2019. december 9., hétfő

Műhelyépítés 23.




















Műhelyépítés 23.



Sarokcsiszoló tároló


 2019. április 29. - kgl
sarokcsiszolo.jpg
A sarokcsiszoló minden műhelyben az alapvető szerszámok közé tartozik. A gyári dobozában tárolva viszont nincs kéznél, nem tudjuk, hogy hova raktuk el, nem tudjuk hol vannak hozzá a korongok. Ha egy egyszerű tárolót készítünk neki akkor ezek a problémák megszűnnek, A tárolót készíthetjük tisztán fából is és fémből is, a falra is felszerelhetjük vagy akár egy szerszámos szekrény ajtajára is. 

Make A Angle Grinder Holder || DIY Grinder Storage Rack



§
Lemezvágó olló készítése

Making Benchtop Metal Cutting Shears



Német keretház 3 nap alatt. Csináld magad



Kőház 1 nap alatt a saját kezeddel. Lépésről lépésre



Dupla csapkészítő tolósablon


 2019. szeptember 16. - kgl
csapolo_sablon.jpg
Egyszerű csapolások és képkeret csapolások készítésére használhatjuk ezt a tolósablont amit a stelleren vezetünk. Ez egy dupla sablon ami egybe van építve, így az átrakásával máris használhatjuk a másik felét a sablonnak. 90 és 45 fokos vágások készítésére kiváló szerszám. Egyszerű, kevés helyet foglal mert csak egy sablont kell tárolnunk használaton kívül. 


日曜大工 Two jig

s which slide fence フェンスをスライドする2つの治具


DIY High precision Doweling Jig for pair use:ペアで使う高精度ダボ冶具の作り方



Állítható szögű csapoló sablon


 2019. augusztus 07. - kgl
csapolo_sablon.jpg
A lécek egyszerű csapolásánál szükség van arra, hogy a léc végét is tudjuk asztali körfűrészen kivágni,  ehhez egy csapoló sablonra lesz szükségünk. A szerencsésebb embereknek amerikában az asztali körfűrészüknek tartozéka egy öntöttvas csapoló sablon amit az asztal hornyában kell tolni előre és vissza, de az európai barkács gépekhez semmi ilyesmit nem mellékelnek, és külön sem lehet vásárolni hozzájuk. Ergó el kell készíteni magunknak fából. Stabilabb a megvezetés, ha stellerre készítjük el a tologatható sablont és azt úgy készítjük el, hogy ne csak a függőlegesen álló léc végébe tudjunk csapolást vágni, hanem akár szögben állóban is. Tamar egy ilyen egyszerű állítható csapoló sablont készített.
§

How to Make an Adjustable Tenoning Jig // Angled Joinery // Woodworking Jig


§
szögvezető sablon

Making Precision Miter Gauge ? FREE PLANS ? Don't Repeat My Mistakes





Csapolósablon házilag


 2019. április 14. - kgl
csapolo_sablon.jpg
Sokféle csapolósablont láttam már, volt amelyikkel nagyon gyorsan lehetett csapolásokat készíteni és volt olyan is amelyik használata kicsit több időt igényel, cserébe házilag könnyen elkészíthető. A mai filmben is egy ilyen könnyen elkészíthető sablont mutatunk. Lehetne még fejleszteni rajta, hogy gyorsabb legyen a használata, de nem biztos, hogy megéri ha csak nagyon ritkán használjuk. Az ötletet köszönjük Eric Sorensennek.

The Adjustable Box Joint Jig: No Dado Stack, No Router Table, No Problem


§

Asztalfűrész kerítés frissítése




BRILHANTE IDEIA !! ROLETE DE MADEIRA.SEM TORNO. (BRIGHT IDEA, Fából készült ROULETTE .. NINCS BETER




BRILHANTE IDEIA - Esse faz cilindros, kúpok és hengerek, kúpok és tartók



§

 Csúszó daráló


BRILHANTE IDEIA - Esmerilhadeira com sistema deslizante //Sliding grinder






§

Tökéletes csúszó körfűrész daraboló állomás Új tervezésű lineáris csapágyak - rétegelt lemez vágógép



ÚJ Körfűrész Crosscut Jig Projektterv - Intelligens technikák famegmunkálás



Mesa de corte para porcelanato e similares



§
asztali fúrógép

TALADRO DE BANCO CASERO FÁCIL IDEA BRILLANTE - HOMEMADE DRILL PRESS



hogyan lehet valódi fúróprést készíteni | matkap tezgahı yapımı




Állítható szögű csapoló sablon


 2019. augusztus 07. - kgl
csapolo_sablon.jpg
A lécek egyszerű csapolásánál szükség van arra, hogy a léc végét is tudjuk asztali körfűrészen kivágni,  ehhez egy csapoló sablonra lesz szükségünk. A szerencsésebb embereknek amerikában az asztali körfűrészüknek tartozéka egy öntöttvas csapoló sablon amit az asztal hornyában kell tolni előre és vissza, de az európai barkács gépekhez semmi ilyesmit nem mellékelnek, és külön sem lehet vásárolni hozzájuk. Ergó el kell készíteni magunknak fából. Stabilabb a megvezetés, ha stellerre készítjük el a tologatható sablont és azt úgy készítjük el, hogy ne csak a függőlegesen álló léc végébe tudjunk csapolást vágni, hanem akár szögben állóban is. Tamar egy ilyen egyszerű állítható csapoló sablont készített.

Hogyan állítsunk be egy állítható fúrószerszámot // Szögletes asztalosüveg // Famegmunkáló szerszám



Készítsen jelölőkést




Állítható csapoló sablon körfűrészre


 2018. március 31. - kgl
csapolo_sablon_1.jpg
Az egyszerű átlapolásos csapolások elkészítése a legegyszerűbb ha van egy megvezetőnk amivel függőleges helyzetben tudjuk tartani a munkadarabot amíg a körfűrészen átvágjuk az anyagot. Ha nem pont függőlegesen áll a munkadarab akkor az elkészült csapolás sem lesz szép. Ezért szükséges egy olyan vezető amivel ez kiküszöbölhető. Az ilyen vezetővel akár 45 fokos és 90 fokos átfedéses csapolásokat is tudunk készíteni. 
Csapozó sablon

Bosch GTS 10 XC - Schlitz- és Zapfenschneider (Tenon Jig)



§

Mini munkapad (bővíthető) - Scrapwood Challenge Ep18



Könnyű gyorskioldó Vice Mechanism

Nagy felületek vastagolása


 2019. július 18. - kgl
marassal_vastagolas.jpg
 A hobbiasztalos műhelyekben nagyon kivételes esetben van széles vastagoló gyalugép,  általában maximum 200-300 mm széles anyagokat tudunk vastagolni. Ha ennél szélesebb anyagot kell vastagolni akkor erre a marógépünket használhatjuk egy házi készítésű vezetővel. Ehhez 2 db hosszú fém élvonalzóra és rétegelt lemezre lesz csak szükségünk, és egy jó minőségű nagy átmérőjű marófejre. A marófej nem kell hogy csapágyas legyen, hiszen a vezető dobozt amit készítünk, majd szépen meg fogja vezetni az abban csúszó marógépet. Egyszerű, olcsó megoldás, kezdőknek is ajánlom.

Állítható Router szán házi



Mágneses szalagfűrész vezető


 2019. augusztus 17. - kgl
szalagfuresz_vezeto.jpg
 A tegnapi posztban mutatta meg Andrew Klein hogyan lehet készíteni kikapcsolható állandó mágneses eszközt. Most ezt az eszközt felhasználva készít egy szalagfűrész vezetőt. A vezető apró csapágyakkal vezeti a munkadarabot amit apró rugók nyomnak neki, A vezető csapágyai egyenként állíthatóak. Nagyon hasznos ez a vezető, de csak vas asztallapú szalagfűrészen használható. 
§

Mágneses kapcsoló birtokában lévő pontkerítés és tollas tábla



§

Hogyan állítsunk be egy kapcsolható mágnest


§

3D nyomtatás egy mágneses kapcsolóval és annak működésével


§

Be / Ki mágnesek



§

Mi teszi működővé? 27. mágneses indikátor alap tubalcain


§

64 Barna és éles mágneses tokmány felújítása



Mágneses szinuszlemez javítása 2. RÉSZ



ágneses szinuszlemez javítása 3. RÉSZ


Levélrugó készítése 4






Csaphorony sablon


 2018. január 22. - kgl
csaphorony.jpg
Egy csaphorony készítéséhez használható átlátszó plexi sablont készített Young Je. Nagy előnye a sablonnak, hogy átlátszó, mert így sokkal könnyebb pozicionálni. A sablon lehetőséget ad arra is, hogy ne csak a középvonalban, hanem attól eltolva is tudjunk pontos csaphornyot készíteni. Az ütközőkkel be lehet állítani a kívánt horony hosszát is.

Hogyan készítsünk tökéletes hamisító szerszámot?


§
rjtett csapolás kézi

Famegmunkálás, a mesterek művészete - a tökéletes ruha





Hogyan készítsünk egy fésűs szúrófalat?


Állítható szárnyas szúrófúrógép - Mini Router Jig



Track Saw házi készítésű


§
körfűrészlap élező

A következő szintű házi készítésű eszközök




§
pillanat szorító

A legjobb zseni ötlet




§

Dobcsiszoló - vastagságcsiszoló készítés DIY





Így fa olvadék - göndör juhar oldalsó asztalra


§

gérvágó90. +45 fokra

Sarokcsiszoló csúszó vágógép







Maró sablon méretezés


 2018. augusztus 05. - kgl
zsaner_sablon.jpg
Akik most ismerkednek a marógépükkel azoknak gondot jelent, hogy hogyan kell kiszámolniuk egy adott mérethez a marósablon lyukának méretét, például egy zsanér bemarásához. A feladat padig nagyon egyszerű, a vezetőgyűrű külső méretéből csak le kell vonni a marófej átmérőjét és ezt kell hozzáadni a zsanér méreteihez. Ezzel a méretekkel kell elkészíteni a marósablon lyukát. 
Például a zsanér hossza 60 mm, a vezetőgyűrűnk külső átmérője 12 mm és a marófej átmérője 8 mm akkor 12-8=4+60=64 mm. A sablon lyukának hossza így 64 mm kell hogy legyen. 


Копировальная втулка для фрезера. Másolóhüvely a router számára.





Liftes bútorkészítő asztal


 2019. szeptember 24. - kgl
liftes_asztal.jpg
A bútorok gyártásához normál 80-90 cm magas asztal a kényelmes, de ez testmagasság függő. Fontos, hogy mindig olyan testtartással tudjunk dolgozni, hogy ne kelljen meggörnyedni sem és nyújtózkodni sem. Egy állítható magasságú asztallal még a bútorok összeszerelésénél is egyenesen tudunk állni. Ez kevésbé fárasztó. Mike Farrington egy liftes asztallal oldotta meg ezt a feladatot. a lift szerkezetet használtan vásárolta, de kiválóan működik és erős, nagy súlyokat is fel tud emelni. Az asztallap 30 cm magasságtól 91 cm magasságig állítható. 
Az asztallap egy igen erős torziós doboz szerkezetű, több tároló rekesszel. Az asztallapon a sok lyuk megkönnyíti a munkadarab rögzítését. A lyukak egy a porelszívásban is segítenek mert az egyik tároló rekeszbe egy elszívó motort épített be Mike egy szűrőbetéttel. A szívócsőnek is van helye az asztalban. Remek ötlet és ügyes megvalósítás ez az asztal.

Egy modern szekrénykészítő asztal fa- és ácsmunkákhoz





Készítsünk mélységmérőt


 2017. május 01. - kgl
melysegmero.jpg
 Egy nagyon hasznos mérőeszközt készíthetünk magunknak amellyel be tudjuk állítani az asztali körfűrész lapjának, agy a marófej kiállását az asztal síkjából, Egy ilyen mélységmérő birtokában már nem kell mérőhasábokkal, tolómérővel, agy asztalos centivel méricskélnünk ami sok esetben pontatlan beállításra elég csak. 

Készítsen sokoldalú mélységmérőt Távolságmérő műszer




Fémvágó kézi szalagfűrész készítése


 2019. március 18. - kgl
kezi_szalagfuresz.jpg
 A hobbiasztalos elsősorban a fát szereti megmunkálni, de van aki a fémet is szereti, vagy ha nem is szereti, de néha azt is meg kell csinálnia. Az egyik legfárasztóbb munka a fűrészelés, ezért sokan inkább flexel vágják a fémet. A flexel csak egyenes vágásokat tudunk végezni, de egy kézi szalagfűrésszel akár íves vágásokat is. egy ilyen kézi szalagfűrészt fából is el tudjuk készíteni. Javaslom, hogy először a fémvágó fűrész szalagot szerezzük be, és ehhez méretezzük a gépet. A gép meghajtására egy erősebb akkus fúrógép is elég. 

DIY fémvágó szalagfűrész // Hordozható szalagfűrész készítése (fúróval működtetett)



Bevágás készítő





 2019. szeptember 15. - kgl
kerfmaker.jpg
Ezt a szerszámot sokan inkább az eredeti "kerfmaker" nevén ismerik. Mint a neve is mutatja bevágások készítésére használjuk. Akkor nagyon hasznos a kis szerszám, amikor sorozatban kell hornyokat fűrészelnünk megfelelő szélességben, például fiókok oldalfalainak csatlakoztatásánál. Beállítjuk vele az anyagvastagságot, és már vághatjuk is segítségével a pontos szélességű hornyokat. Pár dollárért megvehetjük a kínai webáruházakban, de magunk is elkészíthetjük. 

Helyezze be a szűk DIY Kerfmaker készüléket


Hogyan tudtam megtakarítani 250 dollárt? vagy csináld magad csiszológép!





Csapok illesztése hosszlyukfúrt fészekbe




 2017. december 28. - kgl
csap_illesztes.jpg
A hosszlyuk fúrót azért szeretjük, mert nagyon egyszerű vele tökéletes csapfészket készíteni vele. De hogyan készítsük el a csapot, hogy pontosan illeszkedjen a kimart fészekbe? Erre többféle megoldás létezik.Hauch Tamás az oktató videójában egy nagyon jó megoldást javasol nekünk, amivel könnyen és gyorsan tudjuk a csapokat pontosra elkészíteni.

Csapok illesztése hosszlyukfúrt fészekbe



Vastagolás PART I.: egalizálás, nagyolás, finiselés, szélességben



Egyengető gyalulás Part II.



Egyengető gyalulás: Pár apróság még

§
maró lift készítése

ELLENŐRZÉSI RENDSZER ÚTVONAL (újrahasznosított darálófejjel)



A mágnesek kivétele a mikrohullámú sütőből



INGYENES ENERGIAKERÉK ~ Gyűrűmágnesek használata ~ KITETT!



Por Fin Energía ingyen !!! El Generador Electromagnético de Antonio Romero





Építsd meg ezt a szalagcsiszoló állomást és légy lenyűgözve! (Könnyű asztal döntési mechanizmus)



Hogyan készíthető átméretezhető nagycsapok-készítő routerrel







asztali fűrészhez toló asztal


gyalulás felsőmaróval
kiépített asztalon


hogyan készítsünk por gyüjtő kosarat


gőzölt fa hajlítása sablonon


csapozás beállítás , és szerelés


munkaasztal építése


faliszekrény készítése 5 tárolási lehetőséggel


fiókok vagy tálcák kihúzása a szekrénybe


polcbóllehajtható asztal


polcrendszerből fa asztal fordítással
polcrendszerből fa asztal forgatással 2
konyha szekrénybe épített kihajtható lépcső


autómatikus tolókapu nyitó ajtó


titkos ajtó otthon


egymásik érdekes fejkaparó


ötletes munka módszerek
ezeknek a növényeknek a hackeik komojan menőek


növények szaporítása


kéz mint váza


bakancs mint virágcserép


furcsa trükkök


gipsz kézkiöntése


szobai csobogó


kézi festészi trükkök


Övcsiszoló állvány - 3 pozícióban ülhet

Szalagcsiszoló állvány - 2. rész



Gyors és egyszerű szalagcsiszológép a maradékból



2 az 1-ben fúrógép / sarokcsiszoló állvány || Házi projekt





























bocsi nem a ruszkikról .. .
a fasiszta zsidó államról : .
Ha a cigányok összefognak
és még a farkuk is átesett egy fityma igazításon ...






pet palackcsikokra vágása


Erzsi nénénk !!!
ötletek


csempézést segítő eszközök


műanyagok pontos vágása ollóval


pontos ellendarab készítése


butor mozgatása görgőkön


berörés biztos zárkiegészítés


festés segédlet


dugulás elhárítás levegővel lefolyóknál


praktikák


ruhanemű hajtogatása


ötletek


egy csomó csomó


csomózzunk


Munkapad

Fordítson egyetlen rétegelt lemezt és néhány darab hardvert hordozható munkaasztalgá, amely „leütödik” a kompakt tárolás érdekében.
Egy pad egy dobozban. Nem, ez nem egy új varázslat. Ez az, amit az egyik srác hív az új leütéses munkapadomnak. Amikor gondolkodsz, ez egy illeszkedő leírás. Ennek oka az, hogy a pad olyan szilárd, stabil munkafelületet biztosít, mint amire számíthat. (Még egy szerszámtálca is található alatta.) Ezután a munka befejezése után a pad „lekoptatható” és egy kompakt dobozban tárolható, amelyet hordoz, mint egy bőröndöt. A legegyszerűbb dolog ebben a leütött kialakításban az, hogy megkönnyíti a pad eljuttatását az autópályára vagy a hátsó udvarra, vagy egy barátja házához, hogy segítsenek egy projektben. Nem számít hol dolgozik, a pad felállítása csak egy percet vesz igénybe. Ennek a munkapadnak a hozzávetőleges mérete 34 "H x 22" W x 32 "L, és a dobozához 9" H x 22 "W x 32" L szélességre hajlik.


Körfűrész asztal fából
DIY kézzel készített kör alakú asztal
fejesvonalzóa körfűrész vágásához

Nagyon hasznos eszköz, egy körfűrész!

ágy vasalat
rugós retesz jobb , és balos
zongora pánt
1,5col szor 48 col






Körfűrész asztal fából
DIY kézzel készített kör alakú asztal








Nagyon hasznos vezető egy körfűrészhez!




 2019. október 14. - kgl
vezeto_korfureszhez.jpg
Egy körfűrésszel derékszögben vágni egy talpas derékszöggel is lehet, de mert vékony a derékszög hosszú szára, nehéz vezetni mellette a fűrész talpát. Ráadásul elég kicsi a felfekvési felület egy keskeny léc vágása esetén, amire a körfűrész talpa fel tud ülni. Ha elkészítjük ezt a vezetőt, sokkal könnyebb lesz a munkánk. Az elkészítéséhez elég kevés faanyag kell, akár hulladék darabokat is felhasználhatunk hozzá. 


Nagyon hasznos eszköz, egy körfűrész!



Jelzőmérő készítése



[DIY] Kényelmes, de drága ... Tehát készítettem egy asztali fűrészt!



Készítettem egy kézi fűrész derékszögű vezetőt



furó menetfuró


menetsorjázó


fúrógépre lemezvágó feltét


láncfűrész élező


fúró és csavarbehajtó bit egyben


rugalmas tengely hosszabitó


üveg csempe szövetvágó




hordozható szállodai ajtózár


Hordozható műhely / egy kompakt multi eszköz





Élező szerszámok vésőhöz és egy gyalú késhez



Házi készítésű hordozható 3 az 1-ben asztali fűrész routerrel és kirakós asztallal 1. rész





Állítható tárcsás csiszoló és Mitre mérő eszterga



Házi készítésű dobcsiszoló - Saját gyűjteménybe helyez



menetvágó és fúró


csavarkiszedő


csempe üveg ruha vágó


flexibilis tengely hosszabitó


varrógép tűbefüző


Csiszolószalag készítése




 2016. április 23. - kgl
csiszoloszalag.jpg
A szalagcsiszoló gépünkre is készíthetünk házilag új csiszoló szalagot, ehhez vásároljunk gépi csiszolópapírt tekercsben.  Egy tekercsből sok szalagot tudunk készíteni így gazdaságilag megéri házilag elkészíteni. Olyan ragasztót válasszunk amely rugalmas száradás után is.
Ilyen ragasztó pld a LOCTITE 4850, LOCTITE Super Attak Power Flex gél pillanatragasztó, LOCTITE EA 3430.


Készítsen saját csiszolószalagot









4 funkciós szalagcsiszoló


 2018. augusztus 28. - kgl
szalagcsiszolo.jpg
A kicsi műhelyekben nem biztos, hogy van hely többféle csiszológépre, Egy egyszerű kézi szalagcsiszoló gépből egy olyan átalakítható gépet készíthetünk ami akár vastagsági csiszoló gépként is használható Így csak egy gép fogja a helyet foglalni a műhelyben és csak egy géphez kell a porelszívást kiépíteni. Ennek a megoldásnak az előnyei mellett hátrányai is vannak, át kell szerelni a gépet, a másik funkcióra ami időveszteséggel jár, illetve ha meghibásodik a gép akkor egyik funkciót sem tudja használni. Arra is számítani kell, hogy a megnövekedett géphasználat miatt hamarabb is fog meghibásodni a gépünk. 

"FANTASZTIKUS" FELHASZNÁLÓ ÖSSZERŰSÍTŐ



Gyors és egyszerű szalagcsiszológép a maradékból







véső élező állomás

Sarokcsiszoló, szalagcsiszoló (szalagcsiszoló állvány - Makita 9404)





hogyan élezzünk vésőt csiszoló papiron

How to Sharpen Chisels with Sandpaper



DIY. A №2 műhely elrendezése. Kényelmes eszköztár. Műhely frissítés. Hűvös szerszámfal.



Hogyan lehet gyorsan összeállítani egy egyszerű és megbízható ciklon porszívót - csináld magad!





Állítható szalagcsiszoló


 2018. augusztus 04. - kgl
szalagcsiszolo_talp.jpg
A csiszolásra sokan a szalagcsiszoló gépüket rögzítik az asztalhoz, és így használják, de ennek az a nagy hátránya, hogy a szalag csak egy keskeny sávban kopik, a többi része nincs kihasználva a teljes szélességében. Egy orosz hobbiasztalos, Vladimir Zhilenko egy liftes állítású asztalt készített a gép állványára, így teljes szélességében ki tudja használni a szalagot. Egy vezető csúszóasztal is készített rá, amivel be tudja állítani az asztal és a szalag közötti távolságot. A szalagcsiszológép rögzítése is nagyon egyszerű, így pillanatok alatt le illetve fel tudja szerelni a gépet a talpra. Ezzel a módszerrel gyakorlatilag bármilyen szalagcsiszoló gépet le lehet rögzíteni, még azt is amelyiken gyárilag nincs rögzítője.

Csiszológép a Makita 9404 darálóból. Csiszológép a MAKITA 9404 darálóból.



Biztonsági kézi tolóblokk asztali fűrészhez



Precíziós mérőműszer készítése ? INGYENES TERVEK ? Ne ismételje meg a hibáimat



Kertészeti zsebfűrész



Műszaki adatok:
  • Anyag: 65 # acél
  • Lánc hossza: 65 cm
  • Teljes hossza: 103 cm




neudium mágnes vizbe szórt vasak kiemelésére


Cop Cam áttekintés: Látható a TV biztonsági kamera oldalán



OnReal: 1080p WiFi kém kamera kiváló videóminőséggel!



Rendkívül kicsi 1080p kém kamera! Vízálló MateGo fényképezőgép



Wyze Cam v2 áttekintés



fafarsgás


A mini elektromos szalagcsiszoló DIY készítése (smerigliatrice a nastro)



HIDRAULIKUS JACK 2t ??? Mit tehet a 2t hidraulikus emelővel?



DIY LOG SPLITTER fémhulladékból

Rönkhasító


ELKÉPESZTŐ! Ragyogó ötletek és barkács







csukló szerkezetes maróközpont

Minden mester álma !!! Ilyen már nem vásárol !!!



Házi nagy famegmunkáló központ - Famegmunkáló barkács otthon - Famegmunkálási technikák



Övcsiszoló asztal / tartó / állvány - a Magnus gyártja

https://www.youtube.com/watch?v=iXgdd24d4ew



Házi készítésű szalagcsiszoló állomás


Szalagfűrész keskeny lappal


 2016. május 07. - kgl
szalag_vagas.jpg
Ha a szalagfűrészünkön széles szalag van, akkor azzal nem tudunk kis ívben vágni, de mit tehetünk ha elszakad a keskeny szalagunk és mégis szeretnénk kis ívekben vágni. Vágjuk el a széles szalagunkat hosszába és lesz egy keskeny szalagunk. Na ez elsőre elég bizarnak tűnik, de működik. Ajánlom, hogy alaposan gondold át, milyen baleset megelőző intézkedéseket teszel, mielőtt belefogsz az átalakításba, hova fogsz állni, hogyan tartod a kezed, milyen védőfelszerelést viselsz stb..

Szalagfűrészlap-kísérlet felosztása



90 és 45 fokos vonalzó a körfűrészhez


 2019. október 08. - kgl
vonalzo.jpg
A kézi körfűrésszel nagyon gyorsan lehet pontosan a berajzolt vonal mellett fűrészelni 90 és 45 fokos szögben, ha van erre a feladatra készített vonalzónk. A gyári vonalzók nem minden esetben pontosak, és nincs rajtuk távolság tartó amit a bejelölt vonalhoz tudunk illeszteni. Készítsünk egy olyan vonalzót ami tökéletesen használható a kézi körfűrészhez.

90 fokos 45 fokos vonalzó az elektromos körfűrészhez



Két hobbiasztalos kezdő hiba


 2018. április 11. - kgl
kezdo_hiba.jpg
Senki sem születik úgy, hogy egyből profin tud dolgozni a gépekkel. Az asztalos szakmában használt gépek viszont a legveszélyesebb gépek közé tartoznak, mert általában olyan balesetet szenvedhetünk tőlük ami egy végtag elvesztésével jár. A legveszélyesebb szerszám a különféle körfűrész, a kezdő, de még a gyakorlott asztalos is elköveti azt a két hibát ami szinte mindig balesetben végződik. Mathias Wandel mutatja meg a videóban, hogy mi okozza a balesetet, és hogyan lehet ezt elkerülni. 

Két kezdő asztal hibákat látott elkerülni



Japán fűrészek összehasonlítása




 2019. június 29. - kgl
japan_furesz.jpg
A japán fűrészek csak annyiban hasonlítanak az európai fűrészekre, hogy ezekkel is fűrészelni lehet, de minden másban eltérnek. Főleg a használatukban térnek el amit érdemes megtanulni. A mai videóban Horváth József barátunk hasonlítja össze a japán fűrészeket, mi mire való, miért az jó az adott feladatra. A japán fűrészekkel sokkal pontosabb munkát lehet végezni, mint az európai fűrészekkel, de sokkal jobban is kell vigyázni ezekre a fantasztikusan jó szerszámokra.  Köszönjük a jó kis videót Józsinak 

Húzóra! avagy a japán fűrész / Japanese saw



Állítható kézifűrész vezető




 2018. december 26. - kgl
szogvezeto.jpg
A kézifűrésszel nehéz nagyon pontosan vágni vezető nélkül, A derékszögű vágásokhoz akár egy talpas derékszöget is használhatunk, de a szögvágáshoz már magunknak kell elkészíteni egy szögbe állítható mágneses vezetőt. A Young Je mint mindig, most is egy hasznos ötlettel lepett meg minket. A működése egyszerű, szögvezetőbe pár darab apró mágnes tartja a vezetőn a fűrészlapot. A csúszó felületen pedig egy filclap segíti a könnyed csúszását.

Készítsen állítható gérvágó dobozt (tökéletes bármilyen szögvágást)





Precíziós szögvezető




 2019. június 09. - kgl
szogvezeto.jpg
A szögbe vágás és a szögbe marás elég sűrűn előforduló feladat, ehhez ajánlom a mai posztban elkészített precíziós szögvezetőt. Az elkészítéséhez egy olcsó műanyag szögmérőt használhatunk, aminek a pontossága az ellenőrzéseim szerint meglepően jó, így bátran merem ajánlani. A szögvezető tetején egy állítható ütköző segít a vágás vagy marás pozicionálásában. A jól látható szögskála is nagyon fontos, használjunk kontrasztos színeket a szögskálához és a beállító hajszál vonalhoz a célzó plexi lapon. A célzó vonalat nagyon vékonyra készítsük el, mert ez nagymértékben meghatározza a pontos beállítást. 

DIY Kiváló precíziós gérvásmérő








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése