanak a szellem idegen testbe való beköltözésre, mivel nyitva maradhatnak az egyén védelmi vonalai....
Nagyon sok esetben az áldozat, nem vagy csak bizonyos sejtések, jelek alapján kezdi sejteni, hogy valami nincs rendbe vele. Például különös nem megmagyarázható viselkedés minták felvétele, ízlésváltozás, idegen jelenlét érzése, de ilyen lehet ellenkező nemű megszállás esetén a másik nemre jellemző gondolatvilág átvétele is.  A szellem gyakori áldozata lehet  az elhunyt családtagja ismerőse, mert talán ők túl szoros kapcsolatot ápoltak az elhunyttal és viszont annak halála után.
Ha valakinek gyanúja keletkezik, hogy nincs egyedül a testében lehetőség van segítséget kérni. Általában a táltosok megfelelő tudás birtokában vannak az ilyen természetű ügyek kedvező megoldásához. Legyünk azonban nagyon körültekintőek, nehogy illetéktelen kezébe kerüljünk.
Manapság divat az előző életbe tett utazás. Az ezeken az „utazásokon” való részvétel sok esetben szabad bejárót enged testünk templomába a szellemeknek. Nem véletlen, hogy ezek az átjárok normál esetben zárva tartandók. A levezető terapeuta ugyanis nagyon kevés kivételtől eltekintve, nincs annak a tudásnak a birtokában, hogy a nem kívánatos erőket távol tartsa tőlünk. többnyire még csak nem is tud róluk és nem is érzékeli őket.
A megszállottság, különleges esetekben skizofréniához a személyiség teljes elvesztéséhez vezethet ez azonban meglehetősen ritka.
A szellem általában hű marad egykori önmagához, így lehetnek bármilyen lelki alkattal megáldottak, kedvesek ép úgy mint gonoszak démoniak .





Ezoterika mint árucikk



 

A világon mindent pénzé lehet tenni, ez egy emberi törvény.

Lelkünk azonban nem az emberi törvények, hanem az Isten törvénye által van megalkotva és teremtőjéhez kötve.
Ezért, emberi lelkeket nem lehet vásárolni. Márpedig aki ezoterikus tudás, vagy éppen nem tudás birtokában hiszékeny embereket csap be, emberi lelkeket vásárol, mert felettük hiszékenységüknek és nehéz életszituációjuknak köszönhetően potenciálisan hatalmi függőségi viszonyt alakít ki. Teszi ezt egy ígéret formájában. Azt ígéri az embereknek, hogy saját életüket, tapasztalati útjukat, spirituális fejlődésüket megválthatják, pénzzel. Azaz, némi pénz ellenében elintézi egy felsőbb hatalomnál, hogy az adott személy minden baja megoldódjon.  „Mágusunk” tehát saját magát olyan színben tünteti fel, hogy neki hatalmában áll másokat kifogni a karma kerekéből, ami eleve hazugság és ellenkezik minden valós spirituális törvénnyel.  

Naponta hallom, hogy embereket csaptak be, valamilyen ezoterikusnak mondott hókuszpókusszal. Szellem és rontás levétel, pénz mágia stb. Mindennek tetejébe  néhány média ezoterikus nagyüzemmé nőtte ki magát. Természetesen itt is jó pénzért. Már annyi a látó, kártyavető és távgyógyász a „beavatott” aki megmondja a tutit, hogy szinte beleszédül az ember.

Az ezoterikus könyvkiadás irodalom hatalmas kínálattal rendelkezik. Mindenki megtalálhatja saját fejlődésének megfelelő könyvet.

De vajon megtalálja e?

Választani ugyanis, csak egyféleképpen lehet intuícióval, mert racionálisan az ember nem tud sem kristályt, sem spirituális könyvet venni. Sőt racionálisan egyetlen spirituális tanfolyamot sem tud elvégezni. Racionálisan ugyanis nem lehet spirituális életet élni, csak lélekkel. A lélek az, amely tud kristályt, könyvet és tanfolyamot választani.
A lélek eleve más módon és más helyről jut információhoz, mint az agyunk. A lélek a tudatalattinkba bejáratos, és onnan súg nekünk. Ezért, egy kereső ember nem bízhatja magát vad idegen emberek üzleti szeszélyeire.
Vannak nagy tudású beavatott médiumok, ha ilyen embert, látunk, azonnal érezni fogjuk ott legbelül a centrumban. A lelkünk azonnal jelezni fog. Azonban ha az agyunkkal, az akaratunkkal akarunk a megváltáshoz jutni könnyen kontárok kezébe kerülhetünk.

Ki kell mondani az ezoterika sok tekintetben, jól jövedelmező árucikk lett.

Az ezoterikus vagy spirituális tanok régen javarész, ősi népek, titkos társaságok, rendek a belsőkőr birtokában voltak. Ők ezeket a tanokat, vegytisztán tartották. Ami azt is jelentette, hogy csak valóban beavatottak lehettek ilyen tudás birtokában. Az idő előre haladtával a tanok, többnyire történelmi okok miatt „kiszivárogtak,” rosszkezekbe kerültek, félremagyarázódtak, felhígultak. Egyre több okult visszaélés történt ez a folyamat napjainkig jelen van az emberi történelemben. Ennek köszönhetően egyesek már az ezoterika szó hallatára legyintenek, lejáratódott gyűjtőfogalomnak tartják.
Joggal merül fel a kérdés: Hogy akkor, miként lehetséges, hogy egy kis szemfényvesztéssel embereket nagy számban mégis be lehet csapni? Ennek oka nagyon egyszerű. Az emberek nagyrészt döntéseikben az agyuk racionális indokait fogadják el. Nem hallgatnak az intuícióikra.

Nézzünk meg egy lehetséges döntési mechanizmust:

Ha valaki élete folyamán, nehéz szituációba kerül. Mindenképpen meg akar menekülni a tények szorításából. Agya ilyenkor, komputer módjára elemzi az összes szóba jöhető forgatókönyvet, ami megoldást kínál. A gondolkodás folyamata szüntelen véget érni nem akaró. Nincsen benne csend, béke és kiüresedés. Érvek és ellenérvek, mindenütt  és minden idegszálban. Végül a racionális agy elfárad,  feladja és mert nem talált kiutat, egy nem racionális döntést hoz. Az ember ilyenkor belekapaszkodik a reménybe, s rossz esetben ilynenkor kerül hamis tanokat hirdetők és gyakorlók karmai közé. Az elme tehát bekapaszkodik egy lehetőségbe és arra vár, hogy a dolgok, a történések folytatódjanak, hátha olyan pozícióba kerül, amiből már jó eséllyel kimászhat a bajból. De miután a dolgok valójában Isten törvényein nyugszanak, a racionális agy még mélyebb verembe vetette gazdáját. Egyébiránt azért tart itt az emberiség, azért van veremben, hogy a példánál maradjak, mert mindig  csak az agyára az egora hallgat.

Emberek ébresztő!

Tanuljunk meg a szívünkre, a lelkünkre hallgatni. Akkor tudni fogjuk az agyunkkal is, hogy a lelkek nem eladók, és a valódi ezoterika nem lehet árucikk, mert az a lelkünkben van.



Az éjszaka "árnyai"




Bevezetés: Sokat gondolkodtam, hogy egy ilyen oldalon mint az enyém szabad e, kell e egy az életemben  zajló sajátos titokzatos furcsa jelenségről írnom? A  történés pontos miben létét talán ma sem ismerem teljes egészében, de a tények, amelyek velem megtörténtek indokolják és nyomatékot adnak abbeli meggyőződésemnek, hogy esetem talán nem egyedi és  hogy mások is találkoztak az éjszaka „árnyaival" és ők is válaszokat keresnek mint én.... Talán az árny kifejezés nem is illik ide mindenesetre akik, amik kilétét és pontos szándékaikat ma még homály fedi ők nem szellemek és nem is humaoidok valami egészen mások.....

Amikor ez  furcsa találkozás először megtörtént velem azokban a napokban egy sajátos körülménynek köszönhetően távol volt tőlem a párom....A kérdéses estén is nyugodtan hajtottam álomra a fejem, bár sok érzés kavargott bennem. Mint bármikor máskor is, ahogy ezt már jól megszoktam lepergettem magam előtt az elmúlt napot és mindent rendben találtam, így lassan elnyomott az álom.
Hirtelen ébredtem fel. A mai napig tisztán emlékszem arra az érzésre, nagyon éber voltam érzékeim mintha kifinomultak volna. A csendes éjszaka „megelevenedett,” szemem éles pengeként hatolt a sötétbe. S lassan, nagyon lassan valami irracionális szokatlan és nyomasztó telepedett a szobára. Nem tudtam mi ez, fel akartam kelni és inni egy pohár vizet egyáltalán valami világost, kijózanítót csinálni, villanyt kapcsolni, magamhoz térni. Ekkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy nem tudok megmozdulni. Minden akaraterőmet latba vetettem, hogy megmozgassam tagjaimat, de ez semmilyen módon nem sikerült, egyedül a fejemet tudtam mozdítani pillantásom a videó órájára esett pontosan éjjel 1 órát mutatott. Aztán elkezdődött valami furcsa, érthetetlen jelenség....fekvő állapotomban a fejem tetejénél határozott semmihez nem hasonlítható idegen jelenlétet éreztem. Tudtam van ott, valami valaki. Arra gondoltam talán egy szellem unatkozik és „kinézett” magának. De ez a valami nem szellem volt, sokkal mélyebb, meghatározhatatlan valami. Az a jelenlét akkor és ott semmihez nem hasonlítható volt egyszerűen nyitott könyv voltam annak az erőnek, mindent tudott rólam. Olvasott bennem, érezte, hogy a végtelenségig félek tőle. Talán ezért is valamiféle hang nélküli kommunikáció kezdődött köztünk, aminek először egyetlen mondanivalója volt, csupán, ami így szólt: Nem kell ennyire félni. Azt is éreztem, hogy tudatomba sokféle információ érkezik, amelyeket rejtjeles kódpáncélok védenek. Aztán „elaludtam” vagy mi. Következő emlékem hogy nyitott szemmel nézem a plafont, majd pillantásom ismét az órára esett fél 3 volt. Megpróbáltam megmozdulni... sikerült ezzel párhuzamosan furcsa életemben addig soha nem hallott hangot halottam. Ami nem volt hasonlatos semmihez, amit eddig ismertem, ha mégis be akarnám azonosítani vagy hasonlítani valamihez nem sikerülne, nem találnék hozzá hasonlót. Aztán minden elcsendesedett és elmúlt a „lidérc”. Sok idő kellett hozzá, míg végre „feleszméltem” és felültem. Ültem az ágyam szélén talán órákig is és semmit nem értettem. Mi történt ? - ez a kérdés vízhangzott bennem létem minden színtjén. Az elkövetkező napokban, hónapokban, mindent elkövettem, hogy próbáljam megtudni, megérteni mi történt velem. Faltam a könyveket és mindent elolvastam, ami felelhető volt az ufókról, a szellemekről, különböző természetű elementálokról stb. Egyre többet olvastam a témáról annál jobban megértettem az a látogató más természetű volt, hogy mi  ma se tudom,  pontossan csak sejtéseim vannak de valami  egész szokatlan az biztos. Mivel reikit  végeztem és nagyon régen foglalkozom, ezoterikával úgy gondolom, talán érzékenyebb vagyok ilyen természetű dolgokra, energiákra   és különbséget tudok tenni vagy besorolni ezt a dolgot egy más kategóriába.  Ennek ellenére a dolog igazi természetét és jó vagy rossz voltát miben létét valójában csak kevésbé vagy egyáltalán nem ismertem /ismerem/ és ez az ami igazán félelmetessé titokzatossá teszi ezt a kérdést. Vajon mi ez?



Tudom, sokan azt gondolják, talán képzelődtem vagy az elmém játéka, bár úgy lenne, de sajnos, vagy hál Isten nem így van.  
A dolgok azonban változnak. A jelenség kezdetben évente nagy ritkán megismétlődött és az idők folyamán más természetet öltött és az alkalmak száma az idő előrehaladtával megsokszorozódott és pláne az utóbbi időben  mondhatni rendszeressé vált. Ma már nem félek tőle. A korábbiaktól eltérően ma már tudom, nem akarnak ártani nekem a helyzet annyit változott, hogy a találkozás időtartalma alatt mozgásomban nem korlátoznak, már nyugodt vagyok a félelmet felváltotta a kíváncsiság. Sokáig abban reménykedtem, hogy a jelenség abba marad, de ma már  tudom, ha így lenne, hiányozna. Információkat kapok, amelyek eleinte érhetetlenek, zavarosak összefüggéstelenek csak később válnak emészthetővé.  Értelmüket nyerik.  Fizikai szinten pedig a történés  és hatása nem igazán leírható.

Ezekről a dolgokról az emberek nem beszélnek, mert az érintettekre hamar rá sütnek valami hátrányos bélyeget én is hallgattam erről mindenki előtt. S most mégis leírtam sok töprengés után....

Van valaki közvetlen környezetemben, aki ezekről a dolgokról semmit nem tudott. S vele is megtörtént egy ehhez nagyon hasonló jelenség, félelmében mondta el nekem Egy nagy különbség van Ő látott is valamit, valakit... A lényeg az, hogy az a valami magas intelligenciával, bír és fizikailag nem magyarázható, nem ismert alakzat és helyváltoztatási módszer birtokában van....Az is bizonyos, hogy az egész  végsősoron  és legfőképpen metafizikai szinten hat az emberre, valamiféle átalakulást eredményez, talán beavatást. Manapság már sokan hallani a plejádokról talán nekik is közük van mindehhez? Ki tudja?

Vég szó: Szándékosan írtam erről ilyen röviden, azt gondolom, ha ebben a témában mindent kiakarnék, írni magamból 100 oldal sem lenne elég és szokásomtól eltérően nem vonok le tanulságot csak egy rövid megjegyzést teszek: Egy biztos a világban, világunkban sok minden van, lehet amiről nekünk embereknek fogalmunk sincs talán ez is ide tartozik és örök talány marad. Aki valaha megélt ilyent annak valóság, aki nem eldönti mit is gondoljon.........





Tudatos és tudattalan




Az ember, gyakran találja szembe magát saját magával, mint örök talánnyal, általában valamilyen döntési kényszer, válság vagy érzelmi hullám taraján, esetenként pusztán a spirituális fejlődése ingoványos talaján állva. Ilyenkor megkérdezi magától:

Milyen is vagyok én?

A válaszunk önmagunkat illetően aligha lehet teljes, hiszen a hétköznapi életünkben rutin tevékenységeink közepette csak kapargatjuk valódi énünk rejtett bugyrainak felszínét. Tudatunk  ügyes automataként teljesít, gépiesen old meg. Szokatlan dolognak kell ahhoz történnie, hogy tudatunk, tudatos része is jobban aktiválódjon például egy szerelem, vagy egy nagy szakmai kihívás már megfelelő motiváció lehet. Annyi azonban biztos,  ha valamilyen érzelmi, vagy megoldási képlet közben kudarcot vallunk, csak akkor és éppen ezért tudunk önvalónk a tudattalanunk irányába frekventálódni. A válság ugyanis kitermeli, egyenesen megköveteli, a magasabb törvények értelmében hogy elhagyjuk a biztonságos vizeket és a felszín alá merüljünk. Dante Isteni színjátéka jut eszembe, amiben a főhősök útjuk során, végső soron a megvilágosodást keresik, azonban, ennek irányába alig tesznek pár lépést máris a pokol kapujában találják magukat, előttük a felirattal: „Ki ide belépsz, hagyj fel minden reménnyel.”

Ha a hasonlat talán kicsit eltúlzott is, azért mi is így, félelemmel teli, de azért a megismerés vágyával fűszerezve állunk saját tudattalanuk hétpecsétes titkai előtt. Az ember önmegismerése pedig itt kezdődik és itt is ér véget. A tudatalattink minden titkok, titkunk őrzője.
Az emberek sokféle módon próbálkoznak belépni a tudattalanba, ebbe a titokzatos szentélybe a meditáción át a különböző vallások, szertartások, mágikus tanok köntösébe bújva világszerte. Azonban ebbe a zárba csak egyetlen kulcs illik.
 A karma kerekei csak spirituális olajat öntenek a zárba, hogy az könnyebben működjön, a megfelelő kulcs megtalálása esetén, de felnyitni, megoldani, megtörni a zárat a karma kerekének forgása sem tudja, csak arra képes, hogy a kulcs keresésének, kényszerét lecke formájában  indukálja.
 Pedig hiszik, vagy nem a kulcs a közelben van, közelebb nem is lehetne. A kulcs, ugyanis nálunk van, mindenkinél személyre szabottan. Maja varázs tükreinek labirint folyosói azonban abban a káprázatban,  amelyet létrehozunk amiben létezünk, ügyesen elrejtik azt.
A ragaszkodás a függőség a mindennapi apró rigolyáink, kimondott hamis, de igaznak vélt ítéleteink a manipulált hírek a politika a félelmeink, elpazarolt perceink és energiáink mind-mind Maja tükrének apró szilánkjai, amik mélyen beleágyazódtak a szívünkbe, gennyes mételyként fertőzve tisztánlátásunkat.
Az elengedés az egyetlen út, és módszer, ami beljebb visz a rejtett ösvényen és társként az egyetlen útitárs a szeretet lehet.

Az elengedés nem megfutamodás, nem a dolgok feladása sokkal inkább a szembenézés  és önmegismerés kezdetének beindító spirituális mechanizmusa.  Ha így jobban tetszik másként fogalmazva ugyanez így hangzik: Uram legyen meg a te akaratod. Az elengedés kiveszi az ego kezéből a kormányrudat és a lélek középpontjába helyezi azt.

Az elengedés,  a megadás energetikai szempontból, kiolt minden bennünk lévő rossz töltetet.  A rossz táptalaját veszti. Számunkra  ugyanis  racionálisan csak azok a dolgok léteznek, amikről elmélkedünk, beképzelünk magunknak, hallunk, látunk és tapasztalunk  s ezekben megannyi a tévedés. Érzékszerveink azonban nem csak a hagyományos értelemben vannak, hanem azon túlmutatóan is, auránk kiterjedt "csápokkal" rendelkezik, az itt befogott információk azonban mélyen a tudatalattinkba ágyazodnak mindazzal a problémahalmazzal együtt amit nem tudunk, vagy nem akarunk megoldani,  elengedni vagy tudomásul venniA  tudatos tapasztalataink  fejlődésünk szempontjából ezért rendkívül hiányosak ego által cenzúrázottak. Az elménk naponta millió és millió bit szemetet termel számunkra. Az egonk pedig kuncog, és roppant okosnak képzeli magát, mert eldöntheti mit is „nyelhetünk be.”  Amit aztán kedvünkre csócsálhatunk, de aztán tudjuk, vagy sem, megfekszi a gyomrunkat. A tudatalattink eközben hallgat, de azért néha jó kapitányként vészjelzést küld felénk.
Hogy ne csak vészjelzéseket fogjunk, dobjunk ki elménkből minden szemetet, ócska limlomot, politikát, véres híreket oly egyszerű módon, ahogy csak lehet, ezek helyet csináljunk csendet, a csend a lélek szava Isten sóhaja. A csendben megtörik Maja tükrének varásza és megnyílik a lélek palotájának fényes ajtaja. Ha elég ügyesek vagyunk és jól lomtalanítottunk, már párnap elteltével jelentősen csökken a nyomás rajtunk és nyugodtabbá válunk.  Befelé figyelhetünk. A lélektől más minőségű. magasabb frekvenciájú üzeneteket kapunk, mint amit eddig megszoktunk, ezek az üzenetek a lélek által, de a tudatalattinkból származnak. A magasabb frekvencia, magasabb tudatosság, a magasabb tudatosság energetikája pedig a kulcs, amit keresünk.
A magasabb frekvenciájú energia a rezonancia törvénye alapján kifogja takarítani belőlünk az oda nem kívánatos dolgokat, létünk minden felhalmozott, elraktározott hordalékát, a salakanyagot, hogy bennünk, nálunk csak a lényegünk a bennünk lévő fény maradjon. Amikor a dolgok  beindulnak és idáig jutnak,  egy ponton a külvilágot és az egot kirekesztve  függetlenné válunk, akkor már „csak” saját belső mocskunkkal állunk szemben: Ez a mocsok a tudattalanunk duális, kétpólusú világa, ami fokozatosan akaratunkkal a tudatosságunk felemelésével annak láthatatlan energiájával, lelkünk földöntúli képességével  és spirituális segítőink segítségével kitakaríthatunk, Eggyé Isteni minőséggé tehetünk. Ennek a folyamatnak során mindig egy – egy vékony  a tudattalanunkban lévő fájó,  eddig a sötétben lévő, ismeretlen réteg szakad fel.  Számunkra  tehát racionálissan is ismerté válik mindig akkora,  rész amivel már elbírunk, amit már akaratunk által legyőzhetünk és uralhatunk. Mint egy porciókat adagol nekünk a sors, saját darabjainkat, mondhatni a dolgok égi automatikus üzemmódra váltanak. Ez az igazi pokoljárás,  mivel minden dolgunkkal, félelmünkkel még egyszer szembe kell néznünk, amikor azok hosszabb, rövidebb idő alatt, „felébrednek” aktiválódnak  élnek és kioltódnak bennünk, még egyszer átéljük azok érzelmi, mentális esetleg testi-fizikai töltetét mielőtt végleg elengednénk, hogy kioltódjanak a lélek megszentelt templomában. Mindez egy belső folyamat, amely azonban  mint emlitettem  néha erősen kihathat fizikai testünkre is. Ez a fajta  elengedés a megszabadulás a tudattalan kitakarítása, egyben az igazi önmegismerés  egyetlen igaz mással ki nem cserélhető módja, és módszere.



Egy




Az embert megállíthatatlan vágy megannyi megválaszolatlan kérdés hajtja lénye igazi megismerése, a végső titok feledzése irányába. Egy darabig minden ember próbálja ezt a kérdést sutba vágni, nem tudomást venni róla. Mégis elérkezik egy  spirituális időpillanat, amikor ez a tudásvágy már megkerülhetetlenné válik.  A lélek olyan kérdéseket tesz fel, amire az egó már képtelen kielégitő választ adni. Akár merre is indulunk, mindenhol kérdőjelekbe botlunk. Mintha személyes sorsunk, semmi másból nem állna csak csupa kérdő jelekből.

                  Miért van ez így?
Miért történik ez?
Miért pont velem?

                                          Hol van Isten?
                                        Hol az igazság?


Ilyenkor a kereső ember összezavarodottan áll merre is induljon, hogy végre valami biztosat tudjon, valami bizonyost, valami eredetit, valaki hiteles személyt, aki útba igazít? Keres egy kinyilatkoztatást, valami Istenit, egy jelet.
Megpróbál információhoz jutni:
Könyveket olvas.
Ezoterikus előadásokra jár.
Tanfolyamokra iratkozik be.
Az internetet bújja, spirituális fórumokat-témákat keresve.

S a végén, fejében egy csomó ismeretanyaggal ott áll, összezavarodva. Fogalma sincs mi az igazság. Ha lehet, még nagyobb bizonytalanságba van, mint eddig, jóllehet mindent megtett, amit csak lehet. Mintha az egész egy értelemmel áthatolhatatlan káosz lenne. Hiszem is meg nem is furcsa keveréke. Egy massza, ami nem ölt határozott formát, csak állandóan új és új kérdéseket szül és elbizonytalanít.

Rég múlt időkben az emberek úgy választottak maguk közül vezetőt, hogy mérlegre tették az adott közösség minden egyes tagjának tetteit, tapasztalatait, s akit ennek alapján a józanésszel, befolyás mentessen a spirituális énjükre hallgatva a legrátermettebbnek véltek az lett a közösség atyja. Érdekes módon ezek az emberek mindig előrehaladott korú, bölcs emberek voltak, akik a szellem emberei voltak soha nem az erőszaké. Ők a tudásukat a természetből merítették, számukra Isten léte és igazságossága megkérdőjelezhetetlen volt. Tudásuk a mély spiritualitásból eredt. De mis is ez a tudás?

A ma élő emberek zöme ezt az ősi tudást keresi. Hol lelhető, hol található?
Nos, ezeknek a régi bölcseknek fogalmuk sem volt, a vallásról magáról. Nem voltak besorolhatok a mai fogalmaink szerint egyetlen egyház keretei közé sem. Ha felkelt a nap örültek az életnek, a melegnek, s ha megeredt az eső tudták a földnek szüksége van a csapadékra. Minden ilyen egyszerűen fogadtak el és vettek tudomásul, de szó sem volt arról, hogy együgyűek lettek volna. Elfogadták Isten törvényeit, sőt talán kimondatlanul ők maguk Isten kinyilatkoztatásai voltak. Ők megélték és tetteikkel, életükkel szertartásaikkal vallották és hagyták utódaikra a védikus eszméket és életformát. Amit a későbbiekben leszármazottaik időről időre lejegyeztek. Jóval később pedig belőlük elkorcsosodott, torz szellemi iskolák jöttek létre.
A véda szó szanszkrit és tudást jelent mégpedig eredeti tudást, ami az idők folyamán soha nem változik meg, mindig állandó és egy.
Ez a tudás azonban nem ember alkotta eszmerendszer vagy briliáns filozófiai bravúr, útravaló vagy magyarázat. A régi bölcsek nem tettek hozzá, nem alakítottak rajta és nem magyaráztak bele. Ők kapták istentől az ő törvényein keresztül, tehát ő által és elfogadták és eszerint éltek.
Tudták jól: Egy tőrvény van, nincs más. Nincsenek emberi törvények, ez csak a látszat.

Ne bántsuk a Földet!

Hogy kerül most ez a mondat ide? Azért mert a lényeg itt van, az ember természethez való viszonya egyben és végső soron a magához való viszonya is. Amennyire mostohán bánunk Földanyánk kincseivel ugyan annyira távolodtunk el saját magunk központjától is. A kettő ugyanis elválaszthatatlan egymástól. Nincs, kettő csak egy van. Egy törvény és egy igazság. Amennyire szeretem, a természetet annyira szeretem magam. Amennyire ismerem, a természetet annyira ismerem magam. S amennyire ismerem, magam annyit ismerek Isten egészéből az egyből az egészből.

A Föld birtokában van az Isteni bölcsességnek és a szerint is viselkedik. Figyeljünk rá ne csak a felületes szemlélődő szemüvegén át.

Helyezkedjünk a Föld „lelkébe”helyzetébe. A bolygó minden megnyilvánulása, egyben Isten törvényeinek kinyilatkoztatása. Az a mód, ahogy reagál az őt ért hatásokra, mindennél jobban bizonyítja, ismeri és alkalmazza a törvényt.

Az emberiség a Föld vékony kérgén él. A kérek vékony „lemez” csak az egész része, de nem egésze. Ez a kéreg biztosítja az élővilág benne az ember életterét. Ezeken a lemezeken nevezzük őket kontinenseknek, különböző országok, más - más nemzetek népei élnek. Minden nép a saját országát, földdarabkáját sajátjának tekinti, önös érdekektől hajtva kisajátítja és kirabolja. Erdeit kivágja, folyóit, tengereit, szennyezi, a szükségesnél jobban lehalássza. Sorolhatnám.....

A Föld azonban hozzánk emberekhez képest, gigantikus erő és tudás birtokában van. Bár rajta és belőle élünk nem úgy tekintünk rá, mint egészre csak, mint részre, egy országra, egy darabka földre. Mindig arra, ami éppen fontos az adott népesség vagy annak hamis vezetői számára. Ha érdekeik úgy diktálják, bár mit megtesznek, hogy érvényesítsék, bármibe is kerüljön anyagi vagy erkölcsi szinten. Valójában szinte semmit nem tudunk a Földről, mint ahogy magunkról sem. Bár megmértük a Föld kerületét ismerjük a tömegét, mint ahogy magunkról is tudjuk hány kilót nyomunk, de a lényeget nem ismerjük.

Összefoglalva, tehát mint már említettem a fő probléma abban áll, hogy bolygónkat nem tekintjük égésznek, és saját kényünk-kedvünk szerint szeletekre, tulajdonokra szabdaljuk egy hamis világkép idealista törekvései szerint. Ezért alapvetően csorbát szenved minden ítéletalkotásunk és valóságképünk.

A Föld azonban egész és eszerint, viselkedik, nem ismeri az emberi törvényeket, mert azok nem léteznek. A Föld a kiegyenlítődés állapotában van. Ez azt jelenti, hogy amilyen mértékben elveszti az emberiség a realitás érzetét és vall hamis, igaztalan nézeteket, pusztítja, a Föld kincseit olyan mértékben veszi el a természet létünk komfortos „berendezési tárgyait”

- Mint a tiszta vízet.
- A jó, az évszaknak és kontinensnek megfelelő időjárást.
- A mindenki számára egyébként rendes körülmények között megjáró lakhatást élelmiszert és anyagi jólétet stb.

   Végül mindenünk elvonatik. Semmi nem maradhat. Ez a törvény. Egy törvény.


Amíg adsz, kapsz!
Amikor elveszel! Elveszel!

Magyarázatként álljon itt egy egyszerű példa: Az emberiség évezredek óta végez fakitermelést napjainkban már szinte eszelős, mértékben és módon. A kivágott fáktól mentes területek sok milliárd hektárt tesznek ki. Mondja már meg nekem valaki az emberiség ehhez a mértékhez képest mennyi facsemetét ültetett el? Ugye elenyésző mennyiséget? Pedig megtehette volna. De nem tette, csak elvette!

Egyébként ez a példa egy analógia, ami minden más az emberiséget érintő anyagi és lelki természetű dologra érvényesíthető.

Egy a törvény ennek a felismerése a kód, a minden az egész. Ezt keressük minden könyvben, tanfolyamon, információban, szerelmünkben, anyánkban, apánkban, a világban. Magunkban.

Nincs, eldugva miért nem látjuk és találjuk meg az eggyet Istent. Erre mindenkinek van magyarázata, pedig a magyarázat hiteltelen, csupán kifogás. Azért hazudunk, mert változni kellene adni, adni szeretetet. Azonban mindenki kapni akar, és elvenni.

Emlékszünk? Ha elveszel! Elveszel.

Jézus mellet két lator volt keresztre feszítve. Az egyiknek ott még az utolsó pillanatban sikerült megérteni a törvényt. Jelképezve azt, hogy talán soha nincs késő.
Jézus azt mondta neki:
Bizony mondom néked, még ma velem leszel a paradicsomban.”

Ma mindannyian keresztre vagyunk feszítve és onnan leszállni csak egy módon lehetséges egy a törvény ezt kell érteni, érezni, megélni.


Az ima.


Főleg a spirituális érdeklődésű kereső  és  a vallásos emberek  gyakran fordulnak az égiekhez egy ima, vagy egy kérés formájában. Így van ez Föld bármely vallási irányzatánál.
Nagyon sokan és  sokmindent belemagyaráznak az ima fogalmába és neveznek imának valamit, ami tulajdonképpen nem az.

Az ima  egy lelki folyamat. Ez bensőséges tevékenység a lélek felemelése és aura tisztítás, egyoldalúnak egyáltalán nem mondható párbeszéd a mindenhatóval.




Ahány ember annyi ima, ahány vallás annyi megnyilvánulás, s ez mindenkinek szíve joga. Én most a keresztény imáról írok, mert talán jó volna egy kicsit igazodni  láthatatlan lelki margót húzni. Imádkozni minden égi hatalomhoz illő és helyén való.
JÉZUS felismerte az emberek tanácstalanságát és azt, hogy nem ismerik a leghelyesebb módot, ahogy teremtőjükhöz az Atyához, Istenhez forduljanak. Ezért azt mondta:


És mikor imádkoztok, ne legyetek sokbeszédűek, mint a pogányok, kik azt gondolják, hogy az ő sok beszédükért hallgattatnak meg. „

Jézus a az ima szövegét is pontosan megadja ezt mindenki ismeri:

„ MIATYÁNK, KI VAGY A MENNYEKBEN SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED:

JÖJJÖN EL  A TE ORSZÁGOD, LEGYEN MEG A TE AKARARATOD MINT, A MENYBEN ÚGY A FÖLDÖN IS.

A MI MINDENNAPI KENYERÜNKET, ADD MEG NEKÜNK MA.

ÉS BOCSÁSD MEG A MI VÉTKEINKET, MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁJTUNK AZOKNAK, AKIK ELLENÜNK VÉTKEZTEK.

ÉS NE VIGY MINKET A KÍSÉRTÉSBE, DE SZABADÍTS MEG A GONOSZTÓL, MERT TIÉD AZ ORSZÁG ÉS A HATALOM ÉS A DICSŐSÉG MIND ÖRÖKKÉ.  ÁMEN!”


Az ima így szól, de vajon értjük e? Értjük mit mondunk, nem csak automatikusan mormoljuk? Talán mások számára is tanulságos lehet, ezért most én megpróbálom megfogalmazni röviden tömören nekem mint keresztény  gnosztikusnak,  mit jelentenek az ima sorai,  ezért soronként végig megyek rajta.

MIATYÁNK, KI VAGY A MENNYEKBEN SZENTELTESSÉK MEG A TE NEVED:”

Itt véleményem szerint arról van szó, hogy elismerjük Isten létezését és fennhatóságát szentségét és mindenkor tiszteletben tartjuk.

JÖJJÖN EL  A  TE ORSZÁGOD,  LEGYEN MEG A TE AKARARATOD MINT A MENYBEN ÚGY A FÖLDÖN IS.”

A jöjjön, el a te országod azt jelenti, hogy minden lélek a földön váljék Istenhívővé bármilyen vallású is legyen. Ismerje el, hogy van fölöttünk  ezáltal bennünk is egy égi hatalom bárminek is nevezzük.
A legyen, meg a te akaratod azt jelenti Isten törvényei szerint éljünk. Ezek a törvények a természet törvényei is egyben. Tehát magukba foglalják a természet szeretetét ép úgy, mint az egymás iránti szeretet törvényét.
Mint a menyben úgy a földön: pedig azt jelenti, hogy ezek a törvények mindenhol érvényesek az egész általunk ismert és ismeretlen világban is, tehát az egész univerzumban.

A MI MINDENNAPI KENYERÜNKET ADD MEG NEKÜNK MA”

Ezek a sorok különösen aktuálisak a mai kor emberének. Bolygónk képes lenne mindannyiunkat eltartani bőségben. Mégis az emberi kapzsiság, pénz és a teljes tudatvesztés az ego a hatalomvágy világát hoztuk létre. Ezért testben, lélekben egyaránt megnyomorodtunk. A mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma: a feltétlen bizalmat és hitet, a spirituális tudást feltételezi az emberben Isten iránt, mert tudja, ha nem lenne az emberi mohóság Isten törvényeinek betartása jólétet biztosítana mindannyiunk. Ebben az imában a kérésben magában az ember elkötelezi magát Isten törvényei mellet. Tudja, ha maradéktalanul betartja azokat „áldásban” részesül a gondviselésben. Mindig lesz annyi amennyi éppen kell, és ez nem csak a kenyérre érvényes hanem minden földi ingó és ingatlan vagyonunkra vonatkozik.

ÉS BOCSÁSD MEG A MI VÉTKEINKET, MIKÉPPEN MI IS MEGBOCSÁJTUNK AZOKNAK, AKIK ELLENÜNK VÉTKEZTEK.”

Amíg az előző sorok az anyagi javaink meglétét célozták. Addig a bocsásd meg ami vétkeinket a lélek „botlására” utal és azt jelenti: Tudjuk, hogy vétkeztünk, csúnyán viselkedtünk, hivalkodtunk, elcsábultunk de kérjük Istent bocsásson meg nekünk. S, hogy nyomatékot adjunk bűnbánásunknak, mi is hasonlóan cselekszünk ahhoz, mint Istentől várjuk, ezér mi is megbocsájtunk, magunknak és az ellenünk vetkezőknek.

ÉS NE VIGY MINKET A KÍSÉRTÉSBE, DE SZABADÍTS MEG A GONOSZTÓL, MERT TIÉD AZ ORSZÁG ÉS A HATALOM ÉS A DICSŐSÉG MINDÖRÖKKÉ.”

Saját életünk a karmánk lelki gyengeségeink állandóan akadályokat képeznek nekünk, ezzel fenntartva a fejlődésünk útját. Ezek az akadályok lehetnek nagyon nehezek, ezért hajlamosak vagyunk egy könnyebb hazug utat bejárni. „És ne vígy minket a kísértésbe annyit jelent: Maradjunk az eredeti úton a lélek útján a lelkiismeret útján!
Szabadíts meg a gonosztól annyit tesz tisztának lenni, tisztán tartani a lélek szentélyét, még csak gondolatban sem ragadtatjuk magunkat bűnbe.
Tiéd az ország, nyomatékot ad az egész imának, mert nyomatékosítja bennünk, hogy minden Istentől származtatható és Ő rendelkezik mindenek felett. Elismerjük övé a hatalom. Ezzel mintegy lemondunk az egonkról és átadjuk neki a dicsőséget, mert tudjuk törvényei így vagy úgy, szépen vagy csúnyán, de előbb vagy utóbb igazságot hoznak.

Ennyit szerettem volna leírni, természetesen az ima egy sokkal tágabb témakör. Soha ne feledjük, el mi Isten részei vagyunk az ima egyben az önmagunkba fordulás legbensőbb szakralitása. Maga az ima Istenhez, angyalhoz fordulás egy tudatszint emelés, egy magasabb rezonancia, aminek számtalan érezhető lelki sorsjavító vonzata van. S hogy ezt megtapasztaljuk, először hinni kell benne. Később ez magával hozza a tudást a tapasztalást.

„ ÉS TE, AMIKOR IMÁDKOZOL, NE LÉGY OLYAN MINT A KÉPMUTATOK AKIK A GYÜLEKEZETEKBEN ÉS AZ UTCÁK SZEGLETEIN FENÁLLVA SZERETNEK IMÁDKOZNI, HOGY LÁSSÁK ŐKET AZ EMBEREK. BIZONY MONDOM NEKTEK ELVETTÉK A JUTALMUKAT”

/Jézus/


Beavatás


Régen csak a kiváltságosak, királyok, papok, ilyen - olyan szekták vezetői, guruk, sámánok voltak, lehettek beavatottak. Mivel a beavatás valamiféle szakrális, de mégis csak ember végezte tevékenység eredménye volt. Lényege ebben állt: egy titkos körön belülre kerülni. A beavatott, főleg irni olvasni  és  matematikát tanult, valamint titkos gyógymódokat, eszenciákat, receptúrákat ismert meg esetleg az adott vallási közösség belső titkait, ez a belső tudás hatalmat biztosított, hiszen a kívül rekedtek milliónyi olyan tulajdonsággal ruházták fel az úgymond „beavatottakat,” akik azzal a tudással nem is rendelkeztek. Gondoljunk csak a keresztes lovagok évszázadokig tartó valójában erőszakon nyugvó hatalmára. Az emberi történelemben azonban voltak és ma is léteznek, valamilyen spirituális gyökerü, tartalmú, mély pszichológiai tudással rendelkező  beavatottak ezek főleg nagy egyházi szervezetek fejei, de ilyenek például a szabadkőművesek is stb.


Azonban az idő halad és a dolgok változnak, mára már a beavatás értelme, a "körön belülre kerülni" fogalma és főleg lényege egészen más tartalommal bír. Ennek a ténynek a felismerésében a keleti emberek talán történelmi gyökereik okán messze az európaiak vagy az amerikaiak előtt járnak. A beavatás emberi mértékkel mérve valódi szentélye Tibet. Itt az ember csupasz lelke áll a teremtésben és istenben nyugszik.

A rövid „történelmi” áttekintés után nézzük napjaink történéseit.

A  mai kor embere aki spirituálisan nyitott  ma is gyakran szembe találkozik e sokat sejtető titokzatos szóval: „Beavatás” a szó hallatán mindenkinek van valamilyen véleményalkotása saját tapasztalat, másoktól hallott, okos vagy nem okos könyvekben olvasottak alapján. Hiszen valamennyire mindenki tudja, érti az egységbe való beolvadás döntő lépése beavatottnak lenni és talán igaz, hogy ez az egyetlen járható út az ember tökéletes transzformációja felé.
 A beavatott végső és valódi lényeget takaró jelentése egyenlő a keleti filozófiákban gyakran emlegetett megvilágosult szó jelentésével, 
ilyen volt például: Buddha, Gandhi, Sri Mataji, hogy csak néhányukat említsem. A beavatás által egy új ember lép egy új életbe, mert a régi „meghalt” de van e, létezhet e egy teljesen új ember a régi helyett? A fent felsorolt bölcsek példája mutatja: Igen. 
A katolikus egyház Jézust idézve így summáz:

Aki meg akarja menteni életét, elveszíti, aki azon­ban értem elveszíti, az megtalálja.”

A beavatási kultuszoknak máig fennmaradt számtalan változata és maga a rítus javarész az adott ország vagy népcsoport vallási berendezkedésének megfelelően történik. A „beavatások” gyakran embertelen szertartások keretében történik és valódi beavatás nem is megy, hiszen ilyen módon nem is mehet végbe.  Egy bármilyen fajta irányitott fájdalom vagy kényszer nem hozhat létre  valódi beavatást, legfeljebb ködös illúziot vagy asztrális görbe tükröt.
Alapigazság, viszont mégis az, hogy a beavatás külső folyamatok közreműködése nélkül nem jöhet létre, mivel a beava­tandó egyén élete folyamán a logoszban annak mind a négy elemével valamilyen formában nap, mint nap konfrontálódik. Ez azért van így, mert mindannyian az élet iskolájában karmánknak megfelelően napi próbá­nak vagyunk kitéve.
Az is egy alapigazság, hogy csak az egonak van szüksége próbatételekre, mert ő alapvetően bizonytalan önmagában és szűk látókörű. A tudatunk viszont nem bizonytalan ráadásul határtalan.
 A tudatunk van.
 Mivel az ember mára már jórészt egoista lett és teljesen vagy végzetes módon elszakadt tudatától vagy ha úgy tetszik lelkétől, tehát isteni részétől, ezért spirituális iskolák nézetei szerint is a négy elem próbáját  mindenképpen ki kell állnunk mindannyiunknak, erre egyébként Szepes Mária is hivatkozott egyik mágia sorozatbeli könyvében eszerint:

 A „földpróba” során azt kell bebizonyítani, hogy az ember megtanult az anyaggal, egészen konkré­tan a pénzzel optimálisan bánni.

A „vízpróba” arra szolgál, hogy az ember érzelmei áradatá­ban megőrizze józanságát, és szíve nyitva álljon.

A „levegőpróba” ellenőrzi, hogy rendben van­nak-e a gondolatok, tudjuk-e fegyelmezni őket, tudjuk-e tudatunkat az egyetlen erőre irányítani, kitágítani és felemelni, mígnem az megszabadul az idő és a tér korlátaitól.

A ,,tűzpróba” az akaraterőt fejleszti, és arra kényszerít, hogy egyesítsük az saját akaratunkat a központi akarattal: „Atyám, le­gyen meg a te akaratod!”

A négy elem tehát elkerülhetetlenül akarva, vagy akaratlanul hat ránk és bizonyára megvan az egyén beavatásban a saját maga helye és szerepe. A beavatás azonban korántsem csak külső történések, vagy a velük való konfrontáció és az abból leszűrt tapasztalatok összessége, tehát sohasem csak külső történés, hanem egy lelki út amelynek során egy időpillanattól kezdve önmagunkban találkozunk az isteni tudattal, s ezzel igaz önvalónkra ébredünk és alkimista módon egy­másba olvad mindaz ami igazából mindig is volt és egybe tartozott. A beavatott felhőtlenűl boldog, semmit nem vár el, és semmit nem utasít vissza, amit az élet kínál. Mindent és semmit nem birtokol, ennek ellenére mindent befogad. Ő már fel­ismerte, hogy minden egyetlen erő kifejeződése, és ez az egyetlen erő minden oknak az oka, egyszer valamikor azt is felismeri, hogy ő is ennek az egyetlen erőnek a kifejeződése. A tér és idő dimenziók nyitva állnak előtte, mégis a jelenben a mostban él. Maga alakítja a sorsát, nem ítélkezik és mindenek felett megértette, tudja az „én” nem létezik, csupán ego szülte illúzió. Minden, ami létezik, az Egynek számtalan, külön­böző megnyilvánulása. Anyanyelvünk bölcsen utal is rá:

mind - egy.

Természetesen az ember nem egyik napról a másikra lesz beavatott,  hiszen ez alapesetben egy hosszú tudatossági folyamat, sőt életek egész sora telhet el, a reinkarnációnk sorába, hogy az ego semmilyen betekintést nem enged a tudat a lélek világába. Azonban mindenkinél eljön az a pillanat, amikor már nem elég az anyagi világ, nem elég a pénz és nem elég a hatalom sem. Ez az a spirituális csomópont amikor az ego lelepleződik és az egyén rálép a lélek útjára, ekkor kezdődik a tulajdonkép­pen a beavatás az ébredés az élet.
*

Ezekben az években az kb 1980-as évektől kezdve bolygónk a Föld, anyacsillagunk a Nap hatására megemelte és folyamatosan emeli rezgési frekvenciáját az univerzum végsősoron Isten rendelése szerint, nekünk embereknek sem marad más választásunk, mint hogy emeljük saját rezgésünket, ha tartósan élni szeretnénk ezen a planétán. Ennek a feltételeit hivatott létrehozni az úgynevezett beavatás, ami igazából semmi más mint, velünk emberekkel átvetetni az univerzum természetes rezgését, ritmusát. Egy magasabb rezgés szint, előbb vagy utóbb szépen vagy csúnyán, de megszünteti az ember szülte disszonanciát és megteremti a harmóniát a mindenség egységét a Földön. Velünk vagy nélkülünk az majd elválik, de az ember alapvetően Isten teremtettje, ezért alapjában túlélésre van ítélve.


Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenki és minden áron.  

A beavatás folyamán új képességeket és ismeretlen erőket fogunk felfedezni, az élet olyan lehető­ségeket fog kínálni számunkra, amelyekről eddig még csak álmodni sem mertünk, mert ez az ember szelle­mi öröksége, amely örök időktől fogva az övé, /mint ezt a hajdan élt atlantiszi emberek példája is jól bízonyítja./  A mindenség csak arra, vár hogy felébredjünk, és birtokba vegyük. Semmi mást nem kell tennünk, mint teret engedni lelkünk jóságának és a megismerés vágyának. 
Ezért nyílj meg te is! Bontsd le azokat a falakat, amiket te saját magad építettél magad köré, amely falakkal kirekeszted magad szinte mindenből. 
Ha azt mondod katolikus vagy ezzel azt is mondod nem vagy buddhista vagy bármi más. Ily módon kirekeszted magad valamiből az egészből és nem is akarod megismerni. A buddhistának, a hindunak a katolikusnak éppen úgy megvan a létjogosultsága mint bármi másnak a világon. Ráadásul egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál. A kiragadott példa analógiában áll mindennel, hiszen a teremtésben minden van, létezik, helye van. Kérdés, mennyit látsz és ismersz meg belőle?

LEGYÉL TE IS MINDEN ÉS SEMMI!

Valódi megismerés elött és helyett, ne ragassz ego szülte címkéket erre vagy arra, tárgyakra sem emberekre, mert ha azt mondod ez vagy, ő ilyen vagy, olyan tévedések egész sorába hajszolod magad, amely tévedések, beszőnek téged a tudatlanság az intrikák a tévedések hálójába, hamis világképet létrehozva benned. Végtére is ily módon tartós jegyet váltasz a káprázat a lelki hibernáció az ego világába.

Tehát mégegyszer !

Tuda­tosan választhatsz, milyen életet akarsz élni! Élvezd ki a léted! Úgy láss akár a hegyek fölé emelkedő sas madár és gyönyörködj a panorámában úgy, hogy közben élvezed a repülést az életed. Emelkedj fel a mindennapi élet pitiségén és akkor, de csak is akkor megkezdődik igazi beavatásod......Az igazat megvallva igazi beavatás ami, helyhez és konkrét időhőz kötött nem is létezik, csak azoknak a falaknak a lebontása amelyeket magad köré épitettél elzárva magad a valódi érzékeléstől, amely falak körbe határolják, határtalan énedet, ezt kell lebontani. Ha ezen munkálkodsz, idővel asztrális élményeid lehetnek új távlatok nyílnak előtted, de ezeket a falakat csak az önzetlen szeretet, a megismerés vágya az adni tudás, a nyitottság a befogadás ereje nyithatja meg. Összefoglalva a SZERET mágiája tesz valakit beavatottá, természetesen nem kell mindenkit önzetlenűl forrón szeretni de, az alapállás mégis csak az, hogy szeretek élni, szeretem a világot, istent a hindut és muzulmánt...... minden létezőt, embert, növényt és állatot ez a bevezetés és a finálé is egyben, mert minden az EGYBEN végződik.




Vízőntő




Kedves olvasom! Az emberiség mindenbizonnyal nagy változások előtt áll. Sokan már tudjuk, nagyon nagy baj van. Az emberek lelkében óriási a vágy a változásra a rendre és igazságra. Egyre többen fordulnak talán titokban a spiritualitáshoz titkos elixírt gyógyulást remélve tőle, vagy éppen lelkük üdvéért. A világkorszakok változnak és beléptünk a vízöntő jegyébe. Spirituális szempontból a Vízöntő korszak kikényszerít szükségszerű változásokat, mert ez a jegy alapvetően a szabadság a változások a megújulás jegye. Talán így ragadhatnám meg a lényegét:


Út a megvilágosodás felé a tudatosság megszületése.
Az emberiség kollektívtudata öntudatra ébred.

A tények:

Napjainkig sokféle együttélési formát kipróbált az ember, kezdve az ősember közösségeitől napjaink túlszabályozott merev társadalmáig. Az elosztási rendszerek és az emberek egymáshoz viszonyított alá-fölé rendelése jócskán kimerítették az igazságtalanság fogalmát. Így elmondható, hogy ezek az együttélési formák mindig végső soron kudarcot vallottak és valamilyen katarzisba vagy háborúba torkoltak, mert testi - lelki kizsákmányoláson alapultak és minden helyzetben háttérbe szorították az embert. Úgyszólván minden tönkre ment, mert tönkre tettük mi emberek. Napjainkban már az értékrendek olyan mértékben tolódtak el az optimálistól, ami kétségtelenül nem tartható tovább. Energia kincseink hovatovább elfogynak, lelkünk kincsei, fényi pedig alig hogy pislákolnak. Sokan 2012 tartják valamiféle változás kezdetének akár ez is meglehet, mégis aki nyitott szemmel jár a világban jól tudja a változások már zajlanak.
A vízöntő alapvetően a szellemiségről a lelki spirituális tartalmakról szól, és ezek törvényeit lépteti életbe és ad fokozott hangsúlyt neki. A vízöntő szétárad, mindenben kijavítóan lép fel, újat teremt és visszaállítja az egyensúlyt a rendet. Ennek ránk-emberekre nézve következményei lesznek, akár nagy ára is lehet.

A közöny:

Az emberek nyomorúsága és lelki sivársága a magánya és szeretett éhsége soha nem látott méreteket ölt, és ez egy fokozódik. Napjaink eluralkodott lelki torzulása így szól:
 Amíg nem nekem fáj, amíg nem égnem érint egy csapás addig nem szólok, és nem érdekel. 
Tudomásul veszem ez a világrendje. Éppen, hogy ez nem rend, ez az ember kudarca és nem Isten az univerzum szándéka. A közöny az az erő, amely megmételyezi az elmét. Emberek tele vannak önsajnálattal, pszichoszomatikus megbetegedésekben szenvednek mindenhol.

Jó szó? Túl kevés.
Együtt érzés? Az mi ?- nyomát alig látni.
A közöny az úr. A harmónia az egység élménye  nagyrészt hiányzik.

Ami elindult:

A természet törvényeinek erejét, a cunamit, földrengéseket, szélvihart stb már ismerjük, de nem féljük igazán. Pedig ezek az erők nagy valószínűséggel mára már a Vízöntő fennhatósága alatt állnak, hogy jobb belátásra és térdre kényszerítsék a megtévedt emberiséget. Sokan most azt mondhatják, ugyan ezek a természeti jelenségek mindig is léteztek és pusztítottak az emberiség mégis fennmaradt.
Most azonban van egy nagy különbség, a régmúlt időkhöz képest: nincs idő és nincs már hova hátrálni sem. Érdemes bele gondolni a föld lakossága majdnem 7 milliárd lélek. Ebből jó részt a döntő hányad szegénységben él estenként nyomorog, az éhhalál szélén szinte nincstelenül tengeti napjait. Lelkük azonban nekik is van, mi az, hogy és nem kis lelki energiáikkal létük minden pillanatában némám, de segítségért kiáltanak. Ez tekintélyes mennyiségű energia, beindította a változást, minél többen kerülnek kilátástalan helyzetbe annál nagyobb lesz a segélykiáltás és a benne rejlő erő, tehát akarati energia. ŐK IGAZSÁGÉRT KIÁLLTANAK. Akinek ez a kiáltás szól meghallotta és tud róla. Ha így folytatódik, mindenkit elér valamilyen kín, csapás stb, s az emberi-faj akkor majd egységesen akarni fogja a változást. A jómódban élők egyre kevesebben lesznek, kit a természet törvényei fognak megfosztani mindentől, kit a nép harag. Politikai és vallási köntösbe bújtatott forrongások törnek ki a világ minden pontján, ehhez társul majd az ivóvízért a termőföldért és az energiahordozókért folytatott küzdelmek sora, esetleg helyi polgárháborúk. A kiskirályok ideje, így vagy úgy de lejár. Az áldozatok száma valószínűleg jelentős lesz.
Miután az ember nehézfejű a leckét jól meg kell tanulnia. A kínok fokozódnak és az emberiség feltehetően a közeli jövőbenm, már egy emberként kezdi sejteni valami elromlott, de nem elég sejteni, érezni tudnia és fizetnie kell.
A hatások efelé mutatnak: Amikor a kritikus embertömeg eléri, azt a szintet mikor elveszt mindent, otthonát, önbecsülését, küzdeni tudását, egyáltalán önmagát, kifosztva áll a „semmiben” csak akkor tanulhatja meg igazán egyedül nem megy. Itt és most arra utalok, hogy szükség van, egy globális éntudat születésére, ahol érzi az ember önmagát a másikban. Kicsit olyan ez, mint a szerelem, csak szeretetnek hívják. Ha majd lelke koldusként kilincsel egy jó szóért, egy simogatásért, teste egy falat kenyérért, ha már csak az számít, hogy felismeri nincs te meg én, csak lelki összetartozás van mindenkivel, akkor jön el a szabadság és az egyenlőség. Talán az egész utópisztikusnak hangzik…….. Meglehet sötét a kép, amit lefestettem, meglehet beindult a fantáziám, meglehet, tévedek!
Sokan vannak, akik jó úton vannak (vagyunk) önszántukból, már most serényen tevékenykednek, hogy kivédjék a sok áldozatot követelő pusztulást. Jótékonysági szervezetekben, a hétköznapi életben megannyi helyen. A közös szándékunk:
 Fényt a lelkekbe, kenyér a testbe, öröm az arcokra.

Tanulság:

Az emberiség nagy tanulságtétele: Egy apokalipszis végén a nagy átalakulásnak, amikor az ember megérti végre és örökül hagyja majd unokáiknak, hogy soha ne felejtsék el:

Egy törvény van ez a szeretet törvénye, ez nem tűri a közönyt és a kiváltságot.




Kundalini erő


Az ember Isten teremtménye, erről azonban az emberek életünk folyamán gyakran elfelejtkeznek, sokan ezt egyszerűen képtelenségnek és nevetségesnek tartják. Hiszen van egy ragyogó érvük és magyarázatuk az érv az evolúció, amivel az ilyen nézeteket valló embereket, tanokat, mint: az ember Isten teremtménye megkérdőjelezik és ezzel az egész teremtés „ügyet” a „helyére” teszik.. Ők okfejtéseikben odáig jutottak, úgy gondolják Isten nem teremthette az embert, mert mi emberek csupán évmilliós biológiai fejlődés eredményeképpen jöhettünk létre és fejlődhettünk ilyenné amilyenek vagyunk. Azonban ez a tudomány mai állása szerint nem lehet ez az egyetlen lehetőség. De akkor vajon  mi  az igazság?

     

Isten bölcsessége....


Isten nem végez félmunkát és belénk helyezte mindannyiunkba külön-külön létezésünk és eredetünk örök bizonyítékát. Ezt tette két okból is:

- Az első, hogy legyen bennünk egy mátrix eredetünket illetően ez a lelkünk.
- A második pedig Isten belénk helyezett egy spirituális kaput a megcáfolhatatlan transzcendens valóság felé és ebbe a kapuba illő egyik zár kulcsa a KUNDALINI, ami lehetőséget nyújt a spirituális ébredésre és tapasztalásra.

*

Életünk célja halhatatlan önvalónk felismerése és megvalósítása, rá kell, hogy jöjjünk el kellett érkeznie, annak az időnek, hogy világosan lássuk, nem vagyunk, ébren.....
A megvilágosodás szele most már csupán szükségszerűségből is, de átfogja járni a planétát! S ennek már számos jele mutatkozik. Spirituális fogalmak, ismeretlen tartalmat hordozó furcsa szavak mind többek számára megtelnek majd tartalommal új, valós értelmet nyernek. Bekövetkezik, és napjainkban már zajlik is a spirituális ébredés. Az ébredés folyamata a talán a legnehezebb dolog a világon, annál az egyszerű oknál fogva, hogy szembe kell néznie magunkkal. Létünk igazi gyökereit a szemnek láthatatlan erők és energiák alkotják. Az élet nagy kísértés és mindennap lehetőséget ad rá, hogy a körülmények zsákutcába irányítsanak bennünket, de hatalmunkban áll, hogy felszabadítsuk magunkat és tetteink eredményeként elnyerjük szabadságunkat.


Lássuk, tehát mit is takar első hallásra ismeretlennek, titokzatosnak tűnő a szó Kundalini amire az előbb utaltam és magyarázatot ad sok mindenre.

Ez a titokzatos szó, Kundalini a kereső emberek számára időről – időre felbukkan majd lassan úgy tűnhet feledésbe merül de most a vízöntő szakaszában lassan biztosan belopódzik a köztudatba és idővel kiteljesedik és elfoglalja helyét az emberiség kollektív tudatában.

Kundalini – szanszkrit Kund, „égetni”, kunda, „a tekercs vagy a spirál” szó szerinti konkrét jelentése annyit tesz összetekeredett. Gyakran mondják, hogy jelentése „spirál felfelé” vagy „összetekert kígyó.” Számos egyéb fordítás létezik, ezek általában hangsúlyozzák a kígyó jellegét és valamilyen jelzővel látják el, például „a kígyó hatalom”.

A Kundalini egy szunnyadó nagy potenciával bíró mindannyiunkban Isten által kódolt energia amelynek segítségével valójában bejárást, nyerhetünk a transzcendens világba, és más, magasabb nézőpontból tekinthetünk saját fizikai környezetünkre.
 Általa tanítást kapunk elsősorban önmagunkról és Isten valóságából is. A Kundalíni-erő a spirituális fejlődés egy bizonyos szintjén kezd el aktív lenni, ébredni. Az embert hátulról nézve a gerinc „tövében” a farokcsont mögött található ez a szunnyadó szuper energia centrum kígyóként összecsavarodva, ezért nevezik Kundalini-kígyónak.

A spirituális ébredés, avagy az ember öntudatra ébredése valójában nem más, mint a kundalinikígyó felébresztése. A spirituális ébredés érés, folyamata olyan, mint a folyékony tűz és a folyékony fény. A kundalini kígyó ébredése, felébresztése nagyon mély és meghatározó misztikus tapasztalat. Az ember szervezetében ilyenkor az összes biológiai folyamat fantasztikus kémiai változáson megy keresztül. Talán el se tudjátok képzelni milyen "félelmetes" is ez.
A kundalíni kígyó ereje ez a hihetetlen energia két ellentétes, egy forró és egy hideg erőből tevődik össze, tűz és jég, jin és jang. A két erőnek állandóan egyensúlyban kell lennie egymással, ez egy valódi transzformáció, átalakulás egy alkímiai, kémia. Egy hatalmas ugrás a következő tudatossági szintre túl a normális emberi funkciókon.

Ha ez transzformáció beindul, az ember olyan sok tanulási folyamatot él meg, amennyit még éppen csak képes elviselni, ezek a sokoldalú folyamatok teljesen átalakítják az ember egész önvalóját. A tudás a tapasztalatok és a lecke elsajátítása esetenként nagyon fájdalmas és nehéz is lehet, olyannyira, hogy sokan eljutnak tűrőképességük végső határáig és ilyenkor azt kívánják bárcsak ne lenne aktív bennük a Kundalíni kígyó.
Kundalini, ébredése kézzelfogható megnyilvánulása annak, hogy megértsük Isten minden atomot számon tart a világegyetemben az idők kezdetétől fogva.
*
A Kundalini útja során áthalad a hét fő csakrán, és áthangolja és megemeli azok rezgés szintjét egy sokkal magasabb szintre és végül eléri a fejtető, korona csakráját. Ilyenkor teljesen „elszakad” egymástól a test és a lélek.
A Kundalini erő egyes csakrákon, akár el is időzhet, attól függően, hogy az egyén fejlődése milyen hosszú tanítási és tapasztalási szakaszt igényel. Minden csakrának vannak úgynevezett testi és lelki fennhatóságai, ami azt jelenti például a szív csakra estében, (ide tartozik a szeretet), hogy életünkben nagy hangsúlyt kap a szeretet lényegének igazi érzése, megértése. Tehát a kundalini mindig fokozott hangsúlyt ad annak a csakra a tulajdonságának, amelyiknél éppen tartózkodik. Megértetve ezáltal és ezen keresztül az egész anyagi, és transzcendens világot.

Sokan próbálkoznak felébreszteni a saját kundalini kígyójukat, jogik, guruk és hétköznapi emberek. Ők különböző technikákat alkalmaznak akár évtizedekig tartó gyakorlással, mint meditáció, jóga stb. A Kundalini erő ébredése, ébresztése egyik biztos módja a spirituális fejlődésnek, de nem feltétlenül feltétele annak. A Kundalini-erő eredményezheti a harmadikszem aktiválását ( aura látás) de akár megvilágosodást is.

Azonban ez a Kundalini kígyó nem veszélytelen, nem tűri a vele való felelőtlen játszadozást. Tudni, tisztelni kell az erejét, mert szélsőséges esetben életünkkel is fizethetünk ostoba kísérletezgetéseinkért.

A kundalierő felébredésének és felébresztésének több módja is lehet:

- Természetes spirítuális fejlődéssel és a tudat ezzel kapcsolatos kitágításával;
- Meditációval vagy célzott -gyakorlatokkal. A Kundalíni-jóga sahaja -jóga megalapitója Sri mataji aki a kundalini energia misztikáját emberközelivé tette.
/Shri Mataji/


- Egy guru, spirituális mester, vagy tanító segítségével.

A kundalini ébredését mindig fizikai hatások kísérik. Egyes esetekben lehetnek nem kívánt, mellékhatások ezek általában a Kundalini idő előtti és erőszakos ébresztésekor tapasztalható és mint már utaltam rá egyes szélsőséges esetekben akár halált is okozhat. Néhány gyakori jel, tünet, amit a Kundalini-erő ébredésekor és uralkodásakor jelentkezhet. Szándékosan összekeverem a jó és rossz hatásokat, hogy fogalmat alkothassunk a kundalini erejéről.

  • Akaratlan remegés
  • Auralátás
  • Intenzív hő és energia érzet különösen csakrák környékén, de a magas hő érzet kiterjedhet az egész testre is.
  • Esetenként víziók, látomások és hangok
  • Intenzív érzelmek öröm, félelem, sírás, depresszió
  • Tér és idő érzékelési problémák
  • A teljesség érzése
  • Idegen, nem megmagyarázható jelenlét érzése.
  • Transzcendens világ érzékelése.
  • A világegyetem törvényeinek megértése
  • Tulajdonságaink „hirtelen” változása
  • Rosszullét
Joggal merülhet fel a kérdés, ha ilyen akár kellemetlen tüneteket is okozhat, tulajdonképpen miért is van rá egyáltalán szükség?

A kundalini erő ébredése nagyon nehéz, próba, de egyúttal a spirituális fejlődés szinte kikerülhetetlen eszenciája. A kundalini „uralkodása”, teljesen kitakarítja az ember energetikai rendszerét és valósággal újra, alapra hangolja a csakráink működését. Ha a helyes úton járunk és spirituális fejlődésünk optimális, akkor szervezetünk tudatunk már felkészült ennek az energiának az ébredésére és annak minden testi-lelki terhének  és szépségének elviselésére. Isten annyi terhet rak ránk amennyit képesek vagyunk kezelni és semmiképpen nem kívánja indokolatlanul ostoba halálunkat.
A kundalini-erő kulcs Isten előszobájának ajtajához, akárki oda nem léphet be..... ezért a földi populáci 99%-nak pillanatnyi állapotában esélye sincs a kundalini erő aktiválásának, holott ez az erő mindannyiunkban ott szunnyad.....

Sokkal több a világ, mint gondolnánk és még magunkat sem ismerjük.



Égi útjelzők



Égi sugallat


Az ember gyakran elgondolkodik, csak úgy semmi konkrétum nélkül, célja nincs. Ezekben a csendes perceinkben gyakran eljutunk filozófiai magasságokba. Itt aztán kérdéseket teszünk fel magunknak az élet nagy kérdéseit boncolgatjuk, és még odáig is eljutunk, hogy meg is válaszoljuk ezeket a kérdéseket. Talán ez egy útkeresés, önmagunk megtalálása utáni vágy „hajszol” bennünket.
Mi hoz a holnap?

Vajon jó úton vagyunk?

Megtaláljuk szerelmünket, párunkat?

Egészségesek maradunk vagy betegek leszünk?

Lesz pénzünk, létbiztonságunk, munkahelyünk?

Azok a dolgok amik velünk történnek miért pont úgy?

Megannyi kérdés. Sokféle tudomásul vétel, viszonyulás, lehetséges ezekhez a kérdésekhez belenyugvás a sorsba. De a küzdeni tudás és esetleg lázadás és a szeretet is a lélek fegyvere.
A nehézséget az okozza, hogy annyi az útelágazás hogy sokszor tanácstalanok vagyunk merre is induljunk egyáltalán. Életünk annyira bonyolulttá vált, hogy ember legyen a talpán, aki mindig minden helyzetben a jó megoldást választja. Inkább hajlamosabbak vagyunk összezavarodni és tévutakra tévedni, sőt előszeretettel választunk ránk nézve rossz döntést, természetesen akkor az a jobb megoldásnak, választásnak tűnik, csak később csalódunk.
Hogyan tudnánk egy optimálisabb simább területre irányítani lelkünk „lépteit.” Ebhez tulajdonképpen nem kell mást tenni, mint nyitott szemmel járni. Miről is van szó?

Az életünkben felbukkanó dolgok, szituációk, személyek történések nem véletlenek, mindig minden esetben mi generáljuk őket. Ez sok esetben egész tudattalan mégis így van. A dolgokba tudati energiát integrálunk, mintegy feladjuk a csomagot, amit később természetesen az élet ilyen-olyan megnyilvánulásában visszakapjuk.
Azonban bármi ér bennünket vannak előjelek, figyelmeztetések. Amikor a jelzéseket kapunk a teremtőtől vagy személyes intuíciónktól: Ember merre mész? Mit csinálsz?- fordulj vissza ez nem a te utad! Ezek az úgynevezett égi út jelzőtáblák, ugye ismerős: Behajtani tilos, egyirányú utca, rossz útviszonyok, stb-stb.

Miként kaphatunk figyelmeztetéseket, amire érdemes oda figyelni?

 1. Például álmunkban: Azt álmodtuk, hogy......
 2. Egy erős megérzés gyanú, amely ismétlődik és erősödik.
 3. Ismétlődő életszituációk.
 4. Balesetek.
 5. Tarot kártya vagy más jós technikák alkalmazása és a meditáció.
 6. Hirtelen találkozások, amikor valaki szinte a semmiből kerül elő a múltunkból esetleg új ismeretség és valami olyant mond ami   megoldás egy problémánkra csak eddig nem láttuk.
  7. Személyes őrzőangyalunk jelenlétének „érzése” és az ő sugallata. Ez egy semmivel össze nem hasonlítható jó érzés mással aligha összetéveszthető.

Nem szabad az ilyen különleges dolgok mellett kézlegyintéssel elmenni ezek mind értünk vannak, nekünk szólnak, üzennek, mert az erők Isten szüntelenül munkálkodik értünk és a világért.



A küszöb őre


A meditáló ember, belső utazásai során gyakran merészkedik az általa ismert világ valamilyen zárt eldugott részéig és elérkezik egy titkos kapuhoz.....Itt azonban az esetek többségében véget ér a varázslat......a kapu zárva marad.


Ezoterikus körökben, köztudott, hogy a kapu mögött spirituális átjáró rejtőzik egy másik, de valós világba ez az asztrál sík. Aminek a felső átjáróját nem akárki őrzi, hanem egy „lény” aki szinte jobban ismer minket, mint mi saját magunkat ő a küszöb őre.
Gyakran hallani arról is, hogy a halálunk pillanatában az átjáróban a küszöb őre tart nekünk negatív tükröt, megmutatva ezzel hiányosságainkat ami valójában a legjobb esetben is csak fél igzság.
A küszöb őre nem valami fikció, hanem érdekes módon bizonyos értelemben saját szülöttünk, saját teremtett lényünk, akit már valamennyi leélt életünkben és a mostani életünkben is energetikai síkon at auránkban magunkban hordozunk a részünk.  Tehát lakhelye a saját kiterjedt energetikai területünk.
Ez a „lény” hasonlóan az akasha krónikához képes arra, hogy az ember valamennyi vélt és valós félelmét jó és gonosz tettét nyilván tartja. A küszöb őre nem összetévesztendő az egoval. Tulajdonképpeni fennmaradásának záloga az ember tökéletlensége. Úgy táplálkozik, hogy képes értékelni, érzékelni auránkban lezajló folyamatokat, a mindenkori energiamintánból pontosan tudja, felállítja személyi mátrixunkat, ami a lehető legpontosabb valaha megalkotott kép rólunk.

Joggal merül fel a kérdés:

Mi az oka, hogy sokáig nincs is tudomásunk „társbérlőnkről”?

Az ember spirituális fejlődése során, elkerülhetetlenül elérkezik azokhoz az útelágazásokhoz, ami szinte végzetszerűen találkozást eredményez a küszöb őrével. Ez azért következik be, mert a spirituális fejlettség egyenesen arányos a tudatossággal. A tudatosság a rend irányába mutat. Tehát az ember tudatosan kezd, hozzá aurája megtisztításához élete rendberakásához ezt követeli a spirituális fejlődés és egyébiránt ez az univerzum törvénye is. Tehát az ember megkísérli aurája rétegeit, energiarendszerét és annak áramlatait azok minőségét az isteni rend törvényeivel összhangba hozni. Ami a legnehezebb de egyben a legtermészetesebb feladat. Természetesen a beindult folyamat ez egész energetikai rendszerében váratlan változásokat, „nehézségeket,” lelkében bizonytalanságot okoz. Az ember összezavartnak érezheti magát ilyenkor.
Ebben a krízisben kerül sor a találkozásra, /általában meditációban, de lehet más módja is/ ez egy valóságos, szembesülés, összeütközés. Ilyenkor az ember annyira összezavarodhat, hogy nem tudja világosan megkülönböztetni a képzeletet a valóságtól. Az küszöb őre ugyanis nem válogat az eszközökben, víziókban, stb egyből a legsebezhetőbb pontunkat támadja.
A küszöb őr egyetlen és végső feladata, mindaddig és mindenáron távol tartani kenyéradó gazdáját a magasabb küszöb átlépésétől, amíg az erre méltóvá nem válik.
 Minden erejével kényszeríti gazdáját, hogy az megtanulja a számára előírt tananyagot.
Általában elmondható, hogy az őrző az esetek túlnyomó többségében megkérdőjelezhetetlen győzelmet arat. Ebből is látható, hogy a küszöb őre a mesterek, mestere természetes önérvényesítő akaratával hajtva, elzárja a másik élethez a fejlődésünkhöz vezető utat és éppen ezzel teremti meg azt. Minden lehetséges és elképzelhető módon saját gyengeségeinkkel és félelmeinkkel állít szembe bennünket és kényszerít azok legyőzésére.
Ha azonban a lélek tudatossága legyőzi a küszöb őrét, mindennél jobban bizonyítja alkalmasságát egy magasabb szintű élet megéléséhez és éppen ez az Isten akaratának beteljesülése, de erről majd később részletesen....
A küszöb őrét nem valamiféle véletlenek sorozata hozta létre. Az én tudat hamissága és gyökereink, spirituális emlékezetünk elvesztése örök táptalajt szolgáltat neki. Egonk mentális tevékenysége teremtette, és olyan cselekedetek tartják életben, amelyek ugyanennek a hamis én tudatnak a kiindulási pontjai.
Az ember saját személyét, cselekedeteit és gondolatait általában más mércével méri, mint embertársaiét. Az Isteni igazság azonban, abban áll, hogy tetteink következményei elől semmi módon nem menekülhetünk. A küszöb őre ezt kérlelhetetlenül érezteti velünk, ha ennek eljön az ideje. Lelki terheink, szenvedéseink sokkal mélyebben gyökeredznek, mint az első ránézésre gondolnánk. Ezek az egykor elkövetett és állandóan gyarapodó tökéletlenségünkben eresztettek és eresztenek a mai napig mély gyökérzetet, ezzel mozgatva a karma kerekét. Aki minden szenvedésén, fájdalmán testi-lelki összetöretésen felül akar emelkedni, annak elsősorban a 7 ős „bűnt” kell magából kiirtani úgy, mint:
  • 1. A kevélység.
  • 2. A fösvénység.
  • 3. A bujaság.
  • 4. Az irigység.
  • 5. A torkosság.
  • 6. A harag.
  • 7. A jóra való restség.
  • ....................................
Azonban az ördög bibliáját a királyi úton egyszer mindenkinek végig kell forgatnia, hogy világosan álljon előtte a jó és a rossz fogalma.
Képzeljünk el most valakit, aki spirituális fejlődése során egyik napról a másikra megpróbál megszabadulni saját tudati tevékenységének következményétől,  így Kicserélődve kész arra, hogy belépjen a magasabb rendű életbe. Ez egyébként talán még soha senkinek sem sikerült maradéktalanul– látszólag igen, de valójában mégsem. Az ilyen személy nagyon sokáig fenn tudja tartani környezetében ezt a látszatot. Lehet, hogy a legjobb szándék által vezérelve csapja be magát és másokat. Azonban az megüdvözülésnek az új életnek nem válhat részesévé. Látszatra talán minden rendben van és emberünk valami új más életet él, de a dolgoknak mindig két arca van.

A MAGYARÁZAT.


Mindenkiben, egy időben jelen van tűz és víz, jó és rossz, ezt a tudati tevékenységünk idézi elő. S e két erő, mint pozitív és negatív sarkok, mint fehér és fekete bástyák állnak bennünk egymás ellentéteként.
Gondolataink szüntelenül teremtenek, cselekvési energiát hoznak létre és ehhez jön még, hogy életünkben állandóan konfrontálódunk valakivel, vagy egy helyzettel. Szüntelenül feladatokat kell megoldanunk eközben nehézségeink és félelmeink támadnak. Nem csoda tehát, hogy sokszor pontatlan az igazságtól jócskán eltolódott ego vezérelte döntéseket hozunk. Amikor egy akadályt legyőzünk, egyidejűleg újabb és újabb bajokat is okozunk, talán nem is készakarva. Állandóan a gondolataink által generált valamelyik pólus, jó és a rossz oldal feszültségében élünk. Hibákat követünk el és ezek a hibák nem múlnak el, nem múlhatnak el nyomtalanul. Lévén minden energia és kölcsönhatásban áll minden - mindennel.  Olyan ez az egész, mint egy libikóka. Akár a legjobb dolgot is végre hajthatjuk, ennek ellenére mindig kétségek ébredhetnek bennünk: Vajon elég jók vagyunk? Így, ezért és ebből táplálkozik a küszöb őre, amely szinte elementálként hibáinkból, félelmeinkből él.

AKKOR MI A MEGOLDÁS?

A helyes, és egyetlen lehetőség az lenne, ha feltárnánk és megszüntetnénk minden szenvedésünk alapvető okát. Ez az ok, az én tudatunk torzulása. Tudatunkat kell átformálni, mai formájában megszüntetni. Létre kell hoznunk lelkünk olvasztó tégelyében a primamatériát s ez már a spiritualitás felsőfoka az alkímia. Az alkímia emberi szinten  a legfelsőbb  tudás amely az ember lelkét felemeli az üdvösségbe. A semleges isteni minőségbe. A tényleges egyensúly állapotába.
Tudatunk alapvetően duális tehát jó és rossz.
 Isten azonban semleges, pólustalan egy, ha így jobban tetszik maga az egység.
Még tudatunkban a jó és a rossz örök harcban áll egymással, addig a belénk telepedett, magunk által létrehozott energiából a küszöb őre mindig talál valamit rossz oldalunkon, amit fejünkre olvashat. Ezért általában, csak nagyon lassan, szinte bukdácsolva juthatunk túl egy-egy fejlődési pontunkon s mindez sok munkát, kitartást, tanulást, tapasztalatot sok inkarnációt igényel.

ISTEN KEZETNYÚJT NEKÜNK.

Mihelyt a tudat egyneművé lesz mindörökre vége az emberi szenvedésnek. Ez Isten célja az ember elbukásának első pillanatától kezdve.

 
Isten gyakran kinyújtja felénk kezét és segíteni próbál. Sajnos azonban az emberiség történelme folyamán nem tudta megváltoztatni jelentősen tudatának állapotát. Isten jeleit vagy üzeneteit nem tudja, vagy nem is akarja elolvasni, tudomásul venni.  Ezért ma már sokkal nagyobb bajban van, mint bármikor ezelőtt. Bukásai következtében szinte reménytelenül mélyre jutott. Az igény, hogy mind többen vágynak a megváltásra, az Isten természetéből jövő világosság, a fény eredménye. Isten minden módon, minden időben felhívja figyelmünket, hogy tévúton járunk. Aki nyitott szemmel jár, a világban ezt nyilván észreveszi. Isten bátorít bennünket, hogy emlékezzünk valódi önvalónkra, igazi őstudatunkra, ami belőle vétetett.

A küszöb őre a belőle áradó fenyegetéssel és kérlelhetetlenséggel, pimaszsággal nem tesz mást, mint talán Isten helytartójaként őrzi a felsőbb szférákat, hogy oda csak arra érdemes lépjen be. A legfondorlatosabb az az egészben, hogy a küszöb őre valójában, valahol mi magunk vagyunk, mint már szó volt róla.

HOGYIS VAN EZ?


Isten saját képmására megteremtette az embert, belehelyezte az anyagba és teljes szabadságot és Földön csodás környezetet adott neki. Lássuk az idők folyamán mire jutottunk?
Mára már az ember alaposan eltávolodott Isten eredeti szándékától és magában torzóvá tette azt. De az idea, az Isteni szándék nem e világi volta miatt, mintegy etanolként máig fennmaradt az igazi emberben az égi másik matrixában. S ez az etalon tartalmazza, hogy igazából milyennek is kellene lennünk. Nyomaiban ennek emlékei ma is lelkiismeretünkben felelhetőek.
A spirituális valóság megkülönböztet magasabb rendű és alacsonyabb rendű embert. Itt az eredeti emberről az égi Másikról és a földi emberről van szó. Ennek a két lénynek mára már, szinte semmi köze egymáshoz. A mennyei, eredeti ember az igazi, istentől rendelt ember a saját képmás. A másik, akit oly jól ismerünk, azok mi vagyunk csak látszatember.  Egy olyan lény, amely végzetes helyzetekből adódóan az idők folyamán gyökerét vesztve jött létre. Ahogyan az igazi ember Isten teremtménye, a látszatember ugyanúgy az igazi ember teremtménye. Tehát azt lehet megállapítani, hogy voltaképpen a küszöb őre, az égi másik, akivel mi állunk „szemben.” Ebben az értelemben a küszöb őre az ember „minőségére” vonatkozó isteni idea leképződött metafizikai megfelelője.
A tudatosság már elért magas fokán, az ember megérti a dolgok ilyetén való összefüggéseit erre valamikor „ráérez.” Ebben a spirituális időpillanatban summásan a következőt lehet mondani:
A küszöbőrének tehát a látszatember a teremtője. S ha ő végre az igazi emberi életet akarja élni, mintegy önmagát visszakapva Isten eredeti szándéka szerint, mert eleget akar tenni természetes rendeltetésének.  Akkor ennek feltétele, hogy a látszatember utolsó porcikájának is meg kell semmisülnie ez természetszerűen ez a küszöb őr pusztulását is jelentheti, hiszen mátrix helyébe az igazi hús vér ember lép.

Ezt pedig úgy és aképpen érheti el az ember, ha teljes figyelmét és minden érdeklődését újra isteni feladatára irányítja és valóban a teremtés törvényei tehát Isten törvényei szerint él. Akkor a küszöb őrének fegyvertára jelentősen megcsappan.  Azt gondolnánk, energetikai töltése talán lassan, de biztosan el is fogy. Ez sajnos nem ilyen egyszerű!  Ennek a magyarázata a következő: amikor az eredeti ember létrehozta a látszatembert, ő az emberi korszakokon át tartó fejlődése során vele teljesen párhuzamosan saját tudatában magasabb és magasabb tudat szintre generálta a küszöb őrét.

Mivel a küszöb őre hibáinkból „táplálkozik” az idők folyamán alaposan kiismert bennünket. S ő maga pedig eközben egyre jobban tökéletesedett önálló öntudatra ébredt annak minden következményével együtt. Így egyre magasabb követelményt támaszt az asztrál sík „használatával” szemben, nála van, az átjáró kulcsa úgyis mondhatnám az isteni pecsét.

 
MIT KELL TEHÁT TENNÜNK?


A célhoz vezető út a látszatember, azaz saját természetünk atomokig ható teljes felbomlasztása és újra kódolása, mert amíg a látszatember a bukottság vagy a romlottság bárminő állapotában létezik, addig a tartósan a másik létsíkra jutni lehetetlen. Kirándulni oda némely esetben talán lehetséges, hiszen erre példák vannak, de tartósan egy magasabb energetikai szinten élni és létezni ez csak önmagunk teljes megváltásával lehetséges ennek pedig éber számon kérője, vizsgáztatója a küszöb őre.

A látszatember természetének megszüntetése, ez az összetöretés nem kezdődhet felülről. Ezt a folyamatot magának a látszatembernek kell lent kezdve véghezvinnie, Krisztusban, aki ehhez erőt ad. De ez csak katarzisok megélésének egész során át  lehetséges ez a tapasztalati másnéven  a királyi út. Ennek a folyamatnak a léte erős globális megkérdőjelezhetetlen bizonyítéka lesz  például a 2012 – es és azt követő évek.

Napjainkban már egyre többen látják, spirituális zsigereikben érzékelik a változást. Tudják a lelki spirituális az eredeti isteni értékrend visszaállítása a fejlődés egyetlen járható útja. Náluk már, vagy még megvan az a kötelék az a fajta szellemi ismeret, amely megvilágosíthatja belátásukat olyan dolgokra, fogalmakra és állapotokra vonatkozólag, melyek eddig homályosak és érthetetlenek voltak a többség számára. Akik ebben az állapotban vannak, azok meg tudják érteni a dolgok valódi állását, és jó irányba vezető utat tudnak mutatni embertársaiknak.

Az ezoterikus bölcsesség minden tanulója tudja, hogy az egész megnyilvánult természet, minden durva vagy finom formában kifejeződő élet, energia segítségével jön létre. Az ember minden gondolatának alkotó, teremtő képessége van és bizonyos jó vagy rossz energia töltettel rendelkezik. Ezért minden gondolatnak következménye van, így a gondolatok kihatása minden közönséges emberi cselekedeten túl láthatóvá és érezhetővé válik.

OK ÉS OKOZAT.


Az alkotó képesség csodálatos dolog, de az egó vezérelte ember erről vajmi keveset tud. Egyik ámulatból a másikba esnénk, ha be tudnánk pillantani a Földanyácska vagy saját aurikus területünkbe, és megnézhetnék benne azokat az energetikai mintákat, amelyek az idők folyamán, a Földön és „bennünk”  az ember hatására, összegyűltek. Az ember hatalmas energia-felhasználással az egyik teremtő tevékenységből a másikba esik anélkül, hogy a várható következményeknek tudatában lenne. Előbb - utóbb persze tapasztalja a hatásokat, mert az auretikustérben és az anyagban hatás, visszahatás, gyakorlódik rá. Mind anyagi mind pedig mentális szinten.
 

A KÉT POLUS


A teremtő gondolataink tulajdonképpen a látható fizikai valóságon túl, két „lényt” táplálnak: két elemet, melyek aurikus szféránkban az élet két nézetét fejezik ki, vagyis a jó és a rossz gondolatok eredményét.
 A kínaiak és más keleti filozófiák már alapvetően a jin és jang összefüggésében szemlélik a világot és női - férfi, illetve ha úgy jobban tetszik, hideg - meleg energiákra osztják azt, de egyúttal hangsúlyozva az egységet, hogy egyik se létezhet a másik nélkül.
A küszöb őre, a rosszabbik oldalunkból nyer, energiát. Ő mindig éhes tökéletlenségünkkel rendszeresen jóllakatjuk. Erejét azonban csak ritkán kell használnia. Mivel rendszerit nem vagyunk abban a mentális állapotban, hogy a felső asztrál sík közelébe juthassunk. Ha ez mégis megtörténne, azonnal szembesít minket valamilyen mélyen gyökerező félelmünkkel.
A másik lény pedig analogikus, de direkt módon is oltalmazónk ő az úgynevezett őrangyalunk, neki sokkal nehezebb dolga van. Hiszen a legtöbb embernek még létezéséről sincs tudomása.  Ők nem összetévesztendők az angyalokkal, jellemzően valaha emberek voltak felemelkedett mestereknek is szokták őket nevezni. Kétségtelen ők nyilvánvalóbban munkálkodnak értünk. A kapcsolatunk vele (velük) inkább tudattalan megérzéseken alapul. Azonban a fejletség egy bizonyos állomásán túl már rendszeresen jól érezhetően szinte kézzelfoghatóan jelen vannak életünkben.
 
Az csak természetes, hogy ez a két erő,  egymással hadilábon áll. Az is tényként megállapítható, hogy saját fejlődésünk szempontjából mindkettőjük égi küldetése, jelenléte életünkben elengedhetetlen. Az is nyilvánvaló továbbá, hogy az ember lelke gondolatai cselekedetei minőségétől függően az éhség vagy a jóllakottság állapotában van.

A küszöb


A jó emberek isteni birodalmat próbálnak alapítani ezen a világon. Minden erejükkel, minden jóságukkal és lelki értékükkel, egész lényükkel erre törekednek, de ennek ellenére jó eredményt csak nagyon kismértékben tudnak elérni.
Valószínű, hogy a rossz ember, aki nagy fájdalmat és lelkiismeret furdalást érez bűnei miatt, hamarabb jut belátáshoz, mint a jó ember, aki saját jósága káprázatában leledzik.

Gondolkodjunk el ezen egyszer alaposan! Logikus, hogy természetszerűen mindnyájan irtózunk a gonosztól. De fölismerjük-e azt is, mennyire haszontalan a jóság, vég nélküli hajszolása, amely szintén láncra veri és kimeríti energetikai rendszerünket. Feladatunk tehát az, hogy kiutat találjunk ebből az ördögi körből. Kétség nélkül igaz, megállapíthatjuk, hogy a gonoszságtól iszonyodunk. De most már tisztán fölismerjük a szokásos értelemben vett jóság haszontalan mivoltát is. Ekkor mérlegelni kezdjük, hogy valóban lehetséges-e másfajta fejlődés is.

Ezért meg kell értenünk és be kell látnunk, hogy olyan földi, megváltás, olyan emberiség, amely itt a földi síkon megváltható, a soha el nem múló jóság meg szépség létrejötte teljességgel lehetetlen. Ez azért van, így, mert a megváltáshoz tudatunkat a polústalan Isteni szférába, ebbe a másik "elfelejtett" dimenzióban kell integrálni. Ott van igazi otthona, és természete innen vétetett tehát a megváltás csak ott mehet végbe. Ehhez pedig első lépésként a küszöb őrének engedélye szükségeltetik.

Jézus erről ezt mondja: „Az én királyságom nem ebből az országból való.”


A megszabadulás felé igyekvő emberiségnek Isten természetét kell szemelőt tartania:
 Az örök szépségnek és jóságnak nem kell megszületnie, mert már létezik.
 Csakhogy természetünkből adódóan mi még nem vagyunk mindezeknek a részesei. Ezért fel kell áldoznunk természetünket és annak műveit, és „magunkra kell öltenünk a másik természetet” ez a mindenekfeletti tudatosság Isten, törvényeinek maximális megértése elfogadása és megélése képében.


/Írásomban néhány gondolatot merítettem a Rózsakeresztesek tanaiból/


Az idő hatalma




Az idő úgy suhan át életünkön mint jó tündér, észrevétlen és nesztelen. Bár lelkünk halhatatlan, mindannyiunk élete véges. Az idő ami bár nem látjuk, mégis keretekbe szorítja, beszabályozza életünk fonalát. Csak az ember képes az idő érzékelésére. Az ember méri az időt, úgy hogy a napot órákra osztja, naptárt készít, hogy jegyezhesse a hónapokat és az éveket. Paradox módon így azt gondoljuk mi rendelkezünk felette. Az életnek ritmusa van, elrendelt menete. Senki  nem csodálkozik, ha a fák tavasszal rügyet fakasztanak, ősszel  pedig lehullatják leveleiket, mert így van rendjén akkor van az ideje.

Az időtlen lélek, testbe „zárva”nem igen tud megbirkózni a helyzettel, korlátait feszegetve, gyakran szárnyal és álmodozik....

Mikor kicsi gyermek voltam nem tudtam mi az idő, ha megláttam egy negyven éves embert rém öregnek tűnt, és nem bántam ha pecek a semmibe rohantak. A gyermekévek azonban  hamar elillantak és vállamra rátelepszik az idő. Kell ahhoz valami gúnyos önirónia, hogy az ember vissza feleseljen az időnek. Látszólag ugyanis nem történik semmi. Egyik nap a másik után követi egymást és mi tesszük a dolgunkat. Iskolába járunk, kapcsolatokat alakítunk ki , szeretünk és csalódunk, és megint szeretünk és családot alapítunk megismerjük az élet „minden” oldalát. Így megy ez....Az idő megy, mi ott állunk az élet forgatagában. Döntéseket hozunk, és döntéseink végrehajtásához mindig valamennyi időt rendelünk. Munkára, szabadidőre és pihenésre, mindenki olyan arányokban keveri ezeket az elemeket amelyeket saját szükséglete diktál.

Pont ezeket a szükségleteket milyenségét és arányát kérdőjelezi meg a lélek. S sokszor  „bambán áll” a döntéseink előtt, nem érti miért van szükség a pénz és a hatalom ilyen mértékű szolgálására.

Az idő azonban nem vádol, csak megy a maga útján türelmes és szelíd. Sok év telik el az emberek boldogok, vagy boldogtalanok sikeresek, vagy sikertelenek lesznek. Sokféle behatás, körülmény és tapasztalat után megérkeznek egy állomásra. Egyszer mindenki eljut ide, ez az állomás nem indít és fogad vonatokat, és a sin párok is csak egy irányba visznek, nem fizikai való, mégis valóságos. Itt  az egész életünkben suhanó idő megáll, és furcsa kérdező magatartást vesz fel.

Kifaggat – téged. Megkérdezi hogy gazdálkodtál vele?

Mit tudsz felmutatni életed lényegeként. S itt talán sokan elkezdik fel sorolni anyagi javaikat.... De az idő okos „jószág” nem hajlik az ilyen szónak, tudja hogy Isten azért helyezte az embert az időbe, hogy szerető odafigyeléssel, felelősséggel éljen benne, úgy hogy azt jól használja fel  maga, és mások javára. A pénz és a csillogás nem hat az időre, amit általa el lehet érni az idő előbb vagy utóbb elemészti, romhalmazzá enyéssz.

Mond el az időnek, hogy  számodra mindig most van ez a jelen pillanat öröme ez egyben spirituális hitvallásod!
*
Mond el az időnek, hogy ami utánad marad az emberek lelkében, az a mosolyod, jó cselekedeteid, a lényed sugárzó kisugárzása!
*
Mond el neki, hogy így élsz, hogy erre törekedsz és csak ez számít! S ha egyszer majd meg kell halnod,  és ha rád gondolnak az utánad következők a szeretet jusson eszükbe rólad.....
*


Az idő ….
túl lassú azoknak, akik várnak,
túl gyors azoknak, akik félnek,
túl hosszú azoknak, akik gyászolnak,
túl rövid azoknak, akik örvendnek.
Ám azoknak, akik szeretnek,
az idő nem számít.”





 
Bárcsak mindannyiunk számára, a fizikai idő, a múló évek és napok,  szeretettől vezérelt hozzáállásunkkal, lelkileg hasznos idővé válna!
 

Világkorszakok

A fejlődés, világkorszakok

A világvallásokban vagy védikus tanokban gyakran esik szó világkorszakokról. Ezek hosszát a különböző tanok egymástól függetlenül más-más intervallumba és hosszra akár több millió évre is teszik, szakaszokra bontják és nevük is sokféle lehet.
Én most egy általánosan elterjedt példát mutatok. Eszerint egy világkorszak négy részből áll:

                                    Vaskor         432000 év
                                    Bronzkor     864000 év
                                    Ezüstkor  1 296 000 év
                                    Aranykor 1 728 000 év

Természetesen ezek az adatok lehetnek, hipotetikus jellegűek is, hiszen ezeknek az elképzeléseknek valóságtartalmát nincs módunkban ellenőrizni. Jó néhány vélemény és nézet szerint  a világkorszakok ennél lényegesen rövidebbek és csupán néhány ezer évig tartanak, szakaszaik pedig esetenként csak párszáz évig.  Azonban az bizonyos, hogy például a Maják, akik nagyon precíz csillagászati ismeretekkel rendelkeztek említést tesznek világkorszakokról, fordulópontokról, furcsa csillag együttállásokról, amelyek bekövetkezésekor az emberi történelem és civilizáció gyökeres változásokon ment át, amely különböző, de mindig radikális a régitől alapjában eltérő módokon ment végbe és egy új fejlődési ciklust eredményezett.

Ezekben az években új tudományág van kibontakozóban ez keveréke a legmodernebb tudomány a keleti vallásfilozófia és a valódi ezoterikus tudásnak.

Napjainkban a csillagászok a legmodernebb tükrös és rádió távcsövekkel pásztázzák az univerzumot és olyan megfigyeléseket tettek, hogy közeleg az idő, amikor galaxisunkban bizonyos csillagok Napunk és Földünk olyan égi metszéspontokon haladnak át magyarul olyan csillag együtt állás jön létre, amely rendkívül ritka és ezek tengelye egy bizonyos magyarázat szerint a galaxisunk középpontja felé mutat és galaxisunkban kijelöl egy konkrét helyet. A Voyager 1 már rá van állítva az eseményre és valószínűség szerint látja majd az együtt állást.
Eddig a tudomány s itt jön az ezoterika. 1995 körül találtak egy könyvet, amit Nostradamus elveszett könyveként tartanak ma számon. Ebben a könyvben illusztrációval és némi szöveggel határozott utalás van a bekövetkező eseményre és a kígyótartó pontos helyére. A csillag együttállás kijelöl egy konkrét helyet, mint a fentiekben említettem ez a hely nem más, mint az eltitkolt tizenharmadik  égővijegy a kígyótartó helye. A kígyótartó Skorpió és a Nyilas között van.


Az első kígyótartók már megszülettek körülbelül az 1990 évek közepén. Természetük eltér minden más jegyétől gondolkodásmódjuk ugyanis alapvetően beavató és képességeik ezt alá is támasztják. Ők képviselik és művelik majd ezt az új tudományágat, amit jelenleg kvantum fizikának neveznek. Ez tudományág már ismeri az isteni minőséget és az anyag mögött lévő intelligenciát. A kígyótartó szülöttei magas tudással testi-lelki ismeretekkel rendelkeznek, ezért kitűnő gyógyítok, lesznek, de nem a hagyományos orvoslás területén……A kígyótartó szülöttei valódi jokerek, hiszen az élet minden míves területén előmozdítják a kollektív tudatunk fejlődését emelve ezzel az emberiség rezgésszintjét, hogy alkalmazkodni tudjunk a következő lassan bekövetkező fejlődési ciklushoz.

A gondos szemlélő, aki spirituálisan nyitott és képes a dolgok valódi miértjét megérteni furcsa dolgokat tapasztalhat a hétköznapok szintjén. Elsősorban az öngyilkosságokra gondolok és arra a „jelenségre,” hogy világszerte feltűnő módon megszaporodtak az erőszakos családon belüli és az egyéb olyan lövöldözős cselekmények számai, amelyek ugyancsak gyilkosságokba torkolnak és látszólag ártatlan áldozatokat követelnek, de az érthetetlen balesetek bekövetkezése és megnövekedett száma is ide tartózik. Az utca embere értetlenül áll a dolgok megértése előtt széttárja kezeit és képtelen ennyi erőszakot hova tenni.
A valódi ok ugyanis mélyen az emberi lélek egy másik dimenziója a transzcendens igazság és az isteni törvények nyugvópontján húzódik és mozgató rugója a közelgő más rezgés szinten megvalósuló fejlődési ciklus egy világkorszak küszöbének lassú, de biztos beköszöntése. A bolygong kozmikus pályáján lassan egy más rezgés szintre állítja, hangolja magát és ez óhatatlanul magával hozza a rajta élő élet beleértve az ember viselkedés módjának megváltózását is, ha úgy tetszik felsőbb osztályba lépünk.
A ma élő ember kivételes spirituális időpillanatban él, mert mód van számára az égi gondviselésnek. Ami azt jelenti, hogy bűneink, javarészt, ha kérjük, megbocsátatnak ez a bizonyos tekintetben karma oldó kegyelmi állapot körülbelül ez év, azaz 2012 december 23.- ig tart.  Ettől a pillanattól kezdve egy fejlődési ciklus lezárul a fejlődés felgyorsul és alapvetően egy más rend fog kialakulni, amely lélek központubb és értékrendje nem az anyagban nyugszik.  A  most tapasztalható kegyelmi állapot lényege, hogy a felvilágosult, tudatra ébredt lelkek előnyt élvezzenek és a többieket tanítani tudják. Azok a lelkek, pedig amelyek úgy vélik, hogy pillanatnyi rezgésszintjük és a bolygó megemelt rezgésszintje között már most túl nagy a különbség nagy a váltás és ezt auretikus mezőjükben érzelmileg a tudatalattijukban vagy karmájuk okán már nem tudják áthidalni tehát képtelenek alkalmazkodni azok most, ezekben az években, hónapokban, napjainkban  a köztes létbe önként távoznak, nemegyszer erőszakos tettet, vagy az áldozat szerepét választva, mint eszközt a távozás módjára. 

*
            
Visszatérve a világkorszak témájához, tehát kell léteznie egy kozmikus időciklusnak, ezért az emberi történelem korszakait a történészekhez vagy a vallási filozófiákhoz hasonló módon, de nevükben eltérő megnevezéssel és más idő intervallumot magába foglaló szakaszokra osztja a spirituális világszemlélet filozófiája és ezt joggal teszi. A korszakok megnevezései ugyanis hűen igazodnak az ember spirituális útkeresésének és megtapasztalásának egyszóval fejlődésének rögös, de igazságos isteni törvények által az időtlenségbe vésett feltételrendszeréhez ennek függvényében könnyen megérthetjük a fentebb leírtakat.

Egy kis magyarázatként: Ahogy a földben nyugvó érceknek megvan a maguk értéke, és felhasználási területe úgy a világ koroknak is megvan a jelentősége, mert a korszakok nevei szoros analógiában állnak az ember, mint kozmikus lény spirituális fejlettségi fokával, úgyis kifejezhetem, hogy annak kijelöli egy szakaszon belüli határait és a határok átlépésének feltételrendszerét és kívánalmait. A szakaszok periódusonként egymást követik, mindig magasabb és magasabb rezgés szintre jutatva a karmáját levetni kívánó emberi lelkeket. A korszakok egésze is állandóan ismétlődik és forog, mint egy nagy kerék biztosítva a fejlődést, ezt úgy kell érteni, hogy teszem azt egy néhány ezer évvel ezelőtti vaskor rezgésében jelentősen alacsonyabb, mint a mostani.

Világkorszakok váltakozása: Aranykor - Ezüstkor - Bronz vagy rézkor - Vaskor - Bronzkor - Ezüstkor - Aranykor -.....és így tovább.

Vaskor: Jelenleg ennek a kornak a végén élünk. A vasérc felfedezése, bányászata és alkalmazása fontos állomása az emberi történelemnek. A vasból készült, tárgyak, szerszámok lassan kiszorították az ember kezdetleges eszköztárából az addig főleg fából készült eszközöket. A vas elterjedése azonban teret engedett sőt, jelentős módon indukálta az emberi agresszió kiélésének módozatait és mások hatékony legyilkolásának módszerét, és eszköztárát, mert e fémből készült fegyverek segítségével az ember tökélyre fejlesztette a tömeges halál intézményét.
Az ezoterikus tanok nem véletlenül vonnak párhuzamot és ezzel analógiát állítva jelen korunk és a benne élő ember lelkülete és a vas szürke, hideg és kemény jellege között. Ahogy a vasból készült harckocsi kioltja az emberi életet úgy korunkban, a vaskorban az emberi lelkek is szinte kioltják egymásban a szeretetet, azaz tulajdonképpen az életet. Napjainkban minden képzeletet felülmúlt már az ember nagystílű nagyravágyó pimasz ego vezérelte én központú világképe, amely moráljában porig rombolt már minden isteni törvényeken nyugvó értékrendszert Isten helyébe önmagát, mint mindenhatót állítva.
A vasérc azonban csak egy ideig tudta, tudja nagyon jelentős mértékben szolgálni a fejlődést. Mivel jellegéből adódóan struktúrája, csak egy bizonyos fejlődési ívet képes bejárni.  Vasércből például nem lehet, gyönyörű ékszert készíteni. Ahhoz ugyanis már nemes fémek szükségeltetnek. A vaskor embere is elveszti majd fontosságát és egójának súlyát, belátja végzetes tévedéseit és újabb értékesebb „anyag” után nyúl majd, és mint egy nemes fémet újra felfedezi majd saját lelkét, amely koldusként a szeretet után kilincsel, de úgyis mondhatnám, felfedezi, megleli Isten országát.  A fejlődés most új szakaszba lép, aminek előhírnökei a kígyótartó jegy köztudatba való kerülése és e jegy szülötteinek, szem és léleknyitogató beavató tevékenysége.
Napjainkban egy világkorszak befejező akkordjait játsszák a pénzvilág muzsikásai, de a zenekar lassan új kottát helyez a kottatartóba és idővel felcsendül a nyitány. Úgy hívják bronzkor.
A bronzkorban megszűnik a vas szürke egyeduralma és a bronz megjelenésével, megjelenik a szín. Analógiai összefüggésben ez annyit jelent, hogy a lelkek a szürkeség a szeretetlenség a pénz helyett a fényt az összefogást a szeretetet választják, tehát teret engednek érzelmeiknek. A fejlődés nagyon lassú lesz, de az isteni igazságosságban nyugszik.

Földük és a rajta élő ember minden atomja csak egy pici porszem mégis minden benne van, csak rajtunk áll mennyit értünk meg mindebből…….  

A kozmosz, az univezum törvényei


Az univerzális törvény szerint mindenkinek problémák sorozatán kell keresztülmenni ezek közül nem egy spirituális beavatási azért, hogy kiteljesítsük a saját önvalónkat. Az erős talpon marad, a gyenge elbukik. Ezeket a próbákat mind kihívásnak kell felfognunk. A szívünkkel és eszünkkel összhangban, tudjuk ezeket a legjobban megoldani. Nehézségük viszonylagos, mindenki olyan feladatot kap, ami fejlődését legjobban szolgálja. Megérteni csak korábbi gondolatainkból és tetteink okán lehetünk képesek, mert ezeket a múltunk következményei. A kozmosz szó végső soron rendet jelent. Isteni rendet. Íme, a rend törvényei:

 Az egyezés törvénye

Az egyezés törvénye szerint Földünk alapelveinek és törvényeinek, azaz amivel a fizikai világot meg tudjuk magyarázni – energia, fény, vibráció és mozgás – megvannak a megfelelő analógiái az univerzumban is. „Amint fent, úgy lent.” A mikrokozmosz és makrokozmosz analógiája ez.

Ok-okozat, a karma törvénye

Az univerzumban semmi nem történik véletlenül vagy annak törvényeitől eltérően. Minden tettnek, de még a gondolatnak, a ki nem mondott szónak , érzelemnek is következménye van. „Amint vetsz, úgy aratsz”.

A viszonzás törvénye

Az ok és okozat törvényének értelmében részesedhetünk áldásban és bőségben. Gondolataink/tetteink eredménye ajándékokban, pénzben, öröklésben, barátságokban és áldásban jelenik meg látható módon.

A vonzás törvénye

Az univerzális törvény megmutatja, hogyan alkothatunk dolgokat, alakíthatunk eseményeket és hogyan hívhatunk be embereket az életünkbe. Gondolataink, érzéseink, szavaink és tetteink energiát termelnek, amik szintén energiát vonzanak magukhoz - töltésüknek megfelelően a negatív energia negatív energiát, a pozitív pedig pozitívot. Ha valamire vágysz, képzeld el oly módon, hogy a lehető legkevésbé korlátozd annak megvalósulását. Ezt követően azonban engedd el, a legjobb, ha el is felejted. Ne félj kérni: mindenkinek adatik. Tágítsd ki határaidat!

A folyamatos energia-átalakulás törvénye

Az univerzum törvényei szerint mindenkiben megvan a szükséges erő, hogy életének feltételeit átalakítsa. A magasabb vibráció magába fogadja és átalakítja az alacsonyabbat; ezért mindenki megváltoztathatja az életét azáltal, hogy megérti az univerzális törvényeket és használja ezek alapelveit, ezáltal elérheti a változást.

Az adás és kapás törvénye

Az univerzum az egyensúlyra törekszik. A Királyi út IVX. törvénye Mindenkinek annyi jut, amennyit másoknak ad. Mivel minden energia, ezért bármit is adsz, valamilyen formában visszakapod. Bármikor bármit adsz, tedd jó érzéssel, minél többet adsz, annál többet kaphatsz: ez így működik. Ugyanakkor soha ne mulaszd, el megbecsülni bármit kapsz akkor is ha az egy mosoly..

A polaritás törvénye

Az univerzális törvény szerint minden folyamatban van, és mindennek van ellentéte.  Ez a törvény azt jelenti tehát, hogy minden létezőnek két pólusa van ugyan, valójában azonban minden Egy. Mihelyt ezt belátjuk, és felismerjük a két pólus közötti egyet, a látszólagos dualitás megszűnik, s mi újra összhangban kerülünk önmagunkkal, az élettel, az egész teremtéssel. Átváltoztathatunk nemkívánatos dolgokat azáltal, hogy az ellenkezőjére gondolunk. A tudat megváltoztatásával megváltoztathatjuk a saját világunkat. Tudatrezgésünk tudatos és célzott megemelését követően ugyanúgy uralni tudjuk rezgéseinket, mint egészségünket, életkörülményeinket és ekképpen sorsunkat.

A ritmus törvénye

A ritmus törvénye a teremtésben mindenütt kifejezésre jut, mert minden bizonyos ritmusban mozog. Ezek a ritmusok évszakokat, ciklusokat, fejlődési fázisokat és mintákat hoznak létre. A nappal után az éjszaka következik, és fordítva, a születést követi az elmúlás, amely egy újabb születésnek a kezdete. Minden ciklus Isten univerzumának szabályszerűségét tükrözi. A negatív és a pozitív ciklusok egyenlő arányban váltakoznak, kiegyensúlyozzák egymást. A legapróbb kis részecskének is megvan a maga ritmusa. Az egész lét egy állandó ki - és beáramlás, amely két pólus között jön létre, ezért a ritmus törvénye

A nemek törvénye

Eszerint mindennek van férfi, yang  és női yin tulajdonsága, és ez az egész teremtés alapja. A Yang jele egy hegy világos oldalát jelképezi, míg a Yin az árnyékos oldal. Ez mutatja meg a Yin/Yang szétválaszthatatlanságát és változékonyságát. A körforgás révén jön létre az egész univerzum. .A világ valamennyi létezője felosztható Yang és Yin erőkre. Ezek folyamatos változása, egymásra hatása, egymásba átalakulása határozza meg az életet.

A szeretet törvénye

A szeretet alaptörvénye annak az erőnek, melyet mi Istennek nevezünk.

Amikor gyengék vagytok, az én erőm támogat titeket, ha eltévedtek, veletek leszek, hogy utat mutassak nektek.”

Ha meg tanulunk szeretni, és ezt párosítani is tudjuk bölcsességgel, akkor tökéletesek leszünk. Feladatunk és egyben életünk értelme is ezen a földön, hogy meg tanuljunk szeretni.

Energia-válaszok

Gondolkodtatok rajta mi történik, hogyan dolgoznak csakráink, hogyan érzékel auránk, milyen energetikai hatást fejtünk ki tudattalan, vagy tudatos gondolatainkkal a hétköznapokban?

Bármit is teszünk az életet adó energia: Ez az erő folyamatosan alakít, és munkálkodik rajtunk. Súg nekünk. Ez létezésünk egyik legalapvetőbb törvénye és egyben legnagyobb titka is. Ha belépünk egy idegen helyre ahol más emberek is vannak, energiánk, auránk anélkül, hogy mi erről  javarészt tudatosan bármit tudnánk azonnal munkához lát. Információkat fog és bocsájt ki. Úgyis mondhatnám, társalog az ott lévő emberek energia mintáival, aurájával. Feltérképezi az egyes „egyedek” éppen aktuális érzéseit, beméri a lelkek rezgés szintjét és összehasonlítja a sajátunkéval. Így aztán kialakul egy kép egy valamiféle adatbázis. S mire feleszmélünk, már ott az információ, ami bekerül az agyba. Kialakul a - Ki szimpatikus? - kérdésre a válasz. Utat engedve a fizikai szintnek a verbális kommunikáció megkezdésének lehetőségére.  Az emberek nagyrésze, azonban érdekeitől vezérelve nem, vagy csak kevésbé hallgat a belső hangjára és egoja által felül birál.

Azonban, vehetünk egy más példát is.  A rezonancia törvényének értelmében minden velünk kapcsolatos történés azzal függ össze, hogy lelkünk milyen rezgés szinten van. Minél magasabb finomabb ez a rezgés annál jobban spirituálisabb a teremtőhöz közelebb levők vagyunk. Így csakráink ilyen finom minőségű energiákat is közvetítenek nekünk, amivel, sokkal jobban mélyebben érezzük embertársainkat, barátságot, szerelmet.  Talán ennek egy részét gondoljuk a hétköznapokban intuíciónak. A legmagasabb minőségű magas rezgésű energia a szeretet. Ide tartozik a természet a Földanya szeretete is. Meglátni akár egy hangyában is a teremtő tökéletességét. A legapróbb dologban is bele látni az univerzum egyik alap pillérét, ami így hangzik: „ami lent úgy fent.” Ennek a törvénynek is csak úgy mint a többi Isteni törvény a megértéséhez is finom energiákra van szükség. A lelki fejlődésnek, fontos állomásai törvényei vannak amelyek egyben Isten velünk szenben támasztott követelményrendszere, amely  megváltoztathatalan, egyetemes és időtlen.

Ha egyszer  igazán kitárul a bennünk élő Papnő / Tarot II/ palotájának a „kapuja”egyre több és több finom energia befogadására leszünk fogadóképesek. Esetleg  olyan dolgok, lények kerülnek a látóterünkbe, emelyek mások által  még rejve vannak.  Ki ne akarna  a szó nemes értelmében beavatottá válni?  Érezni ahogyan lassan kezdjük  megérteni az analógia és a karakterológia jelrendszerét.  Azt, hogy végre képessek vagyunk magunkat  más helyzetbe  állítani,  lelkünk zenítjét a fénybe helyezni. Megszeretni, megérteni és felfedezni, átérezni a mindenki egy és minden, mindennel összefügg érzését.
Ha beavatottaká válunk, auretikus rendszerünk csakráinkba és finomtestünk rétegeibe  karmánk által rejtett kódjait lassan kezdjük,  érzékelni, látni, kioldani és értelmét feldolgozni.

Mint már a fentiekben  szó volt róla a fejlődésnek törvényei és feltételrendszere van ezért  a Papnő titokzatos. Birodalma kapujának zárjába illő  kulcsot csak  próbák által,  a hétköznapok szintjén anyagba  zárt  mágikus  dimenzió mozdulattal nyerhetjük el. Mégpedig  csak  egy módon  jó szándékkal  és tiszta gondolatokkal.  Ha ennek a feltételnek nem tudunk megfeleni a Papnő megőrzi titkát, sőt idővel  egy más szintű tanítási szándékkal mélybe taszít minket.

*

A mai kor emberének tehát nehéz feladat jutott  osztályrészül. A jin és jang törvénye szerint, egyik oldal sem lehet meg a másik nélkül, de közel se mindegy hogy a fényben vagy az árnyékban  tartózkodunk. Ez azt jelenti ahol van egy hatás, ott van fizikai és metafizikai eredmény, élmény  is. Na: Ide most egy kis magyarázat szükségeltetik.

Energia-válaszok.


S most szeretném a legfontosabb dolgot elmondani. Egy bármilyen  minőségő gondolat: az energia,  és nem vész el, létezik tovább.  A karmánkon túlmenően bekerül a az emberiség kollektív tudatába is.

Mit is jelent ez?

Ha valaki bárhol a világon erőszakra rosszra gondol, és ha minél többen teszik ezt - akkor ez erő valóban hatalmas erővé  egy  erős  tőltetű energia „felhővé”alakul. Aztán sűrűvé  és kiterjedésében óriássá válik egy erőszakos energiává amely ott van kifeszítve az emberiség feje felett. Lassan beépülve, belopódzva az emberiség kollektív tudatába, és mindenkiben tudattalanul jelenlevővé válva a hatás kölcsön hatás törvénye szerint tetteket indukál, valósít meg. Háborút éhezést, gazdasági válságot, vagy amit akartok egyszóval szenvedést. A csakráink egy idő múlva képtelenek lesznek harmonizálni. Hiszen az egész környezet  mentálissan szennyezetté válik.  Ez ellen a fény nevében a szeretet okán, minden erővel küzdenünk kell. Az emberiség a szenvedéseit jórész a populációja gondolati mezőjének jelentős szennyeződésének köszönheti. A tisztátalan gondolatok pedig egyre szaporodnak. Innen hát a sok nyomor stb. Ezért fontos mire gondoltok, mert  a gondolati energia teremt és  tőltésének megfelelően megvalósulni törekszik. A jó, jót szűl, a rossz pedig rosszat.

Tehát a fentiek tükrében lekünk, életünk, labirintusában csak akkor találhatunk az igazi önmegvalósítás útjára, ha gondolati energiánk a fény mantráiban fogalmazodnak meg. Akkor  a bennünk élő Papnőtől kulcsot kapunk és kitárulnak  a spirituális kapuk és végik mehetünk a kiteljesedés mágikus, transzformációján.

Létezik egy  Hawkins féle tudatossági táblázat, mindenki keresse meg magát ennek alapján: Vajon, hol is tart?

A skálán 2 fontosabb szint-elválasztó érték létezik, a 200-as és az 500-as. Azok a személyek, akik átlépik a 200-as szintet figyelmük az erőről az ERŐ fele kezd fordulni, akik pedig átlépik az 500-as szintet közelednek a megvilágosodás felé, már képesek sugározni az isteni szeretetet, és önmaguk gyógyítójává válnak. A krisztusi tudat 1000 pont vagy azt meghaldó mérték.
Megjegyzésül annyit, hogy az emberiség  tudatossága átlagban jelenleg nem éri el a 80 pontot.


Istenfelfogás
Életfelfogás
Szint
Érték
Érzelem
Folyamat
Önvaló
Létezés
Megvilágosultság
700 - 1000
Kimondhatatlan
Színtiszta tudat
Mindenlét
Tökéletes
Béke
600
Áldottság
Megvilágosultság
Egy
Teljes
Öröm
540
Derű
Megdicsőülés
Szerető
Jóindulatú
Szeretet
500
Áhítat
Kinyilatkoztatás
Bölcs
Jelentőség teli
Ésszerűség
400
Megértés
Elvonatkoztatás
Könyörületes
Harmonikus
Elfogadás
350
Megbocsátás
Transzcendencia
Inspiráló
Reményteli
Hajlandóság
310
Derűlátás
Szándék
Képessé tevő
Kielégítő
Pártatlanság
250
Bizalom
Felszabadulás
Megengedő
Megvalósítható
Bátorság
200
Megerősítés
Képessé tétel
Közönyös
Követelő
Büszkeség
175
Lekicsinylés
Felfúvalkodás
Bosszúálló
Szemben álló
Harag
150
Gyűlölet
Agresszió
Megtagadó
Csalódó
Vágyakozás
125
Sóvárgás
Behódolás
Büntető
Fenyegető
Félelem
100
Szorongás
Visszahúzódás
Lenéző
Tragikus
Bánat
75
Sajnálkozás
Csüggedés
Elítélő
Reménytelen
Fásultság
50
Kétségbeesés
Lemondás
Gyűlölködő
Gonosz
Bűntudat
30
Szemrehányás
Pusztítás
Megvető
Nyomorúságos
Szégyen
20
Megaláztatás
Kirekesztés



Az igazságos reiki




A reiki öt alap útmutatása:

Csak ma, a hála érzése fog eltölteni !
Csak ma, felhagyok az aggódással !
Csak ma, nyugodt vagyok !
Csak ma, becsülettel végzem a dolgomat !
Csak ma, szeretni és tisztelni fogok mindent, ami él !


A reiki semleges természetű ősenergia, amely saját intelligenciával rendelkezik.

Másképpen és bőbebben:  A reiki egy kézrátétes ősi gyógyítási módszer, ami az emberi szervezet testi, lelki szintjeire hat és arra törekszik, hogy helyre állítsa, az auránk energia deficitjét. A reikis a beavatások által megkapott szimbólumok használatával ezt a mindenkiben jelenlévő erőt koncentráltabbá és erősebbé, hatékonyabbá teheti.

A beavatás:

A reiki beavatás egy lelki igény kielégítése. Az egyén eljut a tudatosság arra a szintjére, amikor ez a spirituális rituálé, beilleszthető a világnézetébe és a személyes életébe. Magáról a beavatásról nem kívánok hosszan kitérni. A lényegét tekintve annyi történik, hogy egy mester szimbólum segítségével mintegy behangolnak bennünket, képessé tesznek a reiki energia, lekérésére, fogadására és használatára.

A igazságos reiki.

A reiki intelligens energia  talán a kínai csi megfelelője. Sem pozitív sem negatív. Egy olyan erő aminek igazi természetét csak a teremtő ismeri, mert annak a része. Valahonnan jön, jelen van és távozik szelíd és titokzatos.
Egy időben nagy divat volt a reiki és talán még ma is az. Sokan elvégezték és várták a csodát. Mindenre használták, amire azt gondolták, hatással lehet. Az a tény, hogy a reiki fénye az emberek szemében megkopott az annak köszönhető, hogy nem vették figyelembe a reiki alaptermészetét és alap törvényeit. Az áramlás létre hozásához ugyanis nagyon fontos, hogy őszinték legyünk a világhoz és önmagunkhoz. Az őszinteség annyit jelent igazul élni és gondolkodni. A reiki nem tűri meg az álnokságot és az álszent példamutatást. Akik így akarnak előbbre jutni, csalódniuk kell. Éppen ezek a csalódott emberek mondják azt:” a reiki nem működik és az egész szemfényvesztés.” 
 Ha így gondolják a hibát csak saját magukban kell keresniük. A reiki mindazok számára hiteles, akik kellőképpen alázatosnak és felnőttek hozzá és tisztelik. Hiteles és igaz hiszen a teremtő része tőle származik. A reiki behangolás és annak fokozatai azért kivételesek, mert képessé tesznek bennünket arra, hogy  rá érezzünk igazi mivoltunkra.

A reiki használata:

Ahhoz, hogy ebben a vonatkozásban hitelesek legyünk. Először ki kell ismernünk és meg kell tapasztalnunk  a reiki energia tulajdonságait. A beavatás révén, képessé válunk a reiki energia lekérésére, már csak használnunk kell. Mindenek előtt lélekben a fény és a szeret  csatornájává kell válnunk. Először mindenki bizonyságot akar és rácsodálkozik, hogy a dolog tényleg működik. Érezzük, hogy átjár bennünket ez a tisztító, lélek megújító finom rezgés. Hatására, oldódnak görcseink, könnyűnek érezzük magunkat könnyebbé válunk, talán sírva is fakadunk. Melegséget, bizsergést egyfajta áramlást érzékelünk magunkban, ami a fejtetőnkről indul és a lábujjunkig tart. Megérezzük a dolog nagyszerűségét...

.A test rezgő tere, aurája annak fizikai határain túl terjed. Az aura kiterjedése és intenzitása egyénenként változik. Ha kezünket valakinek a teste felé közelítjük, többféle dolgot érzékelhetünk, például hideget, szelet, meleget. Energia hiányos helyeken "hidegen fúj a szél," mondjuk mi reikisek. A legjobban azonban a test felszínen túlterjedő láthatatlan, de érezhető” sűrűséget” vagy burokszerű energia párnát észlelünk. A gyógyítás vagy kezelés, ha nem magunkon végezzük, mindig csak a másik fél beleegyezésével történhet. A kezelést mindig az adott személyre szabjuk, mert mindenkinél más lehet. A reiki tanfolyamokon mindenki elsajátítja az alapvető és legszükségesebb kezelési technikákat, ez kezdetnek éppen elég. Idővel igazi mesterré is válhatunk. A legfontosabb az, hogy hűségesek legyünk a reiki alap eszméihez és akkor sikeressek leszünk és a reiki bennünk él tovább.....

A reiki hatásai:
Minden létsíkon hatóképes.
Enyhíti a fájdalmat, és  stresszmentesít. Segít a testi, szellemi energiablokkok feloldásában.
Elősegíti az önismeretet, kreativitást, intelligenciát.
Fokozza a fizikai  kondiciót és aszellemi teljesítőképességet.
Mindenkit a saját fejlettségi szintjének és igényeinek megfelelően érint meg.

Fő célja: Az ember harmonizálása behangolása  fizikai és mentális energetikai rendszerének visszaállitása  Istentől rendeltetetett eredeti állapotába. Olyan spirituális lépcsőfok amelynek csupán „ mellékhatása” a test gyógyítása.




 

Kristályok

Már a régi korok hajdan élt emberei is nagy becsben tartották a szép színes tarka köveket, ha bele botlottak fényesen szikrázó kristályokba rögtön haza vitték és imádták. Elbűvölte őket nem csoda. Először csak gyűjtögetni kezdték majd csereberélni egymás között. Lassan kialakult a kristályok kultusza, varázserőt tulajdonítottak nekik. A sámánok már tabuként tisztelték és hatalommal ruházták fel őket. A szertartásokon használták ez számos babona és mágikus történet kialakulásához vezetett. A kristályokat fontossága tehát megnőtt. Az ókorban például már meghatározó szerepet játszott nem egyszer háttérbe szorítva a pénzt. Egyiptomban gazdag fáraók és előkelőségek férfiak és nők egyaránt hódoltak a kristályok és drága kövek ékszerek kultuszának. Díszítették használati tárgyaikat és persze önmagukat is általuk. A drágakövek és a nemes fémek belső szépsége mindig is arra indította az embert, hogy ezekből ékszert készítsen, mindenki valamilyen különleges, egyéni ékszerre, talizmánra vágyott. Az, amulettek ékszerek kristályok mágikus hatalma megvédi viselőjét minden bajtól és még szerencsét is hoznak vallották. Az ásatások során a régészek sok sírban drága az akkori korban nagy részletességgel kidolgozott, elkészített ékszereket drága köveket találtak. Beléjük vésve, vissza-visszatérő asztrológiai és más hiedelmi jeleket véstek, ezzel is erősítve, megnövelve az ékszer erejét. Egy- egy kristályhoz az évszázadok folyamán egyre több és több tulajdonságot rendeltek és ez a hiedelem a mai napig fen maradt, virágzik és él. Ez tükröződik például születési dátumunknak megfelelő állatövi jegyek alapján kiválasztott kövek viselésének divatjában is. A történelem folyamán, nyomon követhetjük a változó drágakő felhasználási divatot. A kristályok fontossága tehát az emberiség szempontjából kulturális, gazdasági később pedig technológiai téren is nagyon jelentős. A mítoszokba burkolt kristályok felhasználása a mai korunkban önálló iparággá nőtte ki magát és egy sajátos világszemlélet is takar nem is beszélve arról, hogy sok százezer ember megélhetését biztosítja szerte a világban. Az ősember kova kövétől, eljutottunk a tökéletesre csiszolt gyémántokig, kvarc kristályokig. A kristályos anyag ma már nélkülözhetetlen a gazdaságban és a tudomány szinte valamennyi ágában. A számítógépekben szilícium lapkák, fogadják, tárolják és továbbítják az információt.


A kristályok misztériuma.

A jövendőmondás a kristály gömbből ugye mindenkinek ismerős? Sok ember hord magánál valamilyen kabalát, köztük általa becsben tartott kristályt. Ha megkérdezzük, őket miért teszik, azt felelik, mint a régi korok emberei, mindenki ésszerű praktikus feleletet ad. Még olyan véleményt is hallani, hogy például:” ha velem van sebezhetetlennek érzem magam és megnő az önbizalmam”.

Most pedig nézzük a tényeket.

A teremtésben (UNIVERZUMBAN) kivételnyikül minden létezőnek van csak reá vonatkozó jellegzetessége, ilyen például a rezgés. A föld is élő szervezet és neki is van rezgése és a rajta megtalálható összes anyagi és szellemi dolognak. Így nekünk, embereknek is. Ezt már az ős generációk tagjai is tudták, de felismerték a kristályos anyagok rezgési tulajdonságait is. Sok feljegyzés, dokumentum tanúskodik arról, hogy betegségek csaták, járványok idején minden kultúrában használták a kristályokat, varázsköveket az arra rászorulok körében. Bizonyos testrészekre vagy közvetlen a beteg teste mellé kristályokat, drágaköveket helyeztek.

Ma már ennél sokkal többet tudunk a kristályok gyógyító „működő mechanizmusáról” De mi is történik valójában ha egy adott kristályt egy megfelelő energia hiányos helyre teszünk az emberi szervezetben, vagy ha lelkünk megerősítésére „vigasztalásra” vágyik.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a gondolat hatékony gyógyító eszköz. A gondolat az energia, nem megmagyarázott alakja, de tulajdonképpen információ is. Valójában a kettő keveréke. Most talán sokan megkérdezik, hogy jön ide a gondolat fogalma. A válasz pedig egyszerű. A kristályok is rezgéseik által információkat közölnek velünk. Ezeket az információkat a teremtő kódolta hajdanán a teremtés folyamata közben a kristályokba és megkérdőjelezhetetlen alapigazságokat tartalmaznak a föld ideális állapotát illetően. Vagyis a kristálytudat emlékszik a föld természetes még egészséges aurájára, és az adott kristály terméseztessen a rá jellemző jellegzetességek megtartásával olyan rezgéseket bocsájt ki, ami igyekszik vissza állítani ezt az ideális, tökéletes állapotot.

Csakráink és szervezetünk aurája nagyon jó vevő, a kristályok által kibocsátott rezgések elnyelésére. Tehát a kristály és szerveztünk ( csakráink) képesek intelligens kommunikációra. Természetesen ezek a rezgések sok félék lehetnek, hiszen minden szervünknek más-más rezgése van, ezért tehát sokféle kristályt használhatunk de mindig olyant ami az adott esetben éppen a legideálisabb. Az e témához kapcsolódó irodalomban fellehető milyen bajra milyen kristály a leghatékonyabb gyógyszer. Kivétel a hegyikristály mivel ez talán az egyetlen olyan egyetemes „kő” ami képes az egész szervezetünket lelkünket is beleértve harmonizálni.

Ha valaki már tartott a kezében igazi hegyikristályt az tudja mire képes. Jó pár évvel ezelőtt, az akkori mesterem megajándékozott, kaptam tőle egy ilyen mester kistályt. Hát mit mondjak, szinte hihetetlen ereje van. Ha hegyével a tenyerem felé fordítottam, kis idő elteltével, bizsergető érzést éreztem, majd ez az érzés erősödött és pontszerű szinte szúró „fájdalmat” keltve koncentrálódott a tenyerem közepén, később pedig szétáradt bennem a derű és a nyugodtság.

A kristályok vásárlása és „karbantartása.”

Gyógyító kristályt nem lehet véletlenül vásárolni, csak akkor fog bennünket jól szolgálni, ha körültekintően járunk el. A kristály kiválasztása nagy odafigyelést és alaposságot követel meg. Törekedjünk nem elhamarkodottan, inkább megfontoltan vásárolni. Ha eldöntöttük mit és mire kérdését, bár már ez sem könnyű feladat, akkor: pl egy rózsakvarc, vagy egy hegyikristály esetén: Viszonylag nagy,  egészséges, ép, színeiben határozott, rá jellemző darab legyen. A hibás, töredezett, repedezett példányokat könnyen megismerjük, ezeket mellőzük! Vegyünk a kezünkbe, több darabot azok közül, amik már átestek a  szemünk rostáján.  Közben figyeljük magunkat, mi történik: ha érzünk valami lágy áramlást, vagy tenyerünk bizsereg, furcsává válik esetleg melegséget érzünk, akkor jó esély van rá, hogy megtaláltuk amit kerestünk. Azonnal azonban ne vásároljuk meg! Kérjük meg a kereskedőt, hogy tegye félre nekünk egy külön helyen a többi kristálytól, ezt legtöbben szívesen megteszik. Ha másnap is érezzük ezeket a jóleső érzéseket, ha a tenyerünkbe vesszük, akkor már biztosak lehetünk a döntésünk helyességében bátran kifizethetjük.
Otthon érdemes a kristályt legalább három percig hideg folyócsap víz alá tartani, hogy távozzanak róla idegen energia minták. Egy jól kiválasztott kristály örökké a barátunk marad, nem csalódhatunk benne. Visszatérve a tisztítási folyamatra akadhatnak olyan kövek, kristályok melyek nem szeretik a vizet. A szakirodalomban érdemes megnéznünk, hogy az éppen megvásárolt példányunk milyen törődést igényel és annak megfelelően járjunk el....

*

Az alábbiakban természetesen a teljesség igénye nélkül felsorolásra kerül néhány fontos kristály és azok hatásköre.

Hegyikristály: Neve a görög jég szóból ered elvétve szokásos víztiszta kvarcnak is nevezni. A hegyikristály a szó szoros értelmében univerzális tulajdonságokkal bír: Mesterkristály. A legáltalánosabban használható minden bajunkra. Az egyensúly, és a tisztaság jelképe. Remekül lehet vele csakrákat harmonizálni, segít meditálni. A gyógyító folyamatok közben felerősíti más kristályok hatását.
Csakrái: Minden csakrára jó hatást fejt ki, de ez különösen a koronacsakránál javallott.

Achát: A biztonság, a szilárdság az eltökéltségben nyugvó kiegyensúlyozottság és az önbecsülés kristálya. Megnyugtatja a testet, lelket belső békét teremt.
Csakrái: Gyökér és torok.

Akvamarin: Önkifejezés és a bátorság köve. Általában a lélekben megbúvó félelmek oldására használják, mert jelentős mértékben csillapítja és oldja a szorongást és a stresszt. Segít az aura megtisztításában és javítja az alkotóképességet.
Csakrái: torok
AmetisztHangsúlyozottan spirituális kristály. Segíti a tudatosság az önmegismerés folyamatát lelki szinten elnyeli a tagadást.  Jelenléte kiváló meditációt, elmélyülést, harmóniát, biztosit. Segíti az alvást minőségét.
Csakrái: Harmadik szem, korona.


Citrin: Családbarát kristály. Véddi emberi kapcsolatrendszerünk, egészét beleértve a család a barát és a munkatársi kört is. Növeli a nyíltságot és a fizikai állóképességet. Tisztítja a lelki szennyeződéseket.
Csakrái: hasi és
HoldkőTipikus női rezgése van, feltárja a női vonásokat. A női havi ciklus idején javítja és erősíti a hormonháztartás egyensúlyát. Nyugodtságot és harmóniát sugároz. Lecsillapítja az érzelmeket. Felerősíti megérzéseinket és a tudatalattit tudatosítja.
Csakrái: Has és nemi szervek környéke, szív.
Rózsakvarc: Az anyagba öntött megtestesült és mindent befogadó önzetlen tiszta szeretet kristálya ez a rózsakvarc.   Rezgéseinek jellege előremutató, vigasztaló és békés. Segít testünk, lelkünk megtisztításában.  Rendezi szervezetünk folyadékháztartását elsősorban a szennyeződések megtisztításával.
Csakrái: Szív, gyökér és napfonat.
Tigrisszem: A belső erő köve. A földön a hétköznapi élethelyzetekben előforduló helytállásunkat segíti. A kihívásokra való megfelelés és az összpontosítás a jin – jang energiák egyensúlyának belső mestere.
Csakrái: gyökér, és napfonat

Türkiz: Feltáró kristály.  Rezgéseivel a világos beszéd, a megértés az öntudatosság képességét vetíti belénk. Az igazi célok az élet feladat megtalálása felé vezet bennünket.
Csakrái: Torok





Csikung



Az egészség megőrzés a harcművészetek és „néha” ezoterika kapcsán gyakran botlunk egy titokzatos szóra ez a csikung. A szó kínai eredetű és igazából két kínai betű „jel” fonetikus össze olvasása.




   Csi

Kung
Életerőt, levegőt energiát jelent


Cselekvést, munkát tartós erőkifejtést, jelent



A Csí nehezen megfogalmazható nem megfogató és meghatározható csak érezhető. A kínaiak szerint a csi a világot betöltő mindenhol jelenlévő erő. Jellemző rá a kettősség a jin és jang ennek az erőnek az áramlása és egymáshoz való viszonya, mennyisége érezhető és tapasztalható a világon minden jelenség mögött.
Sokak szerint pedig ez nem más mint egyfajta isteni „jelenlét” ami nélkül semmi nem lehetséges hiszen csire tehát az életenergiára mindenkinek szüksége van, legyen az egysejtűektől kezdve egészen az emberig bármi.

A csíkunk gyakorlati lényegét lefordítva ránk emberekre nézve: nem más mint az életenergia „művelése,” gondozásának művészete az élet egyszerű de nagyszerű tudománya. A csikungot felfoghatjuk amolyan gyűjtő fogalomnak is mivel jelentése sok mindent foglal magába akár háttér tartalmával egy egész élet filozófiát is. Segítségével megtanulhatjuk az egészségünket megőrizni, karbantartani vagy helyre állítani ép úgy mint egy derűs, nyugodt életszemléletre találni: megérteni magunkat a világot Istent.

A csíkunk spirituális voltának tartalmát talán a buddhisták ismerték fel leg jelentőségteljesebben hiszen céljaik elérése és a megvilágosodás érdekében gyakran alkalmazták és lelki gyakorlataik szerves részét, képezte és képzi ma is.

A csíkunkban megkülönböztetünk kemény és lágy technikákat.







A keményet természetesen a harcművészetekben /pl: Bruce Lee / használják.






A lágyat pedig a megelőzésben és a gyógyításban.

A hagyományos csikungnak akár több ezer fajtája is létezhet és légzésgyakorlatokon, a meditáción, és speciális mozgássorok végzésén alapul melyek révén a szervezet egy erősebb fizikai állapotba, a lélek pedig más magasabb mentális fokozatba, rezgéstartományba békébe jut el. Ezt elérhető szinteket praktikusan gyakorlatok rendszerébe sorolták.

1 szint

Az ellazulás, a fizikai egészség szintje.

2. szint

A csend állapotának megtapasztalása, az érzelmi egyensúly létrehozásának, a boldogság megtapasztalásának, és az akaraterő növelésének szintje.

3. szint

A megpihenés állapotának megtapasztalása, a mentális egészség fejlesztésének, az egó megismerésének, az elme erejének növelésének a szintje.

4. szint

A lélek egészségének, és megismerésének, az egyetemességgel való kapcsolatnak, és a bölcsesség állapotának szintje.


E szerint tehát a csikung jótékony hatással van szervezetünkre és lelki állapotunkra, egyaránt. Hatásai:

- Stressz oldás, felszabadító, béke érzést ad,
- Megnöveli és fejleszti a belső erőt,
- Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat,
- Beindítja a szervezet salaktalanító funkcióját,
- Javítja a szervezet funkcióit és a szexuális erőt,


Ha mindez ennyire természetes, akkor mégis mi az oka, hogy ennyi a beteg vagy mentálisan megrokkant kiüresedett ember. Nézzünk körül „szűkebb” régiónkban. Az európai ember, hit és hagyomány rendszere vallási gyökerei miatt nehezen válik kézzel foghatóvá a csí. Az európaiak mozgás kultúrája, rohanó életvitele egyszerűen természeténél fogva gátolja a csí jelenlevősége érzésének megtapasztalását, ami ettől függetlenül természetesen minden élőben jelen van.

Általában kell ahhoz valami lelki emelkedettség meditatív állapot, hogy az európai ember a csi jelenlétét megtapasztalja. A nyugati világ rohan és halmozza az anyagi javakat, de saját magára még a napi 10-15 percet is sajnálja, mivel tévesen eltorzított értékrendjének alázatos szolgája és vakul hisz a pénz mindenhatóságában. Míg például az ázsiai emberek, kevés kivétellel szinte mindannyian napi rendszerességgel tudatosan időt szakítanak rá és kapcsolatba lépnek saját csi energiájukkal és gondozzák valamilyen formában növelik legalábbis karban tartják azt. Elég ha csak a Tai Chi-ra gondolunk, aminek gyakorlása mindennapi rutin Ázsiában.




Ne legyünk hát szűklátókörűség áldozatai és adjunk időt magunknak!


Összefoglalva tehát elmondható: A csíkunk növeli és optimalizálja életminőségünket javítja életkilátásainkat, és talán joggal elmondható hogy odaadó gyakorlása spirituális beavatást eredményez.

*

 Az álom



Kétségtelen az álom furcsa természete. Megszámlálhatatlanul sokan foglalkoztak azzal, hogy mi is valójában az álom. Az ember mindig rácsodálkozik és kíváncsian áll ez előtt az élmény előtt, amit saját álmai jelentenek. Az álmok nagy része feledésbe merül és felébredésünkkor a legtöbbször csak kis részére és arra is csak pontatlanul vagyunk képesek  emlékezni.

Mi is valójában az álom?
Milyen tényezők hatására jön létre?
Mi lehet az igazi szerepe?
Melyik dimenzióban vagyunk, mikor álmodunk?

Izgalmas kérdések, de ezekre a kérdésekre jelenleg senki se tudja a pontos választ, feltételezések, és különböző tudományos vagy áltudományos magyarázatok vannak.


A kutatásokból annyit biztosan tudunk, hogy az álmodás természetes folyamat, mely minden embernél alvás közben jön létre. Egy átlagos alvás 8 óra, ez alatt többször álmodik az ember úgynevezett Rem - fázisok alkalmával. Kísérletek bebizonyították, hogy az agy ilyenkor "alfa" hullámokat termel. Azt a személyt, akit ilyenkor álmodás közben, felébresztenek, az esetek többségében  jól emlékszik az álmára. Az álmok tartalmát sok tényező befolyásolhatja. Az álom függ egyrészt az adott környezettől, ahol éppen alszunk. Egyáltalán nem mindegy, hogy otthon a megszokott ágyunkban, biztonságban, nyugodtan alszunk vagy, valahol idegenben. Függhet más környezeti hatásoktól, a hangoktól, a fényektől amelyek alvás közben érnek minket, de attól is, hogy a következő nap milyen események várnak ránk. Ezen kívül még valószínűleg számtalan dolog befolyásolhatja, amelyekre nem is gondolunk.

Az álom természete
Az álmokról általában

Az álmokat nagyon nehéz hűen visszaadni, egyrészt képi anyaga, másrészt, szimbolikája, és illékony természete miatt. Az apró lényegtelen részletnek is fontos szerepe lehet, az álmok "megjelenése" bizonyosan függ az egyén vizuális és audiovizuális képességeitől. Van, aki színesben, van aki fekete - fehérben látja álmait és van aki "hall" is álmodás közben.
A pszichológia már régen foglalkozik az álom elemzésével, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. A megoldás az egyén életében van elrejtve, és annak minden kis mozzanatának lehet jelentősége. Azt kiválasztani, hogy melyik álomban, minek, mekkora és milyen jelentősége, van csak egyes esetekben lehet tudni.

 A pszichológusok  véleménye szerint álmaink gazdag lehetőséget nyújtanak arra, hogy a behatoljunk  saját lelkünk mélységeibe, és így ismerjük meg magunkat még alaposabban és ebben van jókora igazság. Az a személy, aki megtanul emlékezni az álmaira, sokkal jobban megismerheti önmagát. Ha életünkben jelen van egy nehézség egy probléma, és megoldása nagyon fontos számunkra, akkor hosszú ideig gondolkodunk rajta. Számtalan változatot végig elemzünk, gyötörjük magunkat vajon mi tévők legyünk?
Aztán egy átálmodott éjszaka után, amikor reggel felébredünk, csak a fejünkre csapunk ezt mondván: "Hogy ez eddig nem jutott eszembe!"
 Kutatások szerint az alvás idején az agy működése legalább annyira átrendeződik, mint a szervezet egésze. Az agy bizonyos részei intenzíven működnek, míg a test egyéb szervei aktív pihenésen esnek át. Logikusan következik, hogy agyunk azokat az információkat rendezgeti, dolgozza fel melyeket a nap folyamán szereztünk. Az a számtalan álomelemzés, melyet a kutatók végeztek, arra enged következtetni, hogy az a "látszólagos" zagyvaság, ami álmainkban szerepel, nem lehet más, csakis az információk rendezése, lelki folyamatok megnyilvánulása. Az álmok gyorsan válthatják egymást anélkül, hogy bármiféle összefüggés lenne köztük. A probléma abban áll, hogy az álom megfejtése, különös feladat. Ebben segítséget nyújthatnak különböző módszerek, álmoskönyvek, amelyek egy sablon mintájára próbálnánk minden álmot megfejteni.

Az érem másik oldala
Az álmaid megértése önmagad megismerése


Vannak bizonyos szimbólumok, amelyek általában minden embernek ugyanazt jelentik álmaiban. Ezeket mindenképp érdemes alaposan megismerni, hogy életünk értelmezése könnyebb legyen, hiszen így közelebb kerülhetünk valós  hétköznapi problémáink feltárásához. Azonban ez csak a jéghegy csúcsa.

Álmaink ugyanis a  sorskérdéseinkben személyre szabottan csak nekünk  érthető fontos üzeneteket hordozhatnak, bár képi világuk leginkább Aliz csodaországban való utazásához hasonlít legjobban. A spirituális világ leginkább képi analogikus megjelenítést használ ez egyben törvényeinek  legfőbb kifejezés módja is. E szimbólum rendszernek sajátossága a rejtjeles üzenetek küldése a tudatunk számára, amelynek képesnek kell  lennie ennek a kódrendszernek a feltörésére. Ez azonban nem megy máról –holnapra. Az álmainkban felmerülő képek már az ősi időkben szimbolikus értelmet nyertek. S hogy miért? Mert a tartalom, amit hordoznak a lélek legmélyebb legtisztább forrásából táplálkozik.  Az ezoterikus filozófiákban az álmok fontos jelentőséggel bírnak. Elfogadott az a nézet, hogy a lélek vagy spirituális mesterünk így üzen nekünk, sorskérdéseinkben segítséget nyújtva.

Most szeretnék valami nagyon fontosat megírni nektek kedves olvasóimnak. Bizonyára sokan voltak, (voltunk) már úgy álmukban, hogy repültek. ilyenkor úszunk, lebegünk a térben, de ha kedvünk tartja el is rugaszkodhatunk, és bármilyen magasra eljuthatunk. Felűről látjuk a dolgokat hihetetlen helyváltoztatásokra vagyunk képesek ennek a bizonyos úszómozgásnak a segítségével. (Ezt  az álmot, álomkutatók gyakran  tévesen a boldogság életünkben megjelenő tényével azonosítják) Ennek az álomnak, valójában, ha valaki  már megtapasztalta a megmondhatója, hogy van egy varázslatos utóélete. Ezt az álmot követő napokban  ugyanis az ember szinte sebezhetetlenek érzi magát, és sajátosan szemléli a világot magabiztos és derűs lesz. A legfurcsábbnak az tűnik, hogy erre az álomra ellentétben a többi álmommal, mindig emlékezni fogunk és nem felejtődik el. A nagy titok kulcsa ez, kevés kivétellel ezek az álmok egy spirituális lépcsőfokra való feljutást jelképeznek, amely már bekövetkezett, vagy a nagyon közeljövőben megvalósul. Bárki életében ilyen típusú álom megjelenik és átéli mindig élénken vissza tudja idézni, az álomban történteket és azt az érzést ami ezt kísérte.

*
Hol vagyunk álmunkban?

A fenti kérdés megválaszolása igencsak igénybe veszi fantáziánkat. Itt arról van szó, hogy bizonyos nézetek szerint az ember lelke az álomban, vagyis amit úgy élünk meg, mint álom, valójában, ha nem is minden alkalommal, de néha elhagyja a testet. Ilyenkor egy másik létsíkra távozik és ott tényleges történések alanyává válik. Az álomkutatók ezt egyszerűen képtelenségnek tartják, hiszen a testre rögzített elektródák pontosan detektálható agyi és egyéb szervi működéseket mérnek.

A kérdés már csak az, hogy valójában a lélek nélkül a test önmagában funkcionálhat e?
Vajon az ekkor hasonló állapot  mint a kóma?

Innentől kezdve aztán kérdések egész sora vetődhet fel. Kezdve attól, hogy  van e az embernek valójában lelke?
Én ezt a kérdést itt és most nyitva hagyom, csupán azért, hogy teret adjak e sorok olvasóinak a téma tovább gondolására…..
*

Természetesen vannak más szimbolikus jelentéssel bíró fontos gyakran előforduló képek álmainkban, íme, néhány:

Állatok

A saját tulajdonságainkat szimbolizálják. Ha álmunkban egy állatot látunk, az általában egy tulajdonságunkra utal, mintegy behelyettesítve minket.

Halál

Majdnem minden halállal, vagy temetéssel kapcsolatos álmunk valamilyen változásra utal, mégpedig általában jelentős és hirtelen változásra akár az életünkben, akár a hangulatunkban. Az ilyen típusú álmok jelenthetnek félelmet is bizonyos változásoktól, vagy a haláltól, hiszen a legkomolyabb változásnak természetesen a halált tekintik az emberek. Mivel a halál motívumának megjelenése az álmokban jelentős változásra utal, ezért nem érdemes figyelmen kívül hagyni. Előfordul olyan is, hogy ez a motívum valamilyen fenyegetést, vagy ténylegesen az elmúlást szimbolizálja. Azért a legtöbb esetben nem erről van szó, ezért ne essünk kétségbe, ha ilyet tapasztalunk, csak türelmesen gondoljuk végig és elemezzük a jelentését.

A víz

A víznek az álomban számtalan jelentést tulajdonítanak. Általános jelentése a lélek szempontjából pont annak tisztaságát jellemzi, az álomképben megjelenő víz állaga szerint. Piszkos víz például: tisztátalanságot, hamis szándékot, bajt jelöl.

Az óra

Általában figyelmeztetés az idővel való gazdálkodás, és események feltartozhatatlan mivoltára utal, de felszólíthat a pihenés fontosságára is.
Nem elhanyagolható az a tény sem hogy, tartja magát az a szemlélet nem alaptalanul, hogy mikor álmodunk lelkünk, külön válik testünktől. Visszatér természetes közegébe az

Tűz

A tűz, amikor hatalmas lángokkal, ragyogva lobog, nagy szenvedélyt és érzéki vágyat jelent. Valami új születését és ötleteinket megvalósulását jelentheti. Ha kialszik, ez azt jelképezi, hogy régóta tervezett dolgaink mégsem fognak sikerülni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése