2016. május 7., szombat

A nagy testvér figyel minket II



A nagy testvér figyel minket II


Íriszleolvasás = Gyorsabb áthaladás a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen



Forrás: dfw.cbslocal.com
Szeretnél zökkenőmentesen és gyorsan áthaladni a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen? Nem gond. Mostantól a dallasi Fort Worth nemzetközi repülőtéren, ha valaki hajlandó kicsit többet fizetni és hagyni, hogy a biztonsági emberek leolvassák íriszét, kikerülheti a hosszú várakozást. Igazán megéri, nem igaz?
Az opciót a CLEAR (jelentése: tiszta) nevű cég kínálja előfizetett ügyfelei számára. Egy alapos igazolási eljárást követően a tag egy titkosított azonosító kártyát kap, amivel biztonsági előjogokat élvezhet a programban résztvevő reptereken.
Jelentkezéskor ellenőrizzük és igazoljuk a személy jogosítványának és útlevelének hitelességét,” magyarázza Caryn Seidman-Becker, a CLEAR elnök-vezérigazgatója. „Ezt követően ujjlenyomatot veszünk, beolvassuk a jelentkező íriszét és lefényképezzük. Ezeknek az adatoknak a segítségével pedig létrehozzuk az illető személyazonossága és biometrikus azonosítói közötti megtéveszthetetlen és áthatolhatatlan kapcsolatot.”
Bár a biztonsági vizsgálatok ideje jelentősen megrövidül, a személyre szabott kártya birtokosai nem mehetnek egyenesen a kapuhoz a parkolóból. A CLEAR tagoknak ugyanúgy át kell esniük a szokásos ellenőrzéseken, a különbség, hogy nem kell sorban állniuk.
A CLEAR által alkalmazott eljárás a személyazonosság kétséget kizáró megállapításán alapul. Aki egyszer megkapta a kártyát, nem kell, hogy minden alkalommal elővegye a jogosítványát. Elég, ha behelyezi a kártyáját és az ujját a leolvasóba,” mondja Seidman-Becker.
Természetesen egyesek aggódnak érzékeny személyes információk védelme, illetve annak hiánya miatt. Megnyugtatásukra Seidman-Becker elmondta, hogy a cég „magas védelmi színvonalú kódolt rendszert alkalmaz, ami nemcsak az adatok integritását, hanem a tagok adatainak védelmét is biztosítja.”
Soha nem osztanánk meg vagy adnánk el tagjaink adatait.”
A CLEAR több fülkét is felállított a dallasi Fort Worth repülőtéren. A szolgáltatás éves díja pedig 170 dollár.
A CLEARcard regisztrált utazási szolgáltató 2009-ben csődbe ment, most azonban új vezetés alatt próbálkoznak visszatérni a piacra.
Az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) szintén kínál ingyenes előszűrőprogramot a gyakori utazók számára, amit alapos vizsgálatok és ellenőrzések után kaphatnak meg a jelentkezők.









Új PlayStation szabadalmak: DNS, ujjlenyomat, hang, írisz és arcfelismerés



Nehéz az élet egy nagyvállalat számára, különösen, ha egyik legfontosabb feladata a felhasználók online tevékenységének azonosítása, a célzott reklámok küldése és a jogosulatlan használat megakadályozása érdekében. Hogyan tudják megállapítani, hogy ki használja éppen az adott játékot? Úgy tűnik a Sony megtalálta a választ: terveik szerint egy online adatbázisban fogják tárolni a felhasználók biometrikus adatait, hogy megállapíthassák pontosan ki is jelentkezett be a játékfelületen, azaz ki ül a gép előtt.
A Sony Computer Entertainment, a japán technológiai óriás PlayStation részlege, nemrégiben hozta nyilvánosságra májusban bejegyzett, de még fejlesztés alatt álló szabadalmát a probléma megoldására.
A szabadalomban a „probléma” leírását is elolvashatjuk, miszerint a cég jelenleg nem tudja megállapítani, hogy egy adott konzolon bejelentkező felhasználó valóban a fiók tulajdonosa-e vagy csupán egy másik felhasználó, aki az eredeti tulajdonostól vásárolta a készüléket.
A szórakoztató elektronikai eszközökön megjeleníthető reklámok jelenleg nem célzottak, mert szinte semmilyen információ nem áll rendelkezésre az eszközt használó személyről. A reklám sokkal célzottabb lehetne, ha ismert lenne a felhasználó érdeklődési köre. Jelenleg ilyen formációt csupán kérdőívek segítségével lehet megszerezni, általában az eszköz regisztrálásakor, illetve bizonyos információk nyerhetők az eszközhasználat megfigyeléséből. Például egy online játékszolgáltató figyelheti milyen játékokat ér el egy regisztrált felhasználó az eszközzel. Azonban sok szórakoztató elektronikai eszköznek több felhasználója is van. Ilyen lehet például egy család több tagja. Sajnos a jelenlegi módszerek csupán az eszköz nyomon követését teszik lehetővé és nem tudnak különbséget tenni a különböző felhasználók között.
A számítógépeknél alkalmaznak már biometrikus azonosítókat, például ujjlenyomat olvasót, a belépéshez szükséges jelszó helyett, ennek megadása azonban csak az eszköz beindításakor szükséges, utána bárki használhatja a gépet. Tehát olyan módszerre van szükség, ami áthidalja ezt a problémát.
Tehát mi a megoldás? Még több biometrikus adat rögzítése:
Megoldásként a felhasználót a csakis rá jellemző adatok alapján kell azonosítani, így a tartalmakat az eszköz használójának személyazonossága alapján lehet biztosítani. Attól függően, hogy a szabadalmazott eljárás melyik típusa kerül alkalmazásra, a felhasználó személyazonosságának megállapítása történhet például biometrikus érzékelő segítségével. Ilyen biometrikus érzékelő lehet például egy ujjlenyomat vagy tenyér leolvasó, arcfelismerő rendszer, írisz vagy retina szkenner, hangfelismerő program vagy DNS elemző. Az alkalmazott biometrikus érzékelő az eszköz használata közben azonosítaná a felhasználót.
Az alábbi ábra a rendszer működését szemlélteti különböző eszközökön:
Senkit se zavarjon meg a kőkorszakinak tűnő telefon. A szabadalmi leírásokhoz csatolt ábrák esetében ez normális. A telefon jobb oldalán látható szürke bemélyedések például az ujjlenyomat leolvasókat jelölik (hány ujjlenyomat kell nekik?), a kamerákat (329 és 336) arcfelismerésre, írisz és retina szkennelésre, a mikrofont (328) pedig hangfelismerésre használnák.
A szabadalmi leírás elmagyarázza, hogyan építenének profilt a felhasználókról a nyert adatok segítségével:
A találmány bizonyos megvalósításai esetében a felhasználóról profil készülne… megfigyelésre kerülne a felhasználó viselkedése és a viselkedési mintákból nyert információk bekerülhetnének a felhasználói profilba. A profil alapján személyre szabhatóbbá válna az eszköz az adott felhasználó számára… A videójátékok esetében a felhasználói profil része lenne, hogy milyen típusú (például verseny vagy harci) játékokat részesít előnyben a felhasználó. A célzott reklámok elküldéséhez nem szükséges tudni a felhasználó nevét, címét, telefonszámát vagy egyéb személyes adatait. Elegendő a felhasználó online tevékenységét párosítani az azonosított felhasználóval.
A célzott reklámokon kívül az azonosító megakadályozná, hogy a felhasználó olyan tartalmakat használjon, ami nem az övé, tehát többé nem lehetne megosztani a PlayStation Network felhasználói fiókjait:
A szabadalom megakadályozná az online felhasználó fiókok engedély nélküli megosztását. A biometrikus azonosító, mondjuk ujjlenyomat segítségével, a tartalom szerver képes lenne megállapítani, hogy az online fiókot elérni próbáló felhasználó ténylegesen az adott fiók tulajdonosa-e.
A rendszer elvileg a kalózkodást is megakadályozná, amennyiben elég széles körben elterjed:
Az online tartalmakkal kapcsolatos másik komoly probléma a letöltött tartalmak jogosulatlan másolása vagy terjesztése. Jelenleg szinte lehetetlen megakadályozni egy letöltött, megvásárolt tartalom illegális másolását. Az egyik használatban lévő módszer a letöltött tartalmaknak az adott eszközhöz történő kapcsolása, ez azonban nem megoldás arra az esetre, ha a felhasználó eladja a gépet. Amennyiben ehelyett a tartalmakat az adott felhasználóhoz (ahhoz, aki kifizette a tartalom árát) kötjük, elérhetjük, hogy csak ő legyen képes azt elérni. Egy ilyen módszerrel megakadályozhatjuk a tartalmak feltörését és jogosulatlan terjesztését.
Ez az új szabadalom szorosan kapcsolódik egy korábbihoz, amiről szintén írtunk. APlayStation kamera hamarosan képes lehet érzékelni a felhasználók érzéseit, felvenni, amit mondanak és mindezt továbbítani a Sony-nak.
Az adatokat (legyen az hangfelvétel, írisztérkép vagy DNS) mindkét esetben a Sony szerverein tárolnák. Ez pedig tudjuk hová vezethet. Reménykedjük, hogy a DNS-azonosítókat legalább titkosítva tárolják majd.




A kanadai konyhakertek is veszélyben



A jelen gazdasági helyzetben, amikor az Egyesült Államok 52 százaléka rendkívül súlyos aszállyal küzd és szinte az egész kukoricatermés veszélyben van, az alábbi hír különös jelentőséggel bír. Az esőhiány az egész világ élelmiszerellátására hatással lesz, az árak pedig még magasabbra szökhetnek. Az éhínség egyre komolyabb problémát jelent és mind több országot érint (Máté 24:7). Egy normális világban az lenne logikus, ha az állam bátorítaná az önellátást, különösen ilyen nehéz időkben, ehelyett azonban a helyi önkormányzatok egyre őrültebb szabályokat vezetnek be, amik ellehetetlenítik a konyhakerteket saját otthonaink körül. Ez egyértelműen egy újabb törekvés a világ élelmiszerellátása feletti teljes hatalom megszerzéséért, hogy mindenki az államtól és a nagy élelmiszeripari cégektől függjön és idővel a világkormány engedelmes rabszolgájává váljon. – Joseph Candel
Forrás: Activist Post
Az emberek éhesek, a gazdasági helyzet pedig egyre romlik. Az ilyen problémákra régen megoldást jelentett, ha az emberek megpróbáltak önellátásra törekedni. Amerikában így született a mára legendává váltVictory Gardens. Kanadában úgy tűnik, egyesek minden erejükkel azon vannak, hogy ellehetetlenítsék az önellátást.
Valami furcsa okból kifolyólag az Egyesült Államok és Kanada kormányai nem akarják lehetővé tenni az öngondoskodást, még az ember saját ingatlanán sem. Ami ennél is furcsább, hogy pont a kisebb hatalommal bíró helyi önkormányzatok kerülnek egymás után a média figyelmének középpontjába, az ingatlantulajdonosok jogainak folyamatos megnyirbálásáért, a mindenható helyi szabályzatok nevében.
Josée Landry és Michel Beauchamp, gazdasági és egészségügyi megfontolásból úgy döntöttek új kertet építenek városi otthonuk elé, a folyamat dokumentálására pedig egyblogot hoztak létre. Új hobbijukat „Rosa” névre keresztelték, Rosa Parks polgárjogi aktivista emlékére, aki nem volt hajlandó elfogadni az akkori kormány diktálta helyét a társadalomban.
A pár nem sejtette, hogy egy másik alapvető polgárjogért lesz kénytelen harcba szállni: az ételhez való jogért. Ahelyett, hogy hagynák, hogy kertjük virágozzon, örömet és egészséges termést hozva néhány embernek, a helyi önkormányzat ősztől be akar tiltani minden előkerti konyhakertet, így „Rosát” is „kigyomlálnák”.
Az otthoni kiskertek elleni támadás egyre nagyobb erővel folyik a fejlett országokban. Az Egyesült Államokban egy asszonyt 93 nap börtönbüntetéssel fenyegettek, mert paradicsomot termesztett előkertjében, Tulsában egy másik nő bírósági pere most is folyamatban, miután egy nap arra ért haza, hogy gyógy- és konyhakerti növényeit kiirtották saját kertjéből. Bizonyos esetekben hatalmi harcról van szó, és a hatóságok csak akkor hátrálnak meg, ha az ügy elegendő negatív médiafigyelmet kap. Miután a kedélyek kicsit csitulnak, a hatóságok visszatérnek és egy teljesen más jellegű, apró szabályzati vétség miatt perelik be áldozatukat.
A kanadai eset is hasonlóan zajlott. Az önkormányzat az előkerti (máshol konyhakertnek nevezett) kiskertekre vonatkozó helyi szabályzatra hivatkozott, ami szerint a növényzet nem haladhatja meg a 30 százalékot. Ki akarhat ilyen szabályt a Quebec-i Drummondville-ben? Nem kellene esetleg más szempontokat is figyelembe venni? Mint például azt a tényt, hogy az érintettek saját ingatlanáról van szó, a megtermelt zöldségeket a helyi közösségnek ajánlották fel nyereség nélkül, a kert esztétikus, olyannyira, hogy komoly visszhangot kapott a médiában szerte a világon és számos híres kertészeti weboldal is írt róla.
Az önkormányzat nemcsak a szóban forgó pár kertjét akarja megsemmisíteni, de komolyan fontolgatják, hogy minden konyhakertet betiltanak a jövőben. A javaslat szerint a már meglévő kertek maradhatnának, amennyiben megfelelnek a maximum 30 százalékos szabálynak.
A „Rosa” kert tulajdonosai napi 100-300 dollár közötti bírságra számíthatnak, amennyiben július 23-ig kertjük nem felel meg a szabályzatnak. A CBCNewsszerint „a házaspár nem szándékozik eleget tenni a városi önkormányzat felszólításának.”
Szokás szerint a hatóságok valamilyen meg nem nevezett szomszéd általi homályos „bejelentésre” utalgatnak. Claude Proulx, az egyik városi vezető pedig „a városkép egységére” hivatkozott.
Így készült a kert:

potager urbain 2012.wmv

http://www.youtube.com/watch?v=aFuCdnT9WsU&feature=player_embedded

Kiépítése IBC aquaponic rendszer

http://www.youtube.com/watch?v=WYFM7J_TpTU&feature=player_embedded

Superior Akvakultúra

http://www.youtube.com/watch?v=usdwEzkbut4

Til-Aqua Natural Male Tilápia Hatchery

http://www.youtube.com/watch?v=a13dNHcNqaw

Tropical Fish Farm-SZLOVÁK REPUBLIK part 2

http://www.youtube.com/watch?v=dfBSNOuzLXw

Akvakultúra Thaiföld: SARNISSA S Asian Study Tour november 2008

http://www.youtube.com/watch?v=wv1OYVcXpmk&feature=endscreen&NR=1

Akvakultúra - Lehetőségek fejlesztési

http://www.youtube.com/watch?v=EV4xrI_Wang

Az előnyei Kagylók Akvakultúra

http://www.youtube.com/watch?v=p3c25GPtvMo

A OYSTER FARM

http://www.youtube.com/watch?v=GnUYFfiAG1c

Cherrystone Aqua-Farms

http://www.youtube.com/watch?v=qX9anEK8WI4

Organic living Grass house off the Grid Canada 2008

http://www.youtube.com/watch?v=-DfAmv5RagM

Zöld jövő lehetséges! Az öko ház Simon Dale WWW.GOODNEWS.WS

http://www.youtube.com/watch?v=z9H1qn84V_I

1 cob víkendház a cobville, egy rakéta tömegű fűtőberendezés

http://www.youtube.com/watch?v=75sqmYAvHuc

Cob Homes: Természetes, Sustainable Living megoldás a Bleak Future

http://www.youtube.com/watch?v=8WbUUSq6jc4

Egy Earthen House Built by Hand




Michel Beauchamp azonban rendkívül jó viszonyban van szomszédaival, akik vele együtt élvezik a kert gyümölcseit. Elképzelni sem tudja, hogy bárkinek ellenvetése lenne a szép és finom kerttel kapcsolatban. „Imádják. Mindenki ledöbbent, hogy  a friss zöldségeknek ilyen íze is lehet,”mondja Michel.
A szomszédokat a városi kertészpáros külsejében bekövetkezett változások is lenyűgözték. Michel és Josée együtt csaknem 50 kilót fogytak, amióta a saját kertjükben termelt zöldségeket és gyümölcsöket eszik.
Roger Doiron, városi kertészaktivista és blogger, a pár mellé állt a harcban és komoly akciót szervezett az ügy érdekében. A mai napig több mint 11.000 aláírás érkezett az általa indított petícióra.
Mellesleg Doiron volt az a személy aki Michelle Obamát az elnöki kert kialakítására bátorította. Amint azonban a kanadai kertről szóló cikk megjelent weboldalán, a több száz dolláros bírság kiszabásával fenyegető felszólítások elindultak.
Mi kell ahhoz, hogy a hajthatatlan önkormányzati uralom erejét megfékezzük? A fentiek alapján úgy tűnik az önkormányzatra nézve negatív média visszhang, sok feldühödött ember és a következő választás elvesztésének veszélye együttesen sokat nyomnak a latban. Michel és Josée szeptember 1-ig kaptak haladékot, amikor is a hatóságok döntenek majd az ügyben. Az aktivizmus működik.
Legalább a kert termését learathatják addig. Mi történik azután? Vajon az emberek elfeledkeznek a hatóságok eredeti szándékáról, hogy minden hasonló kertet betiltsanak? Ez a baj azzal, amikor elhalasztanak egy döntést. A hatóságok abban reménykednek, hogy a kedélyek lenyugszanak, a média pedig kivonul a képből.
Ne feledkezzünk meg az ügyről! A saját betevő falatunk múlhat ezen.
Ha ez a kert illegális, akkor nyakig vagyunk a tudod miben.” – Roger Doiron











Az NSA valósidőben elemez minden online kommunikációt



Forrás: Infowars.com
Az amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal (NSA) minden elektronikus kommunikációt tárol és valósidőben elemez, állítja egy volt NSA alkalmazott William Binney (whisteblower, jobb magyar szó híján „leleplező”), aki arra figyelmeztet, hogy a hivatal a Google keresőmotorjához hasonló képességgel rendelkezik, amivel minden online beszélgetésben valósidőben tud keresni kulcsszavak alapján.
Az NSA-nak 2008 óta törvény adta joga, hogy valószínűsíthető indok nélkül lehallgasson bármilyen telefonbeszélgetést, illetve elolvassa bárki email és szöveges üzeneteit. Ami újdonságnak számít, hogy bár jó ideje sejteni lehetett, az ügynökség eddig még soha nem ismerte el, hogy elemezné az ilyen kommunikációkat, csupán annyit közölt, hogy a személyek, helyszínek és dátumok azonosítása a lehallgatási folyamat részét képezik.
A közelmúltban azonban Binney, egy kaliforniai bíróságnak eskü alatt tett nyilatkozatban elmondta, hogy a szövetségi hivatal „képes a Google motorhoz hasonló személyre szabott, valósidejű kereséseket indítani az emberek személyes email üzeneteire, cím, helyszín, ország, telefonszám, megfigyelt nevek, kulcsszavak és kifejezések alapján.”
Az Egyesült Államok területén található legalább húsz különböző lehallgatási központ mindegyike felfoghatatlan mennyiségű adat tárolására képes, jegyzi meg Binney, „ami arra enged következtetni, hogy az NSA nem szűri meg a személyes elektronikus kommunikációkat, hanem mindent tárol, amit talál.”
Binney arra is rámutatott, hogy Robert Mueller, FBI igazgató 2011-ben beismerte, hogy az FBI – az NSA és a védelmi minisztérium segítségével – „olyan technológiai újításokat vezetett be, amelyek lehetővé teszik, hogy az adatbázisok múltbeli emailek tartalmát is rögzíthessék … valamint a jövőben beérkező üzeneteket is, oly módon, hogy nem kell külön személyre szabott keresést indítani.”
Binney azt mondta, hogy 2001-ben azért hagyta ott az NSA-t, mert „az amerikai alkotmányban biztosított személyes szabadságjogokat (2001. szeptember 11 után) már teljesen figyelmen kívül hagyták.”
Binney beszámolói teljes mértékben egybeesnek a számos adatvédelmi szakember által megerősített ténnyel, hogy az NSA legalább a 90-es évek óta lehallgatja és rögzíti az egész világ elektronikus kommunikációját.
1999-ben az ausztrál kormány beismerte, hogy az USA és Nagy-Britannia mellett ők is résztvevői az NSA vezette globális lehallgatási és megfigyelési programnak, az Echelon-nak, ami képes lehallgatni „minden nemzetközi telefonhívást, faxot, emailt vagy rádió üzenetet,” az egész bolygón.
Egy 2001-ben készült Európai Parlament jelentésben az áll, hogy „az NSA rutinszerűen lehallgatja az Európán belül küldött email üzeneteket, telefonbeszélgetéseket és faxon továbbított kommunikációt.”
A Clinton kormány alatt egészen bizonyos, hogy az Echelon program a világ más országainak állampolgáraira fordította figyelmét és sok millió telefonbeszélgetést és egyéb kommunikációt hallgatott le.
Mike Frost, Echelon szakértő, aki 20 évig kémkedett az NSA kanadai megfelelőjének, a CBS 60 Minutes programjában elmondta, hogy az ügynökség „az adatátviteltől, a mobil beszélgetéseken keresztül, a bébiőrzőkig és bankjegykiadó automatákig, mindent megfigyelt.”
A múlt hónap során az NSA megtagadta, hogy bármiféle információval szolgáljon titkos programjával kapcsolatban, ironikus módon arra hivatkozva, hogy ezzel megsértenék az amerikai állampolgárok adatvédelmi jogait.
Amikor Ron Wyden és Mark Udall szenátorok, a titkosszolgálatokat felügyelő parlamenti bizottság tagjai, felszólították az NSA-t, hogy közöljék hozzávetőlegesen hány amerikai állampolgár kommunikációját tartották/tartják megfigyelés alatt a bővített Titkosszolgálati Megfigyelési Törvény értelmében, az ügynökség megtagadta az adatszolgáltatást kijelentve, hogy „ez még inkább sértené az amerikai állampolgárok adatainak védelmét.”






Új bőr alá ültethető nyomonkövető eszköz




Forrás: Dailymail.co.uk

Az eszközt a hordozó mozgása vagy akár egy ér lüktetése is képes árammal ellátni, így életünk végéig képes működésben maradni
A kutatók egy újfajta bőr alá ültethető nyomonkövető eszközt fejlesztettek ki, ami nem igényel elemeket és nagyon nagy távolságból is leolvasható. Ez már nem csupán egy RFID chip, azaz rádiófrekvenciás azonosító, amit egyre szélesebb körben alkalmaznak vonalkódok helyett is, hanem a nanotechnológia segítségével előállított, összetett eszköz, ami folyamatosan képes jeleket adni és információt továbbítani hordozójáról és sokkal kisebb egy mikrochipnél (egy nanométer a milliméter egy milliomod része). 
Az új  nanoeszköz fecskendővel egyszerűen a beteg karjába juttatható, hogy azután rendszeres jelentéseket küldjön a kezelőorvosnak, aki így akár több kilométer távolságból is képes a beteget nyomonkövetni. Az eszközt a beteg mozgása vagy akár egy ér lüktetése is képes ellátni a működéshez szükséges árammal, így élettartama a beteg haláláig tartana.
A technológia arra is alkalmas, hogy az eszközt kisméretű távirányítású megfigyelő repülőgépre szereljék, hogy azután zárt video rendszeren keresztül továbbítsa a jeleket, saját mozgását használva áramellátásnak. Egy ilyen eszköz hasznos lehet a kórházaknak például, hogy nyomonkövethessék betegeiket vagy ellenőrizzék betartják-e a számukra előírt kezelést.
Kétségtelenül a hadsereget és az igazságszolgáltatást is érdekelni fogja az új technológia, hiszen mindig újabb és újabb módszereket keresnek a bűnözők megfigyelésére és kémkedésre.
A fejlesztésről szóló részletes tanulmány a Georga Műszaki Egyetem „Nano levelek” című kiadványában jelent meg, amelyben Zhong Lin Wang kutató leírja, hogy az eszközt a levegő mozgása, a vibráció, hanghullámok, kémiai és hőenergia is képes hajtani.
Az eszköz része egy nanogenerátor, ami vibrációkból és mozgásból termel áramot, egy kondenzátor a megtermelt áram tárolására és egy Bluetooth-jellegű adó. A Science Daily szerint az eszköz több mint 10 méteres távolságból is képes fogni a jeleket.
Zhong és csapata idén év elején jelentette be, hogy sikerült megalkotniuk a világ első, a gyakorlatban is használható nanogenerátorát. Kifejlesztése hat évig tartott. A kísérletek során LED-es és LCD kijelzőket láttak el árammal, a generátor segítségével.
A fejlesztés mérföldkövet jelent az olyan hordozható eszközök gyártásában, melyek kizárólag a test mozgásából nyerik a működéshez szükséges energiát,” nyilatkozta Zhong.
Ezek a nanogenerátorok meg fogják változtatni az életünket a jövőben. A bennük rejlő lehetőségeknek csak saját képzeletünk szab határt.”




Az első számítógépes vírusfertőzött ember



Forrás: news.sky.com

A Reading Egyetem egyik kutatója az első olyan személy a világon, akit számítógépes vírus fertőzött meg. Dr. Mark Gasson, a rendszermérnöki kar kutatója, a chip segítségével nyitja ki a laboratórium biztonsági ajtóit és a chip biztosítja, hogy mobiltelefonját csak ő tudja bekapcsolni.
Dr. Gasson, szánt szándékkal fertőzte meg a kezébe ültetett chipet egy számítógépes vírussal az emberi test fejlesztését és a beültethető eszközök potenciális kockázatait vizsgáló kutatás keretében. A vírus ezt követően automatikusan megfertőzte és befolyásolta az intézmény biztonsági rendszerét. „A fertőzést követően minden egyes személy, aki belépőkártya segítségével lép be az épületben automatikusan megfertőződik,” nyilatkozta a Sky News-nak.
A Dr. Gasson chipjében lévő vírus jóindulatú, de egy rosszindulatú számítógépes vírus képes lenne hozzáférést biztosítani az épülethez a bűnözők számára.
A kísérlet eredményei nagyban befolyásolhatják a beültethető számítógépes eszközök egészségjavító felhasználását. „A kutatásunkból kiderül, hogy a beültethető eszközök hatalmas mértékben fejlődtek. Ma már képesek kommunikálni, tárolni és manipulálni a tárolt információkat,” magyarázza. „Ezek az eszközök tulajdonképpen mini számítógépek, és mint ilyenek ki vannak téve a számítógépes vírusok veszélyének. Egy pészméker például egy különleges leolvasó segítségével ma már képes kommunikálni az orvosokkal. Fejlesztenünk kell a technológiát, hogy biztosítsuk az orvosi eszközök biztonságos működését a jövőben.”
Dr. Gasson elmondta, hogy „az implantátumot hordozó betegekhez hasonlóan, egy év elteltével úgy érzem a chip testem részévé vált. Bár izgalmas dolog elsőként megfertőződni egy számítógépes vírussal, ugyanakkor nagyon sebezhetőnek érzem magam, mintha erőszak áldozata lennék, mivel a chip testem intim részévé vált és még sincs befolyásom felette.”
Hiszem, hogy az evolúciós fejlődés következő lépéseként muszáj lesz félig-meddig géppé válnunk, hogy fejleszthessük magunkat. Komoly társadalmi nyomással kell majd valószínűleg szembenéznünk, vagy azért mert a beültetés lesz a társadalmilag elfogadott norma, vagy mert a beültetés hiánya hátrányokkal jár majd. Akár hogyan is lesz a benne rejlő veszélyekre mindenképpen figyelnünk kell.”









Elektromos tetoválás és rákkeltő chipek



A kórházi betegeken elhelyezett elektromos tetoválás, ami nem más, mint egy 50 mikrométer (az emberi hajszálnál is vékonyabb) vastagságú mikrochip, természetesen a betegek egészségének védelmét szolgálja, mondják a technológia népszerűsítői. Testünk megbélyegzését szebb fényben feltüntetendő, divatos elnevezést és új külsőt adtak a mikrochip beültetésnek. Az elektromos tetoválás ragasztóanyag nélkül is megtapad a bőrön és a bőrrel együtt képes nyúlni, anélkül, hogy elszakadna.
kórházak azzal próbálják népszerűsíteni a technológiát, hogy biztonságos alternatívát kínál a betegek szív és agyműködésének megfigyelésére a jelenlegi nehéz és nagyméretű berendezések helyett.
Az eszköz epidermális elektronikai rendszer (EES) névre keresztelt mikro-elektronikai technológiát alkalmaz, ami amerikai, kínai és szingapúri kifejlesztői szerint forradalmasíthatja az orvosi érzékelők, a számítógépes játékok és a kémipari eszközök piacát.
Bizonyított összefüggés a háziállatokba ültetett mikrochipek és a rákos megbetegedések között
Egyre több háziállat tulajdonos kéri, hogy házi kedvencébe mikrochipet ültessenek, sőt bizonyos országokba be sem engedik az állatokat nélküle. A beültetett chipben található kódot, a bolti vonalkódokhoz hasonlóan, egy leolvasóval lehet megjeleníteni, ami eleve azt az érzetet kelti, hogy a chippel ellátott egyed nem más, mint egy katalogizált tétel. A legtöbb esetben a beültetett chip az állat életének végéig testében marad, és legtöbb esetben az állat azonosítására használják, ha az netalán elveszne, vagy egy menhelyen bukkanna fel. Egyre több állatorvos ajánlja a gazdiknak, hogy a biztonság kedvéért végezzék el az egyszerű beavatkozást.
A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy az eszköz, gyakran citált előnye mellett, egészségügyi kockázatot is jelent, mégpedig rák formájában. Több kutatás is kimutatta, hogy közvetlen kapcsolat van a beültetett mikrochip és a kísérleti patkányokban, egerekben kialakult rákos elváltozások között.
Ezek a kutatások egyre több emberben keltenek aggodalmat a mikrochip beültetés biztonságát illetően. Ezek az eredmények olyannyira meggyőzőek, hogy Dr. Robert Benezra, a New Yorki Memorial Sloan-Kettering Rákklinika Rákbiológia Genetikája Program igazgatója egy cikkben elmondta, hogy „a kutatási eredmények ismeretében soha nem engedné, hogy egy ilyen chipet ültessenek saját vagy családtagjai bőre alá!”
Egy 2001-es tanulmány szerint a chippel ellátott patkányok 1%-ánál, tehát minden századik egyednél alakult ki rosszindulatú daganat a chip környékén. 1990 és 2007 között legalább egy tucat hasonló kutatást végeztek és mindegyik arra a következtetésre jutott, hogy a chipbeültetés jelentősen megnöveli a rák kialakulásának kockázatát a chip környékén.
Nemsokára mindenkinek ilyen menő elektromos tetoválása lehet!
Az új, EES technológiával készült chipek valamennyi elektronikus része hullámos, kígyószerű elemekből áll a rugalmasság érdekében, azonkívül apró napelemeket is tartalmaz, melyek áramtermelésre és áramfelvételre is alkalmasak. Az érzékelőt egy vízben oldódó lapra helyezik, amit vízzel tapasztanak a páciens bőrére, innen ered a tetoválással történő összehasonlítás.
Egyértelmű, hogy ez az új eszköz a mikrochip egyik fajtája, de a kórházak nagy előszeretettel hívják elektromos tetoválásnak, hogy a koncepciót szélesebb tömegek elfogadják és ártalmatlannak, sőt divatosnak tűnjön.
Megéri a kockázatot?
A tudósok szerint az EES chipek előnye, hogy kevesebb kábelt és géllel bekent tapadókorongot kell a betegekre helyezni, amikor létfontosságú szerveik működését kell megfigyelni a kórházban. Szerintük ezek a berendezések szükségtelen stresszt okoznak a betegeknek.
Úgy tűnik a tudósok szerint a chipek által nyújtott előnyök túlsúlyban vannak a potenciális kockázatokkal szemben.
Az egyik kísérletben a chipet az alany torkára helyezték és bizonyos utasításokkal (fel, le, jobbra, balra, stb.) képes volt egy egyszerű számítógépes játékot irányítani.
Tényleg megéri a bőr alá vagy bőrre helyezett chipekben rejlő potenciális kockázat, azt a kényelmet, hogy ne kelljen kezünket használni egy játék irányításához?
A világ jövője
A kutatók egyre több előnyt látnak az ilyen és ehhez hasonló chipekben, de úgy tűnik, ezeket az előnyöket inkább arra használják, hogy elfedjék az igazságot: a chip viselésének kötelezővé tételét, hogy a földön minden embert nyomon követhessenek és számon tarthassanak. Előbb utóbb elrendelik, hogy mindenkinek ilyen tetoválást vagy valami ehhez hasonlót kell hordania, hogy bizonyítani tudja minden védőoltást megkapott, hogy rendelkezik biztosítással, vagy igazolni tudja magát.
Ha a kormány elrendelheti, hogy minden állampolgárnak chippel ellátott személyazonosító okmánnyal kell rendelkeznie, csak idő kérdése, hogy kötelezővé tegyék a chip beültetését is, biztonsági vagy kényelmi okokra hivatkozva. Szerintük ez természetesen kizárólag a mi érdekünkben történik.









A világ megcsippelése 12 egyszerű lépésben





Függetlenül attól, hogy a VeriChip rendszer népszerűsítési kampánya mögött az Antikrisztus hatalomra jutását segítő sötét erők vagy haszonleső kapitalisták húzódnak, netán mindkettő, a cél egy és ugyanaz: hozzászoktatni az embereket a chiphasználathoz, és elfogadtatni velük a tervezett új rendszert. Ez egy jól bevált reklámstratégia. Minél többet hallanak róla, minél több termékkel kapcsolatban reklámozzák, annál megnyerőbbnek tűnik, míg végül a legtöbben elhiszik, hogy elengedhetetlenül szükséges az élethez. – Joseph Candel
Forrás: Activist Post
Mi vagyunk az utolsó generáció, amelyik hallathatja a hangját és szabad akarattal rendelkezik a történelem megváltoztatásához. Mindenki mindenhol mindennel összeköttetésben van. Az okostelefonok lesznek az Új Okos Világrend legfontosabb eszközei, teljesen felszámolva a fizikai pénz, a kulcsok, jogosítványok és egyéb dokumentumok használatát. A tervek szerint hamarosan a telefonunkkal fogjuk igazolni személyazonosságunkat a készülő új, „megbízható” Internetközösségben.
Ezt követően a telefon vagy chip, ami a felhasználó azonosítóját a telefonhoz kapcsolja, túl értékessé válik ahhoz, hogy csak úgy elveszíthessük, ezért az egyetlen biztos hely számára a bőr alatt lesz. Hacsak nem tagadjuk meg az engedelmességet…
Valahogy így lehet elképzelni a forgatókönyvet:
1. Félelemkeltés, állandó bizonytalan hangulat.
2.Internetkapcsolat mindenkinek.
3. Mobiltelefon a legszegényebbeknek is.
4. Elősegíteni, hogy az emberek sokat beszéljenek az RFID technológiáról és a biometrikus azonosítókról: az elfogadás első fázisa, hogy az emberek számítanak valaminek a bekövetkezésére.
5. Minél több dologba (telefon, háziállat, ruházat, stb.) és emberbe chipet kell ültetni, hogy az élet elfogadott részévé váljon.
6. Jöhet a globális azonosító rendszer nem nyilvános kiépítése.
7. A beültetés egészségügyi és biztonsági előnyeinek népszerűsítése, így az emberek pozitív újításként tekintenek majd rá.
8. Lehetővé kell tenni, hogy a telefont mindenre használhassuk, különösen a fizetés és az azonosítás terén.
9. Honnan tudjuk, hogy valaki tényleg az, akinek mondja magát? Mutassa a biometrikus azonosítóját!
10. Kibertámadás… forradalom! Valaki védjen már meg minket!
11. Gazdasági összeomlás… volt készpénz, nincs készpénz és voálá: minden fizetés digitálisan folyik.
12. A telefont ellophatják, vagy el lehet veszíteni, a biometrikus azonosítást becsaphatják, az azonosítókat hamisíthatják, azonkívül egy telefon használata nehézkes. A VeriChip használata minden szempontból egyszerűbb és praktikusabb…
De… Sssss! Ugorjunk vissza az időben!
Itt az idő felébredni!
Nem kell együttműködni. A felébredést és elhatározást követően megtagadhatjuk, hogy regisztráljunk valamelyik azonosító szolgáltatónál és soha ne fizessünk telefonnal!
Aki számára nem volt egyértelmű, majd elmagyarázzuk, mit csináljanak a telefonjukkal…
Legyél része a mozgalomnak, amire nem számítottak!
Mi írjuk a történelmet:
A szabadságért folytatott harc során felálltunk a diktatórikus korporatizmus és ellen és győztünk.

Az Úr pedig a Lélek, és ahol az Úr Lelke, ott a szabadság.” – II. Korintusbeliek 3:17

Az erkölcsi ítélőképesség is orvosilag módosíthatóvá válik



Az MIT kutatói ismét érzékeny területen puhatolóznak az emberi agy működését illetően. Olyan módszerre bukkantak, amelynek segítségével megváltoztathatják egy ember erkölcsi ítélőképességét. Vajon ennek a felfedezésnek is szerepe lesz a szemünk előtt kialakuló orwelli társadalomban?
A Biblia azt mondja „Mert ennek a törvénytiprónak az eljövetele a Sátán munkája által van, a hazugság minden hatalmával, jelével és csodájával; és a gonoszság mindenféle csalásával azok számára, akik elvesznek, akik nem szerették az igazságot, hogy általa üdvözüljenek. Ezért szolgáltatja ki őket Isten a tévelygés hatalmának, hogy higgyenek a hazugságnak.” (I. Thes 2:9)
Ugyanakkor arról is érdemes említést tenni, hogy bár a Fenevad Bélyegeként emlegetett antikrisztusi nyomon követő és gazdasági rendszert (Lásd Jelenések 13:16-18) a legtöbben a microchippel, illetve a microchip beültetéssel azonosítják, hiszen a chippel történő fizetést és személyazonosítást már most is alkalmazzák, sokak szerint ennek a rendszernek az agykontrol valamilyen formája is része lesz vagy lehet.
Az agykontrollal kapcsolatos ideggyógyászati kutatások egyre több, sokszor igencsak vészjósló felfedezést nyújtanak ezen a téren, ahogyan az a BBC alábbi cikkéből is kiderül:
A kutatók bebizonyították, hogy képesek megváltoztatni egy ember morális megítélését, ha mágneses impulzusok segítségével megzavarják az agy egy bizonyos területét.
A kísérletben résztvevő tudósok az agynak a jobb fül mögötti részéről megállapították, hogy nagy valószínűséggel a moralitás irányításáért felelős.
Amikor ezt a területet mágneses impulzusokkal bombázták a kísérletben résztvevő önkéntesek nem voltak képesek különbséget tenni a jó és a rossz között.
A kisebb léptékű MIT kutatás az Amerikai Tudományos Akadémia eljárásai között is szerepel.
Az emberek rendkívül magas szintű viselkedésként tekintenek az erkölcsi ítélőképességre,” mondja Dr. Liane Young, a kutatás vezetője.
Nagyon megdöbbentő, hogy az agynak egy bizonyos területére kifejtett mágneses impulzusokkal ezt képesek vagyunk megváltoztatni,” nyilatkozta.
A szóban forgó terület a jobb temporo-parietal összekötőpont (RTPJ). A kutatók 20 önkéntesen végeztek kísérleteket, hogy megállapítsák, mit tekintenek helyesnek vagy helytelennek az eljárás alkalmazását követően.
Az egyik kísérletben azt a kérdést tették fel a résztvevőknek, hogy engednék-e, hogy barátnőjük átmenjen egy olyan hídon, amiről tudják, hogy nem biztonságos.
Egy 500 milliszekundom hosszúságú mágneses impulzust követően a válaszokat kizárólag a végeredményre, nem pedig a tett erkölcsi helyességére alapozták. Tehát úgy gondolták, hogy amennyiben a barátnő baj nélkül átér, a barát nem tett semmi rosszat azzal, hogy átengedte a hídon.
Más szóval nem voltak képesek a másik személy szándékán alapuló morális döntést hozni.
Korábbi kutatások kimutatták, hogy az RTPJ terület rendkívül aktív, amikor az ember mások gondolatairól és hitéről elmélkedik.








Az új orwelli utcalámpák lehallgatnak és visszabeszélnek




1949-ben, röviddel halála előtt, George Orwell megírta utolsó művét, az 1984-et. A könyv egy hátborzongató jövőt tár elénk, amelyben a világot három diktatórikus kormány irányítja. Az egykori Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból álló Óceánia felett Nagytestvér uralkodik. A híreket, a könyveket, a színdarabokat, a filmeket, tulajdonképpen mindent folyamatosan cenzúráznak. A történelmet átírták, hogy az megfeleljen a kormány propaganda igényeinek. A „gondolatrendőrség” folyamatosan figyelemmel kíséri az emberek viselkedését, hogy kiszűrje a deviánsnak ítélt elemeket. A lehallgatás az élet legintimebb területeire is kiterjed. Sokak számára megdöbbentő a diktatúrának ilyen szélsőséges példájáról olvasni, pedig a Biblia pontosan egy ilyen rendszer felemelkedését jósolta meg több mint 2000 évvel ezelőtt.
És megadatott neki [az Antikrisztus elsőszámú segítőjének számító hamis prófétának, akinek segítségével az Antikrisztus elhiteti az egész világot], hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” (Jelenések 13:16-18)
Az új antikrisztusi gazdasági rendszerben senki sem adhat el vagy vásárolhat a kezébe vagy homlokára helyezett bélyeg nélkül, az ellenállókat pedig a rendszer ellenségének fogják tekinteni. A technológia gyors ütemben fejlődik, így ma szinte már minden rendelkezésre áll, ami ennek a disztópikus rendszernek a hatalomra emelkedéséhez szükséges. Ennek egyik területéről, a lakosság folyamatos megfigyeléséhez szükséges rendszer újabb eleméről ír az alábbi cikk is. – Joseph Candel
Forrás: Infowars.com
A járókelőknek utasításokat adó, és a párbeszédek rögzítésére is alkalmas térfigyelő kamerák hamarosan megérkeznek az Egyesült Államok utcáira. A gyártó Illuminating Concepts ismét sajtónyilatkozatot adott ki az Intellistreet” projekt előrehaladásáról.
Ahogyan arról pár hónapja hírt adtunk már, a „nemzetvédelmi eszközökkel is ellátott” szuper modern utcalámpák telepítését megkezdték az Egyesült Államok közterein.
A lámpák hangosbeszélővel is rendelkeznek, amivel hangfigyelmeztetéseket adhatnak az arra járóknak, az Egyesült Királyságban már használatban lévő rendszerhez hasonlóan, ahol többek között az eldobott szemét felszedésére szólítják fel a szemetelőket a hangosbeszélők segítségével.
Az Armelux által kiadott sajtónyilatkozat szerint a cég az Illuminating Concept-tel együttműködve folytatja az Intellistreet rendszer telepítését.
A bejelentés megerősíti, hogy a lámpák valóban számos nemzetbiztonsági funkcióval is rendelkeznek majd, beleértve a hangosbeszélő rendszert is.
A beépített hangszórók például fontos információkat, bejelentéseket közölhetnek vészhelyzetekben,” áll a sajtónyilatkozatban, hozzátéve, hogy „SmartSite lámpákat különféle kamerákkal és érzékelőkkel is elláthatják a 24-órás megfigyelést biztosítandó.”
Az érzékelők különféle vészhelyzetek érzékelésére is képesek, lehetővé téve a gyors reagálást, illetve fontos eszközök lehetnek a bűnmegelőzésben, visszafoglalva az utcákat a bűnözőktől.”
Azt is megtudhatjuk, hogy az új lámpákat nemcsak utcai felhasználásra szánják, hanem „bevásárlóközpontoknak, sportlétesítményeknek, egyetemi kampuszoknak és újépítésű társasházaknak is ajánlják,” és a fejlesztők reményei szerint „hamarosan a közterek hétköznapi részévé válhatnak.”
Az amerikai Energiaügyi Minisztérium támogatásával Detroitban, Chicagóban és Pittsburghban telepítés alatt álló új lámpák nemcsak térfigyelő kameraként, nemzetbiztonsági vészriasztó rendszerként vagy a Különvélemény című filmből ismert személyre szabott reklámok közvetítőjeként használhatók, hanem a párbeszédek rögzítésére is alkalmasak.



Az ABC 7 videó riportja részletesen bemutatja a lámpák orwelli funkcióit.
Az Illuminating Concepts közleménye szerint az új rendszerben nincs semmi orwelli, ami arra enged következtetni, hogy szerintük a magánbeszélgetések hangrögzítése teljesen elfogadható eljárás. A cég azt is tagadta, hogy a projekt a védelmi minisztérium támogatását élvezné, ugyanakkor számos jelentésből kiderül, hogy a tulajdonos Ron Harwood „a nemzetbiztonsággal együttműködve dolgozik” az új vezeték nélküli rendszer telepítésén.
Az igazság az, hogy az Egyesült Államokat fokozatosan behálózó „telekijelző” rendszer még Orwell képzeletét is felülmúlja, természetesen a béke és a biztonság nevében.






Kiszivárgott katonai dokumentum a készülő átnevelő táborokról




Forrás: Infowars.com

Az amerikai Védelmi Minisztérium számára készített, a napokban kiszivárgott katonai dokumentum döbbenetes terveket tartalmaz arról, hogyan készülnek a „politikai aktivisták” megbékéltetésére „PSYOP [pszichológiai hadviselés] tisztek” segítségével az USA területén felállítandó átnevelő táborokban, azzal a céllal, hogy megtanítsák az aktivistáknak „az amerikai politikai irányelvek értékelését.”
Az FM 3-39.40 Internment and Resettlement Operations (Internálás és áttelepítés hadművelet) címmel ellátott dokumentumot csupán a Védelmi Minisztérium erre kijelölt munkatársai kapták meg eredetileg még 2010 februárjában, azonban most az Interneten is kiszivárgott.
A kézikönyv leírja az internálótáborokban fogva tartottak regisztrálására vonatkozó irányelveket, globálisan és az Egyesült Államok területén belül egyaránt. A DHS és FEMA és hasonló amerikai szervezeteken kívül, a program partnereiként olyan nemzetközi szervezetek is szerepelnek, mint az ENSZ és a Vöröskereszt.
A dokumentum egyértelművé teszi, hogy az irányelvek az „USA területére” is vonatkoznak és szerves részét képezi még a „Védelmi Minisztérium által a civil hatóságoknak és a kijelölt rendvédelmi szerveknek nyújtott támogatás honi vészhelyzetek esetén,” beleértve „ember által okozott katasztrófákat, baleseteket, terrorista támadásokat és incidenseket az USA és az USA-hoz tartozó területeken.”
A kézikönyv leírja, hogy „a hadműveleteket polgári támogató akciók keretében is végre lehet hajtani,” hozzátéve, hogy „az USA területén történő végrehajtáshoz” a Posse Comitatus törvény (ami megtiltja a kormánynak, hogy a katonaságot a civil lakosság ellen vesse be) alóli felmentés szükséges, aminek beszerzéséhez az „elnöknek le kell mondani végrehajtói hatalmáról.” A dokumentum kitér arra is, hogy a fogvatartottakat társadalombiztosítási azonosítójuk alapján azonosítanák.
Az ellenséges harcosokon és egyéb kategóriába tartozó fogvatartottakon kívül a kézikönyv a „civil internáltak” rendeltetését is meghatározza, amikor leírja, hogy az állampolgárokat „biztonsági okból, védelemként illetve abban az esetben lehet fogva tartani, ha a személy vétséget követett el a fogva tartást elrendelő hatalom ellen.”
A kézikönyv elmagyarázza, hogyan kell elvégezni a fogvatartottak „átnevelését” a regisztrációt követően, különös hangsúlyt fektetve az USA irányelveinek elfogadtatására a politikai szakadárokkal.
Az átnevelés a „pszichológiai hadműveleti tiszt” feladata, aki megtervezi „a fogvatartottak megbékéltetéséhez és akklimatizálásához szükséges PSYOP termékeket, hogy azok elfogadják az intézmény fennhatóságát és szabályait,” írja a dokumentum.
A kézikönyv a következő feladatokat határozza meg a „PSYOP csapat” számára:
  • átnevelési program kialakítása és kivitelezése az ellenséges hozzáállás csökkentése vagy megszüntetése érdekében,
  • politikai aktivisták azonosítása,
  • hangosbeszélők biztosítása (adminisztratív közlemények és utasítások közlésére, amikor szükséges),
  • segítségnyújtás a katonai rendőrségnek a fogvatartottak és civilek kontrolálására vészhelyzet esetén,
  • a PSYOP program megtervezése és kivitelezése az amerikai politika és tevékenységek iránti megértés és hálaérzés kialakulása érdekében.
Ne felejtsük el, a dokumentum nem börtöntáborokban fogvatartott iraki felkelőkről beszél. A kézikönyv egyértelművé teszi, hogy az irányelvek az Egyesült Államok területére is vonatkoznak, a DHS és FEMA felügyelete alatt. A dokumentum azt is hozzáteszi, hogy „az áttelepítési műveletek alatt szükségessé válhat nagy mennyiségű civil lakosság ideiglenes (kevesebb, mint 6 hónapos időszakra) vagy hosszabb idejű (6 hónapnál hosszabb időre történő) elszállásolása is.”
A történelemből egyértelműen kiderül, hogy internáló táborokat kizárólag elnyomó, diktatórikus hatalmak alkalmaztak, illetve alkalmaznak, mint a volt Szovjetunió és sztálinista rezsimek, mint Észak-Korea.
Eddig is sok cikk és videó jelent meg az Interneten a civil lakosság tömeges fogva tartására vonatkozó tervekről, de ez az első kézzel fogható írásos bizonyíték, hogy a hatalom valóban a politikai aktivisták és egyéb személyek átnevelésére készül.
2009-ben például a National Guard számos munkalehetőséget jelentetett meg, „internáló/áttelepítési specialistákat” keresve „civil internáló táborokba” az Egyesült Államok területén belül.
Tavaly decemberben a Halliburton egyik leányvállalata, a KBR „szükségállapot táborokba” keresett személyzetet az Egyesült Államok öt különböző területére.
2006-ban az amerikai nemzetvédelmi hivatal arra szerződtette a KBR céget, hogy fogolytáborokat építsen a „várható nagymennyiségű bevándorló” kezelésére illetve meg nem határozott, egyszerre sok ember fogva tartását igénylő „új programok” gyors kifejlesztésére.
A Rex 84, azaz Readiness Exercise 1984 (készültségi gyakorlat 1984) kifejlesztésének is az USA-mexikói határon áthaladó „tömeges kivándorlás” volt az állítólagos oka és a KBR szerződést is ezzel magyarázták.
Az 1987-es Irán-Contra meghallgatás során azonban napvilágra került, hogy a program célja nem más, mint a kormány által rendelt „forgatókönyv és hadgyakorlat” kifejlesztése, amelynek keretén belül a szövetségi kormány felfüggesztené az alkotmányt, szükségállapotot hirdetne ki, hogy azután a katonai parancsnokság vegye át a hatalmat a helyi önkormányzatoktól és tömegesen táborokba zárja a „nemzetbiztonsági kockázatnak számító” ellenállókat.
A Barack Obama által szilveszterkor aláírt, a határozatlan fogva tartásról szóló NDAA törvény lehetővé teszi amerikai állampolgárok letartóztatási parancs nélküli elfogását és tárgyalás nélküli határozatlan idejű fogva tartását.












Átnevelő táborok a jelenben? – End Time Info Podcast



Az amerikai Védelmi Minisztérium számára készített, a napokban kiszivárgott katonai dokumentum döbbenetes terveket tartalmaz arról, hogyan készülnek a „politikai aktivisták” átnevelésére az USA és más országok területén felállítandó átnevelő vagy internáló táborokban, hogy „segítsenek” az aktivistáknak értékelni az Egyesült Államok politikáját és viselkedését.
A történelemből egyértelműen kiderül, hogy internáló táborokat kizárólag elnyomó, diktatórikus hatalmak alkalmaztak, illetve alkalmaznak, mint a volt Szovjetunió és sztálinista rezsimek, vagy a mai Észak-Korea.
Létezhet ilyesmi ma az Egyesült Államokban és más fejlett országokban? Valóban itt tartanánk már? Joseph és Johnny ezekről az aggasztó fejleményekről beszélgetnek.
A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot.” – János 16:33
Lejátszás (00:17:00p):
Javaslatok, kérdések a podcast adásokkal kapcsolatban









A DHS informátor szerint Amerika „kiterjedt polgárháborúra készül”





TruNews Rádióbanmúlthét szerdán elhangzott, rendkívül felkavaró interjúban Doug Hagmann, magánnyomozó megosztotta a hallgatókkal az egyik magas beosztású forrásától kapott információkat, amelyek szerint az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS) „kiterjedt polgárháborúra” készül Amerikában.
Egy kiterjedt gazdasági összeomlásra készülünk, emberek,” mondta Hagmann a TruNews házigazdájának, Rick Wiles-nak. „Gondjaink vannak… A szövetségi kormány civil felkelésekre készül,” mondta, hozzátéve, hogy „valahányszor katonai csapatmozgásról, katonai felszerelések mozgatásáról, a rendőrség katonai eszközökkel történő felszereléséről, lőszerbeszerzésekről és hasonlókról hallunk… a tömeges felkelésekre készülnek (a nemzetvédelemnél).”
Hagmann elmondta, hogy a forrás szerint a DHS aggodalmai a dollár összeomlása és a hiperinfláció okozta következményekből erednek. Mit eredményezhet a világ elsődleges tartalékvalutájának számító dollár összeomlása egy 311 milliós országban, ahol szinte mindenkinek van fegyvere?
A görögországi tüntetések komoly problémát jelentenek, azonban az semmi ahhoz képest, amit felfegyverzett amerikaiak által kirobbantott felkelések okozhatnak. Ez egy olyan nemzetbiztonsági kockázat, amit a Pentagon is részletesen tárgyalt nemrégen kiadott jelentésében, nyomatékosítva mekkora veszélyt jelenthet egy ilyen esemény például egy kiterjedt hadgyakorlat idején, mint például, amilyet tavaly tartottak az Egyesült Államokban, ahogyan arról Jim Rickards közgazdász, a hadgyakorlat egyik résztvevője is beszámolt.
Hagmann forrása megerősítette Rickards elméletét, amely szerint az 1000 milliárd dollár értékű amerikai kincstárjegy tulajdonos, Kína által hozott intézkedések, az Orosz lépések által képviselt veszéllyel megtetézve (lásd az aranyfedezetű rubel kibocsátására vonatkozó terveket) részben válaszul az USA Irán és Szíria ellen képviselt politikájára, a dollár összeomlását eredményezhetik.
A forrásomat 1979 óta ismerem,” magyarázza Hagmann. „Járőrtisztként kezdte és jelenleg a DHS fennhatósága alatt működő szövetségi hivatal munkatársa, olyan beosztásban, hogy minden irányelvváltozásról és tervről tud. Azt mondta, hogy amit látunk, az csupán a jéghegy csúcsa. Arra készülünk, mármint a kormány arra készül, hogy kiterjedt polgárháború alakul ki az országban, mondta a forrásom.”
Ez nem túlzás,” tette hozzá, megerősítve Gerald Celente, a Trends Research Institute alapítójának tavalyi előrejelzéseit. Celente a dollár összeomlására és felkelésekre számít Amerikában még ebben az évben.
Celente tavalyi előrejelzései óta a határozatlan idejű fogvatartásról szóló NDAA törvény és az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés végrehajtói utasítás Barack Obama aláírását követően törvényerőre emelkedtek.
A DHS legújabb beszerzési pályázata 450 millió üreges lőszerre (aminek használata, a lőszer különösen durva hatásmechanizmusa miatt, civilek számára több országban tiltott) újabb találgatásokat indított el egy esetleges tragikus eseménysorozat kirobbanására Amerikai földön.
Ami igazán megdöbbentővé teszi a folyamatot, hogy ezeket a példanélküli eseményeket egy választási év során hajtották végre.
A végrehajtói hatalom és a DHS által az elmúlt évtized során fokozott tempóban végzett előkészületek – a Patriot törvénytől 1számos végrehajtási utasításig, amelyek egytől egyig a személyes szabadságjogok fokozatos elvesztését eredményezik – csupán a készülő rémálom „kezdetét jelentik,” mondja Hagmann.
A választások közeledtével a helyzet romlani fog,” tette hozzá Hagmann. „Abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán lesznek-e választások ebben az országban. Ennyire komoly a helyzet és ezt saját forrásaimtól tudom. Az egyik forrásom nem győzte kihangsúlyozni mennyire komoly a helyzet. Ezek valós dolgok. Ezek az emberek, a Nemzetvédelmi Minisztérium (DHS), kész harcolni az amerikai nép ellen.”
Ki ellen készül harcolni a DHS? Egy újabb észak a dél ellen vagy a jenkik a szövetségiek ellen helyzet?” kérdezte Rick Wiles az interjú során Hagmann-től.
Hagmann elmondta, hogy a helyzet sokkal komolyabb bármilyen két amerikai frakció harcánál. Országos vészhelyzetre számítanak, ami a nemzeti valuta körül forog.
A DHS arra számít, és ismétlem, ezt saját forrásaimtól tudom, hogy a dollár fenntarthatatlanná válik,” mondta Hagmann. „Az ténykérdés, hogy Amerika már nem képes finanszírozni saját adósságát. Hiperinfláció jön… a dollár elértéktelenedik… A gazdasági összeomlás komoly lesz, és a legtöbb embert teljesen felkészületlenül éri majd.”
Az egyórás rádióműsor keretében elhangzott interjú meghallgatható itt.
  1.  Wikipedia: A törvény lehetővé teszi a rendfenntartó szervek számára, hogy bírói végzés nélkül figyelhessenek telefonvonalakat, e-maileket, személyes orvosi, pénzügyi és egyéb iratokat, valamint eltöröl több, az országon belüli hírszerzést korlátozó rendszabályt. Kiterjeszti az pénzügyminiszter hatáskörét a pénzügyi tranzakciók ellenőrzésére, kiváltképp a külföldi egyének és szervezetek esetében, és nagyobb szabadságot ad a rendfenntartó szerveknek és a bevándorlási hivatalnak a terrorizmussal gyanúsított bevándorlók letartóztatására és kitoloncolására. A rendelet továbbá meg is változtatta a terrorizmus definícióját úgy, hogy az magában foglalja a belföldi terrorizmust is, ezzel megnövelve azon tevékenységek számát, melyek felderítésére kihasználhatóak az általa nyújtott plusz hatáskörök. Alig másfél hónappal 9/11 után a rendeletet a kongresszus mindkét házában nagy többséggel megszavazták, és mind a Republikánus, mind a Demokrata párt támogatását élvezte. []









Felkészülés a szükségállapotra? Teljes hatalom minden amerikai forrás felett



Forrás: The Examiner
Március 16-án Barack Obama egy új végrehajtási utasítást írt alá, ami egy korábbi, 1950-ben a katasztrófákra való felkészülésről kiadott utasítást egészít ki, teljes hatalmat biztosítva az elnöki hivatalnak az Egyesült Államok valamennyi erőforrása felett háború vagy vészhelyzet esetén.
Az Országos Védelmi Erőforrás Felkészülés utasítás felhatalmazza az ügyvezető hatalmat, hogy saját belátása szerint ossza el a rendelkezésre álló energiát, a megtermelt javakat, a közlekedési forrásokat, az élelmiszert, sőt a vizet is, a nemzetvédelem és a biztonság nevében. Az utasítás nem csupán háború idejére szól, hiszen az utasítás egyik funkciója az erőforrások feletti hatalom és irányítás átvételére vonatkozik béke idején előálló szükséghelyzetekben.
Az utasítás 101. paragrafusa a következőket tartalmazza:
Ezen utasítás célja a felhatalmazások átruházása és a nemzetvédelmi erőforrásokra vonatkozó politika és programok kezelése a módosított 1950-es Védelmi Termelés törvény alapján (továbbiakban: a Törvény).
(b) a hazai ipari és technológiai háttér folyamatos felülvizsgálata szükséges annak megállapítására, hogy ezek kielégítik-e a békeidőben valamint vészhelyzetek esetén felmerülő igényeket, különös hangsúlyt fektetve a legkritikusabb erőforrásokra és termelési forrásokra, beleértve az alvállalkozókat és szállítókat, anyagokat, szakképzett munkaerőt és szakembereket; – Fehérház
Emellett az ügyvezető hatalom valamennyi ága külön felhatalmazást kapott a végrehajtási utasítás hatálybalépése idejére, beleértve az élelmiszer- és vízellátást valamint egyéb források szétosztása feletti hatalmat is.
A nemzetvédelmi és országos felkészülés céljából kiadott végrehajtási utasítások nem új keletű intézkedések az Egyesült Államok történelmében, de minden alkalommal, amikor bevezetésre kerültek az ország valamilyenfajta alkotmányos válságon ment keresztül, aminek eredményeként az elnök diktatórikus hatalmat gyakorolt a nép felett. Apolgárháború alatt Abraham Lincoln felfüggesztette a szólás és a sajtó szabadságát valamint visszavonta a Habeas Corpus elvét és az alkotmányban biztosított tisztességes eljáráshoz való jogot. Az I. Világháború alatt, amikor a kongresszus nem volt hajlandó kiterjesztett felhatalmazást biztosítani Woodrow Wilson elnök számára a háborús törekvések támogatására, az elnök végrehajtási utasítást adott ki, ami teljes hatalmat biztosított számára minden üzleti tevékenység, iparág, a közlekedés, az élelmiszerek és egyéb gazdasági területek felett.
Az Egyesült Államok polgárai mindkét esetben csak az elnök halála után kapták vissza alkotmányos jogaikat.
Az Egyesült Államok gazdaságának alapját az erőforrások és az energia szabad áramlása valamint az állampolgárok szabad vásárláshoz és eladáshoz való joga alkotja. Bármilyen beavatkozás ebbe a gazdasági folyamatba hiányokhoz, áremelkedéshez és társadalmi zavargásokhoz vezet. Egyelőre nem világos miért írta alá Barack Obama a végrehajtási utasítást, de talán összefüggésben lehet az Izraelből érkező hírekkel, amelyek szerint egy Irán elleni taktikai vagy stratégiai támadás esélye egyre nő. A hírre a Brent nyersolaj hordónkénti ára 3 dollárral emelkedett Európában, a WTI nyersolaj pedig 2 dollárral lett drágább az Egyesült Államokban.
Minden jel arra mutat, hogy az Obama kormány egy hosszú, elnyújtott háborúra készül a közel-keleten, de legalábbis egy olyan válságra számítanak, ami szerintük szükségessé teszi, hogy felülírják az alkotmányban számukra biztosított hatalmat és a nemzetvédelem nevében átvegyék az irányítást az Egyesült Államok erőforrásai felett. A végrehajtási utasítás mellett a katasztrófára való felkészülés állami és egyéni szinten is egyre erősödik, így nem túl merész azt állítani, hogy az ország hangulata egy olyan esemény vagy katasztrófa felé mutat, ami komoly helyi és országos felkészülést igényel.






Az Internet megfigyelés magasabb sebességbe kapcsol




Forrás: Infowars.com
New York Timesszerkesztői üzenetében Richard A. Clarke, az amerikai kormány korábbi kiberbiztonsági tanácsadója amolyan kibertérbeli vámellenőrzési eljárás bevezetését javasolja az Egyesült Államok virtuális terét elhagyó vagy oda érkező adatokra.
A felhívást válasznak szánta a kínai hekkerek akcióira, amelyek során amerikai szerzői tulajdonokat és üzleti titkokat loptak el.
Megfelelő felhatalmazással az Egyesült Államok kormánya megállíthatja ezeket a fájlokat és megakadályozhatja, hogy a kínai hekkerek ellopják őket,” írja Clarke.
Amennyiben a kormányügynökségek felhatalmazást kapnának a lopott adatok megállítását célzó komoly program létrehozására, drasztikus mértékben csökkenthetnénk az ellopott üzleti titkok mennyiségét.”
Még az is elképzelhető (bár igen nehezen), hogy Clarke őszinte szándékkal közelíti meg a problémát, de az a tény, hogy a kormány régóta próbál véget vetni az Internet szabadságának és átvenni az irányítást a világháló felett, igencsak megkérdőjelezhetővé teszi az újabb próbálkozás őszinteségét.
A vámhatóság felhatalmazása értelmében az amerikai Nemzetvédelmi Minisztérium megvizsgálhatna minden fájlt, ami az amerikai kibertér elhagyására készül…” írja Clarke. „A titkosszolgálatokra vonatkozó törvény értelmében pedig az elnök utasíthatja az ügynökségeket, hogy az Egyesült Államokon kívüli forgalmat is átvizsgálja és lefoglalja a kényesnek ítélt, az Egyesült Államoktól ellopott fájlokat.”
A SOPA, PIPA és ACTA törvények körüli próbálkozásokból láthattuk, hogy a kormány elszánta magát, hogy átvegye az Internet feletti jogi felügyeletet és nagyobb hatalmat szerezzen az online tartalmak és kommunikáció felett.
Míg a korábbi törvényjavaslatok a szabadalmi jogok védelmére fektették a hangsúlyt, az új próbálkozás a kiberbiztonságot próbálja ürügyként felhozni.
Az Obama kormány teljes vállszélességgel küzd a kongresszus meggyőzésén, hogy akétpárti kiberbiztonsági törvényjavaslatot elfogadja, amelyet egyébként Joseph Lieberman, Susan Collins, Jay Rockefeller és Dianne Feinsten szenátorok nyújtottak be.
A törvény kritikusai szerint a javaslatban több olyan pont is szerepel, ami általános, szinte mindent magában foglaló felhatalmazást biztosítana a kormány számára kiberbiztonsági ügyekben.
Az egyik intézkedés, amit Collins és Lieberman szenátorok javaslatára és Barack Obama támogatásával nemrégiben adtak hozzá a törvényjavaslathoz, felhatalmazná a Nemzetbiztonsági Minisztériumot, hogy az amerikai nemzet- és gazdaságbiztonsági szempontból kritikusnak vélt szektorokban úgynevezett „kockázatelemzést” végezzenek a magáncégeken, és az eredménytől függően előírják számukra, hogy költséget nem kímélve, a kormány előírásai alapján tegyék biztonságosabbá rendszereiket.
Az Internetszolgáltatók az AT&T és a Comcast nem értenek egyet a törvényjavaslattal és felhívták a figyelmet arra, hogy egy ilyen szigorú állami felügyelet minden újítást megfojtana.
Az ilyen előírások igazából a kiberbiztonsági fejlesztések ellen dolgoznak,” mondta Edward Amoroso, az AT&T biztonsági igazgatója egy meghallgatáson. „A kibertérbeli ellenség dinamikus és egyre szofisztikáltabb, azonkívül nem egy konkrét szabályzat vagy folyamat alapján működik.”
A törvényjavaslat eredetileg egy „Internetes főkapcsolóbevezetésére készült, ami hatalmat és lehetőséget biztosítana az elnöknek, hogy vészhelyzet esetén az Internetet vagy annak egy részét lekapcsolja.
Jelenleg egy egész sor kiberbiztonsági törvényjavaslat van készülőben, köztük a John McCain részvételével készített és „A biztonságos informatika” néven is ismert törvény valamint a legújabb Kiber Információ Megosztási és Védelmi törvény, a CISPA (Cyber Intelligence Sharing and Protection Act).
A törvények legszembetűnőbb hasonlósága a homályos megfogalmazás és a kiberbiztonsági veszély pontos meghatározásának hiánya. Ezt hiányolják az Electronic Freedom Foundation (EFF) és a Központ a demokráciáért és a technológiáért (Center for Democracy and Technology) szervezetek is.
A CISPA törvény például lehetővé teszi bármelyik cég számára a kommunikációkmegfigyelését és összegyűjtését és ezek megosztását a kormánnyal és más cégekkel, természetesen amennyiben azt a „kiberbiztonság védelmében” teszik,” írja az EFF blogja. „A kiberbiztonsági kockázatra való hivatkozás elegendő lenne ahhoz, hogy egy cég mentességet kapjon a polgári és büntetőjogi felelősségre vonás, tehát minden létező törvény alól.”
Kendall Burman, a Központ a Demokráciáért és a Technológiáért munkatársa az RT-nek nyilatkozva a következőket mondta:
Egy ilyen törvény több szempontból is aggályos, mivel óriási lyukat ütne az adatvédelmi törvényben, lehetővé téve a kormány számára, hogy rátegye a kezét ezekre az információkra.”
Burman hozzátette, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint az amerikai kormány bármilyen online kommunikációba beleüthetné az orrát, ha úgy gondolja, hogy „kiberbűntett” gyanúja áll fenn, amire, amint azt leírtuk, nincs egyértelmű definíció.
A CISPA tulajdonképpen törvényes lehetőséget biztosítana az online adatok megfigyelésére és összegyűjtésére az érintettek tudta nélkül. A megszerzett adatok végül a Nemzetbiztonsági Hivatalnál vagy a Nemzetvédelmi Minisztérium kibernetikai parancsnokságán kötnének ki.
A törvények célja, hogy a kormány, a brit kormány nem titkolt szándékához hasonlóan, kémkedhessen saját állampolgárai után.
A hamarosan elkészülő új, minden képzeletet felülmúló kapacitással épülő Utah-i adatközpont láttán egyértelmű, hogy a kormány nem tesz le tervéről és így vagy úgy keresztülviszi akaratát.









Nagytestvér a terrorizmus ellen



Forrás: Infowars.com
Az ENSZ egy átfogó internetesmegfigyelőrendszer felállítását szorgalmazza a nemzetközi terrorizmus elleni harc nevében, írtaDeclan McCullagh a CNET oldalán hétfőn.
A kezdeményezés szerint az Internetkávézók és könyvtárak kötelesek lennének rögzíteni a felhasználók adatait a bűnüldöző szervek számára.
Az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatala (UNODC) által egy bécsi konferencián „Az Internet felhasználása terrorista célokracímen kiadott dokumentuma szerint a terroristák kihasználják a Facebook, Twitter, YouTube és Dropbox oldalak és szolgáltatások nyújtotta lehetőségeket „propagandájuk” terjesztésére és a nyilvános wi-fi hálózatok nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.
A globalista szervezet azt állítja, hogy a terroristák azért képesek szabadon garázdálkodni az Interneten és kihasználni a közösségi oldalakat és hálózatokat, mert „nincs nemzetközileg elfogadott keretrendszer az Internetszolgáltatók által rögzítendő adatokra,” különösen az Egyesült Államokban.
A jelentés az ENSZ Terrorelhárítási Munkacsoportjának közreműködésével készült, amelynek része a Világbank, az Interpol, az Egészségügyi Világszervezet és a Nemzetközi Valutaalap is.
McCullagh megjegyzi, hogy az UNODC kezdeményezés összhangban van az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának erőfeszítéseivel, miközben a kongresszus a kiberbiztonsági törvény elfogadtatásáért küzd.
Szeptemberben került szóba, hogy miután a republikánusok meghiúsították a kiberbiztonsági törvény elfogadását a szenátusban, Obama elnök azt fontolgatja, hogy egy végrehajtási utasítás aláírásával oldja meg a problémát és kerüli ki a szenátus jóváhagyásának szükségességét.
Az elterelő illetve megtévesztő hadművelet részeként számos hír kering arról, hogy a terroristák és hekkerek veszélyeztetik az USA áramellátását, mint például Leon Panetta néhány héttel ezelőtti figyelmeztetése, hogy „kiber Pearl Harbor” készül az Egyesült Államok ellen.
Az ENSZ kezdeményezés legfontosabb eleme, hogy az Internet- és egyéb anonim hozzáférést biztosító webes szolgáltatókat, mint például az Internetkávézókat, könyvtárakat és wi-fi hálózatokat kötelezné a felhasználói adatok rögzítésére és tárolására.
Amennyiben kötelezővé tehetnénk a regisztrációt a wi-fi hálózatok vagy Internetkávézók használatához, fontos adatforrásokhoz juthatnánk,” áll a jelentésben. „Egy ilyen intézkedés bevezetésével kapcsolatban csupán olyan vonatkozásban merülnek fel aggályok, hogy amennyiben a regisztráció kötelezővé válik az Internetkávézókban, nem hagyhatjuk, hogy a nyilvános Internetelérés többi formája (például repülőtereken és nyilvános wi-fi hotspoknál) szabályozás nélkül maradjon.”
Az ENSZ a mobiltelefonok nyomon követését is szeretné bevezetni, valamint betiltaná a „terrorista szervezetek” által készített erőszakos videókat. A javaslat szerint a szolgáltatóknak az extra feladatok teljesítése során felmerülő költségeit az adófizetők pénzéből térítenék meg.









Kritikus fontosságú amerikai infrastruktúrákat fenyeget kibertámadás veszélye




Bár tisztában vagyunk azzal, hogy a kibertámadások veszélye nagyon is valóságos, nem szabad elfelejteni, hogy a háttérben működő erők minden valós és szándékosan kreált támadást az Internetszabadság lerombolására vagy teljes megszüntetésére használnak a biztonság zászlaja alatt.
Forrás: Foxnews.com
Ahogyan az iráni atomerőművek irányításáért felelős számítógépeket is tönkretették a gépeket megfertőző számítógépes féregvírusok, az Egyesült Államok infrastruktúráját, beleértve, a közlekedést, elektromos hálózatot és atomerőműveket irányító rendszereket is, egy kibertámadás veszélye fenyegeti, amit két szoftver cég a rendszerek sikeres hekkelésével bizonyított.
A problémát az erőművek és egyéb fontos infrastruktúrák irányítására, a Siemens, Iconics, 7-Technologies, stb. által kifejlesztett speciális, SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition – Felügyeleti Irányítás és Adatgyűjtés) szoftverek okozzák. Ezeket a szoftvereket kizárólag ipari felhasználásra fejlesztették ki, de éppen annyira sebezhetőek, mint bármelyik otthoni számítógépen futó program.
Ezek az ipari óriások által használt úgynevezett speciális protokollok,” mondja Eric Knapp, a kritikus infrastruktúra piacára specializálódott NitroSecurity igazgatója. „Ezek a protokollok nagyon érzékenyek.” Ami azonban még több aggodalomra ad okot, hogy a protokollokat használó rendszerek még magánál a protokollnál is sérülékenyebbek. „Nukleáris létesítményekről, gyárakról, gyógyszergyárakról beszélünk, olyan cégekről, ahol a termelés automatizált.”
Szerencsére ezek a rendszerek izoláltak, a világhálóhoz biztonsági okból nem kapcsolódnak, így nehéz hozzájuk férni. Ennek ellenére mindig fennáll a vírusfertőzés veszélye (ahogyan azt az iráni példa is bizonyítja, ahol a vírusokat célzottan, az USB portokon keresztül vitték be a rendszerbe) így a védekezés folyamatos harc, magyarázza Eric Knapp.
A Stuxnet vírus tavaly júliusi felfedezése óta ezek a biztonsági rések állandóan a figyelem középpontjában vannak. A szakértők úgy jellemezték a Stuxnet támadást, mintha egy F-35-ös bombázó jelent volna meg egy I. világháborús csatamezőn. Az Egyesült Államok pontosan ilyen mértékű veszélynek van kitéve.
A Stuxnet nagyon forradalmi vírus volt ipari-irányításbiztonsági körökben,” mondta Knapp a Foxnews-nak. „Ez volt az első olyan kibertámadás, ami képes volt működésképtelenné tenni egy ipari folyamatot.”
Ez alkalommal Luigi Auriemma, informatikai kutató és egy Gleg nevű orosz biztonsági cég írt a SCADA biztonsági réseire épülő szoftvercsomagot, a rendszerek sebezhetőségét demonstrálandó. A SCADA gyengeségeit kihasználó program megjelentetését követően a Gleg weboldalát több ízben is kibertámadás érte.
Egy kívülálló számára nehéz elképzelni, hogyan képes egyetlen számítógépes vírus tönkretenni egy atomerőművet, de szakértők szerint fontos elfogadni, hogy a veszély nagyon is valós.
A Stuxnet támadás óta, ami a számítógépek USB portján keresztül jutott a rendszerbe, az ember óvatosabban bánik az USB portokkal,” mondja Knapp. „A támadások egyre kifinomultabbak. A hekkerek új módszerekkel férkőznek a rendszerekhez. Persze itt is van különbség az egyes fejlesztők képességei között.”
Knapp azt javasolja, kövessük a biztonságos gyakorlat szabályait, de ami legfontosabb „mindig a legrosszabbat feltételezzük.”












A megfigyelés egyik legkézenfekvőbb eszköze: az Internet-TV





Forrás: Daily Mail
  • Az Internetre kapcsolt eszközök információt szivárogtatnak a felhasználóról
  • A CIA igazgatója szerint ezek az új eszközök forradalmasítják a megfigyelési iparágat
  • A kémek egyszerre több ezer személyt is megfigyelhetnek
  • Az emberek poloskákkal látják el saját otthonukat
Amikor valaki letölt egy filmet valamelyik online televíziós filmportálról Internetkapcsolattal rendelkező tévéjére, vagy web rádiót hallgat, könnyen lehet, hogy magára vonja néhány kéretlen vizsgálódó figyelmét.
A kémeknek többé nem kell poloskát ültetni egy célszemély otthonába, mert az Internethez kapcsolt és szoftverek által irányított eszközök terjedésével maguk a megfigyelendő személyek teszik ezt meg helyettük, mondja David Petraeus, a CIA igazgatója.
A CIA azt állítja, hogy az Internet segítségével az ügynökség képes lesz leolvasni az eszközök által elért vagy letöltött információkat, beleértve a rádión hallgatott adásokat is.
A távirányítóktól a rádiós ébresztőórákig ma már szinte mindent irányíthatunk szoftverek segítségével és az ARM chipgyártó cég egy olyan új, kis energiaigényű chipet mutatott be, amit hamarosan minden eszközbe, a hűtőszekrényektől a sütőkön át a csengőkig beépítenek majd.
Petraeus szerint az ennek eredményeként létrejövő, egymással összeköttetésben álló eszközhálózatot a szakavatottak képesek lesznek mintegy könyvként olvasni, sőt távirányítással működtetni, olvashatjuk a Wired magazin egyik blogjában.
Petraeus szerint az internetes kütyük „forradalmasítani” fogják a kémkedés művészetét, lehetővé téve a kémeknek, hogy automatikusan, poloskák telepítése, illetéktelen behatolás vagy beépülés nélkül megfigyeljék a kiszemelt személyeket.
Az „átformálás” elég elcsépelt kifejezés, de szerintem hűen kifejezi, hogy mi történik a technológiában ezen a területen,” mondta Patraeus.
Különösen a titkosszolgálatok számára hasznosak ezek a fejlesztések. A számukra érdekes tételeket könnyebb lesz ezekkel a rádiófrekvenciás azonosítókkal, szenzoros hálózatokkal, apró beépített szerverekkel és energiagyűjtőkkel lokalizálni, azonosítani, megfigyelni és távirányítással vezérelni, miközben mind a következő generációs Internethez kapcsolódnak, az olcsó és hihetetlen kapacitású informatika segítségével.”
Petraeus egy befektetési cég találkozóján azokról az új technológiákról beszélt, amelyek célja a korábban „butának” számító háztartási eszközöket – lásd: hűtőszekrények, sütők vagy világítórendszerek – az Internettel összekötni.
Ezen a héten a világ egyik legnagyobb chipgyártója, az ARM, egy olyan chipet mutatott be, amit kifejezetten a háztartási eszközök internetes összeköttetésére fejlesztettek ki.
Az ARM chipek kisebbek, kisebb az energiaigényük és lényegesen olcsóbbak, mint a korábbi processzorok és tulajdonképpen bármilyen elektromos eszközt képesek összekötni az Internettel.
A koncepciót mostanában a „dolgok internete” néven emlegetik.
Egyesek szerint az összekapcsolt eszközök hamarosan folyamatosan jelölni fogják helyzetüket és azt, hogy éppen mit csinálnak az Interneten, ahogyan most a Google Maps mutatja a táj aktuális állapotát.
A jogvédő szervezetek, mint az Electronic Frontier Foundation, arra figyelmeztetnek, hogy a földrajzi helyzetjelző adatokkal (geolocation) igen könnyű visszaélni, és ahogy egyre több eszköz kapcsolódik az Internethez egy dolog biztos: a megfigyelési lehetőségek száma hatványozottan emelkedik majd.












Felfegyverzett rendőrségi drónok?





Forrás: RT.com


A ShadowHawk Drón
A Houston közelében fekvő Montgomery rendfenntartóinak arzenálja hamarosan egy 300.000 dolláros pilótanélküli megfigyelő repülővel bővül és amennyiben a megyei rendőrfőnök akarata minden tekintetben teljesül, a légi jármű tűzerővel is rendelkezik majd. 
Az új eszközről nyilatkozva Randy McDaniel rendőrfőnök elmondta, hogy egyelőre nincs kizárva a drón felfegyverzése. Jelenleg nincs tervben egy fegyveres drón hadsereg beszerzése, a rendőrfőnök azonban úgy gondolja, egy ilyen fegyveres eszköz bizonyos helyzetekben jól jönne a rendőrségnek.
A gázspray vagy gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver felszerelésére vonatkozó direkt kérdésre McDaniel elmondta, hogy osztálya egyelőre csupán fontolgatja az elképzelést.
Ezeket a fegyvereket a rendőrség nap mint nap alkalmazza bizonyos helyzetekben, tehát hasznos lehet, ha pilóta nélküli repülőink is rendelkeznek velük,” nyilatkozta McDaniel a Daily-nek a frissen beszerzett drónra utalva.
Miközben Montgomery városát egy új, igen drága szempár figyeli majd a magasból a ShadowHawk drón formájában, messze nem ez az egyetlen kisváros, amelyik ilyen eszközzel rendelkezik. Az Egyesült Államok déli államainak számos települése rendelkezik már ilyen légi járművel és az amerikai nemzetbiztonsági hivatal számos alkalommal megerősítette, hogy már évek óta egy egész drón raj segíti a határok megfigyelésében. A Szövetségi Repülési Hivatal a drónok használati szabályzatán dolgozik, mivel az Electronic Frontier Foundation már pert is indított egyik társhivataluk, a Közlekedési Osztály ellen „követelve a pilóta nélküli repülők üzemeltetésére kiadott bizonyítványok és engedélyek részleteit.”
Ez egy olyan eszköz, aminek használatáról a rendfenntartó erők korábban nem is álmodtak,” nyilatkozta Steven Gitlin, az AeroVironment Inc. vezetője a Los Angeles Times-nak még tavaly. Cége több ezer drónnal láthatja el a Montgomery-i rendőrséghez hasonló kisebb egységeket, de sokan aggódnak, hogy a drónok alkalmazása egy újabb szög lesz az emberi jogok koporsójában.
A civil használatban lévő drónok esetében a legnagyobb félelem a megfigyelés mértékének terjedése miatt van. A legtöbb ember azt kifogásolja, hogy az állam saját lakosait állandó megfigyelés alatt tartja,” nyilatkozta Kirsten Bokenkamp az Amerikai Polgárjogi Unió Houston-i munkatársa.
McDaniel rendőrfőnök szerint az új drón mindenben megfelel a rendőrség jelenlegi igényeinek és alkalmazását nem tartja túlzásnak. „A hírcsatornák és a katonaság is rendelkezik saját helikopterekkel, magánrepülők pedig rendszeresen repkednek a fejünk felett. Ezekkel ugyanúgy meg lehet figyelni bárki tevékenységét, mint egy pilóta nélküli repülővel,” mondja. „Mi soha sem pusztán a megfigyelés kedvéért végzünk megfigyelést, hanem a bűnügyek megoldása a cél,” tette hozzá. „Minket nem érdekel mit csinál valaki a hátsó kertjében.”
Amennyiben a rendőrfőnök mégis úgy dönt, hogy a drónokat fegyverrel látja el, Montgomery és lassan egész Amerika lakosságának aggodalmai újabb tétellel bővülhetnek.









Mit tud a mobilod, amiről TE nem tudsz?





Írta Adam Cohen, TIME
Az okos telefonok rengeteg mindent tudnak: böngésznek az Interneten, emailt küldenek, fényképeznek, videót készítenek (ja és persze telefonálni is lehet velük). Van azonban egy funkció, amit a gyártók nem reklámoznak: a mobiltelefonok megfigyelik használójukat. Hacsak otthon nem hagyjuk mobilunkat, ez az ügyes kis eszköz egész nap nyomon követi merre járunk és ezeket az információkat a kormány megszerezheti a szolgáltatótól.
A törvény nem fogalmaz egyértelműen azzal kapcsolatban, hogy a kormány milyen módon juthat a mobilhasználók mozgására vonatkozó adatokhoz, amiből megtudhatják, hogy aznap templomban voltál-e, vagy Teadélután Mozgalmi gyűlésen, netán másnál aludtál vagy az onkológián töltötted a napot. Az amerikai állami bíróság múlt heti döntése szerint a kormánynak bizonyos esetekben bírósági végzésre lehet szüksége ezeknek az adatoknak a megszerzéséhez.
Amikor a telefon nálunk van, a készülék folyamatos jelzéseket küld pozíciónkról. Hétmásodpercenként ping üzenetet küld a  legközelebbi mobiltoronyhoz, hogy mindig készen álljon hívások küldésére és fogadására. Ennek segítségével a szolgáltató azt is tudja, éppen hol tartózkodsz, és ezeket az információkat határozatlan ideig tárolják. A GPS technológiának köszönhetően ma már van azonban egy másik, pontosabb fajta helymeghatározás is. A GPS jelek segítségével a szolgáltató méterre pontosan meg tudja mondani éppen hol tartózkodsz.
A segítségnyújtási szolgáltatások fejlesztése nevében az Amerikai Telekommunikációs Bizottság előírta, hogy az egyes szolgáltatóknak milyen szintre kell fejleszteniük helymeghatározási technológiájukat 2012-ig. „Az emberek 90%-a mobil helymeghatározó eszközt hord magánál anélkül, hogy ennek tudatában lenne,” mondja Christopher Calabrese, az ACLU ügyvédje.
Nem meglepő, hogy a bűnüldözési szervek nagyon hasznosnak találják az ilyen jellegű adatokat. Az ügyészek különös előszeretettel alkalmazzák a mobiltelefon adatokat annak bizonyítására, hogy egy gyanúsított járt-e a bűntett helyszínének közelében, illetve, hogy valóban ott volt-e ahol állítja.
A kormány úgy gondolja jogában áll hozzájutni ezekhez az adatokhoz, ha azoknak köze lehet egy nyomozáshoz, bírósági végzés nélkül is. Amennyiben bírói végzésre lenne szükségük, előbb bizonyítékokkal alá kellene támasztaniuk, hogy a mobiltelefon használója valószínűleg bűntényt követett el, ami az állampolgárok jogait védi. A bírói végzés előírása nélkül a kormány bármikor kénye-kedvére hozzájuthat ezekhez az adatokhoz.
Nem nehéz elképzelni, hogy eljöhet az a nap, amikor a kormány a szolgáltatók által rögzített adatokat az ellenállók elhallgattatására használja. A helymeghatározási adatok segítségével meg tudják állapítani ki vett részt egy kormányellenes gyűlésen. Azt is meg tudják állapítani ki vett részt az ellenzéki párt összejövetelén, vagy látogatott meg valakit, akivel kapcsolatban kételyeik vannak. A mobiltelefonok által rögzített adatoknál nem is kell jobb eszköz a kormányok számára, hogy saját állampolgáraikon kémkedjenek, hiszen az emberek önként maguknál hordják a lehallgatáshoz szükséges eszközt és még havidíjat is fizetnek érte. A KGB soha nem rendelkezett ilyen eszközzel.
Az amerikai kormány már most is rengeteg adatot gyűjt be teljesen ártatlan emberekről. Az ACLU nemrégiben számolt be a kongresszusnak egy esetről, amikor az FBI egy gyanúsítottal kapcsolatos adatgyűjtés során másik 180 emberről is rengeteg adatot gyűjtött össze. Az FBI azt nyilatkozta, hogy ilyen esetekben az ártatlan emberekről összegyűjtött információkat akár 20 évig is tárolhatják.





Nagytestvér új fegyvere: a némító pisztoly





Forrás: Extremetech.com
Amióta az ember feltalálta a lőfegyvert, újabb és újabb felhasználási területekkel rukkol elő alkalmazásukra. Némelyik fegyver töltényt lő ki, mások lézert használnak. Japán kutatók a napokban bejelentették, hogy egy új, némiképp aggasztó felhasználási területre is kiterjesztették a fegyverek használatát. Az új fegyver lényege, hogy bárkit képes, akár 30 méter távolságból elnémítani. A kutatók szerint a fegyvernek két fő célja van: Alaphelyzetben például könyvtárakban és más nyilvános helyeken használnák a beszélgetők elnémítására, második felhasználási területe azonban ennél kissé ijesztőbb.
A kutatók igazi célja az volt, hogy a „hangosabb, erőteljesebb” hangokat visszafoghassák párbeszédek vagy felszólalások során.
Beszéd közben be kellene tartanunk bizonyos szabályokat és figyelnünk kellene arra, hogy akkor szólaljunk meg, amikor rajtunk a sor. Egyesek azonban hajlamosak meghosszabbítani mondanivalójukat, a nekik szánt időkereten túl, vagy szándékosan félbeszakítják a másikat, hogy ezzel erősítsék pozíciójukat vagy elérjék amit akarnak a vita vagy tárgyalás során. Vannak olyanok, akik kifigurázzák vitapartnerüket, hogy ellehetetlenítsék és mondanivalója elveszítse hatását,” áll a tanulmányban. Egyszóval a némító pisztolyt elsősorban az „etikus” párbeszéd betartatására fejlesztették ki.
A módszer lényege, hogy az eszköz egy célzott irányú mikrofonnal hallgatja a beszédet, majd rövid, úgy 0,2 másodperces késleltetéssel visszajátssza a beszélőre irányított hangot. Ez a pszichológusok által Késleltetett Hallás Visszajelzésnek (Delayed Auditory Feedback – DAF) nevezett hatást indít el, ami a szakemberek körében köztudottan képes megszakítani a beszédet. Olyasmire gondoljunk, mint amikor a Skype-on vagy hasonló voip programnál saját beszédünk visszhangját halljuk. A kutatók szerint a DAF-nek nincs fizikailag kellemetlen hatása, bár az a tény, hogy az ember nem tud megszólalni, véleményünk szerint önmagában is elég kellemetlen.
A szólásszabadság támogatói bizonyára a vészharangok kakofóniáját hallják ebben a pillanatban. Nézzünk meg néhány példát a némító pisztoly használatára.
Politikai gyűléseken bárki a hallgatóságból elnémíthatja a kiszemelt felszólalót. Megfordítva a helyzetet egy diktatórikus államban a hatóság a hallgatóság ellen fordíthatja a némítót, hogy elhallgattassa a neki nem tetsző hangokat. Egy híresség televíziós szereplését szabályozó szerződésben hamarosan ez a kikötés is benne lehet: „A hallgatóság elnémítása a csatorna felelőssége.”
Ott van Harrison Bergeron esete például, egyik kedvenc Kurt Vonnegut novellámból. A történetben helyszínéül szolgáló disztópikus univerzumban mindenki köteles valamilyen „fogyatékosságot viselni”, hogy ezzel biztosítsák a társadalmi egyenlőséget. Az erős emberek kénytelenek nehéz súlyokat cipelni, a szépek maszkot viselnek, az intelligensek pedig fülhallgatót hordanak, amiből meghatározott időközönként rendkívül hangos zajt juttatnak fülükbe, hogy ezzel megzavarják gondolataikat. Minél intelligensebb valaki, annál gyakoribbak a zajimpulzusok.
Itt, a mi világegyetemünkben sem nehéz elképzelni, hogy a jövőben mindenféle beépített eszközzel lássák el az embereket. A múlt héten érkezett a hír a Google új, „bővített valóság” szemüvegéről, ami úgy tűnik fülhallgatóval is felszerelve. Múlt évben írtunk abionikus szemről, ami képes közvetlenül az aggyal kommunikálni. A bionikus fülek és orrok sem lehetnek messze. (http://www.youtube.com/watch?v=akaos1U8Rto)
Képzeljük el, ha ezek a fülhallgatók egy orwelli kormány kezébe kerülnek. Nemcsak a Vonnegut-féle intelligencia-csökkentő módszerek köszönthetnek ránk, de a DAF technológiával az egész lakosságot elnémíthatják. Azaz csak majdnem, mivel a módszer az „ó” és „jaj” kategóriába tartozó hangokra nem működik.






ACTA: A szabad Internet vége?




Forrás: Activist Post
Miközben a világ a SOPA és PIPA törvények miatti felháborodásra figyelt az EU és Japán képviselői szép csendben aláírtak az említett két törvénynél is sokkal veszélyesebb egyezményt. Az Egyesült Államok és Japán kezdeményezésére és a nyilvánosság informálása nélkül készült Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) drámai módon megváltoztathatja az Internet globális felügyeletét. Az egyezménnyel kapcsolatos tárgyalásokat kizárólag az ágazat és a kormányok képviselőinek részvételével és a média teljes kizárásával tartották, fittyet hányva a demokratikus folyamatoknak.
A megállapodás olyan intézkedéseket vezet be a szerzői jogok védelmének ürügyén, ami az Internet tartalmak feletti átfogó beleszólási joggal hatalmazza fel a privát szektort. Az ACTA minden korábbi jogi felügyeletet eltöröl és lehetővé teszi a szerzői jog tulajdonosoknak, hogy bírósági végzés nélkül követelhessék az általuk kifogásolt tartalmak törlését, az Internet szolgáltatókat pedig jogi úton felelősségre vonhatják, illetve megbüntethetik, amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak. Elvileg egy oldalt azért is törölhetnek, ha egy cég logóját engedély nélkül megjeleníti, vagy csupán egy szerzői joggal védett tartalomra mutató hivatkozást jelenít meg. Az ilyen vétkekért a felhasználók ellen büntető eljárás indulhat, eltilthatják az Internet használatától és még börtönbe is kerülhetnek.
A megállapodás súlyos következményekkel járhat a szólás szabadságára nézve. Az nyilvánvaló, hogy az igazi cél az információ feletti hatalom visszaszerzése, hiszen az Internet segítségével egyre több ember botlik bele a globális elit örök bosszúságába: az igazságba.
Az SOPA törvénynél tapasztalt heves tiltakozásból tanulva, Barack Obama, aki mint tudjuk alkotmányjogász, a törvényhozói folyamatot ügyesen megkerülve „végrehajtói megállapodásként” írta alá az ACTA-t, mivel így ennek törvényerőre emelkedéséhez nem szükséges a kongresszus jóváhagyása. A Fehérház nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva semmilyen információt nem volt hajlandó szolgáltatni a megállapodással kapcsolatban.
Az Internetszolgáltatókra vonatkozó büntetőjogi szankciók mellett, az ACTA arra is kötelezi őket, hogy a felhasználók személyes adatait átadják a szerzői jog tulajdonosoknak. Az intézkedés által bevezetendő jogi folyamatok ellentétben állnak az aláíró országok jogi szabályozásával, és többek között azt is lehetővé teszi, hogy a bevándorlási hivatal alkalmazottai átkutassák az utasok laptopjait, külső merevlemezeit, vagy bármilyen böngészésre alkalmas eszközt a repülőtereken vagy határátkelőkön.
A magyarországi aláírás nem érte el a hazai fővonalas média ingerküszöbét. A nemzetközi egyezmény még nem emelkedett törvényerőre hazánkban, mivel azt előbb az Országgyűlésnek ratifikálnia kell. A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közleményben tudósított az aláírás tényéről, a jogvédő szervezet szerint az aláírás illetve a ratifikáció nyomán nem változik a magyarországi jogi környezet, ellenben könnyebbé válik a magyar jogtulajdonosok érdekeinek külföldi védelme. Ellenben az aláíró országok bármelyike kifogással élhet magyar oldalak ellen, és kérheti azok lekapcsolását, törlését, illetve a tulajdonos jogi felelősségre vonását.
Az ACTA megállapodás akkor emelkedik törvényerőre az EU országokban, miután azt az Európai Parlament júniusban aláírja. Hivatalos tiltakozással és a társadalom felvilágosításával van némi halvány remény, hogy a megállapodást elutasítják. Az ACTA létezésének ténye önmagában bizonyítja, hogy globális világunk teljes gőzzel robog a rendőrállamiság és központosított hatalom felé, ahol az emberi innovációnak és önfenntartó technológiáknak nincs helye.
Zbigniew Brzerzinski, volt amerikai nemzetbiztonsági főtanácsadó, a Trilaterális Bizottság társalapítója már 2010-ben a Külkapcsolatok Tanácsa előtt a globális politikai ébredés veszélyeire figyelmeztetett. Egyes technológiákban, mint a fájlmegosztó rendszerekben, a blogokban vagy a nyílt forráskódú szoftverekben megvan a potenciál, hogy aláássák a központi hatalomra vágyó, a társadalmat saját áruiktól való függésre kényszerítő oligarchikus kormányérdekeket. Zbigniew Brzerzinski alábbi, saját könyvéből való idézete is ebbe a törekvésbe enged bepillantást:
A technotronikus kor sajátossága az irányított társadalom megjelenése. Ezt a társadalmat egy elit irányítaná, amit nem korlátoznak a hagyományos értékek. Hamarosan lehetséges lesz szinte folyamatos megfigyelés alatt taratani minden állampolgárt és mindenkiről naprakész, a legszemélyesebb információkat is tartalmazó megfelelőségi naplót vezetni. A hatóságok mindenkor hozzáférhetnek majd ezekhez az adatállományokhoz.”

Mi is az ACTA? [HUNSUB] (Magyar felirat!)








A szenátus 93-7 arányban megszavazta a „határozatlan idejű fogva tartásról” szóló törvényt



Forrás: Infowars.com
A Nemzetvédelemi felhatalmazásról szóló 1867. számú törvény elfogadásával az amerikai szenátus múlt csütörtökön törvénybe iktatta az amerikai hadsereg felhatalmazását arra vonatkozóan, hogy amerikai állampolgárokat vádemelés, tárgyalás és bármilyen felügyelet nélkül határozatlan ideig fogva tarthasson. Bár a Fehérház kilátásba helyezte a törvény megvétózását, az a tény, hogy az Obama kormány jogászai ismételten megerősítették támogatásukat amerikai állampolgárok ellen, állami finanszírozással elkövetett merényletek iránt, ennek az ellenkezőjét sugallja. A kormány számos alkalommal kihangsúlyozta, hogy a törvény nem megszavazása, tehát az alkotmány tiszteletben tartása, „politikai öngyilkosság” lenne.
A törvény „hatalmi-szteroiddal” látja el a hadsereget, jelentősen megnövelve annak veszélyét, hogy amerikai állampolgárokat vádemelés nélkül börtönbe zárhassanak,” mondja Christopher Anders, az ACLU vezető jogtanácsadója törvényhozási ügyekben.Spencer Ackerman kiemelte, hogy a törvény megsérti az amerikai alkotmány hatodik kiegészítését, mivel lehetővé teszi, hogy amerikai állampolgárokat határozatlan ideig fogva tarthassanak, akár külföldön is, a bűnösségi bizonyításának kényszere nélkül. Nem kell mást tenniük, mint egy utcai ellenőrzés, igaztoltatás során terroristának nyilvánítani valakit és az illetőt akár soha többé nem látják viszont.
A határozatlan idejű fogva tartás körüli vita egyértelművé tette, hogy a kormány szerint az Egyesült Államok területe maga is háborús övezetnek számít. Egyesek azt gondolják, hogy ezzel nincs semmi gond, annak ellenére, hogy egy ilyen döntéssel sárba tiporják az alkotmányt, megsértik a hadsereg és a rendőrség, valamint a kül- és belpolitika szétválasztásának elvét.
Ez egy rendkívül veszélyes döntés, különösen egy olyan országban, ahol terroristának nyilváníthatnak valakit, pusztán azért mert megkérdőjelezi egy háború jogosságát, vagy tüntetni mer, esetleg megkérdőjelezi a környezetszennyezési politikát vagy a Wall Street-i banda tevékenységeit, támogatja Ron Paul-t, szabadságpárti elveket vall, befektetési aranyat vagy 7 napnál több időre elegendő tartalékélelmiszert vásárol.



Új világrend: Távirányítással aktiválható RFID-chipek



Forrás: NaturalNews
A személyazonosság lopás, pénztárca és táskaelvesztés és egy sor egyéb információvesztés elleni védelem megoldásaként beharangozott, mindent magába foglaló, nyomon követő RFID-chip térnyerésének és gyors elterjedésének vagyunk szemtanúi.
Azt is tudjuk, hogy a viselőjének megölésére képes RFID-chip mára valósággá vált.
Az természetesen nem kérdés, hogy a világunkat irányító hatalmak minden embert microchippel akarnak ellátni. Számos újsághírben olvashattunk már a különböző bőr alá ültethető micro- és nanochipekről. (http://www.youtube.com/watch?v=qCVVUuvXOoc)
Azt azonban sokan nem tudják, hogy az amerikai élelmiszerbiztonsági hatóság az olyan beültethető chipeknek használatát is engedélyezte, amik képesek kárt, például szándékos égési sérülést okozni viselőjének. Az eredetileg bűnözők nyomon követésére kifejlesztett, ciánt tartalmazó microchipet először egy szaúdi-arábiai feltaláló fejlesztette ki. Találmányát, a távirányítással aktiválható, a testbe ciánt fecskendező RFID-chipet Németországban akarta szabadalmaztatni, de a német hatóságok annak veszélyes és egészségre káros hatása miatt megtagadták a bejegyzést. Tehát a chipek már nemcsak információt tárolnak vagy gyűjtenek viselőjükről, de számos egyéb funkcióra is képesek, mint ahogy a fenti YouTube klipben 0:42-nél a riportertől hallhatjuk: „képes megölni, ha nem fogadunk szót.”
Ugyanebben a YouTube klipben hallható Scott Silverman, az Applied Digital Solutions elnökének sokszor idézett interjúja is, akinek mellesleg már a cége által gyártott „VeriChip” van a karjában, amelyben a technológia előnyeit ecseteli a CNBC riporterének.
A VeriChip-et gyártó, most márPositiveID néven futó társaság éppen a napokban jelentette, hogy az izraeli hadsereg is ilyen bőr alá ültethető chipeket rendelt tőlük katonái számára, „katasztrófa felkészülési és vészhelyzet-kezelési programjuk támogatásához.”
Az emberek lassan megszokják a chipeket. A legtöbb ember Magyarországon is csak utólag értesült arról, hogy új, az EU szabványnak megfelelő, már nem az egykori „szabadságot” jelképező kék, hanem vörös útlevele is chipet tartalmaz, illetve, hogy ma már csak ujjlenyomatvétellel kaphat útlevelet. Gondolom, amikor a chipet az útlevélből, vagy személyi igazolványból bőrünk alá akarják költöztetni, sokak „csak” a következő lépést látják majd az elkerülhetetlen folyamatban.









Szaúd-feltaláló fejleszt "gyilkos RFID Chip '







Sokunk hallott már RFID 

chipek. Jönnek a különböző formájú 

és használják különböző célokra, de 

ez az egy gyilkos! Keresztények 

alkalmazni a kifejezést, használata 

és még a fejlesztés egy ilyen elem 

azzal, hogy esetlegesen a "fenevad 

bélyege" a könyvből aJelenések .


Futtathat, de nem tud elrejteni ... és ha ezt elrejteni, nem tesz különbséget, mert csak egy gombnyomásra fog okozni adagot cianid azonnal elkezdenek átfolyik a szervezet, hogy meg fogja ölni a beültetett személy távirányítóról.
A szaúdi feltaláló kérte a szabadalmat Németországban és elutasította azon az alapon, hogy ez etikátlan és / vagy veszélyt jelent a nyilvánosság számára. 
Ezt követően vált ismertté, mint a csip. A készüléket úgy tervezték, hogy a rádióhullámok kibocsátására titkosított, amely felvette a műholdak és használt "nyomon követésére szökevények igazságszolgáltatás, a terroristák, az illegális bevándorlók, bűnözők, a politikai ellenzék és így tovább.
Ha úgy gondolja, a dolgok, mint "egy világ kormány ", és az úgynevezett orwelli" Nagy Testvér"kifejezés messze túlzás, gondold át újra.
nem halálos RFID chipek elsősorban békés célokra használják, de a keresztények az egész világon úgy tekintenek rájuk, mint egy fenyegetés. Bizonyos idő hát, a Wal-Mart ragaszkodott annak szállítói használja RFID Tracking Chipek saját szállítások Wal-Mart a jobb raktár és rendelési ellenőrzés. Az Egyesült Államok kormánya használja őket Passport kártyák , átfogó listát, aki használja az RFID-chipek tracking olvassa el ezt a cikket 2003-tól kezdődően . Sok tisztviselők Mexikó volt a közös RFID nyomkövető chipet ültetett a testüket, így lehet elhelyezni, ha elfogták, vagy ami még rosszabb, megölték.
Nem volt szó arról, hogy a német feltaláló törekszik szabadalom más országokban.





New Jersey néhány nappal a Sandy keletkezése előtt rendelt RFID nyomon követést az esetleges evakuáltaknak







Forrás: Infowars.com
Rendkívül előrelátó módon, New Jersey négy nappal a Sandy vihar létrejötte előtt egy 5 éves szerződést jelentett be a hajléktalanná vált viharkárosultak RFID chippel történő nyomon követésére, ami megkönnyítené a hatóságoknak az evakuáltak azonosítását és megfigyelését és a vészhelyzetben használt eszközök követését.
Az október 18-án közzétettsajtónyilatkozat szerint a texasiRadiant RFID nevű cég látná el New Jersey Belbiztonsági és Készültségi Hivatalát (OHSP) az RFID technológiával, amit egyébként Texas államban és néhány más helyen már alkalmaztak a 2008-as Gustav hurrikán érkezésekor. A sajtónyilatkozatban a következőket olvashatjuk:
A Radiant RFID feladata, hogy RFID-alapú evakuálási megoldással lássa el New Jersey Belbiztonsági és Készültségi Hivatalát (OHSP), ami alkalmas az evakuált személyek és állatok, valamint a vészhelyzetben használt szállító és egyéb eszközök nyomon követésére az állami menhelyeken egy hurrikán, természeti katasztrófa vagy egyéb esemény érkezésére való felkészülés során és azt követően, a családok újraegyesítésének támogatása érdekében.
A Sandy hurrikán csupán négy nappal ezt követően, október 22-én alakult ki, ami említésre méltó egybeesés, hiszen New England területét utoljára 1938-ban érte el ilyen vihar. Vajon ki láthatta előre a New York, New Jersey és a keleti part egyéb részeire lesújtó vihart, amikor ezeken a területeken 70 éve nem tapasztaltak hasonlót?
Bár New Jerseyben nem kellett kilakoltatást elrendelni, Jersey Shore egyes részeinszükségállapotot vezettek be.
A Nemzetvédelmi Hivatal fennhatósága alatt működő FEMA (Szövetségi Vészhelyzet-kezelési Ügynökség) még arra sem volt képes, hogy ellássa vízzel a viharkárosultakat, pedig a hurrikán vonulási irányát napokkal előre tudni lehetett. Ugyanez az ügynökség, ami már a Katrina hurrikán idején bebizonyította alkalmatlanságát, most elvárja, hogy a lakosság gondolkodás nélkül elfogadja ezt a veszélyes és számos visszaélésre lehetőséget nyújtó technológiát. A kongresszus és más illetékesek több mint 12 milliárd dollár jóváhagyását kérték a FEMA számára a hurrikán utáni helyreállítási munkákra, miközben az ügynökség sokszor kifejezetten akadályozza a helyi hatóságok és magánkezdeményezések hasonló erőfeszítéseit.
A Radiant RFID azt állítja, hogy technológiája az USA lakosságának 18 százalékát lefedi. „New Jersey 8,8 millió lakosa mellett, a Radiant RFID megoldásai Texas és South Carolina államokat és Boston városát is behálózzák,” áll a sajtónyilatkozatban.
A nyomon követő rendszer egy RFID chipet tartalmazó karkötő segítségével egyénileg regisztrál minden egyes evakuált személyt, háziállatot és otthonát elhagyni kénytelen személyt. A karkötőket minden alkalommal leolvassák, amikor egy evakuált személy felszáll egy buszra vagy megérkezik egy FEMA menhelyre, lehetővé téve a Nemzetbiztonsági Hivatalnak, hogy az egész lakosságot, a mentésben használt eszközöket, járműveket és mindent nyomon követhessen egy katasztrófa esetén.
A cég azzal próbálja népszerűsíteni magát, hogy az általa kínált technológia segít a családok gyors újraegyesítésében, de ugyanakkor azt is lehetővé teszi, hogy a FEMA, a nemzetbiztonság és egyéb nagy kormányszervek ismét újabb területet csatoljanak fennhatóságuk alá az emberek szabadságjogainak és biztonságának rovására.





A Radiant RFID illusztrációja a megfigyelési és nyomon követési rendszerről
A technológia, ami sokak szerint a Bibliából Fenevad Bélyegeként ismert rendszer előfutára, végül is azoknak a szerveknek a kezében összpontosulna, akikátnevelő táborokatállítottak fel a politikai ellenállók és „potenciális belföldi terroristák” számára. 
A Nemzetbiztonság/FEMA általánosságban hozzá nem értő, de látszólag jó szándékú válasza a természeti katasztrófákra csupán azt a célt szolgálja, hogy elvonja a lakosság figyelmét a kormány nyilvánosan elismert tervéről, hogy válsághelyzetben az alkotmányos módszereket megkerülve irányítsa az országot. Sokak szerint egy igazi gazdasági összeomlás és az azt követő zűrzavar tökéletes válsághelyzetként szolgálna, amikor is az RFID technológiát már a teljes lakosság felügyeletére használhatnák.












A globális elit népességcsökkentő politikája



Az alábbi cikkben megfogalmazott témáról nem olvashatunk a Bibliában, azért döntöttünk mégis úgy, hogy olvasóink hasznára válhat, mivel az összeállításban olvasható idézetekből ízelítőt kaphatunk a világot a háttérből irányító hatalom és az őket mozgató erő mérhetetlen gonoszságáról. Azt is tudjuk, hogy az emberek a legkönnyebben azt a hazugságot hiszik el, amibe némi igazság vagy az igazság látszata is vegyül, így sok jóhiszemű ember is prédájává vált az alábbi feltevések némelyikének.
Az alábbiakban olvasható törekvésekről úgy gondoljuk és reméljük, hogy nem járnak sikerrel, mindenesetre fontos tudni róluk, hiszen valamennyiünket érintenek.
Kihangsúlyoznánk, hogy a környezetvédelmet, az újrahasznosítást és számos egyéb értelmes kezdeményezést fontosnak és jónak tartjuk, hiszen, mint jó gazdáknak fontos jó gondot viselnünk otthonunkról, a földről, de nem más emberek rovására, és semmiképpen sem mások életével fizetve érte.
És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá.” – Mózes I. könyve 1, 28
Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.” – János 8, 44





A népességcsökkentés legfőbb támogatói
Az Egyesült Nemzetek hivatalosan is október 31-ét nyilvánította a 7 milliárd napjának. Az ENSZ becslése szerint ezen a napon éri el földünk lakossága a 7 milliárdot. Ünneplés helyett azonban, az ENSZ Népesség Alapja (UNPF) a „fenntarthatóságra” és a „fenntartható fejlődésre” fekteti a hangsúlyt. Az ENSZ ezzel szeretné ismét kifejezésre juttatni, hogy túl sokan vagyunk a földön és hathatósabb eszközökre van szükség a népességnövekedés csökkentésére. Az ENSZ és más szervezetek egyre bátrabban beszélnek a globális elit népességszabályozási terveiről. Legtöbbször csupán a globális népesség „stabilitását” említik, de amint ebből a cikkből is kiderül, az elit számos tagja ennél többet akar és egyre nyíltabban beszélnek a számukra ideális 500 milliós vagy annál is alacsonyabb világnépességről. Sokak számára őrültségnek hangzik egy ilyen terv, de a globális elit tagjai között konszenzus látszik kirajzolódni e témát illetően, természetesen csakis bolygónk javát szolgálva. 
Október 31-e közeledtével egyre több cikk jelenik meg szerte a világon ennek a 7-milliárdos mérföldkőnek a szörnyűséges következményeiről.
Talán az sem véletlen, hogy az ENSZ éppen október 31-ét, a „halál ünnepét” választotta az alkalom megünneplésére.
Mára a fenntartható fejlődés közkedvelt és sokszor hangoztatott kifejezéssé vált, amit a radikális környezetvédelmi mozgalom követői előszeretettel emlegetnek, de a legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy ennek legfontosabb eleme a népességszabályozás.
Mekkora az ideális lakosság eszerint az eszme szerint?
Természetesen a pontos számokat illetően nem létezik konszenzus, de sokan nyíltan hangoztatják, hogy 500 millió lenne a legideálisabb népesség a földön.
A hírhedt Georgia Guidestones köveire vésett „új tízparancsolat” első pontja a következőket mondja:
Tartsd az emberiség létszámát 500.000.000 alatt, örök egyensúlyban a természettel.”
Ted Turner, a CNN alapítója (akinek egyébént 5 gyermeke van) ennél is messzebbre menne:
250-300 millió lakos a földön ideális lenne, olyan 95%-os csökkenés a jelenlegi szintről.”
Dave Foreman, az Earth First (A föld mindenek előtt) társalapítója azt mondja, három legfőbb céljának egyike a föld lakosságát 100 millióra csökkenteni:
Három legfőbb célom az emberi populáció 100 millióra történő csökkentése a földön, az ipari infrastruktúra elpusztítása és a vadvilág helyreállítása, annak teljes vadállományával az egész világon.”
Ezeket a tanokat számos amerikai egyetemen is tanítják. Például Eric R. Pianka, a Texasi Egyetem biológia professzora a következőket írta:
Nem akarok rosszat senkinek, de meg vagyok győződve arról, hogy a világnak és az emberiségnek jobb lenne, ha nem lennénk ennyien.”
Bill Gates, a Microsoft és a Planed Parenthood alapítója is hasonló véleményen van:
A világon ma 6,8 milliárd ember él. Ez hamarosan 9 milliárd lesz. Ha jó munkát végzünk az új vakcinákkal és az egészségügyben ezt 10-15%-kal is csökkenthetjük.”
John P. Holdren, Obama elnök tanácsadója tudományos kérdésekben úgy gondolja, hogy az abortusz kötelezővé tétele is lehetséges „megoldást” nyújthat.
Úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi alkotmány szerint is lehetséges lenne bevezetni a kötelező népességszabályozási törvényeket, beleértve a kötelező abortuszra vonatkozó törvényt is, ha a népességnövekedés ezt szükségessé teszi.”
Mihail Gorbacsov is a népesség 90%-os csökkentését tartja célravezetőnek:
Egyértelműbben kell fogalmaznunk a szexualitásról, a fogamzásgátlásról és az abortuszról, tehát azokról az értékekről, amik segítenek a népességszabályozásban, mert az ökológiai válság egyenlő a népességválsággal. A népesség 90%-os csökkentésével nem maradna elég ember a földön ahhoz, hogy kárt tegyen az ökológiai rendszerben.”
A globális elit általában persze politikailag korrektebb módon fogalmaz a népességszabályozásról. Jobban szeretik a „fenntartható fejlődés”, „szaporulat csökkentés” vagy „életminőség javítása” kifejezéseket, amikor a föld lakosságának csökkentéséről beszélnek.
A 7 milliárd napjának közeledtével egyre több cikk jelenik meg szerte a világon a népességszabályozással kapcsolatos intézkedések fontosságáról. Természetesen a nyugati világban ezek az intézkedések „önkéntes” alapon működnének, de ma már tudjuk, hogy a legtöbb új szabályt először így vezetik be. Amikor már elegendő ember követi „önkéntes” alapon az új népességszabályozási intézkedéseket azok kötelezővé válnak.
Roger Martin a következőket írta a Guardian-ben megjelent cikkében:
„…minden környezetvédelmi (és számos gazdasági és társadalmi) problémát könnyebben oldhatnánk meg, ha kevesebben lennénk, és szinte lehetetlen lenne megoldani őket, ha többen lennénk.”
Úgy gondolja, hogy ha kevesebben lennénk, az a megmaradt emberek életminőségének javulását eredményezné:
Egy véges méretű világban az ideális népességszám, ami minőségi életet biztosít mindenki számára, egyértelműen lényegesen kisebb, mint a jelenlegi, a túléléshez pedig jelentősen kisebb népesség szükséges a maximumnál. Minél többen vagyunk, annál kevesebb jut minden embernek, ha pedig kevesebben vagyunk, jobb minőségű életet élhetünk.”
Valóban ez lenne a helyzet?
Nem gondolnánk.
A történelem során az emberi szenvedés mindig jelen volt. A népesség 90%-os csökkentése nem jelentené egy új aranykor beköszöntét.
Az elit meggyőződése, hogy mi tönkretesszük az „ő bolygójukat”, ezért kevesebb embert akarnak. A modern technológiának köszönhetően elég nekik néhány százmillió munkás, hogy a rendszert működésben tartsa, így a népesség többi része csak „haszontalan kenyérpusztító” a szemükben.
Egyre több ember gondolja azt, hogy a nyugati világban is be kellene vezetni a Kínában érvényes egy-gyerekes családmodellt. A National Post a következőket írta:
Az egész világra érvényes egy-gyerekes családpolitika, mint amilyen Kínában is érvényben van, megfordíthatná a jelenlegi szörnyűséges népességszaporulatot, ami egymillió születést jelent négynaponta.”
A fenti cikk szerzője úgy gondolja, hogy az egy-gyerekes családpolitikával 2075-re 3,43 milliárdra lehetne csökkenteni a föld lakosságát.
Amikor valaki elhiszi, hogy a földön túl sok ember él, az emberi élet olcsóvá, mondhatni értéktelenné válik, az abortuszra pedig csak a nem kívánt szaporulattól való megszabadulás egyik eszközeként tekint.
Az „önkéntes” módszerekről előbb utóbb kiderül, hogy nem elegendők a népesség csökkentésére és ezzel az ideológia pártfogói most is tisztában vannak. Sokan közülük egy globális népességszabályozási hatóság felállítását szorgalmazzák, amely átsegítené a világot a „szükséges” átmeneti időszakon.
Ez a radikális zöld mozgalom igazi célkitűzése. [Az alábbi linken a brit zöldmozgalom egyik hivatalos promóciója látható, amivel a karbongáz-kibocsátás csökkentésére irányuló „önkéntes” mozgalmat próbálják népszerűsíteni. A reklám bemutatja milyen egy önkéntes kampány és mi történik azokkal, akik nem követik: link. Megjegyeznénk, a promóció humoros akart lenni…] A föld megmentése érdekében az emberek számának radikális csökkentését és a meglévő lakosság tevékenységeinek szoros felügyeletét akarják elérni.
Valóban egy ilyen világban akarunk élni a jövőben? Olyan világot akarunk, ahol bürokraták határozzák meg életünk legapróbb részleteit is a környezetvédelem zászlaja alatt?
Ők úgy gondolják, hogy mindenkinél okosabbak, és jobban tudják, mi szolgálja a föld és az emberiség javát, amiről előbb utóbb kiderül, hogy nem más, mint egy maroknyi ember abszolút uralma a világ felett.





Egyes etikusok szerint a szülés utáni „abortusz” elfogadható gyakorlat




Forrás: Infowars.com

Döbbenetes emlékeztető az egészségügy eugenista álláspontjára

Az Orvosi Etika folyóiratban megjelenttanulmány szerint az abortuszt ki kellene terjeszteni az újszülöttekre is, akkor is lehetővé téve a gyakorlatot, ha a csecsemő teljesen egészséges. A tanulmány állításai döbbenetes példái annak, hogy az egészségügyben mennyire eugenista gondolkodásmód dominál.
A tanulmány szerzői Alberto Giubilini, a melbourne-i Monash Egyetemről és Francesca Minerva, a Melbourne Egyetem Alkalmazott Filozófia és Etika Központjától.
A szerzők azzal érvelnek, hogy „a magzat és az újszülött nem rendelkezik ugyanazzal a morális státusszal, mint egy igazi személy,” és mivel az abortusz engedélyezett olyan esetekben is, amikor a magzat teljesen egészséges, „az egészséges újszülöttek megölését is engedélyezni kellene minden olyan esetben, ahol a közönséges abortusz lehetséges, akkor is, ha a csecsemőnek nincs fogyatékossága.”
Teljes mértékben irreleváns, hogy mindkettő rendelkezik a személlyé válás potenciájával,” állítják a szerzők, azzal érvelve, hogy az örökbefogadás nem elegendő ellenérv, mivel a folyamat pszichológiai és anyagi terhet jelenthet az anyának és emiatt „pszichológiai gyötrelem  érheti.” Arra nem tér ki a tanulmány, hogyan kerülheti el az anya a „pszichológiai gyötrelmet” ha engedélyezi saját gyereke megölését.
Önmagában az a tény, hogy valaki ember, nem garantálja az élethez való jogot. Sok olyan ember van, aki számára az élethez való jog nem biztosított: a fölösleges embriók, azokban az esetekben, ahol az őssejt kutatás engedélyezett, azok a magzatok, amelyeknél az abortusz engedélyezett, vagy azok a bűnözők, akikre halálbüntetés vár,” írják a szerzők.
A csecsemőgyilkosság barbár eredetű, ősi gyakorlat, de sajnos a világ számos pontján ma is gyakorolják, mint például Kínában, ahol a fiúk előnyben részesítése miatti társadalmi nyomás hatására a nemek egyensúlya felborult. Több tanulmány szerint 40 millió lány „hiányzik” a kínai társadalomból a nem szerinti abortuszok és csecsemőgyilkosságok miatt. Indiában 50 millió nővel van kevesebb a kelleténél hasonló okból.
Pakisztánban évente 1000 csecsemő esik áldozatul csecsemőgyilkosságnak, legtöbbször büntetlenül.
Matthew Archbold, az Országos Katolikus Nyilvántartási hivataltól elmondta, hogy a csecsemőgyilkosság, vagy más szóval az újszülöttek megölésének legalizálása a tanulmány alapjául szolgáló feltevés – vagyis, hogy a magzat nem ember, ezért nincs joga az élethez – logikus végkövetkeztetése.
Abban a pillanatban, hogy felhatalmazzuk magunkat annak eldöntésére, hogy ki számít embernek és ki nem, saját szerencsétlen, de elkerülhetetlen sorsunkat pecsételjük meg. Amint kimondjuk, hogy az emberi élet nem szent, minden egyéb felvetés össze-vissza vonallá, homokba rajzolt álláspontok kuszaságává válik,” írja.
Wesley J. Smith, neves bioetikus megjegyzi, hogy „a huzamos ideig öntudatlan állapotban lévő emberek dehidratálásához való jog” körüli viták, mint Terri Schiavo esete, szintén bioetikai és orvosi folyóiratokban megjelent, a fentihez hasonló cikkek eredményei.
Az ókori Rómában a nem kívánt csecsemőket kitették a domboldalra. A tanulmány szerzői vajon vissza akarnak térni ezekhez a durva „értékekhez”? Feltételezem, ők gyorsabb halált akarnának,” írja.









Az MIT szerint az emberiség fele kirostálódik a posztipari válságban




Forrás: Infowars.com

Az MIT és a Római Klub „szakemberei” által felállított modell szerint, ami 2030-ra teszi a teljes összeomlást, csak a világkormány mentheti meg az emberiséget

Elképzelhető, hogy ebben a században 5 milliárd ember vesszen el a földön? Ez olvasható ki ugyanis a Római Klub (Club of Rome), az elit egyik ellentmondásos agytrösztjének még 1972-ben kiadott írásából (The limits to growth – A növekedés korlátai). Több évtizeddel a tanulmány megjelenését követően, a globális kormány támogatói még mindig ezeket a jóslatokat idézik, amikor az ember ökológiai lábnyomának visszaszorítását követelik.
Graham Turner, ausztrál fizikus, ismét az MIT (Massachusetts Műszaki Egyetem) által a Római Klub számára még 1972-ben készített modellel került a hírekbe. A modell szerinta föld lakossága a források hiánya miatt, illetve ezzel arányosan jelentősen csökkenni fog. Turner következtetéseiből egyértelműen kirajzolódnak az elit szándékai. „A világ egyenes úton halad a katasztrófa felé,” állítja kertelés nélkül, hozzátéve azonban, hogy „a korlátlan gazdasági növekedés” még mindig lehetséges, amennyiben a világ kormányai megfelelő szabályozásokat vezetnek be és az ökológiai lábnyom korlátozását támogató zöld technológiákat alkalmaznak.
A neo-Malthusi Római Klub ismét a figyelem középpontjába került, egy olyan időszakban, amikor a környezetvédők egy világkormány felállítását követelik a föld megmentése érdekében. Az általuk ismertetett régi MIT modell egy zord jövőt vetít elénk, amelyben az üzemanyagok, az étel és a víz korlátozott mennyisége szerintük a föld lakosságának drasztikus csökkenését eredményező összeomlást hoz.  A grafikon, amiről lemaradtak a számok, illetve a mértékegység az Y tengelyen, úgy tűnik, hogy az 1980-as adatoknak megfelelő 4,5 milliárd lakost jósol 2100 környékére, ami úgy 5 milliárdos csökkenésnek felel meg az ábrázolt maximumhoz képest.
Persze az MIT/Római Klub modell 2000-re jósolta a csúcspontot és a katasztrófa bekövetkezését, ami Thomas Malthus jóslatához hasonlóan, miszerint a föld lakosságának növekedése hamarosan meghaladja az élelmiszerellátást, nem történt meg.
A jóslat inkább az elit törekvéseire világít rá, ami a növekedés megállítására irányul, és egyáltalán nem egy elkerülhetetlen trend semleges, segítő szándékú megállapítását jelenti. Az elit célja a föld lakosságának drasztikus csökkentése és a feudalizmusra emlékeztető, posztipari társadalomhoz való visszatérés.
Az elit által, az elit számára 1968-ban alapított Római Klub egy amolyan „környezetvédelmi” csoportosulás. Ideológiáját világosan szemlélteti a klub 1991-ben megjelent írása, ami nyíltan kimondja, hogy a legfőbb ellenség „maga az emberiség”:
Az emberiség közös ellensége az ember. A bennünket egyesíteni képes új ellenség után kutatva rájöttünk, hogy a környezetszennyezés, a globális felmelegedés, a vízhiány, az éhínség és ehhez hasonlók a legmegfelelőbbek erre a célra. Ezeket a veszélyeket az emberi beavatkozás okozza és kizárólag a hozzáállás és viselkedés megváltoztatásával győzhetők le. Tehát az igazi ellenség az emberiség.”
- Római Klub, Az első globális forradalom
Lyndon LaRouche Végrehajtói Hírszerzési Ismertetője és más kritikusok írásai már a 80-as években megállapították, hogy az MIT által készített számítógépes modellt szándékosan Aurelio Peccei, a Római Klub alapítójának kívánságai szerint alakították.Phillip Darrel Collins és Paul David Collins a következőképpen foglalták össze véleményüket:
Peccei azzal érvel, hogy a megtévesztésben kizárólag emberbaráti szándékok vezérelték. Úgy tűnik, hogy ez a „nemes hazugság” szolgáltatta a szükséges sokkterápiát, ami ahhoz kellett, hogy a nemzetek hajlandóak legyenek a népességszabályozáshoz szükséges intézkedéseket meghozni (Executive Intelligence Review Special Report, 16. oldal, 1982). A „Növekedés korlátai” tanulmányról írt kritikájában Christopher Freeman egy számítógéppel felszerelt kollektív Malthus-nak nevezi az MIT kutatócsoportját (Freeman 5. oldal, 1975).”
Más szóval a mostani új és a Római Klub által használt eredeti modell célja nem az emberiség jövőjének feltárása, hanem annak irányítása. Gunnar Myrdal, közgazdász szerint a modell célja, „hogy komoly benyomást tegyen az ártatlan közvéleményre,” miközben „szinte minden tudományos alapot nélkülöz.”

Az elit posztipari társadalmat akar

A Római Klub „A növekedés korlátai” modelljének, Paul Ehrlich „Népességbomba” címen megjelent könyvéhez hasonlóan, az a célja, hogy elolvasva az emberek elszégyelljék magukat fogyasztásai szokásaik miatt. Nem szószerinti előrejelzéseknek kell tekinteni őket. Az MIT modell ismételt megerősítése tehát világosan mutatja, hogy az elit szándéka a társadalmi gondolkodás megváltoztatása egy globális hatalom elfogadását illetően.
Ugyanez az ENSZ „fenntartható fejlődésre” vonatkozó 21. számú Napirendjének (Agenda 21) célja is. Mindig a források kimerülését hangsúlyozzák, pedig feltételezéseik nagy része pontatlan, illetve nem veszi figyelembe a rendelkezésre álló alternatívákat.
Gondoljunk bele, hogy már fővonalas médiumok is, mint például a Bloomberg, be kellett, hogy ismerjék az olajcsúcs tévedését, a mítosz kategóriába sorolva a teóriát, hiszen az új felfedezések és a rendelkezésre álló források fényében lassan viccnek tűnnek a fűtőanyagok kimerülésére vonatkozó állítások. Függetlenül attól, hogy az olajat részesítik-e előnyben az alternatív üzemanyagokkal szemben, a jelenlegi források akár több száz évre is elegendőek.
A mesterséges hiánykampányok célja a társadalom kondicionálása. A kőolaj elérhetetlenné válása az átlagemberek számára nem egészen ugyanaz, mint a kőolaj valós hiánya. Amint arra aForbes online is rámutat, a Római Klub által készített tanulmányt folyamatosan frissítették, azonkívül a tanulmány jelenlegi megerősítése semmilyen valós alternatívával nem számol. Pedig a lehetőségek rendelkezésre állnak. Úgy tűnik azonban, az elit nem szeretne élni ezekkel. Vajon miért?
Tim Worstall Graham Turner tanulmányát idézi:
Az energiaforrások felcserélhetőségével kapcsolatban egyszerű és szilárd álláspontot választottak. Először is azt feltételezik, hogy a fémek és ásványok nem helyettesíthetik a nagymennyiségben használt energiaforrásokat, mint például a kőolajat.”
Majd hozzáteszi:
Tehát ha fémekből és ásványokból nincs hiány, és a kőolajat fémekkel és ásványokkal helyettesíthetjük, a Római Klub állítása kicsit furcsának tűnik. Nem igaz?”
Az élelmiszerek megfelelő mennyiségű rendelkezésre állásását és megfizethetőségét nem a szükséges mennyiség megtermelésére vonatkozó képességünk, hanem aspekulátorok áremelő hatású tranzakciói teszik megkérdőjelezhetővé. (Lásd még: Az éhezők viadala a valóságban) A bioüzemanyagok, különösen a kukoricaalapú etanol, tovább erősítik ezt a dilemmát, hiszen a bioüzemanyagok előállításához szükséges nyersanyagok termesztése óriási területeket vesz el az élelmiszertermesztés rovására, milliókat kárhoztatva ezzel éhezésre.
A GMO termények nagyobb hozamára tett hamis ígéretek is tovább rontották a helyzetet. Ezek a termények a több étel helyett nagyobb nyomort hoztak, mivel terminátor magjaik kiszorítják a hagyományos növényeket. A GMO technológiáért nagy árat fizet az emberiség: Indiában például soha nem látott mértékben nőtt az öngyilkosságok száma azoknál a gazdáknál, akik a jobb termés reményében minden vagyonukat GMO magokba fektették és mindent elveszítettek.
A rendelkezésre álló tiszta víz mennyiségét sok tényező befolyásolja, de a tiszta víz hiányának egyik legfőbb oka a gyógyszerészeti anyagok általi szennyezettség. Ilyen szennyezőanyag például az ösztrogént utánzó és egyre több gyógyszeripari termékben előforduló Bisphenol-A, ami sok szakember szerint kapcsolatban áll az egyre növekvő arányban előforduló meddőséggel valamint a rákos megbetegedések, deformációk és anemi elhajlások (embernél és állatnál egyaránt) számának növekedésével.
Az irányelveket szintén az elit erőlteti a világra. Van igazság abban, hogy az emberiség „fenntarthatatlan” mértékben és szükségtelen mennyiségben fogyaszt, de ezért talán nem az emberiséget, hanem azokat az erőket kellene okolni, akik ezt az irányt számukra kijelölték.
Az MIT számításai tehát kissé megfoghatatlanok. Nem azt kérdőjelezzük meg, hogy az emberiség képes elpusztítani önmagát, hanem azt állítjuk, hogy az uralkodó elit szándékosan hozza el ezt a pusztítást az emberiség alsó 80 százalékára. Ez az, amit sokan nem látnak, vagy nem akarnak meglátni.
Ezt a stratégiát láthatjuk Bill Gates 2010-es TED előadásában is, amely során a saját maga által felállított képlettel próbálja demonstrálni, hogy amennyiben nem tudjuk a népességet, az energiafogyasztást, a szolgáltatásokat vagy a széndioxid kibocsátást jelentősen csökkenteni, a világra összeomlás vár. „Ezek közül a számok közül valamelyiknek a nullához kell közelítenie,” mondja Gates, a népességadatok felé kacsintva.
Azt akarják elhitetni velünk, hogy a problémát meg lehet oldani úgy, hogy az egyenlet egyik tagját nullára csökkentjük, az emberi élet értéktelenségére célozva javaslatukban.
A világon eluralkodó pusztítás és életszínvonal csökkenés legvalószínűbb oka, ahogyan arról Marc Slavo is ír, ezzel szemben inkább, vagy részben, a pénzvilág fenntarthatatlanságában rejlik:
Elég valószínűnek tűnik, hogy az elmúlt évtizedek alatt kibocsátott dollár milliárdok és az ebből keletkezett adósság előbb-utóbb fenntarthatatlanná válik. Mivel az egész fogyasztói rendszer az adósságra épült, amikor a rendszerbe vetett hit eltűnik, eljön a töréspont. Az adósság nem más, mint egy konkrét forráshoz köthető ígéret, akkor is, ha azt a levegőből állítják elő. A művelet azon az ígéreten alapul, hogy valamit létre fognak hozni az adósság visszafizetése érdekében. Jelen esetben mi, az emberek vagyunk az adósság biztosítéka, és már rég túl vagyunk azon a ponton, hogy ezt az adósságot vissza lehessen fizetni.
Ennek értelmében ez az „adósságcsúcs”, amit a fenntarthatatlan fogyasztás fenntartása érdekében halmoztak fel, éppen annyira aggasztó kellene, hogy legyen, mint egyesek számára mondjuk az olajcsúcs vagy a vízhiány. Amikor tényleg elérjük az adósságcsúcsot és nyilvánvalóvá válik, hogy a „biztosítéknem fedezi az adósság összegét, a biztosíték elvesztésének fogalma átértékelődik.




Globális elitizmus: a gonoszság jellemzői




Forrás: Brandon Smith, alt-market.com
Az első komoly hiba, amit az emberek a kérdéssel kapcsolatban elkövetnek, amikor azt gondolják, hogy a „gonoszság” egy szubjektív vagy „szürke”, se nem fekete, se nem fehér koncepció. Szeretnék azt gondolni, hogy ez a temérdek destruktív és rosszindulatú viselkedés csupán a negatív környezet, a rossz neveltetés vagy a mentális pszichózis következménye. A „haszon” vagy a társadalmi státusz elérése érdekében történő deviancia elfogadhatóbb magyarázat a legtöbb ember szemében. Ami sokakat megijeszt, az nem is maga a gonoszság, hanem a kézzelfogható magyarázat nélküli gonoszság. Egy átlagember számára nehéz felfogni, hogy valaki nem azért bánt másokat mert rossz családban nőtt fel vagy pszichológiailag nem beszámítható, hanem mert élvezi a gonoszságot. A mai társadalom egyre kétségbeesettebben próbál magyarázatot találni korunk szörnyetegeinek viselkedésére, valószínűleg azért, mert nem akarják elfogadni, hogy a világnak valóban létezhet egy sötét oldala, ami ellenállás hiányában tudatosan megpróbálja átvenni a teljes hatalmat minden ember felett.
Ezért maradnak büntetlenül a legnagyobb bűntettek. A közvélemény inkább nem is foglalkozik velük, mert nem tudják elképzelni, hogy nemzetközi pénzügyi vezetők és a politikai elit szándékosan gazdasági problémákat, társadalmi káoszt és globális háborúkat okozna a központosított hatalom megszerzése és a beteges felsőbbrendűség megerősítése érdekében. Nem lehet, hogy ezek a szörnyű események mégis inkább véletlen egybeesések és az emberi tévedések eredményeként következtek be?
Sajnos nem. Az igazság az, hogy a legtöbb katasztrofális társadalmi irányvonalat és tragédiát pontosan vissza lehet vezetni egy adott embercsoport tetteihez, akik pozíciójukat és befolyásukat rossz célok elérésére használták és tudatosan, nemcsak saját, hanem „társadalmi osztályuk” haszna érdekében váltották ki a problémákat.
Ezeket az embereket többnyire „globalistaként” vagy „elitistaként” emlegetjük. Megtalálhatók az Egyesült Államok és a legtöbb vezető nyugati ország felsőbb köreiben és valóban egy olyan kultúrában élnek, ami alapjaiban különbözik a miénktől. Saját irodalmukat, kezdeményezéseiket és indítékaikat megvizsgálva egy egészen más világot találunk, amit szokatlan célok és még ennél is szokatlanabb vallási buzgalom vezérel. Íme, néhány ismertetőjel és hittétel, ami jellemző rájuk.

Idegengyűlölő fasizmus

A globális elit magát egy külön, felsőbbrendű képességekkel rendelkező emberi fajnak tekinti, és ezért úgy gondolja, hogy a többi ember feletti uralkodásra született. Írásaikban gyakran idézik Platón Köztársaság című művének tanításait és a „filozófus királyokkoncepciót. Úgy gondolják, hogy bizonyos emberek genetikailag predesztináltak a vezetésre, egy átlagember pedig nem rendelkezik kellő intelligenciával saját sorsa irányítására. Számukra az emberiség többi része olyan, mint egy üres vászon, ők pedig a festők.
[Jézus ezzel szemben azt tanította, hogy „Aki pedig a legnagyobb közöttetek, az legyen szolgátok!” – Máté 23:11]
A valóságban nem az ész választja el őket másoktól, hanem a vagyon és a befolyás. A társadalom sorsának alakítására csupán hihetetlen vagyonuk és az erkölcs teljes hiánya miatt vállalkoznak. Sajnos a mai világban a pénz megvásárolja a tiszteletet azok számára is, akik ezt nem érdemlik meg.
[Időkjelei: Fontos megemlíteni, hogy a társadalom egészére ugyanakkor a különbözőségek és a kitűnőségek elnyomása jellemző mégpedig a demokrácia nevében.]
A szelektív nemzés segítségével az uralkodó osztály és az alattvalók közötti örökletes különbségek idővel olyan mértékben megnőnek, hogy szinte két különböző faj alakul ki. A plebejus osztály lázadása éppen annyira elképzelhetetlen lesz, mint a birkák felkelése az ürühús fogyasztása ellen.”(Bertrand Russel, A tudomány hatása a társadalomra, 1953, 49-50. oldal)
 
Egy tőlünk néhány évtizednyire lévő jövőről szólva az intelligencia manipulálásával kísérletező szakember a következőket mondta: ’Egy olyan kort látok, ahol meg lesz a lehetőség, és így nyilvánvalóan a kísértés is, hogy az agy környezeti és biokémiai manipulálásával befolyásoljuk az emberek viselkedését és intelligenciáját.’” (Zbignyev Brezinszki, Két kor között, Amerikai szerepe a technokrata korban, 1970)

A lelkiismeret kiirtása

Az elit szemében a lelkiismeret csupán egy akadály, amitől tudatosan meg kell szabadulni, mert kellemetlen korlátokat állít eléjük. Az elferdült hozzáállás igazolására leginkább arra hivatkoznak, hogy mindent „a közjó vagy a nép érdekében tesznek”. Saját magukkal is elhitetik, hogy az emberiség jövőjét szolgálják, és nekünk hálásnak kellene lennünk irányításukért, annak ellenére, hogy tetteik minden jel szerint éppen az ellenkező célt szolgálják.
Nem véletlenül támogatják a viszonylagosság elvét, mert így a „jó” és „rossz” tettek meghatározása azok „magyarázatától” függ. „Minden relatív. Nincs jó vagy rossz, minden nézőpont kérdése.” Amennyiben sikerül minél több emberrel elhitetni, hogy ne hallgassanak saját lelkiismeretükre, elérhetik, hogy tetteik normálissá, sőt követendővé váljanak. A relatív erkölcs világában a lelkiismerettel rendelkezők válnak a bűnösökké, a számkivetettekké, az elit tagjai pedig azokká a hősökké, akiknek bőrében mindig is tetszelegni akartak.
[„Az utolsó időkben némelyek elszakadnak a hittől, mert megtévesztő lelkekre és ördögi tanításokra hallgatnak; és olyanokra, akik képmutató módon hazugságot hirdetnek, akik meg vannak bélyegezve saját lelkiismeretükben. – I. Timóteus 4:2]
Most is katolikus vagyok és az is maradok.” – Adolf Hitler
 
Komolyan azt gondolja, hogy a tömegek ismét keresztények lesznek? Badarság! Soha! Annak a mesének vége. Senki sem fogja meghallgatni többé. Mi azonban felgyorsíthatjuk az eseményeket. A lelkészek megássák saját sírjaikat. El fogják árulni saját Istenüket értünk. Bármit elárulnak majd nyomorult állásaikért és bevételükért…” – Adolf Hitler
 
A szabályok etikájának tizedik törvénye, hogy az ember elvégzi, amit tud, azzal amivel lehet, erkölcsi magyarázatokba burkolva eszközeit. …Lenin beszédeinek lényege ebben az időben a következő volt: „Nekik fegyvereik vannak, úgyhogy mi békét és reformokat akarunk szavazás útján. Amikor nálunk vannak a fegyverek, akkor golyóval végezzük el ugyanezt.” És így volt.” – Saul Alinsky (Barack Obama szintén Alinsky erkölcstelen filozófiáját tanította, amikor szervezőként dolgozott Chicagóban. Hillary Clinton pedig Alinsky-ból írta szakdolgozatát.)

A kollektivizmus támogatása

A vezető globalisták maguk nem feltétlenül kollektivisták, sőt, sokszor beteges individualistaként a spektrum másik oldalán foglalnak helyet. Ez érthető, hiszen a lelkiismeretet szabadságuk gátjának tekintik. Nem értik, hogy a lelkiismeret egy ajándék, ami mindeddig megakadályozta, hogy az emberiség elpusztítsa önmagát. A lelkiismeret nem egy börtön, hanem védelem saját magunk ellen.
Az elit az általa követett önfegyelem nélküli individualizmusról nem szívesen ejt szót. Nyilvánosan inkább a kollektivista életszemléletet támogatják, az individualistákat pedig „önzőnek” vagy „önimádónak” nevezik.
Sokan összekeverik a kollektivizmust a közösségi mentalitással. Egy közösség önkéntesen áll össze valamilyen közös céllal vagy egymást segítő szándékkal. A kollektivizmus ezzel szemben egy veszély vagy veszteség miatt erőszakkal létrehozott gyülekezés, a hatalom néhány kézben történő összpontosítása érdekében. Az egyén elpusztítása a „csoport védelmének” nevében. A világban a közösségek lassan eltűnnek, miközben a kollektivizmus előnyeit a háztetőkről kiáltja világgá a globális elit.
Amennyiben képesek meggyőzni az embereket, hogy nem rendelkeznek önálló értékkel és egyéniséggel és csupán a környezet képezi létük egészét, önként átadják a hatalmat azoknak, akik a lehető legjobb környezetet ígérik számukra. Aki nem hisz az egyéni értékekben és felelősségvállalásban, az mástól vár védelmet, például az állam gondoskodásától vagy egy diktatúrától. Az önrendelkezés vagy szabad akarat fokozatos felszámolásának pedig egy nagyon is kézzelfogható célja van: a világkormány és a teljes hatalom megalapozása.
Folytatása következik…






Globális elitizmus: a gonoszság jellemzői – 2. rész



Forrás: Brandon Smith, alt-market.com
A pénzügyi kapitalizmus erőinek egy másik messze nyúló célja is volt, ami nem kevesebb, mint létrehozni a pénzügyi hatalom magánkézben lévő globális rendszerét, ami minden ország politikai rendszere és a teljes világgazdaság felett is hatalmat gyakorolhat. A tervek szerint ezt a rendszert, feudalista módon, a világ központi bankjai közös erővel irányítják majd, magán összejövetelek során hozott titkos megállapodásokon keresztül. Ennek a rendszernek a gerincét a svájci bázeli központú Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) alkotja, ami a világ központi (szintén magánkézen lévő) bankjai tulajdonában lévő magánbank.
Carroll Quigley, a Külkapcsolatok Tanácsának tagja, Bill Clinton mentora
 
A következő évszázadban a nemzetek, ahogyan ma ismerjük őket, megszűnnek létezni. Valamennyi állam egyetlen, globális hatalmat fog elismerni. A nemzeti szuverenitás mégsem volt olyan jó elképzelés.”
Strobe Talbot, Bill Clinton kormányának külügyminiszter helyettese a Time magazinnak nyilatkozva, 1992

A nemes hazugság

Az elit szilárdan kitart álláspontja mellett, hogy a szerintük „pozitív célok” elérése érdekében úgynevezett „nemes hazugságokat” használjanak. Szerintük egy átlagember nem képes megérteni a nagyobb politikai és társadalmi folyamatokat, így hazudni kell nekik, hogy az elit elvégezhesse a számukra hasznos dolgokat.
[Időkjelei: Az igaz, hogy sokan tényleg nem értik ezeket fontos, néha bonyolultnak tűnő vagy összetett törekvéseket, éppen ezért azoknak, akik viszont értik, még nagyobb a felelőssége, hogy helyes, mások javát szolgáló döntéseket hozzanak. „Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon.” – Lukács 12:48]
Természetesen az ő olvasatukban a társadalom javát szolgáló lépések többnyire az elit érdekeit szolgáló intézkedéseket takarják.
A nemes hazugság egy súlyos logikai tévedés. Amennyiben egy elképzelés elfogadtatásához hazugságokra van szükség, a hiba az elképzelésben, nem az emberek gondolkodásában van. Csak a destruktív filozófiák épülnek hazugságokra.
Jelenleg diszkréten, de teljes erőnkből azon dolgozunk, hogy ezt a rejtélyes erőt, amit szuverenitásnak neveznek, kiragadjuk a világ nemzetállamainak kezéből. Eközben szánkkal váltig tagadjuk, amit a kezünkkel teszünk.”
Arnold Toynbee professzor, részlet a koppenhágai Nemzetközi Ügyek Kutatóközpontjában 1931-ben mondott beszédből
 
Nem az a feladatunk, hogy megadjuk az embereknek, amit akarnak, hanem, hogy megadjuk nekik, amit mi szükségesnek tartunk számukra.”
Richard Salent, a CBS News korábbi elnöke, idézet Bill Clinton „Barát vagy ellenség” című könyvéből

Népességcsökkentés

A globalista vallás egyik központi eleme a népességcsökkentés koncepciója. Az elit nemcsak egy felsőbbrendű, jobb génekkel rendelkező, uralkodásra született fajnak tekinti magát, hanem a többi emberre „felesleges kenyérpusztítóként” tekint, és úgy gondolja, hogy számukat csökkenteni kell. Érdemes megfigyelni, hogy a népességcsökkentés hívei soha nem saját maguk, hanem mindig mások halála árán akarják megmenteni a földet. Saját életüket még véletlenül sem ajánlják fel a közjóért, mások azonban szerintük nélkülözhetőek.
A túlnépesedés természetesen szintén egy modern mítosz, amit számos tudományos munka megdöntött már. A népességnövekedés pedig önmagában nem káros folyamat. A nagyobb népesség több gondolkodót is jelent, akik megoldást találhatnak a valós problémákra. Támogatja a technológia fejlődését és arra ösztönöz, hogy hatékonyabb termelési módszereket fejlesszünk ki.
Ha jól megnézzük, a globális elitet egy cseppet sem érdekli a föld sorsa. Nem a környezetszennyezés csökkentése érdekében akarnak kevesebb embert. Nem a természet védelme, a „karbon lábnyom” csökkentése vagy a véges forrásokkal való takarékoskodás, de még csak nem is a kihalófélben lévő állatok megmentése motiválja őket. Azért akarnak megszabadulni a számukra fölöslegesnek tűnő emberektől, mert az eugenika tanait köveit, amelyek szerint egyes fajok genetikailag alsóbbrendűek, de leginkább azért mert egy kisebb népességet könnyebb irányítás alatt tartani.
250-300 millió lakos a földön ideális lenne, olyan 95%-os csökkenés a jelenlegi szintről optimális lenne.”
Ted Turner, a CNN alapítója, az Audubon magazinnak nyilatkozva 1996-ban
 
A nők sterilizálása a második vagy harmadik gyerek után, függetlenül attól, hogy az operáció bonyolultabb, mint a vasektómia, lehet, hogy egyszerűbben megvalósítható, mint a férfiak sterilizálása… Egy hosszú távú sterilizáló kapszula kifejlesztése, amit bőr alá lehetne ültetni, az eltávolítás lehetőségével, amikor a terhesség szükségessé válik, új lehetőségeket nyit a kényszer népességszabályozásban. A kapszulákat már pubertáskorban el lehetne helyezni és hivatalos engedéllyel eltávolíthatók lennének korlátozott számú terhességre.”
John P. Holdren (Barack Obama vezető tanácsadója tudományos kérdésekben)
 
Barbara Marx Hubbard















Az emberi személyiségek teljes spektrumának egynegyede a transzcendenciát választja… Egynegyede készen áll, hogy ezt válassza, ha ezt a példát látja maga előtt… Egynegyede ellenáll ennek a választásnak. Nem érdekli őket a folyamatosan evolváló élet. Egynegyede pedig destruktív. Úgy születtek, hogy dühösek Istenre… Ezek hibás magok… Mindig is voltak hibás magok. A múltban ezeknek lehetősége volt „természetes halált” halni…
Mi, a bölcsek, türelmesen vártunk a kvantum transzformáció előtti utolsó pillanatig, hogy nekilássunk ennek a korrupt és másokat megrontó elemnek a kivágásához az emberiség testéből. Olyan mintha egy rák növekedését szemlélnénk… Most, hogy közeledünk az ember-teremtményből társteremtő-emberré (azzá az emberré, aki örökli az isteni erőket) történő kvantumváltáshoz, a destruktív egynegyedet ki kell törölni a társadalom testéből.
Nincs választásunk, drága szeretteim. Szerencsére ti, drága szeretteim, nem vagytok felelősek ezért a tettért. Ez a mi felelősségünk. A mi feladatunk az isteni kiválasztási folyamat elvégzése a föld bolygón. Ő végzi a választást, mi a pusztítást. Mi vagyunk a fakó ló lovasai: a halál. Halált hozunk azoknak, akik képtelenek Isten ismeretére… A fakó ló lovasai hamarosan közöttetek fognak járni. Borzalmas aratók, akik elválasztják a búzát a pelyvától. Ez az emberiség történelmének legfájdalmasabb korszaka…”
Barbara Marx Hubbard futurista (a „THRIVE” című filmből, ami egy kollektivista propaganda a globalista elit elleni támadásnak álcázva. Más szóval irányított ellenállás.)

Fájdalmunk forrása

A társadalmi bajoknak persze nem az elit az egyedüli forrása. Mi is felelősek vagyunk. Hibázunk, amikor felelőtlenek vagyunk, amikor nem ismerjük el saját tudatlanságunkat és nem vagyunk hajlandóak tanulni vagy változni, amikor saját magunknak is hazudunk, és inkább követjük saját felszínes vágyainkat, ahelyett, hogy a jövőre tekintenénk. Olyan mintha tudatosan ajtót nyitnánk az ördögnek. A gonosz mindannyiunkra, mindenki lelkiismeretére hatással van. A választás azonban a miénk.
A globalisták nemcsak egyszerűen vagy ötletszerűen gonosz emberek. Egy egész kultúrát építettek erre a devianciára. Ez maga a szervezett gonosz. A jó embereket nem csupán az igazság hangjára való figyelmezés határozza meg, hanem a hajlandóság, hogy hitüket tettekre váltsák, amikor az igazság veszélyben van.
Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei. Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat.” – János 3:20-21









Az USA kormánya bárkit nyomonkövethet GPS-szel



Forrás: Time.com
Amerikában a kormány ügynökei bármikor odalopózhatnak egy magáningatlanon parkoló autóhoz, hogy GPS nyomonkövető eszközt helyezzenek el a járművön és a tulajdonos minden lépését megfigyelhetik. A bíróság szerint ez nem sérti az állampolgárok alkotmányos jogait, mivel az ember nem várhatja el, hogy a kocsifelhajtót privát szféraként kezeljék és nem várhatja el, hogy a kormány ne figyelje meg.
Ez a bizarr és ijesztő szabály vonatkozik mostantól Kaliforniára és még 8 másik nyugati államra. A kilencedik kerületi fellebviteli bíróság olyan döntést hozott, hogy a kormány tulajdonképpen bárkit bármikor megfigyelhet a fent leírt módon, előzetes bírósági végzés vagy engedély nélkül.
Ez egy nagyon veszélyes döntés. Olyan döntés, ami a döntéssel egyet nem értő bírók szerint Amerikát könnyen és nagyon rövid úton a George Orwell által elképzelt totalitárius államforma felé röpítheti.
A döntés azért is vérlázító mivel a bíróság elfogultságának hangot adva és sértést sérelemre halmozva megjegyezte az ítélet magyarázatában, hogy: a csekély magánéletet ami még létezik ma a világban, a bíróság szerint a gazdagok privilégiumaként kellene fenntartani.









Az új törvény értelmében Obama bármikor lekapcsolhatja az Internetet



Forrás: Beforeitsnews.com
Az amerikai kormány abszolút hatalmat kapna az Internet esetleges lekapcsolását illetően a Joe Lieberman szenátor által benyújtott törvényjavaslat értelmében. Az új szabályozás lehetőséget biztosítana az elnöknek, hogy a nemzetbiztonság érdekében átvegye a világháló feletti irányítást.
Lieberman szenátor már évek óta szeretné elfogadtatni a törvényt, hogy biztonságosabbá tegye a virtuális világot, de ez a legújabb törvénytervezet az előzőeknél is messzebbre megy, hiszen teljhatalmat adna az amerikai kormánynak az Internet felett és ezzel, a nemzetbiztonság védelmének ürügyén, véget vethet a szabad véleménynyilvánításnak.
A törvénytervezet szerint bármely Internetszolgáltatót, keresőprogramot vagy szoftver céget kötelezhetnének, hogy azonnali hatállyal engedelmeskedjenek a nemzetbiztonság által az adott szükséghelyzetben hozott intézkedéseknek,” nyilatkozta Declan McCullagh a Zdnet-től.






Az amerikai szenátus elé kerülő új Élelmiszerbiztonsági törvény illegálissá tenné a zöldségeskerteket



Az amerikai szenátus elé kerülő 510-es számú törvény az Élelmiszerbiztonság modernizálásáról sokak szerint az amerikai történelem egyik legveszélyesebb törvényjavaslata. A törvény értelmében a kormánynak jogában állna meghatározni kinek biztosít jogot arra, hogy növényt termesszen, illetve azzal kereskedjen. Elfogadása esetén a hátsókertben fejlődő paradicsompalánta sorsáról is Nagytestvér döntene. A kormánynak jogában állna letartóztatni a helyi piacokon saját termelésű zöldségeiket, gyümölcseiket áruló kiskerttulajdonosokat. A bio zöldségek és gyümölcsök szállítása csak a kormány előírásai szerint történhetne, ellenkező esetben büntetőeljárás indítható a gazda ellen.
A törvényjavaslat a növénytermesztés és kereskedelem valamint saját fogyasztási cikkeink szabad megválasztása elleni legsúlyosabb támadás. Teljes mértékben alkotmányellenes, ellentmond minden természeti törvénynek, de úgy is fogalmazhatunk, hogy ellentétes Isten akaratával,” mondta Dr. Shiv Chopra, kanadai wistleblower.
Ez a diktatórikus törvény minden növénytermesztést, beleértve azt is, amit saját hátsókertünkben ültetünk, a Nemzetbiztonsági Minisztérium fennhatósága alá vonna. Ugyanazok az emberek, akik a Közlekedésbiztonsági Hatóságot (TSA – Transportation Security Administration) irányítják és előírják, hogy ma Amerikában teljes testátvilágítás vagy megalázó motozás nélkül nem lehet utazni, ezentúl abba is beleszólhatnak, hogy ültethetünk-e paradicsomot és paprikát a hátsókertben.
A törvény felhatalmazná az amerikai kormányt, hogy illegális kereskedelem vádjával („csempészés”) letartóztassa azokat, akik a saját kiskertjükben megtermelt salátát megpróbálják eladni a helyi piacon.
Amerikának többé nem lenne joga határozni saját élelmiszerellátásáról, átadva a végső döntés jogát a Kereskedelmi Világszervezetnek és a Codex Alimentariusnak.
A törvény nagyon homályosan fogalmaz, így azt a hatóságok szinte bármire alkalmazhatják. A bio farmok tulajdonosai leginkább attól félnek, hogy a törvényillegálissá tenné a magok kigyűjtését a saját maguk által termelt növényekből. Ezzel a lépéssel a hatalmas, génmódosított technológiát alkalmazó agrárkonszernek, mint a Monsanto, teljes monopóliumot élveznének az élelmiszerellátásban, mivel mindenki tőlük kényszerülne magot vásárolni. A génmódosított magból kikelt növények magja pedig steril, így a magokat minden évben újra meg kellene vásárolni.






Újabb bizonyíték, hogy a GMO-k meddőséget okoznak



Forrás: Natural News
Az orosz „Védelem a környezeti veszélyekkel szemben” legújabb tanulmánya, más hasonló eredményeket produkáló kísérletek után, rámutatott, hogy a genetikailag módosított organizmusok (GMO) fogyasztása súlyosan negatív hatással van a szervezetre. Az Oroszország Hangja szerint az orosz Génbiztonsági Intézet és az Ökológiai és Evolúciós Problémákkal foglalkozó Intézet tudósai kimutatták, hogy a génmódosított táplálékkal etetett állatok viszonylag rövid idő alatt teljesen meddővé válnak.
Nem ez az első kísérlet, ami hasonló eredményre jutott a GMO-k és a meddőség közötti kapcsolat tekintetében. Mivel a kutatást a biotechnológia ipartól teljesen függetlenül végezték, az eredmények egészen más képet mutattak, mint a GMO fogyasztás védelmében végzett tesztek.
A kísérlethez használt hörcsögök étrendjét genetikailag módosított szójával egészítették ki és azt tapasztalták, hogy először az állatok lassabban érték el a nemi érettséget, majd az idő múlásával teljesen meddővé váltak.
Az állatokat több csoportra osztottuk, a csoportokat pedig elkülönítettük egymástól,” magyarázza Dr. Alexej Surov, a tanulmány egyik szerzője. „Az első csoport az addig megszokott táplálékot kapta. A második csoport étrendjét természetes, genetikailag módosított összetevőket NEM tartalmazó szójával egészítettük ki. A harmadik csoport étrendjéhez genetikailag módosított táplálékot is adtunk, a negyedik csoportnál pedig komolyabb mennyiségű GMO terméket adtunk az étrendhez.”
A tanulmány során Dr. Surov és csapata megfigyelte a születő hörcsögöket, azok növekedési ütemét, a szaporodás gyakoriságát, ütemét és ezeket az adatokat összevetették az állatok étrendjével. Néhány generáció elteltével a GMO-val kiegészített étrenden felnőtt hörcsögök teljesen meddővé váltak.
Komoly változást tapasztaltunk azoknál a hörcsögöknél, akiket összepárosítottunk és folytattuk a korábbi étrendet,” mondta Dr. Surov. „A pár lassabban növekedett és lassabban érte el a nemi érettséget. A kölykeikből új párokat alkottunk. Ez volt a harmadik generáció és ők már egyáltalán nem voltak képesek szaporodni. Tehát ezek a GMO-val táplált egyedek teljesen meddővé váltak.”
Vajon az egyre inkább terjedő GMO termékek az emberek jövő generációit is meddővé teszik?
Egy osztrák tanulmány hasonló eredményre jutott genetikailag módosított kukoricával táplált egereivel. Az első szembetűnő változás az ő esetükben is az volt, hogy a kifejlett egyedek kisebb súlyúak voltak a normálisnál és kevesebb kölykük született. Három vagy négy generáció alatt a GMO táplálékon felnőtt szülőktől származó egerek teljesen meddővé váltak.
A gazdák az Egyesült Államokban is arról számoltak be, hogy a genetikailag módosított takarmánnyal táplált disznók és tehenek meddővé váltak. Indiában pedig egy kutatócsoport feltárta, hogy a genetikailag módosított gyapotmaggal etetett bivalyoknál komoly meddőségi és egyéb súlyos problémák alakultak ki.
A cikkhez használt egyéb források:
http://www.huffingtonpost.com









Biotech farmok: Vakcinák és gyógyszerek a GMO termésben



Forrás: Natural Society
Az igazság tényleg furcsább, mint a fikció, főleg ami a biotechnológiai vállalatok nyíltan vállaltjövőbeli terveit illeti. Az egyik ilyen eset főszereplője a ProdiGene nevű biotechnológiai cég, amelynek vezetőit akár 1 év börtönbüntetésre is ítélhették volna 2002-ben mert „bio-gyógyszeripari” (ahol a bio a biotechnológiára utal) terményekkel fertőzték meg a hagyományos élelmiszereket. Ezek a növények az AIDS-szel, cukorbetegséggel és hasmenéssel összefüggésbe hozott gyógyszer és vakcina összetevőket termelnek.
Miután 13.500 tonna szóját fertőztek meg saját, gyógyszer- és vakcina összetevőket tartalmazó biotechnológiai kukoricájukkal, az amerikai mezőgazdasági minisztérium (ugyanaz a szerv, amelyik a Monsanto terményeket gyorsított eljárásban engedélyezi, és nem törődik ismételt szabálysértéseivel) 500.000 dollár büntetés megfizetésére kötelezte a céget. Mint kiderült, a gyógyszeripari termést már összekeverték a hagyományos terméssel, de a mezőgazdasági minisztérium állítása szerint a szállítmányokat elkobozták mielőtt emberi fogyasztásra kerültek volna.
A büntetés kifizetését és némi negatív média visszhangot követően a ProdiGene úgy döntött bocsánatkérés helyett, inkább kiterjeszti küldetését. A cég, a Dow AgroSciences óriás becsléseivel kiegészítve, kijelentette, hogy 10 éven belül (2004-re) 200 milliárd dollárra akarja bővíteni biotech-gyógyszeripari terményeit, valamint elérni hogy az Egyesült Államokban termelt kukorica 10 százaléka biotech-gyógyszeripari természetű legyen.
Más szóval, ezek a termések rejtett nanoméretű vakcina, antibiotikum, hangulatjavító és egyéb jellegű gyógyszeripari összetevőket tartalmaznának. Egy kaliforniai központú cég fogamzásgátló kukoricát is létrehozott, amit tömeges fogamzásgátlásra terveztek. Az AlterNet egyik cikkben Carmelo Ruiz-Marrero a következő kérdést tette fel:
Mi történne, ha a fogamzásgátló kukorica vagy az antibiotikumot tartalmazó búza a boltok polcaira kerülne? Senki sem tudja, de ez nem zavarja az agro-ágazatot abban, hogy továbbfejlessze ezeket a növényeket.

Vakcinák, gyógyszerek és fogamzásgátló a vacsorában?

Az ilyen technológiák létezése egészen új szintre emeli a GMO-k elleni harcot. Az ismert mellékhatásokon túl (mint a legújabb kutatások által kimutatott daganatok, DNS károsodás és egyéb komplikációk), a gyógyszerészeti összetevőket tartalmazó GMO termények előbb utóbb utat találhatnak az asztalunkra, a lakosság tömeges gyógyszerezése érdekében. Az ilyen törekvéseket a vakcinák ellenzőinek megkerülésére is használhatják, egyenesen az élelmiszereken keresztül juttatva az emberekbe a kívánt hatóanyagokat.
Első hallásra abszurdnak tűnhet, de sajnos az alábbi módszer sem számít új ötletnek. A kutatók már korábban vizsgálták annak lehetőségét, hogy aszúnyogokat használják amolyan „repülő oltóanyag szállítóként”, hogy így egyszerre nagyobb tömegeket olthassanak be az érintettek tudta nélkül. Egy nagy ökológiai szervezet szóvivője a következőket mondta:
Egyetlen hiba egy biotechnológiai cég részéről és egy másik személy számára felírt orvosság kerülhet a reggelinkbe,” magyarázza Larry Bohlen, a Föld Barátai szervezet szóvivője.
A fenti információ szorosan összefügg azzal a hírrel, hogy a Monsanto egy úgynevezettgén elnémító” technológiát is megvásárolt, hogy azt embereken alkalmazza, aminek érdekében szövetségre lépett az Alnyam Pharmaceuticals gyószeripari részvénytársasággal. Elvégre a Monsanto sem maradhat ki a 200 milliárd dolláros gyógyszeripari gabonapiacból.
Más nagyvállalatok is keresik a módját, hogy részesedést szerezhessenek az üzletágból, amihez a molecularfarming.com weboldal nyújt segítséget, ahol a gazdák felajánlhatják földjeiket biotech-gyógyszeripari kísérletek céljára bárhol a világon. A befektetők egyre azon ügyeskednek, hogy kivegyék részüket az elkövetkező évekre nettó 80 milliárd dolláros összértéket ígérő biotech-gyógyszeripari létesítmények hasznából az általuk előállított gyógyszertartalmú GMO termésből remélt nyereség formájában. Az eddig megkötött szerződések Amerikától Zimbabwéig számos országot érintenek.
A szakértők attól tartanak, hogy a GMO-khoz, a DDT-hez és a dohánytermékekhez hasonlóan, a biotech-gyógyszeripari termékeknek az emberi szervezetre kifejtett hatására is csak évtizedekkel később derül fény.
Minek kell történnie ahhoz, hogy a mezőgazdasági hatóságok komolyan vegyék a kérdést? Nem sok híja volt, hogy több millió ember ételébe kísérleti gyógyszerek és vegyi anyagok kerüljenek,” mondta Brandon Keim, a Felelősségteljes Genetika Bizottság munkatársa, a ProdiGene esetre reagálva. Néhány nagy port felkavaró haláleset kell? Esetleg a súlyos rendellenességek számának növekedése, amit csak évtizedek múlva vesznek észre, amikor már túl késő?”
Növényalapú, értsd, növények által termelt oltóanyagok kifejlesztésével a DARPA kutatói is kísérleteznek. A 2005 óta folyó Blue Angel projektre a Pentagon 21 millió dollárt biztosított.








India „bio-kalózkodással” vádolja a Monsantot



Forrás: Activist Post





Indiai tüntetők a Monsanto genetikailag módosított padlizsánjának felhasználása ellen tiltakoznak
India is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek ellenállnak a biotechnológiai óriás Monsanto által képviselt mezőgazdasági korrupciónak, és jogi lépéseket tett a cég által elkövetett, az indiai hatóságok által „bio-kalózkodásnak” nevezett igencsak megkérdőjelezhető eljárások miatt. 
Az indiai hatóságok azzal vádolják a Monsantot, hogy egy helyi padlizsánfajtát saját genetikailag módosított fajtájának kifejlesztésére használt fel, ami a hírhedt Monsanto Bt rovarirtót is tartalmazza. Ez a rovarirtó olyan komoly veszélyt jelent a környezetre és az emberi egészségre, hogy India a tettet bio-kalózkodásnak minősítette.
India Országos Biodiverzitás Hatósága (NBA) példanélküli döntést hozott, ami hivatalos nyilatkozatában is olvasható, csatlakozva az agráróriás tevékenységének korlátozása és határon kívülre szorítása érdekében fellépő más országokhoz, mint például Magyarországhoz és Peruhoz.
Magyarország az elsők között volt, ahol több ezer hektár genetikailag módosított Monsanto kukoricatermést pusztítottak el, a cég elleni közvetlen intézkedés keretein belül. Peru is komoly lépéseket tett a Monsanto ellen, tízéves tilalmat rendelve el minden GMO gabona és élelmiszeripari összetevő ellen.
A döntést összefoglalva a Nature Biotechnology a következőket írja:
Egy indiai kormányhivatal úgy döntött bepereli a genetikailag módosított padlizsán kifejlesztőjét Indiának a Biológiai Diverzifikációról szóló 2002-es törvénye alapján. Az indiai Országos Biodiverzitás Hatóság vádjai szerint az ország első genetikailag módosított terményének kifejlesztője, a Maharashtra Hybrid Seeds Company (Mahyco) a St. Louis-i Monsato és számos helyi egyetem partnereként helyi fajtákat használtak fel a transzgenetikai termény kifejlesztésére, amihez nem kértek engedélyt.”

Kiszivárgott dokumentumok szerint az intézkedés miatt India célponttá válhat

Vajon érheti-e Indiát támadás az Egyesült Államok és partnerei részéről a genetikailag módosított termények miatti ellenállásért? Bizonyos kiszivárgott dokumentumokból az derül ki, hogy az Egyesült Államok kemény kereskedelmi háborút indíthat, és egyéb intézkedéseket kezdeményezhet a Monsanto genetikailag módosított „alkotásainak” ellenálló nemzetek megbüntetésére. 2007-ben például Craig Stapleton, az Egyesült Államok akkori franciaországi nagykövete és George W. Bush üzleti partnere, az javasolta, hogy az Európai Uniót és a GMO terményeket ellenző országokat büntessék meg.
A volt nagykövet egyértelműen „célzott ellentámadásra” szólított fel azokkal a nemzetekkel szemben, akik ellenállnak a Monsanto féle GMO kukoricának, annak ellenére, hogy egyre több kutatás állapítja meg egészségkárosító hatását. Fel kell tegyük tehát a kérdést, hogy az Egyesült Államok valóra váltja-e fenyegetését a kilátásba helyezett „büntetésekkel” kapcsolatban a Monsantonak ellenálló Indiával vagy más országokkal szemben. Ennek csak az idő lesz a megmondhatója, mindenesetre jó látni, hogy egyre több nemzet és egyén áll ellen az agráróriásnak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése