2016. december 8., csütörtök

Lesz e holnap II. !!





Lesz e holnap II. !!



Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk az EU-tól? Az ellenség nem külföldön van!












































Ezt a cikket azért készítettem, mert a hozzászólások alapján láthatóvá vált, hogy az emberek többsége nincs tisztában a valós helyzettel.

Kell nekünk EU vagy nem?

Végül is mindenkit ez érdekel a legjobban. Akkor most mi jól jártunk az EU-val? Kell nekünk az EU? Vagy jobb lenne nélküle?
A végső kérdés megválaszolása mindig attól függ, ki jár jobban a csatlakozással? A csatlakozó ország vagy a már régebben tagok, esetleg alapítók? Hát akkor nézzük meg számokban.

Cikkben szereplő adatok pontos forrása (kattints)

Magyarország költségvetése

Mielőtt megnéznék a pontos EU-számokat, ismernünk kell azt az adatot, amihez egyáltalán viszonyítunk: a tagállam saját állami költségvetését.
  • 2011-ben az államháztartás bevétele: 13,2 ezer milliárd forint
  • 2011-ben az államháztartás kiadása: 14,9 ezer milliárd forint
  • 2011-ben az államháztartás hiánya: 1,7 ezer milliárd forint
Tehát a kiadási oldalon durván 15 ezer milliárd szerepel.

Mennyit fizetünk be és mennyit kapunk az EU-tól?

Hogy számokkal kimutatva haszonélvezői vagy “vesztesei” vagyunk az EU-nak, azt a nettó egyenleg mutatja meg. A nettó egyenleg az uniótól kapott támogatási összeg és a tagállam által befizetett összeg különbsége!
Ha az egyenleg “+” előjelű, akkor az adott tagállam ennyivel több támogatásban részesült, mint amennyit befizetett. A tagállam nettó haszonélvező!
Ha az egyenleg “-” előjelű, értelemszerűen a tagállam többet fizet be, mint amennyit kap. A tagállam nettó befizető.
Ennek alapján érdemes végignézni 2004-től a tagállamok nettó egyenlegét. Ez a táblázat a forrásban megadott hivatalos EU költségvetési beszámolóból származik. (Kattints a nagyobb mérethez.)
Talán a számok a táblázatban kicsik, de látható, hogy Magyarország előjele végig “+”! 2004-es csatlakozásunk óta végig haszonélvezői vagyunk az EU költségvetésének. 2011-ben 4,4 milliárd euróval, azaz 1300 milliárd forinttal kaptunk többet, mint amennyit befizettünk!
Magyarország éves kiadása 2011-ben 15 ezer milliárd forint! Ehhez képest szerintem mindenki láthatja, mekkora összeg is a fent szereplő 1300 milliárd! Magyarország a most elfogadott, következő 7 évre szóló (2014-2020) EU költségvetés alapján az eddigieknél is több támogatásban fog részesülni!
Az EU politikájában, amíg egy ország “fejletlenebb”, addig többet kap, mint amennyit befizet, amint eléri azt a szintet, hogy fejlettnek mondható, akkor már az a tagállam is többet fizet be, mint amennyit kap. Ez biztosítja a fejletlenebb országok felzárkóztatását.
A táblázatra pillantva érdemes megemlíteni, hogy Magyarországnál 2011-ben csak Lengyelország, Litvánia és Görögország kapott többet! Azaz negyedik helyen álltunk a legtöbb támogatást kapó (nettó egyenleg) országok rangsorában! Románia például 1,4 milliárdos, Szlovákia 1,1 milliárdos, Szlovénia 490 milliós plusszal zárt, míg Magyarország 4,4 milliárd eurós többlettel! 2014-2020-as uniós költségvetésben a nettó egyenleg tekintetében pedig a harmadik helyre kerülünk fel! (Mi kapjuk majd a harmadik legnagyobb összeget a tagállamok közül a következő 7 évben.)

Miért éri meg Németországnak, hogy nettó befizető?

Németország stabilan az egyik legnagyobb befizetője az EU-nak! Nem véletlenül kérik számon Magyarországot a pénzek elköltéséről, és szólnak bele olyan “pitiáner” ügyekbe, mint a demokrácia megtartása!
De mégis, miért éri meg akkor nekik ez az egész? Miért nem tartják meg mondjuk maguknak ezeket a hatalmas összegeket? A válasz egyszerű.
Egyik ok: a világ globális egységekké alakult. Amerika, Kína, Oroszország, Európa… Európa hatékonyan olyan hatalmas gazdaságokkal, mint az USA, csak egy ugyanakkora piaci erőfölénnyel szállhat versenybe.
Másik ok: Németországnak (is) új vámmentes piaci terület! Az Unióban nem lehet vámot alkalmazni. Ezért pl. Németország ennyivel olcsóbban képes árut behozni Magyarországra. Sokan ezért gondolják úgy, hogy az Unióval rosszabbul jártunk.

Az érem két oldala

Akkor lássuk a tényeket! Valamit tudomásul kell venni, a piaci verseny, ahogy a szó is mutatja – VERSENY! De a szabályok – ahogy egy futballmeccsen is – előre tisztázottak. Minden félre ugyanazok a szabályok érvényesek. Mi is vám nélkül szállíthatunk bárhova, nem csak Németország ide!
Tudomásul kell venni egyszer s mindenkorra, hogy az EU piaci versenyen alapul! Nem jótékonysági intézmény! Jó hogy nem mondod egy Olimpián, hogy milyen szemét ez a Gyurta Dani, mert nem hagyja nyerni az amerikait! És fordítva!
Verseny! Könyörgöm, a piaci verseny is verseny! Láttál valaha egyetlen sportolót is nyivákolva az ellenfelet vádolni, mert az legyőzte? Az egyik veszít, mert nem volt elég felkészült, vagy mert nem ő volt az alkalmas induló! Ennyi.
Döbbenet, hogy Magyarországon (politika és gazdaság terén) mindig mindenki csak nyivákol és egy külső ellenséget keres! Be kéne már fejezni! Előzőleg lehetett az oroszokra fogni, most lehet az Unióra fogni… Nem unjuk még? Nem unják azok, akik állandóan baromságokat beszélnek és külső ellenséget keresnek?

Magyarország – Ausztria – EU

Az is az EU bűne:
  • hogy Magyarországon a buszgyárakat szándékosan tönkreteszik a magyar politikusok? Hogy Vitézy Dávidka külföldi buszokat vásárol magyar buszok helyett? És szegény nem érti, miért kéne neki magyar buszt vennie? (Esküszöm, az utcánkban lakó autista kisfiú előbb felfogná!) Ez is az EU bűne? Hogy saját politikusaink adják el az országot? Ez is az EU bűne?
  • Az osztrák politikus miért nem adja el az országát? Hm? Az EU bűne, hogy a magyar politikusok többsége nemzetáruló? És tolvaj? És korrupt? Tényleg, ez is az EU bűne?
  • Hogy ma Magyarországon Orbán Viktor a gazdagok bérét emeli egyre jobban, az is az EU bűne? Mert ezáltal a gazdagok támogatják a fideszt?
  • Hogy orbán a trafikokat haveroknak osztotta szét, és saját ügyészségünk nem tesz semmit, ez is az EU bűne?
  • Hogy az mszp a vakondtúrások (M6 autópálya) alá alagutakat fúr háromszor annyiért, mintha másik nyomvonalat választott volna, az is az EU bűne?
  • Hogy Orbán stadiont épít kórházak helyett, az is az EU bűne? Itt már minden magyar szenny az EU bűne?
  • Hogy az mszp legutóbb 100 millióért rendelt egy honlapot (kormanyszovivo.hu), és érdekes, felelős itt sem lett, ez is az EU bűne?
  • Hogy Magyarországon az Uniós támogatásokat (pl. föld) Orbán a haverok felé osztja szét, akik csak a támogatás miatt pályáznak a földre, de nem értenek hozzá, ez is az EU bűne?
Jó lenne végre abbafejezni a külső ellenség keresését! Hogy Magyarország nem tud élni a lehetőségekkel és Uniós forrásokkal, nem az EU bűne! Magyarország számára éppúgy nyitva áll a hatalmas vámmentes terület ajtaja, mint Németország számára! Miért nem terjeszkedünk mi a most júliusban taggá vált Horvátország felé? Miért nem terjeszkedünk mi semerre? Ja, mert a magyar 23 éve stagnáló politikai elit kinyír mindent, ami magyar? Hol vannak a cukorgyáraink? Hol vannak a magyar előállítók – már szinte bármiben? Hol a MALÉV? Hol vannak a buszgyárak, melyek az USA-ba szállítanak buszt? Hol van itt minden? Eláraszt minket az EU (Németország, Ausztria) a termékeivel? Mi miért nem árasztunk el másokat? Miért hagyjuk?
A titok: ezen tagállamok profi játékosokat (politikusokat) küldenek a pályára, míg mi a sok tehetségtelen, korrupt, nemzetáruló senkiket! A magyar foci miért szar? A brazil miért képes mezítláb is jobb teljesítményt elérni és világszintre emelkedni? Mindig más a hibás?
Németország bűne, hogy a piaci versenyben kihasználja, hogy a magyar egy marha? Te talán egy futóversenyben lassítasz, mikor azt látod, leköröztél mindenkit?

Az EU: börtön?

Tisztázzuk. Az EU-ból ki lehet lépni! Az EU nem börtön! Csak árulja már el valaki, mennyivel is volt jobb nekünk 2004 előtt? (Csatlakozás előtt?)
  • Hornék már 1994-1998 között elkezdték kiárusítani az országot fillérekért! Nem kellett ehhez EU!
  • 1990-ben a Magyarországi aranykészlet szinte teljes egészét eladta Surányi György (közgazdász), aki 1995-2001 között aztán újra a Magyar Nemzeti Bank elnöke volt. Dollárra cserélte az aranyat, melynek értéke természetesen elkezdett csökkenni, az arany ára pedig ment felfelé! Ez a tipikus magyar szakértelem! Ma az aranyunk tripláját érné! (60 tonna aranyunk volt, mára ebből maradt 2 tonna!) Ez is az EU bűne? Ma Magyarországnál csak a legszegényebb afrikai országok rendelkeznek kevesebb arannyal!
  • Az mszp 2002-2010 között duplájára emelte az államadósságot, de úgy, hogy közben a munkanélküliség is kétszeresére nőtt! Ehhez aztán tudás kell, bassza meg, hogy ennyi hitelből a munkanélküliséget tudták csak emelni… Na ez az igazi “tehetség”. Ez is az EU bűne?
  • A fidesz most az elkobzott 3000 milliárdos magánnyugdíj vagyonból 500 milliárdért MOL részvényt vett, melyek értéke ma 300 milliárd! Ha a politikai elitben dolgozó közgazdász nem tudja, mikor kell papírt venni, akkor ki a faszom tudja? Eltapsolni: mindenki el tud 200 milliárdot a tőzsdén! Ehhez nem kell közgazdász végzettség.
  • Aztán sorolhatnánk a számtalan esetet, ahol az állam drágábban vesz, aztán olcsóbban ad el… Na, ez is mind az EU bűne?
Ez a sok kibaszott szakmai hozzá nem értés mind az EU bűne? Jobb lesz nekünk, ha kilépünk az EU-ból, és nemcsak támogatás nem lesz, de a tehetségtelenség is itt marad a fejünkön, immár EU-s jogi védelem nélkül?

Unió nélküli államok

Oroszországban nincs UNIÓ, ott kit hibáztasson a nép? Irakban sem volt Unió! Ott kit hibáztassunk? Észak-Koreában sincs Unió! Ott kit hibáztassunk? Ukrajnában sincs Unió! Kit hibáztassunk?
NINCS KÜLSŐ ELLENSÉG! Ezekben az országokban is a fő ellenség belül van! Maga a politika! Ahogy nálunk is!
Csehországban most dagad a botrány, melyben 9 képviselőt tartóztattak le korrupciós vádakkal! Na, nekik elegük lett! Ott sem külföldi ellenségről beszélünk!
Az osztrák képviselő nem adja el hazáját! A német sem! A többit mindenkire rábízom! Szerintem tudjuk a választ… mint ahogy azt is, az EU-val csak nyertünk, ha mást nem, akinek már elege van ebből a trágya országból, amit a politika tett azzá, az a szabad munkavállalás miatt nyugodtan elhúzhat innen! Persze eddig, mert Orbán már ezt is megtiltotta! (Röghöz kötés.)
Egy kérdés maradt: mikor ébrednek rá a magyarok, hogy az ellenséget régóta nem kívül kell keresni?! Mert ebben az országban hatalmas lehetőségek rejlenek, melyekért most 2014-ben igenis érdemes harcolni!





Munkanélküliség és államadósság alakulása 2002-2013 között! Tényleg ez kell nekünk?












































Vajon mikor érjük el végre, hogy az országban az emberek ne imádják pártjaikat, hanem a valóságos tények alapján hozzák meg döntéseiket? Hogy ne gyűlöljék, akinek más a véleménye, hanem mutassák meg, mitől is jobb a másik!?
Jelenleg nincsen jobb. Az a durva, hogy bármely oldal is kerül hatalomra – fidesz vagy mszp – és csinálja a baromságait, a másik oldal elvakult támogatói csak ennyit képesek kiejteni szájukon: a te pártod rosszabb volt.
Hát pont ez az. Egyik sem volt se jobb se rosszabb. Mind a kettő pont ugyanolyan szar! Mikor veszi észre már a társadalom többsége, hogy ez a két párt – fidesz és mszp – valójában egy ugyanazon párt. Mind a két párt mögött ugyanazon pénzügyi, vállalkozói réteg áll. Csak ekkor ez ennyivel kap többet, máskor pedig amaz kap többet…

Eredmények

Még ezzel sem volna probléma, ha bármelyik párt mögött volna valódi teljesítmény és tudás. De nincs. Mikor érti már meg a magyar ember, ha ez a két párt nem tűnik el végleg a süllyesztőben, soha nem válunk élhető országgá!?
Mikor? Miért szidja az mszp-s a fideszest és fordítva, miközben egy nagy rakás szar mind a két párt teljesítménye!? Kedvencem, mikor az ilyen elvakult emberek a rosszal akarják indokolni a rosszat.
Az elvakult mszp-s kb. ilyeneket mond a fideszesnek: na, nézd meg az Orbánodat, kiosztja a trafikokat, földeket a haveroknak, de meglátod, majd jön a Mesterházy, aztán jól rendet rak! Rendet rak a frászt! Ennek a szocialista érzelmű elvakult magyarnak miért nem ömlik ilyenkor a tudatába, hogy hány Nokiás doboz is ment keresztül a BKV-ügyek kapcsán? Hány milliárdot osztogatott ki az mszp a parkolási társulásoknak? Hányszoros áron épültek nálunk az autópályák, miközben máshol ennyiből már az űrbe érő sztrádát építenek? Hm? Tényleg ennyire elvakulttá vált már az egész magyar társadalom?
És ugyanígy, az elvakult fideszes szurkoló védi Orbánt a trafikok, földek, stadionok , Századvég stb. korrupt pénzosztogatások ügyében, mondván, az mszp ennél sokkal többet lopott.
Ne haragudjon meg senki: de tényleg ennyire hibbanttá és beteggé vált a magyar társadalom? Hogy mind a két oldal támogatói elintézik ennyivel: a te pártod rosszabb volt? Ne haragudjon már meg senki, de akkor mindenki menjen bankot rabolni, majd mondja a bírónak védekezésül: de hát a viszkis bankrabló nálam sokkal többet rabolt, ő sokkal rosszabb volt, ezért engem mentsenek fel! Józanodjunk már ki, bassza meg! Rosszal akarjuk indokolni a rosszat?
Mind a két párt ugyanolyan senkiházi, semmihez nem értő, ostoba, korrupt, pénzéhes emberekből áll nulla valódi teljesítménnyel, melyeket most adatokkal is be fogok mutatni.
Célja: Magyarok! Józanodjunk már ki végre!

Adatok forrása (kattints)

Munkanélküliség

MSZP

Számomra durva, amikor most kiáll bármelyik szocialista politikus, hogy ők majd csökkentik a munkanélküliséget, ha 2014-től kormányozhatnak. A mit csökkentenek? A mit? Beszéljen a grafikon az mszp 8 éves teljesítményéről: (Kattints a képekre a nagyobb mérethez.)
A munkanélküliség az ő 8 évük alatt 240 ezerről 475 ezerre nőtt! De ők majd most jönnek a semmiből újra, mert programjuk sincsen 2014-től, de ők majd most jönnek a semmiből segítséget kérve a télapótól meg a húsvéti nyuszitól, és a tehetségtelen, semmihez nem értő, ám kiváló volt ügynök embereikkel munkahelyeket teremtenek?
Ezek józanok? Annyira szeretném megkérdezni, milyen drogot szednek ezek? Érteni semmihez, csak a hazudozáshoz… de ők most leakarják cserélni Orbán Viktort. Kire? Magukra? Minek? Hogy a 475 ezresre duzzasztott munkanélküliséget majd 800 ezresre duzzasszák?
Vagy hogy? Árulja már el nekem, aki még mindig hisz ezeknek a tehetségtelen senkiknek,  miben reménykedik, ha ismét ők kerülnek hatalomra?

Fidesz – és az 1 millió új munkahely

Igazából a fidesz szerintem ugyanazt a drogot szívhatja éjjel-nappal, mint az mszp, csak talán picivel erősebbet… ezeknél reggelente felkel valaki, hasára böffent egyet, majd beír valami égbekiáltó baromságot vagy a Széll Kálmán Tervnek nevezett valamibe, vagy a Konvergencia programba, vagy akárhova, ahol marha jól néz ki mondjuk 1 millió új munkahely.
Mert az olyan jól néz ki… És szerintem valami eszméletlen jó drog lehet, mert mindannyian elhiszik, hogy majd jön Hókuszpók, csattint kettőt a varázspálcájával, és hirtelen teljesül az a sok éhbekiáltó baromság, amit megálmodtak…
1 millió új munkahely? Nézzük:
Érdemes megnézni a csúcsot, a fidesznek sikerült beállítani… Aztán már nekik is kezdett leesni a tantusz, hiába foglalkoztattak ekkor, tehát az 508 ezres munkanélküliségnél temérdek közmunkást, nemhogy 1 millió új munkahely nem volt, de a közmunkások ellenére is nőtt a munkanélküliség!
Meg kell hagyni, ezerszer rafkósabbakká váltak, mint az mszp. Azok még a hamisításhoz is hülyék voltak. A fideszesek eredményt szintén nem tudtak felmutatni, sőt, nőtt a munkanélküliség továbbra is, hát megjelent náluk a tipikus bűnözői gondolkodás: csalni, hamisítani, ferdíteni minden áron.
A mostani legfrissebb adatokban már csökkenni látszik a munkanélküliség. Azonban csupán papíron! Egyrészt, ilyenkor – tehát a nyári szezonban és közeledtével – beindul a turizmus, tehát több embert foglalkoztatnak, de csupán a nyári időtartamra… Ezen túl a fidesz tovább emelte a közmunkások számát, és tessék figyelni: bejelentette, hogy szeptembertől további 200 ezer fővel kívánják bővíteni a közfoglalkoztatottak számát a regisztrált álláskeresők, tehát munkanélküliek körében.
Mit jelent ez? Értelemszerűen papíron tovább fog csökkenni a munkanélküliség, és nőni fog a foglalkoztatottság, hiszen a majdani 200 ezer embert a munkanélküliek közül válogatják ki, ennyivel tehát, ha teljesül a kvóta, csökken majd a munkanélküliek száma egészen a választásokig! Mert addig tervezik foglalkoztatni őket! A foglalkoztatottság pedig értelemszerűen ennyivel emelkedik majd.
Nem nagyszerű? A bűnöző kormány rájött, hogyan verje át a tanulatlanabb réteget, mert semmi más nem érdekli ezt a kibaszott pártot sem, mint a kibaszott pénzsóvár hatalom!!! Ezek már beleőrültek a vagyonba!
Természetesen a közmunkások sokba kerülnek, jóval többe, mintha valódi munkahelyeket teremtettek volna, amihez nem értenek. Akkor ezek az emberek adót termelnének, most pedig adóból kapják a közmunkás “fizetést”.

Államadósság

A két adatot, munkanélküliség és államadósság együtt kell nézni, mert összefüggnek. Több szempontból is. A végén összefoglalást is adok az EU-tagok adósságáról, és annak hatásairól.

MSZP és Fidesz

Kétféleképpen szokás nézni az adósságot. Egyik a nominál értékes, tehát folyó áron meghatározott adósság. Ez a legegyszerűbb, hiszen pontosan megmutatja, mennyivel tartozik az ország forintban azt adott évben.
Bruttó államadósság nominál értéken
Az ÁKK (Államadósság Kezelő Központ) adatai alapján 2013 júliusában 22,5 ezer milliárd forint a tartozás. Ez az összeg Magyarország éves költségvetése bevételi oldalának a másfélszerese. Ha az országban mindenki másfél évig szíveskedne éhen halni, és csupán napfénnyel táplálkozni, akkor lehetne visszafizetni ennyi idő alatt a teljes adósságot.
Jól láthatjuk, hogy az adósság mind a fidesz, mind az mszp idejében folyamatosan nőtt! Igen. A fidesz hazudozásaival ellentétben az adósság egyre emelkedik.
Bruttó államadósság a GDP százalékában = “Maastrichti” adósság
A GDP százalékában meghatározott államadósság a legfőbb mutató. Két okból is. Amikor egy ország jól teljesít, azaz emelkedik a GDP-je, akkor értelemszerűen csökken az államadósság is a GDP százalékában – amennyiben ügye nem vesz fel további plusz hiteleket. Ha egy ország jól teljesít, akkor egy viszonylag magasabb adósságot is képes kezelni, kordában tartani. A probléma akkor keletkezik, amikor egy időben az államadósság túl magas, a GDP alacsony, és még pluszban az adósság nagy része nem hazai állampapírban, hanem olyan idegen devizában van, melyhez képest a forint gyenge.
A GDP százalékában meghatározott államadósságot azért is nevezik “Maastrichti” adósságnak,mert az unió határozta meg a számítás egységes módját, mert ennek megfelelően egy tagállam akkor vezetheti be az eurót, mikor az államadóssága lesüllyedt 60% alá.
 
És láss csodát, mikor az mszp 2002-ben átvette a kormányzást, még a kritérium alatt, tehát 60% alatt voltunk. Sőt, még 2004-ben is, a csatlakozás évében. Ezt a tehetségtelen mszp telibe szarta, miközben az euróval – ha más nem is – legalább már nem lennénk kitéve az állandó forintgyengülésnek, ezáltal pl. a devizahitelek bedőlésének.
Mi a legdurvább? Az mszp úgy majszolta az országba a külföldi hiteleket, mint Móricka szórta a vicceket, de közben a munkanélküliség is megduplázódott. Ehhez már tényleg “tehetség” kell, hogy valaki még hitelből se legyen képes munkahelyeket teremteni! Mert a Kádár-korszakban is hitelből élt az ország, de akkor legalább álmunkahelyek teremtésére és fenntartására költötték a hiteleket. (Az sem volt jó rendszer, ne essen félreértés. Hitel volt, valódi termelés viszont nem.)
De hogy ezek a szerencsétlenek úgy adósítják el az országot, hogy közben megduplázzák a munkanélküliek számát, és még mindig van pofájuk indulni a választásokon, na ehhez kell az igaz vastag bőr az arcokon! Tudják, hogy nem értenek semmihez, de nekik kell a hatalom. Az igazi féreg mentalitás… Ilyen az állatoknál sincs, amit egyes emberek ebben az országban produkálni mernek.

Fidesz

És akkor jön a fidesz, akinek az ország nagy része bizalmat szavazott. Sajnos Orbániában egyetlen fideszes közgazdász sem képes agyilag felfogni, hogy nem lehet egyszerre növelni a GDP-t és csökkenteni az államadósságot! Vagy ez vagy az!
A fidesz 3 000 milliárdot vett el a magánnyugdíjakból, a teljes vagyont, hogy csökkentse az államadósságot. Csökkent? Nemhogy nem csökkent, az MNB legfrissebb jelentésében 2013 első negyedévében már 82,4% a GDP arányos államadósság!
És ügye az is mindenkinek világos, hogy ugyan ezt a 3000 milliárdot az mszp vette fel hitelként, viszont a fidesz költötte el! Az mszp egyetlen normális lépése volt a magánnyugdíj-pénztárak megalakítása… Nem probléma, már ez sincs. (Attól, hogy az mszp-nek volt egy normális lépése is, még nem jelenti, hogy ért a gazdaságpolitikához. Ha valaki iskolai dolgozatban egyetlen kérdést jól megválaszol, az még ugyanúgy egyes alá osztályzat! Ugyanis kettes 60%-tól van!)
A fidesz szerint mindenkinél jobban teljesítünk… csak szegénykék ezt az adatot már nem tudták mivel meghamisítani. (Próbálják, próbálkoznak ugyan mindenféle adócsaló számlákkal helyrehozni a helyrehozhatatlant.) Nem jön össze nekik. Olyannyira nem, hogy a napokban röhögtem szét magam.

A fidesz rögtön kormányra kerülésük után létrehozott egy “adósságmérő órát” a kormany.hu oldalon azzal a céllal, hogy na, majd mindenkinek megmutatják, mennyire fasza gyerekek, és hogyan apasztják majd az adósságot, amire 3000 milliárdot elvertek: elintézve, hogy a most 30 éveseknek már nyugdíjuk sem lesz. Az óra úgy nézett ki, mint egy sebességmérő kijelző az autókban… Nagy, látványos stb. Mutatta a hazai és deviza adósságot is.
Mivel fideszék is lassan kijózanodnak a drog hatása alól, be kellett látniuk, bizony ez az adósságcsökkentés nem jött össze. Képzelje el mindenki, az órát leszedték! Ma már csak ennyi található a helyén a kormany.hu-n:
A Nemzetgazdasági Minisztérium számára kiemelkedően fontos a lakosság tájékoztatása az államadósság aktuális szintjéről. Korábban ezt a célt szolgálta a kormany.hu-n elérhető államadósság-mérő alkalmazás.
A tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább. Szeretnénk továbbá elkerülni az adatszolgáltatásban előforduló párhuzamosságokat is. A Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részletes adatokkal szolgál az érdeklődők számára az államadósság állásáról.
Technikai okokból! Érted? Ezt a kibaszott kamut. :) Érdemes mindenkinek megnézni, valóban ez olvasható az adott oldalon: a link.
A kormány sorra ismeri el saját tehetségtelenségét a tetteivel, de még mindig hazudozik, hogy a világnál is jobban teljesítünk.

Fidesz-féle adósságcsökkentő “rém”álom

Mikor hatalomra jutottak, készítettek konvergencia programot, Széll Kálmán Tervet, aztán ezekből újabbat, mert látták, hogy a megálmodott baromságok nem jönnek össze. Még a 2012-ben elkészített konvergencia programban és a Széll Kálmán 2.0-ban sem voltak képesek reálisan eltalálni, mekkora lesz az államadósság 2013-ban, ahogy mást sem. Hasra böffint egyet az egyik pénzügyminiszter, sebaj, jön a másik, az is hasra böffint egyet, aztán majd lesz valami… Hát lett: (Alatta elmagyarázom, mit kell nézni.)
Hogy a 2011-es konvergencia programba melyik rajzolta be ezeket az égbekiáltó baromságokat? Nem tudom. De hogy egy ökör volt, az biztos. Az első sáv (barack szín) mutatja, mekkora adósságot tervezett a kormány megvalósulni még hatalomra kerülésük idején. 2013-ra már 70% alá került valamelyik barom ceruzájának hegye, 2015-re pedig 65% alá. Aha, mert ez így megy Csipkerózsikáéknál…
2012-ben felismerték, hogy na, kicsit a drog hatása alatt lehetett itt valaki a házunk táján, mert ugyan szép lefelé mutató görbét rajzolt, de mi a fenére alapozva, nem tudni… Jött a másik barom, és berajzolt egy ugyanolyan ütemű adósságcsökkenést, csak picit feljebb helyezte a kezdő pontot – ez a második sáv (narancssárga szín).
Ezzel szemben a harmadik, fekete sávban láthatjuk, mi teljesült ebből a sok baromságból, amit állítólag magasan képzett és kiváló szakmai tudású közgazdászok állítottak össze…
Én szerintem menjünk ki az Alföldre, keressünk egy gyapjas birkát, tegyük meg miniszterelnöknek, keressünk mellé egy kecskét, tegyük meg pénzügyminiszternek: azok nem mekegnének meg bégetnének össze ennyi baromságot, mint ezek.
Ügye látható, hogy 2013-ra már nemhogy csökkenésről nem lehet beszélni, az adósság a 2010-es szintet is meghaladja. Miközben elköltöttek 3 000 milliárd magánvagyont, beáldozták a növekedést, mert 2012-ben is csökkent a GDP… nem baj, vigasztaljon minket, hogy a trafikok “jó kézbe” kerültek…

Államadósság az EU-ban

Sokan kíváncsiak lehetnek, hogyan alakul az államadósság az EU országaiban? Ilyenkor mindig azt kell nézni, a velünk azonos szinten lévő országokban mekkora az adósság?
Keresse meg mindenki Szlovákiát! Náluk az adósság 50%-os és már régen euró a hivatalos pénznem. Mellettünk balra, illetve jobbra Ausztria és Németország, közel azonos adóssággal. De náluk milyen az életszínvonal?
A hitel önmagában nem rossz, ha azt egy állam megfelelően költi el. Mit jelent? Az embereknek kapát kell adni, nem ételt és cukorkát! Hiszen a kapával lehet termelni, az étel és cukorka viszont elfogy. Hazánkban azért nőtt a munkanélküliség a tetemes hitelfelvétel mellett is, mert az mszp-kormányok nem kapát vásároltak a hitelből, hanem “ételt és cukorkát”. Szavazatszerzés céljából támogatták a 3 millió nyugdíjast infláció feletti emelésekkel, a 13. havi nyugdíjakkal, osztani kellett ügye a haveroknak is, a bankokat is segélyezni kellett, mert megengedték nekik az évi 45-50%-os THM-et is, emiatt a pénz csak úgy dőlt ki az országból és így tovább…
Jött a fidesz, aki megvágta a bankokat, melynek egy része érthető és támogatandó is, azonban ő az ebből befolyó összeget a haverok és gazdagok “segélyezésére” fordította, elköltött 3 000 milliárd magánvagyont, eredménye a nagy nulla… Ha bemegyünk egy általános iskolába, és megkérdezzük a nyolcadikos Jocókát, hogy el tud-e verni 3 000 milliárdot eredmény nélkül, azt fogja mondani, hogy persze… Na, ehhez nem kell közgazdász végzettség, de még felnőttkor sem.
Láthatjuk a grafikonon, hogy 160%-nál Görögország már csődbe ment… Az államadósság csak akkor kezelhető, ha van folyamatos GDP növekedés, ehhez pedig a KKV szektort és a középréteget és alacsonyabb jövedelműeket kell támogatni, amit ebben az országban senki nem tesz! Nagyon egyszerű a magyarázat: aki tízszer annyit keres, az nem vállal tízszer annyi gyereket. Mivel szavazatszerzés céljából mind a fidesz, mind az mszp csak a nyugdíjasokat és/vagy bankokat/gazdag haverokat támogatja, a szegényebb egyre szegényebb lesz, aminek köszönhetően csökken a magyar népesség!
Ergo: zsugorodik a gazdaság, csökken az aktív munkaképesek száma és emelkedik a nyugdíjasok száma, így egyre kevesebb embernek kell egyre többet eltartani, ezáltal csökken a GDP, melynek hatására emelkedik az adósság, és hamarosan nézhetjük, ahogy Görögország sorsára jutunk…

A világ adóssága

Akit érdekel, ezt csak úgy érdekességként közzé teszem. Az Economist elkészítette a világ adósságának térképét, napi szinten lehet látni – bármely ország fölé téve az egérmutatót -, hogy mekkora az adott országban az adósság. A vörös szín jelzi a magas adósságot, a zöld az alacsonyat.
A térkép ide kattintva érhető el.
Érdekes lesz látni, mennyire el van már adósodva a világ. Magyarország fölé téve az egeret, láthatjuk, hogy fejenként mindenki 11 000 dollárral tartozik, átszámítva kb. 2,4 millió forinttal.

Ez a rendszer, amit ma hitelpénz-rendszernek nevezünk látható módon össze fog omlani olyan 100 év múlva, hiszen a kamatos kamat miatt a világ soha nem lesz képes visszafizetni a tartozását. Hogy akkor mi lesz, nem tudni, lehet visszatér az aranypénz-rendszer, ez esetben Magyarország megint megszopja, ugyanis gyakorlatilag az egész aranykészletünket eladtuk a 90-es évek elején…
Az biztos, hogy amíg ez a rendszer van életben, kezdeni kell vele valamit: ennek egyetlen módja van, a GDP folyamatos emelése. Azaz az embereknek kapát kell adni, nem pedig “ételt és cukorkát”.

Mi a teendő?

A tisztán látás kedvéért, Ausztriában minden állampolgár fejenként 35 000 dollárral tartozik! (Magyarország fejenként 11 000 dollárral.) Miként lehet náluk is 80% körüli az adósság, mint nálunk? A GDP miatt, amit mondtam. A magas GDP képes ellensúlyozni a magas adósságot. Ausztriában nominálisan, azaz aktuális piaci áron kifejezve háromszor akkora az adósság, mint nálunk, de GDP arányosan közel ugyanannyi. Ha Ausztriának akkora GDP-je volna, mint Magyarországnak, akkor a GDP arányos államadóssága 215-225% volna, tehát már csődbe ment volna! (Magyarország GDP-je 2012-ben 97 000 millió euró, Ausztria GDP-je 2012-ben 300 000 millió euró.)
A fidesz kormány lépései eleve halálra voltak ítélve, hiszen nem az adósság csökkentésére kellett volna a fordítani hangsúlyt és a magánvagyont, ha már elvették, hanem a GDP emelésére!!! De agyatlanok, nem fogják fel.
Ennek a lépésnek a bemutatása = “Hogyan kéne kapát adni az embereknek cukorka helyett?” az x-program hamarosan megjelenő második részében található majd…

Hogyan kerülhet egy cola Németországban 45 forintba? + Lakásbérlés árak Ausztriában












































Az xBeszó!unk fő gazdasági összehasonlítási alapja Ausztria (és hamarosan Szlovákia), de érdemes néha távolabb is pillantani, ha tényleges képet szeretnénk kapni országunkról


A cikk eleje Gergely Tibortól származik, aki Németországban él és dolgozik. Bevásárolt a helyi Penny Marketben, fényképet készített a vásárolt termékekről és lefényképezte a blokkot is. Döbbenetes árakkal találkozunk, miközben már sok platformon láthattuk, még a Magyarországról származó szalámi is olcsóbb Ausztriában, mint nálunk! A kérdés: mi a fene folyik itt?
Mielőtt a szokásos kommentek érkeznének, szeretnék egy mondást közzétenni:
Nem Németország, nem Ausztria, nem az USA, nem Anglia köré kellett falat emelni, hogy az állampolgárok ne vándoroljanak el onnan tömegesen munkáért vagy letelepedésért!
Magyarország?
A kommunizmusban a katonaság akadályozta az elvándorlást. A rendszerváltás után 23 évvel az Orbán-kormány annyira “jól teljesít”, hogy bevezették a röghöz kötést! A kommunizmus után újra ott tartunk, ahol a kommunizmusban, a kormány törvényi falat emel a fiatalok elvándorlása ellen! Akkor most, hol nincsen kolbászból a kerítés? Miben változott az életünk?
A cikk második részében pedig megvizsgáljuk, hogy Ausztriában – a tévhittel szemben – egy minimálisnak számító bérből is kifizethető a lakásbérlés és a rezsi is! Nem igaz, hogy egy osztrák a minimálbérből ezeket nem képes kifizetni. (Ausztriában, ahogy Németországban sincsen egyébként állami minimálbér, ez több cikkben is kifejtésre került már.)

Árak Németországban

A mai képes témám lehet hogy kicsit erősebb lesz a szokásosnál. Elnézést a luxuscikkekért, azok itt nem luxus cikkek… És nem is egészségesek… Viszont én ehetek ilyeneket, mert tudok fogyni 50 kilót fél év alatt.
Már rég készültem ilyesmivel, de ma végre megérett. Szóval lássuk csak: van egy ország = Magyarország, ahol a minimálbér bruttó 98 000 Ft = 325 euró, nettó 64 000 forint, azaz kb. 210 euró. (Átváltás 300 forinton.)
Van egy másik ország is, ahol ugyan nincs minimálbér (minek?), de a kezdő szakmunkás fizetés megközelíti az 1750 eurót – csak úgy zárójelben jegyzem meg, hogy a két ország 1944-ben ugyanolyan egyformán szarrá volt bombázva.
Az itteni árakat fogom most bemutatni azért, mert egy ilyen vásárlás után felüti a fejemet a sok kérdőjel: Mi folyik otthon??? Miért nézik hülyének az embereket? Tényleg hülyék??? Ezek a termékek itt miért olcsóbbak? Miért más az összetétele sok élelmiszernek? És ugyanaz az eladó a pénztárban miért keres ötször annyit, mint nálunk?
Természetesen én is a miérteket keresem, de eddig nem találom. Lehet osztani a posztot! Ezt lehet. Lehet róla beszélni és kommentálni, mert érdekel a véleményetek. Lehet pofázni, hogy akciós volt meg ilyenek, de bekaphatjátok, mert itt másfél éve akció van, mióta itt vagyok! Köszönöm a figyelmet! (A piákat ajándékba viszem Kiszel Tündének.)

A miértekre az xBeszó!unk már több cikkben is adott válaszokat. A kérdés összetett, több szegmensből áll, melyeket egyszerre kell látni és megérteni. Ennek a cikknek a végén is lesz erről némi összefoglalás, a készülő X-Program pedig teljességében leírja majd a probléma okát és a megoldást is.






A vásárolt termékek (300 forinton átszámítva)

(Kattints a nagyobb mérethez)
- Bacardi + egy cola (ajándékba)
- Campari Bitter
- Lazacfilé (10 dkg)
- Absolut vodka
- Tej
- Gyógyszer a gyerekeknek
- Blend a med fogkrém (4 darab!)
- Fa tusfürdő (3 darab)
- Pepsi Cola (0,5 liter)
- Lipton ice tea (1,5 liter cukor nélkül)
- Coca Cola light (1,5 liter)
- Manner nápolyi (4 darab)
- Kibaszott nagy uborka (1700 gramm)
2997 Ft
- 2664 Ft
- 300 Ft
- 3297 Ft
- 150 Ft
- INGYENES
- 807 Ft = 4 darab!
- 666 Ft = 3 darab!
- 45 Ft
- 207 Ft
- 147 Ft
- 507 Ft = 4 darab!
- 297 Ft














És a blokk, amelyen bárki ellenőrizheti az árakat:

Akció?

Igen! Ezek a termékek akciósak, ahogy a cikkben is írva volt. Azonban sétáljon el bárki Magyarországon egy Penny-be vagy a Tacskóba, bárhova, nálunk az akció ennyit jelent:
  • Felé biggyesztenek egy árat, majd áthúzzák
  • Tacskóban: úgy írjuk ki a 3 darabos vásárlást, hogy véletlenül se legyen egyértelmű
  • Ugyancsak Tacskó szokás, amikor véletlenül a gépben nem az akciós ár szerepel, hanem a drágább (szigorúan véletlenül)
  • Az akció kezdetekor már nem kapható a 30 forinttal leakciózott termék (nyilván az első másodpercben elvitték az összeset)
  • A nálunk lévő akciók meg sem közelítik az osztrák vagy német boltok akcióit!
Csak ellenőrzésképpen felmentem a Penny (2013. szept. 26-október 2-ig érvényes) online reklámújságjára, ahol a Fa tusfürdőt éppen akciózza a Penny “elképesztő” mértékben:
Nálunk 1 darab kerül akciósan 439 forintba! Németországban a 3 darab akciósan 666 forint! Akkor most? Mi van? Kit néznek ezek hülyének?
Mindamellett, szeretném megnézni azt a hipermarketet, ahol a fél literes cola akciósan 45 forint! Hű, de érdekes, hogy Dunaharasztiban van a Coca-Cola gyár, míg Dunaharaszti és Soroksár között az 510-es úton a Pepsi Cola gyár, tehát mind a kettő terméket itt állítják elő, Budapesttől egy köpésre, még szállítani sem kell, ennek ellenére nálunk a fél literes üdítők ára 230-270 forint!? Kit néznek ezek hülyének?
Továbbá számtalanszor elhangzott már érvként, azért drága, mert külföldről kell szállítani, és ez drágítja. Csak ilyenkor azt az egyet vagyok képtelen felfogni az amúgy szerintem nem gyönge agyammal, hogy a “makói” fokhagymát miért is éri meg Kínából hozatni? Mert származási országa Kína! Ilyenkor nem drága a szállítás? A kalocsai fűszerpaprikát miért is éri meg Spanyolból hozatni és a magyar, kiváló paprikához keverni? Ilyenkor nem drága a szállítás? Amikor a magyarországi kiváló minőségű szalámit kiviszik Ausztriába, azaz a szállítással is megnövelik az árát, akkor az hogy a retekben lehet olcsóbb, mint nálunk?
Nem érezzük, hogy itt valami nagyon, de nagyon nem stimmel? Hogy totál hülyének vagyunk nézve? Nálunk állandó érv a magyar előállítóktól, hogy nagyon magas a bérköltség, járulékok stb. Oké, de akkor hogyan olcsóbb Ausztriában a magyar szalámi, amit itt állítanak elő, mint ugyanez a szalámi nálunk? Ha kiviszem a magyar terméket külföldre, akkor azon már nincs bérköltség?
Az osztrák és német bruttó keresetek, valamint a bárjárulékok még így is ötszörösét teszik ki a magyarénak! Ennek ellenére az ott előállított terméket ők olcsóbban tudják adni, mint mi? Nálunk a cégek teljes bérköltsége még mindig töredéke az osztrák vagy némethez viszonyítva! Akkor kérdem én, mi a fasz folyik itt?
Hozzá kell tegyem, termékeinkkel, a mi bérköltségeinkkel (melyek láthatóan alacsonyak) már rég el kellett volna árasztani az egészt nyugatot! Kínából megéri ide szállítani a fokhagymát, de nekünk nem éri meg a magyar termékeket Németbe szállítani? Miért nem terjeszkedik a magyar nyugat felé, de akár Horvátország, Románia, Ukrajna irányába? Miért nem a mi kiváló agrártermékeink uralják a nyugatot? Hiszen jóval olcsóbb a munkaerő nálunk! Ennek ellenére nálunk drágább minden, még a magyar termékek is??? Sőt, ha nálunk bemegyünk egy akrámilyen üzletbe, nem találunk nagyon magyar terméket! Németországból hozat a Lidl, Aldi, ahol a bérköltség a mienkének az ötszöröse! Mégis ők árasztanak el minket termékekkel, és nem fordítva, mi őket? Mi a fasz folyik itt?
A válasz igazából roppant egyszerű. Mindenkinek el kéne jutni végre a felismeréshez, hogy a 23 éve stagnáló, alkalmatlan hazaáruló politikát a magyarok választják! Ugyanazt a két hazaáruló pártot cserélgeti a nép, melyek kiárusítják az országot pár Nokiás dobozért! (Aki nem értené, kenőpénzért!)

Felébredés az álomból

Látni kell, hogy nálunk azért magasak az árak, hogy a különbözetet a németek, osztrákok felé realizálják a multik! Magyarul: komplexen kell látni a gazdaságot – amire sajnos sok embert nem tanítanak meg.
Van egy cég nálunk – nevezzük Sparnak -, és van ugyanez a cég Ausztriában is. A nálunk megtermelt árut – nevezzük paradicsomnak – felvásárolja a multi 30 forinton, azaz jóval termelői ár alatt. Eladja a magyaroknak 300-500 forintért! (A termelő eközben kizárólag az állami és EU-támogatással tud egyáltalán életben maradni. Azaz az adóból támogatni kell az agráriumot, hogy életben maradjon, részben ezért is magasak az adók.) Nálunk a Spar keresett az üzleten egy rakás pénzt: mondjuk a paradicsom kilóján 270-470 forintot! Ausztriában 4-5-szeres bért kapnak a dolgozók. Hogy a fenébe képesek ezt az osztrák cégek kitermelni? Sehogyan!!!

Elszivattyúzás

Ezt hívják pénzelszívásnak! Nálunk legyártatják az olcsó munkaerővel, és itthon eladják drágán! A megkeresett 270-470 forintból viszont már az osztrák Sparban ugyanez a cég képes árengedményt adni, azaz akár 200 forinttal is csökkenteni az ottani paradicsom eladási árát! Az itteni haszon nagy részét arra fordítja a cég, hogy az ottani árakat mérsékelje, illetve ott magasabb bért fizessen! Ehhez megmutatom a korábbi cikkben készített grafikont: (kattints a nagyobb mérethez)
Keresd meg Ausztriát és Magyarországot! Nálunk azért ilyen magasak az élelmiszerárak is, mert szándékosan magasan tartják a külföldi kézben lévő multik! Azért teszik, hogy hazájukban viszont nagyon jó életkörülményeket teremtsenek azáltal, hogy az itt tripla áron eladott termékekből az ottani termékek árait csökkenthessék!
Gondolkodjunk már józanul! Hogyan emelkedhet nálunk az élelmiszerek ára ilyen mértékben akkor, amikor Ausztriában a teljes bérköltség ötszöröse az itteninek! Hát ott kéne ötszörös árakat látnunk! Nálunk azért kerül 230-270 forintba a fél literes cola, hogy Németországban 45 forintért lehessen adni! Nálunk azért kerül egy darab Fa tusfürdő 600 forintba, hogy Németországban hármat adhassanak ennyiért!
De nem csupán az élelmiszerek ára emelkedik nálunk ilyen mértékben, hanem minden:
Próbáljuk végre kinyitni a szemünket! Ez az árváltozás 2005-től értendő, tehát nem egy év tendenciája! Folyamatos és tudatos árdrágítás zajlik nálunk, miközben a béreket alacsonyan tartják, hogy a magyar megtermelje elképesztően olcsón az árut a külföldnek.

Kinek a hibája?

Nyomatékosan elmondom, ez NEM A MULTIK HIBÁJA! Ez nem a külföld hibája! Fejezze be végre az összes magyar ember a külföldi ellenségkeresést! A piacgazdaságban az erősebb kutya ugat, és pont! A magyar ember okozza mindezt saját magának! Nem a külföld a hibás, hanem a magyar szavazók!
Akik folyamatosan kivénhedt mammutokra szavaznak – lásd mszp -, akik már a kommunizmusban sem értettek semmihez! Kérdezze meg minden mszp-s a képviselőjét, hogy “miért működik Ausztria?” – fogalma se lesz egyiknek sem a válaszról! Mert hozzá nem értők alkotják az egész mszp-t! Mást sem tettek, mint kiárusították az országot a külföldnek! (Az mszp a napokban jelentette be országos listáját, hát kik szerepelnek az első helyeken: kivénhedt, ostoba, semmihez nem értő mammutjaik!)
De nézzük a fideszt is! A fidesz nem erre kapta a kétharmadot! Hogy mindenben a gazdagokat támogassák, valamint saját haverjaikat! A fidesz elvével, miszerint meg kell állítani a külföldi függést, abszolút egyet lehet érteni! Azonban mit tett a fidesz a kétharmaddal ennek érdekében? Az ég adta világon semmit! Orbán belehülyült a hatalomba, maga mellé olyan arrogáns embereket állított, mint Lázár, Papcsák stb… illetve a nőgyűlölő, nőverőket! Az egész fidesz egy gusztustalan, arrogáns, pofátlan párttá vált! (Mondom ezt, mint egykori fidesz párttag.) A kurva annyukat, hogy ilyen arrogáns senkiházik lettek! Kérdezzünk meg egy fideszest is, mitől működik Ausztria? Fogalmuk nem lesz róla… fogalmuk nem lesz a megoldásról! Létrehozta a fidesz a munkavállalók érdekében az erős szakszervezeteket, munkáskamarákat, nyilvánossá tett minden állami szerződést, beleértve az ügynökaktákat, megszüntette a korrupciót, helyrehozta az egészségügyet??? Hát nem!
Láttál valaha ilyen kimutatást egyetlen mai pártnál is? Hogy a képviselőik így átlátnák a helyzetet? Elmagyaráznák a megoldást? Ha mi nem kerülünk be a parlamentbe, és újra ez a két párt – mszp és fidesz – jelenti majd az ország irányvonalát, én tényleg csak arra tudok buzdítani minden fiatalt:

 AZONNAL HAGYJA EL AZ ORSZÁGOT, AMINT TEHETI! 

A bugyuta, elvakult szavazók pedig majd egyék meg, amit főztek! Állítsanak szobrot Orbánnak, Mesterházynak, hogy jajj, de jó, mert örök rabszolgaságban élhetnek Magyarországon! És akkor majd talán mindenki elgondolkodik, hogy szavazni nem pártimádat alapján kellett volna, hanem józanság alapján!

Lakásbérlés Ausztriában

Ausztriában nincsen minimálbér. Minimális bérnek a nettó medián átlagbér 60%-át szokták tekinteni. Ami most 900-1000 euró körül mozog. (Nettó medián átlagbér 1700 euró.) Ez az 1000 euró tényleg annyira alacsony bér, hogy gyakorlatilag végzettség nélkül vagy nagyon általános munkával lehet ennyit keresni. Egy szakács bére is nettóban legalább 1200 euró = 360 ezer forint. De ettől felfelé keresnek inkább.












Sokan próbálják elhitetni ebben az országban, de hát Ausztriában sincs kolbászból a kerítés, ott is sokan élnek minimálbérből, és lakást bérelni ebből csak egy lukat fogsz tudni. Ami ebből igaz, hogy valóban sokan élnek ott is minimálbér közeli fizetésből, a különbség azonban, hogy ott a minimálbér NEM AZT JELENTI, amit nálunk.
Ott a minimális bérből normális lakást tudsz bérelni, fenntartani, és még akár autót is! Hiszen az élelmiszer annyiba kerül, mint nálunk, a tömegközlekedés olcsóbb Bécsben, mint Budapesten. Ausztriában az egyik legolcsóbbak a mobiltelefon előfizetések és percdíjak. A műszaki cikkek is annyiba kerülnek, mint nálunk, illetve sokszor olcsóbbak. Az üzemanyagárak nagyjából megegyeznek.
Ami a különbség, hogy Magyarországon a minimálbér nettó 64 000 forint =  213 euró, míg ez Ausztriában 900-1000 euró.
Az xBeszó!unk által készített magyarországi és ausztriai élelmiszerárak összehasonlítását itt találod, ha még nem olvastad az oldalon.

Adatok forrása







Két lakást mutatok be. Bécsben, azaz a fővárosban kerestem albérletet 500-600 euró között, mert állítólag Bécsben csak förmedvényt lehet ennyiért találni. Ez az összeg tehát az ottani minimális bér fele! Budapesten tehát 32 000 forintért kell találni hasonló lakást! (Álmainkban.)

1. lakás: “2 Zimmer Wohnung im 10. Bezirk”

Kétszobás lakás a 10. kerületben
  • Mietpreis: € 500,- (bérleti díj)
  • Adresse: 10. Favoriten, Wien (cím)
  • Größe: 64 m² (alapterület)
Die Wohnung gliedert sich wie folgt: (A lakás elosztása:)
- 1 Vorraum (
Előtér)
- 1 Badezimmer (
Fürdőszoba)
- 1 WC
- 1 Wohnzimmer (
Nappali)
- 1 Schlafzimmer (
Hálószoba)
- 1 Küche (
Konyha)
A lakás az 5. emeleten található, lifttel. (Die Wohnung liegt im 5. Stock und ist mit dem Lift erreichbar.) A lakás teljesen bútorozott. (Die Wohnung ist komplett möbliert zu mieten.)
És némi leírás található még arról, hogy mi van a közelében. A bécsi lakások rezsiköltsége (BK = Betriebkosten) általában 70-150 euró között mozog területtől és állapottól függően. A leírásban nem szerepelt ennél a lakásnál a hozzávetőleges rezsiköltség.

2. lakás: “Wohnung in der Nähe U4 – Rossauer Lände”

Lakás a 4-es metró közelében
  • Mietpreis: € 500,- (bérleti díj)
  • Adresse: 2. Leopoldstadt, Wien (cím)
  • Größe: 43 m² (alapterület)
A lakás a 3. emeleten található. Az épület 100 éves (Baujahr ca. 1900), új ablakokkal, laminált padlóval. Teljesen bútorozott, gázfűtéses, biztonsági ajtóval szerelt. (Neue Fenster, einbruchsichere Tür, Gastherme, Boden: Laminat)
Belmagassága 3,5 méter (Raumhöhe ca. 350cm). A rezsiköltség cirka 120 euró/ hónap (Betriebskosten: 120,00 € / Monat)
Tény, ebben a lakásban van egy borzasztóan kinéző emeletes ágy, ezt nagyjából 50 euró egy normális ágyra cserélni.

Összegzés

Ilyen lakásokat lehet találni Bécsben 500 euró környékén, azaz a minimális bér feléért, és még a rezsi is kifizethető! Budapesten nem mutatok be lakásokat, mert a minimálbér feléért, azaz 30 ezer forintért nem lehet lakást bérelni, legfeljebb szobát.
Nálunk a minimálbérből NEM LEHET megélni! Ausztriában a minimálbérből ténylegesen meg lehet élni, de aki hajlandó némi minimális tanulásra időt áldozni, hogy legalább szakács végzettsége legyen, az nem fog minimálbért keresni! És munkát is kap!
Nálunk sem a fidesznek, sem az mszp-nek nem célja valódi eredményeket elérni, mert vagy nem tudják, hogyan kell, annyira hülyék, vagy pedig szándékosan nem teszik, mert vagy a kenőpénz magasabb, vagy pedig a haveroknak így lehet milliárdokat osztani.








Az X-Program valódi megoldásokat kínál minderre. Persze, lehet továbbra is vakon, agy nélkül szavazni majd 2014-ben, sem én, sem a többi értelmes fiatal nem fog ebben az országban maradni azért, hogy rabszolga legyen saját országában! Inkább megyek Ausztriába én is, ahol lesz normális fizetésem, normális nyugdíjam, és a kormány nem veri át a fejemet folyamatosan, hogy saját haverjainak oszthassa szét az adómilliárdokat! Lehet ezt a magyarnak tovább és tovább tűrni, csak akkor ne a külföldet vádolja! Ne a multikat vádolja! Ne az uniót vádolja! Hanem saját magát!
Mert ezen az oldalon is adatokkal kerül bemutatásra minden, méghozzá érthetően azok számára is, akik soha nem foglalkoztak gazdasággal. Ha ennek ellenére a többség továbbra is a két leszerepelt pártot támogatja majd 2014-ben, akkor a magyarság sajnos ennyit érdemel.
Mindenki annyit érdemel, amennyi saját és gyerekei sorsáért hajlandó megtenni! Eddig nem volt kire szavazni? Rendben, elfogadva. Viszont 2014-ben már mi is ott leszünk! 
Szabó Péter hozzászólására kis számtani kiegészítés (2013. okt. 01.)
Várható volt, hogy lesznek, akik az élő fába is belekötnek. Nézzük a lakásbérlést számtanilag:
Sehol a világon nem éri meg egyedül élni, talán csak Svájcban. Ha valaki mégis egyedül költözik külön, annak elég egy 25-30 négyzetméteres lakás, amit Ausztriában 500 euróért lehet bérelni a rezsivel együtt! Marad 500 euró minden másra! A minimális bér sehol nem jelenti, hogy dorbézolni lehet egy luxuslakásban.

Ausztriában minimális bért kereső fiatal pár

A bemutatott két lakás ennél nagyobb volt: 64 m² és 43 m², tehát két főnek ideális, az első akár még gyerekkel is. Ha Ausztriában a minimális bért kereső fiatal pár összeköltözik, akkor összesen 2000 eurójuk lesz! Ebből a lakásbérlés 500 euró, amihez számoljunk magasabb rezsit, legyen 200 euró. Ez összesen 700 euró/hó. Marad kettőjüknek havi 1300 euró.
Mind a ketten megvásárolják a havi bérletet a bécsi “BKV”-ra. Fejenként havi 47 euró! Összesen kettejüknek havi 94 euró! Maradt kettőjüknek havi 1206eurójuk = 361 800 forint!!! Miközben az árak gyakorlatilag megegyeznek! Ebből futja nekik saját autóra is, amit használhatnak hétvégi bevásárlásra, meglátogatni a nagyit stb.
Magyarul, még a minimális bér is lehetővé teszi, hogy a fiatalok hamar elköltözzenek otthonról, ezáltal nem mennek a szülőkkel egymás agyára, hamarabb függetlenednek, hamarabb megtanulják, mi a felelősség, és hamarabb vállalnak gyereket is, aminek eredménye, hogy nem lesz több nyugdíjas, mint kereső! Az utcán nem ölik meg egymást, mint a magyarok, mert a minimális bérből is nyugodtan tudják fizetni a számlákat, autóval mehetnek pihenni hétvégére stb.

Magyarországon minimális bért kereső fiatal pár

Ha a két minimálbért összerakja a két fiatal, akkor lesz havi (64 000 Ft x 2) 128 000 forintjuk! Ebből Budapesten egy lakást – ha elképesztően jóindulatú vagyok – képesek havi 55-60 000 forintért bérelni rezsivel együtt! (és ekkor egy borzalmas lukat kaptunk, nem olyat, mint bemutattam az osztrák példában). Marad kettőjüknek havi 68 000 forintjuk!
Ebből kifizetik mindketten a havi BKV bérletet (10 500 Ft x 2), ami összesen 21 000 forint! Maradt kettőjüknek 47 000 forint minden másra! Bár a fidesz szerint meg lehet élni 47 ezerből, hát a magyar megpróbálja ezt most párban!
Ekkor jön elő a tipikus magyar szindróma, hogy soha a büdös életben nem költözöl el otthonról, de gyűlölsz mindenkit, akinek akár egy Suzuki Swift-re is futja a hétvégi bevásárláshoz. Ha szembe jön veled a másik magyar az utcán, már szemmel képes lennél megölni, mert nem tudod a rezsit sem fizetni, a munkahelyeden vérmes szemmel nézed, ki keres többet nálad, és persze eszed ágában nincsen ilyen körülmények között gyereket vállalni, ezért a mostani 3 millió nyugdíjas helyébe lassan 4 millió lép… A magyar fiatalnak egyetlen dolog jár a fejében: a kurva anyját az összes tróger, semmihez nem értő, kapzsi politikusnak, inkább húzok ebből az országból, mint a vadlibák, amíg tehetem!
Na ez a különbség számtanilag kimutatva a két minimálbér között. Magyarország minden erejével elűzi a fiatalokat innen. Amit Orbán a röghöz kötéssel sem lesz képes megakadályozni!




Sokkoló adatok: miért nem lesz nyugdíjad? Hányan dolgoznak bejelentve?












































Szeretném ebben a cikkben bemutatni, milyen erőteljes vihar közeledik felénk, miközben a politikától mást sem hallunk, mint hogy Magyarország jobban teljesít vagy éppen dübörög a “pannonpuma” a gazdasággal együtt…

Vihar

Magyarországon nincsenek kiemelkedő hurrikánok, ellenben az USA-val. De tételezzük fel, hogy közeledik felénk egy akkora, amely akár romba is döntheti a lakásodat. Mit választanál?
  1. Az állam eltitkolja előled a valódi veszélyt, míg te éled az életed az esélytelenek nyugalmával egészen addig, amíg saját szemed előtt dönti össze házadat a hurrikán?
  2. Vagy szeretnéd, hogy olyan kormány irányítása alá kerüljön végre az ország, amely a veszélyről időben tájékoztat, hogy még megtehesd a szükséges óvintézkedéseket? (Pl. pincét építeni, megerősíteni a ház szerkezetét stb.)
Van egy rossz hírem. A nyugdíjak szempontjából a hurrikán már régen elindult felénk, azonban mind az mszp, mind a fidesz a hatalomban maradásért egy szót sem ejt erről: ahogyan tette például most az Orbán-kormány a tandíjak, röghöz kötés esetében. Máról holnapra rázúdította az emberekre anélkül, hogy bárkinek ideje lett volna felkészülni! Ilyen államirányításra vágysz?

Lépésről lépésre

A cikkben lépésről lépésre végigmegyünk a legfontosabb nyugdíjakra vonatkozó adatokon, melyek szorosan összefüggnek a bejelentett munkavállalók számával.
Először a munkával kapcsolatos sarokszámokat osztom meg, majd ebből kiindulva megnézzük, mi a probléma a nyugdíjrendszerrel? Hogyan indult ki? Hol tart ma? És a legfontosabb, hova tart?

Ahogy az xBeszó!unk törzsolvasói megszokhatták, az adatok ezen a weboldalon sosem hasra ütéssel kerülnek be a cikkebe. Minden adat pontos forrása fel van tüntetve, melyekre csak rá kell kattintani az ellenőrzéshez. Az adatok MINDIG hivatalos állami statisztikákból származnak. (KSH, EU, osztrák KSH, MNB, PSZÁF, minisztériumok, munkaügyi adattárak stb.

Adatok forrása

Felosztó-kirovó rendszer

Sokan úgy gondolják, tisztában vannak a nyugdíjrendszerünk működésével. A helyzet azt mutatja, az emberek “tudják” miről van szó, de mégsem hajlandóak “megérteni”.
Nyugdíjrendszerünk ún. felosztó-kirovó rendszerben működik. (A legnagyobb hülyeség, amit egykoron politikusok kitalálhattak.) Az állami nyugdíjakat alig 100 éve vezették be Magyarországon.
Mi a felosztó-kirovó rendszer?
A felosztó-kirovó rendszerben az időskori ellátások nagyjából-egészéből egy ún. társadalmi szintű szolidaritáson alapulnak, amelyben az aktív (dolgozó) korosztályok mindenkori járulék-befizetései teremtik meg a nyugdíjak fedezetét. A rendszerbe befolyó pénzt nyomban felosztják azok között a nyugdíjasok között, akik jogosultságukat aktív korukban a korábbi járulékfizetésükkel teremtették meg.
A rendszert annak idején nem úgy vezették be, hogy mától nyugdíjjárulékot fizet mindenki, s amennyit az egyéni számlán összegyűjtött x év alatt, azt nyugdíjas éveiben visszakapja, (tehát a felelősség kizárólag az egyéné lett volna), hanem egyszerűen elkezdték osztani az éppen aktív dolgozók járulékait az idősebb korosztálynak azon alapon, hogy majd az ő nyugdíjukat a következő fiatalabb generáció fizeti meg.
Ezzel csupán az az “egyetlen” probléma, hogy igazságtalan, elvtelen, rendszertelen és esztelen. Mindenki a saját életének a kovácsa, azonban ez a rendszer arra kényszeríti az embereket, hogy saját befizetéseik ellenére mindig függjenek az utánuk következő generációtól. Ez vezetett el a ma már tökéletesen látható hurrikánig, amely vészesen közeledik.

Felosztó-kirovó rendszer: amit mindenki “ért”, de igazából senki sem “ért”. Te – mint aktív bejelentett kereső – a saját szüleid, nagyszüleid nyugdíját fizeted! Te – mint feketén dolgozó – a saját szüleid, nagyszüleid nyugdíját nem fizeted! Te – mint nyugdíjas – nagyon nagy számban a kormányok felelőtlen ígérgetéseinek köszönhetően olyan nyugdíjat kapsz, és olyan nyugdíjemelésre tartasz igényt, amelynek járulékait sosem fizetted be! (Meg fogjuk ezt is nézni adatokkal!)
Hányan dolgoznak bejelentve?

A nyugdíjak szempontjából ez a legfontosabb kérdés. De mint minden adatot, az aktuális kormány (nevezzük Orbániának) igyekszik saját hasznára ferdíteni.
Mi a foglalkoztatottság?
A foglalkoztatottság az az adat, amely a sima átlagbérhez hasonlóan a nagy semmivel egyenlő. Semmire nem jó adathalmaz… A foglalkoztatottságba ugyanis beszámítják a közmunkásokat, mindjárt megnézzük a részletes számukat, a külföldön munkát vállaló magyarokat (500 ezer fő, külföldön adóznak), valamint mindenkit, akinek hetente van 1 órás jövedelme és természetesen a közszféra dolgozóit is (akik már eleve adópénzből kapják fizetésüket). Adózás szempontjából ezen felsoroltak szinte észrevehetetlen adót fizetnek be. (Orbán ezzel a számmal dobálózik.)
Kik az alkalmazásban állók?
Ez az a szám, amire nekünk szükségünk van! Alkalmazásban állók azok, akiknek van rendszeres havi jövedelmük és munkaviszonyuk. Ők azok, akik havonta teljes- (8 órás) vagy részmunkaidőben (4-6 órás) dolgoznak – rendesen bejelentve. Az adók és járulékok lényegében ezen csoporttól folynak be a költségvetésbe.
Főbb sarokszámok
Ma 2013-ban Magyarországon van:
  • 3,8-3,9 millió foglalkoztatott,
  • ebből 2,6 millió alkalmazásban álló(!!!),
  • 3 millió nyugdíjas, (nyugdíjszerű ellátás stb.)
  • 1,4-1,5 millió 14 éven aluli,
  • 500 ezer munkanélküli,
  • 900 ezer iskolai rendszerben tanuló, 800 ezer nappali tagozatos (melyből 550 ezer) közép és (250 ezer) felsőfokú intézményben tanul (kis részük már a foglalkoztatottakközött is szerepel, tehát ily módon ismétlő adat) – 700-750 ezer fő államilag támogatott képzésben tanul
  • és 300 ezer fő, akiről abszolút nem tudunk semmit – miből él, mit csinál? (a KSH kimutatásában “egyéb inaktív” vagy “passzív munkanélküli” meghatározásoknál találhatóak meg)
  • a 10 milliós lakosságból.

Közszféra

Ebből most azt gondolhatod, hogy a 2,6 millió alkalmazásban álló tartja el a magyar népesség további tagjait (nyugdíjasok, munkanélküliek, gyerekek, segélyek, egészségügy, oktatás stb.)
A képet azonban tovább kell árnyalni. A 2,6 millió alkalmazásban állóból ugyanis hiába fizet adót és járulékot a közszférában dolgozó, ezt ugyanis csak papíron fizeti! Az állam egyik zsebéből teszi át a másikba a pénzt, hiszen az állami dolgozó 99%-ban nem termel semmit, magyarul: olyan pénzből adózik, amit más keresett meg neki.
Mielőtt többen felháborodnának, a közszféra dolgozóira természetesen többségében szükség van, hiszen társadalmi érték szempontjából nélkülözhetetlenek: rendőrség, tűzoltóság, egészségügy, tanárok stb.
De! A lényegen ez most nem változtat, mégpedig a nyugdíjrendszer szempontjából nekünk arra a számra van szükségünk, amely a tényleges adót és járulékokat befizeti az államháztartásba. Ők pedig a versenyszféra dolgozói! (Ők termelik a GDP-t, lakatosok, autószerelők, kőművesek, kereskedők stb.)
Magyarországon a 2,6 millió alkalmazásban állóból 750 ezer fő az államtól kapja a fizetését, tehát marad 1,8 millió fő! Ők azok, akik a pénzt megtermelik! De a kép még mindig nem teljes, hiszen adó és járulékok szempontjából nekünk a teljes munkaidős alkalmazottakra van szükségünk. (A feketemunka egy részét szürkegazdaságnak hívjuk, ők azok, akik valójában teljes munkaidőben dolgoznak, azonban csupán részmunkaidőre vannak jelentve, ezzel lényegesen kevesebb adót fizetve az államnak.)
Eljutottunk ahhoz a számhoz, amit eddig kerestünk, honnan folyik be a legtöbb járulék a nyugdíjkasszába? A teljes munkaidős, bejelentett, versenyszférában dolgozóktól, akiknek száma ma 1,6 millió fő!

Ez az 1,6 millió fő “tart el” adó és járulékok szempontjából 3 millió nyugdíjast, 1,5 milliógyereket, 500 ezer munkanélkülit, 300 ezer közfoglalkoztatottat, és természetesen a 750 ezer közszférában dolgozót (a fizetésüket a versenyszféra dolgozói teremtik meg), a 700-750 ezer 14 éven felüli államilag támogatott, nappali képzésben tanuló diákot és hallgatót (200 ezer fő az államilag támogatott felsőoktatás hallgatója), és lehetne bővíteni a sort a kisebb-nagyobb állami támogatásokkal és segélyezésekkel, melyek 100 ezres nagyságrendet jelentenek: GYES, GYED, egyéb szociális támogatások stb.
Durva?

Ma ez az 1,6 millió fő cipeli hátán az országot! A maradék 8,4 millió főt! (Ha levonjuk belőle az 500 ezer külföldi munkavállalót, akkor 7,9 millió főt, de levonni őket sem szerencsés, hiszen külföldre fizetik a nyugdíjjárulékot is, abból pedig nem lehet a felosztó-kirovó rendszerben nyugdíjat fizetni, melyet a mai aktívaknak kell megteremteni.)
És kik keresnek a legkevesebbet? Hát természetesen a munkások: lakatosok, szerelők stb. akik ebbe az 1,6 millióba tartoznak, akik ténylegesen termelnek! Ez az ami Ausztriában lehetetlen, hogy a munkások eme érdemét ne ismerjék el! (Erre szolgál a munkáskamara, ami Ausztriában a dolgozók érdekeit védi!)
Magyarországon kialakult az a sznobizmus, hogy aki irodában dolgozik, na ő az értékes, ő hasznos, ő a tiszta, ő az öltönyös… a boltban, étteremben is ő a kiemelt ügyfél, ő a fontos ügyfél, ő az értékes ügyfél, miközben – ahogy a számokból is látszik – nem ők viszik hátukon az országot.
Mielőtt megint valaki megszólalna, igen, irodai-szellemi dolgozókra is nagy szükség van, ha megnézzük ennek a cikknek a forrását, azt is szellemi dolgozók állították elő kemény, pontos munkával. Ez a cikk is lényegében “irodai-szellemi” munka keretében íródik, ahogy minden cikk az oldalon, és nagy odafigyelés és utánajárás szükséges hozzá. A probléma ott van, hogy a dolgozót, a munkásembert Magyarországon nem illeti meg az a tisztelet és megbecsülés, ami ezt eredményezi, hogy az országot a vállukon viszik! Az iparban dolgoznak ma ebből az 1,6 millióból a legnagyobb arányban, 620 ezer fő! A kereskedelem-gépjárműjavítás kategóriában 270 ezer fő! Értelemszerűen ők sem irodai dolgozók…
Csak úgy mutatóba, ennél a cikknél ennyi ablakom van megnyitva a böngészőben, melyek statisztikai adatokat tartalmaznak, és amelyeket egyben kell átlátnom, hogy ezt a cikket megírhassam, nem beszélve a tálcámon lévő excel táblázatokról és egyéb (pl. grafikai) programokról. (kattints a nagyobb mérethez)

Természetesen nem csak az 1,6-1,8 millió fő fizet adót, hiszen létezik az ÁFA, a jövedéki adók (cigaretta, üzemanyag), súlyadó, okmánybélyegek, illetékek, és természetesen a vállalkozások adói (társasági adó, osztalékadó stb.). De senki ne csodálkozzon, hogy jelenleg ilyen magas az áfa! Aki teheti, kihúzza magát a munka utáni adófizetés alól, mert azt ügye senki nem hiszi el, hogy tényleg 2,6 millió fő alkalmazásban álló dolgozik csak ebben az országban 4-6-8 órában a lehetséges közel 4,4-4,5 millióból? A többi pedig a semmiből, illetve a heti 1 óra munkából él? (Emlékeztető: maradt 3 millió nyugdíjas (rokkantnyugdíjasak, árvaellátásban részesülők, hozzátartozói nyugdíjasok, szociális járadékban részesülők), 1,5 millió gyerek és 500 ezer munkanélküli, 800 ezer nappali tagozatos – közép- és felsőoktatásban tanuló, melyek egy része már foglalkoztatott, tehát ismétlő adat).
300 000 főről egyáltalán nem tudunk semmit, mert se nem munkanélküliek, se nem foglalkoztatottak, továbbá még a foglalkoztatottakon belül is lebeg egy 500 ezres szám, akiket biztosan nem jelentenek be rendesen (alkalmi munkavállalók, közvetítő cégeken keresztül dolgozók, megbízási szerződések, kényszervállalkozók stb.)
Ma a fekete és szürke gazdaságban a számok alapján 1,1-1,4 millió fő dolgozik úgy, hogy nem fizet rendszeresen és rendesen adót és járulékot és a vállalkozás sem utána, de igénybe veszi az ingyenes egészségügyet (ha mást nem is, a sürgősségi ellátást), az ingyenes közoktatást akár a felsőoktatásig (200 ezer fő tanul államilag támogatottan a felsőoktatásban és 550 ezer a középfokú intézményekben), igényli és szükség esetén igénybe veszi az ingyenes tűzoltóságot, rendőrséget, közvilágítást, közutakat, szociális segélyeket és megkívánja majd a rendszeres nyugdíjat és nyugdíjemelést és lehetne sorolni…

Magyarország jobban teljesít

Elég nagy probléma, mikor egy kormány annyira aljas, hogy nem tájékoztatja állampolgárait az őket megillető tisztelettel.
Orbán kedvenc szórakozása, amikor büszkélkedik a foglalkoztatottság növekedésének eredményével, a munkanélküliek számának csökkenésével. (kattints a nagyobb mérethez)
A legfrissebb adatok szerint (2013 II. negyedév) a munkanélküliek pontos száma 449 ezer fő, míg ugyanez 2010-ben 474 ezer fő. (Fontos, hogy majd az év végi lesz a tényleges adat, amit 2010-hez lehet hasonlítani.) Na de, miből is adódik ez a csökkenés? Az Orbán-kormány munkahelyeket teremtett? Ennek csak örülnénk, és meg is tapsolnánk végre azt a kormányt, amely ilyen adatsort látva képes erre. De mi is a valóság?
A trükk természetesen a közfoglalkoztatottak számában van! (Ebben az mszp – kivételesen – nem hazudik, nem mintha ők büszkék lehetnének saját adataikra.)
A pirosan keretezett részben látszik a lényeg. A fidesz 2010-hez képest 25 ezer fővel “csökkentette” a munkanélküliek számát, azonban a közfoglalkoztatottak számát 130 ezer fővel növelte! 2010-ben 180 ezer, 2013-ban viszont 310 ezer közfoglalkoztatott szerepel! Mi következik ebből? Ha a két szám különbségét vesszük, egyértelmű, hogy a fidesz valójában 100 ezer fővel növelte a munkanélküliek számát a 3 év alatt! (A közfoglalkoztatottak többségét a munkanélküliek közül választották ki. Ezáltal a munkanélküliség papíron csökkent, a foglalkoztatás pedig nőtt papíron!)
Most érthetjük meg a foglalkoztatás kamu adatát, hiszen a 3,9 millióból le kell vonni a 300 ezerközfoglalkoztatottat, és az 500 ezer külföldön dolgozó magyart – mely szám érthetetlen módon szerepel a magyar foglalkoztatottsági statisztikában.
Tehát e 800 ezer mínusszal a foglalkoztatottak száma 3,1 millió, ami már nem is sokkal több, mint a 2,6 millió alkalmazásban álló! (Ez az az 500 ezer fő = a két szám különbsége, – kiket korábban említettem -, akik lebegnek a fekete és szürke gazdaságban, hiszen senki nem hiszi el, hogy heti 1 vagy 2 óra munkából élnek meg! Ha lenne munkahelyük, azaz legalább 4 órás részmunkaidő, akkor már az alkalmazásban állók között szerepelnének.)
Tévhit
Szeretnék egy alapvető tévhitet is eloszlatni, mely a híradók egyoldalú bemutatásaiból adódik. A tévhit pedig az, hogy az idősebbek közül kerül ki a munkanélküliek többsége, hiszen amikor elveszítik állásukat, akkor nem kellenek már senkinek, mert helyükre fiatalokat vesznek fel.
Annyi igaz, hogy nagyon nehezen vagy akár sehogyan sem talál munkát a nyugdíj előtt 5-10 évvel álló személy. Ami viszont nem igaz, hogy ma a munkanélküliségben ez a réteg szenvedi el a legnagyobb hátrányt. Ellenkezőleg: a fiatalok!
Láthatjuk, hogy a 25-29 éves korosztályban 72 500 fő munkanélküli van, míg mondjuk az 50-54 évesek között 47 600 fő! Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok sorra hagyják el az országot. Orbán a röghöz kötéssel ide kötelezi őket, azonban munkát nem tud adni számu(n)kra, így minek is maradjunk? Uniós összehasonlításban a 15-24 évesek foglalkoztatása ekképp fest:
A nyugdíjjal összefüggésben pedig mindenki tudja a következményeket.
De az Orbán-kormány tehetségtelensége ennél is jobban megmutatható. Ahogy láthattuk, az országnak versenyszférában dolgozókra van szüksége! ŐK azok, akik az adóforintokat megtermelik, ahogy a GDP-t is! Hát lássuk, mennyivel tudta növelni avagy csökkenteni az Orbán-kabinet ezt a számot?
Azon munkahelyek száma csökkent, melyből az adó és járulékok nagy része befolyik. Hogy ennek a munkahelyek megszűnése vagy a feketén alkalmazás további tágulása az oka, nem tudni. Egyik sem jelent jót. A versenyszférában teljes- és részmunkaidőben dolgozók teljes létszáma is csökkent az Orbán-kormány idején 2010-hez képest. Ennyit arról, mennyivel teljesítünk jobban.

Nyugdíjak

A legfőbb gondot már mindenki láthatta, lényegében 1,6 millió fő az, a részmunkaidős alkalmazottakkal együtt 1,8 millió, amely érdemi adót és járulékot fizet az államkasszába a nyugdíjak fedezetére.
De mit gondolunk, van egyáltalán fedezet a nyugdíjaknak? Papíron van. Magyarországon papíron minden van. A költségvetési törvény számaiból kiolvashatjuk, hogy annyi folyik be jelenleg, amennyi kell. De akkor hol a trükk ismét?
A trükk a már ismertetett adatból származik, papíron a közszféra, azaz tanárok, rendőrök stb. is fizetnek járulékot, de ők már olyan járulékot fizetnek, amit az államtól kaptak fizetés formájában. (Mint amikor a gyerekednek zsebpénzt adsz, amiből ő neked vissza ad valamennyit.) A nyugdíjak fedezete már ma sem biztosított!
Ezt fogjuk most számokkal is megnézni.
Átlagnyugdíj
Összesen 1,8 millió fő versenyszférában dolgozó van (teljes munkaidős 1,6 millió), nekik kell eltartani a közel 3 millió nyugdíjast. Az átlagnyugdíj ma 90 000 forint. Ahhoz, hogy ezt ki lehessen fizetni, minden versenyszférában dolgozónak átlagosan 3 000 milliárd / 1,8 millió = 139 000 forint/ hó összeget kellene járulékként befizetnie.  És akkor az illető még nem keresett semmit, hiszen ez csak a járulékokat jelenti! Ennyi járulékot akkor lehetne kifizetni, ha minden versenyszférában dolgozó, beleértve a részmunkaidős dolgozókat is, havonta átlagosan bruttó 370 000 forintot (kézhez kapott = nettó 240 000 forintot) keresne! És ekkor az átlagnyugdíj havi 90 000 forint!
Ügye mindenkinek világos, hogy ez lehetetlen! Ezért esztelen a felosztó-kirovó rendszer!
Sarokszámok
2013-ban:
  • 3 millió nyugdíjas van,
  • az átlagnyugdíj 90 000 forint / hó,
  • a nyugdíjak évi 3 000 milliárd forintba kerülnek,
  • miközben az állam bevétele évi 15 000 milliárd forint!
  • A nyugdíjak az állam bevételének 1/5-ét teszik ki!
  • 1,8 millió fő bejelentett versenyszférában dolgozó van,
  • hogy fedezhessék a nyugdíjakat, ehhez havi bruttó 370 000 forintot kéne keresniük.
A nyugdíjaknak már ma sincsen fedezete! Miért nincsen?
Jogosultsági és szolgálati idő
A 65 éves korban várható élettartam alapján (2009-es adatok szerint) Magyarországon egy férfi ebben az életkorban még átlagosan 14 , egy nő 18 életévre számíthat. Az Unió egyes országaihoz képest ez az élettartam a ma kedvezőtlenebbek közé tartozik, különösen a férfiak életkilátásai miatt.” – Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Aki 60 éves korában megy el nyugdíjba, várhatóan még átlagosan 20 éven át kapja nyugdíjat. Ehhez a nyugdíjt megelőzően 40 éven át legalább 45-50 ezer forint járulékot kellett volna befizetnie. 2013-ban bruttó 150 000 forintos bért jelent.
Másként fogalmazva, ha valaki havonta félretesz 45-50 ezer forintot 40 éven át (infláció követő számlára), akkor öregkorára ebből 20 éven keresztül vehet fel a havi 90-95 ezer forintot. A problémák itt kezdődnek.
Ahogy látható, mindössze a saját jogú nyugdíjasok 20%-a rendelkezik 40 év vagy több szolgálati idővel. Jelenleg 500 ezer fő, aki majdnem nulla befizetéssel bír, azaz nem saját jogú nyugdíjas, tehát ebben az ábrában nem is szerepel.
Mit jelent a saját jogú nyugdíjas?
Legalább 15 év szolgálati időt jelent, azaz ennyi ideig fizette a járulékokat és betöltötte a nyugdíjkorhatárt – de sok kedvezmény is van. Majdnem 500 ezer fő az a nyugdíjrendszerben a 3 millióból, akinek a 15 éve sincsen meg, de kap valamiféle ellátást az alábbi jogcímek valamelyikén: hozzátartozói nyugdíj, árva-ellátás, egészség-károsodott személyek szociális járadékai.
És akkor láthatjuk, hogy a maradék 2,5 millió saját jogú nyugdíjas közül is csupán 20% bír 40 év vagy a feletti szolgálati idővel.
Kezdjük már érezni a probléma nagyságát? Sajnos sok ember ma úgy gondolja, hogy nem fizetünk járulékot, de a nyugdíj majd jár… Ehhez persze kell egy szörnyen túladóztatott rendszer is, amely feketemunkára kényszeríti az 1,1-1,4 millió főt (akik statisztika szerint heti 1-2 órát dolgoznak, illetve egyáltalán nem dolgoznak), de a szürkegazdaság akár nagyobb is lehet, hiszen nem tudjuk, a teljes munkaidős dolgozók közül hányan kapnak zsebbe fizetést a bejelentett minimálbér mellett. Erről később lesz szó.
Elöregedő társadalom, természetes fogyás
A világ sok régiójában a növekvő várható élettartamot, mint az emberiség egyik legnagyobb eredményét ünnepeljük. A világ eddig példátlan népesség-átalakulást tapasztal: 2050-re a 60 évesnél idősebbek száma 600 millióról 2 milliárdra emelkedik, és várhatóan megkétszereződik arányuk a népességben (10 %-ról 21 %-ra nő).” – Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Ez Magyarországon még inkább jelentkező probléma.
Országunk lakossága évről évre csökken, míg az unió átlaga mérsékelt növekedést mutat. A népességfogyással arányban az idősek száma viszont évről évre nő, melyet az öregségi index mutat:
Öregségi index
A száz gyermekkorúra (0–14) jutó öregkorú (65 éves és idősebb) népesség.
23 év alatt megduplázódott a gyerekekre jutó idősek száma! Egyre kevesebb fiatal tart el egyre több nyugdíjast, miközben már ma sincsen fedezete a nyugdíjaknak, csupán papíron. A mutatóban nem állunk jól az EU-ban sem, és azt sem árt tudni, hogy olyan gazdag államok, mint Ausztria vagy Japán, jelenleg könnyedén ki tudja termelni a nyugellátás költségeit:
Látható, hogy a csődbe jutott Görögország szintén az egyik legjobban elöregedő országok között van. Keressük meg Szlovákiát az ábrán! Meg fogunk lepődni! (Hamarosan lesz egy gazdasági összehasonlítás Szlovákia és Magyarország között is. Vajon mennyi mindenben hagy el minket már Szlovákia is?)
Ausztriával összehasonlítva nagyjából ugyanúgy állunk a nyugdíjasok számát illetően. Ausztriában 1990-ben 2,2 millió nyugdíjast (beleértve a járadékokat is) tartottak nyilván, most 2,7 milliót, míg Magyarországon 1990-ben 2,5 milliót, most 3 milliót. Az emelkedés mindkét országban 450-500 ezer fő.
De ahogy mondtam, Ausztria gazdag ország, nem jelent gondot a nyugdíjkassza, legalább is egyelőre. Ők sem fogják tudni kordában tartani ezt a folyamatot, de ott később jelentkeznek majd a tünetek.

A politika célja – összegszerűen

A politika ezt az egészet teljesen átlátja! De jelenleg egyetlen dolog vezeti őket, a 3 millió nyugdíjas szavazata!
Ezzel a tendenciával számolva a mai 20-30 évesek nyugdíja napi 1000-1500 forint körüli összeg lesz – FÜGGETLENÜL ATTÓL, hogy ma mennyit fizettek be! A mai nyugdíjasok azt mondják, ők megérdemlik, mert befizették.
Két dolog:
  1. Ahogy láthattuk, nagyon sokan be sem fizették azt az összeget, amire most igényt tartanak.
  2. A mai fiatalok nem érdemelnék meg? Ma azon az áron lehet egyre több pénzt pumpálni a nyugdíjkasszába, hogy a kormányok felélik a mai fiatalok szinte teljes nyugdíját.
Az mszp-kormány a 8 éve alatt nem véletlenül duplázta meg az államadósságot. Szükségük volt a nyugdíjas szavazókra, ennek érdekében bevezették a gazdaságilag teljesen irreális 13. havi nyugdíjat, illetve minden évben jóval inflációt meghaladóan emelték a nyugdíjakat.
Nyilván, létezik egyfelől az az érv, hogy hogyan éljen meg a nyugdíjas a 28 ezer forintos minimális nyugdíjból? Másfelől, ha nekik a mai kormányok tovább utalják azt az összeget, amit korábban ők sosem fizetettek be, mert vagy feketén dolgoztak vagy nincsen még 20 év szolgálati idejük sem, és még korai nyugdíjazással is mentek nyugdíjba, azzal a mai fiatalok nyugdíját veszik el, melynek eredménye, hogy a fiatalok sorra hagyják majd el az országot, ezzel gyorsítva a nyugdíjkassza teljes összeomlását.
Melyet a kormányok egyetlen dologgal próbálnak meg majd ellensúlyozni, még több adót vetnek ki, amire még többen dolgoznak majd feketén és az ország végül Görögországhoz hasonlóan államcsődöt jelent.
Csak viszonyításul, 2004-ben még 2000 milliárdot tett ki a nyugdíjkassza költése, 2012-2013-ban a korai nyugdíjazásokkal, 13. havi folyamatos nyugdíjakkal, infláció feletti nyugdíjemelésekkel már 3000 milliárdot!
A legnagyobb felelőtlenség, amit közgazdászok, illetve politikusok megtehetnek.

Szociális hozzájárulási adó

Tisztázzuk, a kormányok pontosan tisztában vannak a helyzet súlyával, azonban eszük ágában sincsen lemondani a 3 millió jelenlegi nyugdíjasról – Orbánt mit érdekelje? Ő még kibekkeli a 20 évét a havi 500 ezres nyugdíjával, aztán nagyban szarik bele, mi lesz halála után. Az mszp matuzsálemeit mit érdekli? Ők is felveszik majd a 300-400 ezres nyugdíjat politikus fizetésük után, aztán szarnak rá ők is. (Tény, hogy legalább a magánnyugdíjpénztárakkal próbáltak javítani a helyzeten, ezt az Orbán-kormány azonban megsemmisítette. Orbán még a lehetőségét is elvetette, hogy a mai fiatalok kipótolhassák majd a kb. semmivel egyenlő leendő nyugdíjukat.)
A fidesz-kormányzat megváltoztatta az alkotmányt és a járulékfizetés jogcímét is. Ami korábban járulék volt, azt ma már szociális hozzájárulási adóként vonják a fizetésből! A fidesz kormány ezzel készítette elő, hogy majd 20-30 év múlva egyik napról  a másikra meg lehessen vonni a nyugdíjak akár 80%-át! Jogilag senki nem fordulhat majd bírósághoz, hiszen míg a járulék után jár nyugdíj, az adó után nem jár semmi!

Egykulcsos adó

A probléma ma ott van, hogy a mai fiataloknak nem lesz nyugdíja, ellenben félre tenni sem tudnak, hiszen a 80-100 ezer forintos fizetésekből hogyan is lehetne? Az egykulcsos adóval azonban nem a kis keresetűeket segítette, hanem a gazdagokat! Saját haverjait!
Megjegyzem, Mészáros Lőrinc (Felcsút polgármestere hirtelen debütált idén a 150 leggazdagabb magyar között a 3 év alatt összekapart 6 milliárdosvagyonával, melyet Orbán állami megrendeléseinek köszönhet!
Nekik nem lesz gondjuk a nyugdíjjal.

Feketemunka

Hogyan lehet ebből kitörni? Be kell vonni az adófizetésbe azt az 1,1-1,4 millió főt, akik jelenleg is dolgoznak, ám feketén.
Ezt kizárólag úgy lehet megtenni, ha csökkentjük a KKV-ra is háruló járulékokat. Ezzel együtt olyan személyi jövedelemadót kell bevezetni, amely létrehozza végre a középréteget, mert a kisebb keresetűeknél hagyja a pénzt, ahogy ez Ausztriában is működik! Ha a KKV felé nem történik csökkentés, soha az életben nem csökken a feketemunka aránya, melynek egyenes következménye a nyugdíjkassza összeomlása.
Minderre azért is van szükség, hogy a gyerekszületések száma emelkedjen. Orbán családi adókedvezménye a KSH szerint semmit nem javított a születések arányán 3 év alatt, ami teljes egyértelmű! Akinek nincsen megtakarítása, nem fog arra bevállalni gyereket, hogy majd a 100 ezres fizetése mellé Orbán ad még gyerekenként 10 ezer forintot, csak előbb szüld meg a gyereket! Ki vállal erre gyereket? A családi adókedvezmény a jelenlegi egykulcsos adóval együtt kizárólag a jobban keresőknek hozott ismét jókora megtakarításokat!
Azt is mindenkinek tudatosítani kell, hogy az idős szüleit majd neki kell támogatni! Ehhez szintén szükséges, hogy a fiataloknál ott maradjon a megkeresett pénz, különben nincs erre lehetőség! Akinek van 3 gyereke, akik fejenként havonta 10 ezer forintot adnak, már 30 ezer forinttal többől élhet meg… Nem járható út az, hogy aki sosem fizetett járulékot, annak a kormány folyamatosan emelje a nyugdíját annak árán, hogy a mostani fiataloknak szinte semmi nyugdíj nem jut majd.
Maga a probléma teljes megoldása sokkal komplexebb… ezt a rendszert folyamatosan át kell alakítani és ki kell vezetni. A magánnyugdíjpénztárak erre kiinduló lehetőséget nyújtottak.
Jelenleg egy lehetőség van a kiindulásra, SZJA csökkentés, ahogy az X-Programban már látható volt, illetve a KKV részére olyan mértékű járulékcsökkentés, ami lehetővé teszi, hogy a kisvállalkozó be tudja jelenteni dolgozóit!
Ehhez reformokra van szükség, melyet az X-Program hamarosan megjelenő második része tartalmazni fog! Aki ezt a problémát nem veszi komolyan, és továbbra is vakon megy szavazni, az ne csodálkozzon majd a történéseken, ahogy az sem, aki nem megy el szavazni…
Bízom benne, hogy érthető volt a probléma súlya mindenkinek. Ha nem, lehet írni kérdéseket.




Az elmebaj határa! Orbán a demokrácia kibontakozásának lehetőségeiről írt szakdolgozatában

Emellett már nem lehet elmenni szó nélkül! És nem lehet csak egy rövid posztot szánni neki Facebookon, mert az utókornak is látnia kell, hova jutott 1990-től az az Orbán Viktor, aki egykor a demokrácia kibontakozásának lehetőségeiről és gátjairól írta saját szakdolgozatát is!
Amennyiben a társadalom testében olyan érdekek, igények válnak tömegessé, amelyeket az intézményesült érdekközvetítő rendszer nem képes felszívni, akkor ezek a törekvések a létező intézményrendszeren kívüli kifejeződési formát keresnek, esetleg mozgalom formáját öltve kísérlik meg a céljaik eléréséhez szükséges nyomást kifejteni a döntéshozatali eljárásra. A mozgalmak ebben a megközelítésben válságjelzők… Ez megújulási kényszer elé állítja a politikai intézményeket, a stabilitás visszaállítása érdekében a társadalomban kiérlelődött új célokat be kell építeniük érdek-képviseleti tevékenységükbe… Ebben az értelemben beszélhetünk a civil mozgalmak reformciklust generáló hatásáról. A vázolt mechanizmus működésének alapfeltétele a nyitott politikai struktúra.” – Orbán Viktor szakdolgozatából, 1987 (Másodforrás: HVG (nyomtatott) 43. szám, 2014. október 25.)
Hova vezette az országot az az ember, aki egykor szónokolt a zsarnokság ellen? Vagy már akkor is színészi játékának engedett teret a hatalom megszerzése érdekében?
Polgártársak!
Az orosz megszállás és a kommunista diktatúra negyven évvel ezelőtt történt bevezetése óta a magyar nemzetnek egyszer nyílt alkalma, csak egyszer volt elegendő bátorsága és ereje ahhoz, hogy megkísérelje elérni a már 1848-ban kitűzött céljait, a nemzeti függetlenséget és a politikai szabadságot. Céljaink máig nem változtak, ma sem engedünk a ’48-ból, így nem engedünk ’56-ból sem.
(…) Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a kommunista diktatúrának, ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak.
(…) Mi nem érjük be a kommunista politikusok semmire sem kötelező ígéretével, nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt ha akar, se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk. Csak ezen a módon kerülhetjük el az újabb koporsókat, a maihoz hasonló megkésett temetéseket. Nagy Imre, Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál, Szilágyi József a magyar függetlenségért és szabadságért adták életüket.” – Orbán Viktor beszéde Nagy Imre újratemetésén 1989-ben
Nincs annál rosszabb, mikor egy önértékelési zavarokkal küszködő egó hatalommal párosul! Az illetőt nem a pénz hajtja, hanem saját soha be nem teljesülő bosszúvágya a sors ellen, amely kisebbrendűségi komplexussal ruházta fel, s melytől képtelen szabadulni.
Most a jelek szerint ez történik.
Az elme olyannyira elborult, hogy már nem látja, ugyanazt teszi, ami ellen egykor szónokolt. Ez az elme már nem az az elme. Amit látunk: egy vak lóként a szakadékba száguldó féldiktátor hajszája az idővel, amit soha nem nyerhet meg. Már nem. De jó néhányunkat még magával ránt a szakadékba – eltávolítva országunkat a nyugati demokráciáktól, visszasodorva a kommunista moszkvai irányítás alá – mielőtt önmaga is megsemmisül.
És ezt nem tűrhetjük.

Külföld (=Nyugat)

Sokan nem is látják, hogy a nyugat milyen érdeklődéssel foglalkozik Magyarországgal, folyamatosan tudósítva az aktuális hatalmi visszaélésekről.
  • Florence La Bruyère francia újságíró – aki velem is felvette a kapcsolatot az Orbán-esküvőn történt DNS-botrány miatt – Magyarországról tudósít
  • André Goodfriend amerikai tudósító folyamatosan jelen van a magyarországi tüntetéseken
  • A német lapok több tudósítója is Budapestről tudósít…

Társadalom

Most már talán a magyaroknak is illene saját hazájukkal foglalkozni?! Mert nem teszik. Mindenki magasról (…) bele mindenbe. Csak az állandó nyavalygással pazarolja mindennapjait a nép.
Kivéve a fiatalokat! Akik most is (netadó), és a felsőoktatás átszervezésekor is megmutatták, hogy elegük van ebből a rendszerből. Hol vannak a szülők? És hol vannak a nagyszülők?
A szülők éppen kifogásokat gyártanak: munka van, dolgozok, nem érek rá, úgysem ér semmit, egyik kutya, másik eb… szar, de nem szavazok…
A nagyszülők éppen a zavarodott király nemesebbik felét nyalják, már-már Istenként tekintve rá – ami azért is tébolyító, mert a Biblia szerint ember nem lehet Isten, és az ember senkire nem is tekinthet így! A magyar nagyszülőt azonban ez egy cseppet sem zavarja. Vajon miért van, hogy az összes békemeneten a nyugdíjasok vonulnak, míg a tüntetéseken zömmel fiatalok vesznek részt?
Elárulom: a nyugdíjas magasról tesz saját gyereke jövőjére, fel sem fogja a helyzetet, nem ért semmihez, nem tájékozódik, de azért jól odapakol saját ivadékainak… Rosszul él a nyugdíjas? Hát az én mamám 110 ezer forint nyugdíjat kapott… Sok? nem sok. De elég… Miért? Mert befizette a járulékokat…
Senki nem teheti felelőssé a másikat azért, mert ő a sajátját adott esetben nem fizette be… Nem várhatja el, hogy a mostani fiataloktól elvonják jövedelmük felét(!), ismétlem felét azért, hogy neki most jobb legyen. Minden nyugdíjasnak legalább 40 aktív éve volt tenni! Cselekedni! (Ahogy a mostani fiatalnak is ennyi lesz legalább!)
Ha már akkor nem tett, akkor legalább most hagyja a fiatalokat tenni! És majd a fiatal segíteni fogja… Mert ez az élet rendje. És ezt jó lenne már végre elfogadni és felfogni.

USA: kitiltási botrány

Bizony, az USA-nak elege lett. Teljesen mindegy, kik a valódi kitiltottak… Már a tény is sokkoló, hogy az USA ilyen lépésre szánta el magát.
Jól mutatja, hogy országunkban valami nagyon, de nagyon nem stimmel. (Ám a nyugdíjast ez sem hatja meg, természetesen semmilyen botrányt nem hall meg, ilyenkor szelektív a hallása, csak a nyugdíjemelésről hajlandó hallani, amit majd saját gyereke munkabéréből vonnak el…)
A felső fotón balról jobbra sorban a sajtóban felröppent nevek: (érdemes megnézni, kik ők?)
  • Vida Ildikó (NAV elnök) Aki a botrány idején éppen nagyon fontosnak tartotta elhagyni az országot. Ezeréves politikai húzás, mikor is a felelősségere vonás elől menekülőt magasabb beosztású felettese utasítja, hogy most menj egy kis időre szabadságra, míg a vihar elcsendesedik. Horváth András ezer milliárdos áfacsalásról szóló vádjait még sikerült elhessegetniük – a cél nem változott, csak az eszköz
  • Habony Árpád (Orbán Viktor főtanácsadója)
  • Lázár János (nem kell bemutatnunk, mindenki annyit ér, amije van elvtársat)
  • Heim Péter (a Századvég elnöke, a Századvéghez csak úgy dőlnek az adó milliárdok tanácsadások és tanulmányok megrendelésével, mely tanácsokat és tanulmányokat aztán nem adnak ki a nyilvánosság számára)
  • Giró-Szász András (nem kell bemutatni, kormányszóvivő, egykori Századvéges tulajdonos)
  • Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, fejlesztési miniszter, akiről az index a következőket írta ebben a cikkében: “Az Orbán-kormány új fejlesztési minisztere évekig volt részese olyan vállalkozások alapításának, amelyek szinte kivétel nélkül cégtemetőkben végezték rövid és kevéssé átlátható működésüket. Orosz és ukrán állampolgárok nevére néhány kisvárdai címre legalább 700 betéti társaságot jegyeztek be. A társaságok cégbíróságokon fellelhető dokumentumaiba szúrópróbaszerűen belepillantva az látszik, hogy az egy kaptafára alapított cégek bejegyzésénél közreműködő jogász rendre Seszták Miklós volt. Kifizetetlen közterheik, törvénytelen és követhetetlen tevékenységük miatt a cégbíróság azóta gyakorlatilag az összes céget felszámoltatta. Seszták Miklós az ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem nyilatkozik az ügyről.“)
A politikai bűnözés, arcátlan hazudozás, civilek vegzálása olyan határt lépett át, amit már az USA sem tűr tétlenül. Természetesen a nyugdíjasokat ez sem érdekli.
Hogy itt mekkora a probléma, már csak az nem veszi észre, aki nem akarja! Vagy éppen hasznot húz a féldiktátori rendszerből.

Orbán újra

Királyunk korábban még ezeket nyilatkozta ellenzékben:
  • 2007: “Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!” Magyarországnak semmi keresnivalója keleten, “mert ott semmi babér nem teremne országunknak, csak alárendeltség és kiszolgáltatottság.”
  • 2008: “Senki sem kívánja Magyarországon, hogy a pénzügyi válság eredményeképpen Magyarország orosz kézre jusson. Még mielőtt a helyzet odáig súlyosbodna, hogy az oroszokon kívül másra nem lehet számítani, még azelőtt kell megoldani Magyarország bizalmi válságát.”
Aztán hatalmon:
  • 2013: “Egy erős európai országként szeretnénk együttműködni a hatalmas Oroszországgal.” (2014 szeptemberében az ukrán-orosz konfliktus kellős közepén Magyarország elzárta a gázcsapokat Ukrajna irányába.) (Másodforrás és gyűjtés: HVG (nyomtatott) 40. szám, 2014. október 4.)
Orbán Viktor a legnagyobb hazudozóvá, képmutatóvá nőtte ki magát az utóbbi években, aki már csak elszabadult egójával képes törődni, átgázolva mindenkin, aki az európai szabad gondolkodás jegyében egy szabad országban szeretne élni, melyben tudással lehet érvényre jutni, nem pedig korrupcióval és csúszás-mászással…

Jövő

Olyan országról, mely mindezt szó nélkül tűri (kivéve a fiatalokat), nem lehet túl sok pozitívumot remélni a jövőre nézve.

Jelen

Három választás! Három fidesz győzelem! Magáért beszél. És ne! Ne gyere az ósdi – átírták a választási szabályokat – dumával. Átírták. És? Hol a 4 millió szegény,amikor szavazni kell? Hol a 4 millió szegény, mikor utcára kell vonulni? Hol ez a 4 millió, önmagáért semmit sem tévő szegény?






4 millió szegény

Hát én nem sajnálom őket! Egy cseppet sem.
Három a magyar igazság. Ebben az évben háromszor volt lehetőségük tenni önmagukért. Nem tettek.

Múlt

Segíts magadon, Isten is megsegít…”






Kuncze ÁVH-s tisztet támogatott miniszterként! Az SZDSZ 1 milliárddal tartozik az államnak – Kuncze nem nyilatkozik



Ebben az országban az amnézia jobban terjed, mint a Pestis!

Csoda, ha nem működik országunk?

Mi köze van Kunczénak az ÁVH-hoz? Mi történik az SZDSZ 1 milliárdos tartozásával? Miért nincs elszámoltatás ebben az országban sosem?
A Jobbik a napokban feljelentést tett az SZDSZ ellen, hiszen a párt 2010-ben úgy szűnt meg, hogy tetemes adósságot hagyott hátra, többek között az állam felé is. Németh Lászlóné (a fidesz nemzeti fejlesztési minisztere) egy írásbeli kérdésre megtagadta, hogy nyilvánosan kiadja, mennyivel is tartozik pontosan az SZDSZ!
Hát nem fura, hogy maga a fidesz “fedezi(?)” az ellenzéket? Hogy a fidesz a kétharmaddal – az általuk maffiózóknak – nevezett mszp ellen sem indított semmilyen eljárást? Pedig erre vizsgálóbizottságot is felállítottak! És most a volt SZDSZ-elnököket: Fodor Gábort és Kuncze Gábort is maga a fidesz védelmezi azzal, hogy nem adja ki a pontos tartozás összegét?
Pedig Kuncze már az “ősellenség” Gyurcsány-féle DK színeiben indul újra Szigetszentmiklósi körzetben, ahogy tette korábban ugyanitt az SZDSZ színeiben… Fodor pedig szintén a másik “ősellenség” Mesterházy-féle színeket erősíti!
Kérdem én, mi van ebben az országban a héttérben, hogy a fidesz a kétharmaddal sem tud elszámoltatni senkit? Sőt! Hát maga fedezi azokat, akiket maffiózóknak nevez!?
Kuncze és Fodor most úgy indulhat a választásokon, hogy nem tudnak elszámolni tartozásukkal, mi több, jogosultak lesznek a milliós állami támogatásra, miközben százmilliókkal tartozik a volt SZDSZ az államnak!
És ezek váltanák le Orbánt? Mert úgy értenek a pénzügyhöz? Hogy saját pártjukat is csődbe vitték?
Na de, nem igazán ez az érdekes… A szar nem a felhők felett van, ahol mindenki láthatná a virító napsütésben. Nem. A szarhoz túrni kell, jó mélyre, a posvány alá… Ezt fogom most bemutatni…

Kikre szavazunk?

Nem árt majd figyelni és jegyzetelni, valamint még most a hányózacskót bekészíteni, mert szükség lesz rá.

Források

ÁVH

Mielőtt belekezdenénk, ismerkedjünk meg az ÁVH jelentésével:
Akit letartóztattak és az ÁVH karmai közé került, abból válogatott kínzásokkal kikényszerítették a beismerő vallomást. 1949-1953 között 650 ezer ember ellen folytattak eljárást, s több mint 390 ezret el is ítéltek. Ezenkívül több mint 800 ezer embert sújtottak rendőrségi büntetéssel.” – Történelem Tankönyv
Államvédelmi Hatóság. Erőszakszervezet. Szovjet mintára létrejött titkos politikai rendőrség. Célja: a kommunista rendszer ellenségeinek felkutatása és likvidálása. 1945-től alakult, akkor még PRO (Politikai Rendészeti Osztály) néven. A világháború után az első egységes államszervezet. Szándékosan zsidó többséggel hozták létre, hogy az üldözöttből hithű üldöző legyen.
1946-tól hivatalosan az Államvédelmi Osztály (ÁVO) alá rendelték. Hírszerzés, elhárítás, pénzszerzés – akár bűnözéssel is –, politikai célok, adatnyilvántartás jellemezték. Kádár belügyminiszteri kinevezését követően még nagyobb hatáskörrel a BM-hez került, 1948-tól már ÁVH-nak nevezték.
Kialakultak a besúgóhálózatok. Így az 1950-es évekre a legerősebb, legnagyobb hatalommal rendelkező erőszakszervezetté vált. Még maguk a politikusok is féltek az ÁVH látogatásától, akik ezután koncepciós vádakkal különféle módokon kínozták meg az éjszaka leplekor elfogott személyeket, többször halálra verve azokat. Ez volt a kék ruhás ÁVH. (A zöld ÁVH a sorozott határőrséget jelentette.)
A nyilvántartási Osztály 1953-ig 1.300.000 emberről vezetett kartotékot! Sok ÁVH-s részt vett az ’56-os forradalom leverésében, a résztvevők felkutatásában – a pufajkásokkal karöltve.
Az Andrássy út 60. szám alatt volt az ÁVH székháza. Ez ma a Terror Háza.
Négy internáló tábor működött: Recsk, Kistarcsa, Kazincbarcika és Tiszalök. Ismertetőjelükké vált a fekete Pobeda autó, amit a leggyakrabban használtak, éjszaka közepén jöttek, hogy minél nagyobb félelmet és kiszolgáltatottságot okozzanak.
A beszervezett besúgók többségét kényszerrel vették rá az adatgyűjtésre (szomszédról, barátról, rokonról), zsarolással, fenyegetéssel, koncepciós vádak kilátásba helyezésével – a nem együtt működő egyének számára.
Sztálin halála után, 1953-ban Nagy Imre került a miniszterelnöki székbe, s megszüntette az ÁVH-t és az internáló táborokat. 1956-os forradalom leverésére érkező szovjet fegyveresekkel az ÁVH is újraéledt és fellépett a forradalommal szemben – a pufajkásokkal együtt.
1961-ben nyilvánosságra hozták az ÁVH kegyetlenségeit és törvénytelen eszközeit. A felelősségre vonás azonban elmaradt, ahogyan a teljes nyilvánosságra hozatal is a mai napig. Az államvédelem 1961 után főcsoport-főnökségi rendszerben működött tovább, III/III-as titkosítással.
Az ÁVH rémtettei háborús bűncselekménynek, azaz soha el nem évülő bűncselekménynek számítanak, hiszen országunk megszállás alatt volt, és a kegyetlenségeket civilek ellen követték el.

Bauer Miklós = “körmös Bauer”

ÁVO-s, majd ÁVH-s alezredes, jogász. A foglyok beszámolói alapján kedvelt kínzási módszere volt a körömletépés, innen kapta a „körmös Bauer” elnevezést. Részese volt Ries István akkori igazságügy-miniszter kihallgatásán, aki a csalással megnyert (kék-cédulás) választások ellen tiltakozva lemondott, a kínzásokba 1950-ben belehalt. Bauer Miklós a magyar állam hálájának jeléül(!) a Komplex Külkereskedelmi Vállalattól ment nyugdíjba.
Bauer Miklós az SZDSZ egyik alapítójának, Bauer Tamásnak az apja! (Lásd a fenti fotón). Bauer Tamás ma a DK alelnöke! Korábban pedig az SZDSZ képviselője a parlamentben.
Bauer Miklóst (ÁVH) a rendszerváltás után nem vonták felelősségre! Mi több!
Eörsi Mátyással (szintén SZDSZ alapító, jogász, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő, ma a DK Párt tagja) közösen megalapították az Eörsi és Társa ügyvédi Irodát.
Összefoglalom: A volt ÁVH-s háborús bűnös “körmös” Bauer Miklós (Bauer Tamás SZDSZ-es képviselő apja) összeáll az SZDSZ alapító és országgyűlési képviselő Eörsi Mátyással, és közösen jogi irodát nyitnak.
Az Eörsi és Társa Ügyvédi Iroda a Horn-Kuncze kormány alatt (1994-1998) számos állami megrendelésben részesedett, ekkoriban 36 ezer forintos óradíjjal(!!!) számláztak az államnak. Viszonyításként az egyhavi bruttó átlagkereset 1995-ben 38.900 forint volt! (forrás: KSH)
Eörsi Mátyás tagja volt az Orbán család meggazdagodását vizsgáló bizottságnak is!Érdekességként: a 2008. januári képviselői jövedelme: havi tiszteletdíja 556.560 forint, költségtérítése 162.330 forint, összegezve 718.890 forint (forrás www.parlament.hu.) 2010-ig volt aktív képviselő.
Eörsi Mátyás szintén így, az államban betöltött szerepe okán gazdagodott meg, aki nem értené… Persze vizsgálgatják egymást mindenféle bizottságban, ahogy vizsgálja a fidesz az mszp-t… vizsgálják ezek a kutya seggelyukát is, miközben pontosan tudják, hogy soha nem számoltatják el egymást!

Ügynöktörvény

Ezért nem hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat! A fidesz sem hozza nyilvánosságra az ügynökaktákat! Mert a háttérben ez az egész színjáték, amit ma látunk: mszp-féle összefosás kontra fidesz: NEM LÉTEZIK! Nincs két oldal! Ugyanazok az emberek gazdagodnak a háttérben, mialatt kifelé lehordják egymást! Azért hordják le egymást, mert míg éppen utálod az egyiket, addig hatalomban tartod a másikat! (Oszd meg és uralkodj!)
Kubinyi Ferenc történész, író, újságíró 1990-1993 között jó kapcsolatokat ápolt az akkori MDF-vel, mely révén bizalmas anyagokhoz is hozzájutott az egykori háborús bűnösökről, ami alapján megírta a “Fekete-lexikon” című könyvét. Ebben egykori ÁVH-s és háborús bűnösök adatait mutatja be dokumentum-gyűjtemény formában.
Ezt írta egy másik könyvében:
A gyilkosságok elkövetőit Magyarországon nem azonosították, de még a mészárlásokat végrehajtó szervezetek tagjait sem vonták eljárás alá. (…) Az illetékesek pedig többször kijelentették, hogy a tettek már elévültek. A bűnösök esetleges megnevezését, a közvélemény megítélése céljából a személyiség védelméről alkotott törvény gátolja meg, mely az áthágót eljárással fenyegeti. A becsületben megőszült gyilkosok egészen addig büntetlenül sétálhatnak, míg ki nem viszik őket a fűzfalombos békés temetőkbe. Látván a mai körülményeket lehetséges, hogy dísztemetést kapnak.” – Kubinyi Ferenc, Vaskorona (1995)
Bauer Miklós (ÁVH-s) 2008-ban halt meg úgy, hogy soha nem vonták eljárás alá a rendszerváltás után, ellenben a Horn-Kuncze kormány idején havi bérnek megfelelő óradíjakkal számláztak az államnak!

Kuncze belügyminiszter (1994-1998)

A rémtörténet:
Bárdy Magdára (akkori férjezett nevén Somogyi Istvánnéra) és férjére 1951. március 7-én éjszaka (fontos lesz a dátum!) ÁVH-s begyűjtők törtek ajtót Székesfehérvári házukban. Mindkettőjüket azonnal a kocsiba rakták és Kistarcsára hurcolták. 2,5 éves gyerekük volt ekkor, aki szülők nélkül maradt!
Bárdy Magda csak 1953-ban szabadult, mikor Nagy Imre amnesztiát hirdetett. Férjét azonban soha többet nem látta. (Gyanította, hogy Kistarcsán agyonverték az ÁVH-sok.)
Szabadulása után azonnal Ausztráliába menekült, ahol letelepedett, majd később újra férjhez ment. Ám nem törődött bele abba, hogy meg ne tudja, mi történt férjével. Ausztráliából a magyar Belügyminisztériumhoz fordult, mindhiába. Nem segítettek neki, még 1990 után sem adták ki részére a férjével kapcsolatos papírokat.
Politikai kapcsolattal aztán kapott egy értesítést a minisztériumtól, miszerint férje Somogyi István 1951. augusztus 24-én hunyt el Kistarcsán, mást nem árultak el. (A rendszerváltás utáni Magyarországról beszélünk!) Ebbe sem törődött bele, Ausztráliából Magyarországra utazott, míg végül kézhez nem kapta az internálási határozatot, amelyen Vajda Tibor egykori ÁVH-s őrnagy neve szerepelt.
Bárdy Magda rátalált Kubinyi Ferenc történész “Fekete-lexikon” című könyvére, amelyben meglepetésére benne volt Vajda Tibor neve is. (Kattints a képre. Forrás a könyv)
A könyv alapján Bárdy Magda megtudta, hol él férje feltételezett gyilkosa.
Vajda Tibor a forradalom után ugyanis feltehetően szabadságharcosként(!) Ausztráliába menekült! ”Sydneyben mint fogorvos praktizált, bár sem a Budapesti Orvostudományi Egyetemen, sem a Sydney Egyetemen nem szerzett orvosi oklevelet. Már a hetvenes években megkapta a belügyminisztériumtól a látogató vízumot. Azóta is gyakran jár haza és tiszteletbeli tagja a Magyar Fogorvosok Tudományos Egyesületének – orvosi diploma nélkül. A Fogorvosok Nemzetközi Egyesülete Közgyűlésén New Yorkban 1974-ben aranyéremmel tüntették ki. Utoljára a magyar szövetség 1992-ben hívta meg, amikor mint implantációs orvosdoktor tartott előadást.” – írja Kubinyi
Miután ezt Magda megtudta, felkereste Vajda rendelőjét Sydneyben, ahol olyasmit látott, amire nem is számított! A döbbenet fogta el, mikor Vajda Tibor szemébe nézve a saját kínzójára ismert rá. Vajda természetesen mindent tagadott, ekkor Magda a nyilvánossághoz fordult: a történetét elmesélte az ausztrál sajtónak, amely címoldalon hozta az eseményeket, s egy tv-csatorna is riportfilmet készített vele – miközben a magyarországi sajtó alig-alig foglalkozott az üggyel.


Vajda Tibor a botrány kirobbanása után eladta házát, elköltözött, telefonját titkosíttatta, jól figyeljen mindenki: 1993-ban beperelte Bárdy Magdát rágalmazásért! Ő kínozta Bárdy Magdát Kistarcsán, és most évekkel később ő jelenti fel rágalmazásért.
Nem ismerős ez a mából valahonnan? Horváth András egykori adóellenőrt csak nem épp a NAV jelentette fel, amiért kipakolt az ezer milliárdos áfacsalásról…
Vajda több ízben is közreműködött egyes őrizetesek bántalmazásában: javaslatokat továbbított a főosztályvezető, illetve Péter Gábor felé a verés elrendelésére, majd maga is részt vett a gumibottal és puszta kézzel való ütlegelésben. Vajda hasonló módon vett részt Burgiasev György jugoszláv emigráns őrizetes megverésében, akinek a fejében egy ér megszakadt, s pár nap múlva a kórházban meghalt.” – Magyar Nemzet, 2002. augusztus 26.

Eörsi és Társa Ügyvédi Iroda

A hányinger azonban ennyivel nem ér ám véget… nem ám. Az Eörsi Mátyás (SZDSZ-es képviselő) és Bauer Miklós (egykori ÁVH-s tiszt) cége Vajda Tibor mellé állt, nem is akárhogyan.
A Kuncze vezette Belügyminisztériumban dolgozó személyzeti és munkaügyi főosztályvezetőhöz (rendőr alezredes), Császár Józsefnéhez fordult az iroda. Császárné utasította a belügy dolgozóit, hogy keressék fel a még élő ÁVH-sokat, akik a következő nyilatkozatot tették: az ÁVH-n soha nem bántalmaztak senkit.
Ez alapján Császár Józsefné vezetésével a Belügyminisztérium kiállított egy hivatalos iratot, ami a következőket tartalmazta:
17-8/1995. számú ügyirat: „1. Az ÁVH vizsgálati főosztályán a kérdéses időszakban (1950-1952) között nem volt megengedett a gyanúsítottak bántalmazása. Vajda osztályvezetőként kifejezetten tiltotta ezt.”
Ha még emlékszel, Bárdy Magda politikai kapcsolatokkal érte el, hogy egyáltalán megtudja, mi történt férjével, a Belügyminisztérium nem segített neki, ellenben Vajdának azonnal kiállítottak egy TÖRTÉNELEMHAMISÍTÓ IGAZOLÁST a még élő ÁVH-sok elmondására alapozva!
Ezt az igazolást a Belügyminisztérium átadta az Eörsi és Társa Ügyvédi Irodának Vajda Tibor védelmére, miszerint még a magyar Belügyminisztérium is igazolja, hogy  Bárdy Magda hazudik, azaz rágalmaz!
Ekkor már a magyar sajtó is foglalkozott a képtelen üggyel, a botrány kirobbanásakor Kuncze Gábor visszavonatta a történelemhamisító igazolást. De a hamis irat elegendő volt arra, hogy Vajda a pert 9 évig húzza Bárdy Magda ellen, amit végül Bárdy nyert meg 2002-ben.

Mit tett Kuncze Gábor?

  • Kuncze Gábor meg sem szólalt az ügyben, mint belügyminiszter! (Ezért normális államban minimum eltakarodik önként a miniszter!) De hogy is takarodna el, hiszen az SZDSZ alapítói kérték a hamis nyilatkozatot Császár Józsefnétől!
  • Kuncze Gábor nem rúgta ki Császár Józsefnét!
Felmerült a kérdés: ki a faszom az a Császár Józsefné? Érdeklődött a sajtó is Kunczétól:
Tóth Gy. László politológus, még három hónappal ezelőtt, többedmagával nyílt levelet intézett a belügyminiszterhez, amelyre Kuncze Gábor a tárca vezetője azóta sem válaszolt. (…) Mi az oka annak, hogy sem Ön (sic!), sem az emberi jogokra oly gyakran hivatkozó pártja ebben az ügyben a mai napig nem foglalt nyilvánosan állást?” – Napi Magyarország, 1998. február 6.
Kuncze nagyjából szart mindenkinek a fejére, ahogy az ebben az országban 23 éve lenni szokott. Császár Józsefné végig hivatalban maradt a Horn-kormányban, csak a fidesz idején rúgták ki.

Császár Józsefné

Császár Józsefné hihetetlen 50 évet húzott le a Belügyminisztériumban. Olyan titkos iratokat is látott a kommunizmusban, amik terhelő adatokká váltak a rendszerváltással elérkezett “demokráciában”. A III/III-as iratok között ezer meg ezer dokumentumot olvasott, amik terhelőnek számítanak a mai politikai beosztású emberekre! Na ezért nincsen nyilvános ügynökmúlt! Akkor ugyanis nem lehetne többé hatalomban maradni!

Gyurcsány Ferenc

2004-ben Gyurcsány király veszi kézbe az ország ügyeit, a ma sokak által “őszinte” embernek tartott Gyurika!
2005-ben Gyurika kitalálta, hogy jól átbassza a népet, és belebegtette az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát. (Ezt ügye minden párt eljátssza minden évben.) Na, de! Gyurcsika kihúzott egy nagy nyulat a cilinderből!
Tessék kapaszkodni, újabb hányózacskót elővenni, az ügynökakták szelektálásának felügyeletére Gyurcsány Ferenc visszavette a fidesz idején kirúgott Császár Józsefnét! magyarul: Császárné mondja majd meg, mit hozhatnak nyilvánosságra!
Röhej ez az ország, és az emberek hiszékenysége!
Örülsz még a 2014-es összefosásnak? Gyurcsány-Kuncze-Mesterházy-Bajnai-Fodor.
 ”Lapunknak többen is a “kecskére a káposztát” mondással értékelték Császár Józsefné felbukkanását az állambiztonsági iratok környékén. (…) Rendkívül erősen él a vélelem: nem lehet véletlen, hogy most, amikor a szocialisták előálltak ügynöktörvény-javaslatukkal, ismét az állambiztonsági iratok közelébe helyezték az egyedülálló emlékezőtehetségéről, összegzési képességéről és hihetetlen kapcsolatrendszeréről ismert volt személyzetist.” – Heti Válasz, 2005. január 13.
Bárdy Magda ekkor személyes levelet írt Gyurcsány Ferencnek, melyben felhívta figyelmét, talán nem pont őt kéne felvenni az állambiztonsági iratok környékére.
Meglepő, de nem mulatságos, és nem is meglepő, Gyurcsány le sem szarta Bárdy Magdát, ahogy Kuncze Gábor se! Mert ez magyarország kisbetűvel, a hazug politikai szarházik országa!
Ma a volt szdsz-esek: Bauer Tamás, Kuncze Gábor és Eörsi Mátyás mind a DK tagjai! Mit gondolunk, mi a fenéből kampányol a DK? És jelenik meg a médiában?
Néhány érdekesség még Gyurcsikáról:
  • Balatonöszödi villát úgy szerezte meg az államtól, hogy megvette, de részletre, amennyi részletet fizetett, közel annyiért bérelte tőle vissza az állam! Magyarul így lehet ingyen villát szerezni. Tőlem mikor vesz így valamit az állam? 
  • Gyurcsika miniszterelnök 2007-ben a legmagasabb állami kitüntetésre jelölte a pufajkás Horn Gyulát! Sólyom László visszautasította, hogy egy hazaáruló ilyen kitüntetést kapjon, ami sok, az már neki is sok. (Előtte Mádl Ferenc is visszautasította, akkor ugyanis a III/II-es ügynök, Medgyessy jelölte Hornt a legmagasabb állami kitüntetésre.
Horn Gyula még 1989-ben is ezt mondta az 56-os forradalomról:
Ami a lényeg. Én szerintem nincs és nem is szabad megengednünk azt, hogy 1956 kapcsán valamiféle lelkiismereti válság keletkezzen mindazoknál, azokban, akik akkor fegyvert fogtak, mert akik fegyvert fogtak novemberben és novemberben felléptek, azok az ellenforradalommal szemben léptek fel. És ez a lényeg.” – 1989. febr. 10 (!) MSZMP KB szó szerinti jegyzőkönyvéből (Forrás: Országos Levéltár)
Horn Gyuszóka a forradalom leverésében részt vett egyéneket nem csupán felmenti, de ki is mondja: nehogy mán lelkiismereti válság is keletkezzen már náluk! Hát nehogy mán! Nálunk a rendszerváltás után is a szarházik uralkodnak, és a szarháziknak jár a kitüntetés és dicséret! (És ekkor még nem beszéltünk hithű pufajkás múltjáról.)
A politika Magyarországon nem ismer már lelkiismeretet, nem ismer semmit, csak a szélhámosságot a hatalom megtartása érdekében! Na, hát ezekre fogsz szavazni a nagy összefosásdi alkalmával! Remélem, örülsz…
Mi ezért nem fogunk össze SOHA ezekkel a bukott sátánfajzatokkal! Ezek miatt döglődik ugyanis országunk a rendszerváltás óta! Fidesz helyett ezek? Hát gratulálok!
Se fidesz! Se mszp! 











Sajnálatos tény, hogy ezt a videót, amit a HVG készített, és leadta már több tévécsatorna – tegnap éppen az ATV Havas műsor foglalkozott vele -, alig 50 ezren látták a Youtubon! Most is az a kifogás, hogy kevés a reklám? Hogy nem ismert a HVG? Van ma Magyarországon 8 millió választásra jogosult! Ebből 2010-ben 5 millióan mentek el szavazni. Ehhez képest a videót látták 50 ezren!
Ha a magyar embereknek ma a tájékozottsága, tájékozottság iránti vágya és felelősségérzete akkora lenne, mint a hiúsága, már nem itt tartana ez az ország! Ilyen gyalázat, hogy ezeket a képviselőket most tervezi újra megválasztani közel 2,7 millió ember (ennyien szavaztak 2010-ben a fideszre, vélhetően ebből 2014-re maradt 2,2-2,4 millió), akik semmilyen valóság iránt nem fogékonyak, hát ez a borzasztó…
Bezzeg a VV lalikát, meg a többi nevenincs celebet milliók követik, és 100 ezrek lájkolják és böngészik naponta oldalukat… Komolyan nem is tudom, mit várjunk ettől az országtól…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése