2016. december 8., csütörtök

A nemzetállamok végül is erősebbek mint a cionista világbirodalmi törekvések !!!




A nemzetállamok végül is erősebbek mint a cionista világbirodalmi törekvések !!!



Német tankok az orosz határon



 by foszerkeszto - 2016.10.270
A Litvániába telepített NATO  zászlóaljban szolgálatot teljesítő német katonák fegyverzetét Leopard 2 tankokkal egészítik ki, közölte csütörtökön a német védelmi minisztérium képviselője Thomas Frueh a TASS-nak.
Valóban, az a döntés született, hogy tankokat telepítünk a térségbe, de számukat egyenlőre nem közöljük, hozzátéve, hogy a teljes számot az ottani igények határozzák meg.
Korábban a Német védelmi miniszter Ursula von der Leyen azt mondta, hogy Németország célja, hogy küldjön 400-600 fős katonai kontingenst litván szolgálatra.
Mindent egybevetve, a német zászlóalj mintegy 1000 főből fog állni. Várható, hogy Belgium, Luxemburg, Hollandia, Norvégia és Horvátország is küld a fegyveres erőt Litvániába.
A Leopard 2 harckocsit, az 1970-es évek elején fejlesztettek ki és 1979-ben állítottak szolgálatba. Jelenleg a Bundeswehr fő harckocsitípusa. A Krauss-Maffei-Wegmann cég gyártja. Ezzel a típussal váltották le a korábban rendszeresített Leopard 1-et. Különböző változatai Németország fegyveres erőin kívül más országok hadseregeiben is szolgálatot teljesítenek.
Két fő sorozata van. Az első sorozat modelljei (a 2A4-ig bezárólag) függőlegesen kialakított toronnyal rendelkeztek, a második sorozatban (a 2A5 és a későbbi változatok) – sok egyéb változtatás mellett – már döntött falú (nyílhegyhez hasonló alakú) tornyot alkalmaztak. Valamennyi modellt ellátták digitális tűzvezető rendszerrel, lézeres célkeresővel, lövegstabilizátorral, a lövegcsővel párhuzamosított géppuskával és éjjellátó készülékkel (az első járműveknél még fényerősítő készüléket használtak, később infravörös készüléket vezettek be helyettük).
A német védelmi minisztérium 100 darab Leopard 2s harckocsival akarja növelni erejét, így számuk 328 lesz.
Fotó: © EPA / JENS Buettner


Szíria: Több száz civil áldozata lehet az USA koalíció légitámadásainak



 by foszerkeszto - 2016.10.261
Az Amnesty International szerint több száz civil áldozata lehet az Egyesült Államok vezette nemzetközi hadikoalíció Szíriában végrehajtott légitámadásainak.
A világ legnagyobb emberi jogi szervezete szerdán Londonban ismertetett tanulmányában közölte: tizenegy olyan légitámadást vizsgált, amelyet a nyugati koalíció az elmúlt két évben hajtott végre az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen, és az adatokból úgy tűnik, hogy e légicsapásokban hozzávetőleg 300 polgári lakos vesztette életét.
Az Amnesty International szerint az Egyesült Államok nem válaszolt arra a memorandumra, amelyet a szervezet ebben az ügyben küldött az amerikai védelmi minisztériumnak szeptember 28-án, kérdéseket feltéve a nyugati koalíció szíriai tevékenységéről.
A memorandumban foglalt adatok, elemzések és tanúvallomások arra vallanak, hogy a közel-keleti és közép-ázsiai térségért felelős amerikai parancsnokság (CENTCOM) – amely a koalíció szíriai műveleteit is irányítja – nem tette meg a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket a civil lakosság védelmére, és törvénysértő módon hajtott végre támadásokat, amelyekben civilek vesztették életüket vagy sérültek meg – áll az Amnesty International jelentésében.
A szervezet közölte: attól tart, hogy az amerikai vezetésű koalíció jelentősen alábecsüli a hadműveletei által a civil lakosságnak okozott veszteségeket.
Az Amnesty International kiemel három nyugati légitámadást, amelyben adatai szerint összesen száznál több civil halt meg. Ezek a légicsapások az észak-szíriai Aleppó környékét érték júniusban és júliusban. Az Amnesty International adatai szerint a legtöbb polgári áldozata annak a támadásnak volt, amelyet július 19-én, egy al-Túkhar nevű faluban hajtott végre az amerikaiak vezette koalíció: ebben az akcióban legalább 73 civil halt meg, köztük 27 gyermek.
Alig több mint egy héttel később, egy másik faluban legalább 28 civil, köztük hét gyermek vesztette életét egy újabb légitámadásban – áll a jelentésben.
Az Amnesty International szerint ideje, hogy az amerikai hatóságok a nyilvánosság elé tárják a koalíció légitámadásai által a szíriai civil lakosságnak okozott károk teljességét. A szervezet szerint független és pártatlan vizsgálattal kell feltárni a nemzetközi emberi jogok bármilyen potenciális megsértését, és a vizsgálati eredményt nyilvánosságra kell hozni.
magyartudat.com



Szíria: Az orosz védelmi minisztérium figyelmeztette az amerikai stratégákat



 by foszerkeszto - 2016.10.060


A Szíriába telepített Sz-400-as és Sz-300-as légelhárító rakétarendszerek hatósugara meglepetést okozhat minden azonosítatlan repülő objektumnak – figyelmeztette csütörtökön az amerikai stratégákat az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
Igor Konasenkov szóvivő moszkvai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a légvédelmi rakétarendszerek a hmejmími orosz légi támaszpontot és a tartuszi haditengerészeti kikötőt védik. Az orosz védelmi tárca egy nappal korábban megerősítette a Fox News amerikai hírtelevízió értesülését, miszerint Szíriában megerősítették az orosz légvédelmet.
Konasenkov tábornok szerint Oroszország azért telepített egy újabb Sz-300-as üteget Szíriába, hogy kizárja a szeptember 17-én történtek megismétlődését, amikor Deir-ez-Zórnál az amerikaiak vezette koalíció harci repülői fél órán át bombázták a szíriai kormányerők állásait.
A tábornok szerint szerint a dilettánsok “illúziói”, amelyek szerint léteznek láthatatlan repülőgépek “kiábrándító valóságba ütközhetnek”.
Konasenkov közölte, hogy az orosz légvédelem le fog lőni minden, a szíriai kormány által ellenőrzött területre kilőtt rakétát. A szóvivő arra az amerikai médiaértesülésre reagált, amely szerint Washingtonban fontolóra vették, hogy csapást mérjenek a szíriai kormányerőkre.
A tárca közölte, hogy az Sz-300-as és Sz-400-as rendszereknek ilyen támadás esetén “nem lesz idejük mérlegelniük, hogy kié a rakéta”.
“Minden olyan rakéta- vagy légicsapás, amely a szíriai kormány által ellenőrzött területek ellen irányul, nyilvánvaló fenyegetést jelent az orosz katonák számára” – közölte Konasenkov.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a francia hivatali partnerével, Jean-Marc Ayrault-val közösen megtartott moszkvai sajtótájékoztatóján kijelentette: a Sz-300-as és Sz-400-as föld-levegő rakéták kizárólag védelmi célokat szolgálnak és senkire nézve sem jelentenek fenyegetést.
Az orosz és amerikai katonák az incidensek elkerülése érdekében egyeztetik katonai fellépésüket Szíriában. A rendezéssel kapcsolatos politikai kapcsolatokat hétfőn az amerikai fél kezdeményezésére felfüggesztették, írja Pogár Demeter Moszkvából.
magyartudat.com


Orosz légideszant csapatok afrikai hadgyakorlata

 by foszerkeszto - 2016.10.033
Az orosz légideszantosok létszáma 45.000 fő.
Orosz légideszant csapatok közös hadgyakorlatot tartanak az egyiptomi erőkkel Afrikában. A gyakorlat célja fiktív illegális fegyveres csoportok megsemmisítése a sivatagban, közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata.
Ez az első alkalom a történelemben, hogy az orosz ejtőernyősök saját haditechnikával érkeznek Afrikába, hogy részt vegyenek egy nemzetközi gyakorlaton, ugyanakkor a sajtószolgálat azt is közölte, hogy 30 ország képviselői szemlélik meg a manővereket.
A védelmi minisztérium hozzátette, hogy az orosz és az egyiptomi hadsereg együttműködésének alapjait fektetik le a gyakorlaton.
Fotó: © Vladimir Smirnov / TASS
magyartudat.com



286 harci járművet vásárol Románia



 by foszerkeszto - 2016.09.201


Az év elején a bukaresti védelmi tárca 93 millió eurós szerződést kötött az Eurospike német-izraeli konzorciummal páncéltörő rakétarendszerek beszerzéséről.
Négykerék-meghajtású, legfeljebb 7,5 tonnás, páncélozott, négy utas szállítására képes járművek beszerzésére írt ki 82,5 millió euró értékű tendert a bukaresti védelmi minisztérium.
Ebből a pénzből 286 harci járművet akar vásárolni a tárca, amelyeknek rendelkezniük kell a Spike páncéltörő rakétarendszer beszerelésére alkalmas, forgó tetőszerkezettel. A kiírás szerint a dízelmotorral felszerelt, de kerozin-típusú üzemanyaggal is működtethető járműveknek közúton óránként legalább 100 kilométeres sebességet kell elérniük, páncélzatuknak pedig megfelelő védelmet kell biztosítania 7,62 milliméteres lövedékekkel, könnyű gránátokkal és aknákkal szemben.
Az ajánlatokat egy hónap múlva bírálják el, a járműveket másfél éven belül kell leszállítani.
Az év elején a bukaresti védelmi tárca 93 millió eurós szerződést kötött az Eurospike német-izraeli konzorciummal páncéltörő rakétarendszerek beszerzéséről. A Hotnews a román haditengerészet egymillió eurós távvezérlésű gépfegyver-licitjéről is beszámolt, felidézve, hogy a román védelmi minisztériumnál egy másik, 188 millió eurós versenytárgyalás is folyamatban van két fregatt korszerűsítése és felfegyverzése érdekében.
A NATO-kötelezettségeinek és legfőbb stratégiai szövetségesének, az Egyesült Államok elvárásainak megfelelve Románia tavaly vállalta, hogy 2017-ig a hazai össztermék legalább két százalékára növeli védelmi kiadásait, és azt tíz évig nem csökkenti, függetlenül attól, ki alakít kormányt.
magyartudat.com



Orosz tudósok elektromágneses ágyú fejlesztésen dolgoznak



 by foszerkeszto - 2016.09.190



Az ágyú elektromágneses sínek közreműködésével gyorsítja fel az általa kilőtt lövedéket. A fegyver belsejében olyan hatalmas nyomás jön létre, mint a Marianna-árok legalján, mely több ezer atmoszféra.
Vlagyimir Fortov az Orosz Tudományos Akadémia (RAS) elnöke  elmondta, hogy, a legkisebb eltérés a nyomásban széttépheti az ágyú csavarjait, amire számítottak is.
Ez történt egy demonstratív kísérlet során, amikor amikor két rögzítőcsúcs elszakadt a lövedék kilövése közben, melynek súlya 2 gramm és 3,2 km / s sebességgel indult.

Vlagyimir Fortov az Orosz Tudományos Akadémia (RAS) elnöke.
Ennek ellenére, a RAS elnök azt mondta, hogy a tudósok helyes úton járnak, és a berendezés maximális teljesítménnyel működött.
Orosz tudósok jelenleg azon dolgoznak, hogy elérjék a lövedékeknél a hiperszonikus sebességet. Így hasonló fegyverekkel sikerült elérni a 11 km / s sebességet, ahol a lövedék súlya körülbelül 1,5 gramm.
Az elektromágneses ágyú kifejlesztésével az elmúlt 40-50 évben az egész világon próbálkoztak.
Jelenleg Kína is aktívan dolgozik ezen a technológián. Kínában tavaly mintegy 150 cikk jelent meg ebben a témában.
Intenzív munka folyik ezen a területen Egyesült Államokban is, ahol állítólag egy ilyen kísérleti fegyverrel volt szereltek fel egy hajót körülbelül egy évvel ezelőtt. Az Egyesült Államok azt mondta, hogy ez a technológia felgyorsítja egy 10-20 kg-os lövedék sebességét  2,5-3 km / s-ra.
A RAS elnöke azt mondta, az Orosz Tudományos Akadémia csak a fizikai problémákkal foglalkozik, és közben tanulmányozza a pusztítás mechanizmusát, melyet ezzel a fegyverrel lehet elérni, írja a TASS.
Fotók: © Szergej Savostyanov/TASS
magyartudat.com



Szíria: USA megállapodást szegett-bombázza a szír kormánycsapatokat



 by foszerkeszto - 2016.09.182


Hatvankét szír kormánykatona vesztette életét az USA vezette koalíció légitámadásában, a közölte a törvényes szíriai hadsereg szóvívője vasárnap.
Az USA és társai légicsapásokat mértek a helyzetben a szír fegyveres erőkre, a Szíriai Arab Köztársaságban, a veszteségek következtében 160 ember megsebesült, akik közül 62 meghalt. Húsz katonai egység fegyverei és katonai felszerelése elpusztult, köztük három tank, három gyalogsági harcjárműv, négy rakétavető és egy légvédelmi ágyú “közölte a szóvivő.
Úgy gondolom, hogy az amerikaiak nyíltan megsértik a fegyverszüneti megállapodást. Kezdünk olyan érzésünk lenni, hogy a légicsapások által a koalíció megnyitotta az utat az Iszlám Államnak (Iszlám Állam terrorszervezet betiltották Oroszországban) fegyveresek, akik most ellenállás nélkül megszerezték Deir ez-Zor várost”jegyezte meg.
Az orosz szíriai hadműveletek parancsnoka, Szergej Rudskoy felszólította az USA-koalíciót, hogy próbáljon együttműködni a szír kormányerőkkel és velük.
Fotó: © Valery Sharifulin / TASS
magyartudat.com


Európa jövője a bolgár-török határon dől el

 by foszerkeszto - 2016.09.143



Ha tudunk adni hárommilliárd eurót a törököknek, akik nem tagjai az EU-nak, akkor lehetetlen, hogy ne tudjunk adni 160 millió eurót a bolgároknak, akik meg tagjai az EU-nak”
Mindenkinek meg kell értenie, hogy Európa jövője nem Brüsszelben dől el, hanem itt, ahol állunk, a bolgár-török határon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán, miután Bojko Boriszov bolgár kormányfővel határszemlét tartottak a térségben.
Bulgária sikeres védekezése mindannyiunk közös érdeke – fogalmazott Orbán Viktor a szemlét követő sajtótájékoztatón, amelyet a határon felhúzott kerítés előtt, a határ bolgár oldalán lévő leszovói átkelőtől nem messze tartottak.
A miniszterelnök szerint Európa keveset törődik Bulgáriával, amelyet pedig meg kellene segítenie az uniónak. A visegrádi négyek csoportját képező tagállamok (Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Csehország) meg is egyeztek abban, hogy segíteni fogják Bulgáriát, és a pénteki pozsonyi európai uniós csúcstalálkozón kezdeményezik, hogy az EU is tegyen így – közölte.
“Nem szabad Bulgáriát magára hagyni, nem igazságos, hogy (…) egyedül kell viselnie a védekezés terheit, hiszen nemcsak magát védi, hanem bennünket is” – mondta a kormányfő.
“Ha tudunk adni hárommilliárd eurót a törököknek, akik nem tagjai az EU-nak, akkor lehetetlen, hogy ne tudjunk adni 160 millió eurót a bolgároknak, akik meg tagjai az EU-nak” – hívta fel a figyelmet.
Bojko Boriszov a BTA bolgár hírügynökség jelentése szerint arról beszélt, hogy Szófia a legutóbbi időkig magára maradt határának védelmével, és nagy nehézségekkel kellett megküzdenie.
“Az összes EU-tagállam együttes erőfeszítése nélkül nem lehet tartós megoldást találni” – fűzte hozzá.
Boriszov jelezte, hogy minden támogatást elfogadnak a határ védelmében, ugyanakkor hangsúlyozta a bevándorlási hullám megfékezésére kötött EU-török megállapodás jelentőségét is.
Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy “nem védekezhetünk egymás rovására”, vagyis az nem jó megoldás, hogy a magyarok levédik a határukat, de az rossz a szerbeknek, vagy Szerbia védi a határát, de az rossz Bulgáriának.
Ehelyett összefogásra van szükség – folytatta -, ki kell jelölni a déli határvonalat, és azt kell megvédeni közösen. “Egymást segítve kell védekeznünk, és nem egymás rovására: rá kell vennünk a görög barátainkat is, hogy ezt a logikát kövessék” – mondta.
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy novemberben újra életbe kell léptetni a schengeni szabályokat, ez minden schengeni tagnak, így Görögországnak is kötelessége.
Az nem lehet, hogy egyesek erősen védekeznek, mások meg gyengén, mert akkor “a védelmi vonal át fog szakadni” – fogalmazott.
Hangsúlyozta is, hogy a határvédelem szerinte nem ideológiai kérdés, hanem pragmatikus, jogi ügy: a határon nem lehet szabálytalanul átmenni, az ugyanis bűncselekmény. “Akit nem akarunk beengedni, de mégis bejön, azt vissza kell küldeni” – tette egyértelművé álláspontját.
A bolgár határvédelemről kérdésre úgy nyilatkozott: Bulgária kőkeményen védekezik, a “naivitásnak” nyomait sem látni, “itt ilyen európai blablákkal sokra nem lehet menni, itt védekezni kell”.
Európa mai legnagyobb problémájának Orbán Viktor a naivitást tartja, a brüsszeli bevándorláspolitika ugyanis szerinte naivitáson alapul, “ezért vagyunk ma bajban”.
A kormányfőt arra is reagáltatták a sajtótájékoztatón, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Die Weltben kedden közölt interjúban úgy fogalmazott: elfogadhatatlan az uniós alapértékek súlyos sérelme, ezért ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból az olyan tagokat, mint Magyarország, ahol “kerítéseket építenek háborús menekültek ellen”, vagy ahol megsértik a sajtószabadságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét.
Orbán Viktor erre úgy reagált: a politikában az abszurditás a legszórakoztatóbb. “Ez a helyzet arról szól, hogy egy luxemburgi kommunista próbálja demokráciáról kioktatni azokat, akik 40 évig szenvedtek a kommunizmustól” – mondta, a politikai tréfa kategóriájába sorolva Asselborn nyilatkozatát.
Az új ENSZ-főtitkár jelölésével kapcsolatos bolgár újságírói kérdésre – miután a posztra Bulgária is jelöl – Orbán Viktor azt felelte: a dolgok nemzetközi rendje szerint Közép-Európának lehetősége van arra, hogy főtitkárt adjon, aki most “leginkább egy hölgy lehet”. Bulgáriának tehetséges és tiszteletre méltó női állampolgárai vannak – tette hozzá.
Az Bulgária dolga, hogy kit jelöl, “nekünk csak egy tiszteletteljes kérésünk van: ne játsszuk el az esélyt”, és “ha a mostani jelölt nem kapja meg a kellő támogatottságot, akkor ne engedjük át a lehetőséget másnak”, azt Közép-Európa tartsa a kezében – mondta.
Magyarország tiszteli az Európai Bizottságba delegált bolgár tagot, Krisztalina Georgievát – akinek a neve szintén felmerült a főtitkári posztra -, és örömmel tudja támogatni őt, de a jelölés joga Szófiáé – közölte.
Orbán Viktor kedden érkezett Bulgáriába, ahol este a Fekete-tenger partján fekvő Burgaszban munkavacsorán vett részt bolgár és szerb kollégája, Bojko Boriszov és Aleksandar Vucic társaságában.
A szerda délelőtti határszemle után a fekete-tengeri határvédelem helyzetéről is személyesen tájékozódott a magyar és a bolgár miniszterelnök, írja Helmeczi Zoltán, az MTI különtudósítója.
magyartudat.com


6000 iszlamista harcos térhet vissza Európába

 by foszerkeszto - 2016.09.110


Az Iszlám Állam veszített erejéből és ez a problémát jelent Európa számára. Jelenleg is több száz egykori harcos tart Európa felé, közölte a német titkosszolgálat.
A német biztonsági hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy egyre több a hazatérő “dzsihádista”.
Mivel a növekszik az IÁ vesztesége Szíriában és Irakban valószínűleg elindul az európai martalócok visszatérése, számolt be a “Welt am Sonntag”, hivatkozva az európai titkosszolgálati forrásokra.
Mintegy 6000 dzsihádista csatlakozott Európából az Iszlám Államhoz és utazott a háborús övezetbe – akár egyharmada bármikor visszatérhet  eredeti hazájukba.
A visszatérő dzsihádisták biztonsági kockázatot jelentenek. Sok esetben ők rendkívül radikalizálódott, katonailag kitűnően képzett emberek, akiket eldurvított háború és harci tapasztalat,” mondta Holger Münch, a Bundeskriminalamt (BKA) elnöke.
Holger Münch, a Bundeskriminalamt (BKA) elnöke.Holger Münch, a Bundeskriminalamt (BKA) elnöke.
A hálózat túllép határain
A dzsihádisták továbbra is szoros kapcsolatban vannak a szíriai vagy iraki háborús övezetekkel.
Tehát a kialakult iszlamista hálózat továbbra is fenntartja magát, a hálózat átnyúlik a határokon és már régen elérte Európát, mondta Münch. Ennek bizonyítékai az utóbbi idők terrorcselekményei.
Tudjuk, hogy a legutóbb visszatért több mint 70 ember aktívan részt vett a harcokban Szíriában vagy Irakban, és kemény katonai kiképzésen estek át, mely tudás veszélyezteti Európa biztonságát.
Egyre több a hamis halál jelentés
Hogy megakadályozzák a dzsihádisták észrevétlen visszatérését, az európai kutatási rendszert tovább kell fejleszteni.
Így jutott az Interpol olyan információhoz, mely szerint Szíriában és Irakban kitöltetlen útlevelek vannak a terroristák kezébe.
Összességében jelenleg 5000 szíriai és 250.000 iraki útlevél található az adatbázisban.
A párizsi támadások két elkövetőjénél ilyen biankó útlevelet találtak. Ők menekültnek álcázva jutottak be Európába.
Ezen túlmenően az európai biztonsági hatóságoknak pedig tájékozódni kell az egyre gyakoribb hamis halál jelentésekkel kapcsolatban, melyeket a dzsihádisták küldenek Szíriából, így új személyazonossághoz juthatnak a magukat bevándorlónak tartó harcosok.
Florian Flade
magyartudat.com


Felülmúlja külföldi vetélytársait az új orosz AWACS

 by foszerkeszto - 2016.09.033



Az orosz A-100 AWACS (Airborne Warning and Control System) fejlett, nagy hatótávolságú radarral felszerelt felderítő repülőgép, amely felülmúlja a hasonló külföldi vetélytársait, közölte az orosz védelmi miniszter Szergej Shojgu.
Elmondása szerint, a projekt sorozatgyártás előtti végső szakaszban van, melynek fedőneve Premier-476.
Az AWACS repülőgép egy új technológiájú Active Fázisvezérelt radarral (APAR) van felszerelve, melyet az orosz Vega Hadiipari Vállalalat alkotott.
Az A-100-as képes észlelni az ellenséges repülőgépeket 600km (373 mérföld) távolságról, a hadihajókat mintegy 400 km-ről (249 mérföld). A repülőgép, hogy a fejlett informatikai technológia kapcsán teljesen függetlenítheti magát a földi irányítástól és védett bárminemű elektronikus támadás ellen.
Az A-100-at önálló hadvezetési pontként is lehet használni, ahonnan az egész orosz hadsereg irányítható.
A repülőgép paraméterei óriási légi fölényt biztosítanak és elősegítik a gyors helyzetfelismerést egy dinamikus harci környezetben.
Nagy hatótávolságú AWACS repülőgépeket jelenleg csak néhány ország fejlesztett, illetve hadrendbe állított, köztük Oroszország, az Egyesült Államok, Kína és az Egyesült Királyság.
Fotó: © Marina Lystseva / TASS
magyartudat.com



Orosz vadászbombázó végzett az Iszlám Állam szóvivőjével

 by foszerkeszto - 2016.08.310


Az orosz védelmi minisztérium szerdán közölte, hogy egy orosz Szu-34-es vadászbombázó rakétája végzett előző nap a szíriai Aleppónál az Iszlám Állam (IÁ) szóvivőjével. A tárca közleménye szerint az orosz vadászbombázó megsemmisítette az IÁ harcosainak mintegy 40 fős nagyobb csoportját, írja a TASS. Több felderítő csatorna megerősített információja szerint a megölt terroristák között volt az IÁ szóvivőjeként ismert Abu Mohammed al-Adnani martalócparancsnok is – tették hozzá a dokumentumban.
Fotó: AP haditudósító
magyartudat.com



Észak-Korea reagált a térségében zajló USA hadgyakorlatra



 by foszerkeszto - 2016.08.240


Észak-Korea tengeralattjáróról indított egy ballisztikus tesztrakétát a Kelet-kínai-tengeren, közölte a Yonhap hírügynökség.
A hírügynökség idézte dél-koreai vezérkar nyilatkozatát (JCS), mely szerint a tengeralattjáróról indított ballisztikus rakétát (SLBM) helyi idő szerint 05:30-kor lőtték fel Sinpo város közeléből.
A Yonhap írja, hogy a rakéta a szárazföldtől körülbelül 500 km-re (311 mérföld) zuhant a tengerbe- ezt a japán légvédelem azonosította.
A ballisztikus rakétát két nappal azután lőtték fel, hogy Dél-Korea és az Egyesült Államok megkezdte az éves nagyszabású katonai gyakorlatok a régióban 75.000 katonával.
Észak-Korea szerint becsapta őket déli szomszédja, mivel ellenségükkel, az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot tart, és ez komoly veszélyt jelent a biztonságra a Koreai-félszigeten.
Az USA által vezetett nagyszabású közös hadgyakorlat összejátszás a dél-koreai erőkkel, holott a KNDK többször figyelmeztette, hogy óvakodjanak ilyen jellegű. súlyos katonai provokációktól, mely veszélyezteti a térség békéjét és stabilitását.
Az Egyesült Államok háborús játékai egyértelműen azt bizonyítják, hogy ördögi módon gerjeszti a feszültséget, ezzel megteremtve egy esetleges konfrontáció lehetőségét a Koreai-félszigeten.
© AP Fotó / Ahn Young-oon
magyartudat.com



Oroszország és Kína együtt avatkozik be a szír háborúba



 by foszerkeszto - 2016.08.200


Az orosz Állami Duma (parlament alsóháza) Honvédelmi Bizottságának elnöke Vladimir Komoedov admirális közölte, hogy Kína vágya a régi kapcsolatait újraépíteni Szíriával, katonailag beavatkozni Oroszországgal közösen az Iszlám Állam ellen, és mindezt nem a NATO országokkal szemben.
A kínai hadsereg beavatkozása Szíriában az első lépés afelé, hogy egy komoly katonai-politikai koalíció jön létre egy háború sújtotta országban, amelyek nem igazodik az agresszív NATO blokkhoz.
Eljött az idő, hogy alkossunk egy ilyen koalíciót, mondta újságíróknak az admirális.
Az idézett nyilatkozatot megerősítette  Guan Youfei, a kínai Központi Katonai Bizottság Hivatal Nemzetközi katonai együttműködési bizottságának vezetője, egy közelmúltbeli damaszkuszi találkozón, ahol a szíriai védelmi miniszter, Fahd Jassem al-Freij fogadta őt.
Komoedov hozzátette, hogy ha Oroszország, Kína, India és Irán egyesíti erőit a Közel-Keleten, az ottani problémák felszámolására, melyet az Iszlám Állam jelent akkor a kialakult helyzetet egy éven belül megoldják.
Ez nem csak egy nagy teljesítményű katonai együttműködés, hanem komoly politikai befolyás.
A lépés gazdasági és politikai stabilitást fog hozni egész Európában és Ázsiában. Ezért más, meg nem nevezett országok is csatlakoznak a koalícióhoz. Nagyon örülök, hogy végre egyetértés van a kérdésben a legmagasabb nemzetközi szinten, fejezte be a tengernagy.
Fotó: © Sergey Bobylev / TASS


Az orosz védelmi minisztérium közzétette első felvételeit az új generációs vadászgépéről

 by foszerkeszto - 2016.08.137


Az orosz légierő jövője: az ötödik generációs lopakodó vadászgép.
Az orosz védelmi minisztérium közzétette a videofelvételeit a legújabb Szuhoj T-50 ötödik generációs vadászgépről.

«Небо подвластно сильным»


Т-50 vs F-22 / F-35. «Сухие» побили F, как пингвинов!»

A felvétel különlegessége, hogy képeket tartalmaz a MiG-29KUB haditengerészeti vadászgépről, Jak-130 gyakorlógépről, a Su-35S támadó harcigépről, Su-33 haditengerészeti vadászgépről, és a Tu-95 stratégiai bombázóról.
A felvételeket Pavel Novikov készítette egy An-12 katonai szállító repülőgép fedélzetéről  Dél-Oroszországban.
Fotó/film:© ITAR-TASS / Szuhoj cég
magyartudat.com



Több tízezer ember életébe kerülhet a donyecki polgárháború



 by foszerkeszto - 2016.08.080


Kijevnek mintegy 100 ezer, a szakadároknak pedig 30-32 ezer katonája áll fegyverben a térségben.
Több tízezer ember életébe kerülhet, ha Ukrajna újfent katonai erővel próbálja meg megoldani a kelet-ukrajnai konfliktust – írta hétfői számában a Novaja Gazeta (NG) című független orosz napilap, azt állítva, hogy forrásai szerint Kijev rászánhatja magát az offenzívára.
A lap egyebek között ennek előjeleként értékeli, hogy a hétvégén merényletet kíséreltek meg Ihor Plotnickij, a magát önhatalmúlag kikiáltott Luhanszki Népköztársaság vezetője ellen. A NG szerint Kelet-Ukrajnában a nyár közepe óta fokozódik a tűzpárbajok hevessége.
A több újságoldalnyi helyzetelemző összeállítás szerzői rámutattak, hogy az elmúlt hetekben válság lépett fel Oroszország és Ukrajna diplomáciai viszonyában is – Kijev nem akar új orosz nagykövetet fogadni – és a “hurrá-hazafiak” retorikája mindkét országban eldurvult. Mindeközben a két szakadár “köztársaságban”, valamint Kijevben folyamatosan csökken a csúcsvezetés népszerűsége, amelyet azok az elszegényedett lakosság előtti kardcsörtetéssel próbálnak meg ellensúlyozni.
Az elemzés kitért arra, hogy a válság rendezését célzó minszki megállapodások aláírását követően mind Ukrajna, mind a szakadár területek fegyveres erői a minőség új szintjét érték el. A kormánycsapatok élőerőben többszörös, anyagi és műszaki eszközök tekintetében pedig jelentős túlerőben vannak, ám a magukat önhatalmúlag kikiáltott köztársaságok a korábbi felkelő egységekre támaszkodva szervezett hadseregeket állítottak fel, amelyek képesek védekezni. Ezek a fegyveres erők egyébként nem engedelmeskednek a közismerten korrupt donyecki vezérnek, Olekszandr Zaharcsenkónak.
A lap szerint az általa megszólaltatott, többnyire név nélkül nyilatkozó szakértők, ha véleményük a részleteket tekintve el is tért egymástól, abban egyetértettek, hogy az ukrán fegyveres erők támadása “teljesen valószínű” lehetőség. Ezt arra a meggyőződésükre alapozták, hogy a minszki megállapodások két pontja végrehajthatatlan. Egyfelől az Oroszország által támogatott szakadár vezetők nem hajlandók átengedni a kormányerőknek az ukrán-orosz határ feletti ellenőrzést, másfelől viszont az ukrán vezetés képtelen a minszki alku betűjének megfelelően módosítani az alkotmányt.
Az ukrán elitnek főleg az ország nyugati régióiban és a fővárosban – vagyis a konfliktusövezettől távol – összpontosuló, harciasabb része szerint Kijevnek ugyanazt a taktikát kellene folytatnia, mint amit annak idején Moszkva követett a Kaukázusban. Emlékeztetnek rá, hogy Oroszország, miután Haszavjürtben békemegállapodást kötött a csecsen lázadókkal, erőgyűjtésbe kezdett, hogy aztán, a második csecsen háborúban gyorsan leverje őket.
A NG úgy értesült, hogy Kijevnek mintegy 100 ezer, a szakadároknak pedig 30-32 ezer katonája áll fegyverben a térségben. A lap az ukrán védelmi tárcától azt a tájékoztatást kapta, hogy a két ország határán 13 ezer orosz katona állomásozik, több száz egységnyi különböző rendeltetésű haditechnikával felszerelve. Ezzel szemben a Kijevvel szemben álló erők azt állították, hogy 4500-nál több orosz katonát sosem vontak össze az ukrán határon, “és ezt a NATO felderítése is tudja”.
A lap nem foglalkozott azokkal az egybehangzó nyugati és ukrán – Moszkva által tagadott állításokkal -, amelyek szerint a harcokba közvetlenül is beavatkoztak orosz reguláris erők, az összefoglaló csak önkéntesekről tett említést, mindkét oldalon.
Az orosz napilap szerint egy kiújuló kelet-ukrajnai konfliktus, a kimenetelétől függetlenül nem lesz “villámháború”, hanem jelentős rombolással és vérveszteséggel jár majd. A szerzők úgy vélekedtek, hogy az “orosz tényező” ebben a háborúban nem játszana jelentős szerepet, a donyecki és a luhanszki erők személyi állománya mára már ugyanis csaknem teljes egészében ukrán állampolgárokból áll.
Ez már egy másfajta “hibrid háború” lesz, olyan polgárháború, amelyet két professzionálisan kiképzett hadsereg vív egymással.
“Egy ilyen háborúnak nem lesz győztese, de elkerülhetetlenek lesznek az óriási áldozatok. Interjúalanyaink értékelése szerint ez léptékét tekintve több tízezer embert jelenthet majd. Mindemellett ők mint katonák kizárólag a harci veszteségekről beszélnek” – írta a lap.
“Ezért csak egyetlen és nagyon egyszerű következtetés maradhat. Egy új ‘nagy’ háború Ukrajna keleti részén, bárki is kezdeményezze azt és bárki is ünnepelje benne a győzelmet, szándékos bűncselekmény lesz” – hangzott az értékelés.
A lap által megszólaltatott szakadár katonai szakértők szerint egyébként Kijev 2014-ben képes lett volna katonailag véget vetni a felkelésnek, ha nem félt volna Donyeck megszállásától, és ha a “közepesnél nem rosszabbul kiképzett katonáit” nem tehetségtelen parancsnokok irányítják. Emellett a donyeckiek kezére játszott az ukrán szabadcsapatok fegyelmezetlensége is írja Pogár Demeter Moszkvából.
magyartudat.com


Illegális bevándorlás:10 ezer fegyveresünk védi Hazánk határait

 by foszerkeszto - 2016.07.125



Közel 10 ezren vesznek részt a magyar határőrizet megerősítésében, a térségbe vezényelt rendőrök és katonák jelentős technikai eszközökkel felszerelve, nagyfokú hatékonysággal akadályozzák meg az erőszakos, tiltott határátlépéseket – mondta Bakondi György hétfő este az M1 aktuális csatorna műsorában.
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója arról beszélt, jelentős nyomás, “aktív mozgás” van a magyar határon, ennek ellenére illegális módon nem jutnak át.
Emlékeztetett arra, hogy múlt hét keddjétől mélységi határőrizetet vezettek be a magyar hatóságok a szerb és a horvát határ mentén. Azokat a migránsokat, akiket a határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül elfognak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.
Tájékoztatása szerint azóta – vasárnap éjfélig – 1900-an kísérelték meg a magyar határ átlépését, közülük 600-an jutottak át, akiket azonban elfogtak és a kerítésen túlra kísértek vissza. 1300 ember átjutását a rendőrség és a honvédség akadályozta meg – tette hozzá.
Utalva arra, hogy – Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter hétfői közlése szerint – lengyel rendőrök érkeznek a magyar határra, azt mondta: a V4 országok támogatására okkal számíthatnak, és nem csak a határőrizet megerősítésében, de politikai szinten is.
magyartudat.com
 

2014 óta 20 százalékkal növekedett Hazánk védelmi költségvetése

 by foszerkeszto - 2016.07.080



Magyarország kifejezetten jól teljesít a védelmi költségek terén, ezek a 2014-es newporti NATO-csúcstalálkozó óta 20 százalékkal növekedtek, ami a negyedik legnagyobb költségnövelést jelentett a tagállamok között – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Varsóban, ahol részt vesz a pénteken kezdődő NATO-csúcson.
Szijjártó  Péter “rendkívüli jelentőségűnek” minősítette a varsói csúcstalálkozót, mivel az itt hozandó döntések révén megerősítik a szövetség védelmi képességeit, ezen belül a keleti szárnyat.
A miniszter kilátásba helyezte, hogy a newporti csúcs döntéseinek alapján létrejövő gyorsreagálású erők keretében Magyaroszágon jövőre megalakul az egyik előretolt irányítási egység (NATO Force Integration Units – NFIU) a 8 kelet-európai elem közül. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az NFIU létesítése nem jár csapatállomásoztatással, hanem parancsnoki pontról van szó, ahol Magyarország esetében 40 NATO-tiszt – ebből 20 magyar – fog szolgálatot teljesíteni.
magyartudat.com


Amikor Magyarország hadban állt Izraellel

 by foszerkeszto - 2016.07.061


A Kádár-kormány a hatnapos háború idején magyar tiszteket küldött Izrael ellen.
Magyar repülőtisztek is voltak az egyiptomi front túloldalán a hatnapos háború idején – mondta egy Budapestről elszármazott volt izraeli katona.
Az 1967-es hatnapos háború idején a Beér-Seván élő Móse (Tomi) Schweitzer rádiósként sorkatonai szolgálatát töltötte az izraeli hadseregben. Gyakran hallott orosz beszédet az egyiptomiak oldaláról, ám egyszer – legnagyobb meglepetésére – magyar beszélgetésre lett figyelmes.
„Rádiós voltam, és kerestem mindenféle dolgokat, amikor meghallottam, hogy magyarul beszélnek a rádión. Beleavatkoztam a beszélgetésbe, és egy ideig szépen beszélgettem egy magyar tiszttel, aki a légierőnél szolgált. Elmondta, hogy Magyarországról van kiküldve segíteni az egyiptomi hadsereget” – mesélte Schweitzer.
„Amikor rájött, hogy izraeli katona vagyok, akkor kikapcsolódott, nem volt hajlandó tovább beszélni velem. Sajnos nem emlékszem a nevére, az is lehet, hogy nem is hangzott el. Nem lepődtem meg, mert tudott dolog volt, hogy a kommunista országokból vannak kiképzők Szíriában, Egyiptomban, mert szovjet repülőik, tankjaik voltak, ezek használatát tanították ” – tette hozzá.


Schweitzer a magyar beszélgetést azonnal jelentette feletteseinek, és úgy véli, hogy az információ akkoriban „a legmagasabb helyeket is elérte”.
Később a történetnek folytatása is lett, amikor Móse Schweitzer szülei a nyolcvanas évek végén megismerkedtek egy frissen Izraelbe költözött, Beér-Seván letelepedett magyar családdal. A férfi Magyarországon a légierőnél szolgált, és elmondta, hogy egy barátja 1967-ben Egyiptomban egy izraeli magyar rádióssal beszélgetett. Mósét elhívták, és neki is elmesélték a régi váratlan beszélgetést, ezúttal a túlsó oldal szemszögéből.
Schweitzer 1948-ban született Budapesten, és szüleivel 1956-ban hagyta el Magyarországot, Baross utcai lakásukat. Édesapja a Csepel művekben volt hegesztő, majd Izraelben a beér-sevai városháza vízügyi osztályán lakatos, édesanyja Magyarországon a Goldberger gyárban volt többszörös sztahanovista szövőnő, majd Izraelben a háztartást vezette. Leszerelése után Móse évtizedekig bérelszámolóként, később kereskedőként dolgozott Beér–Seván.
Közben szinte mindegyik háborúban harcolt, és békeidőben is rendszeresen részt vett a tartalékos szolgálatban.
magyartudat.com


NATO hadgyakorlat kezdődött Ukrajnában



 by foszerkeszto - 2016.06.282



Nagyszabású ukrán-amerikai hadgyakorlatok kezdődött Lvov régióban hétfőn, Rapid Trident 2016 fedőnévvel, közölte az ukrán védelmi minisztérium sajtószolgálata hozzátéve, hogy a katonai manőver 14, többnyire NATO ország 1800 katonája részvételével július 8-ig tart.
A gyakorlatban résztvevő országok: Ukrajna, Egyesült Államok, Belgium, Bulgária, Kanada, Georgia, Egyesült Királyság, Moldova, Litvánia, Norvégia, Lengyelország, Románia, Svédország és Törökország.
A gyakorlatba rakétás páncélozott járműveket és katonai repülőgépeket is bevonnak. Ezenfelül a résztvevők kézi fegyverekkel is lőgyakorlatokat tartanak.
A nemzetközi hadgyakorlat parancsnokságának közlése alapján a katonai konvojok haladása miatt átmeneti forgalomkorlátozások lesznek a lőtérnél. Ezenfelül arra kérték a környéken lakókat, hogy az említett időszakban saját biztonságuk érdekében kerüljék a katonai területet, ahol a hírek szerint egyébként a helybeliek gyakran szoktak gombászni és erdei gyümölcsöket gyűjteni.
A kijevi védelmi minisztérium korábban nyilvánosságra hozta, hogy idén az ukrán fegyveres erők a tervek szerint tíz nemzetközi hadgyakorlatban vesznek részt, ebből négy lesz Ukrajnában. Ezek között lesz egy fekete-tengeri, valamint a szokásos évi ukrán-amerikai parancsnoki hadgyakorlat, írja a TASS.
Fotó:© EPA / Mikola TYS
magyartudat.com
Megelőző csapást rájuk , és nem fognak gyakorlatozni !!!!!



Különleges orosz fegyver : helikopter elleni akna



 by foszerkeszto - 2016.06.150

2013-tól rendszeresítették az orosz hadseregben a helikopter elleni aknákat.
A helikopter elleni aknákat különféle objektumok helikopteres támadások elleni védelme céljából használják, azonkívül ezek révén az ellenség repterei is elzárhatók.
Az akna akár egy kilométer távolságban is képes észlelni célpontot, és egy nagyfrekvenciájú műszer pedig becélozza azt és jelt ad megsemmisítésére.
A fegyver a földön akár 100 méter távolságban lévő célpontot is megsemmisítheti, képes áttörni az acélt. Azonkívül automata üzemmódban működik, egyszerre robbanthat, és gyakorlatilag a felette repülő helikopterekre is lőhet.
magyartudat.com


Aki szelet vet: Oroszország célpontjává vált Románia is



 by foszerkeszto - 2016.05.282


Oroszország válaszlépésekre kényszerül mind Románia, mind – a rakétapajzs kiépítéséhez most csatlakozó – Lengyelország esetében.

A régió biztonsága elleni fenyegetésként értelmezhető az, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök válaszlépéseket helyezett kilátásba az amerikai rakétapajzs elemeinek Romániába telepítésére – hangsúlyozta szombati közleményében a bukaresti külügyminisztérium, ismételten hangsúlyozva ez utóbbi lépésnek a védelmi jellegét.
A román külügyi tárca az orosz elnök előző napi, athéni látogatásán tett kijelentéseire reagált. Putyin a dél-romániai Deveselun május 12-én felavatott amerikai rakétavédelmi ütegre utalva azt állította: Oroszország válaszlépésekre kényszerül mind Románia, mind – a rakétapajzs kiépítéséhez most csatlakozó – Lengyelország esetében.
“Ha tegnap abban a romániai térségben az embereknek még fogalmuk sem volt, mit jelent célponttá válni, mától arra kényszerülünk, hogy bizonyos lépéseket tegyünk védelmünk érdekében” – idézte Putyint a román sajtó.
A bukaresti külügyminisztérium maszatolva meglepetésének adott hangot az orosz elnöknek a “valóságtól eltekintő” álláspontja miatt. Az amerikai-román rakétavédelmi egyezmény pontosan szabályozza a deveselui támaszpont szigorúan defenzív jellegét az ENSZ előírásainak megfelelően – emlékeztet a kommüniké. A román külügyminisztérium ismételten leszögezi, hogy ez a rendszer nem irányul az Orosz Föderáció vagy más állam ellen.
“Ennek a ténynek az ismételt eltorzítása csak a feszült légkör fenntartását szolgálja, ellentétben azzal a nyitott szellemmel, amit Románia és szövetségesei tanúsítottak a rakétavédelem terén” – fogalmaz a bukaresti külügy. A kommüniké megjegyzi: “furcsa” ezt a kérdés a regionális biztonság szintjén emlegetni, amikor “közismert”, mi keltette a regionális biztonsággal kapcsolatos aggályokat a térségben, írja Baranyi Gábor Bukarestből.
magyartudat.com



Lavrov: Oroszország korszerűsítheti a magyarországi szovjet gyártmányú haditechnikát



 by foszerkeszto - 2016.05.263


Tárgyalások folynak a szovjet katonai repülőgépek és berendezések korszerűsítéséről, amelyek szolgálatban állnak a magyar hadseregben, közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután a héten megbeszélést folytatott magyar partnerével Szijjártó Péterrel.
Elmondása szerint, a felek megvitatják a szovjet gyártmányú katonai repülőgépek és helikopterek fejlesztésének lehetőségét a mai haditechnika színvonalára.
Ezek a tárgyalások folyamatban vannak, mondta az orosz külügyminiszter.
Nagyon részletes és alapos konzultációra került sor megvizsgálva az összes lehetőséget, nyilatkozta a TASS-nak Szergej Lavrov.
Címlapfotó:Magyar Légierő Mi-17 katonai szállító helikopter
© EPA / Kovács Tamás
magyartudat.com
Tényleg mi is van az orosz államadóssággal ??? Ki nyúlta le azt a pénzt na ne mondjátok , hogy csak a kapoji volt , kik kaptak belőle. Az olaj maffia módjára mindenkit megkentek .
Szaporítani őket , de géppisztollyal !!!!!



Oroszország elkezdi a sorozatgyártását a vasúti mobil ballisztikus rakéta rendszernek

 by foszerkeszto - 2016.05.135



Oroszország megkezdte sorozatgyártását a Barguzin vasúti mobil ballisztikus rakéta rendszer elemeinek,  közölte az orosz védelmi ipar képviselője.
A tervdokumentáció kidolgozott, külön a rendszer elemeire hoztuk létre, de nincs konkrét időkeretet a teljesítésre, mondta a forrás, hozzátéve, hogy ők 2018-at jelölték ki határidőnek.
2014-ben Szergej Karakajev az orosz stratégiai rakéta erők parancsnoka azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítására, Oroszország megkezdte a rekonstrukcióját a kötöttpályás ICBM rendszernek, mely a Barguzin nevet kapta.
Oroszország visszavonta a vasúti alapú interkontinentális ballisztikus rakéták működését 2005-ben és ezek utódja a Barguzin, mely messze meghaladja elődje paramétereit, és minimum 2040-ig hadrafoghatóak.
Az új START-szerződés nem tiltja meg az ilyen fegyverek létrehozását.
A korábbi jelentések szerint, vonattal a vasúton mozgatott mobil rakéta rendszer, a  Barguzin akár hat interkontinentális ballisztikus rakétát tud szállítani és kilőni. Egy ilyen szerelvény egyenértékű egy ezreddel.
Fotó: © Ruslan Shamukov / ITAR-TASS
magyartudat.com



NATO európai terjeszkedés: Oroszország új hadosztályokat hoz létre határai mentén

 by foszerkeszto - 2016.05.058


Az orosz védelmi miniszter szerint 3 ezer repülőgép személyzete készült fel arra, hogy bármely napszakban és nehéz időjárási körülmények között harci feladatokat hajtson végre, a haditengerészetnél mintegy 240 felszíni és víz alatti hajóegység harckészültségét biztosították, a légideszant-egységek pedig 78 ezer ejtőernyős ugrást hajtottak végre, a többi között az Észak-sark térségében is.

Oroszország az év végéig két új támadó hadosztályt hoz létre a nyugati és egyet a déli katonai körzetében, hogy ellensúlyozza a NATO-nak a határai közelében végrehajtott haderőnövelését – erősítette meg szerdán Moszkvában Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
Sojgu elmondta, hogy az új egységek elhelyezkedésének előkészítése már elkezdődött. A tárcavezető először januárban jelentette be, hogy három, egyenként mintegy 10 ezer fős új orosz gépesített lövész hadosztály létesül az ország nyugati területein. Később kiderült, hogy nyugaton, a szmolenszki és a voronyezsi körzetben kettő fog közülük állomásozni, egy pedig délen, Rosztov-na-Donuban.
Az orosz haderőnöveléssel kapcsolatban Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdán Monsban, a szervezet főhadiszállásán kifejtette: mindez egy évek óta megfigyelhető sémába illeszkedik. Oroszország 2000 óta reálértékben megháromszorozta védelmi kiadásait, egyre fejlettebb haditechnikát hozott létre, számos hadgyakorlatot hajtott végre, és egyre jelentősebb haderőnövelést vitt véghez – mondta Stoltenberg a NATO honlapja szerint.
Különösen felhívta a figyelmet arra, hogy Oroszország kész volt katonai erőt alkalmazni Európában egy független állam, Ukrajna ellen, illegálisan bekebelezve a Krímet és destabilizálva Kelet-Ukrajnát. A főtitkár szerint ezekre a lépésekre kellett a NATO-nak válaszolnia. Reagálnia kellett egy olyan Oroszország magatartására, amely egyre terjeszkedőbb, s amely egyre hajlamosabb katonai erőt bevetni, hogy a második világháború után először megváltoztassa az Európán belüli határokat – hangsúlyozta Stoltenberg. A NATO-nak ezért kellett megerősítenie jelenlétét az orosz határ mentén – tette hozzá.
“Az, amit teszünk, védelmi jellegű, arányos, és teljes mértékben összhangban áll nemzetközi kötelezettségeinkkel… Azért tesszük, hogy nagyon világos jelét adjuk összetartásunknak, annak, hogy hitelt érdemlő védelmi és elrettentő erővel rendelkezünk” – fejtette ki a NATO főtitkára.
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egyébként azt is elmondta, hogy a parancsnokságoknál és csapatoknál a téli időszak hadgyakorlatainak eredményeképpen megállapítást nyert, hogy az orosz fegyveres erők minden stratégiai irányban készek a kitűzött feladatok végrehajtására. Elmondta, hogy az említett periódusban mintegy 1300 gyakorlatot tartottak, 35 százalékkal többet mint egy évvel korábban.
Az orosz védelmi miniszter szerint 3 ezer repülőgép személyzete készült fel arra, hogy bármely napszakban és nehéz időjárási körülmények között harci feladatokat hajtson végre, a haditengerészetnél mintegy 240 felszíni és víz alatti hajóegység harckészültségét biztosították, a légideszant-egységek pedig 78 ezer ejtőernyős ugrást hajtottak végre, a többi között az Észak-sark térségében is.
Sojgu elrendelte a déli- és észak-kaukázusi, valamint a krími szövetségi körzetekben szeptemberben megtartandó Kavkaz-2016 hadgyakorlat előkészítését.
A védelmi miniszter bejelentette, hogy a hadrendbe felújítás után visszatérő Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó nehézcirkálón július 1. után meg kell kezdeni a rajta állomásozó, megújított légi csoport gyakorlatozását. Közölte, hogy a flotta 2025-ig hat darab Admiral Gorskov-osztályú új fregattot kap.
Az Admiral Gorskovot 2010-ban, az Admiral Kaszatonovot pedig 2014-ben bocsátották vízre. Az Admiral Golovko a tervek szerint idén készül el. A 4,5 ezer tonnányi vízkiszorítású, 29 csomós (óránként csaknem 54 kilométeres) sebességre képes fregattokat Onyiksz és Kalibr típusú rakétákkal és Poliment-Redut légvédelmi rendszerrel szerelték fel.
magyartudat.com



Két világhatalom, két elnök, azonos nézetek

 by foszerkeszto - 2016.11.110



A Kreml szóvivője Dmitrij Peskov nyilatkozata szerint az újonnan megválasztott amerikai elnök Donald Trump külpolitikailag döbbenetesen egyezik Vlagyimir Putyin elnökkel, és így reméli, hogy Oroszország és az Egyesült Államok lerobbant kapcsolata fokozatosan javul.
Kreml szóvivője, Dmitrij Peskov, arról beszélt New Yorkban, hogy láthatóan hihetetlen hasonlóság a két férfi külpolitikai elképzelései között, és ez azt is jelenti, hogy szilárd alapot helyezhetnek egy értelmes párbeszédre Moszkva és Washington.
Peskov meglátása szerint az Egyesült Államokban az elnökválasztás egy sakk bajnokság volt, és őt nagyon meglepte, hogy mennyire hasonlítanak  Trump beszédei az orosz elnökére.
Mindketten azt mondják, hogy a saját ország nemzeti érdekeit kell az előtérbe helyezni, ugyanakkor készen kell állni más nemzetekkel a kapcsolat kialakítására úgy, hogy nem avatkoznak belügyeikbe.
Ők (Putyin és Trump) meghatározott és azonos fő külpolitikai elveket vallanak, mondta Peskov.
Ez hihetetlen, milyen közel vannak egymáshoz, amikor a fogalmi megközelítés a külpolitika.
A Moszkva és Washington most dűlőre juthat Szíria, Ukrajna és a NATO ügyeivel kapcsolatban, ugyanakkor Peskov figyelmeztetett arra, hogy ez hosszú időt vesz igénybe, mielőtt kapcsolatok visszatérhetnek a magas szintű fázisba, és nagyon elhúzzák a helyzet még tovább romlik.
Peskov elmondta a TASS hírügynökségnek, hogy Putyin készen áll a tárgyalásokra, és rugalmasan áll hozzá, ugyanakkor bármikor kész konstruktív együttműködésre.
Peskov azt is elmondta, hogy az orosz kormány felvette a kapcsolatot Trump politikai csapatával, és figyelemmel kísérte tevékenységüket.
magyartudat.com


Osztrák kancellár: Nem hasonlítható össze az 1956-os és a mostani menekülthelyzet

 by foszerkeszto - 2016.11.041



Az osztrák kancellár szerint nem hasonlítható össze az 1956-os és a mostani menekülthelyzet. Christian Kern erről a pénteken az őrvidéki Mosontarcsán (Andau), az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 60. évfordulója alkalmából rendezett gyásznapi megemlékezésen beszélt.
Ma azzal szembesülünk, hogy nem a szomszédos államban tör ki forradalom, hanem világszerte mintegy 60 millió ember menekül, ami korunk legnagyobb kihívását jelenti – hangsúlyozta.
“Kötelességünk az embereknek védelmet nyújtani, de nem az embercsempészeknek, hanem nekünk kell eldöntenünk, hogy ki utazhat be az országba” – fogalmazott Kern, aláhúzva, hogy fontos az uniós külső határ közös biztosítása és közös védelme is.
magyartudat.com




Európa csendes megszállása zajlik



 by foszerkeszto - 2016.10.261



Európában ma nincs diktatúra, de csendes megszállás zajlik,  idegen kultúráknak adják át a helyet, a keresztény gyökerek feladását, a hazafiasság és a hit elvetését igyekeznek elérni – fogalmazott Soltész Miklós az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a milánói magyar főkonzulátus 1956-os megemlékezésén szerdán.
Soltész Miklós kijelentette: 1956-ban a magyarokat az Istenbe és az igazságba vetett hit vezérelte, a hazaszeretet, amely nem irányult mások ellen, valamint a bátorság , hiszen puszta kézzel szálltak szembe a tankokkal. A magyar forradalom sorsáról az akkori nagyhatalmak döntöttek, egész Közép-Kelet-Európát reménytelenségbe taszítva.     Hangsúlyozta, korunk súlyos problémái közepette is külső hatalmak igyekeznek dönteni Európában, és az összefogás helyett az európai kereszténység gyökereinek feladását, a hazafiasság és hit elvetését próbálják elérni.
“Európa mai helyzete hasonlít a hat évtizeddel ezelőttihez, ma ugyan nincs diktatúra, nem törnek ránk dübörgő tankok, de csendes megszállás zajlik, amit sokan nem akarnak tudomásul venni. Nem zárják be keresztény templomainkat, de átadjak a helyet idegen kultúráknak. 1956 megmutatta, hogy mi magyarok nem tűrjük a rabságot, készek voltunk és vagyunk küzdeni hitünkért, szabadságunkért, nemzeti függetlenségünkért” – mondta Soltész Miklós.
Az államtitkár emlékeztetett, hogy hatvan évvel ezelőtt Olaszországban sokan kiálltak Magyarország mellett. Köszönetet mondott az Itáliába érkezett magyar menekültek befogadásáért. Indro Montanelli egykori olasz újságírót idézte, aki az 1956-os magyar forradalom elnyomásáról tudósítva azt írta, hiába fojtották el a forradalmat, a kommunizmus meghalt, és nincsen olyan dialektikus fortély, amely életre keltené.
A milánói magyar főkonzulátus koncerttel egybekötött emlékestjén Timaffy Judit főkonzul emlékeztetett, hogy az akkori milánói érsek Giovanni Battista Montini, a későbbi VI. Pál pápa, a magyar forradalom leverésekor fákylás körmenetet vezetett Milánóban, és vállán vitte a magyar nép szenvedését jelképező keresztet.
Az 1956-os eseményeket Okolicsányi Lajos egykori menekült, a padovai orvostudományi egyetem professzora idézte fel, aki alig húszévesen érkezett Itáliába.
Az emlékesten a magyar himnuszt a Varese városában működő Magyar Ház kisdiákjai énekelték el.
magyartudat.com

Viharok között Európában

 by foszerkeszto - 2016.10.195

Az európai politika időhúzása nekik kedvez…

Az utóbbi évben az egyszerű hétköznapinak tűnő napjainkban is találkozunk valamilyen formában Európa új kihívásával, a migrációs válsággal. Napról napra újabb és újabb események követik egymást, napról napra valahol Európában a történelem és a jövő átírása zajlik.
Olyan kulturális- vallási behatásokkal találkozhatunk közvetlen környezetünkben, amelyet csupán tanulmányainkból, utazásaink alkalmával vagy a médián keresztül ismerhettünk korábban.
Van, akit közvetlenül, mást csupán közvetetten érint Európa több ezer éves hagyományos rendjének megbomlása, de senki nem mehet el mellette érdektelenül, mivel iszlám és a tömeges bevándorló hullám áttörte a nyugati civilizáció kapuját új kihívások elé állítva azt.
A szabadság, egyenlőség, testvériség, vagyis a nagy francia forradalom eszméi a haladásba vetett modern kor hitvallásává váltak, amely nemcsak a 19. hanem a 20. század eseményeit is túlnyomórészt meghatározta. A 19. századi liberális kapitalizmus kudarcot vallott, ahogyan az ezt követő baloldali radikális totalitárius rendszerek, önmagukkal meghasonulva nem csak a szabadságot, de az egyenlőséget is eltiporták.
A két világháború teljesen fölborította a konvencionális hatalmi viszonyokat, a győztesek ideológiája vette át az uralmat a vesztes államok felett. Felerősödtek a szélsőséges érzelmek és gondolkodások, de sem a nácizmus, sem a fasizmus sem pedig a kommunizmus nem tudta orvosolni kielégítően a társadalmi problémákat.
A szovjet csapatok kivonulását követően a korábbi értékekben és hagyományokban gazdag Magyarország képe csak távoli homályban sejlett föl, a kommunista ideológia nem csak az Istenétől, de nemzeti köntösségtől is igyekezett megfosztani hazánkat, egy érdekeit kiszolgáló, gyökerek nélküli bábállamot formálva belőle, amely kérdés nélkül kiszolgálja az elvtársak akaratát és célkitűzéseit.
Természetes tehát, hogy a szovjetek kivonulását követően Magyarország mindinkább arra törekedett, hogy a fejlett nyugati államokhoz váljon hasonlóvá.
A túlzott elnyomás és korlátok után a féktelen szabadság tengerébe vetette bele magát az ország. A nyugati civilizáció fejlettnek és liberálisnak mondott társadalma nem csak a világ, hanem a természet és társadalom hagyományos értékeivel is szakított.
A liberalizmus elve megszüntette az abszolútum fogalmát, ezzel elvetve a mindentől független, a létezőt önmagában megtestesítő és azt létrehozó örök, tökéletes és változatlan szubjektumot, a tökéletes erkölcsi mércét, létrehozva egy totálisan szabad társadalom alapját, amit nem kötnek többé az „idejemúlt világ” erkölcsi törvényei.
A természetet és annak alkotóját hívják tetemre.
Erre az alapra igyekeznek építkezni az Európai Unió intézményei, s azokat vezető liberális politikusok, melyek a tolerancia és szabadság szózata alatt a tagországokban szorgalmazzák az abortusz, az eutanázia vagy éppen a homoszexuális házasság legalizálását, természetesnek való elismerését.
A kereszténységen túl kell lépni”- hangoztatják.
Az Egyház tudja azonban leginkább képviselni az emberi életet és az Egyház tud leginkább megnyilatkozni az erkölcsi kérdésekben, ezért nem léphető túl.
Ezekben a viharos, bizonytalan időkben, mikor Európa önazonosságát elveszítve szüntelen keresi önmagát, mikor a legalapvetőbb értékekben sincs egység, mikor politikai harcok sarcolják, jelentkezik századunk talán legkomolyabb problémája, a migrációs válság.
A nézőpont különbségek végett a társadalom különböző részei más- más választ próbál adni a kialakult helyzetre. A központi kérdés nem csapán a befogadás, integráció és a be nem fogadás, az elutasítás között áll.
A kérdés ugyanis ettől sokkal árnyaltabb. Egy keresztény egy ilyen helyzetben jogosan érezheti magát összezavarva, tanácstalannak. A médiában hallott események és másod- harmadkézből való közvetítések sem tudnak számunkra pontos eligazítást adni, mit helyes és mit nem helyes cselekedni ebben a kiélezett helyzetben.
Természetes, hogy a felebaráti szeretethez hozzátartozik az üldözött testvéreink befogadása és a veszélyben szenvedőknek az oltalom biztosítása. Azonban ahhoz, hogy világosan láthassuk ki az üldözött, ki kényszerült elhagyni otthonát a háború miatt, meg kell vizsgálnunk a beérkezőket.
Magyarország szuverén ország, amelynek a területére belépni legálisan csak a megfelelő úti okmányokkal, vagy igazoló iratokkal lehetséges. Az országba való be és abból való kilépés a kijelölt határterületi pontokon, a hatóságok védelme és ellenőrzése alatt történik a törvényeknek megfelelően.
A migrációs hullám megindulásakor ezért téves az az állítás, hogy hazánk bezárta a kapukat a menekülők előtt.
Az ellenőrizetlen, ún. zöld határt az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében Magyarország lezárta, ugyanakkor megannyi ellenőrző pontot állított fel a beérkezők kérelmeinek kezelésére.
Ennek folytán hibás az az állítás, hogy hazánk falakat épít.
Nem falakat, hanem hidakat épít, lehetőséget ad minden tiszta szándékú hazájából menekülni kényszerülő embernek, hogy magát igazolva léphessen be az ország területére, függetlenül attól, hogy itt szándékszik – e tartózkodni a jövőben, vagy tovább kíván haladni más uniós tagországba. Az általános tendencia azonban nem ez.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a háború köntöse alatt milliós nagyságrendű gazdasági bevándorló indult el Európa felé.
Ezek az emberek azonban személyüket igazoló okmányok nélkül, márkás ruhákban és drága okostelefonokkal felvértezve érkeznek a határainkra.
Vajon egy háborútól meggyötört ország lakói, akik a létfenntartási problémákkal küszködnek nap mint nap, hogyan engedhetik meg maguknak ezt a színvonalat?
Honnan tudják pontosan, hogy merre kell jönniük, honnan teremtik elő ehhez a hosszú úthoz szükséges anyagi forrásokat?
A kérdések még több kérdést vetnek föl, de mind egy irányba mutatnak.
A bevándorláshoz valakinek komoly gazdasági érdeke fűződik, s mindent megtesznek azért, hogy a többségében tanulatlan, képzetlen embertömegek megszállják az öreg kontinenst.
Az európai államok megosztottak a probléma megoldását illetően. Hatékony és sikeres módszer az integrálásra a korábbi német, angol vagy akár francia tapasztalatokból kiindulva nincs.
Egy német statisztika szerint a második- harmadik generációs bevándorlók esetében a munkanélküliség aránya kettő az egyhez, az iskolából kimaradás esetében az arány száz a negyvenhez, az érettségit pedig a migránsok kevesebb mint harminc százaléka szerzi meg, míg a németek esetében ez hetven százalék.
A kontraszt tehát vitathatatlan.
A különbözőségek azonban nem csak a képzés terén mutatkoznak meg, hanem vallási- kulturális téren is.
Ennek oka az iszlám és a kereszténység gyökerében keresendő.
Az iszlám harcos vallás, erőszakkal térít, mondhatni a férfiak vallása, amíg a kereszténység a szeretetre épül, nem erőszakkal, hanem szelíd szóval vezet az igazságra.
A vallási környezet nagyban befolyásolja, meghatározza az emberek társadalmi viselkedését. Az igazi muszlim hívővel nagyon nehéz egy közösségben élni, aki belegyökerezik az iszlám kultúrába, nem lehet onnét kimozdítani, de még a következő generációkat sem.
A kultúrájukban található erőszakosságot az európai ember rendszeresen megtapasztalja.
Molesztálások, szexuális zaklatások és rablások tucatjait követték el a nőkkel szemben. Gondoljunk a kölni eseményekre, amelyek azonban nem voltak egyediek –Németország 16 tartománya közül 12-ben történt hasonló bűncselekmény.
További feszültségekre ad még okot a muszlim nők által viselt burka és burkini használata. Egyre több német polgármester rendelkezett a burkini viselésének tilalmáról. Nem más ez, mint egyfajta ellenállás az ellentársadalommal szemben, melynek célja, hogy megakadályozza, hogy egyre több nő kényszerüljön lepel mögé. Teljességgel elfogadhatatlan, hogy Európában bárhol is polgárjogot nyerjen a nők megkülönböztetése.
Nem engedhetjük, hogy utcáink, vagy közösségi tereink az iszlám törvénykezés rendje alá essen.
Az iszlám egyértelműen visszaél az európai toleranciával (amely egyébként a kereszténység szellemiségéből fakad).
Az utóbbi évek eseményei világosan megmutatják, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus növekedése között van összefüggés. Ezért megelőzés céljából fokozottan szükséges a schengeni határok védelme és ellenőrzése.
Mi várható a jövőben? Talán ez az a kérdés, amelyre mindenki szeretne választ kapni. Az viszont egyértelműen látható, hogy az idő a bevándorlóknak kedvez.
Európa határozatlansága és a felelőtlen politikusok vállalhatatlan kijelentései csak tovább növelik a bevándorlási kedvet.
Amíg nem születik egyértelmű és határozott lépés az illegális bevándorlás megállítására, addig a társadalmi feszültségek tovább mélyülnek.
Az időhúzás nekik kedvez.
A már Európában élő több milliós muszlim közösség egyre gyarapodik, köszönhető ez a magas gyermekvállalásnak, az európai lakosság pedig intenzív csökkenést mutat már évtizedek óta.
A kiöregedő lakosság helyét pedig azok fogják átvenni, akik többen vannak.
Napjainkban nagyon nehéz ezekről beszélni a liberális nyugaton.
Az ember néha nem hajlandó újra értékelni az életét, mikor meg kellene térni, nem tér meg. Ezért veszélyes az iszlám az értéke vesztett Európára.
Nem lehet a keresztény értékeket úgy képviselni, hogy magunkat nem erősítjük meg. Szükségünk van önvédelemre, elsősorban nem fegyverre, hanem hogy erősek legyünk értékeinkben, hitünkben, hogy fölvehessük a harcot.
Kiemelt fontosságú a keresztények egységbe ezekben az időkben, hiszen a migrációs válság kihívja az európai embert, hogy felmutassa Krisztus arcát.
Az üdvösség az igazság ismeretében rejlik- mondja Szent Pál apostol-. Ha valaki nem fogadja el az igazságot, akkor föl kell emelni, meg kell szilárdítani, hogy senki meg ne akarja azt másítani. Számunkra Krisztus az örök igazság. Krisztus egy, ahogy az Egyháznak is egynek kell lenni, s fölül kell emelkedni a különbözőségeken és egységbe kell kovácsolódni, hogy erős védőpajzsai legyünk hitünknek, magyar nemzetünknek, hazánknak és kultúránknak.
Ahol a bűn van jelen ott szakadás, ahol az erény, ott az egység. Isten azért hozta létre fiában az Egyházat hogy összegyűjtése benne a bűnbe tévedt embert és üdvözítse azokat.
Mi, keresztények mindannyian Krisztus Egyházának tagjai vagyunk, mindannyian egy hajón utazunk, ahol nem ragadhatja egyikünk vagy másikunk magához a kormánykereket, mivel csak Krisztus képes elvezetni bennünket oda, amerre tartunk.
Adja Isten, hogy hitünkben és keresztény – magyar önazonosságunkban meg tudjunk erősödni, s hogy az Egyház hajóján ellen tudjunk állni az idők legveszedelmesebb viharainak is!
vitéz Csűry Csaba
média és kapcsolattartásért felelős
központi őrmester
magyartudat.com





Gennagyij Timcsenko: Szerbia nem nyersz semmit, ha csatlakozol az EU-hoz

 by foszerkeszto - 2016.10.140



Szerbia esetleges belépése az Európai Unióba nem jár semmilyen előnnyel, közölte Szerbia tiszteletbeli konzulja Gennagyij Timcsenko Szentpéterváron a TASS első főigazgató-helyettesének egy interjúban.
Szerbia jelenlegi gazdasági helyzet nagyon súlyos, mondta.
Úgy látom, hogy nehéz és lehetetlen a Nyugat-Európában létező gazdasági rendszert a keleti tömbbe beintegrálni, és azt hiszem, hogy Szerbia sem fog ebből profitálni, tette hozzá Timcsenko.
A meglévő ipart, termelőüzemeket felvásárolják, felszámolják és bekövetkezik, az ami történt más országok esetében, vagyis eladósítják őket.
Vallom, hogy a nyugat-európai trend nem nagyon helyes.
Timcsenko úgy véli, hogy inkább Oroszországnak és Szerbiának kell fejlesztenie a kétoldalú kapcsolatokat.
Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk építeni a gazdasági kapcsolatok oly módon, hogy az előnyös lenne Szerbia és Oroszország számára, fejezte be interjúját.
Fotó:© Mikhail Metzel / TASS
magyartudat.com




Jávorka Lajos plébános: Nem szeretném, ha a gazdag Nyugat urai diktálnának nekünk

 by foszerkeszto - 2016.10.028



Gyűlöletkeltés?
Nem!
Kisgyermekként a szüleim tanítottak, hogy ne játsszak a tűzzel, ne barátkozzak rossz gyerekekkel, óvatos legyek a kommunistákkal…
Gyűlöletre tanítottak? Nem gondolnám. Csak tanítgattak meglátni és elkerülni a veszélyt.
Az Európai Unió kötelezni akarja Magyarországot, hogy fogadjon be migránsokat. Nem tudjuk, kiket szánnak nekünk, de tudjuk, hogy nincs felső létszámkorlát. »Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?«
Nem, nem akarom!
Nem akarom, hogy idegen hatalmak döntsék el, hogy kik népesítsék be a hazámat.
Ezért elmegyek szavazni 2-án, és nemmel szavazok. Gyűlöletet keltek ezzel a nyilatkozatommal?
Lehet, hogy több jó barátom is ellenérzéssel olvassa e soraimat, mégis leírom, mert azt remélem, hogy a barátaim őszinte embernek ismernek. Mindezt azért írom nehezen, mert kész vagyok vállalni a kritikát, de nem tudok időt áldozni a vitára.
Ezzel így vagyok én is, és igen sok pap barátom.
Ezért előre is bocsánatot kérek. És biztosítani szeretném a másként gondolkodókat arról, hogy tisztelem őket! Hiszem ha különböző is a véleményünk, maradhatunk barátok.
Nem akarom, hogy az Európai Unió a mi beleegyezésünk nélkül ide telepíthessen olyanokat, akiket nem ismerünk, akikkel nincs lehetőségünk konzultálni arról, hogy ők akarnak-e velünk élni?
Elfogadják-e a törvényeinket, és azt az értékrendet, amely alapvetően a kereszténységből fakad?
És vajon Nyugat milyen alapon válogat?
A rá nézve haszontalan vagy veszélyes elemeket akarja átadni? Milyen módon kötelezné őket az itt maradásra, ha egyszer Európa egyik nagy vívmánya épp a szabad közlekedés?
De akarom, hogy hazánk nyitott szívvel fogadja az igazi menedékkérőket, akiknek ismerhető a személyi azonosságuk és múltjuk.
Akarom, hogy Magyarország erői szerint támogassa a menekült táborokban élőket, különösen a menekült keresztényeket, hiszen ma ők a leginkább üldözöttek, a legkiszolgáltatottabbak.
Akarom, hogy népünk vezetői együtt működjenek a más népek vezetővel abban, hogy vége legyen a háborúknak és mindenki visszatérhessen otthonába. Akarom mindezeket!
Ezt azért hangsúlyozom, mert erről kevés szó esik.
Főként egyházunk ellenségei hivatkoznak szívesen Ferenc pápa néhány mondatára, a Lampedusa és Leszbosz szigeti látogatására. A látogatások megtörténtek, a menekültek befogadását kérő mondatok elhangzottak.
De csak akkor értjük jól a Pápát, ha arra is figyeljük, amit tesz.
A Vatikán eddig 2 menekült szír családot fogadott be, Leszbosz szigetéről pedig mindössze 12 olyan muszlim menekültet hozott magával Ferenc pápa, akiknek rendben voltak a papírjaik, és készek voltak az együttműködésre.
Féltem a hazámat, és féltem Kelet-Európát.
Nem szeretném, ha a gazdag Nyugat urai diktálnának nekünk, akik nem takarékoskodnak a bírálatokkal, akik továbbra is kifosztják a szegény népeket, és háborúkat szítanak.
Nyugat bűnös abban, hogy a munkabérek, az életszínvonal Keleten a Nyugaténak egyötöde. Ha akarják, megtehették volna, hogy gazdaságilag fölzárkózzunk.
Látva, ami Nyugat-Európában zajlik, látva a nagyhatalmak által szított háborús konfliktusokat Közel-keleten, Afrikában, Ukrajnában, hiszem, hogy a népünknek joga és kötelessége véleményt mondani.
Lehetett volna ezt a kérdést jobban megfogalmazni? Bizonyára igen. De most erre a kérdésre lehet és kell válaszolnunk.
Nem tudok nem gondolni Hunyadi Jánosra, Kapisztrán Szent Jánosra, Tomori Pálra, Zrínyi Miklósra és mindazokra, akik nehéz időkben védték a hazánkat.
Védték, amikor más nagyurak azon fondorkodtak, hogy a török győzelme esetén – ha ők távol maradnak a haza védelmétől – milyen jutalmat kapnak, nekik milyen kiskirályság jut majd?
Gyűlöletet keltenek e soraim?
Nem áll szándékomban!
Bízom benne, hogy akik ismernek, azokban nem is támad gyűlölet senkivel szemben.
Csak veszélyben érzem a hazámat és kultúránkat.
Az én szavam, az én szavazatom is számít.
Ezért elmegyek szavazni 2-án, és nemmel szavazok.”-írta Jávorka Lajos tiszakécskei plébános.
Lévay Atilla
Fotó: Csikós János
magyartudat.com





Dr. Eva Maria Barki: Erkölcsi kötelezettség NEM-el szavazni

 by foszerkeszto - 2016.10.029


Kedves magyar barátaim !
Sorsdöntő időket élünk. Majdnem naponta fokozódik a globális és geopolitikai feszültség. Háború van az európai nemzetek és népek ellen. Meg akarják semmisíteni a nemzetállamokat egy globalizált, marginalizált és homogenizált társadalom létrehozása céljából. Az Európai Bizottság alelnöke Frans Timmermans azt mondta, hogy a jövő egy egységes populáció, egységes szuperkultúrával és a migráció ennek a célnak szolgál.
Magyarország Európában az egyetlen ország, amely ezeknek a törekvéseknek ellenáll. Emiatt támadják Magyarországot.
Ismét gyarapodnak a magyarellenes nyilatkozatok a politikában és a negatív cikkek a médiában.
Egy ilyen írás a volt magyar szocialista gazdasági miniszter dr. Csillag cikke, amely az osztrák “Die Presse-ben” jelent meg. Egy összefoglalást és az én kommentáromat találják a csatolmányban. A Die Presse visszautasította a kommentáromat, mert a magyar Nagykövet Úr már hozzászólt. Két kommentár a magyarok mellett túl sok volt a Die Pressének.
Kedves magyar barátaim, holnap adódik a ritka lehetőség, hogy kimutassák a véleményüket, hogy megmutassák, Brüsszel a népek akarata ellen ne hozzon határozatokat, hogy mutassák, a szabadságot és a nemzeti jogokat nem hagyják megsérteni. Élni kell ezzel a fontos lehetőséggel, részt kell venni a népszavazáson és Brüsszelnek egy nagy NEM-el kell válaszolni az eddigi politikájára. Az európai emberek többsége is várja ezt a magyar impulzust.
Elképesztő milyen agresszíven és hazugságokkal – sajnos Magyarországon is – állnak ellen a referendumnak hamis Európa baráti jelszavakkal.
Kedves barátaim, a NEM egyáltalán nem Európa ellen szól, hanem éppen ellenkezőleg: a NEM szavazással az európai értékeket, a szuverenitásunkat, szabadságunkat és kultúránkat támogatjuk, tehát a megmaradásunkat.
Akik a referendum ellen tüntetnek, nem Európáért, hanem egy globalizált világért tüntetnek.
A Nyugat-európai migrációpolitika nemcsak megsérti az európai értékeket, hanem megszegik a jogot, súlyos jogsértéseket követnek el. Ha ezt egyszer megengedjük, tovább fogják csökkenteni az alapvető szabadságjogunkat.
Ezért erkölcsi kötelezettség NEM-el szavazni. Mert ha jogot sértenek, az ellenállás kötelező! Nem szabad kihagyni ezt a történelmi lehetőséget. Nemcsak Magyarország sorsáról, hanem Európa jövőjéről is szó van.
Bizakodó üdvözlettel
Eva Maria Barki
magyartudat.com





Illegális bevándorlás: Közép-Európa megvédi magát

 by foszerkeszto - 2016.09.252



Véd- és dacszövetség van a közép-európai nemzetek vezetői között arról, hogy márpedig mi meg fogjuk védeni az országainkat – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A kormányfő a szombat délután, a bécsi migrációs csúcstalálkozót követően rögzített interjúban egybehangzó közép-európai véleménynek nevezte, hogy nem akarnak úgy járni, “mint jó néhány európai ország, amely néhány év múlva könnyen lehet, hogy már rá sem ismer saját magára”.
Orbán Viktor a találkozó után előrelépésnek minősítette, hogy a balkáni útvonal védettebb lett a törökökkel kötött megállapodásnak, a balkáni országok erőteljes fellépésének és a magyar állhatatosságnak köszönhetően. Kiemelte ugyanakkor, hogy még nagyon sok bajjal kell megküzdeni, példaként említette, hogy a nyáron Olaszországot gyötrő “migránsbeáramlás” az ősz beálltával várhatóan visszaterelődik a balkáni útvonalra.
A miniszterelnök a közelmúlt újdonságként értékelte, hogy “az európai emberek felemelték a fejüket, és sokan meg is mernek szólalni”.
“Negyven évnyi szocializmus után ahhoz voltunk szokva, hogy igazán szabadon beszélni tőlünk nyugatra lehet” – mutatott rá, majd hozzátette, ezzel szemben most, “ha a migránsügyben valaki elkezd beszélni tőlünk nyugatra, akkor érdekes módon egy tucatszor is meggondolja, hogy mit mondjon, és mit nem”. A kormányfő szerint emellett ott “a hivatalosság vagy a kedveltebb nyilvánosság fórumain” is “szűrőmechanizmusok” vannak.
Orbán Viktor úgy látja, “az elmúlt egy évben számos országban az volt a szokás: bízz a vezetőidben, lehet, hogy most furcsállod a döntéseiket, de majd megoldják, neked ezzel nem kell törődnöd, majd jó lesz”. Eltelt egy év és az emberek azt mondják, baj van, mert nem lett jó, nem született megoldás, sőt a baj csak napról napra nagyobb és elérte az emberek személyes életét is: a terrorizmus, a közbiztonság romlásán keresztül – fejtette ki.
A kormányfő szerint a nyugat-európai emberek most már úgy érzik, felvállalhatják a véleményüket, és ezt a jelenséget a politikusok sem tudják zárójelbe tenni. Az elit nem csukhatja be a szemét és fülét egy alapvető fontosságú kérdésben – mondta. A “demokráciának van számos gyenge pontja, de van néhány szépsége is: az egyik szépsége, ha rosszul kezelik a demokratikus hatalmat a vezetők, akkor az emberek azt vissza szokták venni” – jegyezte meg, hozzátéve: “és ezt senki sem szereti, elhiheti nekem, tapasztalatból beszélek, mindenki szereti tisztességesen és elismertség mellett végezni a munkáját”.
Hangsúlyozta, hogy bár Nyugat-Európa nem lottón nyerte a jólétet, azért sokkal kényelmesebb volt az élet, mint Közép-Európában, és az ott élők ritkán találkoztak a jólétet kétségbe vonó dilemmákkal.
Orbán Viktor szerint az európaiaknak nem könnyű átlépni egy olyan világba, ahol mindig minden megkérdőjeleződik: miért csökken Európa gazdasági súlya, miért hanyatlanak a demográfiai mutatók, miért lépnek fel “együttélési zavarok” a migránsokkal.
Ezek mind olyan kérdések, amelyekkel a nyugat-európai embereknek nem kellett eddig foglalkozniuk, és amikor a magyarok “kiélesített ösztönrendszerű közép-európaiakként” azt mondták, “emberek, itt valami baj lehet”, akkor nem adtak a véleményükre. “Most kiderült, hogy igazunk volt és azt mondják, néha a közép-európaiaknak is lehet igazuk” – összegzett.
Orbán Viktor kitért arra is, hogy miniszterelnökként a befolyásolási kísérletek “szétfésülhetetlen hálózatában” éli az életét, de ezt sosem tekintette személyes ügynek. “A politikában a támadások nem személyes ügyek, még ha az ember személyét érintik, akkor sem” – fűzte hozzá.
Arról is beszélt, hogy az elmúlt egy évben Magyarországot támadók valójában attól féltek, hogy a magyar gondolkodásmód elterjed. A “mi véleményünknek nem volt kellő súlya az európai közgondolkodásban, de az elmúlt egy év az minket igazolt”, a magyar kormány ugyanis bátran merte vállalni saját lelkiségét, és “egyre több ember ismer rá a magyar véleményben az ő saját véleményére is” – fejtette ki a kormányfő. Mint mondta, “meggyőződésem, hogy mi a politika síkján túl is jót tettünk Európának az elmúlt egy évben folytatott vitáinkkal”.
A miniszterelnök kijelentette, a NATO- és EU-csatlakozásról döntő népszavazás nem, csak a kettős állampolgárságról szóló voksolás súlya mérhető össze történelmi jelentőségét tekintve az októberi kvótareferendummal, amely arról szól: “ki dönthet arról, hogy a magyarok kikkel élnek együtt a saját hazájukban”.
Orbán Viktor ezért arra biztatott, hogy menjen el és szavazzon “nemmel” a népszavazáson mindenki, aki úgy gondolja, hogy “velünk csak az élhet együtt, akinek ezt az általunk választott parlament, kormány vagy valamely államhatalmi szerv megengedi, és nem fogadjuk el fölöttünk senkinek a szavát”.
A kormányfő közölte, egy népszavazás nem maradhat közjogi következmények nélkül, az eldöntött kérdést valamilyen formában át kell ültetni a magyar jogrendszerbe. “Ez a minimum, ami bekövetkezik, márpedig ez a magyar jogrendszer egyik legfontosabb szabálya lesz majd a népszavazást követően” – tette hozzá.
magyartudat.com





Migráns-ügy igazi keresztény szemmel – avagy, valami hibádzik?

 by foszerkeszto - 2016.09.241

Uram bocsásd meg bűneimet, kezedbe ajánlom magamat, családomat, hazámat, népemet, Európát… hogy Te segíts elhárítani ezt a borzalmat. Ámen”


Nem mindennapos helyzet alakult ki Európában, amikor a migránsáradattal szemben nem a klasszikus határvédelmi és törvényeket betartató szellemben jártak el, hanem a liberális árulás szemlélete alapján a „befogadás”-t hirdették meg mind világi, mind egyházi részről, s ezt az elmeháborodott elképzelést megfűszerezték evangéliumi idézetekkel. Ebből egy teljesen elmebeteg és meghasonlott helyzet alakult ki, amelyből egyre nehezebb kikászálódni, mert hazugságokra és félretájékoztatásra épült az egész mai európai rendszer.
Hiába volt Köln, Párizs, Nizza, Brüsszel, hiába ölték meg Jacques Hamel atyát, hiába erőszakoltak meg fiatal fiúkat, védtelen lányokat és asszonyokat, épp temetőt látogató matrónákat, a beteges migráns-simogatás nem maradt abba sem egyházi, sem világi részről, hanem újra és újra egy hazug magyarázkodás, indok kap lábra…
A baj az, hogy miközben ez a liberális, és Krisztus tanításával hamisan „takarózó” szemlélet lassan Európa végét hozza el, senki egyetlen szóval sem próbálja védeni egyházi vagy világi oldalról az európai embert, az európai nők méltóságát, az anyaságot, a gyermek szentségét, a keresztény értékrendet.
Ma a félelem, a hazudozás, a liberális világhatalmi elképzelések jól fizetett követése vezérel mindenkit. Ám, sem az igazi okokat, sem az Európai ember védelmét, sem az valódi keresztény szemléletet nem képviseli senki. Európa ma egy hatalmas ön- és közveszélyes betegek, ápoló nélküli bolondháza. A visegrádi négyeken kívül még a védekezés sem merül föl egyik állam vagy az Unió a vezetőinek aberrált, beteges agyában. Csak a migránsok emberi jogait, a letelepítésük, elosztásuk forgatókönyvét próbálják az európai lakosság érdekeivel ellentétben Európára erőltetni. A keresztény egyházak pedig asszisztálnak ehhez a gyilkos és öngyilkos folyamathoz.
MI is a hiba voltaképpen?
A hazudozás elsősorban. Hiszen a tömeges európai megszállás, amit a zöldhatáron, papírok nélkül beözönlő emberek milliói követnek el semmiképpen nem nevezhető menekülésnek. Az sem igaz, hogy a világ 128 országából egyszerre volt „kénytelen” elindulni minden muszlim Európa felé, miközben az imámok Európa elpusztításáról prédikálnak a mecsetekben.
A menekült az, aki az első olyan országban menedéket kér, ahol nincs háború és életét nem fenyegetik. A menedékkérés persze papírokkal, és a kijelölt határátkelőknél kell, hogy történjék. Mivel pedig az európai kultúrát, az európai embert meg kell védeni, minden más határátlépést meg kell akadályozni. Az eszközök adottak, csak használni kell, mint ahogy évszázadokon keresztül használta is minden nemzete védelmére felesküdött hatalom. Azonban ilyen menekült alig van a beáramlott embertömegben.
A másik axióma, hogy a hazáját legtöbbnyire csak az hagyja el, akiben nincs kellő hazaszeretet, aki gyáva szembeszállni az ellenséggel, aki gyáva harcolni nemzetéért, a békéért. Hiszen látjuk, százezer számra jönnek hódítani a muszlim fiatal férfiak Európába, miközben lányok és asszonyok fognak fegyvert Szíriában is, a haza védelmében, a béke megteremtése érdekében. Nem jöttek el azok sem, akik vértanúhalált szenvedtek keresztényként szülőhelyükön. Eljönni tehát, csak azok tudtak, akik dollár vagy euró tízezreket kaptak azoktól, akik rávették őket Európa megszállására – saját érdekükben.
Mindez persze az USA demokráciaexportjának, és Sorosék aljas, Európát megsemmisíteni akaró mesterkedésének a következménye. Döbbenet viszont, hogy 500 millió európai ember sem képes ennek a helyzetnek a megszüntetésére. A nemzetállamok vezetői saját lakosságukat terrorizálják, s a muszlim fasizmust szabadjára engedve minden állampolgárt halálos veszélybe sodornak. Miért is van ez így? Mert a második világháború lezárása óta az európai embereket megfosztotta a liberális szemlélet a nemzettudattól, a hazaszeretettől, az erkölcstől, a szabadság megvédésének belső indíttatásától, a hittől, és mindentől, ami nemzethez tartozó, hazaszerető, hitben gazdag emberré tette az embert. A német nemzetet ezen felül a kollektív bűnösség aljas elve alapján szellemileg és lelkileg roncsolták össze azzal, hogy nácinak, antiszemitának stb… titulálták őket, beléjük oltva egyfajta kollektív lelkiismeret furdalást, amely az összes önvédelmi reflexüket lebénította…
(Ezt próbálta eljátszani velünk, magyarokkal is néhány liberális szervezet, amikor előírták, hogy kinek állíthatunk szobrot, kit szerethetünk múltunk nagyjai közül, s akire azt mondják, hogy antiszemita volt, azt azonnal törölhettük „szoborlehetőségből”… Csakhogy… velünk, sokkal nehezebb volt elbánni és nem is sikerült egészen. Hiszen mi tudjuk, hogy sem a múltban, sem ma nem volna képes a magyarság olyan aljas tettekre, amilyenekkel megvádolták sokan és sokszor. Az egyes ember cselekedeteit pedig, nem lehet rávetíteni a nemzetre. Aki vádaskodik, az saját magán kívül senkit nem képvisel. Hiszen a történelmi mérce egészen mást mutat, mint amit szeretnek hangoztatni a magyarsággal kapcsolatban egyes szervezetek, személyek. Viták és parttalan vádaskodások helyett inkább azt tartom egészségesnek, amit magam is tapasztalatból leírhatok. Együtt „harcolunk” a mindnyájunkat halálosan veszélyeztető muszlim megszállás ellen azoknak a leszármazottaival, akiket szüleink, nagyszüleink mentettek meg a vészkorszak embertelen és aljas cselekedeteitől, a haláltól úgy, hogy saját életüket is kockára tették zsidó testvéreik érdekében.)
Vatikáni hozzáállás
Sajnos az európai muszlim megszálláshoz asszisztál a Vatikán is, amikor csatlakozik az „menekült” hazugsághoz ahelyett, hogy a határok védelmét és csak a kijelölt határátkelőkön érkező, üldözött keresztények emberséges ellátási rendszerének megszervezését sürgetné, valamint kiállna az európai kereszténység, a keresztény értékek, és a hívő európai nép érdekében. Ma ugyanis súlyos probléma, hogy a katolikus közösségek nem látnak egyértelmű iránymutatást egyházuk részéről migrációs ügyben. Ahány ország, ahány püspöki kar, ahány plébános, ahány segédlelkész, mind mást és mást mond, de legtöbbnyire homlokegyenest ellenkezően vélekednek az ismert és alapjaiban is téves vatikáni véleménnyel szemben. Az világos és egyértelmű, hogy ezt a problémát és az európai történelmet jól ismerő papság félelmei és véleménye tükrözi a realitásokat, nem pedig a törvénytelenül Európára rátörőket védelmező, a szeretetre és az irgalmasságra balgán hivatkozó pápai megnyilvánulások. Ugyanis a tények, az eddig elkövetett terrorcselekmények, és a megszállók ideérkezésének körülményei cáfolják annak a jó szándékú pápai megközelítésnek az alapjait is, miszerint ezek menekültek, rászorulók és nekünk kötelező támogatni őket.
Vannak persze egyes papi körök, amelyek magasabbra helyezik a pápa személyét, mint Jézus tanításait, mint a hívő európai nemzetek érdekeit, hiszen magam tapasztaltam, hogy amikor az egyház és a hívő nép érdekében, nem durván, de igazságérzetemnek világosan hangot adva bíráltam az argentin Bergogliót, néhány barátomnak hitt pap-ismerősöm nemtetszését fejezte ki. Pedig az egyházamhoz, katolikus vallásomhoz és Jézushoz hűen, az életemben pápai trónra került hét pápa közül csak egyet mertem bírálni egy olyan ügyben, amely nem egyházi, hanem politikai, és mind az egyház, mind a civilizált Európa végét jelentheti.
E jellemtelen támadások egyes papoktól csalódást okoznak, s nem is tartom tragédiának, mert majd egy másik pápa másik véleményével is egyet fognak érteni és akkor részükről minden rendben lesz… hisz ők, mint a katonák, csak parancsot teljesítettek. Ám ők, Krisztussal és az európai emberekkel szemben… és határozottan ellenük…
Mi is lenne tehát a keresztény ember, a keresztény egyházak helyes magatartása?
Krisztus tanításának betartása. Befogadni, segíteni a keresztény üldözötteket, ha ezt ők kérik és a törvényeknek megfelelően járnak el. Imádkozni a megszállókért, hogy megvilágosodván ne azoknak a háborús elképzeléseit szolgálják, akik ideküldték őket, hanem a Szentlélek világosítsa meg elméjüket és akarjanak hazatérni békében. Imádkozni Európáért, hogy annak vezetői végre a helyzetnek megfelelően kezeljék ezt a problémát és elkerülhessük a vérfürdőt, amely ránk vár, s ne kelljen ölnünk, hogy megvédjük értékeinket, keresztény és nem keresztény embertársainkat, családjainkat, egyházunkat. Hogy ne a rettegés, a félelem és a gyűlölet uralkodjék el bennünk, hanem a józanság és a hit, az Isten iránti töretlen bizalom és hűség.
Mentsük meg magunkat október 2-án a népszavazással, de merjük és tudjuk azt mondani, hogy:
Uram bocsásd meg bűneimet, kezedbe ajánlom magamat, családomat, hazámat, népemet, Európát… hogy Te segíts elhárítani ezt a borzalmat. Ámen”
Stoffán György
magyartudat.com
Akiknek a gyarmataik voltak tartsák el őket , akik szétverték megélhetésüket fogadják be őket , a többieket tartsa el Németország .
Ők húzták Európára ezt a káoszt !!!



Orosz külügyminiszter: Az illegális bevándorlóknak nincsenek erkölcsi és szellemi értékeik

 by foszerkeszto - 2016.07.253
Az illegális bevándorlók európai viselkedése világosan megmutatja, hogy elvesztették erkölcsi és szellemi értékeiket, amely a normálisan gondolkodó európaiakban növeli az iszlamofóbiát, közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.
Amint elfelejted származásod, gyökereid, erkölcsi és szellemi értékeidet, akkor azonnal közömbös leszel mások értékeivel szemben, mondta Lavrov azt egy Nemzeti Oktatási Ifjúsági Fórumon.
Ez az, amiért Európában jelenleg növekszik az iszlamofóbia, jegyezte meg.
Az illegális bevándorlókat vádolják az elfogadhatatlan viselkedésük miatt, és ezeket a vádakat alátámasztják a tények. Ugyanakkor az európai politika megpróbálja a szőnyeg alá söpörni a problémát, folytatta a külügyminiszter.
A bevándorlók Európában azt csinálnak, amit akarnak, mert az erkölcsi értékeik elvesztek, és nem akarják, hogy feltámasszák őket.
Címlap: © AP Photo / Jerome Delay
magyartudat.com





Európa a bevándorlók számára háborús terület, nem alkalmazkodni, hanem hódítani jönnek

 by foszerkeszto - 2016.07.239


Veszprémi érsek: „Szent háború: Európa leigázása történik az iszlám által”Beszélgetés Márfi Gyula veszprémi érsekkel
Az európai ember életében Isten helyét elfoglalta a pénz és az élvezetek. Az iszlám pedig elfoglalja Európát. Nem fegyverrel, hanem hittel. Erről is beszélt Márfi Gyula veszprémi érsek a Naplónak nyilatkozva, hangsúlyozva, hogy amit mondott, az saját, személyes véleménye.
Az egyházi vezető hetekig fontolgatta, hogy megszólaljon¬-e a migránstémában, hiszen a katolikus egyház magyar képviselőinek korábbi nyilatkozatait szövegkörnyezetből kiemelve vagy más kontextusba helyezve ¬komoly felzúdulás követte.
-Ugyanakkor a hívő emberek útmutatást várnak az egyházi vezetőktől: mi történik most, miért történik, mi a feladata a keresztény embernek?
Véleményem szerint Európa leigázása történik az iszlám által, még ha nem is fegyverekkel ¬ hanem hittel. A muszlimok számára ez szent háborút jelent, és el kell ismernünk önfeláldozásukat: hajlandók kockára tenni életüket, átvágnak háborgó tengeren, több száz kilométert gyalogolnak rengeteg viszontagság között, hogy megérkezzenek új hazájukba, Európába. Ha az európai keresztényeknek lenne hasonló hitük, s virágoznék nálunk a kereszténység, a muszlimok nem jönnének ide.
-Tanulmányozta az iszlámot?
Nem vagyok szakértő, de régóta foglalkozom a nagy világvallásokkal, így az iszlámmal is. Most újabban elolvastam Gerhard J. Bellinger Nagy valláskalauzából az ide vonatkozó 26 oldalt. Ebből tudom többek között, hogy a muszlimok számára az a keresztény alapszabály, hogy nemes cél érdekében sem követhetnek el önmagában véve bűnös cselekedetet, nem érvényes. Adott esetben a hitetlenek becsapása, kirablása, megölése lehet akár kötelesség is. (Vö. Korán 2. és 9. szúra.) Ugyanebből a műből megismerhetjük az iszlám államjog alapelvét. Eszerint a világ az emberiséggel együtt két részre oszlik: az egyik a dár al¬iszlám, azaz iszlám terület (ide tartozik most 19 ország, amelyekben az iszlám államvallás), a másik a dár al¬harb, azaz háborús terület. A dzsihád (erőfeszítés) arra kötelezi a muszlimokat, hogy ezeket a területeket elfoglalják és iszlám uralom alá hajtsák. (Vö. Bellinger, 214. oldal.) Nagyon fontos azt is tudnunk, hogy az iszlám (szemben például a hinduizmussal és a buddhizmussal) nem befelé forduló, individualisztikus, hanem kifelé forduló, kollektivisztikus vallás. A hitterjesztés elsősorban nem magányos misszionáriusok feladata, hanem a hívő tömegeké. Úgy gondolom, hogy aki ezeket nem ismeri, a mostani népvándorlás legmélyebb okait sem ismerheti.
-Más felfogás szerint az emberek a háború, az éhezés, a halál elől menekülnek, és nekünk kötelességünk segíteni rajtuk.
Újra mondom: Európa számukra háborús terület, háborús területre pedig nem szokás menekülni.
Ez nem azt jelenti, hogy a háborúk (Afganisztánban, Líbiában, Irakban, Szíriában és másutt) nem játszanak szerepet, de csak másodlagosan. Ilyen másodlagos ok az ökológiai katasztrófa is, amely az élettér beszűkülésével jár, és sok ember menekülésre kényszerít. De még talán megemlíthetjük az okok közt azt is, hogy egyes bevándorlók génjeikben hordják a (nem pejoratív értelemben mondott) nomád életmódot, a hazátlanságot mint természetes életmódot. Biztosan szerepet játszik a szegénység is, illetve a jobb életmód utáni vágy. Erre hivatkozunk a gazdasági bevándorlók esetében.
A mostani népvándorlásnak azonban nemcsak okai vannak, hanem céljai is. (Hangsúlyozom ezt annak ellenére, hogy tudom: az okokat és a célokat nem lehet élesen megkülönböztetni.) Melyek a migráció céljai? Ezek közül is többet fel lehet sorolni. Itt van például az európai nagyvállalkozók vágyakozása az olcsó munkaerő (modern rabszolgák) után. De megemlíthetjük egyes Európán kívüli nagyhatalmak törekvését Európa meggyengítésére. Ezzel magyarázhatók olyan érthetetlennek tűnő dolgok, hogy az Európa iszlamizálásában érdekelt arab pénzvilág mellett amerikai bankok is támogatják a migránsokat, kiket előszeretettel csak menekülteknek hívnak. Egy kicsit talán ez az oka annak is, hogy a toleranciát fennen hirdetők segítik a toleranciát alig ismerő migránsokat. A legfőbb cél azonban, amint már említettem, a dzsihád, amely arra kötelezi a muszlim tömegeket, hogy hajtsák iszlám uralom alá a földet.
-De miért most akarják Európát iszlamizálni?
Elsősorban azért, mert a muszlim tömegek vezetői jól látják, hogy megérett a helyzet a hitehagyott földrész elfoglalására. Segítséget jelent a teljesen elvilágiasodott európai vezetők (tisztelet a kivételnek) naivitása. Ők nem számolnak a hit erejével, el sem tudják képzelni, hogy a széles tömegek vallásos meggyőződésében mekkora erő van. Ők csak pénzben és napi politikában gondolkodnak. Olyan európai értékekről szónokolnak (például szabadságról és egyenlőségről), amelyek Európában már nem is léteznek. Az egyenlőséget összekeverik az egyformasággal (genderideológia), a szabadságot pedig a szabadossággal, amely saját szenvedélyeik rabjává teszi az európai polgárokat. Jól jön a muszlimoknak a németek már¬-már idegbajos félelme is attól, hogy újra fajgyűlölőknek nevezik őket. (Pedig a fajimádat és a fajgyűlölet ellenszere nem másik véglet: a kozmopolita globalizmus, hanem a mértéktartó faj¬- és hazaszeretet.) Azt azonban szeretném hangsúlyozni, hogy a bevándorlók közt biztosan vannak menekültek is, illetve segítségre szoruló felebarátaink, akiket Jézus tanítása szerint segítenünk kell. (Magam is küldtem a karitászon keresztül pénzt is, takarót is.)
Ön szerint mi vár most Európára?
Európa levetette magáról Krisztus szelíd igáját, most az a veszély fenyegeti, hogy nyakát Mohamed sokkal szigorúbb igájába hajtják. Próféta nem vagyok, de azt tudom, hogy 1986¬-ban Európának jó egy százaléka volt még csak mohamedán, ma pedig már közel öt százaléka. A nyugati országokban ez az arány sokkal nagyobb. Nem lehet kizárni, hogy 50 év múlva a muszlimok többségben lesznek, és akkor Európa valóban iszlám uralom alá kerül. Üldözni valószínűleg csak a hitetleneket és az ő normáik szerint erkölcsteleneket (melegházasok, melegfesztiválok, genderideológia, Charlie Hebdo¬-szintű folyóiratok, Isten¬-és vallásgyalázó megnyilvánulások) fogják. A hívő keresztényeket, zsidókat és más vallásúakat meg fogják tűrni, különösen azokat, akiknek van szent könyvük (bibliájuk, arabul: koránjuk). Az éveket azonban valószínűleg nem Jézus születésétől, hanem Mohamed prófétának Mekkából Medinába történt menekülésétől, a hedzsrától fogjuk számítani (Kr. u. 622¬-től), heti ünnepnapunk nem a vasárnap lesz, hanem a péntek, a karácsonyt és a húsvétot pedig sokkal diszkrétebben fogjuk megünnepelni, mint most… Új keresztény templomok nem fognak épülni (mecsetek annál inkább), régi templomainkat azonban megtarthatjuk és fenntarthatjuk, ha önerőből erre képesek leszünk.
A muszlimok is rendkívül
sokfélék, és többségük békeszerető ember, de mindig lesznek közöttük szélsőséges csoportok, amelyek egy¬-egy templomot felgyújtanak, egy¬-egy imádkozó csoportot felkoncolnak. Ezeket az iszlám állam is bűnözőknek fogja nyilvánítani, de nem biztos, hogy megtalálja és megbünteti őket.
A hívő ember felteszi a kérdést: mi lehet ezzel Isten terve?
Azt hiszem, a népvándorlás végső okára tetszett rákérdezni. A migráció valószínűleg Isten büntetése. A próféták egyértelműen állítják, hogy Izrael (Kr. e. 722-¬ben), illetve Jeruzsálem és Judea (Kr. e. 586¬-ban) azért esett el, mert a nép Jahve helyett a bálványokat imádta. Ha Európa elesik, annak is a modern bálványimádás (a pénz, a hatalom és a tiltott élvezetek imádása) lesz az oka.
A nem hívők sokat idézik Ferenc pápát, aki a menekültek mellett emelte fel a szavát.
Van némi mosolyogtató abban, hogy akik a pápai tévedhetetlenség dogmáját nevetségesnek tartják, most számon kérik tőlünk, miért nem fogadjuk el a Szentatya szavait egy olyan tárgyban, amelyre a tévedhetetlenség nem is vonatkozik. A pápa csak akkor tévedhetetlen, ha hit és erkölcs dolgában az egész egyház számára kötelező tanítást ad. Itt nem erről van szó. A Szentatya azt kérte, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekült szír családot. Nos, számos plébánia önmagát sem tudja fenntartani külső segítség nélkül. Azonkívül a bevándorlók túlnyomó többsége nem menekült, nem szír és nem család. A pápa megnyilatkozásait befolyásolja az a félelem is, hogy a muszlim országokban fokozódhat a keresztények üldözése. De arra is gondolt, hogy az ő szülei is bevándorlók voltak Argentínában.
Ám bevándorlás és bevándorlás között is óriási különbségek vannak. A Szentatya szülei keresztényként mentek egy keresztény országba, így könnyen alkalmazkodtak új környezetükhöz. A muszlimok azonban nem tudnak és nem is akarnak alkalmazkodni. Ők, mint már mondtam, harci területre jöttek: nem alkalmazkodni, hanem hódítani.
¬ Visszatérhetnek¬e Európa liberális államai a keresztény gyökerekhez, mit tehetnek a hívők ebben a helyzetben?
Nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy Európa vezetőivel együtt megtérjen. Isten kegyelme mindenre képes. De a megtérést elsősorban nekünk, hívőknek kell gyakorolnunk. Véget kell vetnünk az ilyen gondolkozásnak, hogy kicsit bérmálkozom is, meg nem is, kicsit szeretlek is, meg nem is, veled, Uram, de nélküled. Sokat kell imádkoznunk és sokkal komolyabban kell vennünk keresztény hitünket. Halálosan komolyan kell vennünk a keresztény erkölcsöket, különösen a tízparancsolatot.
¬ A nem hívők úgy érezhetik, ők ki vannak rekesztve ebből a megoldásból. Ők mit tehetnek?
Úgy vélem, a tízparancsolat nem csupán a keresztények számára követendő, hanem minden normális társadalmi rend alapja. Számukra elfogadhatóbb az a megfogalmazás, hogy ez a természet rendje, de attól még a tartalma örök érvényű és egyetemes. A ne ölj, ne törj házasságot, ne lopj, felebarátod feleségét, tulajdonát ne kívánd, tiszteld szüleidet: mindenki számára kötelező parancs.
Ez az alapja nemcsak az örök üdvösségnek, hanem a földi boldogulásnak is, írja VEOL.
Címlapfotó: Nemzeti Audiovizuális Archívum
magyartudat.com





Illegális bevándorlás: Olaszországban népirtás és etnikai csere történik

 by foszerkeszto - 2016.05.290



Olaszország robbanás szélén áll, nem bírja el a folyamatosan érkező migránsok nyomását, akiket fel kell tartóztatni, máskülönben az olaszok eltűnnek a saját országukból – mondta Matteo Salvini, az Északi Liga olasz ellenzéki párt vezetője vasárnap.
Matteo Salvini a SkyTg24 olasz hírcsatornának adott interjújában kijelentette, ha az olasz kormány nem tesz semmit a migránsok feltartóztatására, Olaszországban népirtás és etnikai csere történik, vagyis a bevándorlók létszámban meghaladják és átveszik az olaszok helyét.
Matteo Salvini szerint “ellenőrzött” bevándorlásra van szükség és meg kell akadályozni, hogy tömegek keljenek útra Afrikából Olaszországba. Úgy fogalmazott, az Olaszországba érkezőknek kevesebb mint tíz százaléka “igazi menekült”, a többiek “importált rabszolgák”, akik azért kellenek, hogy a dél-olaszországi földeken “három eurós órabérért dolgoztassák őket”.
Matteo Salvini hozzátette: a migrációs áradat “szervezett jelenség” és a migránsok olaszországi befogadását  “üzleti haszon” mozgatja a bevándorlók ellátására fizetett állami kvóták miatt. A politikus kijelentette: Olaszországot a szétrobbanás fenyegeti a migránsok nyomása alatt, elég végigsétálni Milánó, Róma, a szicíliai Palermo vagy az olasz-francia határon levő Ventimiglia utcáin.
Az Északi Liga vezetője a pártnak vasárnap Milánóban tartott utcai  nagygyűlésén azt mondta, Matteo Renzi olasz miniszterelnököt és Angelino Alfano belügyminisztert “szennyezi be a tengerbe vesző emberek vére”, mivel “minél több embert hagynak elindulni, annál többen halnak meg”. A milánói pártrendezvény a jövő vasárnapi helyhatósági választást előzte meg.
magyartudat.com





Illegális bevándorlás- Kopt Ortodox Egyház vezetője: Nagyobb a veszély, mint gondolnád!!!

 by foszerkeszto - 2016.05.270


Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként mélyen egyetért Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel.
Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője: Nagyobb a veszély, mint gondolnád!!!
Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban – A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek.
A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag arab országok küldik őket.
Youssef Khalil azt mondja: idővel nemcsak Németországot veszik célba, hanem a teljes földrészt. Egy portálnak adott interjúban a főpap emlékeztet rá, hogy Egyiptomban amikor a Mozlim Testvériség uralkodott
egy évig, “az a legsötétebb korszak volt”.
A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a muszlimnak, hogy megölje a hitetleneket.
Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként mélyen egyetért Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel. Szerinte a kormányfő tisztában van a kialakult helyzettel, érti is, mi történik.
Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.
Ezek a gazdag országok éppen azért nem engedik be őket, hogy megszállják Európát.
Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országukat.
A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni. Mintha csak újra olvasnám a történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.
Sötét jóslatát a főpap azzal indokolja, hogy az iszlám kihasználja az európai mentalitást, naivitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják.
Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent a balliberálisok kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt. De az ellenség segítése ostobaság, mert a leendő gyilkosokat vissza kell utasítani.
Youssef Khalil szerint a polgárháború elől menekülő szírekhez sok török is csatlakozhatott.
Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat.
Törökország úgy fogad be menekülteket, hogy nem biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet. Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet. A főpap szerint a migráns-áradatot már nem lehet feltartóztatni.
“Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiknek születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét. Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.”
Ezek az emberek nem integrálhatóak, hiszen éppen azért jönnek, hogy terjesszék az iszlámot. Idő kérdése, és Európa mohamedán kontinens lesz. A terroristák már Európában vannak, akik jönnek abban hisznek, hogy ha az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.
Ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul.
Küldte: Dienes Istvám
magyartudat.com




Kárpátalja elszakadásától fél az ukrán rezsim

 by foszerkeszto - 2016.05.253



Éleslövészettel egybekötött harcászati gyakorlatot tartott csütörtökön Ungváron a város hadkiegészítő parancsnokságának egyesített területvédelmi egysége, amely a térség destabilizálására törekvő feltételezett szeparatista csoporttal veszi fel a küzdelmet.
Az egynapos harcászati gyakorlat megtartásáról szerdai koordinációs tanácskozásán döntött az Ungvári Városi Egyesített Hadkiegészítő Parancsnokság (UOGVK) vezetése. Az egyeztetésen részt vettek az Ukrán Nemzeti Gárda (NGU), az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU), a mentőszolgálat és az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (GSZCSSZU) képviselői – adta hírül az Ua-reporter hírportál.
A jelentés szerint a tanácskozás összehívására azért volt szükség, mert az orosz titkosszolgálatok fokozták tevékenységüket a térségben, és szeparatista csoportosulások az Ukrajnáért, Fehéroroszországért, Oroszországért (ZUBR) elnevezésű ukrán civil szervezet égisze alatt a helyzet destabilizálására készülnek Ungváron. Ezért a harcászati gyakorlaton az ungvári területvédelmi egység a térségben destabilizáló tevékenységet folytató feltételezett szeparatista csoportosulással száll szembe – közölte Mikola Zsuravljov alezredes, az UOGVK parancsnoka. Szerinte Ukrajna ellenségeinek tudniuk kell, hogy nem sikerülhet destabilizálniuk a helyzetet Kárpátalján, mert a megyében megfelelő erő áll rendelkezésre az ellenség támadásának hathatós visszaverésére.
Információk szerint szerdán Hennagyij Moszkal, a megye kormányzója bejelentette, hogy betiltatja a ZUBR tevékenységét Kárpátalján. Ezzel a megye vezetője arra a hírre reagált, hogy a közeli napokban Ungvárra látogat Olena Mazur, a ZUBR vezetője, aki – Moszkal szerint – közismert ukrángyűlölő, és Kárpátalján ki akarja építeni a szervezet megyei szintjét. A kormányzó azt állítja, hogy Mazur ukránellenes propagandát folytat, amikor arra szólítja fel az ukrán anyákat, hogy ne engedjék gyerekeiket a “hunta hadseregébe”, és rémhíreket terjeszt, amelyek szerint megölik azokat az ukrán fiúkat, akik nem akarnak a Donyec-medencében harcolni.
Hennagyij Moszkal azt is bejelentette, utasította az SZBU kárpátaljai főosztályát, hogy amint Olena Mazur megjelenik a megye területén, az ukrán törvényeknek megfelelő legszigorúbb intézkedéseket foganatosítsák vele és a helyi elit mindazon képviselőivel szemben, akik “orosz világot” kívánnak játszani Kárpátalján. A kormányzó egyúttal jelezte, beadvánnyal fordult Ukrajna igazságügyi minisztériumához, hogy töröljék a nyilvántartásból a ZUBR civil szervezetet, mivel az nyíltan ukrán- és idegenellenes tevékenységet folytat, írja Varga Béla Ungvárról.
magyartudat.com



Amerikai külügyminisztérium: Az Iszlám Állam várhatóan terrorakciókat hajt végre Európában

 by foszerkeszto - 2016.05.311

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet várhatóan terrortámadásokat hajt végre Európában, az egyik célpont pedig egyértelműen Franciaország.
Figyelmeztetést adott ki kedden az amerikai külügyminisztérium, melyben arra hívják fel az amerikai állampolgárok figyelmét, hogy nyáron Európa-szerte számítani lehet terrortámadásra.
A külügyminisztériumi figyelmeztetés különösen két európai rendezvényt emel ki a terroristák potenciális célpontjaként: a katolikus egyház ifjúsági világtalálkozóját július végén Lengyelországban és a június 10-én kezdődő, egy hónapig tartó labdarúgó Európa-bajnokságot Franciaországban. A felhívás kitér arra, hogy a terroristák a tömegrendezvényeket, a turisták által látogatott helyeket, éttermeket, bevásárlóközpontokat és a tömegközlekedést vehetik célba.
“Az Európába látogató nagyszámú turista a nyári hónapokban kiemelt célpontot jelent a nyilvános helyeken, elsősorban is különböző rendezvényeken támadásokat tervező terroristák számára” – fogalmaz az amerikai külügyminisztérium figyelmeztetése.     A külügyminisztérium ugyanakkor megjegyzi azt is: az európai illetékes szervek továbbra is lépéseket tesznek a terrortámadások megelőzése érdekében, s ebben az amerikai külügyminisztérium szorosan együttműködik velük. A tárca azt is tudatta, hogy a figyelmeztetés augusztus végéig marad érvényben.
Az NBC televízió ezzel kapcsolatban emlékeztetett arra: Franciaországban a tavaly novemberi párizsi terrortámadások óta rendkívüli állapot van érvényben, s a francia elhárítás vezetője, Patrick Calvar a múlt héten a francia parlament védelmi bizottsága tagjaival közölte, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet várhatóan terrortámadásokat hajt végre Európában, az egyik célpont pedig egyértelműen Franciaország.
magyartudat.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése