2015. május 9., szombat

Vitaminok



Vitaminok



Ezekre az oldalakra visszatérni minden ősszel!!!


C és multivitamin beszerzése az itteni informéciük alapján !!!



C vitamin hatása



FONTOS: A c vitamin hatása csak akkor valóban terápiás értékű, ha megfelelő adagban szedik. Csak ekkor rendelkezik valóban az alább felsorolt gyógyhatásokkal!

Erről bővebben a
 c vitamin adagolás menüpontunkban olvashat!
Terápiás értéke azzal arányos, hogy 60 mg-ok helyett mennyire látjuk el szervezetünket avalós napi c vitamin szükséglettel!



A c vitamin hatása: 

A C vitaminnak kiemelkedően fontos szerepe van az immunrendszerünk egészséges működésében:
- Antioxidáns, véd a szabadgyökök ellen így minden szempontból fokozza az immunrendszer működését sejtszinten. A világ összes ismert antioxidánsa közül a 2. legerősebb, leghatékonyabb!
- Semlegesíti a káros szabad gyököket, melyek a sejtek öregedését vagy rákos elfajulását idézhetik elő, azaz lassítja az öregedést és megelőzheti a rákot 
- A c vitamin hatása jelentősen felgyorsítja a horzsolások, égési sérülések, sebek, műtét utáni sebek/hegek gyógyulásának folyamatát és a hegképződést 
- Ellenállóvá teszi a szervezetet a fertőzésekkel szemben 
- Gyógyítja a fogínyvérzést, + kítűnő megoldás mindenféle íny probléma kezelésére 
- Erősen és egészségesen tartja az izmokat, a csontokhoz rögzítő ínszalagokat és inakat, az ízületeket
- Segít a fogíny, vérerek, csontok és fogak megújulásában és gyógyulásában (erre a leghatékonyabb D vitamin + kálcium és magnézium kombinációban)
- A C Vitamin hatása a különféle vírus- és baktériumfertőzések megelőzésében kiemelt és egyértelműen bizonyítot
- A nátha megelőzésében és kezelésében a C vitamin hatása kiemelkedő jelentőségű
- Enyhíti a gyulladást, s a gyulladásos tűneteket (pl. ízületi gyulladásnál is segít stb..) 
- A fájdalmat is képes csökkenteni 
- A C vitamin hatása fáradság, lehangoltság, levertség ellen kitűnő megoldás 
- Véd a rákkeltő anyagok káros hatása ellen, megelőzheti a rák kialakulását, lassítja vagy akár csökkentheti is a már kialakult rák növekedését 
- Segít a szívproblémák esetén is
- Csökkenti a vérnyomást 
- Csökkenti a vércukorszintet, ezért cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása 
- Asztma és allergia esetén a c vitamin hatása páratlan javulást szokott hozni 
- Segít a Kollagén képződésben (a kollagén egy különleges fehérjemolekula, amely az emberi testben több helyen, pl. a bőrben, vérerek falában rugalmas és erős hálót képez). Gyenge minőségű kollagén képződésekor (pl. a kevés C vitamin miatt) a szövetek terhelhetősége, rugalmassága csökken, sérülékenyebbé válnak
- Segíti a vas felszívódását
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét
- Védi a húgy-utakat és a húgygyólyagot
- Nem engedi a skorbut kialakulását
- Bizonyos fokú védelmet nyújt a szürkehályog ellen is, s csökkenti a hályog kialakulását
- A C vitamin hatása az is, hogy elősegíti a gyógyszerek, mérgek, idegen anyagok inaktiválását a májban
- A rákkeltő anyagok ellen is egyértelműen kimutatott a jótékony, megelőző és gyógyító hatása. Segít megakadályozni a nitozaminok (az élelmiszerekben, kozmetikumokban, gumitermékekben gyakran előforduló rákkeltő anyagok) képződését. pl.: 
egy tanulmány itt
- Mérsékli az allergiákat okozó anyagok hatását. Manapság sajnos egyre többen szenvednek légúti, légzőszervi megbetegedésekben vagy allergiában. Ez a fontos mikro tápanyag enyhíti vagy akár megakadályozza az úgynevezett allergének (pl. virágpor) hatását a szervezetünkben
- Növeli a húgyúti fertőzések kezelésére javasolt gyógyszerek hatását
- Csökkenti a vénás vérrögök kialakulásának a lehetőségét
- Természetes hashajtó (nagyobb mennyiségekben)
- Segíti a nátha megelőzést, szedésének köszönhetően szervezetünk könnyedén veszi fel a harcot a megfázással, s az influenzával is 


FONTOS:
Ha stresszhelyzetben vagyunk, akkor megnő a 
napi C vitamin szükségletünk.
A dohányosok és az idősebbek több C vitamint igényelnek. A kutatások szerint 1-1 szál cigaretta elszívása 25-150 mg C vitamint tesz tönkre. Ebből is látható, hogy mire elég a hivatalosan javasolt (tudományos kutatásokkal és javaslatokkal szemben álló) 60 mg, kb. csak épphogy ahhoz, hogy ne kapjunk skorbutot (egyes források szerint a 60 mg-ot még Hitler kísérletezte ki a 2. világháborúban, hogy ez az a minimális mennyiség, amitől még az ember nem hal meg skorbutban).




Okozhat a C-vitamin (aszkorbinsav) vesekövet?


Számos kutatást végeztek, melyben egészséges felnőtt emberek, naponta 10.000 mg C-vitamint (aszkorbinsav) fogyasztottak el. A nagymértékű C-vitamin bevitel ellenére sem alakult ki vesekő, még csekély mértékben sem. Viszont néhány mérési eredmény félreértést okozhat. Például egyes oxalát mérésére használt kit reakcióba kerülhet a vizeletben lévő C-vitaminnal, azt a téves látszatot keltve, hogy a vitamin vesekövet okoz. Ezért kezeljük óvatosan a különféle mérési eredményeket, mert nem mindig tudhatjuk, milyen tudományos módszer alapján folytatták le a vizsgálatot. Arról már nem is merek említést tenni, de sajnos nem alaptalan, hogy néha pénzügyi, gazdasági okokból történik egy kutatási eredmény befolyásolása. Így fordulhat elő, hogy egészségre ártalmas készítmények kerülnek forgalomba, mert a törvényi szabályozás kismértékű módosítása révén egy-két határértéket módosítanak, vagy egy bizonyos adalékanyagot használ a gyártó. Talán csak rövid ideig teszi, mert a törvény megiltja a használatát, de az okosság úgyis győz. Kifejlesztenek egy újabb adalékot, ami csöppet sem biztos, hogy egésségesebb, sőt... Ez egy ördögi kör, melyben a pénz az úr, itt viszont szeretnék mindenre fényt deríteni. Legyünk tehát óvatosak, nézzük meg azt is, ki végezte a kutatást és vajon fűződött-e valamilyen érdeke az eredményhez?

C-vitamin szedésével megelőzhető-e a megfázás, meghűlés?

Az erről szóló kutatási eredmények egyértelműen és cáfolhatatlanul bebizonyították, hogy a C-vitamin véd a megfázás és influenzával szemben. Ha esetleg mégis sikerülnének a kórokozóknak áttörni szervezetünk immunrendszerét, akkor sincs veszve minden. A megelőzés (prevenció) jótékonyan fog minket támogatni, hiszen a bejutott vírusokat, baktériumokat stb. hamarabb semlegesíthetjük, elpusztíthatjuk. Ezért érdemes folyamatosan pótolni a C-vitamint, mert így egy betegségből jóval hamarabb felépülünk. Akkor sem késő szedni, ha már megtörtént a baj, de a megelőzés sokkal humánusabb. Már napi 1000 mg esetén is sokat tettünk magunkért, de van akinek ennél többre van szüksége. Ez lehet 2000 mg, de akár 8000 mg is. Könnyűszerrel ellenőrizhetjük a még hatékonyan felszívódó mennyiséget, mivel a túlzott fogyasztás esetén a gyomor és bélmozgás szaporább lesz. Tehát ha felhígul a székletünk vagy hasmenésünk van, csökkentsük a C-vitamin adagunkat. Ne ijedjünk meg nem leszünk betegek, a székletünk is hamarosan helyreáll a csökkentéssel együtt. Mindenkinek magának kell kitapasztalnia az éppen kellő mennyiséget. Viszont arra hívnám fel a figyelmet, hogy betegségek idején emelhetünk egy kicsit a napi adagon. majd elmúltával csökkentsük. Számos kutató járt már így, pl. Szentgyörgyi Albert is növelt dózist fogyasztott tüdőbetegségben, s így ezáltal hamarabb felépült. A tudósok álláspontja szerint a megfázás idején jelentősen csökken a C-vitamin (aszkorbinsav) a fehérvérsejtjeinkben, ezáltal nagymértékben gyengül az immunrendszerünk. A C-vitamin segíti az immunrendszer munkáját, ezáltal sokkal hamarabb leküzdhetjük a betegségeket, így az gyorsabban fog lefolyni, kevésbé szenvedünk a kellemetlenségektől.

Segíthet a C-vitamin az allergiás megbetegedések esetében?

Allergiában szenvedők bizonyára örömmel olvasnak arról, hogyan könnyíthetnek a tüneteiken. Elég csak a manapság népszerű parlagfűre, szénanáthára gondolni. Mások szőrre, porra és hosszasan lehetne még sorolni, mennyi mindenre lehetünk még allergiások. Régen az emberek parlagfű-allergiája sem volt jellemző. Ma már ott tartunk, hogy a törvény is előírja a kötelező irtását. Nos mit tehetünk, hiszen minden virágport, macskát stb. azért nem kerülhetünk el. Ebben segít a C-vitamin. Ugyanis természetes antihisztaminként viselkedik. Ugye allergia esetén a hisztaminszint szokott megemelkedni. Nos mindezt kordában tudja tartani, de azért azt ne várjuk, hogy egy csapásra megoldódnak a problémáink és tünetmentessé válunk pár gramm C-vitamintól. Viszont 2000 mg és 4000 mg között szedve nagyban segít a höröghurut és asztma tünetein, még nagyobb dózisban, 8000 mg-ig pedig a nehézlégzést csökkenti és oldja a légutak szorítását. Ezenkívül, a mozgás indukálta asztma kezelésében is nagyon eredményes. Több tanulmány is bebizonyította, hogy a szezonális allergia és az allergiás nátha esetében a napi' 2000 mg C-vitamin már nagy javulást hoz. Az ételallergiák esetében is enyhülést hozhat a C-vitamin. Sok étel okozhat allergiás tüneteket az embernél, de a C-vitamin csökkentheti a hisztamint, ezzel az allergiás reakciót is. A kezelés során azért szükségünk lesz napi 1000 mg-ra, amíg a tünetek enyhülnek. Napi 2-4 gramm megelőzheti az ételallergia szövődményes betegségeit.

A C-vitamin a légzőszervi megbetegedések esetében is terápiás hatású?

A C-vitamin légzőszervi megbetegedések esetén is nagyon ajánlott, mert kedvezően befolyásolja a betegség lefolyását. Egy kísérlet során pl. 57 idősebb beteget vizsgáltak, akik höröghurutban vagy tüdőgyulladásban szenvedtek. A csoport egyik fele pusztán placebot (látszatgyógyszer), a másik fele 200 mg C-vitamint kapott. Akik a C-vitamint kapták, azok sokkal jobban érezték magukat, mint a placebosok. 
Mint látjuk, a C vitamin hatása az emberi szervezetre olyan sokrétűen jótékony, hogy mindenképpen kitüntetett figyelmet érdemel.

Legolcsóbb C vitamin:8 Ft / gramm !

Körülnéztünk mindenhol, offline és online is.<<--- Itt az EgeszsegBolt.hu-nál a legolcsóbb a 400 grammos por formájú C Vitamin! 

A legtöbb helyen 20-40 HUF / grammnál kezdődnek a
c vitaminok, még ott is, ahol amúgy olcsónak számít!
Ne hidd el, nézz utána és 
számold ki az árakat grammra! 
VIGYÁZZ: A patikákban és egyes helyeken pofátlanul méregdrágán, akár többszáz forintért is adják a c vitamin grammját!

Tudom, hihetetlen, de tényleg így van. Ezért a lényeg, hogy számold ki mindenhol az árakat gramm-ra. Még ha elég lenne 60 mg naponta, akkor is eszméletlen nagy pofátlanság ennyi pénzt elkérni szegény egészségre vágyóktól, ha a nagy mennyiségű vitaminokat árusító helyeken 20-30 HUFért is megkaphatjuk grammját.

Ezen fenti készítmény por formája révén nem tartalmazza a tablettákat általában összeragasztó anyagokat. Vízben teljes mértékben feloldódik, így a felszívódás tökéletes, a fogyasztás kényelmes. Adagolni is könnyen lehet izlés szerint. Ráadásul ugye ez a legolcsóbb is és 5000 HUF-tól ingyenes a szállítás. Szerintem ideális választás a jelenleg kapható c vitaminok közül. 


Miért kell legalább 
1000 mg C vitamin naponta?

Hol találhatjuk a 
legolcsóbb c vitamin árakat ? 






Napi C vitamin szükséglet




Sajnos az ember szervezete az állatok többségével ellentétben nem képes a C vitamint előállítani, ezért jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mennyi a VALÓS napi c vitamin szükséglet
RÖVID VÁLASZ: Attól függően, hogy mennyire él és táplálkozik egészségesen az ember
napi c vitamin szükségletNAPI 1-5 GRAMM. 
Erős fizikai, szellemi munka, vagy betegség idején akár több is lehet akár 6-10 gramm is. 

A hivatalosan ajánlott napi c vitamin szükséglet – azaz az RDA szerint 60 mg (RDA: három angol szó kezdőbetűje, a Javasolt Napi Adag angol megfelelője). 
Azonban több régi Nobel díjas orvos és jópár korunkbeli orvos tudományos kutatásokra és töbezer fős vizsgálatokra alapozva ezzel szemben ennél jóval többet javasol.
Pl. Dr. Szent-györgyi Albert, a C vitaminnal kapcsolatos felfedezéseiért Nobel-díjat kapott tudós MINIMUM napi 1000 mg-ot (1 g-ot), s jópárszor még ennél is jóval többet fogyasztott belőle, ennek ellenére (vagy talán ezért is) 93 évig élt. 

Igaz ez? Nézd meg az ezzel kapcsolatos rövid 5 perces, tényekkel alátámasztott lényegretörő választ a Summa Cum Laude, azaz kítűnő diplomával végzett Dr. Lenkei Gábor orvostól!



A „Mennyi C-vitamin elegendő naponta?” kérdés heves vitákat szokott kiváltani.

Az általánosan elfogadott adag a régebben a skorbut megelőzésére javasolt napi 60 milligramm, de ez a nézet napjainkban tarthatatlan. Ha csak ennyi C-vitamint fogyasztanánk naponta, akkor tulajdonképpen folyamatosan a skorbut állapotában élnénk. A mai átlagember tápláléka nem tartalmaz elegendő C-vitamint, a táplálékból csak akkor juthatnánk kielégítő mennyiséghez, ha visszaköltöznénk az esőerdőbe. Nemrégiben végzett felmérések szerint napi 250 milligramm C-vitaminra van szükségünk. Még újabb tanulmányok azt mutatják, hogy naponta 500 milligrammot kell fogyasztanunk. Ez a mennyiség már látványosan csökkenti a rákos megbetegedések, a szív- és érrendszeri problémák, vagyis a halálozás kockázatát. Linus Pauling és munkatársai szerint napi 10 gramm C-vitamin feltűnően növeli a rákos betegek túlélési idejét. Azt állítják, hogy a szív- és érrendszeri károsodások mutatói javulhatnak ekkora adag aszkorbinsav hatására, sőt, az immun- és a neuroendokrin rendszer megfelelő működéséhez is szükség van ennyi C-vitaminra.
A fölöslegben felvett aszkorbinsav - vízoldékony lévén - könnyen távozik a vizelettel. Joggal mondhatnánk tehát: ha túl sok aszkorbinsavat fogyasztunk, csak elpocsékoljuk. Hallani olyan nézetet, hogy ezzel a világ legdrágább vizeletét állítjuk elő. De vajon mennyi az a túl sok? Dr. Michael Colgan nagy létszámú csoporton végzett vizsgálata szerint az emberek egynegyede napi 1,5 gramm C-vitamin fogyasztása után érte el a vese ürítési küszöbét, a páciensek több mint fele napi 2,5 grammnál, és akadt négy személy, akiknél napi 5 gramm volt a határ. Mégis, ha a bevitt C-vitamin napi adagját 50-ről 500 milligrammra növelték, megkétszereződött a vérplazma aszkorbinsav-szintje, s a napi 5 grammot elérve újra megkétszereződött.
Vajon károssá válhat-e a túlzott adagú C-vitamin? Egyáltalán nem. A vesekőképződésről, a húgysavszint növekedéséről, a túladagolt C-vitamin okozta skorbut jellegű betegségről szóló jelentések nagyon megalapozatlannak bizonyultak. A nagy dózisú aszkorbinsav igazából csak a bélrendszerre lehetne veszélyes, de erre sem találtak bizonyítékot. 14 éven keresztül vizsgáltak 11 000 pácienst, s megállapították, hogy a bélrendszer aszkorbinsavtűrő képessége egészséges emberekben több mint 15 gramm C-vitamin, 30 és 60 gramm között van a közönséges náthában szenvedőkben, míg rendkívül súlyos fertőzés esetén 199 gramm fölé emelkedik. A legjobb gyógyulási eredményt akkor érték el, amikor legalább 3 vagy több gramm C-vitamint adagoltak minden negyedik órában.
Szerencsénkre a C-vitamin az ember számára az egyik legkevésbé toxikus vegyület. Több mint 3000 személy kapott különféle adagú – 10 grammtól a bélrendszer tűrőképességének felső határáig terjedő menynyiségű – C-vitamint, s nem észleltek mérgezésre utaló tüneteket.
Mennyi akkor az optimális napi C-vitamin-szükségletünk? Az aszkorbinsav-szintézisre képes állatok naponta 3 – 15 grammnyit termelnek ebből a molekulából. Ha ezt átszámítjuk egy 70 kilós ember testtömegére, az jön ki, hogy nekünk valahol 1 és 15 gramm/nap között állapítható meg a C-vitamin szükségletünk. Ehhez képest a mai átlagember jó, ha napi 80-100 milligramm C-vitamint fogyaszt. A megfelelő adagot azért eléggé befolyásolják az életkörülmények. Ha valaki sok alkoholt fogyaszt, szennyezett levegőjű városban él, rendszeresen szed szalicilsav-származékokat tartalmazó gyógyszert, mesterséges anyagokkal telilevő / génmanipulált táplálékokat vagy dohányzik, netán az életét meghatározza a stressz, tanácsos az adagot akár 10 grammra is növelni. Dohányosok esetében minden egyes elszívott cigerettára 50 milligramm C-vitamint kellene számolni.

A C-vitamin tehát valóban figyelemre méltó: 
Dr. Szent-Györgyi Albert szerint nem is vitaminként, hanem élelmiszerként kellene fogyasztanunk. Azt mondja, tekintsük az aszkorbinsavat háztartási cikknek. Kilós kiszerelésben kellene árusítani, s az üzletekben egy sorban álljon a cukorral, a liszttel és a sóval.

Szent-Györgyi naponta 1 gramm C-vitamint evett 84 éves koráig. Akkor tüdőgyulladás döntötte le a lábáról, s az adagot 1-ről 8 grammra emelte, és hamarosan felépült. A neves táplálkozáskutató, dr. Michael Colgan 5 grammot fogyaszt, a kétszeres Nobel-díjas Linus Pauling adagja napi 10-18 gramm volt.






C vitamin túladagolás





Túlzott C vitamin bevitel Egyesek magas dózisban szednek C vitamint, mivel antioxidáns, és védi a sejteket a szabad gyökök által okozott károsodásoktól. A szabad gyökök a sejtek normál működésének melléktermékei, és az általános vélekedés szerint sok rendellenesség, például az ateroszklerózis, a rák, a tüdőbetegségek, a megfázás, a szemhályogok és a memóriavesztés kialakulásában is szerepük van. Hogy a nagy dózisú C vitamin fogyasztása véd-e ezek ellen a rendellenességek ellen, nem tisztázott. A hályogok kialakulása elleni védelem mellett szól a legtöbb bizonyíték. A magas dózisban (a biztonságos felső határig) szedett C vitamin általában nem mérgező, néha azonban hányingert vagy hasmenést okozhat, és megváltoztathatja egyes vérvizsgálatok eredményét. 
Ha a videó nem indulna el az oldalon, a videó eredeti forrása ide kattintva megtalálható a Videa.hu oldalon, Ezt a nagyszerü videót Szent Györgyi-Albertről az info-24.tv tette közzé. 
C vitamin és Szent-Györgyi Albert. A multi vitaminoktól eltérően, a C vitamin szerepe már jól meghatározott, első alkalmazója Szent-Györgyi Albert (1893-1986) volt, aki a C vitamin fontosságát bizonyította be. Ez annyira sikerült, hogy orvosi és élettani Nobel díjat kapott érte (1937).
Ő maga eleinte 1.000mg, később 4-5.000mg, idős korára pedig 8.000 mg C vitamint szedett télen-nyáron. 93 éves koráig élt, szellemileg, testileg frissen. Érdekes mód, valahogy elfelejtette a társadalom ezt a neves díjat, ugyanakkor nagyon sok a tévhit a C vitaminnal kapcsolatban. Valahogy egy téves szemlélet uralkodik a világon, ez a szemlélet dominálja az orvosi oktatást, így aztán nem csoda, hogy a legtöbb, főleg idősebb orvos, erősen tiltakozik a C vitamin használata ellen, mondván inkább káros, mint hasznos. A fiatalok között azért akad kivétel, olyan, aki maga is érdeklődik a vitaminok iránt és hajlandó annál több információt begyűjteni és feldolgozni, mint amennyit az egyetemen kap.
Jó egészségnek örvendve, 93 éves korában egy kétségéses körülményű autóbalesetben hunyt el.
(A cikk forrásai: A C vitamin általános leírása, hiányáról és túlzott bevitetéről szóló fejezetek: drinfo.hu Skorbut: drinfo.hu Szent-Györgyi Albertről szóló rész: rav9tv5.blogter.hu a videót a videa.hu-ra, az info-24.tv által feltöltött tartalomból ágyaztuk be)

Tehát létezik olyan, hogy c vitamin túladagolás? 
Ha még mindig nem vagy benne biztos nézd meg a szintén ezzel kapcsolatos rövid 5 perces, tényekkel alátámasztott lényegretörő választ a Summa Cum Laude, azaz kítűnő diplomával végzett Dr. Lenkei Gábor orvostól!



Szent-Györgyi Albert



Dr. Lenkei Gábor - C vitamin

 
Dr. Lenkei Gábor - RDA
 











Ezekre az oldalakra visszatérni minden ősszel!!!


C és multivitamin beszerzése az itteni informéciük alapján !!!


Akciós! HERBioticum C-vitamin 1000 mg + Csipkebogyó 50 mg



Márka: HERBioticum
121 db raktáron.*
*Gyors kiszállítás! A terméket május 05-én (kedd)átveheti, ha 2 nap 16 óra 38 percen belül megrendeli!
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 100 db
  • súly: 245
  • méret: 120x65x65mm
Ezt a terméket legutóbb 4 órája 




Eredeti ár:
2 980 Ft

Aktuális ár:
1 490 Ft
Megtakarítás:
1 490 Ft (50%)
Egységár:
14,90 Ft / db
+−

Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 28515.




Termékleírás

C-vitamin az egész családnak!

1000 mg C-vitamin és 50 mg csipkebogyó tartalmú étrend-kiegészítő készítmény. 


1 tabletta tartalmaz:
- 1000 mg C-vitamin L-aszkorbinsav (NRV*:1250%),
- 50 mg Csipkebogyó Rosa canina gyümölcs por.

• a C-vitamin hozzájárul az ideg-, és immunrendszer normál működéséhez  
• a csipkebogyó bioflavonoid tartalma elősegíti a C-vitamin felszívódását
• bevonatolt tabletta, mely könnyebben lenyelhető
• +50 TABLETTA AJÁNDÉK! így összesen 100 tabletta/kiszerelés
• nagyon jó ár/érték arány, svájci minőség és receptúra, magyar gyártó

Fogyasztási javaslat: Fogyasszon 1 adagot (1 tablettát) a nap folyamán bármikor, egy pohár vízzel.

A C-vitamin hozzájárul az ideg-, és immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Hozzájárul még a megfelelő kollagén képződéshez, ezáltal a vérerek, porcok, fogíny, bőr és fogak normál állapotának fenntartásához, elősegíti a fáradtság és kifáradás csökkentését. Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit. A készítmény hozzáadott csipkebogyót tartalmaz, melynek bioflavonoid tartalma elősegíti a C-vitamin felszívódását és erős antioxidáns hatásának köszönhetően, segíti az immunrendszert a megfázás és az influenza elleni védekezésben, valamint megóvja szöveteinket az oxidatív stressztől. A csipkebogyó pektinben is gazdag — ez egy speciális rost, mely javítja a vér koleszterinszintjét, szabályozza a vérnyomást, hatékonyabbá teszi az emésztést, jó hatással van a szív egészségére, valamint az általános egészségi állapotra.
Összetevők
L-aszkorbinsav, tömegnövelő szer (maltodextrin, cellulóz), csomósodást gátló anyag (talkum, zsírsavak magnézium sói), Csipkebogyó gyümölcs por (50 mg/ tabletta; Rosa canina), fényezőanyag (hidroxipropil metilcellulóz, polidextróz, talkum, citrom aroma, közepes szénláncú trigliceridek), színezék (titán dioxid).
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!
Vélemények (93)




BioCo Csipkebogyós RETARD C-vitamin 1000 mg Családi Csomag
Márka: Bioco
57 db raktáron.*
*Gyors kiszállítás! A terméket május 05-én (kedd)átveheti, ha 2 nap 16 óra 33 percen belül megrendeli!
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 100 db
  • súly: 156
Már csak 57 darab van raktáron.


Aktuális ár:
2 207 Ft

Egységár:
22,07 Ft / db
+−

Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 18336.
További kiszerelések




Termékleírás

Hosszan tartó hatású C-vitamint és csipkebogyó kivonatot tartalmazó étrend-kiegészítő tabletta. A készítmény C-vitamin tartalma fokozatosan szabadul fel a szervezetben. A hosszan tartó hatás révén folyamatosan biztosíthatjuk szervezetünk C-vitamin szükségletét.

csipkebogyó jótékony, immunrendszert támogató hatása – elsősorban természetes C-vitamin tartalmának köszönhetően - régóta közismert. A C-vitamin erős antioxidáns hatású vitamin, nélkülözhetetlen a kollagénfehérje szintézishez, elősegíti a vas bélrendszerből történő felszívódását, az immunrendszer normális működését. Hozzájárul a káros oxidációs folyamatok, ezáltal a sejtek öregedésének gátlásához.
A termék fogyasztása ajánlott vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, általános fáradtság, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedése) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erősítésére.

Alkalmazási javaslat: 
Naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni. Nyelési nehézség esetén, a tabletta a felezőnyomat mentén széttörhető.
A termék nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Nettó tömeg: 90 g / 60 db tabletta.
Minőségét megőrzi: a flakon alján jelzett hónap végéig

Tárolás: A készítményt tartsa gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen! A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!

Figyelmeztetés: Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Tudnivalók
Hatóanyagok 1 tablettában:
C-vitamin 1000 mg (1250 RDA%)*
*RDA % - felnőttek számára javasolt napi bevitel.
Összetevők
L-aszkorbinsav; tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, hidroxi-propil-metil-cellulóz); csomósodást gátló (talkum, sztearinsav); csipkebogyó kivonat (20 mg/tabletta).
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!


Ügyfélszolgálat: +36 (1) 510 0124
? Szállítási információk.A kosárban nincs termék.





Biotech C-vitamin 1000 mg tabletta



Márka: Biotech
2 db raktáron.*
*Gyors kiszállítás! A terméket május 05-én (kedd)átveheti, ha 2 nap 16 óra 13 percen belül megrendeli!
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 100 db
Ezt a terméket jelenleg 2 vásárló nézi.


Aktuális ár:
2 314 Ft

Egységár:
23,14 Ft / db
+−
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 14099.












Termékleírás

TERMÉSZETES BIOFLAVONOIDOKKAL ÉS CSIPKEBOGYÓVAL FOKOZOTT HATÁSÚ C-VITAMIN TABLETTA.

1 TABLETTA TARTALMA:
1000 mg C-vitamin
Bioflavonoidok és csipkebogyó

EGY ÖRÖK ALAP, CSUPA JÓ HATÁSSAL!

Az összes vitamin közül a C-vitamin a legnépszerűbb – ami nem meglepő. Lényegében segít szervezetünknek mindent jobban csinálni és megfelelni azoknak a kihívásoknak, amelyek immunrendszerünket teszik próbára. 
A BioTech USA VITAMIN C 1000 segít fenntartani az immunrendszer normális működését az intenzív testmozgás alatt és után. Elősegíti az egészséges csontokhoz, porcokhoz, fogakhoz, ínyhez és bőrhöz szükséges kollagénképződést, valamint az idegrendszer normál működését. 
Segít csökkenteni a fáradtságot és kimerültséget, miközben sejtszinten hozzájárul az egész szervezet oxidatív stressz elleni védelméhez. 
A BioTech USA VITAMIN C 1000 hatását bioflavonoid és csipkebogyó fokozza.

Felhasználási javaslat: napi egy tabletta.

Kiszerelés: tabletta, 100 tabletta (100 adag), 250 tabletta (250 adag)

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot! A terméket kisgyermekek elől elzárva tárolja!
Minőségét megőrzi: (hó/év) lásd a csomagoláson jelzett hónap végéig.
Tárolás: 5°C és 30°C közötti hőmérsékleten, 70% relatív páratartalom alatti, közvetlen hőtől, napfénytől és nedvességtől védett helyen tárolandó! 
Tudnivalók
Tápanyagok/ hatóanyagok a napi adagban
1 adag: 1 tabletta
1 doboz 100, 250 adagot tartalmaz
Megnevezés 1 tabletta RDA%*
C-vitamin 1000 mg 1250%
Citrus Bioflavonoid Komplex 110 mg **
Csipkebogyó 50 mg **
*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel,
**: A napi ajánlott mennyiség nincs megállapítva
Összetevők
C-vitamin (aszkorbin sav), Kalcium-karbonát, citrus bioflavonoid komplex (100% gyümölcs), csipkebogyó (Rosa Canina, 100% gyümölcs), bevonóanyag (hidroxipropil-metil cellulóz), hordozóanyag (mikrokristályos cellulóz), csomósodás gátló anyag (magnézium sztearát , sztearinsav).

Figyelmeztetés
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!






Béres Actival 50+ filmtabletta 90+30 db



Márka: Béres
5 db raktáron.*
*Gyors kiszállítás! A terméket május 05-én (kedd)átveheti, ha 2 nap 15 óra 48 percen belül megrendeli!
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 120 db
  • súly: 0.218
  • méret: 103*108*55



Aktuális ár:
5 901 Ft

Egységár:
49,18 Ft / db
+−
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 18775.
További kiszerelések

Termékleírás

33 aktív hatóanyagot tartalmazó komplex étrend-kiegészítő multivitamin ásványi anyagokkal és nyomelemekkel 50 éven felülieknek

Miért ajánljuk ezt a készítményt?
Ginzenget tartalmaz, amely hozzájárul a megfelelő szellemi és fizikális erőnlét fenntartásához,
Antioxidáns tulajdonságai révén a karotinoidok (béta-karotin, lutein, likopin) elősegítik a szem egészségének megőrzését, hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, ezáltal a sejtek, szövetek védelméhez,
További hatóanyagai hozzájárulnak az 50 év feletti szervezet vitamin, ásványi anyag és nyomelem szükségletének a biztosításához, ezáltal a teljesítőképesség fenntartásához, az immunrendszer normális működéséhez.

Mikor ajánlott a készítmény szedése?
- csökkent felszívódás,
- kiegyensúlyozatlan táplálkozás (pl. szigorú diéták),
- dohányzás, túlzott kávéfogyasztás,
- betegségek utáni lábadozás esetén ajánlott

Adagolás: Felnőtteknek 50 év felett naponta 1 filmtabletta, étkezés után, minimum egy deciliter folyadékkal. 
Napi 1 Actival 50+ filmtabletta mellett 20 csepp Béres Csepp is szedhető. 

Tejcukor- és lisztérzékenyek, valamint cukorbetegek is fogyaszthatják. A filmtabletta tartósítószert nem tartalmaz.

Egyéb fontos tudnivalók:
Kumarin típusú véralvadásgátlót szedő betegek a készítmény szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét.

- Ginzenggel, amely hozzájárul a szervezet fizikai és szellemi teljesítőképességének fenntartásához, 
- Glükozaminnal, amely hozzájárul a normális porcképződéshez, így elősegíti az ízületek egészséges működését, 
- Luteinnel, amely elősegíti a szem egészségének megőrzését, és részt vesz az érrendszer épségének fenntartásában, 
- Likopinnel, amely hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidációs folyamatok, ezáltal az öregedési folyamatok késleltetéséhez. 
Összetétel: 33 hatóanyag (16 vitamin, 3 ásványi anyag, 10 nyomelem, 4 egyéb hatóanyag) 

Alkalmazása ajánlott: 50 év felett, csökkent felszívódás esetén. 
Rossz közérzet, gyengeség, fáradékonyság, étvágytalanság Jelentős fizikai és szellemi igénybevétel esetén Kiegyensúlyozatlan táplálkozás (pl. szigorú diéták). Dohányzás, túlzott kávéfogyasztás esetén. Betegségek utáni lábadozáskor fellépő fokozott vitamin- és ásványi anyag szükséglet kielégítésére.
Összetevők
A hatóanyagok mennyisége filmtablettánként:               
    A felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-a
A-vitamin            500 µg    63

Karotinoidok:
β-karotin            1,8 mg 
Lutein               400 µg
Likopin              400 µg

B1-vitamin           1,4 mg   127
B2-vitamin           1,6 mg   114
B3-vitamin (niacin)   18 mg   113
B5-vitamin (pantoténsav)6 mg  100
B6-vitamin             2 mg   143
B12-vitamin            1 µg    40
C-vitamin             60 mg    75
D3-vitamin             5 µg   100
E-vitamin            6,7 mg    56
Folsav               200 µg   100
H-vitamin (biotin)    30 µg    60
K1-vitamin            40 µg    53
Cink                  15 mg   150
Jód                  100 µg    67
Kalcium              200 mg    25
Króm                  24 µg    60
Magnézium            100 mg    27
Molibdén              75 µg   150
Réz                  700 µg    70
Szelén                40 µg    73
Vas                    4 mg    29
Rutin                  9 mg     *
Panax Ginseng kivonat
(ginzenozid: 1,3 mg) 4,5 mg     *

* az ajánlott napi mennyiség nincs meghatározva
Figyelmeztetés
Kumarin típusú véralvadásgátlót szedő betegek a készítmény szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!








Béres Actival+ Magnézium filmtabletta 90+30 db ajándék!



Márka: Béres
3-5 munkanap múlva Önnél.
  • folyamatos készletfeltöltés
  • kiszerelés: 120 db
  • súly: 0.173
  • méret: 11*10,5*5,8
Aktuális ár:

5 903 Ft


Egységár:
49,19 Ft / db
+−
Telefonos ügyfélszolgálat nem elérhető.
Rendelését telefonon keresztül is leadhatja munkanapokon 8 és 17 óra között a
+36 (1) 510 0124 telefonszámon!
A rendelés során kérjük hivatkozzon az alábbi termékazonosítóra: 24647.






Termékleírás

A Béres Actival+Magnézium 2 az 1-ben készítmény: korszerű összetételének köszönhetően ötvözi a multivitamin vitalizáló erejét és a magnézium fáradtságcsökkentő hatását, hogy Ön még többre lehessen képes.

Kiszerelés: 90+30 db.
Összetevők
Magnézium-oxid, kalcium-hidrogén-foszfát, tömegnövelő szerek ( mikrokristályos cellulóz, mannit, hidroxi-propil-metil-cellulóz, polivinilpolipirrolidon, polidextróz), kalcium-karbonát, aszkorbinsav, cink-szulfát, vas-glükonát, dl--tokoferil-acetát, emulgeálószer (hidroxi-propil-cellulóz, poliszorbát 80), maltodextrin, módosított étkezési keményítő, nikotinamid, színezékek (titán-dioxid, vas-oxid-sárga, vas-oxid-vörös, vas-oxid-fekete) csomósodást gátló anyagok (magnézium-sztearát, talkum, szilícium-dioxid), réz-glükonát kalcium-pantotenát, bórsav, rutin, kukoricakeményítő, nedvesítőszer (glicerin), zselatin, piridoxin-hidroklorid, béta-karotin, tiamin-mononitrát, riboflavin, szacharóz, retinol-acetát, glükóz, folsav, antioxidánsok (nátrium-aszkorbát, dl-alfa-tokoferol, butilezett hidroxi-toluol), részben hidrogénezett szójababolaj, szelénessav, biotin, savanyúságot szabályozók (nátrium-citrát, citromsav), kolekalciferol, cianokobalamin
Figyelmeztetés
Az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére sem megelőzésére. Az étrend-kiegészítők élelmiszerek, így a jelölésükre (címke feliratok, a címkén, csomagoláson található bármely jel, ábra stb.) és reklámozásukra az élelmiszereknél megfogalmazott általános előírásokat kell alkalmazni. Ennek megfelelően a termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészítő betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van. Kérjük a gyártók leírásainak és reklámjainak olvasásakor ezt vegyék figyelembe!






Mivel az ember szervezete nem képes a c vitamint előállítani, ezért táplálkozás által illetve a táplálékkiegészítők fogyasztásával juttatjuk be a szervezetünkbe. A kérdés az, hogy valójában milyen mennyiségre van belőle szükségünk? Mennyi a sok és mennyi a kevés? Néha találkozhatunk olyan véleményekkel is, hogy a C vitamin túladagolás különféle veszélyekkel, pl. vesekő kialakulásának veszélyével, a szövetekben való lerakódással, húgysavszint növekedéssel, hasi görccsel, felfúvódással, stb. jár. Ezek a vélemények idejét múltak, megalapozatlanok és felelőtlenek.
A kutatások, a statisztikai adatok azt bizonyítják, hogy gyakorlatilag olyan, hogy C vitamin túladagolás nincs.
A C vitamin az ember számára az egyik legkevésbé mérgező vegyület.
 

Mivel ez a fontos vitamin vízben oldódó, ezért ha túl sokat szedne be az ember, az egyszerűen kikerül a szervezetünkből a vizelettel. Bizonyított az is, hogy nagy adagokban ez egy nagyon hatásos szer a vírusos eredetű fertőzések gyógyításában illetve azok megelőzésében. Mint a C vitamin szükséglet című oldalon is olvasható, Szent-Györgyi professzor napi 1000 mg-ot szedett hosszú éveken keresztül. 84 éves korában tüdőgyulladást kapott, ekkor a napi 1 grammot megemelte napi 8 grammra, és meggyógyult. Ezután még évekig élt egészségesen anélkül, hogy az úgymond C vitamin túladagolás bármilyen problémát is okozott volna nála. Egy másik ugyancsak Nobel-díjas tudós, Linus Pauling napi adagja – bár ezért sokszor kinevették - 10-18 gramm volt (nem elírás, ismétlem napi 10 000-18 000 mg!!) és 94 évig élt. Ők már csak tudták, hogy mit csinálnak, hiszen évtizedeket töltöttek el ennek a vitaminnak a kutatásával, a Nobel-díjukat is a C vitaminnal összefüggő kutatásaikért kapták. Vannak azonban olyan adatok, amelyeket általában a vitamin túladagolással (ebbe beleértendő természetesen a C vitamin túladagolás is) kapcsolatosan feltétlenül figyelembe kell venni: 
- Bármelyik vitamin túladagolása okozhatja egy másik vitamin hiányának a tünetét.
- Az előző megállapítás egyenes következménye, hogy a szervezetünkbe juttatott vitaminok, mikro-tápanyagok mennyiségének egymással arányosnak kell lenniük. Pl. nem tehetjük meg, hogyha az orvosi diagnózis B vitamin hiányt és kálcium hiányt állapít meg, akkor csak ezeket nagyon nagy mennyiségben szedjük, mert ez történetesen a C vitamin hiány tünetét okozza. 
- Ha a vitaminok, mikro-tápanyagok a megfelelő arányban szerepelnek az étrendünkben vagy a kiegészítő vitamin pótlásban, akkor a vitamin túladagolás – így a C vitamin túladagolás is – majdnem lehetetlen, mert a felesleg egyszerűen kiürül. 
A tapasztalatok alapján azt lehet mondani, hogy a C vitamin túladagolás egyedüli mellékhatása a hasmenés, amely emberektől függően általában napi sok gramm vitamin szervezetünkbe történő bevitelénél következhet be. 

A legolcsóbb C vitamin:8 Ft / gramm !

Körülnéztünk mindenhol, offline és online is.<<--- Itt az EgeszsegBolt.hu-nál a legolcsóbb a 400 grammos por formájú C Vitamin! 

A legtöbb helyen 20-40 HUF / grammnál kezdődnek a
c vitaminok, még ott is, ahol amúgy olcsónak számít!
Ne hidd el, nézz utána és 
számold ki az árakat grammra! 
VIGYÁZZ: A patikákban és egyes helyeken pofátlanul méregdrágán, akár többszáz forintért is adják a c vitamin grammját!

Tudom, hihetetlen, de tényleg így van. Ezért a lényeg, hogy számold ki mindenhol az árakat gramm-ra. Még ha elég lenne 60 mg naponta, akkor is eszméletlen nagy pofátlanság ennyi pénzt elkérni szegény egészségre vágyóktól, ha a nagy mennyiségű vitaminokat árusító helyeken 20-30 HUFért is megkaphatjuk grammját.

Ezen fenti készítmény por formája révén nem tartalmazza a tablettákat általában összeragasztó anyagokat. Vízben teljes mértékben feloldódik, így a felszívódás tökéletes, a fogyasztás kényelmes. Adagolni is könnyen lehet izlés szerint. Ráadásul ugye ez a legolcsóbb is és 5000 HUF-tól ingyenes a szállítás. Szerintem ideális választás a jelenleg kapható c vitaminok közül. 


Miért kell legalább 
1000 mg C vitamin naponta?

Hol találhatjuk a 
legolcsóbb c vitamin árakat ? 




Osszd meg Te is tapasztalataidat a C vitaminnal kapcsolatban!




Ezekre az oldalakra visszatérni minden ősszel!!!


C és multivitamin beszerzése az itteni informéciük alapján !!!




C vitamin árak


A c vitaminok lehetnek nagyon ismert márkák, csilivili marketinggel, DE
NAGYON meglepődhet az ember
HA KISZÁMOLJA A C VITAMIN ÁRAKAT GRAMMRA!

Akárhány mg vagy gramm is a napi c vitaimn szükséglet, nem szeret fölöslegesen súlyos ezreket kidobni az ablakon az ember, ezért nem árt a c vitamin árak összehasonlítása.
A lényeg, hogy az árakat mindig ugyanannyi tényleges c vitamin mennyiségre pl. grammra kell kiszámolni, ilyen egyszerű.

Az egyes c vitaminok ÁRAK SZERINTI CSÖKKENŐ sorrendben vannak!
Név:
Teljes ár:
Tartalom:
hány adag hány miligrammal
Összes c vitamin a termékben:
HUF / GRAMM !!!
441 HUF
20 tabletta x 60 mg c vitamin
1,2 g c vitamin
367 HUF / Gramm

Béres C vitamin
670 - 854
HUF
120 db tabletta x 50 mg c vitamin
6 g c vitamin
111 - 142 HUF / Gramm

Cetebe c vitamin
2283 - 3125 HUF
60 db x 500 mg c vitamin
30 g c vitamin
76 - 104 HUF / Gramm
1890 HUF
90 db * 500 mg c vitamin
45 g c vitamin
42 HUF / Gramm
Az kiválasztott cég/termék eléréséhez kattints a képekre!
2565 HUF
80 db * 1200 mg c vitamin

+
csipkebogyó
96 g c vitamin
26,7 HUF / Gramm
2 500 HUF
100 db * 1000 mg c vitamin

+

csipkebogyó
100 g c vitamin
25 HUF / Gramm
2736 HUF
120 db * 1000 mg c vitamin
120 g c vitamin
22,8 HUF / Gramm
1950 HUF
100 x 1000 mg c vitamin
100 g c vitamin
19,5 HUF / Gramm
Listaár: 1400 Ft, Törzsvásárlóknak: 499 HUF (ingyenes regisztrációval)
30 x 1000 mg c vitamin
30 g c vitamin
46 HUF helyett akár 16,6 HUF / Gramm
1 800 HUF
150 x 1000 mg c vitamin
150 gramm c vitamin
12 HUF / Gramm !
3 350 HUF
400 g c vitaminPOR formájában

Tetszés szerint adagolható!
400 g c vitamin por
8 HUF / Gramm !
Az kiválasztott cég/termék eléréséhez kattints a képekre!

Minél inkább tisztességes a hely és tisztában vannak a VALÓS napi c vitamin szükséglettel , annál tisztességesebbek náluk a c vitamin árak is, természetesen grammra kiszámolva. Tehát a győztes:








Az Igazság a Rákról, a Rák Gyógymódjai:




6000 kanadai orvos közül 98,7 % soha nem ad magának, családjának kemóterápiát mert náluk is már köztudott, hogy a hivatalos orvostudomány által elért rákgyógyultak arányánál (ahol többen halnak bele a kemóba mint élik túl..) létezik számtalan ennél sokkal nagyobb akár 90-99% gyógyulási arányt produkáló mellékhatásoktól és kockázatoktól mentes rák gyógymód, nézzük őket sorban:




az igazság a rákról, a rák ellenszere?CITROM és /vagy INTRAVÉNÁS C VITAMIN mint RÁK GYÓGYMÓD: Bizony, a citrom (és sok egyéb citrus féle is) olyan erős antioxidáns hatású, hogy már sokezer embernél szüntette meg a rákot rövid kúra után. Külső rák pl. bőrrák esetén kenegesd magad citrommal, belső rák esetén:Linus Pauling módszer itt, + a C-vitamin injekció lassítja a rákot egerekben tanulmány itt de keress rá googleban, hogy c vitamin citrom rák stb..!
- Sokakban talán felmerül a kérdés: Létezik 
C vitamin túladagolás? Nem.
+ Nem mindegy hogy 9 HUF-ért vagy többszáz forintért vesszük a c vitamin grammját. Nagy félrevezetések vannak ezen témában is! Nézz 
c vitamin árakat összehasonlító táblázatot!
készíts otthon rákölő c vitamint!


C-vitamin injekció lassítja a rákot egerekben



Egy új amerikai tanulmány azt mutatja, hogy a nagy dózisú C-vitamin injekciók a kísérleti egerekben csökkentették a rosszindulatú tumorok méretét és körülbelül 50 százalékkal lassították a rákos növekedést.
Az amerikai Országos Egészségügyi Intézet kutatói a Proceedings of the National Academy of Sciences augusztus 5-i számában közölt tanulmányukban leírták, hogy a jelenséget agydaganat, petefészek-rák és hasnyálmirigy-rák esetében tapasztalták.
"A kutatók felfedezték, hogy az aszkorbát nagy dózisban rákellenes hatással rendelkezik a vizsgált rákos sejtvonalak 75 százalékában, miközben a normális sejteket megkíméli. A kutatók az aszkorbát rákellenes hatását a tumort körülvevő extracelluláris folyadékban létrejövő hidrogén-peroxid létrejöttével magyarázzák. A normális sejtekre nem gyakorolt hatást" – áll a tanulmányban.
Az injekcióra azért volt szükség, mert a szervezet lenyelés esetén szabályozza a C-vitamin mennyiségét, így nagyobb dózisra szájon át nem lehet szert tenni. "Amikor olyan élelmiszereket fogyasztunk, melyek napi 200 milligrammnál több C-vitamint tartalmaznak, például két narancsot vagy egy adag brokkolit, a szervezetünk megakadályozza, hogy a vér aszkorbát szintje túllépjen egy szűk sávot" – nyilatkozta Mark Levine, a tanulmány vezető szerzője.
A kutatók "agresszív agytumorban, petefészek-rákban és hasnyálmirigy-rákban szenvedő rágcsálók vénáiba és hasűrébe fecskendezték be az aszkorbátot, naponta akár 4 grammot is testtömeg-kilogrammonként". Miután 43 rákos és öt normális sejtvonallal rendelkező egeret oltottak be, "a kutatók felfedezték, hogy a nagy koncentrációjú aszkorbát rákellenes hatást gyakorolt a tesztelt sejtvonalak 75 százalékában, ugyanakkor a normális sejteket megkímélte."
A tanulmányt készítő kutatók arra is találtak bizonyítékot, hogy "ez a magas aszkorbát koncentráció emberekben is elérhető."
"A gyorsan terjedő petefészek-rákban, hasnyálmirigy-rákban és agytumorban szenvedő immunhiányos egerekben … az aszkorbát injekciók a tumor növekedését és tömegét 41-53 százalékkal csökkentették." – áll a tanulmányban. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az eredmények "az első szilárd alapot nyújtják az aszkorbát farmakológiai fejlesztéséhez az emberi rákkezelésben."
A cikk forrása: drinfo.hu Copyright AFP [2008] / Translation Medipress






C vitamin hiánya

C vitamin hiánya az alábbiakat képes okozni:

- Immunrendszer gyengesége
- Szív- és érrendszeri betegségek
- Fáradtság, Gyengeség
- Kedvtelenség, Zárkózottság, Mogorvaság, Depresszió
- Ideggyengeség
- Vérszegénység
- Csontritkulás
- Daganatos betegségek nagyszámú előfordulása
- Érfalak gyengülése
- Visszértágulás
- Foghúsvérzés, Fog- és Ínygyulladás
- Nyálkahártya-gyulladás
- Hajhullás
- Látási zavarok
- Túlsúly, kóros Elhízás
- Alvászavarok
- Gyakori megfázás
- Ráncok, Szarkalábak

Skorbut 

Minél inkább meg van vonva a szervezettől, annál inkább romlanak az alábbi funkciók is:
- Csont, Porc és Kollagén képzés
- Vörösvértest képzés
- Szövetképződés
- Hormonok előállítása
- Immunrendszer működése
- Sebgyógyulási folyamatok
- Rákkeltő anyagokkal szembeni védelem
- Oxido-reduktív folyamatok
- Sejteket egymástól elválasztó membránok védelme
- Vas és Réz felszívódásának hatékonysága
- Koleszterinszintet
- Szabadgyökök elleni védelem
- DNS védelme
- Öregedés
- Keringési rendszer
- Anyagcsere folyamatok
- Méregtelenítési folyamatok
- Regenerálódás
- Ellenállóképesség
- Káros sugárzások és az elektroszmog kivédése
- Számtalan betegség megelőzése és leküzdése
- A sejtek és a test élettartamának rövidülése


Az alábbi esetekben a C vitamin hiány könnyebben léphet fel, mert megemeli a
napi c vitamin szükségletet:

* Stressz
* Dohányzás
* Túlzott alkoholfogyasztás
* Túlzott fizikai megterhelés
* Orvosságok fogyasztása
* Ismétlődő, főleg lázzal járó betegségek, fertőzések
* Terhesség, szoptatás
* 55 évnél idősebb életkor
* Klimax


A
 kövérségnek az egyik fő oka az úgynevezett szénhidrát-éhség, amikor nagyon kívánjuk az csokoládét, édességet. Az esetek elég nagy részében ez is a C vitamin hiány jele. Ez a tapasztalatok szerint nagyon jól csillapítható nagy adag (akár 5 000 mg/nap) c vitamin fogyasztásával. Tehát elhízottak, kóros mértékben nassolók figyelem! Lehet, hogy igazából a c vitamin hiánya okozza a túlzott éhségérzést.

----------------



Érdekes tapasztalat, hogy ha valaki nagyon sok B vitamint és kálciumot szed, akkor C vitamin hiány alakul ki a kezdődő skorbut tüneteivel. Ez fogfájásban és a fogíny érzékennyé válásában nyilvánul meg a legtöbbször. Levonhatjuk azt a következtetést, hogy:
Az egyik vitamin túladagolása okozhatja egy másik vitamin hiányának a tünetét!

----------------



Részletesebben a skorbutról:

vitamin hiányában az immunrendszer gyengül, a fertőzésekre való fogékonyság nő. Súlyosabb esetekben askorbut nevű betegség lép fel, ami az érfalak meggyengülésével és megrepedésével, illetve fog- és ínygyulladással járó, esetenként halálos kimenetelű betegség, s valójában többen küdenek a miatta kialakult fenti tünetekben mint gondolná...

A
 skorbut a C vitamin hiánya miatt kialakuló súlyos táplálkozási betegség
A C vitamin hiánya skorbutot okoz, ha sokáig megvonjuk a szervezettől. ilyen egyszerű. Felnőttekben a hiány oka általában az étrend alacsony C vitamin-tartalma.
Szubklinikai, lappangó skorbutban valószínűleg a világon sok százmillióan szenvednek és az orvosok csak nagyon ritkán diagnosztizálják, hogy ennek a valódi oka a valóságban a c vitamin hiánya. Pl. valakinek az immunrendszere nagyon legyengül a nem megfelelő táplálkozás miatt, és emiatt megfázik, tüdőgyulladást kap és meghal, akkor az orvos a halál okának a tüdőgyulladást jelöli meg, nem pedig a valódi okot, a vitaminhiányt!


Az egyoldalú étkezés (nyers gyümölcsök és zöldségek hiánya) miatt főleg a tengerészek körében fordult elő.
A betegség első leírása Hippokratésztől (Kr.e. 460 – kb. 380) származik. 1536-ban egy francia felfedező, Jacques Cartier, a Szent Lőrinc folyón hajózva a benszülött indiánok segítségével mentette meg skorbutos embereit a haláltól. Az idiánok által életfának nevezett növény (kanadai vagy fehér cédrus, Thuja occidentalis) tűleveleinek teafőzetét használta fel. Mint utóbb bebizonyosodtt, 100 g tűlevélben 50 mg C vitamin található.

Tünetek:

- Izomgyengeség
- Végtagfájdalmak
- Ínysorvadás
- Fogak meglazulása, kihullása
- Duzzanatok a fogínyen, csonthártyákon és másutt
- Vérszegénység, Test szerte vérzések
- Gyulladások

A hiány például olyan személyekben alakulhat ki, akik csak szárított húst, teát, pirítóst és konzerv-zöldségeket fogyasztanak. A terhesség, a szoptatás, különböző műtétek és az égési sérülések jelentősen növelhetik a szervezet C vitamin igényét, ezáltal a C vitamin-hiány kialakulásának kockázatát. A dohányzás 30-50%-kal növeli a napi C vitamin igényt.
A skorbut ritkán alakul ki csecsemőkben, mert az anyatej és a tápszerek általában elegendő C vitamint tartalmaznak.
Felnőttekben a pár hónapon át tartó, C vitaminban szegény étrend bőr alatti vérzéseket okoz (főleg a szőrtüszők körül vagy véraláfutásként) az ínynél és az ízületeknél. További tünetek az ingerlékenység, a depresszió, a súlyvesztés, a fáradtság és az általános gyengeség. Az fogíny duzzadttá, lilává és szivacsossá válik. A fogak meglazulnak. Fertőzések alakulnak ki, a sebgyógyulás elhúzódik
Csecsemőkben a tünetek az érzékenység, a mozgás közben érzett fájdalom és az étvágytalanság. A csecsemő súlya nem nő kellő mértékben. A csontnövekedés elégtelen, vérzés vagy vérszegénység léphet fel.
A skorbut a tünetei alapján diagnosztizálható, a vérvizsgálat alacsony C vitamin-szintet mutat. A kezelés napi C vitamin-pótlásból áll. Ez a kezelés vas pótlásával kombinálva meggyógyíthatja a vérszegénységet.






Természetes C vitamin

Létezik olyan, hogy "természetes c vitamin"?
A válasz röviden: Nem létezik.
Minden c vitamin "természetes c vitamin". Ha az tényleg c vitamin!

A c vitamin más néven aszkorbinsav.
Az aszkorbinsav azaz 
a c vitamin egy nagyon precízen meghatározott vegyület.természetes c vitamin
Mint a H2O, ami pontosan 2 hidrogén atomot és egy oxigén atomot tartalmaz molekulánként.
A c vitamin sok c vitamin azaz aszkorbinsav molekulából áll. Ezek mindegyike szintén ilyen pontosan meghatározott atomokból áll.
Amire az van írva, hogy X mg C vitamin az elvileg 100%ig X mg-nyi c vitamin molekula, azaz 100% természetes c vitamin.
Mást NEM TARTALMAZ a c vitamin.
Ha mást is tartalmaz akkor az a c vitamin + MÁS. Pl. csipkebogyó vagy flavonoidok, gyümölcs stb.
 
FONTOS: A felszívódás és a hasznosulás teljesen más dolog mint az, hogy mi a c vitamin és, hogy miből áll.
 
Lehet, hogy létezik olyan c vitamin, amit vegyszermentesen kezelt avagy bio növényekből vontak ki, de miután már kivonták a molekulát, akkor az szimplán ugyanaz a pontosan meghatározott c vitamin molekula, ami már onnantól kezdve nem tudja, hogy miből volt kivonva és nincs is már semmi köze ahhoz, hogy milyen drága, bio, természetes, hasznos, haszontalan, olcsó ebből vagy abból lett kivonva.
Onnantól kezdve, hogy megvan a c vitamin molekulánk már az is teljesen mindegy, hogy egyáltalán kivonták-e valamiből, vagy netán egyéb alkotórészeiből (atomokból) pakolták össze mesterségesen (többnyire egyéb növényekből kivont alkozóelemekből).Ha már kész a c vitamin molekula, akkor az egyszerűen c vitamin és ugyanazt tudja, mint minden c vitamin, ami valóban ez a pontosan meghatározott c vitamin molekula!
Az előállítás módját nem ismerik fel a sejtjeink mondván "jajj ez nem természetes gyümölcsböl van, hanem mesterségesen rakták össze laborban, akkor fel se használom, hiába áll rendelkezésre elég felszívódást elősegítő anyag!"

Ez olyan, mint az aranynál.
 Ha valami effektíve konkrétan tényleg arany akkor teljesen mindegy, hogy most bányászták, kivonták valamiből, vagy mesterségesen állították elő az alkímisták. A tulajdonságai minden szempontból ugyanazok, azaz pontosabban maga az anyag szó szerint ugyanaz, így a beváltóhelyeken (c vitaminnál a sejtek ugye) ugyanúgy beváltják rendes pénzre (haszonra).

Természetesen szükség van a megfelelő felszívódást és hasznosulást elősegítő anyagokra (gyümölcs[levek] stb.) és étkezési szokásokra is, de az teljesen más téma.
Nagyon kevés miligrammnyi felszívódást elősegítő többletanyagokért, amelyeket a c vitaminokba raknak többszörös pénzt kiadni a enyhén szólva nem éri meg ha a 
c vitamin árakon spórolva bőven tudunk belőlük sok kiló gyümölcsök is venni akár.
Hihetetlen mennyi sok manipuláció és vakítás történik a "természetes c vitamin" és egyéb "természetes vitamin" marketing szlogenekkel manapság, pedig a dolog tényleg ilyen egyszerű.


Persze könnyen meglehet hogy, sok helyen tabletta/kapszularagasztó anyagokat is pakolnak még a c vitaminon kívül a termékbe, s akkor az már nem teljesen tiszta 100% "természetes c vitamin".
Teszteljük le, oldjuk fel a c vitamint vízben! Vegyük ki a kapszulából, vagy törjük össze 2 kanál közé szorítva ha olyan és utána oldjuk fel vízben! A c vitamin teljesen feloldódik egykis kevergetés után az biztos, így ha megmarad bármi (pl. a felszínen úszó kis sárgásfehér cucc) akkor abban biztossak lehetünk, hogy az a készítmény mást is tartalmaz a c vitaminon kívül.


Pl. ennél a 400 g-os c vitaminnál is abszólút biztos lehetsz benne, hogy csak és kizárólag 100% "természetes" c vitamint tartalmaz:
( Csak együnk mellé még gyümölcsöt közben és akkor a felszívódás, hasznosulás + az 
ár érték arány is a kielégítő lesz! ;) )





A C vitamin felszívódása



C vitamin felszívódás gátló dolgok:
- Alkohol
- Fájdalomcsillapítók (pl. aszpirin is) 
- Fogamzásgátló tabletta 
- Dohányzás
- Szteroidok 
- Fertőzések kezelésére alkalmazott teraciklint tartalmazó készítmények
- Reumás ízületi gyulladásra felírt kortikoszteroidok 


C vitamin felszívódást és hasznosulást elősegítő dolgok:
- Kálcium
- Magnézium
- Bioflavonoidok
- Sok féle gyümölcs, pl. acerola 




Legtöbb C-vitamin





Mivan van a legtöbb c vitamin? 

A válasz egyszerű és rövid:

- Gránátalmában
- Guavában
- Petrezselyemben
- Citromban és citrusokban
- Paprikában
- Kiwiben
- Káposztában
- Maracujában

+ csomó Trópusi Gyümölcsben. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése