2016. május 7., szombat

A romlás virágai, a jég , és mákvirág




A romlás virágai, a jég , és mákvirág


11 piaci zuhanás


A tőzsde egyelőre még nem zuhan, de a pénzpiacokon számos fontos terület és adat mutat aggasztó tendenciát. Ahogy 2008-ban láthattuk, a részvényeknek némi időre van szüksége, hogy utolérjék a gazdasági valóságot. Akárhová nézünk, a pénzügyi lavina jeleit láthatjuk és a jelenlegi árzuhanások, a Bitcoin kivételével, 2008-ban is megtörténtek. Nem az a kérdés, hogy lesz-e összeomlás, hanem az, hogy mikor.
A következő 11 területen láthatunk jelentős esést, esetenként zuhanást ebben a pillanatban:
1. Bitcoin
Bitcoin árfolyama két nap alatt 77 százalékot esett. Ezért nem ajánlom a Bitcoint senkinek. Az alternatív valuták jó elképzelések, de a Bitcoinnal több gond is van. Ki fektetne egy olyan valutába, ami két nap alatt ekkorát eshet? Miért fektetne bárki egy olyan valutába, aminek a kereskedését egyetlen ember saját belátása szerint felfüggesztheti?
Mike Adams nagyon jól összefoglalta, amit a Bitcoin-ról megtanultunk az elmúlt napokban:
1) A Bitcoin infrastruktúra nem képes kezelni a hirtelen, pánikszerű eladásokat. Amikor az eladási lavina már beindult nincs mód a kiszállásra. Csak azok tudnak kiszállni, akik az elején adták el befektetésüket.
2) A Bitcoin infrastruktúra egyetlen ember akaratától függ, aki az MTGox céget vezeti, így bármikor felfüggesztheti a kereskedést, amikor úgy érzi, hogy a piacnak egy kis „nyugalomra” van szüksége. Ez majdnem olyan, mint egy pénzügyi diktatúra, ahol egyetlen ember diktálja a feltételeket.
3) Az MTGox és társai minden rossz hírt „megmagyaráznak”, hogy lássuk, tulajdonképpen jó hírről van szó. Amikor a Bitcoin 60%-ot esett néhány óra leforgása alatt, az MTGox bejelentette, hogy „saját sikerének esett áldozatul”. Tehát miközben a Bitcoin tulajdonosok azt látták, hogy 1 milliárd dollár csakúgy semmivé válik, az MTGox sikerről beszélt.
2. Az arany
Az arany árfolyama 4 százalékot esett pénteken, így unciánkénti ára 2011 júliusa óta először esett 1500 dollár alá. Az év eleje óta az arany ára nagyjából 10 százalékot esett, a 2011. szeptemberi csúcshoz képest pedig 22 százalékkal áll alacsonyabban.
Az arany árát nagy valószínűséggel egyes bankárok próbálják lejjebb nyomni. Az arany minden bizonnyal egy csodálatos hosszú távú befektetés, de mindig lesznek alkalmak, mint ahogy azt 2008-ban is láthattuk, amikor az árfolyama drámai mértékben esik.
3. Az ezüst
Az ezüst ára szintén 5 százalékot esett pénteken. A további esést akár jó vételi lehetőségnek is tekinthetnénk.
Az aranyhoz hasonlóan az ezüst árában is tapasztalhatunk drámai ingadozásokat. Az ezüst valószínűleg az aranynál is jobb hosszú távú befektetés. (És eddig még nem volt rá példa, hogy az állam elkobozta volna a lakosságtól.)
4. Az olaj
Az olaj ára 3 százalékot esett pénteken. Sokan ezt pozitív dolognak tekintik (hiszen ki ne örülne annak, hogy kevesebb pénzt hagy a kutaknál), de ne feledkezzünk meg a 2008-as eseményekről. Az olaj ára szabadeséssel zuhant. A 80 dolláros hordónkénti árszint elérése egy összeomlás előjele is lehet.
5. Fogyasztói bizalom
A fogyasztói bizalom alakulása messze elmaradt a várakozásoktól. A Zerohedge a következőket írta pénteken:
Ha ez sem lövi rekord magasságokba a piacokat, semmi sem fogja: az UNich Fogyasztói Bizalomindex másodpercekkel ezelőtt 78,6-ról 72,3-ra zuhant, miközben a várakozások 78,6 ponton maradtak. Ez nemcsak kilenc havi negatív rekordot jelent, hanem a piaci történelem legnagyobb tévedése is az előrejelzések terén!
6. Nyugdíjalapok
Wells Fargo szerint az elmúlt évben 28 százalékkal emelkedett azon amerikaiak száma, akik nyugdíjszámlájukról (401(k)) vesznek fel kölcsönt:
A Wells Fargo által kezelt nyugdíjszámlák elemzéséből az derül ki, hogy 2012 negyedik negyedévében 28 százalékkal nőtt azon emberek száma, akik 401(k) számlájukról vettek fel kölcsönt. A felvett kölcsönök átlagértéke pedig 7%-kal emelkedett 2011 azonos időszakához képest. Az elemzést a bank által kezelt 1,9 millió számla adatai alapján végezték.
7. Kaszinók
A kaszinók bevételei csökkennek. Ez sok ember szerint, engem is beleértve, jó dolog, amiért mégis említésre kerül itt az az, hogy a kaszinók forgalma az egyik legpontosabb jelzés a gazdaság egészségét illetően. Ne felejtsük el, hogy az utolsó válság alkalmával igazi összeomlást könyvelhettek el bevételeikben és azóta sem láttunk ilyen alacsony forgalmat.
8. Munkanélküliség
A helyzet Európában is romlik. A legújabb adatok szerint a munkanélküliségi ráta 25,7-ről 27,2 százalékra emelkedett Görögországban az előző hónapban. Ez 1,5 százalékos emelkedés egyetlen hónap alatt. Ez már nem is zuhanás, hanem lavina.
A közép-európai uniós tagállamokban is növekszik, bár lassabban, a munkanélküliek száma. Az Eurostat adatai alapján 2012 utolsó negyedévét és az idei év első hónapját böngészve kiderül, hogy a régió uniós tagállamainak többségében, az eddig még válságállónak bizonyuló Lengyelországban és gazdasági éllovasnak számító Szlovákiában is növekedésnek indult a munkanélküliségi ráta. (forrás)
9. Pénzpiaci részvények Európában
A pénzpiaci részvényekre különösen rájár a rúd Európában. Ez jó okkal történik, hiszen a legtöbb európai bank fizetésképtelen. A pénzpiaci részvények árfolyamai hét havi mélypontra estek ezen a héten és ez valószínűleg még csak a kezdet.
10. Spanyol csődök
Reuters szerint az elmúlt évben 45 százalékkal emelkedett a csődbe jutott spanyol cégek száma:
Rekord számú spanyol vállalat ment csődbe 2013 első negyedévében, miközben a cégekre rendkívül intenzív nyomás nehezedik a szűkös hitellehetőségek és rendkívül alacsony kereslet miatt, áll egy hétfőn kiadott tanulmányban.
Az első negyedév során csődöt jelentett 2564 cég 10 százalékos emelkedést jelent az előző negyedévhez és 45 százalékos emelkedést 2012 azonos időszakához képest, az Axesor hitelminősítő felmérése alapján.
11. Energiafelhasználási igények
A 2008-as tapasztalatokhoz hasonlóan a teljes energiafelhasználási igények gyors ütemben esnek az Egyesült Államokban. A Zerohedge néhány megdöbbentő grafikont tett közzé ennek szemléltetésére.
A Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint benzinből 6 százalékkal fogyott kevesebb, míg a gázolaj kereslete 2,3 százalékkal esett vissza 2013 első három hónapjában. Tavaly éves viszonylatban 4,2 százalékkal csökkent az üzemanyag-eladás Magyarországon: 2012-ben 2 milliárd 725 millió litert értékesítettek. (forrás)
Azzal nincs baj, ha az emberek kevesebb energiát használnak, de itt megint csak egy fontos jelzést láthatunk, ami a válság felé mutat.
A fővonalas médiát hallva az ember azt gondolná, hogy ez a piaci lufi a végtelenségig eltarthat. Szerencsére azért van egy-két reális hang is odakint. Marc Faber például a következőket nyilatkozta a CNBC műsorában:
Az USA értéktőzsdéjén túl nagy a kereslet, ami felsrófolja az árakat és bajt hozhat a piacra, nyilatkozta Marc Faber hétfőn.
Ha a piac továbbra is felfelé tart, az összeomlás egyre biztosabbá válik,” jósolta Faber az interjúban, kijelentve, hogy valamikor a „második félévben tartja elképzelhetőnek.”
Minden lufi a kidurranás előtt a legnagyobb. Remélem, még van egy kis időnk addig, de azért ne nagyon számítsunk rá.
Az alapvető gazdasági tényezők azt mutatják, hogy a tőzsdének zuhannia, nem pedig emelkednie kellene. Egyelőre a piaci hangulat, nem pedig a valós számok határozzák meg az árfolyamokat. A Wall Street-i fiúk azonban előbb-utóbb venni fogják az adást és a piac felzárkózik a valósághoz. Mégpedig nagyon gyorsan.
Egyelőre azonban az emberek remekül érzik magukat. A CNN szerint az amerikaiak hat éve nem voltak ilyen optimisták:
Az értéktőzsde rekordmértékű emelkedésével az amerikaiak fele hat év óta először gondolja, hogy a dolgok jól mennek az országban, áll egy új országos felmérésben.
Vajon tényleg tovább nőhet a lufi vagy hamarosan kidurran?





10 bizonyíték, hogy egy hamis gazdaságban élünk



Forrás: Activist Post
I



Ideje belátni, hogy egy hamis gazdaságban élünk. A szemfényvesztés minden létező elemét bevetik, hogy elhitessék a világgal a gazdaság valódiságát, de ezek mind csupán jól kidolgozott illúziók.
A hatalom egyik oldalán izgatott kijelentéseket hallunk a fellendülés visszatérésének jeleként értelmezett „zöld hajtásokról”, a másikon pedig a fiskális szakadék veszélyeire hívják fel a figyelmet, javasolva, hogy korlát nélküli monetáris enyhítésekre van szükség.
Halljuk, ahogy az emberek munkáért könyörögnek és halljuk, ahogy a politikusok munkát ígérnek nekik, pedig egy politikus nem tud munkahelyeket létrehozni. Látjuk, hogy tömegek táboroznak a boltok előtt, hogy leértékelt vackokat vegyenek fekete pénteken, elhitetve egyesekkel, hogy a fogyasztói társadalom virágzik, a következő pillanatban viszont kiderül, hogy mindent hitelre vásároltak.
A főáramú média pedig mindent megtesz, hogy elvonja a figyelmünket mindenről, ami valós. A hírekből olyan emberekről hallunk, akik a hírnév által váltak gazdaggá, és/vagy a gazdagság által váltak híressé és a címlapokon értesülünk arról, ha egy ilyen híresség macskája megdöglik. De erről talán ennyi elég is.
Közben a pénzügyi média megpróbálja agyon bonyolítani és érthetetlenné tenni a gazdasági kérdéseket és kizár mindenkit, aki esetleg kimondaná az igazságot.
Nem csoda, ha az emberek dühösek és össze vannak zavarodva.
Talán az alábbi tíz gondolat segít némileg szétoszlatni a ködöt.
1. Hamis munkahelyek. Nem csupán arról van szó, hogy a hivatalos munkanélküliségiadatok hamisak, a munkahelyek sem valósak. Tedd fel magadnak a kérdést, hogy hány hivatásos munkavállaló termel értéket. A munkahelyek 80%-a úgy eltűnhetne holnap, hogy nem befolyásolná az alapvető emberi túlélést vagy boldogságot. Igen, tudjuk. A mai társadalomban pénzre van szükség a túléléshez és a munkahely pénzt jelent, de ebből nem következik egyértelműen, hogy minden munkahely a társdalom javát szolgálja.
2. Nem a megoldások, hanem a problémák teremtik a munkahelyeket. Nem hozhatjuk helyre az igazi problémákat, mert ezzel még több munkahelyet szüntetnénk meg. Nem vethetünk véget a háborúknak, mert akkor mit csinálna az a rengeteg katona munkahely nélkül. Nem vethetünk véget a kábítószer elleni harcnak, mert akkor mit csinálna az a rengeteg ügynök, börtönőr, bíró és többi alkalmazott helyette. Nem egyszerűsíthetjük az adózást, mert akkor mihez kezdenének a könyvelők, adótanácsadók és hasonló szakértők. Nem csökkenthetjük az állami és egészségügyi bürokráciát, mert mit csinálna akkor az a rengeteg aktatologató. Nem hagyhatunk fel a lakosság megfigyelésével, mert ma már ez az iparág több millió embernek ad munkát. Nem vethetünk véget a Wall Street-i kaszinónak, mert akkor talán mindenki munka nélkül maradna. Mi lenne az egyetemekkel, ha ez emberek rájönnének, hogy az általuk kínált termék fele annyit sem ér, sőt, ugyanezt a tudást szinte ingyen is megszerezhetik? Más szóval számos problémát hoztak létre, hogy hamis munkahelyeket teremtsenek.
3. A pénznek nincs értéke. A pénz mind között a legnagyobb illúzió. A pénzünket önkényesen meghatározott kamatra adott hitellel hozzák létre bizonyos magánmonopóliumok. A pénz nem egyéb, mint egy ígérvény. Azért van értéke, mert a törvény ezt mondja, az értékét pedig az határozza meg, hogy mennyi van belőle forgalomban, amit szintén egy haszonérdekelt monopólium határoz meg. A valós értéke tulajdonképpen nulla, mert nem egyéb, mint egy különleges tintával kiszínezett papírdarab. Az emberek számára csakis a készségek (munka), szerszámok és anyagok, az étel, a víz vagy az energia jelentenek értéket.
4. A Fed vásárolja fel az államadósság 90%-át. A Federal Reserve pénzt ad kölcsön az amerikai kormánynak, a kormány pedig kötvényeket bocsát ki a kiadások fedezetére. Ezeket a kötvényeket aukciókon értékesítik a piacon olyan befektetőknek, akik úgy gondolják, hogy az USA tartani fogja magát ígéretéhez a kötvények beváltását illetően. Most úgy tűnik, hogy az Egyesült Államoknak nincsenek már befektetői, mert az államkötvények 90%-át maga a Fed veszi meg. Ezt az adósság pénzzé alakításának, monetizálásának nevezetik, ebben az esetben viszont a pénzt alakítják pénzzé, tehát az egész nem egyéb, mint egy hatalmas piramisjáték. A lényeg, hogy a kamatokat mesterségesen alacsonyan tartsák, mert ahhoz, hogy külső „befektetőket” csábítsanak magukhoz, meg kellene emelni őket. Laikusok számára is érthető módon az a lényeg, hogy a monetáris rendszer olyan, mint egy hatalmas papírtigris vagy kártyavár, de kereshetnénk még vagy egy tucat hasonlatot a „hamis” szó leírására.
5. Mi a dolgok értéke? Az ármeghatározási mechanizmus olyan tekervényessé vált, hogy egy eszköz valós értékének meghatározása szinte lehetetlen. Az étel, üzemanyag, oktatás, lakás, biztosítás és egyebek állami támogatása, az adók, szabályok és törvények, a pénz értékének és a kamatoknak a manipulálása és a tőzsdei kaszinó mellett hogyan is határozhatnánk meg bárminek is a valós értékét? Például miért kerül egy uncia marihuána (egy bárhol megtermő gaz) 500 dollárba? Vajon az igazi érték a munkán és az anyagszükségleten, a kínálaton és keresleten múlik? Persze, hogy nem. A dolgok értékét leginkább a törvények és szabályok fújják fel.
6. A bukást jutalmazzák. Onnan tudjuk, hogy egy hamis gazdaságban élünk, hogy a bukást jutalmazzák, a sikert pedig büntetik. Mindenhol a világon azt mondják az embereknek, hogy szorosabbra kell húzniuk a nadrágszíjat és keményebben kell dolgozniuk, hogy kimenthessék az államot, a bankokat, a biztosítókat vagy akár az autógyártókat. Amikor pedig ezt megtesszük és keményebben dolgozunk a kevéske siker reményében, hihetetlen adókkal sújtanak, hogy vég nélkül finanszírozhassák ezeket a csaló intézményeket. Ugyanakkor a korlátlan pénznyomtatás és az egyre emelkedő adók fényévekre vannak a problémák gyökerének megoldásától. A helyzet az, hogy a bankok által kínált megoldások képezik a problémát, hiszen a befektetőosztályt gazdagítják a középosztály rovására. A globális bankárok az adófizetők és a jövő generációinak pénzével játszanak ebben a globális kaszinóban, amit eleve összeomlásra terveztek, hogy az összeomlás által elvehessék az emberek javait. Mindent feltettek a játszmára, de hamis pénzzel játszanak, a mi értékeink viszont, amiket kockáztatunk, valódiak.
7. Az üzleti társaságok ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint az emberek, de nem sújthatók ugyanolyan büntetéssel. Azzal, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság az emberekkel megegyező szólásszabadságot biztosított az üzleti társaságoknak, az utolsó szöget is beverte a köztársaság koporsójába. A pénz most már nyíltan finanszírozhatja a választásokat, és megvásárolhatja a büntetlen működéshez szükséges törvényeket. Lehet, hogy egy társaság is emberekből áll, de nem esnek az emberekkel megegyező elbírálás alá. A „Mi lenne ha a BP ember lenne?című cikk részletesen foglalkozott ezzel a kérdéssel. A feltevés szerint, az emberekhez hasonló elbírálás alapján a BP egy pszichopata gyilkos lenne. Ugyanez elmondható a legtöbb multi fenevadról, élén a hadiipari cégekkel. Ráadásul ma már ezek a cégek a kormánnyal is összefonódtak. Ez alapján miként definiálnánk magát a kormányt? Úgy gondolják, hogy a definíciók megváltoztatásával megváltoztathatják a valóságot, de ettől még nem válik igazsággá.
8. Az emberek olyan dolgokat vásárolnak, amikre nincs szükségük, olyan pénzből, ami nem az övék. A kormány adósságörvénye és őrült költekezése a fogyasztói szokásokban is tükröződik. Az infláció, az emelkedő munkanélküliség és az ingatlanpiac folyamatos zuhanása ellenére a hitelfelvétel nem állt meg. Az AP a következőket írta:
Az amerikaiak gyakrabban fizettek hitelkártyával és több hitelt vettek fel tanulmányaikra vagy autóvásárlásra október hónapban, mint korábban, aminek eredményeként a mindenkori legmagasabb szintre emelkedett a lakossági hitelállomány.
A Federal Reserve adatai szerint szeptemberről októberre a fogyasztói hitelek 14,2 milliárd dollárral emelkedtek, 2,75 ezermilliárd dollárra emelve a teljes lakossági hitelállományt.
A gépjárműveket és tanulói hiteleket is tartalmazó kategóriában a hitelek összege 10,8 milliárddal nőtt. A hitelkártyás vásárlások 3,4 milliárd dollárral nőttek.
A legaggasztóbb, hogy pont a negatív megtérülést jelentő hitelek, mint a diákhitel, az autóvásárlás és a hitelkártyás fizetés mértéke növekedett.
9. A vállalkozókat büntetik. Mára szinte lehetetlenné vált egyszerű megélhetéshez jutni önállóan. Az Egyesült Államok (és sok más ország, Magyarországot is ide sorolva) a bürokrácia országa lett, ahol a kisvállalkozások létrehozását megnehezítik és büntetik a függetlenséget. Az Egyesült Államokban az igazi önellátás és a legfontosabb vállalkozásforma elleni állami támadásokat leginkább a családi gazdaságok ellen folytatott harc szemlélteti. Az Agenda 21-hez hasonló kollektivista modelleknek köszönhetően egyre több ilyen gazdaságot számolnak fel, úgynevezett „védett zónákká” nyilvánítva a lefoglalt földeket. Az egyik legújabb ilyen esetben egy családi osztriga farmot zárattak be, arra hivatkozva a farm káros hatással van a környezetre. A hamis állítások alapján véghezvitt hadjárat egy 80 éve működő helyi vállalkozást tett tönkre, ami 50.000 turistát vonzott évente és 30 helyi lakosnak adott munkát. Sok ilyen esetben az elkobzott területek fejlesztők kezében landolnak, akiket egy cseppet sem érdekel a helyi gazdaság. A hamis gazdaság egyik elengedhetetlen része, hogy olyan területeken hoz létre függőséget, ahol erre nem lenne szükség. (Rövidfilm angol nyelven a gazdasági illúzióról és az értelmetlen törvényekről: link)
10. Irányított rabszolgaság. Szóval úgy gondolod, hogy a rabszolgaság intézményét az 1800-as években felszámolták? Nem egészen. A gazdasági behajtók (hitelezők) a hitelek segítségével rabszolgasorba döntötték a világot, a nemzetektől, az iparon keresztül, a helyi önkormányzatokig és a föld szinte minden állampolgáráig. Ráadásul ezt a szolgaságot olyan pénzen vásárolták meg, ami nem is az övék, csak úgy a semmiből nyomtatták. Akinek nincs hitele vagy hitelkártyája az is fizet a Fednek az infláción és a jövedelemadón keresztül. Ahogy John Perkins, az „Egy gazdasági bérgyilkos vallomásaiszerzője mondaná: itt az idő, hogy behajtsák a nekik járó „egy fontnyi húst” az állampolgároktól, a magasabb adók, alacsonyabb mértékű szociális juttatások és a nyugdíjak lefoglalása, más szóval a „megszorítások” által. (2 perces rövidfilm az “Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai” alapján)
George Carlin azt mondta, hogy „azért hívják ezt Amerikai Álomnak, mert csak az hiszi el, aki alszik.” Már egyetlen ország megfertőzése is elég rossz lenne, pedig ma már az egész világ kollektív álomba merült és álmában a kormány az utolsó pillanatban szépen megold mindent. Az igazi világban azonban az összeomlás elkezdődött. Amíg nem a fenti 10 tényezőn próbálunk változtatni, a hallucináció fogságában maradunk. Az egyre több helyen induló tüntetések és helyi alternatív valutakezdeményezések és egyéb kreatív megoldások némi reményt adnak, hogy az emberek kezdenek ráébredni, hogy eddig aludtak. Mélyen a tükörbe nézve rájönnek, hogy a szemük elé vetített álomszerű gazdaság egyik célja, hogy a rossz irányba küldje az embereket a megoldásokat keresve.
Van jövő és van megoldás!









India válasza az arany kiárusításra: vásárlási láz



Forrás: zerohedge.com
Pánik, depresszió, düh és öngyilkos gondolatok: az amerikai fővonalas média tudósításait nézve az ember azt gondolná, hogy ilyen és ehhez hasonló érzelmek söpörnek végig azok agyán, akik a „fejlett világ” spekuláló osztályával ellentétben, jelentős aranybefektetésekkel rendelkeznek. Az indiaiakra gondolunk, akik az aranytermékek legnagyobb fogyasztóinak számítanak a világon. A feltételezés pedig téves lenne, mert bár az amerikai pénzügyi szakértők számára elképzelhetetlen, hogy valaki meggyőződéssel higgyen valamiben és nem csupán egyik szélsőségtől a másik felé sodródjon a befektetések terén, az indiaiak pontosan azt teszik, amit egy vásárlónak tennie kell, amikor a keresett termék ára esik: duplázzák a tétet és befektetnek.
Bloomberg jelenti, hogy az elmúlt napok arany árzuhanását követően „az indiai vásárlók megszállták az ékszer és érmeboltokat, arra számítva, hogy az elmúlt napok őrült aranyeladása eltúlzott tendencia.”
Álljunk meg egy percre! Tehát ahelyett, hogy magas épületek tetejéről vetnék alá magukat, az indiaiak teljesen nyugodtak maradtak és ráadásul még több aranyat vásárolnak? Ezek nem néznek CNBC-t Mumbaiban?
Úgy tűnik, nem.
A lányom még csak hat hónapos, de azt hiszem sohase túl korai aranyat vásárolni,” mondja a 28 éves Sharmila Shirodkar, miközben az újonnan vásárolt arany fülbevalókat mutatja. „Minden nap kérdezgettem a férjem, hogy lejjebb mennek-e az árak, de már nem tudtam tovább várni.”
Indiában igazi aranyláz tört ki:
A 12 éves folyamatos emelkedés után az árfolyamesés igazi lehetőséget jelent az indiaiak számára, hogy vásároljanak, mondja Mehul Choksi, a Gitanjali Gems, India legnagyobb ékszer kiskereskedelmi cégének igazgatója.
Ez tökéletes alkalom a vásárlásra,” mondja a 33 éves Vishal Mehta. „Én általában minden hónapban vásárolok egy érmét, de most kettőt veszek.”
A lényeg: amint a korrekció lezajlott és az árak ismét hajthatatlan emelkedésnek indulnak, a megduplázott befektetések vásárlási lázba mennek át, miután lassan mindenki rájön, hogy a szakértők kijelentései, miszerint nincs infláció, csupán annyit jelentenek, hogy a központi bankoknak, amelyek úgy 40-50 ezermilliárd dollárnyi extra adósság terhe alatt tevékenykednek, nem lesz más választása, mint duplázni a tétet. Hamarosan pedig a hatóság minden törekvése sem lesz képes elfedni a valóságot.






Celente – Arany, dollár és a várható trendek


Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítója, Eric Kingnek nyilatkozott az aranyról, a dollárról és a cseppet sem derűs kilátásokról.
Celente: Nyilvánosságra hozták a legfrissebb adatokat Európában és az olasz, de az egész eurózóna munkanélküliségi adatai is rekord magasságban járnak, Európa többi része pedig szorosan a nyomukban. Az Egyesült Államokban az egyéni jövedelmek zuhannak.
Egyetlen dolog tartja működésben a rendszert, ez pedig a japán, kínai, európai és amerikai központi bankok által előállított digitális pénz, amivel az értéktelen papírokat felvásárolják. Szép kis piramisjáték!
Eric King: Ahogy haladunk előre, véleményed szerint mi lesz a „következő nagy trend”?
Celente: Mindenhol a társadalmak széthullását láthatjuk. Nézzük Görögországot. Arról lehet olvasni, hogy egyre több zsoldos érkezik az országba, mert a görög katonaság nem akar harcolni a saját népével.
Az emberek az utcán alszanak. Mindenüket elvesztették. Az öngyilkosságok száma mindenkori rekordokat döntött. Látjuk, hogy milyen kétségbeesettek és elveszettek az emberek. Ezrével mennek az utcára, például Portugáliában és ezek spontán megmozdulások. Olaszországban, Beppe Grillo esetében is népi mozgalomról van szó. A (központi tervezők) pedig felkészülnek a további zavargásokra. Nemcsak Európában, hanem az Egyesült Államokban is.
Látjuk, hogy miként változtatnak a törvényeken, mint például a Posse Comitatus törvény (ami megtiltja a kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) hatályon kívül helyezése esetében. A katonaság most már átveheti a rendőrség szerepét. A polgárháború utáni, 1878-as Posse Comitatus törvényről beszélünk, amikor mindenhol katonák voltak.
Tehát a katonaság visszatérhet Amerika utcáira. Mindenhol forrong a hangulat. Az emberek elszegényednek vagy mindent elveszítenek, és még egyszer mondom, az egyetlen dolog, ami összetartja a díszletet, az az olcsó pénz.
Miért nem emelkedik az arany és az ezüst árfolyama? Mert, hogy ennek kellene történnie. Mindenki tudja, hogy a játék meg van bundázva. Szerintem a Federal Reserve és a többi központi bank manipulálja az árakat, hogy mesterségesen alacsonyan tartsák a kamatokat.
Az alacsony kamatok elvileg aláásnák a dollár és más valuták értékét. Nézzük meg milyen gyenge az arany kereskedés a piacokon és milyen könnyű manipulálni az árfolyamokat! Szerintem fontos számukra, hogy alacsonytan tartsák ezeket az árfolyamokat. Ezt leginkább Európa és az Egyesült Államok teszi. Talán az emberek előbb utóbb rájönnek, hogy a gazdaság csak azért döcög még úgy ahogy, mert a rendszert pénzzel elárasztva lerontották a valutáikat.
A kínaiak is tisztában vannak vele, hogy a tulajdonukban lévő amerikai eszközök értéktelenek és valamit tenniük kell. Azzal, hogy egyre több fizikai aranyat vásárolnak, megerősítik saját valutájukat. A jüant egyre gyakrabban fogják használni a pénzvilágban. Kína alaposan benne van a játékban és minden erejükkel azon vannak, hogy a dollár elveszítse tartalékvaluta státuszát.
1971-ben, amikor Nixon megszüntette a dollár aranyfedezetét, azt mondta, John Connally akkori pénzügyminiszterrel együtt, hogy a dollár, mint tartalékvaluta értékét az amerikai gazdaság ereje biztosítja. Csakhogy 1971 nagyon más volt, mint 2013. Az az erő már nincs meg. Erő helyett van viszont 16.500 milliárd dollár deficit és további sok ezermilliárd dollár fedezet nélküli kötelezettség.
Az Egyesült Államok gazdasága elveszítette erejét és esély sincs az adósság visszafizetésére.
A teljes interjú itt meghallgatható (angol nyelven): LINK






Központi banki aranyroham?:






Charles Goyette a következőket írta az aranyról:
Miután megtudta, hogy Franciaország aranyát az amerikai Fed tárolja, Charles de Gaulle, francia elnök a korabeli híradások szerint a következőket mondta: „Alig tudtam aludni egy ilyen felállás mellett.” Ezért 1965-ben parancsot adott a francia tengerészetnek, hogy hajóik az Atlanti óceánt átszelve vegyék fel és szállítsák haza, a Banque de France párizsi fiókjába, az ország 150 millió dollár értékű, a Fed New Yorki páncéltermében tárolt aranykészletét.
Ez bölcs lépés volt de Gaulle részéről és összhangban van a sokak által osztott jó tanáccsal: Ne bízd az aranyad másra. Fizikailag is legyen tulajdonodban.
De Gaulle rájött az Egyesült Államok által folytatott nemzetközi szélhámosságra. Az USA azt ígérte, hogy bárki visszakaphatja a nála tartott aranyát unciánként 35 dollárért. Azonban a csekkhamisítókhoz hasonlóan, az USA esetében is egyértelmű volt, hogy több dollárt nyomtattak, mint amennyit visszaválthattak az általuk diktált ütemben.
De Gaulle megelőzte a falkát. Idővel a többi nemzet is rájött, hogy valami nem stimmel és elkezdték visszakövetelni aranyukat a tulajdonukban lévő dollárért cserébe. Washingtonból elkezdett kiáramolni az arany és helyette sok milliárd papírdollár érkezett.
Igazi roham volt az Amerikában tartott arany ellen.
Egyetlen márciusi napon, 1971-ben, 400 tonna aranyat vettek ki a London Gold Pool-ból, ami az árfolyam mechanizmus végleges bezárását eredményezte. Augusztusra Nixon elnök be is zárta az aranyablakot, ami tulajdonképpen azt jelentette, hogy az USA nem volt képes betartani a dollár konvertibilitására adott ígéretét.
Németország felelősségre vonhatóságot akar
Franciaországhoz hasonlóan, Németország is személyesen ismeri a fiat valutákkal járó hiperinfláció keserű tanulságait. Nem meglepő, ha a két ország elsőként kongatja meg a vészharangot, amikor szélhámosságot szimatol. Mostanra valószínűleg mindenki hallott az idevágó német intézkedésekről, amelyek szoros összefüggésben vannak a világ központi bankjaival és a rájuk bízott arannyal kapcsolatos aggodalmakkal.
Ambrose Evans-Pritchard, a Telegraph cikkében Németország Londonban, Párizsban és New Yorkban őrzött aranyának vizsgálatáról ír:
A német számvevőszék jelentésében közölte a törvényhozókkal, hogy az aranyat „soha nem ellenőrizték fizikailag” és utasította a Bundesbankot, hogy intézkedjen az arany tárolására szolgáló helyszínekre történő bejutást illetően.
Kérte ugyanakkor 150 tonna arany három éven belüli hazaszállítását, hogy ellenőrizhessék az arany minőségét és a rudak súlyát. A jelentés leírja, hogy Frankfurt nem rendelkezik számozott aranyrúd jegyzékkel.
Kitért arra is, hogy a Bundesbank még 2000-ben és 2001-ben 1440 tonnáról 500 tonnára csökkentette Londonban tartott aranykészletét, a drága tárolási költségekre hivatkozva. A nemesfém szállítmányt légi úton szállították Frankfurtba.
Az ellenőrzés eredményeként az is kiderülhet, hogy a különböző központi bankokban tárolt német arany hiánytalanul megvan. Az is elképzelhető, hogy Franciaország aranykészlete még évtizedekig biztonságban lett volna a Federal Reserve páncéltermeiben, de a jelen idők monetáris kockázatokkal terhes környezetében fontos a körültekintő magatartás.
Mit tettek a központi bankok az emberek aranyával?
Egy viszonylag friss cikkben foglalkoztunk már a kérdéssel, hogy vajon a központi bankok tényleg rendelkeznek-e az arannyal, ami állításuk szerint birtokukban van. Amit nem mindenki ért, hogy még ha az arany valóban ott is van fizikailag a mondott helyen, vitatható, hogy ki az arany igazi tulajdonosa, illetve, hogy kinek adták azt kölcsön, ígérték oda fedezetként, használták swapokra vagy adták el.
A fent idézett Telegraph cikk is utal a jogcím kérdésére, leírva, hogy „a német számvevőszék azután hozta intézkedését, hogy a „Hozzák vissza az aranyunkat” elnevezésű német civil kampányszervezet és amerikai szövetségese, a Trösztellenes Arany Bizottság azt állítják, hogy a hivatalos adatoknak nem lehet hinni.” Szerintük a központi bankok aranykészleteik jelentős részét régen kiadták hitelre vagy shortolták.
Hogy az aranyrudak valóban ott vannak-e ahol lenniük kéne, leltár kérdése. A jogcím kérdését egy alapos felülvizsgálat lenne képes megválaszolni, azonban még akkor is megmarad a központi bankok és egyéb lerakatok birtokában lévő arany hitelességének kétsége.
A másik aggasztó tényező a hamis aranyrudak létezése. Nem elhanyagolható kérdés, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy most első alkalommal ellenőrizték a New Yorki Fed birtokában lévő arany egy részének tisztaságát. Az eredményeket nem hozták nyilvánosságra.
Záró gondolatok
Akik 1971. augusztus 15 után jelentkeztek aranyukért elkéstek. De Gaulle már az előtt tudta, hogy valami nincs rendben az USA monetáris politikájával és gyakorlatával, hogy Nixon bejelentette volna, országa nem tudja betartani az arany visszaszolgáltatására tett ígéretét. A mai nehéz gazdasági környezetben Németország monetáris ösztöneire hallgat.
Számos figyelmeztető jel mutatja, hogy a monetáris körülmények egyre sérülékenyebbek és a fiat dollár napjai meg vannak számlálva. Jó lenne tudni, hogy legalább a nép aranya megvan-e.
Mindettől függetlenül emlékezzünk: Ne bízd az aranyad másra.



Rendszerváltás helyett parlamenti 

szalonpolitizálás 

2013. február 07. - 16:35 
Jövőnk.info (részlet)
Valódi rendszerváltást ígért a Jobbik, de sajnos megszelídülve és domesztikálódva a parlamenti szerepbe csak egy lett a többi párt közül. Nyilván ezt még két és fél év alatt sem látja át mindenki, sokan makacsul igazolva akarják látni magukat és választásukat, és sokakat tévedésbe ejt a verbális radikalizmus, ami helyenként még megmaradt. De a valóban radikális és gondolkozni, kritizálni is hajlandó réteg már átlát a frázisokon, látja hogy tettek helyett maradnak a sajtótájékoztatók, a parlamenti felszólalások, egy-egy tüntetés a korábbiakhoz képest csekély részvétellel. És nem hibáztathatóak az emberek sem, hogy több év után már nem akarnak újra kimenni olyan eseményekre, ahol jól lehet előre tudni, hogy nem történik semmi. Cselekvés helyett szájkarate. Tehetséges szónokokban nincs még végzetes hiány a pártban, de valódi tettek nélkül a jó gondolatok sem mozdítják előre a haza sorsát. Úgy kellett volna betörni a parlamentbe, mint az éhes farkasok, felrúgva az elmúlt két évtized elvtelen kompromisszumait, és úgy csapni az asztalra minden nap, hogy azt a falakon kívül is meghallják. Ehelyett jött az öltönyös "szakpolitizálás", a törvényjavaslatok és módosítók üzemszerű és abszolút felesleges gyártása, hiszen a kétharmad kényelmesen söpri le még a napirendre vételüket is. Félreértés ne essék, nem vonom kétségbe a szakpolitika jelentőségét szakmai kérdésekben, sőt fontosnak tartom az objektív megközelítést, de azt be kellene látni, hogy az ország jelenlegi állapotában nem finomhangolásra, hanem olyan gyökeres változásokra van szükség, ami az egész "demokratikus" rendszer teljes átalakítását, újjáírását jelenti. A nemzeti célok megvalósításához nem elég, ha egyes törvényeket akarunk módosítani, amiket persze soha nem fogadnak el a kormányon lévők, hanem képletesen szólva fel kell rúgni az asztalt. Erre pedig nem alkalmasak az öltönyös, nyakkendős szakemberek, akármilyen okosakat is mondanak, hanem olyanokra van szükség, akik harcolni tudnak és akarnak! Harcosokra pedig nincs szükség, jelentette ki többször, több fórum előtt Vona és Szabó Gábor. Aki pedig harcolni szeretett volna, az is hamar be kellett lássa, hogy a jelenlegi Jobbik nem ezen az úton kíván járni, és reménykedve a jövőbeli változásokban vagy elfogadva a személyes és egzisztenciális kiszolgáltatottságot, állt be a sorba, vagy találta magát körön kívül. És ami igazán pusztító hatású, hogy az utca embere felismeri ezt, amikor azt kérdezi, mi lett a Jobbikkal, hová tűnt, miért simult be a többi párt közé, hol a radikalizmus?! A rutinos cinikusok csak bólogatnak, tudták ők előre, mindenki csak addig hangos és harcias, amíg nem kerül a pénz közelébe, ott gyorsan betömik a száját. És erről sajnos abszolút a jelenlegi konformista vezetés tehet. Megvolt az esély, hogy bebizonyítsuk, valóban lehet másmilyen a politika, mint az elmúlt évtizedekben, de Vonáék a könnyebb és kényelmesebb utat választották.

Bogár László jogosan fogalmazta meg 2010 tavaszán, hogy az előttünk álló négy év legnagyobb kérdése, hogy a második Orbán kormány az új rendszer első kormánya lesz, vagy a régi rendszer utolsó kormánya. Mert a változás, mint az elején említettem elkerülhetetlen, és könnyen előfordulhat, hogy elsöprő erejű lesz: polgárháborús állapotokkal, éhezéssel, az állami funkciók teljes leépülésével, a nemzetközi kereskedelem megszűnésével, a pénzrendszer átmeneti felszámolása mellett. Az utóbbi időben maga Orbán is többször meglepő nyíltsággal beszélt egy olyan változásról, amely megrostálja az országokat, és csak a jól felkészültek fogják átvészelni. Ennek ellenére a kormányzó párt elsősorban a saját hatalmának bebetonozásán ügyködik, ezért volt kénytelen Bogár már 2011 második felében levonni a szomorú konzekvenciát: ez bizony még a régi rendszer terméke, és annak szabályai szerint és keretei között működik. És legalább ilyen csalódottsággal kell megállapítanunk, hogy a Jobbik is a régi rendszer utolsó ellenzéke, amely képtelen átlépni azokat a kereteket, amelyben létrejött, alkalmatlan egy új korszak elindítására. Ez pedig középtávon elkerülhetetlenül a bukását, sőt a megsemmisülését fogja okozni. Annál is inkább, mert sokszor látszólag tudatosan saját magát számolja fel: a minden nemzetben gondolkodó magyar ember integrálásának esszenciális kényszere helyett folyamatosan távolítják el azokat, akiknek álláspontja bármiben eltér a pártvezetéstől, vagy egyáltalán önálló véleménye van, amit el kíván mondani. Nem fogom felsorolni hány alapszervezetet számoltak fel a központból és hány elkötelezett radikálist űztek illegalitásba, mert jócskán túlfeszítené egy ilyen írás kereteit, de több száz emberről van szó. Akikkel aztán mások is vették a kalapjukat, tovább gyengítve a pártot. És ezen felül történik még a korábban részletezett lemorzsolódás, amit a párt vezetése természetes tendenciának tekint.

Ráadásul az eltávolítottak szinte kivétel nélkül a radikális irányvonal hívei közé tartoznak, akik számon merték kérni, hogy mi van az eredeti szellemiséggel és irányvonallal! A törtetők, haszonlesők, karrieristák, szerencselovagok, volt MSZMP-sek, SZDSZ-esek, kicsiny tudásukkal házaló "szakértők" hada pedig nyugodtan tülekedik a húsosfazék körül, ők teljesen lojálisak a fennálló vezetéshez, ezért nincs is velük probléma. Ha a párt irányvonala nem lenne homályos és egyenesen abba az irányba tartana, amerre a mozgalmi korban volt kitűzve, akkor jóval kevesebb járulékos veszteséggel kellene számolni. Sajnos az önérdek sokszor írta felül a közösség elsőbbségének érvényesülését, amit a párt belső mechanizmusát megismerők pontosan látnak, akkor is, ha kifelé kedvezőbbnek tűnik a helyzet.
dr. Lenhardt Balázs
nemzeti radikális országgyűlési képviselő 


Kapcsolódó:
   
Magyarország nem tervgazdaság, nem piacgazdaság, hanem gyarmat!
   
Más nemzeteket féltő álmagyarok 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Versvallomások vakoló vitézekről és 

héber 

honfoglalókról 

2010. július 27. 19:23 Ifj. Tompó László - 
HunHír.info

Megállt az óra. Ez Tormay Cécile 1923-ban megjelent elbeszéléskötetének címe, és nem véletlenül idézem, ugyanis amit nemzeti gondolkodóink valaha papírra vetettek róluk, olyanok, mintha ma írták volna őket. Munkámat ez megkönnyíti, mert van hova nyúlnom, ugyanis túlzás nélkül állíthatom, hogy náluk hitelesebben ma sem írhatna senki, ugyanakkor viszont meg is nehezíti, mert örülnék, ha soraik csupán a régmúlt tükörfoszlányai lennének.

Itt van mindjárt a nálunk 1920-ban betiltott, mégis, földalatti mozgalomként továbbélt, 1948-ban ismét feloszlatott, ámde titokban egérutakat talált, 1989-ben szabad mozgásteret kapott szabadkőművesség, amelyről sokan még ma is csak annyit tudnak, mint amennyit Grósz Károly tudott, aki 1988-ban USA-útján találkozott vakoló vitézekkel, akik megkérdezték tőle, nem tömörülhetnének-e Magyarországon is páholyokba a drága testvérek, mire megnyugtatta őket: miért ne, hiszen mi, szocialisták szeretjük a jó kőműves mestereket és a belőlük álló szakszervezetet! Mások listákat terjesztenek arról, kik szabadkőművesek a közéletben, melyikük jár a Pallas Páholyba és melyikük a Kossuthba, anélkül azonban, hogy csak megközelítőleg ismernék céljaikat és eszközeiket.

Nálunk 1920-as betiltásuk előtt mindenesetre akadtak nem is kevesen, akik pontosan ismerték őket, mint Kolmár József katolikus tanár, akinek verse (Világnézlet szatirák- és epigrammákban. Bp. 1895. "Hunyadi Mátyás" Intézet, 152. old.) ma is útmutató (A szabadkőmívesek):

A szabadkőmives-czéhben nincsen titok:
Ők maguk ezt mondják, de én mást állitok,
És amit állitok, meg is magyarázom:
Hogy titkosb társaság nincsen e világon.
Igaz, hogy zászlaján nyitott firmát látok:
"Humanitász" szóval bolondit világot.
Jézus hozta e szép emberségi törvényt,
Nyiltan járt a nép közt és törölte könnyét.
Ki a népre tekint s csupán a közjóra,
Nem szorul lepelre, éji takaróra.
A rossz "lebujnak' is nyiltan lóg czégére,
De sötét éj borul titkos fertelmére.
Az "inasok", igaz, hogy csak annyit tudnak,
Mennyit bevallanak bármely "profán" urnak:
A végczélt, amitől borzadna a világ,
Csak a harminczfokos nagymesterek tudják:
Igy hát a titokra csak kevesen jutnak,
Százból kilenczvenen előbb sirba buknak.
Az "inasok" csupán ennyiben mondhatják,
Hogy vakoló-czéhük nem titkos társaság.

Egyik epigrammája (Szemita-korszak, 130. old.) szintén önmagáért beszél:

Mért szeret úgy ma zsidót a világ? Mert istene a pénz,
S pénzzel az elv, becsület mind a zsidó zsebiben.

Noha 1867 után klasszikus költőinktől alig született őket leleplező vers (kivéve Arany Jánosé "A poloská"-ról, és Adyé, a "Margita élni akar"), akiktől viszont igen, még ha nem is voltak Arany Jánosok, fején találták mindig a szöget, mint a már idézett Kolmár Józsefen kívül egy álneves verses röpirat (Karakán Pista: Új Jeruzsálem és népe, vagy az emanczipáczió után. Pest, 1896. Bucsánszky Alajos kiadása), Markos Gyula (saját lapjában, a "Herkó Páter"-ben), Sugár Béla (Gyászmagyarok könnye, vére. Bp. 1914.), Liszt Nándor (Zokon ne essék. Lisztiusz krokik. Miskolc, 1928. Magyar Jövő Rt., Fele se tréfa. Debrecen, 1933. Magyar Nemzeti Könyv- és Lapkiadó Rt.), illetve Máthé Miklós, aki "Északi fény" címmel orosz költők verseiből készített gyűjteményének "Kazár lant" című függelékében (Bp. 1900. "Hunyadi Mátyás" Intézet) mintha mai állapotainkat foglalta volna versbe (Új honfoglalók, 166-167. old.):

Drumont Ede azt írta Páris városából,
Hogy zsidóhon lett immár szép Magyarországból.
Munkács felől jöttek be őseink e honba,
Munkács felől sarjad szét a zsidó, mint gomba.

Honfoglaló Árpádunk hazát vérrel szerzett,
De csalással foglal hont most a kazár szerzet.
S bár a honért eleink vért s éltet áldoztak,
Föld nélkül kell élniök itt a magyaroknak.

Nyolcszázezer kazár él szerte e hazában,
A tizenhét millió keresztény honában
S harmadrészben e haza a zsidók sajátja -
Vész a magyar, egyre vész... csak a vak nem látja.

A nemesek, kik a hont fenntarták a vészben,
Adósságban, föld nélkül elpusztultak részben:
Grófok, bárók földjein héberek tanyáznak -
Vérrel szerzett földjein a magyar hazának!

Hát a szegény földmíves? Csak az Isten látja!
Nincs is neki kívüle igazabb barátja -
Keserű az élete, fáradt, küzd a létben,
De munkája gyümölcsét más szedi el szépen.

Nem bántom a zsidókat, akik itt születtek,
Kik már élő tagjai a magyar nemzetnek.
Hisz ezek már jóllaktak, ezekkel megférünk
De akik most törnek be, ezekből nem kérünk!

Most már minden vállalat kazárok kezében,
Szegény ember pénz nélkül küzd kemény szükségben.
Kereskedés, nagyipar, korcsma, sajtó ... minden
A zsidókat uralja dicső téreinken.

Én Uram, én Istenem és te Boldogasszony!
Zászlód alatt küzdöttünk annyi szörnyű harcon...
Titeket kér a magyar sírva, keseregve,
Hogy a zsidó betörés szűnjék meg egyszerre:
A magyar faj legnagyobb átka, veszedelme!

1920 után már nem hallgattak róluk annyira a múzsák, mint előtte, mégis, számosan továbbra is csak álnéven, vagy, mint az alábbi, eleinte Debrecenben, majd országszerte röpiratként terjesztett vers (Zsidóvilág Magyarországon) írója, névtelenül merték húrjaikat megszólaltatni.

Zsidó újság, zsidó boltos,
zsidó ügyvéd, zsidó orvos,
zsidó kocsma, zsidó vagyon...
Ne csodáld ezt jó magyarom -,
hordjad csak a pénzt hozzájuk,
talán lehetsz még szolgájuk.

Zsidó rüfke, zsidó bankár
bujálkodni autóján jár!
Még nagyapjuk rongyot rázott,
az apjuk meg furulyázott -,
most már övék kincs és vagyon -,
te csak bámuld jó magyarom!

Papírbakancs, romlott kelme,
(gazságukból névsor telne)
liszt, panama, árucsalás -
egyik nap ez, másik nap más!
Uzsora és egyéb vétek,
mik mindennap megtörténtek.

Jogrendért üvölt a ghettó,
magyar jogrend neki nem jó!
Szovjetéknél szebb az élet:
muzsik pusztul, zsidó éled...
Szovjetzsidók kormányzása
földi paradicsom mása!

Akármit is tesznek-vesznek,
a reklámért majd megvesznek,
jótettüknek gyakorlása
az, hogy egész világ lássa:
ez a zsidó milyen nemes,
milyen derék, becsületes!

Minden zsidó prima zseni,
zsidó lapjuk így hirdeti.
Költő, zenész, festő, szobrász
mind az egekig kaparász!
Színművész és újságíró -
nem is számít, ha - nem zsidó!

Nyíltan a nép jóbarátja,
ennek búja, baja bántja -,
ámde titkon másként érez,
alattomban kutat mérgez,
munkást lázít gazda ellen,
ez a régi zsidó jellem...

Demokrata munkásvezért
jól fizet a munkás ezért.
Nép fillérjét bezsebelik,
nyaralásra ebből telik.
Munka nélkül dúsan élnek,
de herékről ők beszélnek...

De ha baj van, ki a merész,
aki rögtön alkudni kész?
Kampós orra, kónya füle
elárulja, hogy ő Smüle.
Fecseg, locsog hetet-havat,
míg a haszon övé marad.

Ha a zsidó bajba kerül,
rögtön karattyol héberül.
Sipog, hápog, nyálát szívja -,
fajrokonát ekkép hívja!
Mindjárt kerül zsidó csapat,
amely neki ad igazat.

Hogyha törvény elé kerül,
ravasz pofája felderül.
Nyert ügye van ottan már is,
mert a sok zsidó fiskális
ügyét addig húzza-vonja,
míg csak tisztára nem mossa!

Minden bank tele zsidóval,
ellátnak ott minden jóval:
jó tanáccsal, mésszel, zabbal,
szénnel, mézzel, zsírral, babbal.
Sőt, ha unod az életedet,
kaphatsz szeget vagy kötelet.

Pénzt azonban ők nem adnak,
mert az kell a siberhadnak.
Ha azonban jót áll apád,
hat szomszédod, keresztkomád -,
becsapod az értékedet,
uzsorára lesz hiteled.

Hiába hullt hősi véred,
röhögött a zsidó Téged -,
mert ő szépen itthon maradt,
biztonságos eresz alatt,
kézzel-lábbal tiltakozva,
csak ne vigyék ki a frontra!

Hiába hullt hősi véred,
zsidó pofon lett a béred!
Csúffá tettek, meggyaláztak,
titkon eladták hazádat,
kommunizmus kellett nekünk,
hogy piszokkal torkig legyünk...

Nézd meg csak a telekkönyvet,
nézd a házat, nézd a földet.
Mennyi van már zsidókézben
nagybérletként, vagy egészben?
Szép hazádat nem sajnálod,
hogyha pusztulását látod?

Ki a zsidót pártfogolja,
saját faját megcsúfolja!
Az ilyen csak buta lehet,
nem érdemel magyar nevet.
Liberális álarc alatt
zsidó rebach minden falat...

Ha a zsidót jól szolgálod,
annak hasznát ritkán látod,
mert amit ad jobb kezében,
visszaszedi balja szépen.
Ha az eredményt vizsgálod,
jól becsapott - akkor látod.

Ébredj magyar, ébredj végre,
kérlek az ég szerelmére:
nyíljon fel az álmos szemed,
ha fajtádat még szereted.
Ez már soká úgysem mehet -
szenvedtél már Te eleget.

Ébredj magyar, ébredj végre,
lásd a világ söpredéke
itten csal, lop, panamázik -,
ellenségeddel komázik,
hogy itt mindent elpusztítson
s magyarok közt viszályt szítson!

Ébredj magyar, ébredj végre,
ne vigyen a zsidó jégre -,
mert a zsidó ellenséged,
előbb-utóbb megcsal téged.
Mire észreveszed magad -,
mindened az övé marad...!

Erdélyi József mintha róluk írta volna "Élősdiek" című versét (1940):

Azt hiszi a rüh, a tetű,
valamint a bolha,
hogy ő az úr, s hogy az ember
alsóbbrendű, szolga.

Azt hiszi a szúnyog is,
hogy azért van a fajta,
hogy ő éljen, élősködjön,
szaporodjon rajta.

Arravaló az ember,
hogy vérével adózzon,
s arravaló a keze, hogy
későn vakaróddzon.

Mind azt hiszi, hogy az ember
Gyalázatos féreg,
a mondhatatlan aljas eszköz
kezében a méreg.

Azt hiszi a poloska is,
nagy-elbizakodva,
s ha üldözik, bizonyára,
fel van háborodva...

Kapcsolódó:
   
A zsidók története Magyarországon
   
A zsidó Árpád fejedelem és a mélymagyarok 



Aranykor hajnalán: A cionista rezsim (Izrael) ismét a középpontban ...Élet menet? ha ha micsoda képmutatás, borzalmas és szörnyűséges. Itt fogják lobogtatni egy olyan illegális állam zászlóját, ami sok-sok millió ember életét tette és teszi tönkre, ami saját maga emelte a világ legnagyobb betonfalát, ami koncentrációs tábort létesített Gáza néven, ami otthonokat rombol, ami vallási tévhit alapján ítélkez, ami rasszista, gyűlöli az iszlámot, hamis vádak alapján háborúzna Iránnal és mindenkivel csak mert kell a föld, meg felvásárol mindent és mindenkit, csal, lop és hazudik és még folytathatnánk a sort, hogy micsoda és miket tesznek a média tisztára mosásának fürdőjében. Ez gyalázat! Mi meg hagyjuk! Hamarosan eljön az idő...az igazság ideje...A napogban több politikus is ellátogatott Izraelbe, köztük a Kerry Csontembet, aki megüzente Iránnak, hogy ketyeg az óra, nem sokáig megy ez a játszadozás a tárgyalóasztalnál....szóval háborút akarnak, miközben békefolyamatról szövegelnek a Közel-Keleten. Ki az az ostoba, aki ezt beveszi beeee beeeee, csak a hülye, aki annyira ostoba minte egy kőcsónak, gondolja azt, hogy a közel-keleti ügyek igazságosak és emberségesek. A világ totál a feje tetejére állta: az igazság a hazugság, amit alávaló az felmagasztalják, a hülye az okos és azokos a hülye ...szóval totál gáz. ....s amíg lobog izrael zászlaja, addig nem lesz élet, béke és egyensúly a világban. a képért elnézést kérek, e szörnyű látvány nyilván elkeserít, dehát ennyi a marha.Z.F.: Zsidó megszállás alatt, az egész Magyarország....! Tokajban, negyedórája három nagy busszal érkeztek, csimbókos tetvek, a szemtanuk szerint, lefoglalták az egész Tokaj Hotelt, Kb 150-200 ,....ajvékolnak, ordibálnak, ......mintha otthon lennének ! A bűztől nem lehet megmaradni, és rendőrautók biztosítanak Tokaj környékén..........
.....Nemrég hívott egy Nyíregyházi bajtársam, aki a barátnőjével,...(MAGYAROK !!!!)...hazafelé tartva, gondolták, vacsoráznak valamit....! Hát nem ! Nemcsak szabad hely nem volt, de friss levegő sem.......na meg az undor !....Már nem is éhesek, ezt nem csodálom.....!
HÁT EZT AKARJUK BARÁTAIM, ....MAGYAR TESTVÉREIM ??! .....nem hinném !!! 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Magyarországot meg kell menteni! 


Ifjabb Hegedűs Lóránt az őt ért támadások miatt lemondta a május negyedikére tervezett antibolsevista és anticionista tüntetést. Helyette a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira emlékeznek, a szervezői szerepet felesége, Hegedűsné Kovács Enikő jobbikos országgyűlési képviselő vállalta.

Pénteken kiderült, hogy a 27 egyházmegye espereseiből és gondnokaiból álló országos értekezlet fegyelmi vizsgálatot indított Ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész ellen, amiért a Zsidó Világszövetség magyarországi ülésének napjára antibolsevista és anticionista tüntetést szervezett.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Facebook bejegyzésben támogatta a kezdeményezést. Mint fogalmazott, "a tüntetés ugyanis egy valódi problémáról szól. Ki kell fejezni, hogy nem hagyjuk magunkat provokálni, nem hagyjuk, hogy hülyének nézzenek bennünket, de azt sem, hogy elfoglalják a hazánkat." Hozzátette: "Itt kell keménynek és egyértelműnek lenni. Mert itt igazunk van. Ezen kell ott lenni. Én ott leszek. Ha betiltják, ha nem."
Védik a cionizmust

A Magyar Nemzet pénteki számában Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyházi Zsinat elnöke ostobának, kártékonynak és elfogadhatatlan magatartásnak nevezte, hogy a Szabadság téri lelkipásztor a Zsidó Világszövetség magyarországi ülésének idejére anticionista tüntetést szervezett.
Bölcskei jelezte azt is, hogy az országos értekezlet nyilatkozatban ítélte el a történteket és fegyelmi vizsgálat megindítására kérte az illetékes egyházmegyét. Az eljárás lehetséges szankciói a megintéstől egészen a lelkészi hivatástól való eltiltásig, vagyis a palástvesztésig terjedhetnek.
Így is lesz rendezvény

Hegedűsné Kovács Enikő nem sokkal később jelezte: Bár a döntés miatt Hegedűs Lóránt visszalép a szervezéstől, ő "Isten színe előtt állva kötelességének érzi meghirdetni ugyanarra a napra" egy másik, a bolsevizmus és a cionizmus áldozataira kegyelettel emlékező rendezvény lebonyolítását. Tolmácsolta férje szavait is, aki azt üzente a résztvevőknek, hogy "egyébként tanácsolja", hogy "Magyarországot meg kell menteni!".
Így 2013. május 4-én, délelőtt 10 órakor a budapesti Vértanúk terénél lesz megemlékezés az áldozatokról. Az 1919-es vörös kommün áldozatainak egykori emlékművénél felszólal majd a Vona Gábor pártelnök, Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő, valamint várhatóan Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő is.

Hegedűsné Kovács Enikő továbbiakban közölte: személyesen fogja tolmácsolni a Neturei Kárta nevű, anticionista rabbik által vezetett mozgalomnak jelenlévőkhöz szóló üdvözletét. Ismert, a Jobbik a szervezetettel baráti kapcsolatot ápol a cionizmus elleni közös harc sikerének reményében. A Zsidó Világszövetség magyarországi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök is részt fog venni.
Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: "Adjátok kezembe egy ország pénzügyeit, és nem érdekel, hogy kik hozzák a törvényeket a parlamentben!" (Mayer Amschel Rotschild, született Mayer Amschel Bauer, a dinasztia alapítója) - Odaadtuk!
sokkaljobb.hu

Kapcsolódó:
   
A reformátusoknál nem Bölcskei Gusztáv az első, aki elhatárolódik nemzeti érdekeink megvédelmezőitől 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Sokan egyre inkább többszörösen fizetik 

majd meg az új adót 

Lopakodva nőnek a számladíjak
2013. április 15. 
azenpenzem.hu
Egyre több bank jelzi, hogy a folyószámlák ma még kedvező díjait csak akciósan nyújtja. Az idén az inflációt is a korábban tapasztaltnál serényebben követik. A helyzet az egyre többek által várt adóemeléssel tovább durvulhat.

A tranzakciós illeték emelésének réme már a rendelkezés (ami a korábban bejelentettnél eleve magasabb mértéket tartalmazott) hatályba lépése előtt felbukkant. A kormány ugyanis (mint a Költségvetési Tanács határozatából már 2012 decemberében kiderült) megígérte: amennyiben a bevétel elmarad a várttól, megváltoztatja az illeték mértékét. Azt már tudjuk, hogy ez év februárjában a várt 27 milliárd forinttal szemben 13 milliárd folyt be. Magánbeszélgetések során több banknál is elismerték, díjpolitikájukra erősen hatnak ezek a kilátások. Úgy vélik ugyanis, később visszaüthet, ha most visszafogottabban áraznak. Hirtelen kellene ugyanis nagyot emelni a díjakon, amit a tapasztalatok szerint rosszabbul bírnak az ügyfelek, mint a lassan felfelé kúszó áremelést. Jól látszik, hogy a számlapiac már megnyugodott, a nagy változtatásokon minden banknál túljutottak. Most jönnek az apróbb drágítások. Ezekből pedig is találtunk többet is. (A mostani díjakat itt kalkulálhatja.)

Amikor az inflációt követve emelkednek a banki díjak, akkor a drágulás tételenként nem éri el a hat százalékot. A számlájukat aktívabban használóknak azonban ezek a változtatások összeadódnak. Szerencsétlen esetben a tranzakciós illetéket sem egyszer kell megfizetni. Sokkal rosszabbá válhat azonban a helyzet, ha az új adónem mértékét emelik.

Az OTP-nél mától már csak akciósan díjmentes a saját számlák közötti elektronikus átvezetés. Ez azt jelenti, hogy pénzt kérhetnek azért is, ha korszerű csatornákat használó ügyfelük a bankon belül egyik kezéből a másikba tesz át pénzt. Az elektronikus számlát használóknak ez ügyletenként legalább 133 forintba kerül majd. Azért nem egyhamar következik be, hiszen az OTP a kedvezményt csak a következő évben (a 2013. évi infláció közzétételét követő második hónap után) szünteti meg. Akad azonban már az idén nyáron is drágulás. Annak kell például többet fizetnie, aki nem a saját nevére szóló kártyaszámlát "hizlal". Még a babakötvény (Start-számla) gyarapításánál is megszűnhet majd az ingyenesség. Azt már most jelzik, hogy az akciós időszak lezárulta után például a hitelkártya-minimum törlesztése 90 forintba kerül majd. Számos díj pedig emelkedik. Másutt is érdemes figyelni az akciókra, hiszen például az UniCredit így biztosítja (egyelőre) a kártyás vásárlás díjmentességét.
Májusban is folytatódik a drágulás

A Budapest Bank (BB) május 20-ától alap folyószámlacsomagot hirdet meg. Mint írják, csatlakoztak a bankszövetség által önszabályozás keretében 2012. április 2-án megjelentetett Alapszámla Kódexhez, melynek keretében akkortól számlavezetési lehetőséget nyújtanak a még banki kapcsolatokkal nem rendelkező uniós állampolgároknak. Érdemes felidézni, hogy a kódex szerint Alapszámlának minősül az a lakossági forint bankszámla, amelyhez nem kapcsolódik betét vagy hitel, és havi forgalma legfeljebb 70 ezer forint. A havi díj tartalmazza a számlavezetés mellett a bankkártya éves költségét, valamint havonta egy saját ATM-ből történő készpénzfelvételt (maximum 70 ezer forint értékben). Az alapdíj pedig nem haladhatja meg éves szinten a mindenkori minimálbér évesített bruttó összegének egy százalékát. Érdemes figyelni azonban a feltételekre, mert a bank csak azoknak váltja át számláját erre a konstrukcióra, akik ennek megfelelnek. Az alapszámla (ALA) egyébként a változással némiképp drágul.

A Citibanknál a hitelkártyák díját emelik május 21-étől. Ezután hétezer forint alatt már nem lehet ilyen plasztikhoz jutni. A már nem igényelhető kártyák is drágulnak, de ezeknél az éves költség azért határozottan alacsonyabb szinten marad. Többe kerül majd a készpénzfelvétel és az értesítések is. A K&H június 3-ától emeli szinte mindennek a díját. A változások darabonként csekélyek, hiszen ez a bank inflációt követő drágítása. (Ilyen korábban is volt, de mintha az idén jobban kihasználnák a hitelintézetek ezt a lehetőséget.) Összességében mindenestre már érzékelhető a kiadások növekedése. Ezt jól példázhatja a Kinizsi Bank, amelynél áprilisban emelkedtek a díjak. A hitelintézet végül is nem kér sokat ügyfeleitől - legalábbis az egyes jogcímeknél. Ha azonban a havi számlavezetési, a zárlati és a fenntartási díjat összeadjuk (mint tettük azt táblázatunkban), akkor már elég magas költség jön ki.

Kapcsolódó:
   
Csak idő kérdése a Varga-csomag? - mutatjuk az okokat
   
Államosításról, IMF-ről és az MNB-ről is beszélt Varga 



Katyni áldozatok emléknapja 

Kommunisták által elkövetett népirtás. 1943. április 13-án a berlini rádió adta hírül, hogy a német megszállás alatt lévő Szmolenszk környékén, a katyni erdőben tömegsírokat találtak, amelyek az 1939 szeptemberében szovjet hadifogságba esett és az NKVD által agyonlőtt lengyel katonatisztek holttesteinek ezreit rejtették. 

A bejelentést kezdetben Nyugaton erőteljes kétkedés fogadta, mivel átlátszó náci propagandafogásnak tartották.

Hamarosan kiderült azonban, hogy a brutális mészárlás tényleg megtörtént. 1939 szeptemberében a Vörös Hadsereg 250 ezer lengyel hadifoglyot ejtett, a tisztek elhelyezésére három tábort nyitottak: Kozelszkben, Sztarobelszkben, valamint Osztaskovban. A kivégzéseket Sztálin 1940. március 5-én rendelte el Berija javaslatára. A döntés 22 ezer ártatlan ember halálos ítéletét jelentette, a Kreml csak hatvan év után ismerte el a gyilkosságok tényét. A lengyel parlament 2007-es döntése alapján április 13-a a Katyni Bűntény Áldozatainak Emléknapja. 
 
Közelről, tarkólövéssel

A tömegmészárlást a szovjet katonák azon lengyel katonatisztek ellen követték el, akik a második világháború kirobbanásakor a Lengyel Köztársaság keleti területein védték hazájukat a szovjet hadsereg ellen. A Vörös Hadsereg néhány nappal a nyugati irányból benyomuló Wehrmacht után, szeptember 17-én tört be az országba, s velük egy időben a német és a szovjet titkosrendőrség is benyomult. A szovjetek több mint 250 ezer (más becslések szerint 454 ezer) lengyel hadifoglyot ejtettek, és az együttműködést megtagadó vagy rabmunkára alkalmatlannak minősített lengyel tiszteket - akiket a hadsereg átadott az NKVD-nak - különleges táborokba - a három legnagyobb: Kozelszk, Osztaskov és Sztarobelszk - vitték.

1940. március 5-én a Szovjetunió rettegett belügyi népbiztosa, Lavrentyij Berija jegyzéket küldött a gyilkosságokat végül személyes bosszúból, vagy - más vélekedések szerint - a Németország elleni háború előtt a hátország megtisztítása céljából elrendelő Sztálinhoz, s ebben megállapították, hogy az NKVD indokoltnak tartja a megszállt ukrán és belorusz területeken raboskodó "nacionalisták és ellenforradalmárok", 14 700 hadifogoly és 11 ezer rab agyonlövését. Március 14-én az NKVD Gazdasági Főigazgatóságának egyik szobájában tanácskozásra került sor, amelyen jelen voltak a titkosrendőrség szmolenszki, kalinyini, és harkovi területei vezetői és helyetteseik, valamint az NKVD területi katonai parancsnokai, és végül őket bízták meg a hadifoglyok kivégzésével.

Az 1940 áprilisában meginduló konvojok gyalog, marhavagonokban vagy teherautókon vitték el az áldozatokat a gyilkosságok színhelyeire. Az öt helyszín közül az egyik az oroszországi Katyn, egy Szmolenszk melletti falu volt, ahol az NKVD egyik üdülője is állt. A konvojok előbb vasúton, majd autóbusszal szállították a foglyokat a Katyn melletti erdőbe, ahol a megkötözött tiszteket közvetlen közelről tarkón lőtték. A katyni áldozatok között volt egy parancsnok, két tábornok, 24 ezredes, 79 alezredes, 258 őrnagy, 654 százados, 7 tábori lelkész, 300 orvos, 20 egyetemi tanár, több száz ügyvéd, mérnök és tanár, több mint száz író és újságíró, valamint 200 pilóta. Az áldozatok egy részét valószínűleg már Szmolenszkben, az NKVD helyi székházában meggyilkolták. Több mint háromezer fogollyal Harkovban végeztek, de Kalinyinban, Kijevben és Minszkben is történtek tömeges kivégzések. 

A tömeggyilkosságok elkövetése után súlyos, nyomasztó csend állt be a kivégzett hadifoglyok sorsát illetően. Ekkor még nem fogalmazódtak meg a hadifoglyok eltűnésével kapcsolatban a németek állítólagos részvételére utaló álláspontok, de hivatalos szovjet magyarázatot az 1941. június 22-i Barbarossa-hadművelet megindulása, illetve a lengyel-orosz kapcsolatokban beállt változások sem kényszerítettek ki.

A katyni tömegsírok helyét egy pályafenntartó vonat lengyel kényszermunkásai találták meg 1942-ben. A németek eleinte nem tanúsítottak nagy érdeklődést az ügy iránt, mivel alulbecsülték a tömegsírokba temetettek számát, így csak 1943 februárjában kezdték meg az exhumálásokat; április 13-áig mintegy 400 holttestet hantoltak ki. A berlini rádió ezen a napon jelentette be, hogy a Katyn melletti erdőkben háromezer lengyel tiszt holttestét találták meg egy 28 méter hosszú, 16 méter széles tömegsírban, a tömegmészárlással pedig a szovjeteket vádolták meg.

Később a németek - pusztán propagandacélból, ami miatt a Nyugat eleinte kétkedve fogadta a kivégzésről tudósító bejelenést -, illetve a lengyelek is felkérték a Nemzetközi Vöröskeresztet az exhumálásra és a vizsgálatokra, majd a német hatóságok egy 12 tagú, egy magyar patológust is a soraiból tudó nemzetközi bizottságot állítottak fel. 1943. június 3-áig összesen több mint 4100 holttestet emeltek ki, s 2800 személyt sikerült azonosítani.

Moszkva visszatámad, Amerika hallgat

A berlini rádióban elhangzott kommünikére válaszul a moszkvai rádió és a Pravda is támadásba lendült, s tolmácsolta a szovjet kormány hivatalos álláspontját, amely a németeket vádolta a gyilkosságokkal, miután a tetemek mellett - egyébként a szovjetek által is előszeretettel használt - német gyártmányú fegyvereket és muníciókat találtak. A szmolenszki területre való benyomulást követően a szovjetek is vizsgálatokat indítottak, és kilenc bizonyítékot tártak a nyilvánosság elé, ami szerintük egyértelműen a német Wehrmachtot teszi felelőssé a szörnyű bűntettekért.

Az Egyesült Államok Nemzeti Archívuma által tavaly szeptemberben nyilvánosságra hozott, az amerikai hadifoglyok kódolt üzeneteit tartalmazó dokumentumokból Franklin Delano Roosevelt elnök kormánya már 1943-ban értesült arról, hogy a szovjet titkosrendőrség mészárolta le a lengyel katonatiszteket Katynban. Történész szakértők szerint a dokumentumokban foglaltak nyilvánosságra kerülése feltehetően enyhíthetett volna azokon a megpróbáltatásokon, amelyet Lengyelországnak a szovjet megszállás után kellett elviselnie, ám az amerikai vezetés a hallgatás mellet döntött. 
 
Sztálin és Roosevelt

Roosevelt ugyanis nem kívánta felbőszíteni Sztálint, aki fontos szövetségese volt a Németország és a Japán ellen vívott háborúban. A katyni mészárlás ügyében vizsgálódó amerikai kongresszusi bizottság már 1952-ben megállapította, hogy nem férhet kétség a szovjetek felelősségéhez és "a világtörténelem egyik legbarbárabb nemzetközi bűncselekményének" bélyegezte a mészárlást. A testület azt javasolta a kormánynak, hogy nemzetközi törvényszék előtt szembesítse a Szovjetuniót a szörnyűséggel, ám a Fehér Ház néma maradt

A hajthatatlan szovjet állásponton a desztanilizációba kezdő Nyikita Hruscsov sem változtatott. A szovjet pártfőtitkár utasítására aztán Alekszandr Selepin KGB-elnök megvizsgálta a tömeggyilkosság ügyét, majd a dokumentumok áttanulmányozása után az 1959-ben kiadott feljegyzésben javaslatot tett 21 857 meggyilkolt lengyel katonatiszt személyi adatlapjának és dossziéjának a megsemmisítésére.

Az elhallgatás, illetve a tudatos félrevezetés évtizedei után változást csak a Mihail Gorbacsov fémjelezte peresztrojka hozott. A valódi áttörésre azonban 1990. április 14-ig kellett várni, amikor az orosz hírügynökség, a TASZSZ közleményében a szovjetek hivatalosan bejelentették, hogy a katyni gyilkosságokért a Szovjetuniót terheli a felelősség. A Szovjetunió széthullása után a katonai ügyészség nyomozni kezdett, de 2004-ben lezárta az ügyet. Az orosz állami duma "A katyni tragédiáról és áldozatairól" című nyilatkozatát - heves vita után, a kommunisták ellenszavazatai mellett - csak 2010-ben fogadták el, amely megállapította, hogy a katyni tömeggyilkosságot Sztálin és más szovjet vezetők egyenes utasítására követték el.

Az orosz jogvédők szerint az ügy jogilag kizárólag a történtek politikai bűncselekménnyé nyilvánításával és a megölt lengyelek mindegyikének név szerinti rehabilitálásával zárható le. Szergej Frigyinszkij legfőbb katonai ügyész azonban 2010 nyarán hangsúlyozta: nem lát okot arra, hogy az 1940-es tömegmészárlások során megölteket a politikai megtorlások áldozatainak minősítsék és rehabilitálják.
Forrás: tortenelemportal.hu/magyartudat.com 
sokkaljobb-megjegyzés: A 2010-ben Szmolenszknél történt repülőszerencsétlenségről bővebben ITT!

Emlékeztető: "A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek. Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása kívánja." (Alekszander Szolzsenyicin)
sokkaljobb.hu 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A második világháború nagy nyertese, a 

Szovjetunió 


    Akkor nem a szabadkőművesek robbantották ki a II . Világégést azért mert Németprszág pénzügyileg független lett volna , és ezért cshörcsil szavai szerint a disznót le kellet vágni mondta ezt 1961-ben .
Még mindig ezt a hülyeséget tálalják a gojoknak a vakoló média cézárok !!! Ébresztő a zsidó hazugságok nem lesznek igazak , ha nagyon sokszor elugatják őket !!!!!



A második világháború kirobbantásában Hitler bűntársa és szövetségese volt a Szovjetunió. Hasonlóképp, mint a németek esetén, Oroszországban, mely kimaradt a győzelemből totális rendszer alakult ki Sztálin vezetésével, még ocsmányabb, mint Hitler rendszere.

Az addig perifériális Marx - Engels féle tanok az októberi forradalommal és a Szovjetunió megszületésével lettek világhatalmi tényezők a XX- században. Sztálin rendszere korántsem volt olyan stabil, mint ahogyan azt gondolnánk, mert kezdeti sikerei ellenére sokkal kevésbé hatékony volt, mint a nemzeti szocializmusé, kezdet kezdetétől nagymértékben rabszolgamunkára a társadalom kiszolgáltatott rétegeinek kifosztására alapult.
Először tekintsük át a Sztálini rendszer kialakulásának történetét:
    
A cári abszolutizmus rendszere ellen az orosz értelmiség és nemesség kezdett szervezkedni. Ezek nem szocializmust akartak, hanem reformokat, Oroszország megerősítését.Nem voltak antiklerikálisak sem, demokráciát szerettek volna és fejlődést.
 
Vlagyimir Iljics Uljanov
A Lenin álnevű kopasz zsidó
Ezt nem tűrte el a hatalom, és a cári időkben kialakult rendszerben ezekért a kísérletekért halál vagy szibériai száműzetés járt. Oroszország volt a legerősebben zsidógyűlölő ország, maga a pogrom kifejezés is innen ered. Időről időre bekövetkező pogromok kettős célt szolgáltak, az elégedetlen néptömegek haragjának levezetését és a zsidók túlzó hatalmának letörését. Az orosz zsidóság számára kapóra jött Marx és Engels ideológiája, mely segítségével a népharagot a burzsoáziára, a nagybirtokosokra és a kulákokra irányíthatták. Vlagyimír Iljics Uljanov egyike volt a felforgató agítátoroknak, és személyes gyűlölet is hevítette a cári család ellen. Az első világháború idején a német titkosszolgálat felismerte, hogy a bolsevista agitátorok hasznos segítségére lehetnek a keleti óriás gyengítésében. A svájci emigrációban élő Lenintők segítették vissza Oroszországba, a kellő időben, mikor a 1917-es polgári forradalom megdöntötte a cári rendszert a központi hatalom meggyengült. Lenin nemcsak német kémmé lett, de egyéb emberi jellemvonásait tekintve is visszataszító mocsok volt. Például Párizsban megismerkedett egy spanyol zsidó anarchista nővel, akitől szifiliszt kapott, amit átadott feleségének, Krupszkájának miután az is kiérkezett hozzája, hármasban éldegéltek.

Engesztelhetetlenségével és gátlástalanságával került a bolsevik mozgalom élére. Személyes parancsára végezték ki a teljes cári családot - a gyerekeket is. Lenin elvtárs nagyon szerette a gyerekeket! Megölni. Bár teljes bűnlajstroma még nem ismert, milliók élete szárad a lelkén, ha volt neki egyáltalán. Lenin fő vetélytársa a szintén zsidó származású Trockij volt, aki azonban Lenin elvtárssal ellentétben valóban hitt a szocializmusban és jó hazafi is volt.

Trockij legyőzéséhez Lenin olyan társakat választott, akik nálánál is aljasabbak voltak. Ilyen volt Joszip Iszarionovics Dzsugasvili, ismertebb nevén, Sztálin. Gruziai zsidó eredetű család fia ortodox papnövendékként kezdte, de botrányos magatartása - bordélyházakban való részegeskedés miatt kicsapták. Erre felcsapott postarablónak, de elkapták. Hogy mentse az írháját, beállt a titkos rendőrség besúgói közé, magát anarchistának, majd kommunistának adva ki, rendőrkézre adta a teljes bakui bolsevik sejtet. A polgárháború idején, mint politikai tiszt és hóhér jeleskedett a Kolcsak elleni harcokban, majd ő lett Lenin véres jobb keze. Lenin későn ismerte fel, hogy Sztálin az életére és a hatalmára tör. A Lenin elleni merénylet nem sikerül, de a sebesült vezér gyógykezelése lehetővé teszi, hogy megmérgeztesse arzénnal az orvosaival. Sztálin 1922. április 3.-án lett a bolsevik párt főtitkára.Lenin ezt azért támogatta, hogy Trockijt le tudja győzni. Sztálin, igazán egyeduralmat csak 1924 január 21-e Lenin halála után tudott kialakítani mikor Trockijt és Zinovjevet 1927. december 2-19 közötti XV. SZKP kongresszuson kizáratta a pártból.

 
Joszip Iszarionovics Dzsugasvili ekkor még
(Bar) Koba álnéven. Nomen ezt onem,
rablógyilkos gazember volt, mint a kettő.
Bár ki tudja, lehet, hogy a ókori zsidó
rablógyilkos született újjá benne...
A száműzetésbe kényszerült Trockijt 1940 augusztus 20.-án jégcsákánnyal verik agyon Mexikóvárosban. Bár Hitler is leszámolt párton belüli ellenfeleivel, (Hosszú kések éjszakája 1938. november 9-10) de gyorsan és határozottan tette, nem állandó terror mellett és nem oly beteges bizalmatlansággal, mint Sztálin.(Hitler csak a háború végén lett paranoias, mikor lelkileg összeomlott.)

Sztálin senkiben sem bízott és nem is bízhatott rendszerét a bukástól csak a háború mentette meg. A Szovjet hadseregben a németektől kapott adatok alapján elvégzett tisztogatás mutatta, hogy Sztálinnál elvetemültebb gazembert, örültet nem lehetett találni. Még egy ilyen örültnél is vannak, akik rajongásig szerették, istenítették. Ebben szerepet játszott, hogy az oroszok hozzá szoktak a cár egyeduralmához. Car szkazal - a cár parancsával nem szegülhet senki sem szembe. Végül majd az menti meg Oroszországot, aki a legkevésbé tartotta magát ehhez. Zsukov Marsall, aki éppen hogy megúszta a tisztogatást, távol-keletre való helyezéssel.

A kommunista rendszer szinte mindent lerombolt Oroszországban. A vallást, a tulajdont, az erkölcsöt. Barbár hordává züllesztette a népet, egy maradt csak meg, a hazaszeretet. A kolhozba kényszerített muzsikok korábban olyan nyomorban éltek, hogy fel sem fogták a rabszolga létet. A módosabb parasztokat, kulákokat üldözték, és sanyarú sorsa volt a doni kozákoknak is, és ezek többsége gyűlölte a szovjetrendszert - sokan elrejtették a fehér orosz egyenruhájukat, és sokan a németeket felszabadítóként ünnepelték. Sztálin egyik legocsmányabb rémtette volt, Ukrajna totális kifosztása, padlások lesöprésével, és az így elrabolt gabona exportálása. Milliók haltak éhen, de a nyugat mit sem törődött vele, sőt 1934. szeptember 18.-án felvették Szovjetuniót a Népszövetségbe. Németország és a Szovjetunió közötti szövetség éppen az által volt kecsegtető mind a két fél számára, mert mind a két ország nemzetközi elfogadottsága alacsony volt. A németeket még mindig gúzsba kötötte a versailes-i béke. Nem képezhette ki a hadseregét, az orosz hadsereg pedig technikailag maradtak végzetesen le. Az orosz - német együttműködés keretében németek fegyvert szállítottak az oroszoknak, az oroszok pedig kiképezték a német tiszteket, a pilóták számára gyakorló terepet biztosítottak. Később ez nagy hasznára volt a németeknek, de egyéb kereskedelmi kapcsolatok, áruszállítások is kedvezőek voltak mind a két félnek.
      
Ha összehasonlítjuk a német és az orosz rendszert, a német szabadabb és hatékonyabb is

Ami rokon elem volt még a két birodalomban, hogy mind a kettőben párturalom volt, ami egyszemélyi hatalommá alakult át. A párttagok elvtársnak illetve párt-elvtársnak szólították egymást, mind a két ideológia totális eszme volt, de a német bizonyos szintig nem kérdőjelezte meg a magántulajdont. Mind a kettő szocializmust hirdetett, de a német sokkal hathatósabban meg is valósította a szociális gondoskodást, mint a nyomor küszöb alatt élő orosz rendszer. A magán tulajdon léte miatt a német rendszer nem lehetett annyira totális mind az orosz, de kíméletlen és hatékony volt, míg az orosz könyörtelen és totális csőd. Oroszországnak nem volt elegendő ereje ahhoz, hogy a németeket megállítsa, bár nyersanyagokban hihetetlenül gazdag volt, míg Németország sokkal szegényebb, de ipari feldolgozott termékekben szegény. A hadipar minden próbálkozás ellenére se érte el még a szövetségesek szintjét se a harmincas években. A németekkel való együttműködés sokat javított a helyzeten, de nyílván nem annyit, hogy a németekkel versenyre kellhessenek. A németek jól ismerték Oroszország képességeit, és reális volt az, hogy képesek legyenek legyőzni Sztálint, hiszen a cári Oroszországot is megverték az első világháborúban. Nem vették tekintetbe azt, hogy az USA-nak küldött hadüzenet után az oroszok anyagi, hadiszállítási és technológiai segítséget is kapnak. Szovjetunió, Sztálin élt is ezzel az eséllyel, sőt vissza is élt vele, mikor ügynökeivel megszerezte az atombomba titkát. Maga Sztálin is, bár zsidó származású volt, egyes feltételezések szerint, szintén a zsidókat ki akarta telepíteni, erre hozta létre a Zsidó Autonóm Köztársaságot. Így bűntársai és áldozatai között is szép számban voltak zsidók.

Míg Németország létét a nyersanyaghiány fenyegette, addig Sztálin rendszerét még a kimeríthetetlen készletek sem menthették meg. A háború után az oroszok Kelet Európa kifosztásával szipolyozásával tudták ideig-óráig stabilizálni a rendszerűket. Tragikus, hogy Oroszországot éppen az elpusztítására indított háború mentette meg. Az természetesen nem igaz, hogy a háború kirobbanásában az oroszok ártatlanok. Éppen ellenkezőleg, Sztálin nagyon is tudta, hogy csak az mentheti meg, ha idejében szembefordul a németekkel, ezért vonultatta fel a csapatait, és ezért nem hagyott más választást Hitlernek, aki csak megelőzze az orosz támadást. Sztálin is lebecsülte ellenfelét, de ő is Hitlert tartotta világuralmi vágyai legnagyobb vetélytársának.
freedom.hu 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Bocsánatkérések, kártérítések sora – 

mindhalálig?


 

Iskolás diákokat akarnak arra kényszeríteni, hogy személyesen kérjenek bocsánatot idős zsidóktól "dédszüleik bűneiért" - írja Perge Ottó, és hozzáteszi: Ennél még a kommunistáknak is több eszük volt: ők is köteleztek ugyan "önkritikára" embereket, akiknek azonban legalább csak a saját, soha el nem követett vétkeiket kellett bevallaniuk, nem az ősökét.

Létrejött az "Aktív Európai Emlékezet" elnevezésű program, melynek keretében német tinédzserek elmennek Európa különböző országaiba bocsánatot kérni a holokauszt túlélőktől a felmenőik bűneiért. Amint majd felnőnek a ma bocsánatot kérő gyerekek, rádöbbennek, hogy nem azoktól kellett volna bocsánatot kérni, akiktől ezt megtetették velük. A magyar társadalmat az úgynevezett rendszerváltozás során is porig alázták, a kárpótlási törvénnyel nem a károsultak lettek helyzetbe hozva, hanem a "volt" kommunisták, és a milliárdosok. A zsidó munkaszolgálatosok is kaptak egy rakás kárpótlási jegyet 2006-ban, melyen magyar termőföldet vásároltak. A magyar munkaszolgálatosokra a törvény nem terjedt ki Magyarországon. Kinek jó az, hogy a magyar áldozat mindhalálig áldozat marad a saját hazájában? Ezért azonban soha senki nem kért bocsánatot, és nem is fog! Holnap (kedden) egész napos Holokausztra emlékeztető műsorfolyam lesz a Kossuth Rádióban. 
 
Garbai Sándor (ő volt az egyetlen magyar a "csapatban") és
Kun (Kohn) Béla kikiáltják a Tanácsköztársaságot

Az 1919-es vörös vircsaftért kért valaki bocsánatot? A vezérei között egyetlen magyar ember volt, hogy legyen, aki szombaton aláírja a halálos ítéleteket - írja Tormay Cécile a Bujdosókönyvben. Annak a vircsaftnak Trianonban is komoly súlya volt. Az 1945 utáni gulágra (szovjet munkatáborokba) hurcolt magyar fiatalok közül, akik hazakerültek, azokat porig alázták! Ma sem tudjuk, hány ezren pusztultak el közülük Szibériában. A túlélők és már a leszármazottaik is egyre fogynak. Az ötvenes években elkövetett gyalázatért, beszolgáltatásért, kitelepítésekért, bebörtönzésekért, a börtönökben történt agyonverésekért, emberdarálóért, az 1956-os forradalom és szabadságharchoz elvezető aljasságokért ki fog végre bocsánatot kérni? 
 
Az 1956-os forradalom mellett fegyvert fogó Pesti srác emlékműve a Corvin közben
(Győrfi Lajos, 1996)

A még köztünk élő, az akkori gazemberségeket elkövetők kiemelt nyugdíjban részesülnek, áldozataik pedig nyomorognak. Az egyik nagy túlélő, az 1956-os megtorlás belügyminisztere (Biszku Béla) luxus nyugdíját nem engedik csökkenteni a fülkeforradalmárok! Néhány egykori elkövető, illetve leszármazottja a kárpótláson is, és a rabló privatizáción is nagyon jól járt. Még az is előfordul ebben a nagy rendszerváltásos felfordulásban, hogy az elkövető unokája, dédunokája ott ül az országgyűlésben, vagy a hatalomban a húsosfazék mellett. Az ügynökök és tartótisztjeik is csókoltatják a besúgottjaikat, meghurcoltjaikat, ők jól vannak!

Egyet mindenképp le kell szögezni: a gyermek, az unoka, immár a dédunoka nem felelős a felmenői által elkövetett sem jó, sem rossz cselekedetért! A kommunisták például a szovjet megszállás után (amit felszabadulásként árultak a piacon) a Horthy-rendszerben közfeladatot ellátók, később az úgynevezett 56-osok, kitelepítettek gyerekein úgy álltak bosszút, hogy nem engedték őket a felmenők "vétke" miatt továbbtanulni, nehezen jutottak munkahelyhez. Ez akkor olaj volt a tűzre, mert ezek a megalázott gyerekek nem lettek utána hithű kommunisták. Megélhetési kommunista azonban akadt köztük.

Mivel a rendszerváltozást is félresiklatták, ezért ma már nemcsak gazdasági, hanem erkölcsi válságban is szenvedünk. Az 1956-ot követő megtorlások idején is születtek a sok bánat közepette is viccek. Az egyik így szólt, hogy Mi különbség van az izraeli és a magyar kormány között? A válasz: csak annyi, hogy az izraeliben van egy arab is. Néhány kimagasló egyéniség, akik Magyarország vezérei voltak az ötvenes években: Rákosi (Rosenfeld) Mátyás, Farkas Mihály (korábban Lőwy Hermann), Gerő (Singer) Ernő, Révai (Lederer) József.

Azok a gyermekek, akiknek napjainkban bocsánatot kell kérniük, vajon tudják azt, hogy a fentebb felsoroltak mit követtek el a nagyszülei, dédszülei, vagy esetleg közeli rokonai ellen? Ha esetleg nem ismerik a saját felmenőik történetét, abban nem a gyermekek a hibásak!

Mondd el fiaidnak!

Békéscsaba, 2013. április 15.

Fotók: wikipedia
Anton 

Emlékeztető: "Aki nem szereti a szabadságot és az igazságot, abból hatalmas ember talán lehet, de nagy ember soha." (Voltaire) 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Meghaltam volna, ha nincs 9 diófám... 


Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni:

- Gyerekkoromban nagytatámmal ültettünk tíz diófát, locsoltuk a közeli patakból, de egy még abban az évben ki is száradt, a többi gyökeret eresztett. Teltek az évek, aztán engem az élet elsodort hazulról. Nagytatám egy szomorú nyári napon halt meg, hazajöttem a temetésre, a szépen felcseperedett diófák árnyékában ravatalozták fel. Az egész szertartás alatt én némán álltam a nyurga nagy fák árnyékában... 

Teltek az évek! Nyugdíjas lettem! Egyedül maradtam és hazaköltöztem a szülőfalvamba. Nyugdíjam oly kevéske, így ősszel összeszedem a diót és télen megtöröm. Kilós, fél kilós csomagokban nagyon hamar el tudom adni, két óránál tovább még sohasem álltam kint a piacon. Ha hiszi, ha nem ez a kilenc diófa engem átsegített a télen! Az idén is, nemcsak tűzifát tudtam venni a dióbélből, hanem még egy kis malackát is. És most ha ezt a maradékot sikerül eladnom, szeretnék venni tíz kis facsemetét. Tudja van egy aranyos unokám, nemsokára hazajön, el fogjuk ültetni a kis fákat és ha majd ő is megöregszik, diótörés közben biztos majd el fog mondani érettem egy-egy imádságot....

Az autó halad a tavaszi verőfényben... a néni elhallgatott, én is hallgatok, némán vezetek. Nemsokára a piacnál fékeztem, megálltam és utasom a reszkető kezével egy fél kiló zacskó dióbelet csúsztatott az ülésre. Tiltakoztam, de ő szelíd mosollyal csak annyit mondott: vegye csak el, nekem is a jó Isten adta a drága nagyapámat ki a diófákat ültette....

Szó nélkül sebességbe teszem az autót, vezetek, de fél szemmel a dióbelet nézem: az egyszerű székely asszony válaszát a gazdasági krízisre. Kezembe vettem a szépen bekötött kis csomagot, kibontottam és elkezdtem ropogtatni a finom dióbelet, a becsületes, évtizedeken áthajló munka gyümölcsét, a finom, egészséges választ egy nagymama anyagi gondjaira.

Járható út... Megyek és én is veszek tíz facsemetét!"
Szeretettel: (Böjte) Csaba testvér 






Öko-őrület: a földigiliszta az új ellenség


Akkor nem a zsidó féreg !!!
Forrás: Infowars.com
A globális felmelegedés ipar egyre inkább egy elmeosztályra kezd hasonlítani, miközben az elmélet hívei egymást túllicitálva próbálják menteni maradék szavahihetőségüket. A legújabb kiadványok pedig tudományos írások helyett inkább szatírákra hasonlítanak.
Daily Caller februárban arra hívta fel a figyelmet, hogy a globális felmelegedés „felgyorsulását” egy új ellenségnek, mégpedig a földigilisztának tudhatjuk be. Jól olvastad. Nem elírás. A közönséges földigilisztáról van szó. Amellett, hogy maga az ember által előidézett globális felmelegedés fogalma is hamis, már a földigilisztát is a bűnbakok közé sorolják.
A nemzetközi szakemberek által készített tanulmányban a következőket olvashatjuk:
A földigiliszták alapvető fontosságú szerepet játszanak a talaj üvegházhatású gáz egyensúlyának meghatározásában az egész világon, és befolyásuk az elkövetkező évtizedekben tovább erősödhet. Azt feltételezzük, hogy stimulálják a talaj karbon megkötő képességét, azonban a két legfőbb üvegházhatású gáz, a széndioxid és a nitrogénoxid kibocsátást is erősítik.” [Időkjelei: A legfőbb üvegházhatású gáz a vízpára.]
Ide jutottunk. A földigiliszta lepipálja az elsőszámú jelöltet, a napot. Úgy tűnik, a gyűrűsféreg hatalomerősödése nem ismer határokat:
Az elkövetkezendő évtizedek során a földigiliszta jelenléte az ökoszisztémában valószínűleg világszerte emelkedni fog. Például az észak-amerikai erdők talaját szinte megszállták ezek az állatok, ami az utolsó jégkorszak óta nem fordult elő.”
A szerencsétlen férget a tehenek előzték meg, akiket 2006-ban kezdtek vádolni a „klímaváltozásért” (ami már önmagában is megtévesztő, hiszen a klímával kapcsolatban egy dolog állandó: a változás.)
Kérődző barátainkat az alábbi bűnökkel vádolták:
Az ENSZ egyik jelentése megállapította, hogy az egyre növekvő marhacsodák jelentik az egyik legnagyobb veszélyt a klímára, az erdőkre és a vadon élő állatokra nézve, egy sor másik környezetvédelmi bűn mellett, a savas esőtől kezdve, az idegen fajok megjelenésén, a sivatagok és óceáni holt zónák terjedésén át, egészen a folyók és az ivóvíz mérgezéséig és a korallzátonyok pusztulásáig.”
Kétségbeesésükben egy „megoldással” is előálltak a giliszták és tehenek által előidézett globális felmelegedés kezelésére, ami nem egyéb, mint a jegesmedvék elaltatása.
A világ egyik vezető jegesmedve kutatója szerint előfordulhat, hogy a sarki jegesmedve népességet „szándékos létszámcsökkentésnek” kell alávetni, egy „kisebb, de élhetőbb medvepopuláció létrehozása érdekében.”
Szegény jegesmedvék. Nem elég, hogy az állítólagos ember által előidézett klímaváltozás jelképévé választották őket, most a túlbuzgó környezetvédők el akarják altatni egy részüket. A Yale környezetvédelmi magazin által „világelső jegesmedve szakértőnek” nevezett tizenkét tudós cikket jelentetett meg egy környezetvédelmi lapban, amiben kihangsúlyozzák, hogy közeledik az idő, amikor szükségessé válhat a kanadai, alaszkai, grönlandi, norvég és orosz jegesmedvék egy részének elaltatása.
Szükségessé válhat a populáció célzott csökkentése, az emberek biztonsága és egy élhetőbb, de kisebb jegesmedve populáció létrehozása érdekében, mivel a medvék élettere csökken,” írják a szerzők.
Ezek a tudósok úgy gondolják, hogy a legemberibb eljárás, ha elaltatják a globális felmelegedés miatt szerintük „valószínűleg túlélésre képtelen” egyedeket.
Az eutanázia valószínűleg a leghumánusabb opció az egyes, rossz helyzetben lévő, túlélésre képtelen medvék számára,” írták. „Az adott körülmények között fontos, hogy egyértelmű szabályokat fektessünk le az éhező állatok azonosítására.”
A kutatók tisztában vannak vele, hogy ezeket az ellentmondásos terveket nehéz lenne eladni a közvéleménynek és a törvényhozóknak. Egy működőképes megközelítési mód lehet, ha elmagyarázzák, milyen veszélyt jelenthetnek a jégről lekényszerülő, éhes medvék a lakosságra nézve,” írja Ed Srtruzi, a Yale munkatársa.
Minél előbb gondoljuk végig a lehetséges opciókat, annál hamarabb állhatunk elő egy tervvel,” idézi a cikk egyik szerzőjét. „A legrosszabb esetben a jég a vártnál is előbb darabolódik fel, több száz éhes medvét és nem megfelelő helyzetkezelést eredményezve.”
Olyan mintha az öko-elmeosztály szétesésének lennénk szemtanúi, ahol a betegek vödörrel próbálják oltani a már porig égett ház romjait.
Aki esetleg nem látta még, ne hagyja ki az alábbi dokumentumfilmet:



Az ENSZ öko-fasiszta világkormány-tervezete a durbani klímacsúcson


Forrás: Infowars.com





Klímacsúcs
Az ENSZ bürokratái az eddigi legdrákóibb klímaváltozási egyezményt dolgozták ki a durbani klímacsúcson, aminek értelmében a nyugatnak kötelessége lenne tiszteletben tartani „földanya jogait” a kötelezőnek szánt „klímaadósság” megfizetésén keresztül, ami egyúttal a világkormány megalakításához és működtetéséhez szükséges forrásokat is előteremtené. 
Miközben az ember által előidézett globális felmelegedés támogatóinak maradék hitelessége is elpárolog a második klímabotránynak* köszönhetően, a kezdeményezés mögött rejlő bürokratasereg töretlen erővel masírozik előre. Lord Christopher Monckton rendkívül részletes jelentése kitér a konferencián megfogalmazott célok legfontosabb pontjaira, amelyekből a legfontosabbakat ismertetnénk.
A fővonalas média hallgatásának köszönhetően, szokás szerint a klímacsúcson hangzott el először az őrült terv, amit Rajendra Pachauri és bürokratahada el akar fogadtatni a világ hatalmaival,” írja Lord Monckton, hozzátéve, hogy a klímakutatás, mint tudomány, illetve annak kutatási eredményei egyáltalán nem kerültek napirendre a klímacsúcson.
Az egyezmény a széndioxid kibocsátás 50%-os csökkentését tűzte ki célul az elkövetkezendő nyolc évre, ami egymagában képes lenne csődbe juttatni a világgazdaságot, azonkívül további 100%-os csökkentést 2050-ig, ami feltételezésünk szerint csak úgy lehetséges, ha előtte megszabadulnak néhány milliárd embertől, nehogy túl sok széndioxidot lélegezzenek ki.
Tehát nincs több benzinhajtású autó, le a gázzal hajtott erőművekkel, repülőkkel és vonatokkal. Vissza a kőkorszakba, azzal a különbséggel, hogy ez alkalommal tüzet gyújtani sem lesz jogunk barlangunkban, mert az túl nagy széndioxid kibocsátással járna,” írja Lord Monckton.
Az egyezmény előírja a hőmérséklet 2 ̊C-os csökkentését, ami Lord Monckton szerint több millió ember halálát okozná és egy második jégkorszakot idézne elő.
Az egyezmény által szükségesnek ítélt széndioxid kibocsátás csökkentés pedig a növények kipusztulásához vezethet, hiszen a növényeknek minimum 210 ppmv széndioxidra van szükségük a túléléshez.
A nemzeti hadseregeket is fel kellene számolni, mivel szerintük jelentős mértékben hozzájárulnak a klímaváltozás előidézéséhez. Feltételezhetően ezt követően az ENSZ venné át a globális rendőrség szerepét.
A folyamatot egy „Nemzetközi Klímaügyi Bíróság” felügyelné, ami a világkormány fennhatósága alá tartozna és kötelezné a nyugati országokat „klímaadósságuk” törlesztésére, valamint meghatározná a harmadik világ országai által, a széndioxid kibocsátás csökkentése fejében fizetendő alacsonyabb mértékű adót. A terheket a „történelmi felelősség” alapján határozták meg, ami szerintük azt jelenti, hogy az időjárás változásaiért az ipari hatalmak felelősek, ezért bűnhődniük kell.
És most jön a lényeg: A karbonadót az ENSZ szedné, és miután levonták járandóságaikat, a maradék pénzt saját bürokratáinak döntése alapján osztanák szét. „Ahogyan azt egy vezető beosztású ENSZ diplomata mondta nekem tavaly, ’Az ENSZ létezésének egyetlen célja van: több pénzt szerezni.’ Ez az egyetlen ok, amiért az ENSZ ilyen érdeklődést mutat a klímaváltozás iránt,” írja Lord Monckton.
Az ENSZ környezetvédelmi végrehajtó testületei világkormányi hatalmat kapnának a klímaváltozás elleni harc nevében. „Az egyezménytervezet megfogalmazza, hogy közös irányelvekre és eljárásokra valamint koordinációs és felügyeleti funkcióik biztosítására van szükség a UNFCCC (ENSZ éghajlat-változási keretegyezménye) számára,” azaz a politikai, gazdasági és környezetvédelmi hatalom globális központosítására a klímahatóság szinte láthatatlan, de hihetetlen hatalommal bíró szépen manikűrözött kezében. Semmilyen rendelkezés nem szól a klímahatóság vezetőinek demokratikus megválasztásáról.
A klímakormány előírja a nyugati országok számára, hogy kétévente jelentést készítsenek az elért fejlődésről, majd hozzák meg a világkormány által számukra előírt intézkedéseket.
Az ENSZ több új pénzalapot is létrehoz pénzes ládái megtöltésére, beleértve az új hajó és repülőgép üzemanyag adót, a szintén új „zöld klíma alapot” és természetesen a globális kibocsátáskereskedelmet. A kiadások fedezetének terhét, legalábbis annak oroszlánrészét, átadják az adófizetőknek.
A fenti néhány pont csupán néhány azok közül az intézkedések közül, melyeket az ENSZ kötelező érvénnyel rá akar kényszeríteni a világra.

Úgy gondoltuk a Jerry által belinkelt videó sok kérdésre választ ad azok számára, akik nem követték szoros figyelemmel ezt a témát és összefoglalja az elhitetés lényegét:

Nagykoalíciós háttéralku lehet az 

offshore-botrány mögött 


A Jobbik feltáró tevékenységének köszönhetően ismételten bebizonyosodott, hogy az elmúlt 23 év politikai erőterét meghatározó pártokat a színfalak mögött szoros gazdasági érdekek fűzik össze. Ennek nyilvánvaló jele, hogy amikor az átláthatatlan szervezetek milliárdos nagyságrendű támogatásának vizsgálatát szorgalmazta a nemzeti párt, akkor a Fidesz és az MSZP nagykoalícióban szavazta le a javaslatot.

Amint az az általunk elvégzett feltárások eredményéből látható, a balmazújvárosi fideszes képviselő, Iszak László és felesége tulajdonában álló Európa Humán-Rent Kft. 100 millió, míg az MSZP országgyűlési képviselője, Nemény András által alapított Körmend Lakópark Kft. 200 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. Jelenleg mindkét gazdálkodó szervezetben kimutatható a Seychelles-szigeteki ismeretlen befektetők jelenléte.

A két párt vizsgálatok elleni vehemens tiltakozása azt sejteti, hogy a már beazonosított offshore szervezetek mögött is szép számmal húzódnak meg e politikai körök meghatározó kapcsolatai.

A Jobbik továbbra is kiemelten kezeli a kis- és közepes vállalkozások forráshoz juttatását, ezért a részükre juttatandó támogatásokat elnyelő offshore szervezetek beazonosítására irányuló kutatásait változatlan intenzitással folytatja, a vizsgálatok eredményeit pedig a nyilvánosság elé tárja.
Szilágyi György és Volner János, a Jobbik országgyűlési képviselői 


Holokauszt-emléknap: Megemlékezés a Cipők a Duna-parton emlékműnél 


Hát bizony a húsdarálóra nem emlékezhetnek , mert azt ők működtették és a hülye gojok örülnek , hogy e korszaknak is vége lett , de azt elfeledik , hogy e büdös ÁVH - s zsidók gyermekeik randaliroznak a fővárosunkban , mert az Árpádháziaktól a szarháziakig korszakban a felszinre bukkant a szar , és elöntötte az egész fővárost . A gyík népére valami kórságnak kéne , hogy jöjjön , amit én a migrációban látok , hogy kiűzzük a veszedelmet vértezzük fel magunkat a migráció erényeivel , had ölje ki a holókosztosokat , hogy szabad legyen végre az országunk !!!!!


2013. április 16. kedd 20:15 MTI - 
Híradó
Néma főhajtással, mécsesgyújtással, kövek és virágok elhelyezésével rótták le kegyeletüket több mint százan kedd este Budapesten, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja fővárosi záróeseményeként.

Naplementekor többek mellett mécsest helyezett el az emlékműnél Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete, Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára, Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója. Ugyancsak mécsest gyújtott Schiffer András, az LMP társelnöke, az LMP országgyűlési képviselői csoportjának vezetője.

A megemlékezésen jelen volt Szili Katalin volt házelnök, a jelenleg független képviselőként a Szociális Uniót vezető politikus, Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja, valamint Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa.

Az Országgyűlés 2000-ben nyilvánította emléknappá április 16-át, az e napi megemlékezéseket 2001 óta rendezik meg. 2000. január 18-án, a budapesti gettó felszabadításának 55. évfordulóján Pokorni Zoltán akkori oktatási miniszter javasolta, hogy a középiskolákban minden évben ezen a napon emlékezzenek meg a holokauszt áldozatairól, annak emlékére, hogy 1944-ben április 16-án kezdődött meg az akkor Magyarországhoz tartozó Kárpátalján a zsidók gettókba zárása, majd deportálása.

A Cipők a Duna-parton elnevezésű kompozíció a nyilasterror idején Dunába lőtt embereknek állít emléket. Pauer Gyula Kossuth-díjas szobrászművész hatvan pár korhű lábbelit formált meg vasból.

Témába vág
   Holokauszt-emléknap: megemlékezések országszerte
   Megemlékezések a holokauszt-emléknapon
   Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetség: küzdeni kell az antiszemitizmus ellen
   Holokauszt-emléknap: Éliás József református lelkészre emlékeztek 


Kedves Olvasó!

2013. január 21-én, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető államtitkár és ügyvédje engem feljelentettek a Szegedi Törvényszéknek holokauszt-tagadás bűntette miatt. A feljelentők szerint a bűntettet Roger Garaudy: Az izraeli politikát megalapozó mítoszok (Les Mythes fondateurs de la politique israélienne) című könyve kapcsán követtem el. Az alábbiakban linkeket küldök Önnek erre az ügyre vonatkozóan. 
http://www.monusaron.com/vizsgalodas.html http://www.monusaron.com/konyvuldozes.html http://www.monusaron.com/rogergaraudy.html

Üdvözlettel 
Mónus Áron 


Hitgyüli a mi pénzünkből 





10 tény a gyarmatosításról 

2013. április 16. 15:39 
múlt-kor
A gyarmatosítás az ókori görögöknél az i. e. 8. században zajlott le, amelynek fő oka a túlzott eladósodás és a túlnépesedés volt. A klasszikus európai kolonizációt azonban a 16-20. századra szoktuk datálni. 


Az 1500-as években Spanyolországba 150 ezer tonna aranyat és 7,4 millió tonna ezüstöt szállítottak be az Újvilágból.

Az Inka Birodalmat 1532-ben Pizarro mindössze 150 emberrel foglalta el.

Még az óvatos becslések szerint is összesen közel 12 millió rabszolgát szállítottak Afrikából az Újvilágba.

Brazília volt az egyetlen ország Latin-Amerikában, amely vér nélkül szerezte meg függetlenségét, köszönhetően a Napóleon elől menekülő portugál királyi családnak.

A nyugati világ elől elzárkózó Kína az első ópiumháborúban súlyos vereséget szenvedett a britektől, s 1842-ben kénytelen volt megnyitni öt kikötőjét az európaiak előtt. Ekkor szerezték meg Hongkongot a britek, amelyet csak 1997-ben adtak vissza.

1857-ben a britek szolgálatában álló indiai katonák olyan töltényeket kaptak, amelyeket - a vallásuk által tiltott - disznózsírral kentek be, ezt pedig harc közben szájjal kellett feltépni, így akaratlanul is lenyelték az állati zsírt. Véres lázadás lett belőle.

A Kongói Szabadállam 1885-től II. Lipót belga király magántulajdona volt. Fő exportterméke, a nyersgumi hihetetlen bevételt jelentett az uralkodónak, aki 1908-ban nemzetközi nyomásra a bennszülöttek tömeges megkínzásának hírére átadta a terület kezelését a belga kormánynak.

Miután Japán 1910-re hivatalosan is elfoglalta a Koreai-félszigetet, több ezer koreai nőt köteleztek a japán katonák szexuális kiszolgálására.

A Brit Birodalom 1922-ben a Föld népességének és szárazföldjének negyedét tette ki. A szigetország uralma 34 millió km2-re és 458 millió alattvalóra terjedt ki. 
Lajdi Péter 



A magyarság hiteles őstörténetének alapjai 

avagy
Ami történelemkönyveinkből kimaradt
 

2008
Bevezető

    Ezt az eredetünkről és nemzetté válásunkról írott kisded munkát, mely nem a teljesség igényével, hanem a lényegre összpontosítás szándékával íródott, nemzeti elkötelezettségű történelemtanáraink és rajtuk keresztül a mindenkori fölnövekvő magyar gimnazista nemzedék számára írtam avégett, hogy a benne foglalt igazságok és vitathatatlan történelmi tények elsajátítása révén ne az idegenek által meghamisított múlt, hanem a régmúlt idők bizonyíthatóan megtörtént, dicső tettei és nevünkhöz fűződő vívmányai váljanak e nemzedék magyar tudatának alapjává, nemzeti önbecsülésének evidenciáivá. Mert "csak törpe nép feledhet ős nagyságot, csak elfajult kor hős elődöket. A lelkes eljár ősei sírlakához, s gyújt régi fénynél új szövétneket. S ha a jelennek halványul sugára, a régi fény ragyogjon fel honára!" (Garay János) Merjünk tehát nagyok lenni, ha már egyszer azok vagyunk!

    Manapság már minden átlagosan művelt és kellően nyitott szellemiségű magyar ember számára köztudott dolog, hogy az iskolai történelemoktatásnak a magyar múlttal kapcsolatos alaptézisei a lényeg elkendőzésének szándéka miatt csupán részigazságokat tartalmaznak, a származásunkkal, nyelvünkkel és őstörténetünkkel kapcsolatos adatok és kijelentések pedig szándékos csúsztatásoktól, tények meghamisításaitól és nemzetünk becsületébe történő gázolással fölérő hazugságoktól hemzsegnek. Hogy ez a nemzetközi kitekintés terén is párját ritkító, egyedülálló kultúrtörténeti botrány hogyan és miért jöhetett éppen Magyarországon létre, arra elegendő magyarázatot szolgáltat az a tény, hogy mind a mai napig immár majdnem ötszáz éve idegen hatalmak által megszállt ország és nép vagyunk. Történettudományunk jelen szomorú állapota már csak azért is felháborító, mert más népek (pl. oláhok, tótok; A germánokat nem értem, miért nem elég nekik a tények szerinti történelem. Lásd Heribert Illig: A kitalált középkor c. művét vagy "Karl der Fiktive" c. cikkét), melyek igazi, büszkeségre és nemzeti önbecsülésre okot szolgáltató történelemmel nem rendelkeznek, művi úton, a nyilvánvaló hamisítás aljas módszerével utólag gyártanak maguknak sosem megtörtént múltat a mi kárunkra. Mi pedig hagyjuk, hogy bár magyarul beszélő, de idegen szívű aparacsnyikok avagy ellenségeink által lefizetett janicsárok írják meg meghamisított és nemzetárulással felérő, magyargyűlölő hazugságokkal teletömött históriánkat, egy olyan nemzet történelmét, mely az igazság szerint gazdag hősi és dicsőséges tettekben.

    Történelmünk a Mohácsi Csata (1526. augusztus 29-én, Keresztelő Szent János, avagy Nyakavágó János lefejezésének emléknapján; Jézust halálra ítélik) óta nem áll másból, mint a biológiai, kultúrális, nyelvi és hagyománybeli túlélésünkért folytatott állandó és elkeseredett harcból a megszállók ellen. A megszállás és az ellenünk folytatott háború ma is tart. Nem kell ahhoz fegyvereknek ropogniuk, nincs szükség ahhoz puskaporszagú levegőre, hogy országokat hódítson az idegen. A pénzzel történő zsarolás, az egyes kiszemelt államok adósságcsapdába taszítása az új csodafegyver ma. Ez is egyike a háborúviselés módozatainak. A népesség így is fogy a bevezetett megszorító intézkedések, a magyar hagyományokkal teljesen ellentétes, nyugatról importált újpogány életforma és a művi úton gerjesztett elszegényítés eszközeinek következményeként. Pedig az ENSZ alapokmánya kimondja, hogy ha egy hatalom békeidőben a népesség fogyását szándékosan előidéző intézkedéseket hoz, kimeríti ezzel az emberiség elleni bűntett fogalmát! Ez pedig tudvalévően nem évül el! Az ilyen kormányt tehát tömeggyilkosság vádjával vád alá lehet és kell helyezni a hágai emberjogi bíróság törvényszéke előtt!

        Nyilvánvaló tehát, hogy egy ilyen szinte kilátástalan helyzetbe sodródott nép számára a megszálló idegen hatalom írja-íratja meg saját szájaíze szerint történelmét lehetőleg úgy, hogy a leigázottak nemzeti érzését sárba tiporja és önbecsülésétől megfossza a meghódított ország lakosságát. Egyszóval, az utóbbi fél évezred alatt, de legkiváltképpen az elmúlt százötven évben idegenek írják vagy hazai, júdáspénzzel lekenyerezett kollaboránsokkal íratják történelmünket. A Habsburg-ház nemcsak a török kor után még épen maradt várainkat romboltatta le, az a pusztítás sokkal nagyobb és végzetesebb volt, melyet szellemi-kultúrális téren vitt végbe a magyarság köztudatában. E sátáni elkötelezettségű dinasztia nagyon jól tudta, hogy mi vagyunk az egyetlenek Európában, akik országukat kezdetektől fogva, örökösi, ősi jogon birtokolják. Tisztában voltak vele, hogy a római birodalom után alapított államalakulatok közül mi vagyunk az egyetlenek, akiknek nem kellett meghamisítaniuk történelmüket, mert a valódi tények elegendőek voltak ahhoz, hogy méltán büszkék legyünk magunkra és arra, hogy az európai középkorban mi voltunk egyedül birtokosai egy hagyományosan és jézusi alapon működő, szakrális királyságnak. Az osztrák császári ház hovatartozását jellegzetes módon mutatja az e családhoz tartozók testére tetovált jel: egy sárkánygyík. Ezt a folyamatot csak tovább tetőzték a judeo-kommunista hatalomgyakorlási kísérlet bolsevik uralmának sötét évtizedei. Az igazi hab a tortán azonban a jelenleg (2008. március) regnáló postkommunista-zsidóliberális csőcselékkormány bornírt, nyíltan nemzetellenes, egy hibbant elméjű, diktatórikus hajlamú köztörvényes bűnöző hazaáruló által irányított rezsim jóvátehetetlen ámokfutása.

    Ezért elérkezett az idő, hogy nemzetünk történelmét minden délibábkergetés és romantikus hajlamok nélkül, a tények, az elhallgatott tények alapján írjuk meg. Örvendetes az a törekvés, hogy ebben a munkában nem csak a hazafias lelkesedés esetleg amatőr képviselői, hanem mindenekelőtt történészeink, néprajzkutatóink és művelődéstörténészeink legjobbjai vesznek részt. Hogy csak a legjelesebbeket említsem: Szántai Lajos, Pap Gábor, Molnár V. József, Bakay Kornél, Csomor Lajos, Endrey Antal, Varga Csaba, néhai Lajdi Tamás, Botos László, Grandpierre K. Endre néhai Badiny Jós Ferenc, néhai Padányi Viktor, néhai Dr. Zakar András, néhai Zajti Ferenc, néhai Bobula Ida, stb.

    Az utóbbi évek fejleménye, hogy néhány olaszországi történész és nyelvész a nyilvánvaló tények alapján hasonló következtetésekre jutott eredetünk és íráskultúránk tekintetében, mint az itthoni és a nyugati világban alkotó, hatalomtól független szakértőink. Dr. Mario Alieni: Ősi kapocs c. könyvét, mely már magyarul is hozzáférhető, Michelangelo Naddeo: The Ugarit Abjad a ROVÁS Alphabeth c. művét valamint Dr. Angela Marcantonio magyarul is kiadott könyvét és Magyarországon tartott előadásait, melyekben cáfolja finn-ugor eredetünket, ajánlom az olvasó figyelmébe. Egy idézet ez utóbbitól: "A finnugor/uráli elmélet inkább fikció, mint tudomány." Őróluk nehéz lenne kijelenteni, hogy idegen létükre elfogultak lennének a magyar nemzettel szemben, hiszen semmilyen érdeket nem szolgál ezirányú munkásságuk, hacsak nem az igazság kiderítését, és semmi előnyük nem származik abból, hogy a tények alapján szembefordulnak a nemzetközi "tudományos" összeesküvés széles körben elfogadott hazugságaival. Biztosan nekik sincs ínyükre, hogy a velünk kapcsolatos igazságok kimondásával saját fejükre zúdították a kisantant államokbeli, de leginkább a hazai janicsár MTA javíthatatlan és zsigeri alapon magyargyűlölő áltudósainak keselyűvijjogását, denevércincogását.
Igaz történelmünk vázlata a kezdetektől a harmadik honvisszatérésig 
(...) 
magtudin.org 




Ferenc pápa, mint az egységes világvallás előkészítője?





Joseph Candel: Elképzelhető, hogy egyre inkább látni fogjuk, amint a különböző vallások egy egységes világvallás vagy világegyház felállítása felé törekszenek, ami „békét és barátságságot” ígér követőinek. (Senki ne értse félre: az emberek közötti megértés erősítése fontos feladatunk, de minden az indítékon múlik.) A Bibliából arra lehet következtetni, hogy a „szent szövetség” aláírásával az Antikrisztus az iszlám, a judaizmus és a keresztény vallás követői vagy akár valamennyi vallás számára elérhetővé tesziJeruzsálem városát. A zsidók harmadszor is felépíthetik templomukat és folytathatják a mindennapi áldozat bemutatását.
Ez a vallásbéke azonban csak átmeneti lesz, mert amikor a hét év felén az Antikrisztus megszegi a szövetséget, minden vallást el fog törölni és azt követeli, hogy az egész világ istenként imádja. Ez lesz az a bizonyos világvallás. Az Új Világrend vallása.
És a király a maga tetszése szerint cselekszik és felfuvalkodik és felmagasztalja magát minden isten felett, és az istenek Istene ellen is vakmerőn szól… Nem gondol atyáinak isteneivel, nem gondol az asszonyok kedvencével, és egy istennel sem; hanem minden fölé magasztalja magát.” (Dániel 11:36-37)
Pál pedig a következőképpen figyelmeztetett ugyanerre: Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket. Mert az Úr napját [második eljövetelét] megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia. Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról, hogy ő isten.” (II. Thessalonika 2:3-4)
A Jelenések könyvéből pedig azt is megtudjuk, hogy erejét, trónját és nagy hatalmát a sárkány [Sátán] adja neki” és az egész föld csodálta a fenevadat [Antikrisztust], és imádták a sárkányt, aki a hatalmat adta a fenevadnak, és imádták a fenevadat ezt mondván: Ki hasonló a fenevadhoz és ki tudna vele harcra kelni?” (Jelenések 13:2, 4)
Az Antikrisztus ezen a ponton már minden egyéb vallást betilt és üldözni fogja azokat, akik nem Istenként imádják.
(Fontos észben tartani, hogy itt vallásokról, nem pedig a vallások egyes követőiről beszélünk, akiknek megítélése Isten feladata, nem a miénk. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.” – I. Sámuel 16:7)
Vajon Ferenc pápa lesz az elit egyik segítője a világ vallásainak egyesítésére vonatkozó terv kivitelezésében? Megválasztását követően a Time magazincímoldalán „Az Újvilág pápája” szavakat olvashattuk képe felett (ami az amerikai kontinenst képviselő Dél-Amerikára, de az Új Világrendre is célozhatott), a pápa pedig már egyértelművé tette, hogy az ökumenizmus támogatását pápasága egyik legfontosabb feladatának tekinti, és számos magas szintű ökumenikus összejövetelen vett már részt.
Nemcsak a keresztények, hanem más vallások és a kereszténység közötti kötelékek szorosabbá fűzését is szorgalmazza. Beszélt arról, hogy szerinte a muzulmánok is az „egyetlen Istent” imádják.
A globális elit évtizedek óta építi a „minden út ugyanahhoz az Istenhez vezet” filozófiára épülő világvallás alapjait. Az elit tisztában van azzal, hogy még az egységes világgazdaság és világkormány sem lesz képes teljesen egyesíteni az emberiséget, közös, globális vallás nélkül. Ez a vallás azonban szöges ellentéte annak, amit a Biblia tanít, mert a bibliai igazságokat „a különböző hátterű emberek közötti barátságra” kívánja cserélni.
Egy globális vallás létrehozásához valamilyen módon egyesíteniük kell a Római Katolikus és az iszlám egyházakat. Ez a két legnagyobb vallásos tömörülés a világon, így valószínűleg egy igazán globálisnak mondható egyház létrehozásához mindkettő részvételére szükség lesz. [Időkjelei: Illetve talán úgy gondolják, hogy ilyen módon megnyerhetik a muzulmán országok egy részét a világkormány számára.]
Ezért említésre méltóak Ferenc pápa kijelentései az iszlámot illetően. Első ökumenikus összejövetelén a következőket mondta:
Szívélyes üdvözlettel köszöntök minden drága barátot, akik más vallások és hagyományok követői. Elsősorban a muzulmánokat, akik az élő és kegyelmes egyetlen Istent imádják és hozzá imádkoznak és mindenki mást [is köszöntök]. Értékelem mindenki jelenlétét: a hajlandóság jelét látom ebben a kölcsönös tisztelet és együttműködés iránt az emberiség közös érdekeiért.
A Katolikus Egyház tisztában van azzal milyen fontos a különböző vallási hagyományok tagjai közötti barátság támogatása. Szeretném megismételni: a különböző vallási hagyományok követői közötti barátság és tisztelet támogatása bizonyítja a Pápai Tanács munkájának értékét a vallásközi párbeszéd terén.
A fenti ökumenikus összejövetel során Ferenc pápa arról is beszélt, hogy mennyire közel érzi magát azokhoz, akik „bármely vallási hagyományhoz” tartoznak:
Etéren közel érezzük magunkat mindenkihez, aki bár nem tartja magát egyetlen vallási hagyomány követőjének sem, úgy érzi, hogy az igazságot, a jóságot és a szépséget, az isteni igazságot, jóságot és szépséget keresi, akik a mi drága szövetségeseink az emberi méltóságért, a békés együttélésért és a Teremtés védelméért folytatott harcban.
Természetesen nincs semmi baj azzal, ha valaki baráti kapcsolatokat próbál építeni vagy szeretetet mutatni az embereknek, a probléma abban áll, ha ezt egy megkérdőjelezhető célért teszi.
Ferenc pápát egyébként az iszlám szakértőjének tartják.
A pápa ezenkívül szeretné felerősíteni a többi keresztény hagyománnyal folytatott párbeszédet is, különös tekintettel a keleti ortodox egyházakra:
Beszéde előtt a pápa személyesen találkozott I. Bertalan konstantinápolyi pátriárkával, aki Ferenc keddi beiktatási miséjén is részt vett.
1054 óta, amikor a kereszténység nyugati és keleti irányzatokra szakadt, ez volt az első alkalom, hogy az ortodox keresztények vezetője részt vett egy római pápa beiktatásán.
Ferenc fogadta az orosz ortodox egyház külügyi vezetőjét, Hilarion metropolitát is.
Az egyházegyesítés természetesen nem fog holnap megtörténni, de vajon Ferenc lesz-e az pápa, amelyiknek sikerül a katolikus és ortodox hívők kibékítése?
A világvallás sem egyik napról a másikra fog megszületni, de a bizonytalanság erősödésével az emberek egyre kétségbeesettebben keresik majd a válaszokat. A következő gazdasági válság, az élelmiszerhiányok, a soha nem látott járványok, természeti katasztrófák és terjedő háborúk eredményeként a föld készen áll majd a „békét és barátságot” ígérő globális vallás elfogadására.






Tényleg az utolsó pápa jön?





Forrás: WND.com
A szerző, aki megjósolta XVI. Benedek pápa lemondását, szoros figyelemmel kíséri a jelenleg folyó pápaválasztást a sokak számára ismert középkori prófécia tükrében.
Tom Horn, a „Petrus Romanus: Az utolsó pápacímű könyv társszerzője elmondta a WND-nek, hogy a 115 jelölt közül melyik az a 10 személy, akire szerinte ráillene a Malakiás próféciájából ismert leírás.
Tom Horn és Cris Putnam könyvükben Benedek pápa tavaly áprilisi lemondását jósolták, és mint utóbb kiderült, a pápa valóban akkor hozta meg a sokak szerint történelmi döntést.
Malakiás próféciájának az utolsó pápára, Római Péterre (Petrus Romanus) vonatkozó része a legérdekesebb, mivel szerinte pápaságának végét Róma pusztulása és Krisztus ítélete követi.
Hétfő este fekete füst jelezte, hogy a 266. pápát nem sikerült megválasztani az első napon.
Armaghi Szent Malakiás 1094-1148 között élt és a következőképpen írta le az „utolsó pápát”:
A Szent Római Egyház szélsőséges üldöztetése idején Római Péter uralkodik majd, aki számos megpróbáltatás közepette vezeti nyáját. Amikor ezek elvégeztettek, a hét dombra épült város elpusztul és a félelmetes bíró megítéli népét.”
Az utolsó előtti pápát, aki Horn szerint XVI. Benedek, az „olajfa dicsősége” néven említi. Bár Benedek nem volt bencés rendi szerzetes, pápai névválasztását a Szent Benedek által alapított rend inspirálta, aki annak idején az olajágat választotta a rend jelképének.

A tízes toplista

Horn és Putnam elkészítették a jelöltek tízes listáját arra vonatkozóan, hogy szerintük kik esélyesek a „Római Péter” címre.
A listát Angelo Scola, milánói érsek vezeti, aki Horn szerint legalább 50 olasz bíboros támogatását élvezi, bár tegnap az olasz rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya házkutatást végzett hivatalában, ami árthat jó hírének.
Az egyik jelölt, Tarcisio Pietro Evasio Bertone, a Vatikán külügyminisztere, az olaszországi Romanoban született. Az ő nevét így elég könnyű „Petrus Romanus-ként” értelmezni.
Horn rámutatott, hogy bár Benedek pápa Bertonét választaná utódául, nemrégiben kiszivárgott vatikáni dokumentumok között szerepelt egy Bertone által, az elődjének írt levél, ami egy viharos kapcsolat fennállására utalt és negatív fényben tüntette fel személyét.
Szerintem ez a fejlemény meggyengítette Bertone pozícióját, de ne felejtsük el, hogy ő olasz és közöttük nagyon erős az összetartás,” mondja Tom Horn.
Sok bíboros azonban szívesebben látna külföldit a pápai trónon, és köztük is van néhány említésre méltó Péter, mint például a ghánai Peter Turkson vagy a magyar Erdő Péter.
Horn mindvégig kitartott amellett, hogy a leendő pápát nem kell Péternek hívni, ahhoz, hogy betöltse a próféciát.
Tulajdonképpen bármelyik olasz jelölt esetében általánosságban igaz lenne,” mondja. „Általánosságban elmondhatjuk, hogy volt egy első Péter és lesz egy utolsó.”
Bertone, Turkson és Scola mellett a nigériai Francis Arinze, az olasz Gianfranco Ravasi, az argentin Leonardo Sandri, a szintén olasz Ennio Antonelli, a francia Lean-Louis Tauran, a bécsi Christoph Schönborn és a kanadai Marc Ouellet szerepelnek Tom Horn listáján.
Kíváncsian várjuk a fejleményeket. Ti mit gondoltok?









Átnevelő táborok a jelenben? – End Time Info Podcast



Az amerikai Védelmi Minisztérium számára készített, a napokban kiszivárgott katonai dokumentum döbbenetes terveket tartalmaz arról, hogyan készülnek a „politikai aktivisták” átnevelésére az USA és más országok területén felállítandó átnevelő vagy internáló táborokban, hogy „segítsenek” az aktivistáknak értékelni az Egyesült Államok politikáját és viselkedését.
A történelemből egyértelműen kiderül, hogy internáló táborokat kizárólag elnyomó, diktatórikus hatalmak alkalmaztak, illetve alkalmaznak, mint a volt Szovjetunió és sztálinista rezsimek, vagy a mai Észak-Korea.
Létezhet ilyesmi ma az Egyesült Államokban és más fejlett országokban? Valóban itt tartanánk már? Joseph és Johnny ezekről az aggasztó fejleményekről beszélgetnek.
A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” – János 16:33
Lejátszás (00:17:00p):
Javaslatok, kérdések a podcast adásokkal kapcsolatban






Már 50 állam összesen 700 ezer állampolgára akar kiválni az USA-ból

Forrás: Daily Caller
Kevesebb, mint egy héttel azután, hogy New Orleans egyik lakója petíciót indított Louisana kiválására az Egyesült Államokból, hét állam gyűjtött elég aláírást ahhoz, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel. (https://petitions.whitehouse.gov/petitions)
Szerda reggel keleti idő szerint 6 óráig összesen 675 ezer digitális aláírás gyűlt össze az 50 különböző állam összesen 67 darab külön benyújtott kiválási petíciójával. Vermont, ahol az Egyesült Államokból való kiválás a politikai élet szerves része, utolsóként állt be a sorba.
AlabamaFloridaGeorgiaLouisianaNorth CarolinaTennessee és Texas esetében már összegyűjt az a 25 ezer aláírás, ami ahhoz szükséges, hogy a Fehérház köteles legyen foglalkozni a kérdéssel.
Az aláírásgyűjtésben Texas vezet, ahol ez idáig több mint 98 ezer aláírás gyűlt össze, bár Rick Perry, Texas kormányzója úgy nyilatkozott, hogy nem támogatja a kezdeményezést.
Perry kormányzó hisz az egység nagyságában és ennek megváltoztatására semmit sem kellene tenni. Ugyanakkor osztja honfitársainak a szövetségi kormánnyal szemben érzett frusztrációját,” áll a kormányzói hivatal által kiadott nyilatkozatban.
Ellencsapásként, hétfőn egy olyan petíció is indult, ami kéri, hogy a kiválást kezdeményező petíciók aláíróit fosszák meg amerikai állampolgárságuktól.
Hasonló megfontolásból a texasi Austin városa petíciót indított arra, hogy Texas államnak az USA-ból történő esetleges kiválása esetén kiváljon Texasból.
Egy Houstoni csoport által kedden indított petícióban pedig az áll, hogy a kiválást fontolgató texasiak „értelmileg visszamaradottak és nem akarjuk, hogy ők képviseljenek bennünket. Több oktatást akarunk ennek a betegségnek az eltörlésére.”
A felülvizságlathoz szükséges 25 ezer aláírás a következő államokban nem gyűlt még össze:
Tizennégy állam egynél több petíciót is indított a kérdésben. Missouri és South Carolina esetében a külön petíciók összeadva már elérik a kívánt küszöböt.
A Daily Caller megkérdezte Joshua Earnest fehérházi szóvivőt, hogy vajon a Fehérház csupán a Romney tábor frusztrációjaként tekint-e a kezdeményezésekre, de mindezidáig nem érkezett válasz.









Döbbenetes állítás: Obama olyan katonai vezetőket akar, akik hajlandóak amerikai állampolgárokra is lőni



Időkjelei: Az alábbi hír, ami néhány nap alatt bejárta az alternatív médiát, ismét abba a kategóriába tartozik, amit nem áll módunkban megerősíteni, de látva, hogy milyen irányba tartanak az események az Egyesült Államokban, sajnos nem nehéz elképzelni, hogy az információ nagyon is igaz lehet.
Forrás: examiner.com
Hétfőn Dr. Jim Garrow, az ismert szerző és humanitárius aktivista megdöbbentő kijelentést tett Barack Obama második elnöki ciklusával kapcsolatban.
Facebook oldalán Dr. Garrow akövetkezőket írta:
Éppen most tudtam meg egy rangidős katonai vezetőtől, hogy Barack Obama új próbatételt vezetett be annak megítélésére, hogy ki alkalmas katonai vezetői pozíció betöltésére és ki nem. Ez robbanni fog emberek, készüljetek fel! „Az új teszt annak megítélésére, hogy valaki alkalmas-e vezetői pozíció betöltésére a hadseregben az, hogy hajlandó-e amerikai állampolgárokra tüzet nyitni vagy sem.” Aki nem, azt elbocsátják.
Ki ez a bizonyos forrás?
Dr. Garrow a következőket mondta: „A férfi, akitől az információ származik az Egyesült Államok egyik legismertebb katonai hőse.”
Fontos, hogy mindenki értse, ez nem egy Alex Jones vagy Jesse Ventura vagy olyan forrás által elindított hír, akit a legtöbben könnyedén félresöpörnek, mondván ez is csak egy „összeesküvés elmélet”.
Dr. Garrow egy ismert és köztiszteletben álló humanitárius aktivista, aki életét arra szentelte, hogy az egy-gyerekes kínai törvények miatt halálra ítélt kínai csecsemők életét megmentse. Munkája elismeréseként Nobel-békedíjra is jelölték, amit abban az évben helyette Barack Obama kapott meg.
Az Amazon.com a következőképpen foglalja össze munkásságát:
Dr. James Garrow a Rózsaszín Pagoda: Egy ember harca a kínai lányirtás ellen című könyv szerzője. Az elmúlt tizenhat év alatt 25 millió dollárt áldozott arra, hogy a hozzávetőleg 40.000 kínai lány csecsemő életét megmentse a biztos haláltól, ami a kínai egy-gyerekes elv miatt rájuk várt volna és örökbefogadókat találjon nekik. Dr. Garrow a Pink Pagoda iskolák megalapítója és ügyvezetője. A 6300 alkalmazottat számláló összesen 168 iskola angol nyelvű oktatást biztosít kínai gyerekek számára.
A fenti hír különösen érdekesnek bizonyul azután, hogy a Washington Free Beacon vasárnap arról számolt be, hogy Barack Obama márciusi hatállyal elbocsátotta James Mattis tábornokot, az amerikai tengerészgyalogság főparancsnokságának vezetőjét.
WFB cikk a következőket írja:
A nemzetbiztonság berkeiből érkező hírek szerint James Mattis tábornok távozását a főparancsnoki posztról igencsak sürgetik és azt közölték, hogy több hónappal előbb kell elhagynia hivatalát, mint azt korábban tervezték.”
Vajon Mattis tábornok visszautasította, hogy amerikai állampolgárokra lőjön?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése