2015. május 9., szombat

Sokkolják a magyarságot mint a devizahiteleseket az elszámoltatással.



Sokkolják a magyarságot mint a devizahiteleseket az elszámoltatással.












Kun-Mediátor: Döbrögihez fordulnak segítségért 

2015/05/04 Bal-Rad 

A Szoljon.hu információja szerint, a Kun-Mediátor ügy károsultjai a miniszterelnöktől várnak segítséget a kárpótlás kérdésében. 
A portál azt írja, hogy a Kun-Mediátor ügy károsultjainak a száma meghaladhatja a nyolcszáz főt. 
Az érintettek egy részét dr. Dobrossí István ügyvén képviseli, aki a lapnak elmondta, hogy kezdeményezni fogják a cég felszámolását. A eljárást végrehajtó személy így nyomozhat majd az eltűnt pénzek ügyében. 
A botrány során elvesztett befektetések meghaladhatják jócskán a 10 milliárd forintot is. Az egyik karcagi károsult, Balogh Zoltán, igyekszik az ügy élére állni, és magától Orbán Viktortól segítséget kérni, miután május 1-jén "reménykeltő" nyilatkozatot tett. 
A miniszterelnöknek egy ügyvéd által megfogalmazott levelet fognak eljuttatni, melyben összefoglalják a jelenlegi tényállást, és segítséget kérnek. 
(atv.hu
Bal-Rad komm: A Keresztapához fordulnak a Család tagjai kárpótlásért. "Gentleman Agreement"-a'la maffia! 
Merthogy Döbrögink "...május 1-jén "reménykeltő" nyilatkozatot tett..." 
-Hát abból mondjuk jut minden napra lagalább három! Márminthogy reménykeltésből! Mert nincs az az áramszünet, ami miatt az udvari vetítő leállna! 
Kapcsolódó: 
   A Nagy Kun-Mediátor Svindli 
   Kun-Mediátor: Fideszes kérdések Vadai Ágneshez 








A Nagy Kun-Mediátor Svindli







Karcagon úrrá lett a döbbenet. A húszezres alföldi kisváros megtakarítói szinte egy emberként bíztak meg Dobrai Sándorné Nagy Marcsiban, egy ottani utazási iroda mindenki által ismert vezetőjében, aki már másfél évtizede gyűjtötte be a karcagiak megtakarításait, és fizetett egészen kimagaslóan jó kamatot rájuk. Akinek megtakarítása volt, legyen vállalkozó, orvos vagy kisnyugdíjas, szinte mind hozzá vitte a pénzét, kérdés nélkül.
A baj csak az, hogy Marcsi most hétfőn felszívódott, és nem hagyott maga után semmit. De legalább kiderült, hogy amit csinált a karcagiak pénzével, az teljesen illegális volt.

Hogy történhetett ez?

Nem is értem”
– mondta Dobrossy István ügyvéd, aki jó 250 vegyesen dühös és elkeseredett károsulttal nézett szembe a karcagi városháza zsúfolt nagyteremében. A város Fidesz-KDNP-s polgármestere, Dobos László hívta le Karcagra a menő, ehhez hasonló pénzügyi csalásokra szakosodott pesti debreceni ügyvédet – mint elmondta, ő a Baumag felszámolási ügyvédje is.
Fotók: Botos Tamás




Az ügyvéd azt nem értette, hogy miért nem tett senki bejelentést a rendőrségnél vagy a pénzügyi felügyeletnél. Pedig hát nyilvánvaló volt, hogy itt valami nincs rendben – legalábbis olyannak, aki látott már megtakarítási piacot, akár csak felületesen is. De nem volt semmiféle bejelentés, a karcagiak ugyanis teljesen megbíztak a Kun-Mediátor vezetőjében.
Valamivel nagyon sikeresen tudott bizalmat kelteni Dobrainé a karcagiakban. De mivel? Erre sok károsulttal beszélgetve sem kaptam pontos választ. Egyszerűen csak egyértelmű volt mindenki számára, hogy itt nem egy szokásos piramisjátékos csalásról van szó.
Hetente kapok telefonon ajánlatokat, hogy 2 hónap alatt megduplázhatom a pénzem. Én nem mentem ilyenbe bele, a biztosra mentem a Kun-Mediátornál”
mondta egy helyi vállalkozó a szoljon.hu-nak.
Dobrainé volt a helyi OTP vezetője 1999-ig, aztán főként a kisváros utazási irodájának vezetőjeként ismerték. Sokan hallottak arról, hogy az utazási irodája segített más karcagiaknak hazajutni külföldről, amikor az ő utazási irodájuk csőbe ment – az ehhez hasonló történetek is hozzájárultak ahhoz, hogy köztiszteletben álló, megbízható emberként tartsák számon Dobrainét.
Dobrai Sándorné. (police.hu, Kun-Mediátor károsultak Facebook-csoport)Dobrai Sándorné. (police.hu, Kun-Mediátor károsultak Facebook-csoport)
Aki valamit látszólag tényleg tudhatott, hiszen éveken keresztül probléma nélkül fizette mindenkinek az igen magas hozamokat. Szájról szájra terjedt, hogy Dobrainé Marcsi milyen ügyesen bánik a megtakarításokkal. Ő néha jó kapcsolataival, néha az egyszemélyes ügyintézésből eredő takarékossággal indokolta, hogy miért tud ilyen szuper hozamokat adni az ügyfeleiknek. Hülyének érezhette magát, aki kimaradt a Kun-Mediátor pénzügyi csodájából.
Hogy a cég nem hirdette sehol, hogy megtakarításokkal foglalkozna? Hogy nem volt betétgyűjtésre meg portfóliókezelésre engedélye az MNB-nél, és a cégnyilvántartás szerint is legfeljebb csak más bankok termékeit közvetíthette volna? Hogy a Kun-Mediátornak – ami az aláíratott szerződések szerint “a teljes vagyonával” felel az ügyfelei befektetéseiért – alig több, mint húszmilliós saját tőkéje van, miközben folyamatosan szívja fel a tíz- és százmilliókat? Hogy papíron lehetetlen (2-5 százalékos éves alapkamat idején havi 1,5-1,75, tehát évi 18-21 százalékot hozó) befektetéseket garantál?
Ezeket a kérdéseket senkinek nem jutott feltenni abban a városban, ahol a jelenlegi nemzetgazdasági miniszter máig olyan aktív, hogy ő a karcagi református egyházközség presbitere, és ahol a jelenlegi földművelésügyi miniszter volt a polgármester húsz éven keresztül, a rendszerváltástól egészen 2010-ig. Több károsult is azt mondta, hogy ennyi gazdasági fejes földijeként nem számított arra, hogy az egész kisvárost behálózhatja egy ilyen faék egyszerűségű módszerekkel dolgozó csaló.
kun_mediator_karcag_2Ide hozták be az emberek a milliárdokat.
Most pedig senki nem érti, hogy hogyan történhetett ez.
Te is, Laci? Na ne…”
mondta az egyik idős férfi a másiknak, amikor gyülekeztek a károsultak gyűlése előtt. Akikkel beszéltünk, általában 3-6 milliós pénzeket hoztak a Kun-Mediátorhoz, de mindenki tudni vélte, hogy mások ennél nagyságrendekkel nagyobb pénzt forgattak ott. Amikor kérdezősködni próbáltunk az utcán, többen egy széles mosoly kíséretében adták tudtunkra, hogy ők nem károsultak.

A csavar

Elém tette a papírokat, a szerződést, minden úgy tűnt, hogy rendben van”
mondta az egyik károsult férfi. Volt készpénzátvételi elismervény, pecsét, fejléces papír, “ahogy az kell”, mondta. Dobrainé több károsultnak mutatott egy szintén hivatalosnak tűnő PSZÁF-engedélyt, amivel csak az volt a probléma, hogy ugyan egy valódi felügyeleti engedély volt (még 2002-ből), de az csak pénzváltásra vonatkozott.
kun_mediator_karcag_4


Ez volt a nagy trükk. A károsultak közül sokan máig nem értik, hogy ha egyszer ott a PSZÁF-engedély, akkor a hatóság miért nem lépett fel, miért nem ellenőrizte az utazási irodát. Hiszen ők a maguk részéről úgy látták az ügyet, hogy ők dollármegtakarításokat vettek, ami mellékesen egyébként ilyen jó hozamú volt.
Pedig hát egy állítólagos határidős szerződésnek, ami a megtakarítás kezelésre ad felhatalmazást, és kamatozik, nincs semmi köze a pénzváltáshoz, akkor sem, ha a megtakarítás állítólag dollárban van (egyébként Marcsi volt annyira korrekt, hogy az árfolyamnyereséget is kifizette az ügyfeleinek, amit a dollár erősödésén nyertek az utóbbi időben). De mivel a Kun-Mediátornak sem betétgyűjtésre, sem portfóliókezelésre nem volt engedélye, ezért a szerződések nem is testesítettek meg valódi jogviszonyt – legfeljebb a kárigénynél és a csalással szembeni bizonyítékként használhatóak fel.
Hol a törvény?!”
tette fel a kérdést határozottan egy idősebb úr.
kun_mediator_karcag_6

A pénz holléte

A pénz útja, az alapján, amit már most tudnunk, egészen szomorúan egyszerű volt. A karcagiak vitték be a pénzt az utazási irodába tömegesen, többségében készpénzben, kevesebben átutalással. Ezt követően a pénz – mint ahogy a cég mérlegadataiból látszik, és abból, hogy maga a cég nem kezelt portfóliót – nem jelent meg a Kun-Mediátor számláján.
Azon a húszmilliós saját tőke mellett mindössze 80 milliós eszközállomány volt, és mellesleg szintén 80 milliós kötelezettségállományt mutattak ki forrásoldalon. A tulajdonosok másik cége, a Múzeumkert Kft. szintén egészen apró mérleggel rendelkezik a begyűjtött pénz méreteihez képest. Magyarul a pénz a feketezónába került.
kun_mediator_karcag_1Megnéztük a másik cég, a szintén elhanyagolható pénzügyi adatokkal működő Múzeumkert kft. által üzemeltetett Bonanza Bárt is, egyébként itt lakott Dobrainé is két lányával, pont a karcagi városháza mögött.
A havi 1,5-1,75 százalékos kamatokat fizették belőle, hogy ne legyen probléma és bejelentés, a maradékot pedig kimenthették valahova. Vélhetően készpénzben, hogy ne legyen lenyomozható. Elképzelhető, hogy átmenetileg befektették valamibe a pénzt néhány közvetítő közbeiktatásával (részvényekbe vagy más értékpapírokba brókercégnél vezetett számlán? Quaestor-kötvénybe? nem tudni), de az is lehet, hogy nem, mivel a megszerzett pénztömeg fogyását ezzel is csak lassítani lehetett volna.
Így aztán a tőkét viszonylag gyors ütemben égette el a cég a magas kamatok miatt. És ez az ilyen esetekhez hasonlóan addig nem is derült ki ez, amíg fizették a hozamot, vagy nem akartak nagyon sokan egyszerre pénzt ki venni. Most sem lehet tudni igazából, hogy meddig volna tovább a csalás, ha nincs a Quaestor-ügy, ami miatt sokan inkább ki akarták venni a pénzüket a Kun-Mediátorból.
A becslések a 2-3-4 milliárd forintos tartománytól egészen a 25 milliárd forintig terjednek. Esélyes, hogy a valódi kárértéket soha nem fogjuk megtudni.

Tanács a pénzmosóknak

Az ilyen fajta csalásoknál ugyanis általában az van, hogy ugyan sok a kis pénzzel bent ragadt betétes, de vannak nagy befizetők is, akik esetleg adózatlan, vagy illegális pénzeket visznek a piramisjátékba. A pénzmosás mindig nagyon költséges dolog, de megéri a bűnözőknek vagy adócsalóknak, mert máshogy nem lehet illegális pénzből legálisan csinálni. Ha viszont valaki felmutatja a kifizetési bizonylatot akár egy piramisjátékból, az már tulajdonképpen legális vagyonnak számít.
kun_mediator_karcag_5Dobrossy István
Lehet fenyegetettség-érzete azoknak, akik esetleg nem teljesen leadózott pénzeket hoztak a Kun-Mediátorhoz, és kártalanításért perelnek
adott tanácsot az adócsalóknak Dobrossy, a helyi polgármester által elhívott ügyvéd, bár azt is hozzátette, hogy vagyonosodási vizsgálatra nem kell feltétlenül számítani. A karcagi károsultak egyébként azt mondták: tudják, hogy van több helyi vállalkozó is, aki több százmilliós pénzekkel ragadt be, de ők nem jöttek el a gyűlésre.
Aki követi az ilyen típusú, engedély nélküli betétgyűjtésre épülő pénzügyi csalásokat, rögtön beugorhat néhány hasonló eset. Ott volt például a néhány várossal odébb lévő Ebesről indult Cívis Globál Brókerház (2 milliárd forintot vettek fel), vagy a sokkal nagyobb Fortress (több, mint tízmilliárd forint illegálisan felszívott pénz). Ezek is engedély nélkül gyűjtötték a betétet, és szintén több száz/ezer károsultat hagytak maguk után.
De ez a két közelmúltbeli magyar piramisjáték annyiban más volt, hogy főleg agresszív ügynökön keresztül nyomultak a pénzügyileg nem elég tudatos rétegek megtakarításaira, az ország több pontján egyszerre, és a pénz jelentős része is az ügynököknek kifizetett, egyébként elég magas jutalékra ment el. A Kun-Mediátor a leginkább azért különbözik ezektől, hogy itt egy, a helyi életbe nagyon erősen beágyazott Marcsi vitte az egész ügyet, aki valamiért az ujja köré tudta csavarni az egész várost.
A csalás techinikai kivitelezése tehát más volt, az alaphelyzet mégis ugyanaz: évi húsz százalékos garantált hozamokat nem lehet kitermelni legális befektetésekkel.
Dobrainénak lett volna lehetősége rá, hogy öt éve akár százmilliós tőkével létrehozzon egy takarékszövetkezetet, ahol legálisan gyűjthette volna a betétet – mondta Dobrossy ügyvéd. De persze legálisan nem kínálhatott volna ilyen őrült magas garantált hozamokat a karcagi megtakarítóknak.
A károsultaknak sok reménye nincs a pénz visszaszerzésére Dobrossy szerint a jogi helyzet alapján, amit az összegyűlt, a Quaestor-kártalanításon fellelkesült károsultak hidegzuhanyként fogadtak. “Persze, a politika mindig dönthet másként”, mondta. És még mindig ott a remény, hogy valamennyi pénzt sikerül visszaszerezni Dobrai Sándornétól, aki talán már a Karib-szigeteken, Brazíliában vagy Mexikóban van, a károsultak között keringő pletykák szerint.

Ráugrik a politika

Érezhető, hogy a botrány politikai részének megragadására mennyire fel voltak készülve a helyi politikai erők. A Jobbik helyi politikusai például már kedden ügyvéddel felfegyverkezve jelentek meg a károsultak első spontán gyűlésén.
A karcagi politikai életben a Fidesz és a Jobbik vetélkedik egymással, de – sok más alföldi kisvároshoz hasonlóan – igazából a Fidesz volt az egyeduralkodó. Karcag a kormányban is felülreprezentált, hiszen a kormány kilenc miniszteréből kettő innen származik, és továbbra is erős kapcsolatokat ápolnak a várossal.
kun_mediator_karcag_3
A Jobbik azt a pletykát próbálja terjeszteni, hogy Dobrainé valójában fideszes volt. A helyi Fidesz ezzel szemben egy másik sztorit próbál bevésni a köztudatba, szerintük Dobrainé “és köre” egy jobbikos kampányát támogatták Szentendrén, ezért igazából jobbikosok.
Hogy a karcagi sufnibankárnő melyik pártot támogatja épp, az tulajdonképpen másodlagos. Az érdekes inkább az, hogy a helyi közvéleményben senki nem leplezte el ennyi időn keresztül, pedig állítólag mindenki tudott róla a városban.
Maga Varga Miksa is mondta, hogy ez teljesen tutibiztos befektetés”
mondta egy idős károsult nő az egyik rokonára hivatkozva, de mástól is hallottunk olyat, hogy a nemzetgazdasági miniszter állítólagosan jóváhagyólag nyilatkozott a Kun-Mediátornál hagyott megtakarításról. Megint más arról pletykált nekünk, hogy amíg Fazekas Sándor volt a polgármester, addig ő is megforgatott pénzt Marcsinál. Ezek persze olyan pletykák, amikből esélyes, hogy semmi nem igaz, de mivel beszélték őket, ezért hozzájárulhattak a Kun-Mediátor csalás sikeréhez.
Most viszont nyilván mindenki mindent tagad.
Dugják a fejüket a homokba!”
mondta erre az egyik károsult.
Tegnap még mindenki ismerte, ma meg már mindenki úgy tesz, mintha soha nem is hallott volna semmiről”
mondta egy másik.
Holnapután egyébként Oravecz Nóra tart majd motivációs előadást Karcagon, véletlenül pont Dobrainéék egyik létesítményében “Változtasd meg az életed!” címmel, mindenkire rá fog férni.
kun_mediator_karcag_10





Nulla forint: megdöbbentek a pénzintézet levelén 



2015/05/05 MNO - Bal-Rad 
Nulla forintot számolt el az egyik pénzintézet egy devizában eladósodott autóhitelesnek. A Magyar Nemzet birtokába került kimutatás alapján a Lombard Lízing Zrt. sem az árfolyamrést, sem pedig a tisztességtelenül felszámolt kamatokat nem fizeti vissza adósának. Több adóst is sokkolt a levélben megkapott elszámolás, sokaknak ugyanis a dokumentumból az derült ki, hogy még mindig a felvett kölcsön több mint kétszeresét kell visszafizetniük. 
Nulla forint - elszámolás után ennyi pénzt akar visszafizetni több ügyfelének is a szegedi székhelyű Lombard Autólízing Csoport. Az egyik érintett szerint a pénzintézet téved. 
"Megkaptam a Lombardtól az elszámolólevelet. A magyar állammal szemben a Lombard pert vesztett, tehát gyakorlatilag nem tudta megvédeni abban az igazát, hogy az emberekkel a havi törlesztőrészletekkel kapcsolatban tisztességesen járt el, tehát ebből kifolyólag tisztességtelen volt. Érdekes módon az én elszámolólevelemben a tisztességtelenül felszámított összeg 0 forint, tehát ez annyit jelent, hogy a Lombard az én esetemben valamilyen módon nem jól számolt, illetve hibát követett el" - nyilatkozta a Hír TV-nek a társaság ügyfele. 
Kaiser János esetében a bank azzal indokolja a nullás elszámolást, hogy korábban bizonyos kedvezményeket nyújtott az ügyfélnek, de hogy pontosan milyen előnyökről van szó, az már nem derül ki a kimutatásból. Az ügyfél azt sem érti, miért követel rajta a bank még mindig 4 millió forintot, miután a 3 millió forintos hitel után 3,4 milliót már visszafizetett. 
A Lombard károsultjait képviselő ügyvéd azt tapasztalja, hogy a pénzintézetek sok esetben nem indokolnak. "Nem tudom, ha egy tisztességtelen összeg, amelyet vissza kell fizetni, már megnevezésében is valamiféle összeget kell tartalmazzon, mitől lehet nulla. A legnagyobb probléma ezekkel az elszámolásokkal azon túl, hogy nagyon kevés pénzösszeget tartalmaz, hogy ez a nulla vagy valamivel több pénzösszeg miből tevődik össze: mennyi ebből az árfolyamrés, mi ebből a tisztességtelenül felvett kamat, költség, díj" - magyarázta Bihari Krisztina. 
A bankfelügyelet eddig száznegyvenhat esetben figyelmeztette a pénzintézeteket, hogy tartsák magukat a jogszabályhoz az elszámoláskor, nyolc esetben kötelezte őket arra, hogy részletesebben tájékoztassák az ügyfeleiket az elszámolással kapcsolatban. Ugyanakkor az MNB szerint lehetséges, hogy egy ügyfél nullás elszámolást kapjon. "Az, hogy nullás elszámolási értesítőt kap a fogyasztó, például olyan esetben történhet meg, hogyha az adott ügyfél az elmúlt sok-sok évben valamiféle kedvezményt kaphatott. Akár azért, mert nehéz helyzetbe került, akár a bank üzletpolitikai döntése alapján bizonyos tőkeösszeget elengedtek neki, akár a kamatfizetést vagy a tőkefizetést fölfüggesztették egy időszakra - tehát valamiféle piaci alapú kedvezményt kapott az elmúlt időszakban" - nyilatkozta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank szóvivője. 

Még többen vannak azok a devizaadósok, akiknek az elszámolást követően magasabb lett a havi törlesztőrészletük, mint a forintosítás előtt. A kisebbik kormánypárt szerint az ilyen eseteket ki kell vizsgálni. "Az biztos, hogy az általános érvényű megoldásokat gyakorlatilag befejeztük, tehát itt már legfeljebb az egyedi esetek kezeléséről lehet szó. Ezeket minden esetben meg kell vizsgálni; nyilván az egész rendezés célja az volt, hogy jelentősen csökkenjenek a törlesztőrészletek. Ha vannak olyan esetek, amikor növekedett, akkor azt egyedi esetként a pénzintézettel meg kell vitatni és meg kell oldani" - jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. 
A károsultak nagy része viszont türelmetlen, az interneten szerveződő adóscsoportok május 7-ére tüntetést szerveznek a szerintük nem tisztességes banki elszámolások miatt. 
(mno) 
Bal-Rad komm: "...Még többen vannak azok a devizaadósok, akiknek az elszámolást követően magasabb lett a havi törlesztőrészletük, mint a forintosítás előtt...Az biztos, hogy az általános érvényű megoldásokat gyakorlatilag befejeztük..."-brunnyogja elégedetten a "mélykeresztes" lovag! 
-Hát feleim! Ez lett a Nagy Döbrögista Adósmentés lényege! 
Az eddig befizetett pénz odaveszett, és most előlről indul a műsor! Szabad boldognak és elégedettnek lenni! 
Senki sem maradt az út szélén! 
Kapcsolódó: 
   Pontosan fizetett lízing elszámolása 
   Elölről kezdhetik a törlesztést a devizahitelesek 
   Félmillió forint 2 hónapos lekötésére 7 forint a kamat 
   Fidesz: Precízen zajlik az elszámolás 

Magyarország jobban teljesít!












Pontosan fizetett lízing elszámolása



2015.05.03
Pontosan fizetett lízing elszámolása
 
Előzmény:
2008 nyarán 12.313.333 Ft lízing az Erstétől. Ez a nettó összeg, a lízingelt lakás értéke 14.776.000 Ft volt.
Minden hónapban minden részlet pontosan, határidőre fizetve. A részletek után minden hónapban fizetni kellett még az áfát is.
Továbbiakban a tájékozató levél tartalma feketével, észrevételek zölddel.
 
Tisztességtelenül felszámított összeg:
7.103,05 CHF
 
A tájékoztató levél tartalmát az MNB írta elő. Az MNB ügyelt arra, hogy ne izgassa fel a levél tartalma az adósokat. Így a feltárt csalás összegét nem tünteti fel forintban a levél.
A tisztességtelen módon, csalással tőlünk elszedett összeg:
2,1 millió Ft
az elszámolási levél megírásakor meglévő, 2015.április 23..-i 291,15 CHF árfolyammal számolt.
Ez a kölcsön összegének közel 17 %-a!
A forintosítási árfolyammal, 256,47 CHF árfolyammal számolva:
1,8 millió Ft
 
Ha a most megküldött elszámolásnál bővebb adattartalmú elszámolásra van szüksége, igényét jelezheti személyesen, elektronikus szolgáltatói felületen, valamint a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül. A személyesen, valamint az egyéb módon igényelt részletes tájékoztatót a igényléstől számított 5 napon belül megküldjük.
 
Ez nagyon-nagyon fontos! Az elszámoló levélből nem lehet ellenőrizni, hogy minden törlesztést figyelembe vettek-e, nem maradt-e ki egy-két törlesztés, megfelelő kamattal számoltak-e, stb. A gépelési hibákat sem lehet észlelni!
 
Mindenképpen szükséges tehát a részletes adathalmaz!
 
 
A fogyasztói kölcsönszerződésből eredő lejárt tartozás összege
Elszámolást és forintosítást megelőzően                         72.103 CHF
Az elszámolást és forintosítást követően                     7.057.827 Ft
Éves kamatláb 6,5%
Kamatperiódus 3 hónap
A törlesztő részletek:
Elszámolást és forintosítást megelőzően                         549,48 CHF
Az elszámolást és forintosítást követően                         129.781 Ft
Kölcsönszerződés lejárata                                               2033.08.15.
Az Ön fizetendő törlesztőrészlete az elszámolás és forintosítás eredményeképpen 11.145 forinttal csökkent.
 
 
 
Az MNB most is törekedett arra, hogy ne izgasson fel bennünket. Egyik összeg CHF, a másik forint. Így nem olyan szembetűnő az összeg csökkenése. Mit is ígértek? Talán 25-30% csökkenést?
 
A 256,47 forintosítási CHF árfolyammal számolva a meglévő adósság
eredeti összeg:                       18.492.256 Ft
csökkentett összeg:                17.057.827 Ft
A csökkenés:                           1.434.429 Ft
Ez lényegesen kisebb összeg mint a levél elején szereplő 2,1 mFt. Miért?
Az adósság csökkenés csupán 7,8%!
 
A 256,47 forintosítási CHF árfolyammal számolva a törlesztő részletek
eredeti összeg:                       140.925 Ft
csökkentett összeg:                129.781 Ft
A csökkenés:                           11.144 Ft
Ez annyi, mint amennyit a levél tartalmaz. A törlesztő részlet csökkenés csupán 7,9%!
 
A levél nem tartalmazza sem a referencia kamat értékét, sem pedig a kamatfelár nagyságát. Csupán a mellékletként csatolt ÁSZF tartalmazza, hogy a referencia kamat a 3 havi BUBOR.
Azt sem közli, hogy mennyi volt a szerződéskötés időpontjában a kamatláb és ez időközben miként változott.
A levél nem tartalmazza, hogy mekkora árfolyamréssel számolt az Erste és ezt megváltoztatta-e?
 
 
Hiteltörténeti kimutatás, befizetett összegek:
 
2008 nyártól
300 772 Ft
2009
1 418 841 Ft
2010
1 481 925 Ft
2011
1 639 767 Ft
2012
1 755 496 Ft
2013
1 842 883 Ft
2014
1 927 798 Ft
2015 februárig
152 579 Ft


 
Lejárt tartozás 2015.02.01-én:     0 CHF
Tőketartozás:                            72.253,66 CHF
 
Az MNB most ezúttal is törekedett arra, hogy ne izgasson fel bennünket. A táblázat nem összegzi az eddig összesen befizetett forintösszeget. Az összeadás eredménye:
 
Összesen eddig befizetve: 10.520.061 Ft +áfa
 
 
Törlesztési táblázat:
Az elszámolás fordulónapjától hátralévő futamidőben esedékes törlesztő részlet 129.782 Ft havonta. Az utolsó havi részlet 1.182.854 Ft. Minden esetben fizetni kell az áfát is.
 
 
Az MNB ismét törekedett arra, hogy ne izgasson fel bennünket. A táblázat nem összegzi az összesen fizetendő összeget. Azt amit 2015 márciusától 2033 augusztusáig fizetni kell. Az összeadás eredménye:
 
Összesen fizetendő még: 29.864.676 Ft + áfa
 
 
Összegzés:
Pontosan fizetett lakáslízing (53 nm-es lakás)
A lakás vételára (bruttó)             14.776.000 Ft
Lízing összeg (nettó, 2008):                                 12,3 millió Ft
Összesen fizetve eddig:                                        10,5 millió Ft + áfa
Csökkentett tartozás:                                            17,1 millió Ft
A tisztességtelen módon elszedett összeg:
2,1 millió Ft
Fizetendő még összesen 2033-ig:                         29,9 millió Ft +áfa
Összesen várható bruttó                                        51,3 millió Ft.
 
Sikerült letölteni az Erste honlapjáról a részletes adathalmazt. Első átnézésre is több eltérést találtunk, sok kérdés merült fel. Bővebben hamarosan… 
 
Az adós évek óta perli az Erstét!
 
Ez a most megadott törlesztő részleg sajnos egészen biztosan nőni fog. Jelenleg az infláció -1% körül van, azonban a tervek szerint hamarosan már +2 és +4% között lesz.
 
 
A középtávú (2017) inflációs cél 3%.
 
Az infláció növekedésével a BUBOR is nőni fog, így automatikusan a kamatláb is. Erről bővebb információ és az összefüggések:
 
 
lizinges---kep.png 
















Itt Ali Baba és a negyven rabló mellett a bankárkaszt is rabolt és rabol, valamint a pártkasszát is fel kellet tölteni . Hát valahogy így fest , így alulról a magyarság kirablása . De ha csak így hagyjuk , továbbra is a temető járatra kényszerítenek minket . Más nemzetek , még a Palesztinok is , ha mást nem önmaguk felrobbantásával ki kényszerítik azt a távolságot , amely arról szól , hogy eddig és ne tovább , mert ott hagyod a fogadat . Itt egy jó pár társaságnak itt kéne hagyni a fogát , hogy a 14776000 Ft – os lakás , egy család otthona , csak 14776000 Ft legyen . Ez is hatalmas teher egy éhbérért dolgozó család számára , de hogy 51, 3 millió legyen , hát azért már robbanó anyagot is vehetne a népesség , és szétrobbanthatná ezt az átkozott rabló bandát , és akkor nem éhbérért dolgoztatnák a magyart , mert félnének , hogy holnap az ő othonuk repül a levegőbe , hogy a tanulságot leszürhesse a kirablóink társasága . Lehet , hogy még a szabadkőműveseket is fizetik ebből a kirabolt összegből ? Hát van kit likvidáljunk , hogy olcsóbb legyen az életünk .
Mert hogy is néz ki a középkori rabszolga sorsa ? Vitte a hátán a földesura , és családja ellátását , az egyház robotját , és a többi idejével szabadon rendelkezett.
Mi van most ? Dolgozna ha tudna , de csak éhbérért foglalkoztatják míg itt keres 100 ezret havonta a Lajtán túl a minimálbér 450 ezerr 500 ezer forintnak megfelelő összeg . Az árak ugyan olyanok , sőt nálunk magasabbak is .
Tehát levág bennünket a kereskedő is , a bankárkaszt is , a szabadkőműveshad is , az aktuális párt maffia is , és az illegális , és legális uzsorás maffia is , hogy azt ne mondjam csicskáztatnak minket , hülye kamatrabszolgákat , ennél a sorsnál az is jobb , ha egy egy családból egy embert feláldoznak , hogy a többiek élni tudjanak , és ez az ember legyilkol valakit a kirablóink közül . Ha minden családköveti ezt a sémát , és egy tagja likvidálja a kirablóink egy egy tagját , hát előbb utóbb elfogynak a rablóink , és így új belátásra kell, hogy térjenek a maradék kirablóink , vagy bejön a halálkultusz és bizony mind egy szálig ki kell , hogy pusztítsuk őket . És akkor már tényleg csak annyi teher lesz rajtunk mint a középkori rabszolga őseinken volt .
Úgy gondolom ezt a változtatást meg kell lépnünk mint kamatrabszolgáknak , hogy a gyermekeink unokáink még élni tudjanak ezen a szép pusztaságon .


Elölről kezdhetik a törlesztést a devizahitelesek

2015.04.28.


Napról napra egyre több devizahiteles károsult kapja kézhez az elszámolást tartalmazó levelet. Legnagyobb döbbenetükre a visszatérítés utáni tőketartozás nem, vagy csak alig alacsonyabb, mint az eredetileg felvett hitel forint összege. Értetlenül állnak és azt kérdezik, vajon hova lett az eddig befizetett törlesztőrészletük? Mindenre van magyarázat! A havi befizetés nem veszett el csak átalakult!
Hová lett az eddig befizetett összeg?
Egy képzeletbeli példán keresztül könnyen megérthetjük, hogyan is lehetséges az, hogy most többel tartozunk, mint hitelfelvételkor annak ellenére, hogy minden alkalommal pontosan fizettünk. Tegyük fel, hogy H. György 2007-ben, 20 éves futamidőre, 7 millió forintnak megfelelő svájci frank hitelt vett fel.
Az első lényegi pont, hogy deviza alapú hitelről van szó. Ennek következtében a forint árfolyamának mozgása drasztikusan befolyásolja a havonta fizetendő törlesztőrészletet és a forintban kimutatott fennálló tartozás összegét is. A forintban kifejezett tartozást úgy kapjuk meg, hogy a devizában kifejezett összeget megszorozzuk az éppen aktuális árfolyammal. Így fordulhat elő az, hogy 2012-ben már több mint 10 millió forinttal tartoztunk pedig eredetileg csak 7 millió forintot vettünk fel.
Mivel kezdetben 1 svájci frankért 160, később viszont már 250 forintot kellett adni, ezért a hitel törlesztőrészlete is több mint 50%-kal magasabb (változatlan kamatszint esetén)! Tehát hiába fizeted pontosan a horribilis havi részleteket, a forintban nyilvántartott tartozás nemhogy csökken, de egyenesen nő az árfolyam gyengülése miatt. DE nézzük meg a hiteltartozás devizában fennálló összegét: az minden alkalommal csökkent! Vagyis ablakon kidobott pénzről szó sincs, mindössze annyi a magyarázat, hogy ugyanannyi svájci frankért cserébe időről időre egyre több forintot kellett adni.
Ugye az árfolyam gyengülése miatt is kárpótolnak az elszámolás során?
NEM. A várva várt visszatérített összeg számítása során gyakori hiba, hogy összekeverjük az árfolyamváltozás (devizakockázat) és az árfolyamrés fogalmát. Az árfolyamváltozás kockázata az, hogy 1 frankért éppen hány forintot kell adni. A Kúria döntése értelmében pedig az árfolyamváltozás pozitív (=forint erősödése) és negatív (=forint gyengülése) következménye egyaránt az adóst terheli, abból visszatérítés nem jár. Tehát hiába volt folyósításkor 1 frank mindössze 160 forint, ha ez később 250-re emelkedett, akkor az árfolyamváltozásból származó veszteséget nem fogják visszafizetni.
Az elszámolás során az egyoldalú kamat- és költségemelés mellett csak a tisztességtelen árfolyamrés alkalmazása után jár visszatérítés. Az árfolyamrés a bank által alkalmazott és az MNB középárfolyama közötti különbség. Az első lépésben átszámítják a hiteltartozás kezdeti devizaértékét úgy, mintha az adott forintösszeget az aktuális MNB középárfolyamon folyósította volna a bank. Mivel az MNB árfolyam magasabb a bank által alkalmazott folyósítási (vételi) árfolyamnál, ezért a kezdeti devizatartozás kisebb lesz. Másodszor pedig havi szinten összehasonlítják a törlesztéskor alkalmazott banki eladási árfolyamot az MNB középárfolyammal, amiből szintén túlfizetés keletkezett. Így összességében két forrásból táplálkozik az árfolyamrésből származó visszatérítés.
De nincs minden veszve, még csökkentheted a törlesztőd
Az elszámolás során forintosították a hiteledet és erre a hitelösszegre adott a bankod egy ajánlatot. Ezt az ajánlatot nem vagy köteles elfogadni. Ha más banknál találsz jobb ajánlatot, akkor a jelenlegi bankodtól a levél kézhezvételétől számított 60 napig ingyen eljöhetsz.
Az alacsony MNB alapkamat miatt a lakáshitelek kamatai is sohasem látott mélyponton vannak. Ez azt jelenti, hogy létezhet olyan megoldás, amivel a törlesztőd alacsonyabb lesz, mint amit most az elszámoló levélben látsz.


Láthatod ezt az uzsora civilizációt kell megszüntetni ahoz , hogy emberhez méltó életet élhess.
Az iszlám bankrandszert kell bevezetni ahol tilos kamatot szedni , és a bankár csak akkor kap jutalékot , ha sikeres az üzlet együtt sirnak és együtt nevetnek , és itt a termelő gazdaságra tolódik át a hangsuly , nem a rabló bankárkaszt rabol le mindenkit . Kamatrabszolgák ébresztő !!
Van még egy lehetőség a kalákában való építkezés olyan anyagokból ahol kihagyod a modern építő anyagokat , ha mindenki ehez az eévhez folyamodik , és kiszálsz mindenből csak az önellátásból élsz meg előbb utóbb menekülni fog a bankárkaszt mert , itt nem terem nekik babér , a magyar ugar csak ugart mutat számukra mert egyikünk sem dől be nekik többet , így a létfeltételük megszünik , és odéb kell álniuk , csak e modelnél össze kell fogni , és nem lehetnek büdös helytartóink, ha mégis akadnak azokat ki kell belezni , mert most is oda jutottunk , hogy a nemzeti vagyonunkat ellopták , és nincs számonkérés , sőt tovább rabolnak bennünket .




Félmillió forint 2 hónapos lekötésére 7 forint a kamat



Gondolta volna, hogy ha leköt 550 ezer forintot két hónapra, akkor 7 forint kamatot kap? Ha pedig történetesen készpénzben veszi fel a hozamot, a kerekítés miatt csupán 5 forint üti a markát.

KOVÁCS ANDRÁS - 2015.04.29. 15:10



A múlt héten a kollégám lekötött 550 ezer forintot 2 hónapra számlavezető bankjánál, az OTP-nél. Tette mindezt az interneten keresztül és ment minden, mint a karikacsapás. Eddig csupán utalgatott, maximum telefonkártya-feltöltéssel próbálkozott, ez volt élete első online-befektetése. A menüben a lekötésnél beírta az összeget és meglepően kevés „oké"-zással teljesült is a megbízás. Nagyon elégedett volt magával, addig, amíg alaposabban meg nem nézte az elektronikus bizonylatot. Ezen az állt: a futamidő végén várható kamat 9 forint. Mi sem hittünk a szemünknek. Hirtelen felindulásunkban kérdéseket fogalmaztunk meg az OTP sajtóosztályának, ahonnan meglepően részletes válaszokat kaptunk. 

Jól értem, hogy 550 ezer forint lekötése 2 hónapra 9 forint kamatot eredményez a futamidő végén? – hangzott az első kérdés.

Íme a felelet: „Az Ön által választott fix kamatozású, nem akciós lekötött betét esetében a kamat mértéke évi 0,01%, így a két hónapos futamidőre vetített bruttó kamat 9 forint. A kamatjövedelmet 16%-os kamatadó és a 6%-os Eho terheli, így 7 forint nettó kamat lesz a futamidő végén."

A válasz további részéből kiderült, ha egy kis kutakodással, indítható akciós lekötés is. Pontosan ilyen a 2 hónapos futamidejű Direkt betét, melynek éves kamata erre az összegre harmincszoros, vagyis 0,30 százalékos hozamot eredményez. „Az elérhető bruttó kamat az Ön által lekötött összeg esetében már 275 Ft." Hangsúly a „már"-on van, nettósítva ez persze csupán bő 200 forint.

Van az OTP-nél speciálisan, egy adott számlacsomagnál elérhető lekötött betét, ilyen például a Net számlacsomag és jegybanki alapkamathoz kapcsolódó Net lekötött betét. Itt már bruttó 2200 forint járt volna a féléves futamidő végén. 

Gyanítjuk, a szóban forgó, egyszerűbb számla ezt nem tudja, sem a rendszeres havi pénzmozgás, sem a jellemző a záróegyenleg nem üti meg a magasabb osztályba lépés szintjét. Még kevésbé üti meg a következő lépcsőt. Nevezetesen a Prémium vagy Prémium Plusz számlacsomagét, ahol bruttó kamat 3575 forint a 6 hónapos futamidő végén.

Megkérdeztük azt is, ha autóvásárlás miatt egy héttel a futamidő előtt feltörik a betétet, mínuszban is átmehet-e az ügyfél? Gondoltuk, a kilenc – nettó hét – forintot könnyen megeszi a kezelési költség. Ám nem. „A betét feltörése esetén a bank kamatot nem térít, de a teljes tőkeösszeg az ügyfél számára elérhető."
Reálérték Az OTP joggal hangsúlyozza, hogy a kamat mellett figyelembe kell venni a pénz értékállóságának megőrzését, s ebben nagy segítség a valóban alacsony infláció. „Értéke negatív, azaz inflációval szemben deflációval számolhatunk, ami azt jelenti, hogy a pénz az alacsony betéti kamatszintek mellett is megőrzi, sőt növeli értékét."

Azt is megkérdeztük, vagy inkább megállapítottuk, hogy az ilyen típusú lekötések inkább megőrzésnek számítanak – Nyugaton erre azért már bőven van példa. 

Az OTP is pontosan így látja. „Az elmúlt 2-2,5 évben történt jegybanki alapkamat csökkentés mellett a piaci kamatszintek megfeleződtek, harmadolódtak és ennek eredményeként eddig nem látott szintre csökkentek. Előzetes elemzések alapján a kamatcsökkentési tendencia a közeljövőben várhatóan tovább folytatódik." 

Még egyszer köszönjük az OTP alapos, korrekt válaszait, s kezdjük valamelyest jobban érteni a Quaestorba fektető honfitársainkat. Azt is tudjuk, hogy hamarosan jöhet a negatív kamat, a vállalkozói szférában ennek már a törvényi feltételei is adottak. A lakosságiban még nem, ott muszáj kamatot fizetni, még ha az csupán 0,01 százalékos is. Egy kis utánaszámolással az is kiderül, hogy gyakorlatilag már ez is negatív, az elutalásért, a készpénzfelvételért felszámított összeg simán megeheti a hozamot.


Dugjuk a párnába?
Gondolta volna, hogy ha leköt 550 ezer forintot fél évre, akkor 7 forint kamatot kap? Ha pedig történetesen készpénzben veszi fel a hozamot, a kerekítés miatt csupán 5 forint üti a markát.
WWW.DELMAGYAR.HU
































2015.04.29

PRECÍZEN ZAJLIK AZ ELSZÁMOLÁS



Rogán Antal szerint precízen zajlik az elszámolás a devizahitelesekkel, a pénzügyi intézmények és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is komolyan vette feladatát, amiért - mint mondta - elismerés jár a bankrendszernek.
Az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, a Fidesz frakcióvezetője erről szerdán a pénzügyi hatóság épületében tartott sajtótájékoztatón beszélt, miután Windisch Lászlóval, az MNB alelnökével áttekintette az elszámolás folyamatát. Bejelentette, az alelnök a május 11-én kezdődő héten számol be a gazdasági bizottságnak a részletes adatokról.
"ERŐS, SZIGORÚ, NAGY HATÁSKÖRREL RENDELKEZŐ HATÓSÁGRA VAN SZÜKSÉG."
Rogán Antal az újságírók kérdésére elmondta, hogy az autóhitelek forintosításával és egyéb felmerülő kérdésekkel az elszámolási folyamat lezárása után foglalkoznak majd.
Az MNB jogkörét kiszélesítő törvényjavaslattal kapcsolatban kifejtette: erős, szigorú, nagy hatáskörrel rendelkező hatóságra van szükség, erős ellenőrzés nélkül ugyanis nincs biztonságban az ügyfelek pénze. Úgy vélekedett, aki ezt nem támogatja, bizonyos értelemben a brókerek pártján áll az ügyfelekkel szemben.
A politikus felhívta a figyelmet: április 30. két szempontból is fontos fordulónap, egyrészt a bankok túlnyomó többségének addig kell postára adniuk az elszámolási értesítőket, másrészt az MNB e napig indíthat közérdekű keresetet a 2010. november 26. után kötött forint- és devizaszerződések esetében, ha úgy látja, az általános szerződési feltételek (ászf) tisztességtelen kikötést tartalmaznak.
A gazdasági bizottság elnöke szerint az elszámolás az eddigi információk alapján rendben zajlik. A bankok és az MNB is mindent megtett azért, hogy így legyen - hangsúlyozta. Hozzátette, jelentős összegről van szó, a 2 millió devizaalapú hitel kapcsán 570 milliárd forintot kapnak vissza az ügyfelek, 300-400 milliárd pedig majd ősszel, a forinthitelek kapcsán jár vissza.
Rogán Antal felhívta a figyelmet: mindenki alaposan tekintse át az elszámoló levél tartalmát, amely tartalmazza a tisztességtelenül elvont összeg mértékét, és azt is, hogy milyen módon számolják el. A törlesztőrészletek 15-25 százalékkal csökkennek, azok járnak a legjobban, akik nem vettek igénybe banki, állami segítséget, és precízen törlesztettek. Az árfolyamgátasok törlesztőrészlete nem változik, de gyűjtőszámla tartozásuk jelentősen csökken, sőt meg is szűnhet - mondta a politikus, aki felhívta a figyelmet arra: mindenkinek lehetősége van az elszámolások vitatására.
Windisch László ugyancsak elismeréssel szólt a bankok teljesítményéről. Egyelőre a jogszabályi előírásoknak megfelelően zajlik az elszámolás, ami bravúr a bankrendszer részéről, hiszen több millió egyedi szerződést kellett átszámolni - mondta. Az MNB arra számít, hogy nem lesznek téves adatok az elszámoló levelekben.
Az MNB alelnöke a közérdekű keresetekről elmondta: 210 intézménytől kértek adatszolgáltatást. Közülük 138 úgy nyilatkozott, hogy a meghatározott dátum után nem élt egyoldalú szerződésmódosítással; 56 intézmény alávetési nyilatkozatot tett, nem tekinti ugyan tisztességtelennek a feltételeit, de elszámol az ügyfelekkel. A Kúria által kidolgozott és törvénybe is foglalt feltételeknek 16 pénzügyi intézmény nem felelt meg, esetükben az MNB április 30-ig közérdekű keresetet nyújt be, hogy a bíróság mondja ki szerződéses feltételeik tisztességtelenségét.
Az MNB úgy látja, a pénzügyi intézmények határidőre kiküldik mind a kétmillió értesítést. Csupán 110 ezren olyan bank ügyfelei, amelynél a per jogerős lezárulta nem történt meg március 1-jéig; jelentős részük az OTP Bank ügyfele, amelynek esetében március 3-án született jogerős ítélet, így május 3. a kiküldés határidő - számolt be az alelnök.
Windisch László kiemelte: a jegybank az elszámolási eljárásban arra törekedett, hogy megelőzze a panaszokat, 308 szolgáltatónál már februárban megindította a fogyasztóvédelmi témavizsgálatot, amelyek alapvető célja az volt, hogy segítse az intézményeket a felkészülésben. A vizsgálatok nyomán 146 esetben fogyasztóvédelmi figyelmeztetést adott ki a jegybank, 8 esetben azonnali intézkedésre került sor, amelyek három témakört - levélminták, a honlapokon közzétett tájékoztatások tartalma, fogyasztói szerződések minősítése - érintettek.
Az alelnök felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyfelek az értesítő levél átvételétől számított 30 napon belül kifogással élhetnek, a határidő betartása fontos. Első körben saját pénzügyi szolgáltatójukhoz kell fordulniuk, ez a feltétele egy esetleges későbbi jogérvényesítésnek is.
(MTI-fidesz.hu)






2015.04.08

MAGYARORSZÁGNAK ERKÖLCSI ÉS POLITIKAI KÖTELESSÉGE A BEAVATKOZÁS



Magyarországnak erkölcsi és politikai kötelessége, hogy részt vegyen a fellépésben az Iszlám Állam ellen - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
A külügyi bizottság tagjai szerdán zárt ülésen tanácskoztak az Iszlám Állam terrorszervezet elleni nemzetközi fellépésben való esetleges magyar katonai szerepvállalásról. 
"A HATÁROZOTT FELLÉPÉS EZZEL A VESZÉLLYEL SZEMBEN EURÓPA ÉS MAGYARORSZÁG HOSSZÚ TÁVÚ BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL NÉLKÜLÖZHETETLEN."
Az ülés után Németh Zsolt úgy nyilatkozott, hogy Magyarország és Európa biztonsági helyzete jelentős mértékben megkérdőjeleződött az elmúlt egy évben, és ennek egyik oka az Iszlám Állam megjelenése. Mint mondta, a szervezet egy olyan nem állami szereplő, amely állami szereplővé kíván válni, egy Magyarországgal megegyező nagyságú területet ellenőriz és terjeszkedik.
A határozott fellépés ezzel a veszéllyel szemben Európa és Magyarország hosszú távú biztonsága szempontjából nélkülözhetetlen - vélekedett.

Hozzátette: nem elegendő fokozni a belbiztonsági intézkedéseket, fontos a nemzetközi biztonsági helyzet gyökeres megváltoztatása.
A képviselő emlékeztetett: a kormány előterjesztése alapján 150 katona lenne a magyar misszióban, Irak északi részén, Erbílben látnának el katonai, de nem harcoló feladatokat.
A bizottsági ülésen beszámolót hallhattak a képviselők a honvédség terepszemléjéről, és ez megerősítette az előterjesztésben foglaltakat - közölte.
Németh Zsolt kifejtette: az Iszlám Állam népirtásnak tekinthető cselekedeteket hajt végre felekezetek, etnikai közösségek ellen. Magyarországnak erkölcsi és politikai kötelessége, hogy ebben a helyzetben fellépjen - hangsúlyozta.
Mint mondta, e fellépés jogi legitimitása onnan ered, hogy az iraki kormány segítségért fordult az ENSZ tagállamaihoz, a fellépés konkrét formája pedig a koalíció tevékenységét irányító amerikai hadsereg részéről érkezett.
Németh Zsolt arra is kitért, hogy a közeljövőben újabb meghallgatást tartanak a belbiztonsági kockázatokról az illetékes szervekkel. Kijelentette: nem állítható, hogy Magyarország terrorfenyegetettsége megnövekedne a misszió vállalásával.
(MTI - fidesz.hu)


És ha ez még nem volna elég menyj és halj meg értük te büszke magyar , itt úgy is csak egy munkanélküli lettél volna , így viszont a Viktor kiküszöböli a csorbát , és megenyhíti az Amerikaiak szívét , megjegyzem nem a nemzetállami amerikaiak szívét , hisz ők azt sem tudják merre van az a Magyarország , itt az amerikai zsidóság szívét kell befolyásolni , ugyan már Amerikát rég gyarmatosították , de még jól jön a Kárpátmedence megszerzése és ezt játékpénzen akarják megvenni , hogy úgy mondjam bagóért , mint eddig is tették , hisz hazánk már rég zsidó gyarmat csak még nem mondható ki nyíltan , de a terv puskalövés nélkül megszerezni ezt a földet . A zsidóság tagjai beépülnek minden döntési szintre és csak az történik amit ők akarnak , majd mikor már a parasztság úgy érzi , hogy megkapaszkodott e tájban , egy hét éves aszállyal és a törleszteni való elmulasztásával kiebrudalják a magyarságot a földjeikről . Lehet zsellér , vagy földönfutó – irány a nagyvilág , mert ez a föld immár nyíltan is a betolakodó hordáé lesz .
Hát ehhez aszisztáltak a jelenlegi a multbeli kormányaink , és ehhez kellene aszisztálni a jövőbeni kormányainknak is a jogfolytonosságot a szabadkőműves csapatnak kellene biztosítani , mert meghatározó politikus csak szabadkőműves lehet , így az idegen elemeket egy ciklus alatt kitudják iktatni a rendszerből , és a zsidó világbirodalom álma végül is megvalósul majd a távoli múltba , ha lesz még élet a földön , és még működhet az uzsora civilizáció , akkor sok sok kamatrabszolga szorgoskodik a zsidó világbirodalom felépítésén , melynek a végén , mint felesleges emberektől a népesség létszámát leredukálják 1 milliárdra , és sejtheted , hogy nem te leszel a túlélők egyike sem , de még a családodból sem lesz senki aki túléli ezt az akopalisztikus történetet .
No aludj tovább ,és álmodj szabadságot , mert ha már fölébredsz és ki robotoltad magad egész életedre , hát jönnek , és kopogtatnak , hogy halj meg időben , és ne okoz másoknak gondot . A te időd lejárt , ha hagyják , hogy eddig is élj , mert előtte már lehet , hogy a beépített halálchippel likvidálnak benneteket .
Hát ilyen lesz a szép új világ kilátás a temetőre sok – sok kis szorgos kamatrabszolgával .
Vagy egy másik vízió , mindezt az uzsora civilizációt működtető minden létező strukturáját csoportokat egységeket , titkos szervezeteket likvidálnak az élet fenntartása érdekében , és soha többé nem engednek uzsorás kamatrendszert az emberiségre.






VARGA ISTVÁN - MI VÁR A DEVIZAKÁROSULTAKRA? 

Varga István beszámolóját nem kommentáljuk. A lényeget röviden összefoglalta. (RÖVID VIDEÓ ALÁBB...) 
Külön felhívjuk a devizakárosultak figyelmét még arra, hogy amennyiben a banki "elszámolást" elfogadják, és az új, (bank által megállapított) "hitelösszeg" fedezetére nem alkalmas a korábbi fedezetként nyújtott ingatlanjuk, akkor valószínű, hogy pótfedezetet fog kérni a bank. 
Amennyiben ezt az "adós nem tudja, vagy nem akarja teljesíteni, akkor a pénzintézet felmondhatja a szerződést, és a "hitel" visszafizetése egy összegben esedékessé válik. A további folyamatot már nem írjuk le, mert annak kimenetelét mindenki sejtheti! 
DEVIZAKÁROSULT PROGRAMAJÁNLÓ: KATTINTS! 
(civilkontroll.com


Varga István: Mai információkat mondok.

Egy: a kúria ma tárgyalta az autóhiteleket és megállapította, hogy olyan ügyben, ahol nem jogosult arra, hogy aláírja a szerződést, sebaj, nem számít! Papírjait utólag befogadta a bank, ezért érvényes a szerződés. Tessenek rá odafigyelni!

A második: Andrea a Budapest Bankot említette, tessenek nagyon odafigyelni! Ezt a magyar állam tette az emberek elé, mert 100%-ban magyar állami tulajdonban lévő bank teszi tönkre ezzel az adósát! A magyar állam egy csónakban ült a bankokkal és ma közös akciót folytat az adósokkal szemben!

A harmadik: szintén mai esemény. A Parlament ma tárgyalta a törvényjavaslatot. Mi az a törvényjavaslat? Hogy ha nem tud a bank megfelelő adatot szolgáltatni, sebaj, nem számít! Itt van, kiegészül az Elszámolási Törvény a 10. albekezdéssel úgy, hogy a pénzügyi intézmény becslést alkalmazhat az önök terhére akkor, ha nem rendelkezik megfelelő adattal. Miről van szó? A számviteli kötelezettségének nem tett eleget, csalt, lopott, hazudott, nem baj, bejelenti a Nemzeti Banknak, hogy csaltam, tessenek jóváhagyni az én becslési módszeremet! És a törvény lehetőséget ad nekik, hogy ezek után az önök terhére becslést alkalmazzanak! Egy Gulyás nevezetű fideszes terjesztette ezt be a Parlamentbe, ma vitatták a Gulyás megmagyarázta, hogy mi csak jót teszünk az emberekért, ez nekik jó! Úgy, hogy figyeljenek oda, becslést önökkel szemben ne alkalmazhassanak! Számon kell kérni az adatot tényszerűen! Köszönöm, ennyit akartam! (taps)

Ja, még egy mondat, bocsánat! Még mindig halljuk, hogy milyen sűrű az élet. Az Állami Számvevőszék ma tette közzé - korábbi PSZÁF - ellenőrzésének dokumentumát. 80 oldalon azt bizonyítja, itt a hölgyek és urak tökéletes munkát végeztek. Ennyit a kormányunkról...


Olvasó: Egy jó és hatásos megoldás létezik, hogy a leszakadást és a gyermekéhezést megállítsuk. Ha az összes hitelt a kukába dobják, hitelamnesztiát kihírdetve! A többi "törekvés" csak időhúzás és felesleges, azaz káros az országra nézve összességébe! 



Ezért brutális sokkolókat vettek Kövérék 



2015. május 4. Blikk 168 Óra 
Taser X26-os jelzésű negyedik generációs sokkolókat vásárolt az Országgyűlési Őrség - tudta meg a Blikk. 

Taser X26

A lap szerint az állomány képzése hamarosan megindul, és szolgálatba állítják a kényszerítő eszközöket. 
A taser 5-6 méteres távolságig hatásos: tű alakú lövedékei dróton keresztül 50 ezer voltos feszültségű áramot vezetnek a testbe, teljesen mozgásképtelenné téve az áldozatot. 
"A Taser X26-os a legerőszakosabb, a legizgágább képviselő ellenállását is megtöri: ha valaki kap egy kis adagot belőle, az tehetetlenül összecsuklik" - írja a Blikk. 
Kapcsolódó: 
   3 év letöltendő egy "közösség elleni" tasliért 
   Előre megszavaztatta jutalmát a fideszes polgármester 
   Havi 626 130 forint benzinpénzt kap Kövér 
   Megtiltották a tüntetést a mentősöknek 
   Hátraarc a gyurcsányi idők felé: kártérítés helyett perköltséget varrtak egy 2006-os tüntető nyakába 
   Celebek, politikusok a NAV szégyenlistáján 
   Vallott az Omega énekese: ekkora buktát nem sok devizahiteles látott 






3 ÉV LETÖLTENDŐ EGY "KÖZÖSSÉG ELLENI" TASLIÉRT



Egy tasliért kapott három év letöltendőt az a nő, aki a 2013-as homoszexuális felvonulás után megütött egy rendezvényen részt vevő férfit.
2008-as bevezetése óta első alkalommal állapította meg szexuális irányultságon alapuló közösség tagja elleni erőszak bűncselekményének elkövetését a bíróság egy 2013-as Budapest Pride-ot követő támadás kapcsán - adja hírül győzelmi jelentését a Háttér Társaság.
A sértett 2013. július 6-án a Budapest Pride-ról tartott hazafelé, amikor a „Mocskos buzik!” szöveget skandáló ellentüntetők közül kiváló nő hozzá lépett, letépte a szivárvány kokárdáját, majd megütötte. A sértett a Háttér Társaság jogsegélyszolgálatának segítségével feljelentést tett.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2015. április 29-i tárgyalásán az elkövetőt "közösség tagja elleni erőszak" miatt.
3 év (!) letöltendő (!!!) szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.
és elrendelték további 8 hónapnyi büntetés végrehajtását is egy korábbi bűncselekménye miatt.
Azért ilyenkor az ember elszámol tízig, esetleg rágyújt egy cigarettára, mielőtt bármit is leír. És mire a tízig eljut, meg a cigi végére ér, három dolog, egészen biztosan kikristályosodik benne.
  • Megütni egy embert bűncselekmény. Mindegy, hogy nő, vagy férfi teszi, mindegy, hogy milyen indítékból. Ezért büntetés jár.
  • Egy lökésért, meg egy tasliért három év letöltendőt kiszabni döbbenetesen abszurd aránytévesztés. Az ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mennyire bántanak valakit, ennek igenis arányban kell lennie a büntetéssel. Ha egy férfit egy nő meglök, majd megpofoz, azt az ijedségen, vagy a lelki megrázkódtatáson kívül az égvilágon semmilyen sérülés nem éri. Ezért is jár a büntetés, de messze-messze nem ennyi.
  • A "közösség elleni erőszak" beemelése a büntetőjogba ostobaság volt. Akkor is pontosan ezt gondoltam, amikor cigányokat ítéltek súlyosabb büntetésre, mert ráírták a baseball ütőjükre, hogy "öld a magyart". Tök mindegy, mi van ráírva egy baseball ütőre, aki azzal védtelen emberekre támad, az egy agresszív barom, és annak megfelelően is kell elítélni. Ha kiderül, hogy tényleg gyilkolni akart, akkor meg azért.
A leggyomorfogatóbb azonban a jogvédő szervezet diadalittas nyilatkozata:
"Ez az ügy megmutatta, hogy igenis érdemes a hatóságokhoz fordulni, ha valakit szexuális irányultsága vagy nemi identitás miatt ér bántalmazás”
- mondta az ítélethirdetés után Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője. Józan ésszel az nem várható tőlük, hogy tiltakozzanak az aránytalan ítélet ellen. De, ha legalább bölcsen hallgattak volna, elkerülhető lett volna néhány ezer "mocskos buzik" felkiáltás a képernyők előtt. Állítólag azért küzdenek, hogy ez a mondat eltűnjön Magyarországról. Jó is lenne - de a bilincs és a rácsok még soha senkit nem tettek toleránsabbá.
És, hogy a történet végképp egy Monthy Pythonba oltott horrorba forduljon, a tárgyalás után az Index megszólaltatta
 Száva Vincét mint roma jogvédőt, a Magyarországi Nemzeti-Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének az elnökét,
aki "példaértékűnek" nevezte az ítéletet. Igen, Száva Vince. Aki egy normális országban évtizedek óta nem lehetne szabadlábon. És az Index úgy érzi, hogy ennek az embernek a véleménye mérvadó lehet egy másik ember börtönbe küldésének ügyében.
Amúgy a rettenetes terrortámadás a videón 0:25-től megtekinthető, mindenki megítélheti maga, ér-e ez 1095 napot a rács mögött...

A farkát kellet volna a szájába adni , és úgy vonulhasson végig a városon , hogy a gyerekek is tudják mit csinálnak ezek a homokozóban .
És az ilyen személyeknek sakterkést kellet volna adni minden utca saroknál felkínálni a lehetőséget a metszésre . Többször nem vonulnának , hisz farok nélkül már nem is buzeránsok .





Havi 626 130 forint benzinpénzt kap Kövér

2014. március 4. kedd 9:03


Budapest – Sokan hajlamosak azt gondolni, hogy az eszelős tekintetű Kövér László ízig, vérig puritán ember, a köz javaihoz soha nem nyúló, tisztességes állampolgár. Pedig mindennek az ellenkezője igaz: a számos fóbiától gyötört házelnök két állami autót is használhat. Miután a Fidesz országgyűlési képviselője is egyben, ebből a pozíciójából is húz némi apanázst..
Egy tavaly év végén megváltoztatott törvény szerint jár idén januártól Kövér Lászlónak a duplájára emelt, 626 130 forint benzinpénz. Annak ellenére jár ez a házelnöknek, hogy két állami autót is használhat, egyet a hivatalos útjaira, egyet magáncélokra. Az autókat a Készenléti Rendőrség biztosítja, a rendőrség nem árulta el a Híradónak, hogy mennyiért.
Kövér László havonta 1 739 250 forintot keres azzal, hogy házelnökként megtartotta a képviselői mandátumát is. Ebből az összegből számolják ki a választókerületi pótlékát, ami azért jár, hogy tudja tartani a kapcsolatot a Zala megyei választóival, akik segítségével megválasztották, ez havonta 626 130 forint.
Az RTL Híradó kiszámolta, hogy ebből a pénzből – egy átlagos fogyasztású autóval – a Zalaegerszeg-Budapest közötti 240 km-es útvonalat havonta 36-szort tehetné meg oda-vissza. „Persze, ha nem az állami autót használná, hanem saját maga tankolna” – teszik hozzá.
Kövér László házelnöki teendőire hivatkozva nem nyilatkozott a műsornak és a frakció sem válaszolt a kérdésekre. Az Országgyűlés Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint 144 millió forintot fizettek ki választókerületi pótlékra csak augusztusban a 386 képviselőnek, akik közül van, aki autóval, motorral vagy biciklivel közlekedik.


Így van mit a tejbe aprítani neki is . Nem kell neki uzsora kamatra pénz felvenni , sőt még ő add kölcsön magas kamatra sróment futtatva , nehogy lebukjon .







PAKTUM 



(Bogár László írása a Magyar Hírlapban, május 4., hétfő) 
Negyedszázaddal ezelőtt éppen ezekben a napokban zajlott a rendszerváltozás legtöbbet vitatott történése, a híres-hírhedt "paktum" előkészítése. 
Az 1990. márciusi első többpárti választást megelőző néhány hónap során egyre világosabbá vált, hogy a legmélyebb politikai törésvonal egyik oldalán a Magyar Demokrata Fórum, a másik oldalán pedig a Szabad Demokraták Szövetsége áll. A politikai rendszer békés átalakítását célzó úgynevezett "kerekasztal-tárgyalásokon" a meghozandó törvények igen jelentős részét kétharmados többséghez kötötték, és ez a nyilvánvaló kormányozhatatlanságot jelentette volna. Politikatechnikailag valóban tenni kellett valamit, csak azt nem lehetett tudni, hogy mi volna ez a "valami" a meglehetősen tanácstalan kormányra kerülő elit számára. 
Ha ez az elit egy kicsit is komolyan vette volna fennen hangoztatott elveit a liberális demokráciáról, a "népfelség" tiszteletéről, akkor a kerekasztal-tárgyalások főbb egyezségeinek módosítását a legteljesebb nyilvánosság előtt átfogó konszenzussal vitte volna keresztül, ám nem ez történt. Antall József kijelölt miniszterelnök legbelső tanácsadóival a lehető legnagyobb titokban kezdte el és vitte végig a tárgyalásokat. 
A paktum lényege az volt, hogy az SZDSZ vállalta azt, hogy hozzájárulását adja a kétharmados törvények arányának jelentős csökkentéséhez. Ezért az "együttműködéséért" viszont azt kérte cserébe, hogy ő jelölhesse a leendő köztársasági elnököt, illetve a két vezető közmédium, a rádió és televízió elnökeit. A nemzeti értelmiségen belül a "paktum" akkor is elemi erejű felháborodást keltett, és valójában mindmáig a rendszerváltás morális csődjének jelképe. 
Negyedszázad távlatából tehát érdemes kicsit alaposabban is szemügyre venni, hogy mi is történt valójában. Látnunk kell, hogy 1989-90 az egész rendszerváltozási folyamatnak nem kezdete, hanem a legvége volt. A rendszer-átalakítás alapvető szerkezeti elemeinek megvalósítása valójában már a hetvenes években elkezdődött. Az MSZMP legbelső köreinek főként Aczél György vezette szárnya valójában lépésről lépésre tette lehetővé, hogy főként a kereskedelem, a pénz és a média egyre inkább annak a liberális elitnek az ellenőrzése alá kerüljön, amelynek lokális hálózata (a későbbi SZDSZ) végig a globális hálózatok közvetlen irányítása alatt állt. 
A Szabad Demokraták Szövetsége zseniális professzionalitással megfogalmazott "tudjuk, merjük, tesszük" jelszava cinikus pontossággal fejezte ki a lényeget. Valóban tudták, hisz "beavatottságuk" messze a legmagasabb szintű volt. Valóban "merték", hisz maguk mögött tudhatták a globális hatalmi rendszer egészének teljes támogatását. Valóban "tették", mert akik mindezzel szembefordulhattak volna - vagyis a magyar nemzet nevű emberi közösség döntő többsége -, sem kellő tudással, sem elegendő bátorsággal nem rendelkeztek, vagyis nem "tudták" és/vagy nem "merték", és így aztán nem is "tették" azt, ami a feladatuk lett volna. A paktum valójában betetőződése volt a totális diktatúra gyakorlásának. 
A szabad demokraták ráadásul úgy gyakorolhatták ezt a totális diktatúrát, hogy nem is kellett kormányra kerülniük, vagyis minden felelősség nélkül, másokkal végeztették el a történelmi "piszkos munkát". A paktumban az általa kért "árat", vagyis a köztársasági elnök és a közmédia elnökeinek jelölését az SZDSZ és az általa uralt média "jelentéktelen semmiségnek" igyekezett feltüntetni, holott éppen ezek az elemek jelentették a rejtett illegitim hatalomgyakorlásának lényegét. 
A köztársasági elnök intézménye a magyar politikai rendszerben hatalmi szempontból kétségtelenül meglehetősen súlytalan. Ám arra már 1990-ben is számítani lehetett, hogy a várható igen drámai konfliktusok nyomán a magyar politikai élet szinte valamennyi szereplője rövid időn belül erkölcsileg "nullára íródik", és éppen az e konfliktusoktól nem érintett köztársasági elnök maradhat az egyetlen intakt erkölcsi tekintély. Ha pedig ráadásul még az erre épülő példátlan nimbuszát a szintén "együttműködő" közmédia minden lehetséges módon meg is erősíti, akkor kritikus történelmi pillanatokban minden látszólagos, formális "súlytalansága" ellenére totális hatalommal bírhat. 
És ez a kritikus történelmi pillanat, "meglepő" módon, nem sokkal később meg is érkezett a "taxisblokád" fedőnevű polgárháborús kísérlettel. E professzionálisan megszervezett lázadás igen rövid időn belül megmutatta, hogy a köztársasági elnöknek még csak puccsot sem kellett végrehajtania ahhoz, hogy "megdöntse" a törvényes kormányt, az általa uralt média "nagyhercegeivel" egyszerűen "félretolták" az egész államgépezetet, és "kézi vezérléssel" megmutatták, hogy ki is a hatalom valóságos birtokosa. 
Ettől kezdve a látszólag még három évig uralmon lévő MDF-kormány már csak bábuként funkcionál, egyetlen "feladata", hogy ő hajtsa végre a kényes ízlésű liberális elit helyett a legdurvább pusztítás nagy részét, és aztán megalázottan elbukva átadja helyét a hetvenkét százalékos többséget produkáló szuper-SZDSZ-nek. Amelynek fő alkotórésze a Szabad Demokraták Szövetsége "gazdaállatává" tett engedelmes MSZP, amelynek szerényebb, "kisebbik koalíciós partnere" pedig az így most már formálisan is korlátlan hatalmat gyakorló SZDSZ. A "tudjuk, merjük, tesszük" brutális pusztítása így és itt éri el tetőpontját, ezért aztán a paktum tragikus mementója a magyar nép tudatlanságának és gyávaságának, illetve "elitjei" alávalóságának. Ebből az egyre veszedelmesebb történelmi zsákutcából kellene végre kihátrálni, bármilyen nehéz legyen is ez. 
Kapcsolódó: 
   Ma Főügyészség, holnap Európai Egyesült Államok? 
   Az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény baljós árnyai 




MA FŐÜGYÉSZSÉG, HOLNAP EURÓPAI EGYESÜLT ÁLLAMOK?



Egyre komolyabban napirenden van az Európai Főügyészség felállítása. Staudt Gábor jobbikos képviselő szerint a fő baj az, hogy az Európai Parlamentben olyan javaslatról vitáztak, amely gumijogszabályhoz vezet: „ahogy ma az Európai Ügyészség, holnap akármilyen javaslat előkerülhet”. A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy míg a Fidesz itthon ellenezte a tervezetet, EP-képviselői nem szavaztak ellene.
A magyar Országgyűlés 2013-ban hozott határozata szerint az Európai Ügyészség kizárólagos hatalomgyakorlása túlterjeszkedne az Európai Unió működéséről szóló szerződés 86. cikkén. Az Európai Ügyészség ilyen nemzetek feletti modellje aránytalanul korlátozná a büntetőjog tekintetében meglévő tagállami szuverenitást – emlékeztetett sajtótájékoztatóján Staudt Gábor, hozzátéve, hogy a Fidesz–KDNP-n kívül akkor természetesen a Jobbik is támogatta a határozat elfogadását.

Az EU nem adja fel

Staudt Gábor kifejtette, időközben hiába jelezte több tagállam parlamentje is, hogy az Európai Ügyészség tervezete túlmutat azon, „amit jelen pillanatban az Európai Unió megtehet”, az unió „nem adja fel”.
 
Az Európai Parlament (EP) tegnap ugyanis állásfoglalást fogadott el, amelyben szerinte „megdöbbentő pontokat találhatunk”. Az EP e szerint „létfontosságúnak tartja”, hogy létrejöjjön az „egységes, erős, független” Európai Ügyészség, amely eredetileg az EU pénzügyi érdekeit érintő bűncselekmények elkövetőivel szemben nyomozhatna, folytathatná le a vádhatósági eljárást és állíthatna bíróság elé valakit.
 
Staudt Gábor kifejtette, önmagában nem azzal van a gond, az EU a saját pénzügyi érdekeit kívánja védeni, hanem azzal, hogy
olyan szupranacionális ügyészséget szeretne létrehozni, amit nem tehetne meg az alapító szerződéseiben foglaltak szerint”.

Jön az európai főügyész?

Hozzátette, a tervezet szerint az Európai Ügyészség „teljes mértékben független a tagállamoktól”, az „európai főügyész vízióját is előrevetíti”, ráadásul hierarchiában magasabban állna az egyes tagállami ügyészségeknél. Ezáltal pedig joga lenne átvenni egy tagállami ügyészségtől olyan ügyet, amelyről azt gondolja, hogy az ő hatáskörébe tartozik. A jobbikos képviselő rámutatott, az állásfoglalás szerint már nem is csak az unió pénzügyi érdekeit sértő bűncselekmények esetében lenne jogköre ennek a főügyészségnek, hanem az azokhoz kapcsolódó, vagy egyéb bűncselekmény esetén is ők nyomoznának. E „gumijogszabály” alapján szerinte félő, hogy az Európai Főügyészség „az ügyek bővítésével korlátlan hatalomra tehetne szert”.
Az EP teljesen független, minden állam és minden bűnüldöző szerv fölött álló ügyészség létrehozását szorgalmazza”
hangsúlyozta Staudt Gábor.
 
Mint kifejtette, a Jobbik EP-képviselője, Balczó Zoltán az erről szóló vitában utalt a 2013-as magyar országgyűlési határozatra, valamint arra is felhívta a figyelmet, hogy a vitában sok képviselő európai „államügyészről” beszélt. Staudt Gábor szerint ez azért furcsa, mert
tudomásunk szerint európai állam, mint olyan, nem létezik. Úgy tűnik, sokan már túllendültek az EU jelenlegi állapotán, és Európai Egyesült Államokat vizionálnak”.

Fideszes kettős játék

Staudt Gábor arról is beszélt, hogy bár a magyar Országgyűlésben és a magyar sajtóban a Fidesz elutasította ezt a javaslatot, a Fidesz EP-delegációja mégsem szavazott ellene. Staudt szerint felháborító, hogy tartózkodtak a szavazáson, a tartózkodás ugyanis az EP-ben nem az, mint idehaza: nem „udvarias nemet” jelent, mert ott csak az igeneket és a nemeket számolják össze egy döntésnél. „A Fidesz EP-képviselői kivonták magukat ebből a vitából, és nem szavaztak ellene” – magyarázta Staudt Gábor, hozzátéve, hogy más országok néppárti képviselői közül többen is a tervezet ellen voksoltak.
A Fidesz Magyarországon előadja a nemzeti szuverenitás védelmezőjét, Brüsszelben viszont nem gátolja meg a hasonló javaslatok elfogadását, ismét hamis kettős játékot játszik. A fidesz EP-képviselői egyáltalán nem képviselik a magyar nemzeti érdekeket”
jelentette ki Staudt Gábor.
 
A politikus kifejtette, az Európai Ügyészség kialakításával kapcsolatban nagyon sokan „szuperállamként” tekintenek az unióra, és közös „európai büntetőjoggal kívánnák a jövőt elképzelni”. Staudt felhívta a figyelmet: ezek megvalósítása a jelenlegi berendezkedés teljes megváltoztatását igényelné,
de ahogy ma az Európai Ügyészség, holnap akármilyen javaslat előkerülhet”.
(Balczó Zoltán hozzászólását az alábbi videón tekinthetik meg.)
 





Az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény baljós árnyai - április 30





Készült: 2015. április 29. szerda, 10:54 | Írta: GreenProfit | Nyomtatás | 

Az EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény (TTIP) azt is lehetővé teszi lehetővé tenné, hogy globális vállalatok bepereljék Magyarországot, ha az nem akarja beengedni a termékeiket - legyen az dohány, génmódosított növény vagy vegyi anyag. Titkos tárgyalások, a kereskedelmi szabályok puhítása, és növekvő egyenlőtlenségek, erősödő tengelyhatalmak és új gyarmatok.
11.00-11.10 Köszöntő
Lengyel Szilvia, társelnök (Ökopolisz Alapítvány)
11.10-12-00 Az európai zöld álláspont
Ska Keller, alelnök (Zöldek/Európai Szabad Szövetség)
Schiffer András, társelnök, frakcióvezető (LMP)
12.05-12.45 TTIP a magyar politika tükrében
Dr. Nagy István, államtitkár (Földművelésügyi Minisztérium)
Sallai Róbert Benedek, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke (LMP)
12.50-13.50 Az Egyezmény várható hatásai a civil szférában
Takács Júlia, ügyvezető (Első Magyar Vállalati Felelősségvállalás Egyesület)
Farkas István, ügyvezető elnök, Magyar Természetvédők Szövetsége- Föld Barátai Magyarország
Simon Gergely, regionális vegyianyag-szakértő Greenpeace Hungary
György Károly, nemzetközi titkár (Magyar Szakszervezeti Szövetség)
13.50-14.00 Lezárás
Schmuck Erzsébet, országgyűlési képviselő (LMP)
14.00-tól Büféebéd
Az alábbi regisztrációs lapon kérdezni is lehet előre az előadóktól!



Gyorsan menjünk innen, mert ez itt nagyon durva! – Vészhelyzet Budapesten



Készült: 2015. április 09. csütörtök, 21:56 | Írta: GreenProfit | Nyomtatás | 

 „Na jó, gyorsan menjünk innen, mert ez itt nagyon nagyon durva.” Ezt mondta a Greenpeace vegyész-szakértője, Simon Gergely, miután nyikorogva kinyílt a már növényzettel dúsan benőtt Budapesti Vegyiművek veszélyeshulladék-tárolójának kapuja. És ez egyáltalán nem tűnt egy aktivista túlbuzgó hangulatkeltésének.
Amit Kispest, Ferencváros és Pesterzsébet találkozásánál, a szétmálló hatalmas ipari területen láttunk és szagoltunk, az alapján egyáltalán nem biztonságos az Illatos úton és környékén élni vagy dolgozni. 2000 tonna, részben azonosítatlan veszélyes hulladékot tárolnak szétrohadt, sokszor szétdurrant hordókban a szabad ég alatt. Az egész terület egy nagy bűzölgő kondér, amiben gyúlékony és mérgező anyagok keverednek. Ráadásul ez a gigantikus kondér lyukas és fedetlen, ezért az anyagok egy része folyamatosan szivárog a talajba és a talajvízbe, a szél pedig szabadon fújja szét a fedetlen hordókból a mérgeket.
Egy tűzeset beláthatatlan következményekkel járna. A szennyezés jól láthatóan kijutott a környezetbe, amit a korábbi évek talajvíz-vizsgálati eredményei is megerősítenek. A területen a lakosság védelme érdekében azonnali beavatkozásra van szükség.” Greenpeace
A helyzet elképesztő súlyosságát és szinte komikus kezelését jól mutatja az alábbi, 2011-es részlet a környezetvédelmi felügyelet határozatából:
A Felügyelőség legutóbb 2011. augusztus 3. és 2011. augusztus 23. napján tartott helyszíni ellenőrzést a telepen, ahol rögzítésre került, hogy a szabadban tárolt hulladékokat és vegyi anyagokat a nagy melegek idején folyamatosan locsolják, hogy az esetleges tüzet, robbanást megakadályozzák. Tekintettel arra, hogy a fenti, sérült göngyölegű anyagok tárolása műszaki védelem nélkül történik, a locsolással a szennyező anyagokat gyakorlatilag közvetlenül bemossák a már egyébként is szennyezett talajba, talajvízbe.” (Közép-duna völgyi környezetvédelmi és természetvédelmi felügyelőség)
Baranyi Krisztina, IX. kerületi önkormányzati képviselő (EGYÜTT) a telep bejárása után a volt Vegyiművek területén zajló drasztikus mértékű és hatású, évek óta folyamatosan tartó környezetkárosítások miatt feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.
Katasztrófa
Sokunkban él hamis biztonságérzet, hiába történt meg például a vörösiszap-katasztrófa. Azt képzeljük, hogy több ezer tonna veszélyes, tűzveszélyes anyagra nagyon gondosan és alaposan odafigyelnek a szakemberek és a hatóságok. Az eszébe sem jut senkinek, hogy 2000 tonna veszélyes anyag gyakorlatilag szabadon úszik szét és mérgez Budapest belterületén. Pedig itt nem arról van szó, hogy fennáll a veszélye a környezetkárosodásnak, nem is csak arról, hogy totálisan szabálytalanul tárolják a veszélyes hulladékot, hanem arról, hogy az Illatos úton már katasztrófahelyzet van, és a szakértők szerint most azonnal cselekedni kell.
És azt is érdemes észben tartani, hogy 1992-ben történt már itt egy nagy vegyi robbanás: 1992. január 9-én a három robbanásban huszonegyen sérültek meg. Akkor egy mononitráló reaktor, egy 2000 literes hulladékgyűjtő tartály, és egy 500 literes vizesmosó-reaktor robbant fel.
Amit egyik percben megtisztítanak, az a következőben újra beszennyeződik
A Budapesti Vegyiművek Zrt. Magyarország egyik legrégebben alapított gyára, 1876 óta 130 éven keresztül működött. A céget 2008-ban felszámolták. A felszámoló cég pedig tehetetlenül, hozzáértés nélkül ül az időzített bombán.
Európai uniós pénzből 2005-ben a Hídépítő Zrt. és alvállalkozói 1,4 milliárdból elkezdték a talajvíz megtisztítását, de közben a szivárgó anyagokat senki nem szállította el. Erre az EU nem is ad pénzt. Miért is adna? Ez a Vegyiművek feladata lett volna. Így, ami vizet és talajt megtisztítottak, abba rögtön folyt is bele az újabb vegyi anyag. És ez így megy legalább hat éve. Mostanra az EU-s szerződést megszegve már a talaj tisztításával is leálltak. A Hídépítő és alvállalkozói, akik a tisztításért felelnének, már azt sem vizsgálják, hogy a környezet, a levegő, a víz jelenleg mennyire szennyezett. Az EU-s pénz teljesen haszontalanul szállt el a semmibe, és újabbra nincs is kilátás. A több mint 100 szivattyút, — amik a földből kiszívták a vizet és a tisztítószerkezetbe továbbították— egyszerűen ellopták. Ami azért is aggasztó, mert ezek szerint elég egyszerűen be lehet jutni a veszélyes és gyúlékony anyagokkal teli területre. Erre utal a sok lekapart azbesztszigetelés is, amiket valószínűleg színesfémekről kaparhattak le a tolvajok.
Patt
A felszámolt Vegyiműveket a hatóság már többször megbírságolta, mert nem szünteti meg a területen a környezetszennyező állapotokat. A felszámoló cég embere, Varjú Attila azt mondja, hogy a bírságok sorban landolnak a fiókban. Fizetni nem tudnak, és az áldatlan állapotok felszámolására végképp nincs lehetőségük. Két út volna, de valójában egy sincs. Az egyik, hogy az állam a zsebébe nyúl, kivesz onnan jó pár milliárdot, és megszünteti a katasztrófahelyzetet. Erre kicsi az esély, hiszen aránylag rendszeresen járnak a telepre pártoktól, önkormányzatoktól, a minisztériumokból (főleg kampányidőszakban), de még soha nem történt semmi. Mindenki az EU-s pénzre számít, de most már világos, hogy hiába.
A másik lehetőség az volna, ha valaki felvásárolná az értékes ipari területet. A terület megtisztítását a vevőnek vállalnia kéne, amit a felszámoló beszámítana. Tehát a 11 hektáros terület ára önmagában nem volna magas. Csakhogy mivel a telep és környéke fokozottan veszélyes, az állam nem engedélyezi a terület árusítását. Patthelyzet van.
Néhány beazonosított anyag és kockázatai
A telepvezető Harkály József már 47 éve dolgozik itt. Tőle próbáltuk megtudni, hogy az ott tárolt anyagok okoztak-e bármilyen egészségügyi problémát. A telepvezető szerint ennek feszegetése értelmetlen múltba révedés csupán. És egyébként is ezek személyes adatok, amiket nem adhat ki. Szerinte a jövővel, a probléma megoldásával kellene foglalkozni.
A területen sok hordóban jelöletlen vagy ismeretlen anyagokat is tárolnak. Simon Gergelynek, a Greenpeace vegyészének sikerült azonosítania párat a szabálytalanul tárolt vegyi anyagok közül:
phosphorus oxychloride – Mérgező anyag. A levegővel érintkezve, a levegő nedvességtartalmával reagál, és maró, mérgező sósavgáz valamint foszforsav keletkezik belőle.
benzo-trifluorid – Növényvédőszer (Trifluralin) alapanyaga. Belélegezve, lenyelve veszélyes, mérgező. Idegrendszer-, máj-, vesekárosodást okoz. Közepesen tűzveszélyes, magasabb hőmérsékleten bomlik.
izopropanol – Oldószer, vegyipari alapanyag, erősen tűzveszélyes. Belélegezve, lenyelve mérgező.  Az izopropanol és bomlásterméke az aceton a központi idegrendszert károsíthatja.
DNBS – 4-klór-3,5-dinitro-benzoesav – Trifluralin gyártás mellékterméke -  A DNBS pora, gőze veszélyt jelent a levegőre és az emberi egészségre, robbanásveszélyes, irritatív, szembe kerülve súlyos károsodást okoz, belélegezve káros.
4-aminó BTF (benzo-trifluorid)  – Irritatív. Lenyelve mérgező, bőrön át felszívódik, irritálja a szemet, légutakat, a bőrt és a nyálkahártyákat. Gyúlékony mind a folyadék, mind a gőze.
NH3 – ammónia gázpalack. Mérgező, korrozív, környezetre veszélyes gáz.
Az az állapot, ami a volt Vegyiművek területén évek óta van, az a környezet és a budapestiek ellen elkövetett bűncselekmény, de egyelőre se valódi felelős, se megoldás nincs a kialakult katasztrófahelyzetre.


Döntöttek, mégis elveszik a nemzeti parkok földjeit



Készült: 2015. április 23. csütörtök, 12:14 | Írta: GreenProfit | Nyomtatás | 

Ma délelőtt a Parlament Törvényalkotási Bizottsága elfogadta és parlamenti zárószavazásra terjesztette be az állami vagyonról szóló törvény csonka, kétharmados részek nélküli változatát. A természetvédő szervezetek szerint ezzel egyértelművé vált, hogy a kormány nem a földvagyon egységes kezelését célozza a tervezettel, hanem a nemzeti parki földek elvételét a természetvédelmi szervektől.
Az állami vagyonról szóló T/3788. törvényről múlt héten azért nem született döntés, mert az ellenzék nem szavazta meg a kétharmados támogatást igénylő részeket, amelyek az állami földvagyon központosított kezelését szolgálták. A kormányzat mégis zárószavazásra terjesztette be a törvénytervezet feles részeit, amelyek a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) helyeznék át a védett területekkel kapcsolatos vagyonkezelési feladatokat.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a WWF Magyarország szakmailag teljesen alaptalannak tartja, hogy a kormányzat annak ellenére erőlteti a nemzeti parkok jogainak csorbítását, hogy nem valósulhat meg a kormányzat által eddig kommunikált cél, vagyis az állami vagyon egységes kezelése. Ez a lépés valóban a természetvédelmi rendszer jövőjére nézve rendkívül baljós tendenciát vetít előre.
A természetvédők újra felhívják a figyelmet arra, hogy a törvény elfogadása visszafordíthatatlan károkat okozhat hazánk természeti örökségében és ezért alkotmányellenes. A szervezetek a törvény elfogadása esetén felkérik a köztársasági elnököt, az ombudsmant és a parlamenti pártokat, hogy forduljanak az Alkotmánybírósághoz az egészséges környezethez való alapjogot sértő jogszabály megsemmisítése érdekében.
A nemzeti parkok védelmében, a törvényjavaslattal szemben foglalt állást az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága, a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsa szakmai bizottsága, az Országos Környezetvédelmi Tanács és 170 civil szervezet. A civil szervezetek felkérésére ezrek álltak ki és jelezték a tervezettel kapcsolatos aggályaikat a döntéshozóknak elküldött levelekben. A parlamenti ellenzék egyöntetűen elutasítja a jogszabályt.
A törvénytervezetről várhatóan jövő kedden, április 28-án szavaz a Parlament.




A gigantikus méretű génmutációs szarvasmarhák már évtizedek óta valóság



Készült: 2013. augusztus 08. csütörtök, 10:28 | Írta: GreenProfit.hu | Nyomtatás | 
kekbelga 2
A fogyasztói társadalom minél szélesebb kiszolgálása érdekében és az élelmiszeripar nagyobb profitszerzése miatt fejlesztették ki ezt a gigantikus méretű fehér-kék belga szarvasmarhafajtát.
Ez egy úgy nevezett tej- és húshasznú szarvasmarha fajta. A vágóértéke kiváló és mire vágásra kerül, addigra egy átlagos szarvasmarhának legalább a kétszeresét nyomja. A világ egyetlen olyan fajtája, amelyben a tenyészcél a culard jelleg. Nagy növekedési erélyű, jó húsformákkal rendelkező fajta - színtiszta hús és izom.
 
A fajta kikísérletezésével már a XIX. században próbálkoztak, de a mai modern fajtát az 1950-es években Hansen professzor alkotta meg egy mesterséges megtermékenyítési központban, Belgiumban.
A culard jelleg genetikai rögzítése révén ma a világ legizmoltabb húsmarhája, egy több mint 50 éves fenotípusos szelekció eredménye. A sovány izomzat miatt csökkentett zsírtartalmú az állat húsa.
A fehér-kék belga kettősen izmolt fajta jellemzőjét a miosztatin gén eltávolítása vagy blokkolása eredményezte. Az emiatt létrejövő extra súlygyarapodás miatt pedig előfordul, hogy az állat bőre megreped, nem tud az extra húsnövekedéssel lépést tartani.
eger kiserlet
Miosztatin gátlás után létrejövő szokatlanul izmos egerek
A fajta szaporítása csak mesterséges úton történik. Ennek nem csak a fajta tiszta jellegének a megtartása az oka, hanem a bika a legtöbb esetben jóval az 1 tonnát is meghaladja, így a vemhesítési folyamatot a tehenek nem élnék túl. A „dupla” farizomzat miatt a tehenek pedig képtelenek a normál szülésre, borjaikat császármetszéssel segítik a világra.
Magyarországon a 90-s évektől kezdve tenyésztik és kísérleteznek a fajtával, hogy még jobb tejelő és színhús vágómarhát állítsanak elő. Egyelőre hazai viszonylatban kevés egyed van hazánkban ebből a fajtából.
GreenProfit

Ömlik ránk a mocsok a szemét , és mi bekajáljuk .



Gondolatrendőrség jöhet létre Európában 



2015.05.04. 07:57 Europol - hidfo.ru 
Az Europol tervezi egy olyan összeurópai "terrorelhárítási központ" létrehozását, ami egyesítené az Európai Unió tagállamainak hírszerzései által gyűjtött adatokat. Az új központ létrehozásának indoka részben a terrorizmus elleni hatékonyabb fellépés, részben Németország legfrissebb megfigyelési botrányát próbálnák ennek legitimálására felhasználni. Egy frissen kirobbantott "kémbotrány" szerint a német hírszerzés ugyanis az Európai Bizottságról és Franciaországról gyűjtött adatokat az amerikai titkosszolgálatok számára. A Deutsche Wirtschafts Nachrichten jelentése szerint az Europolban egyesítenék az európai hírszerzések által gyűjtött adatokat, ami megakadályozná az ehhez hasonló eseteket, és hatékonyabb fellépést jelentene a terrorizmus ellen. 

A publicisztika tehát már önmagában annak legitimálása, hogy az Európai Unió egy egységes titkosszolgálattal rendelkezzen. Ennek megindoklására ugyanakkor nem tesznek fokozott erőfeszítéseket. Gyakorlatilag a klasszikus retorikai fogáshoz nyúlnak, miszerint a békés állampolgár veszélyeknek van kitéve, de a még több hatalom megadásával megszabadulhat ettől a fenyegetettségtől. 

Ugyanakkor az Európai Unió maga hozza létre ezt a terrorfenyegetettséget, ami így legalább ugyanolyan, az integrációt elősegítő tényezőnek tekinthető, mint az úgynevezett "Arab Tavasz". A 2008-as gazdasági válság óta a radikális atlantista pártok Európa-szerte nyíltan beszélnek egy amerikai mintára létrehozott Európai Egyesült Államok szükségességéről. Ennek részeként zajlott le az észak-afrikai országokban az Arab Tavasz, melynek lényege az lett volna, hogy az egységes európai állam létrehozása előtt a szomszédos országokban (észak-afrikai és közel-keleti országok) liberális demokráciák jöjjenek létre, melyek nyugati kontroll alatt állnak, és az Európai Egyesült Államok protektorátusaként működnek. Értelemszerűen, az EEÁ létrehozásában ellenérdekelt hatalmak az "Arab Tavasz" ellen léptek fel, így a folyamat Szíriában meg lett állítva, majd Egyiptomban lassú ellenforradalmi visszarendeződés kezdődött (forradalom alatt itt kizárólag a protektorátus-építést és azzal összefü ggő műveleteket értve). 

Az Arab Tavasz kirobbantásával a nyugati hatalmi tömb maga hozta létre azt a terrorfenyegetést, amit most az európai titkosszolgálat intézményesítésére akarnak felhasználni. A terrorfenyegetések nagy része ugyanis azon országokból érkezik, melyekben nyugati demokratikus protektorátust akartak létrehozni, de a rombolás eredményeként háborús gócok és terrorszervezetek sokasága is létrejött. A másik legitimációs tényezőre (Németország újabb "kémbotrányára") hivatkozás szintén egy hamis kép, ennek kapcsán az európai országokban fokozódó Amerika-ellenességet akarják meglovagolni. 

Ennek ellenére senki nem feltételezheti, hogy egy most létrejövő európai titkosszolgálat nem az amerikai érdek kiszolgálásának része lesz. Az európai integráció mélyítése, az Európai Egyesült Államok felépítése ugyanis amerikai érdek. Ennek a hatalmi elitnek, ami most Európát kormányozza, semelyik tagállam többségi lakossága nem akar még több hatalmat adni. Az Európai Unió működését ugyanolyan parlamenti váltógazdasággal sikerül csak fenntartani, mint a tagállamok demokráciáit, mert a hatalmi elit politikusai olyan dolgokat tesznek, ami miatt a hatalomra jutást követően igen hamar elvesztik népszerűségüket. Mindebből levonható a következtetés, hogy az ő kezükben központosítás bárminek nevezhető, csak európai érdeknek nem. 

A publikáció szerint az Európai Bizottság azt állítja, hogy a tagállamok nem tudják garantálni saját biztonságukat, emiatt van szükség az új intézményi bővítésre. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az Európai Unió elveszi tagállamaitól a független cselekvés jogát a biztonságpolitika terén, vagyis a tagállamok függetlenségét veszik el. Az Europol szélesebb jogkörökkel ellátása azt jelenti, hogy egyetlen kézben összpontosul majd minden adat, és nem csak az Európai Unió állampolgárainak levelezései, telefonhívásai, összes személyes adata, hanem életútjuk egésze; az információs társadalomban ugyanis minden rögzítve van digitális formában, a cselekvések pedig valamilyen formában mindenféleképpen nyomot hagynak, ha máshogy nem is, de a telefonközpont által rögzített mozgásprofil formájában. Attól a ponttól, hogy az adatok az Europol kezében összpontosulnak, gyakorlatilag az európai elit erkölcsiségétől függ, hogy ezt nem saját hatalmuk bebetonozására, ellenünk használják-e fel . Ugyanazon hatalmi elit erkölcsiségétől függ, hogy ezzel egy európai gondolatrendőrség jön-e létre, ami mostanra tízmilliók otthonait rombolta le egy ideológia - az egységes európai állam létrehozásának gondolata - érdekében. 


TTIP-TAFTA Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerség 


Dr. Csath Magdolna írása 
Azzal a céllal jött létre, hogy az Atlanti-óceán két partján a törvényi előírások megfeleljenek az európai és amerikai óriásvállalatok által és érdekében kialakított szabad kereskedelmi szabályoknak. A befektetők kiváltságait megvédenék a nemzeti élelmiszerekre és termékekre vonatkozó biztonsági előírások, az adatvédelem, az internet szabadsága, a kulturális és klímapolitika, a pénzügyi szabályozások és más nem kereskedelmi kérdésekben is. A szerződés értelmében egy-egy ország korlátlan mértékű kereskedelmi szankcióknak néz elébe, vagy az adófizetők dollár millióit fizetheti ki kártérítésként az óriásvállalatoknak. 
A TTIP egy nemzetállamok felett rendelkező GIGA-korporáció. A szerződés a kormányok helyére az óriásvállalatokat ülteti. (Háttérben a Bilderberg Csoporttal.) A Külkapcsolatok Tanácsa (CRF), a Trilaterális Bizottság már tényként jelennek meg a "főáramúbb" médiákban is. 
        Transatlanti megállapodás: TAFTA (Free Trade Area or Transatlantic Trade And Investment Partnership TTIP). Ezek európai klónja az USA és 12 ázsiai ország között épp elfogadás előtt álló Csendes-Óceáni Partnerség (TPP) egyezmény. A két egyezmény, a TTIP-TAFTA + TPP valódi gazdasági birodalmat hozna létre, amely közvetlen határain túl is képes lenne kikényszeríteni az egyezmények alkalmazását. 
Saját erőszakbírósággal rendelkeznének a nemzetállamok ellen. Ma még diplomáciai törvényhozás zajlik hazai ügyekről. Többek között az élelmiszer- biztonságról és jelölésről, a vegyi- és mérgezőanyagok szabályozásáról, az egészségügyről és a gyógyszergyárakról, az internet szabadságról és a fogyasztók védelméről, az energiaszolgáltatókról, a kulturális szolgáltatásokról, a szabványokról és szerzői jogokról, a földhasználatról és a természeti erőforrásokról, a működési engedélyekről, a bevándorlásról, a közbeszerzésről, a szakmai továbbképzésről, a magánélet védelméről és sok más témáról. 
Az új jogokkal a külföldi és belföldi leányvállalataikon keresztül tulajdonképpen szinte minden nemzetközi magánvállalat a nemzetállamok szintjére emelkedne, a rendszer formailag is a kormányok szabályozási és belső irányítási joga fölé helyezné a vállalkozások jogait. A vállalkozásoknak joga lenne bíróság elé idézni az USA és az EU kormányait. Ezzel közvetlenül támadnák meg azokat a szerintük a külföldi befektetők újonnan szerzett jogait aláaknázó nemzeti egészségügyi, pénzügyi, környezetvédelmi és egyéb döntéseket. 
Az egyezmény aláírása után a választott kormányzati képviselőknek nem maradna más feladata, mint megállapodnia a nagyvállalatok helyi megbízottjaival a végrehajtás módozataiban. Az aláíró országok kötelesek jogszabályaikat és közigazgatási eljárásaikat összehangolni az egyezményben foglaltakkal. Amennyiben ezt nem teszik meg, az érintett országok jogilag felelősségre vonhatók e célból létrehozott döntőbíróságok előtt, amelyek kereskedelmi szankciót szabhatnak ki a kormányok ellen. (A középosztály eltüntetése a cél. El akarják dönteni a világ sorsát. Az EU-t és az Eurót is ők találták ki.) 
A multinacionális vállaltoknak joguk lenne megtámadni a nemzeti szabályozásokat egy extrajudicinális eljárás keretében. Ezeken a speciális bíróságokon három gazdasági jogász, - a Világbank és az ENSZ szabályai alapján - korlátlan adófizetői kártérítést rendelne el, ha szerintük a nemzetállami intézkedések és kormányzati lépések veszélyeztetik a vállalkozások "várható profitját". Ezáltal az óriásvállalatok képesek lennének megakadályozni egy ország fogyasztó- és a környezetvédelmi, egészségügyi és még egy sor más, önállóan kialakított szociális vagy gazdasági elképzeléseit. 
A több mint 3300 európai anyacég 24200 leányvállalatával van jelen az USA piacán. Bármelyik kezdeményezhet egy "befektető az állam ellen" típusú pert, ha úgy ítéli meg, hogy kereskedelmi kára keletkezhet. Ez messze nagyobb méretű kockázat, mint amire a korábbi szabadkereskedelmi egyezmények lehetőséget adtak. Az EU ugyanúgy ki lenne téve a "befektető az állam ellen" típusú viták sorozatának, hiszen 14400 amerikai székhelyű cégnek több mint 50800 leányvállalata van. Összességében a TTIP-TAFTA lehetővé tenné, hogy az USA-ban és az EU-ban bejegyzett 75 ezer vállalat bármelyike pert indíthasson. Több ezer vállalat jutna új eszközhöz, amellyel olyan intézkedéseket támadhatnának meg, melyekben a lakosság, vagyis mi mindnyájan megbízunk. 
Az új "jogokat" homályosan és terjedelmesen fogalmazták meg, és ezek ritkán védik a többség érdekeit. Pl. magukban foglalják azon vállalati elvárásokat, hogy a kormányok ne változtassák meg a szabályozókat, ha már egy külföldi beruházás megvalósult. A másik ilyen jog, hogy "indirekt kisajátítás" esetén kártérítést követelhessenek, vagyis a kormányok fizessenek, ha valamelyik szabályozás csökkenti egy beruházás értékét, akkor is, ha a szabályozás érvényes a hazai és külföldi cégekre egyaránt. A befektetőknek szánt garanciák új jogokat is magukban foglalnának föld, természeti erőforrások, közművek, gyárak és egyebek tulajdonának megszerzésére. Ugyanakkor a multinacionális vállalatoktól semmilyen felelősségvállalást sem követelnének meg az államokkal szemben. 
A TTIP-TAFTA-ról készült hatástanulmányok legtöbbjét a szabadkereskedelmi elterjesztését pártoló intézetek és tulajdonosi szervezetek készítették, így az egyezmény szociális követelményeit általában nem részletezik, mint, ahogy az egyezmény közvetlen áldozatait sem veszik számba. Pedig több százmillió emberről van szó. 
Kapcsolódó: 
   A férfi, aki megjósolta az euró összeomlását a svájci frankkal szemben, újabb ijesztő előrejelzést tett 
   A pénzügyi földrengés - A pénzügyi lufi kipukkadt! A tények, amiről tudomása sincs a kisembereknek! 


A férfi, aki megjósolta az euró összeomlását a svájci frankkal szemben, újabb ijesztő előrejelzést tett



A férfi, aki 60 nappal ezelőtt figyelmre méltó módon jósolta meg az euró összeomlását a svájci frankkal szemben, egy újabb félelmetes előrejelzéssel állt elő. Egon von Greyerz egy interjúban beszél a kétségbeesett központi bankokról, a hatalmas veszteségekről és a teljes globális összeomlásról.

Eric King: Egon, az Európai Központi Bank nemrég jelentett be egy 1,1 trillió eurós csomagot, egy kétségbeesett kísérletet, hogy leküzdje a deflációt.

Greyerz: Ezek a központi banki döntések gyakorlatilag nincsenek hatással hosszabb távon a mögöttes gazdaságra. Azt tették, amit tenniük kellett, mert az európai bankrendszer és a gazdaság súlyos helyzetben van.

A központi bankok még mindig azt hiszik, hogy pénznyomtatással be tudják indítani a gazdaságukat, és meg tudják menteni a pénzügyi rendszert. De nem ez a helyzet. Nincs esély megváltoztatni az eladósodott és csődbe ment európai gazdaság kimenetelét.

Annak ellenére, hogy rövid távú hatással lesz a piacokra, az embereknek meg kell érteniük, hogy ez csak még több adósságot teremt, melyek soha nem kerülnek visszafizetésre. De az EKB most egy húron játszik, mert sajnos egyetlen dolgot tudnak csak, hogyan kell pénzt nyomtatni.

Amint világossá válik, hogy ez az új pénznyomtatási program is egy kudarc, az EKB fel fogja gyorsítani a pénz nyomtatását. Ennek az lesz a hatása, hogy gyorsan csökkenni fog az euró vásárlóereje, és még nagyobb káoszhoz vezethet Európában. Kiemelkedően fontos, hogy a befektetők megvédjék magukat a közelgő vagyon megsemmisüléssel szemben.


Történelmi káoszt okozott a Svájci Nemzeti Bank a devizapiacon - economy





Katasztrofális jóslat bontakozik ki

Eric King: Egon, figyelemre méltó pontossággal jósolta meg, mint kiderült, a Svájci Nemzeti Bank 58-szigma piacot sokkoló lépését. A Fehér Ház egykori tisztviselője Dr. Philippa Malmgren elmondta, hogy a központi bankokba vetett hit mostanra darabokban hever a Svájci Nemzeti Bank lépése következtében keletkezett hatalmas veszteségeik miatt, mely megszegte garanciáját, hogy érvényben tartja az árfolyamrögzítést.

Greyerz: Még nem tudjuk, mennyi a veszteség teljes összege a Svájci Nemzeti Bank történelmi döntésének utóhatásaként, de azt tudjuk, hogy óriási. A svájci frank másodpercek alatt az egekbe szökött, és a veszteségek világszerte megdöbbentőek, és már elgendőek ahhoz, hogy a valutaváltó helyek és a fedezeti alapok összeomlását okozzák. De a veszteségek hatással vannak a nagyobb bankokra és a központi bankokra is.

A Svájci Nemzeti Banknak még mindig hatalmas vesztes pozícióktól kell megszabadulnia

Példaként a Svájci Nemzeti Banknak nagyjából 500 milliárd svájci frankja van elsősorban euróban és dollárban. A veszteségek ezen devizapozíciókon az első napon körülbelül 30 százalékosak voltak. Tehát a Svájci Nemzeti Bank jelenleg mintegy 80 milliárd frank nem realizált veszteségen ül.

Az elkövetkező hónapokban és években a SNB-nek csökkentenie kell mérlegének méretét. Így el kell majd adniuk az eurójukat, és svájci frankot kell vásárolniuk. Ennek hatása az lesz, hogy tovább erősítik a svájci frankot, ami még nagyobb nyomást gyakorol a svájci gazdaságra. Szóval ez egy ördögi kör a számukra.

Teljes globális összeomlás

Ez az, amit minden központi bank tett, hogy saját magukat ejtették csapdába. Nulla, vagy negatív kamatlábaik vannak, egyre több pénzt nyomtatnak, és még több eszközt vásárolnak, amit nem tudnak eladni, és sokkal kevesebbet érnek, mint amennyit fizettek értük. Tehát minden egyes központi bank a világon csődbe ment, sohasem fogják megkapni azt az árat, amennyit az eszözeikért fizettek. Ez az oka, amiért a pénzügyi rendszer nem fogja túléni Eric, és egy teljes globális összeomlás áll előttünk.



A pénzügyi földrengés


Forgács a gépezetben - 43,000 billion dollar ( CNBC - Kevin Krim )


2013-07-12 Világ-Panoráma -Kémre úgy még nem vadásztak....




Merkel: a zsidóság a német önazonosság része 


2015. MÁJUS 03. 
Hír24 
A zsidó élet a német önazonosság része, a diszkriminációnak, a kirekesztésnek és az antiszemitizmusnak pedig nincs helye Németországban. 

A német kancellár ezt vasárnap a dachaui náci koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen mondta. Angela Merkel hangsúlyozta, hogy az államnak és az állampolgároknak egyaránt kötelező a határozott fellépés a zsidóellenességgel, a hátrányos megkülönböztetés valamennyi formájával és a kirekesztéssel szemben.

Ezzel "tartozunk a nemzetiszocializmus áldozatainak és a túlélőknek, de saját magunknak is" - mondta a kancellár, rámutatva, hogy a jelenkori antiszemitizmus és "a gyilkos iszlamista terror" az emberi méltóság és a szabad, demokratikus berendezkedés alapjai ellen irányul.

Angela Merkel az első német kormányfő, aki beszédet mondott az egykori bajorországi láger területén kialakított emlékhelyen.

Kapcsolódó:
   
Izraelbe érkezik a negyedik német tengeralattjáró - Atomtöltetű cirkálórakéták indítására is alkalmas
   
Izraeli atomrakéta a német tengeralattjárókon?
   
Megtörték a hallgatást az izraeli katonák, és szörnyű dolgokat meséltek 

300 méter átmérőjű Dávid csillag látható a Google Maps-on Mezőgecsénél




Izraelbe érkezik a negyedik német tengeralattjáró - Atomtöltetű cirkálórakéták indítására is alkalmas 

Forrás: https://kuruc.info/r/4/133451/?honnan=Nemzeti_Hirhalo

Néhány óra múlva Haifába érkezik a negyedik német tengeralattjáró, amely nyugati sajtóértesülések szerint atomtöltetű robbanófejjel ellátott cirkálórakéták indítására is alkalmas. Az izraeliek által Tánnín (תנין - krokodil) névre átkeresztelt hadihajót, akárcsak a korábbi három Delfint, a németek jutányos áron építették az izraeli hadsereg erősítésére. A németek még az idén átadják az ötödik tengeralattjárót is - írja a Válláh!Hádásot és a Jediot Áháronot című hírportál. Izraeli zászló a legújabb német tengeralattjárón (Fotó: Izraeli hadsereg szóvivője) Az izraeli hadsereg által Krokodilra átkeresztelt negyedik német Delfin típusú tengeralattjárót még szeptember 7-én átadták az izraeli haditengerészetnek a németországi Kiel városában, ahonnan az Északi-tengeren és az Atlanti-óceánon át az elmúlt napokban érkezett a Földközi-tenger vizeire. A mai nap folyamán az izraeliek új szerzeményének fedélzetén Kréta szigete közelében Benny Ganz tábornoknak, az izraeli hadsereg vezérkari főnökének és Rám Rotberg tábornoknak, a haditengerészet főparancsnokának részvételével a környéken 1968-ban nyoma veszett Dakar izraeli tengeralattjáró legényégére emlékeztek. A Delfin-Tánnín búcsúzik Kiel városától (Fotó: Izraeli hadsereg szóvivője) "Őrizünk, védünk és cselekszünk minden ellenséges part mentén, halálmegvető bátorsággal harcolunk otthonunkért, Izrael Államáért" jelentette ki a haditengerészet főparancsnoka, aki korábban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a két héttel ezelőtt átadott tengeralattjáró az elődjeinél jóval mélyebbre képes merülni, sokkal messzebbre eltávolodni az izraeli partoktól és hosszabb ideig képes harci, illetve felderítő tevékenységet végezni. Megemlékezés Kréta szigete közelében (Fotó: Izraeli hadsereg szóvivője) A németek gyártotta harmadik, s 2013 áprilisában átadott Delfin tengeralattjárónak az izraeliek a Ráháv nevet adták (Ráháv - רהב - az ószövetségi Jób könyvében olvasható, Istennel hadakozó, ám végül a Mindenható által szétzúzott mitológiai tengeri szörny neve - H. J.) A Válláh!Hádásot értesülése szerint a Kielben húsz nappal ezelőtt átadott Tánnín, az izraeli hadseregnek épített negyedik tengeralattjáró, az elkövetkező órákban fut be a haifai hadikikötő egyik szuperbiztos hangárjába. A németek már építik az ötödik Delfin tengeralattjárót is, amelyet még 2014-ben átadnak az izraeli haditengerészetnek. Hering J. - Kuruc.info Kapcsolódó: - A békeszerető Izrael atomfegyverrel szereli fel a bűnbánó Németországtól kapott delfineket - Izrael átvette a negyedik német tengeralattjárót - Berlin már a hatodikat is jóváhagyta - Újabb tengeralattjáróval "teszik jóvá" Merkelék a "náci korszak rémtetteit" - Megint a gyűlölt németeken röhögnek a zsidók: újabb tengeralattjárót kapnak idióta vezetőiktől
Forrás: https://kuruc.info/r/4/133451/?honnan=Nemzeti_Hirhalo




Izraeli atomrakéta a német tengeralattjárókon?



Atomrobbanófejjel ellátott rakétákkal szereli fel Izrael a Németországtól vásárolt három, Delfin-osztályú tengeralattjárót – írja exkluzív címlapsztorijában a Spiegel. Berlin eddig tagadta, hogy a német gyártmányú tengeralattjárókat az izraeli nukleáris arzenál részévé teszik, de a zsidó állam védelmi minisztere szerint a németek büszkék lehetnek.
Cikkében a Spiegel emlékeztet, hogy a németek már a hatvanas években, tehát még a NSZK idején is tisztában voltak az izraeli nukleáris célú fejlesztésekkel. Mióta 1999-től átadták az első Delfin-osztályú vízijárművet, Lothar Rühl, a védelmi minisztérium korábbi államtitkára személyesen tárgyalt Tel-Avivban. A Spiegel értesülése szerint a minisztérium korábbi tisztviselői is elismerték, hogy a német kormány mindig is feltételezte, hogy Izrael nukleáris töltettel szereli fel a tengeralattjárókat.  
A Háárec éppen egy hónapja számolt be arról, hogy Izrael már a negyedik Delfin-osztályú tengeralattjáróját kapta meg Németországtól. Az ünnepélyes átadásra Kielben került sor, a Taninra keresztelt járművet pedig 2013-ban állítják hadrendbe. A lap egy izraeli haditengerészeti tisztviselő szájába adta, hogy ez a új tengeralattjáró a korábbiaknál jóval több időt tud a víz alatt tölteni, és az elképzelések szerint a Földközi-tengeren szolgál majd.
A Spiegel a korábban átadott három tengeralattjáróról állítja, hogy atomrobbanófejjel szerelték fel őket, de hozzáteszi, hogy három további eladásáról is született már megállapodás: ezeket 2017-ben szállítják a németek. Mint korábban, Berlin ezúttal is magára vállalta a költségek egy részét. A közelmúltban, a hatodik ilyen tengeralattjáróról született megegyezéskor a német kormány ráadásul vállalta az ár egyharmadának, mintegy 135 millió euró kifizetését. Cserébe Angela Merkel kancellár a megszállt palesztin területeken a zsidó telepépítések leállítását kérte, amire mindeddig nem kapott választ.
A Spiegel információja alapján az ellenzéki szociáldemokraták magyarázatot kértek a Merkel-kormánytól. A kancellár szóvivője, Steffen Seibert azzal reagált, hogy valamennyi tengeralattjárót fegyverzet nélkül szállították le. A szövetségi kormány nem találgat arról, hogy utóbb felfegyverezték volna azokat – tette hozzá.
A németek büszkék lehetnek, hogy biztosítják Izrael állam létét az elkövetkező években – idézte a német lap Ehud Barak izraeli védelmi minisztert. A cikk állítását firtató újságírói kérdésre Jigal Palmor, az izraeli külügyminisztérium szóvivője azt válaszolta, annyit erősíthet meg, hogy rendelkeznek német gyártmányú tengeralattjárókkal, ez nem titok. „Ami a többit illeti, nem vagyok abban a helyzetben, hogy beszéljek képességükről” – idézte az AFP a szóvivőt. Izrael nem ismeri el, hogy rendelkezik atomfegyverrel, de a közkeletű gyanú szerint több száz nukleáris robbanófej van a birtokában.
A német hírmagazin hétfői írásában arra is kitért, hogy a német tengeralattjárók iránt nemcsak Izrael, hanem például Pakisztán is érdeklődik. Évek óta folynak a tárgyalások a két ország között. A Spiegel megszólaltatott egy pakisztáni tengerésztisztet, aki szerint országa leginkább a Thyssen-Krupp konszernhez tartozó kieli hajógyárban készülő 214-es osztályú hajók iránt érdeklődik, amelyek „a világ legkönnyebb hagyományos tengeralattjárói”. A pakisztáni üzlet ellen szól azonban, hogy az atomfegyverrel rendelkező ázsiai ország nem ismeri el Izraelt. A német tengeralattjárók eladása ellen más okok is szóba jöhetnek. Egyrészt Pakisztán instabil belpolitikai helyzete, az ottani tálibok és egyéb terrorista csoportok jelenléte. Ázsia másik nukleáris hatalma, a szomszéd India is kifogást emelne. A különféle megfontolások miatt a német hetilap értesülése szerint gyakorlatilag 2004 óta húzódik az ügylet, pedig Pakisztán vevő lenne három tengeralattjáróra is, amelyek összértéke eléri az 1,2 milliárd eurót. Elképzelhető, hogy Iszlámábád végül megunja a várakozást, és Kínától szerzi be a tengeralattjárókat.
Delfin Haifa kikötőjében. Darabonként 300 millióba kerülnek


















Megtörték a hallgatást az izraeli katonák, és szörnyű dolgokat meséltek





-da-


-DA-KÖVETÉS
2015.05.04. 12:03



Jelentést tett közzé a „Megtörni a hallgatást” nevű izraeli civil szervezet hétfőn a tavaly nyári gázai övezeti „Erős Szikla” fedőnevű hadjárat visszásságairól a harcokban részt vevő katonák tanúvallomásai alapján.
A több mint hatvan katona visszaemlékezéséből született dokumentum szerint a hadműveletben alapelv volt, hogy akár a palesztin civilek élete árán is védeni kell a katonák testi épségét, ami példátlan következményekhez vezetett mind a palesztin életek kioltásában, mind a Gázai övezetben okozott anyagi károkban – összegezte a fő tanulságokat hétfőn a Háárec című izraeli újság.
Bevetéskor közölték velük, hogy a hadsereg által ellenőrzött területen senki sem civil.
Egy katona elmesélte azt az esetet, amelyben megsebesítettek, majd lelőttek és egy földgéppel a romok alá temettek egy idős, a katonákhoz közeledő fegyvertelen palesztint, miután korábban figyelmeztették őket egy gránátokat hordozó öregemberre.



Egy másik incidensben két fiatal nőt lőttek le, akik a katonáktól mindössze pár száz méterre egy gyümölcsösben telefonon beszélgettek, és ezért terroristagyanúsnak tartották őket. Haláluk után kiderült, hogy fegyvertelenek voltak.
Egy másik gyanúsnak vélt nőt olyan terület felé irányítottak, ahol tankok állomásoztak, s a katonák lelőtték a feléjük közeledő civilt.
Egy további, a hallgatást megtörő katona tanúságtétele arról szólt, hogy parancsnoka ágyúzást rendelt el palesztinok házai irányában, hogy így tisztelegjen egy elesett bajtársa emléke előtt. Más behívottak járművekre való indokolatlan lövöldözésekről, autók tankokkal való indokolatlan szétzúzásáról, házak, sőt egész negyedek fölösleges lerombolásáról számoltak be.
Az izraeli hadsereg reagálásában közölte, a Megtörni a hallgatást nevű szervezetet megkérték, hogy a közzététel előtt ismertessék velük a vallomásokat, hogy megvizsgálhassák, ellenőrizhessék azokat, de ezt a civil szervezet elmulasztotta.
Hosszú ideig tartó alapos, átfogó és mélyreható vizsgálatok során minden katona és tiszt lehetőséget kapott panaszainak és fő tanulságainak közlésére. A rendkívüli eseményekről szóló jelzéseket átadtuk a katonai ügyészségnek
– áll válaszukban.
Az izraeli hadsereg saját hatókörében kivizsgálja a nyári hadművelet visszásságait, és eddig 19 esetben rendeltek el bűnügyi nyomozást. Ezzel Jeruzsálem megpróbálja megkérdőjelezni ezekben az ügyekben a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) illetékességét, ugyanis azt azoknak az eseteknek a kinyomozására hozták létre, ahol a helyi hatóságok nem hajlandók eljárni az esetleges háborús bűnök ügyében.
Az Erős Szikla offenzívának kettős célja volt: csapást mérni a Hamász radikális palesztin szervezetre és csökkenteni az Izraelre irányuló rakétatámadások számát. Az ötvennapos hadműveletben az ENSZ adatai szerint – a fegyveres harcosokat is beleszámítva – összesen 2200 palesztint öltek meg a Gázai övezetben. Az áldozatok között 550 gyermek volt. Izraeli részről 73 ember halt meg, közöttük 67 katona. Az iszlamista Hamász szervezet által uralt palesztin övezetben 11 ezren sebesültek meg a harcok következtében és mintegy százezren váltak belső menekültté.





HOLOKAUSZT CSALÁS FELJELENTÉSE 


MEHNAM-info / Jogjavítás Ügykód: holokausztcsalasfeljelentese150429

dr. Polt Péter legfőbb ügyész
Budapest, Markó u. 16.
1054
HOLOKAUSZT CSALÁS FELJELENTÉSE

Feljelentem a 600.000-ből 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat "áldozatságát" kétségbe vonó, holokauszt kártérítés kezelő zsidókat, akik nem adják oda az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat után felvett kártérítést az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat hozzátartozóinak. A kártérítést azzal az ürüggyel használják, ill. kamatoztatják maguknál, hogy a kötelezően, mindenki által elfogadásra, törvényben rögzített lélekszámú "600.000 magyar zsidó holokauszt áldozatból" ők, a legilletékesebbek, "még nem tudták kideríteni 508.000-nek a nevét"!
(Az RTL Klub Tv-ben néhány évvel ezelőtt egy reggel bemondták, hogy "megemlékezésként, a Dohány utcai zsinagógában felolvasták a 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét". Ettől a hír felolvasója is megdöbbent, s ezt mondta: "valószínűleg valami technikai hiba történhetett". Napközben az főilletékesek úgy nyilatkoztak, hogy azért 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét olvasták fel, mert eddig csak ennyinek derítették ki a nevét. Este az RTL Klub Tv-ben újra megismételték azt a hírt, hogy "megemlékezésként a Dohány utcai zsinagógában felolvasták a 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozatnak a nevét".)

Miután a Rendőrség nem látott az ügyben bűncselekményt, a következőket kérem az ügyészségtől:
Derítse ki az ügyészség az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét! A MAZSIHISZ-szel adassa oda a kártérítést az 508.000 magyar zsidó holokauszt áldozat leszármazottainak! Tisztázza, hogy ha a MAZSIHISZ-esek csak 92.000 magyar zsidó holokauszt áldozat nevét ismerték, hogy számolták össze, honnan vették annak az 508.000-nek a nevét, akiknek a nevében is kártérítést vettek fel! Ha csaltak, helyezzék őket ezért vád alá! És helyezzék őket vád alá az 508.000 áldozat nevének "nem ismertnek" feltüntetésével elkövetett bűncselekmény miatt is! Ugyanis a kötelező 600.000-es magyar zsidó holokauszt áldozat számot ők, mint az áldozatok fő képviselői kétségessé teszik azzal, ha 508.000 áldozatnak a nevét "nem ismertnek" tüntetik fel! Addig, amíg nincs meg az 508.000 hiányzó név, ítélkezési csalás valakit azért büntetni, mert nem számolja hozzá az ismert nevűekhez a MASZIHISZ által sem ismert nevű holokauszt áldozatokat!

Ezúton igényt jelentek be, mint megbízás nélküli kárelhárítási ügyviteli díjra, az 508.000-ből ezúton kideríttetett nevű áldozatok hozzátartozóinak kifizetett kárpótlási összegek 10%-ára!

Budapest, 2015. 04. 29.
Sydo Tejfalussy András Béla Ferenc okl. vill. mérnök, megbízás nélküli közérdekű kárelhárító ügyvivő, 2621 Verőce, Lugosi u. 71., 
www.tejfalussy.comtudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com

Kapcsolódó:
   
Dollármilliókat kell fizetnie a hazug memoárjával lelepleződött holokauszttúlélő nőnek
   
A szegedi "eretneket" is a TEV ítéltette el: holomúzeumba kell mennie egy kis agymosásra
   
Új korszakot nyitnak Putyinék - menekülnek a külföldiek
   
Vissza a Szent Korona Alkotmányához! 




Dollármilliókat kell fizetnie a hazug memoárjával lelepleződött holokauszttúlélő nőnek



Több mint 22,5 millió dollárt kell visszafizetnie Misha Defonsecának, aki korábban könyvben írta meg, hogy gyerekként hogyan élte túl a második világháború borzalmait.
Pár éve viszont kiderült, hogy az egészből egy szó sem volt igaz. A jelenleg 76 éves Misha Defonseca teljes mértékben kitalálta a Misha: A Mémoire of the Holocaust Years című kötet cselekményét. Az 1997-es megjelenésű kötetet eddig 18 nyelvre fordították le, magyarul Túlélni farkasok közt címmel jelent meg 2008-ban. Néhány éve a franciák filmet is forgattak a regény alapján.
"1941. Misha menekültként él Belgiumban a szüleivel, akiket deportálnak. Egy család pénzért elrejti őt, de kihallgatja őket, hogy ezek átadnák őt a náciknak, ha súlyosbodna a helyzet, ezért megszökik. Kelet felé indul, mert azt mondják neki, hogy a szüleit keletre vitték. Németország, Lengyelország, Ukrajna… Misha faluról falura vándorol, táplálékát, ruháját lopással szerzi meg. Aztán erdősségekbe húzódik be, és egy farkaspár magához fogadja. A kislány alkalmazkodik hozzájuk, megtanulja szokásaikat, viselkedésmódjukat, és elfogadtatja magát a falkával. Így legalább néhány hétig nincs egyedül, társai vannak… Négy évig bolyong, keresztüljárja a véres, lángokban álló Európát, felfedezi az ember állati kegyetlenségét és az állatok emberségét. Vándorútja végén visszatalál az emberek világába, ahol csak újabb megpróbáltatások árán tanul meg élni… A Túlélni farkasok közt nem mindennapi vallomás, egy iszonyatos erővel végigjárt út leírása." (Részlet a fülszövegből)
Defonseca azonban gyerekként nem vándorolt végig fél Európán, ráadásul nem is zsidó (valódi neve Monica Ernestine Josephine De Wael), a nő ugyanakkor végig azzal védekezett, hogy miután a szüleit az ellenállásban kifejtett tevékenységük miatt a németek letartóztatták és megölték, ezért ő zsidónak érezte magát. A plágiumvádakra korábban csak annyit mondott, hogy egy idő után már nem tudta megkülönböztetni, hogy mi volt az, ami valóban megtörtént vele, és mi volt a fantáziája szüleménye.
Az egész ügyet az a per robbantotta ki, melyet Defonseca és a kötetben szellemíróként közreműködő Vera Lee indított kiadójuk ellen a kifizetetlen honoráriumok miatt. Azt a pert meg is nyerték, a kiadó pedig kénytelen volt 32,4 millió dollárt átutalni a két nőnek (ebből Defonseca része 22,5 millió volt).
A kiadó vezetőjét, Jane Danielt azonban nem hagyta nyugodni a dolog, elkezdett kutatni, és kiderítette, hogy Defonseca sztorijában - melyet korábban mások már kétségbe vontak - elég sok a homályos pont. Így derült fény arra is, hogy a szerzőnek nem is ez a valódi neve, és 1943-ban, amikor a regény tanúsága szerint éppen farkasokkal kellett volna kóborolnia valahol Európában, Brüsszelben volt iskolás. 2010-ben azután a massachusettsi fellebviteli bíróság a kiadó javára döntött, a múlt heti végső ítélet pedig a 22,5 milliós összeg visszafizetésére kötelezte a nőt.
Harcunk.info (Könyves Blog nyomán)


Új korszakot nyitnak Putyinék - menekülnek a külföldiek


Orosz tulajdonosok veszik át a nyugatiak helyét az orosz médiában – a folyamatot a duma törvénye indította el, amely összeomlással fenyegeti a sajtót.
A Sanoma finn médiacsoport bejelentette, hogy egy orosznak adja el a talán legjobb angol nyelvű moszkvai lapot, a The Moscow Timest és a híres Vedomosztyi című napilapban birtokolt kisebbségi tulajdonrészét. A The Moscow Times szerint Demjan Kudrjavcev, a Kommerszant kiadó volt vezérigazgatója megerősített, hogy ő vásárolta meg a lapokat, hangsúlyozva, hogy egyelőre nem kíván változtatni azok vezetésén. Kudrjavcevet 2006-ban nevezte ki a Kommerszant kiadóvállalat vezérigazgatójává annak akkori tulajdonosa, Borisz Berezovszkij oligarcha, aki szembekerült Vlagyimir Putyin elnökkel és Nagy-Britanniába menekült, ott is halt meg 2013-ban. A Vedomosztyi többi tulajdonosa a Pearson, a Financial Times, és a Dow Jones, a The Wall Street Journal tulajdonosa. - írja a napi.hu
Egy korszakot zárt le az orosz sajtótörténetben tavaly a duma, amikor törvényt hozott, amelynek értelmében 2017. február 1-től külföldiek nem birtokolhatnak 20 százaléknál nagyobb részesedést orosz médiavállalatban. Míg a politikusok ezt Oroszország "információs szuverenitásának" visszaszerzéseként ünnepelték, a külföldi befektetők annak újabb jelzésének tartották, hogy nem kívánatosak az országban. A törvényt minden konzultáció nélkül egyetlen hét alatt verték át a parlamenten. Korlátozás eddig is volt, de ez csak a rádiókra és a televíziókra vonatkozott, és 50 százalékos külföldi tulajdonrészt engedélyezett.
A nyugati tőke meghatározó szerepet játszott az orosz média fejlődésében az elmúlt két évtizedben. A legnagyobb oroszországi független médiavállalatot, a CTC Mediát egy amerikai alapította, adását 1996-ban kezdte meg, és jelenleg csaknem 38 százaléka van a svéd Modern Times Group tulajdonában. A rádiókból és a televíziókból nem egyszer állami nyomás segítségével az elmúlt tíz évben fokozatosan kiszorították a külföldieket, ez a nyomtatott sajtóban eddig nem történt meg. Oroszország három legnagyobb kiadója: a Burda, a Hearst Shkulev Media és a Sanoma Independent Media teljesen vagy nagyrészt külföldi tulajdonban vannak. Az RBC hírügynökség számításai szerint a törvény által sújtott publikációk összesen közel 60 millió olvasót szolgálnak ki.
Ezt a piacot most az összeomlás fenyegeti. A törvényhozók ugyan náluk szokatlanul nagyvonalú időhatárt szabtak, de ez nem oldja meg az alapvető problémát: azt, hogy a potenciális orosz felvásárlók tisztában vannak az eladók kényszerhelyzetével, ezért igyekeznek fillérekért megszerezni a kiüldözöttek tulajdonát, vagyis a nagy nemzetközi cégek hatalmas veszteségeket lesznek kénytelenek elkönyvelni. Legalább ekkora probléma, hogy mi lesz a nagy márkák, mint a Vogue, a Cosmopolitan és a Forbes kiadásával, amelyeknek csak a kiadási jogával rendelkeznek a cégek, a tulajdonjogukkal nem. A lapok főszerkesztőinek kinevezési joga a brand, nem a kiadóvállalat tulajdonosáé, vagyis az új törvény hatályba lépésével érvénytelenné válnak a licenc-szerződések.
Viktor Shkulev, a Hearst Shkulev Media elnöke a változás egy másik aspektusára hívta fel a figyelmet, arra, hogy a külföldiek tulajdona várhatóan egy az orosz elnökhöz és csapatához közelálló szűk kör kezébe fog átmenni. A The Financial Times úgy értesült, hogy a törvény ötletadója Mihail Leszin volt sajtóminiszter, Putyin tanácsadója és jelenleg az állami tulajdonban levő Gazprom Media vezetője, valamint Alekszej Gromov, az elnöki adminisztráció vezetőhelyettese volt.
 


 Bűnözői módszerekkel törik fel a számítógépeke t a titkosszolgálatok



postdateicon2014. szeptember 02. kedd, 00:00

Az amerikai NSA által vezetett öt nagy nyugati titkosszolgálati tömörülés, a “Five Eyes” kiberbűnözői módszereket alkalmaz számítógépek tömeges feltörésére az interneten. Ezt már nem Snowden állítja, hanem a dpa hírügynökség. A kiberbiztonsági szakportált, a német Heise Online-t szemlézték.
Az NSA által vezetett brit (GCHQ), kanadai, ausztrál és új-zélandi titkosszolgálatok által alkalmazott eszköz, a “Hacienda” – hasonlóan a kiberbűnözők által alkalmazott módszerekhez – sérülékeny behatolási pontok után kutat az interneten és eltakarít maga után minden nyomot. A feltört és megfertőzött számítógépeket aztán saját tevékenységük álcázására veszik igénybe a szervezetek: arra, hogy ne lehessen felderíteni későbbi célzott támadásaik eredetét.
A Heise Online írása egy amerikai, brit és kanadai titkosszolgálati dokumentumok alapján készült tanulmányra hivatkozik. Az említett tanulmány szerzői, Laura Poitras és Jacob Appelbaum korábban Edward Snowden által szolgáltatott dokumentumok kiértékelésével is foglalkoztak. A Heise cikke nem említi, hogy a Hacienda-tanulmány alapjául szolgáló dokumentumok kapcsolatban állnak-e Snowdennel.
A tanulmányból nem derül ki, hogy a kémszervezetek mekkora számban fertőztek meg számítógépeket az említett módszerrel. A sérülékenységi pontok felkutatására alkalmazott “magas pásztázási frekvencia” kifejezés azonban arra utal, hogy nagy számról lehet szó. “Korábban nem voltak arra vonatkozó bizonyítékok, hogy titkosszolgálatok tömegesen törtek volna fel számítógépeket világszerte” – mutatott rá a Heise Online főszerkesztő helyettese. Ilyen módszerekhez eddig csak a kiberbűnözők folyamodtak, és ez a gyakorlat már “felér a kibertér gyarmatosításával” – fogalmazott.
A Heise Online cikkének szerzői, elismert német informatikai szakemberek adatlekérdezési szabvány kidolgozását javasolják a sérülékenységi pontok után kutató tömeges pásztázások megakadályozására az interneten.
Forrás: MTI


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése